Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12251) Magnat válasza TOZ (#12250) üzenetére


Magnat
veterán

Olvasd el a 3. pontot is :)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#12252) Flashcash válasza audi100td (#12248) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Mondjuk ez a funkció nekem nem működik T60-al, mert bugos a Power Manager.

Az R51-emen egy régi verzióval még valóban megy, a T60-ra már rátettem vagy 3 féle power managert, és mindig maxra tölti az akksit közben persze mutatja, hogy: Charging will start when below 80% és tölti a 97-%-os akksit.

(#12253) audi100td válasza Flashcash (#12252) üzenetére


audi100td
nagyúr

Nekem a kicsi es nagy akkut is rendesen kezeli (X41), eredeti vagy utangyartott?

(#12254) Flashcash válasza audi100td (#12253) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Eredeti akksi. Rákerestem a neten és mások is írnak hasonló problémákat.

(#12255) Flashcash válasza audi100td (#12253) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

duplán ment el.. Most még próbálok egy jóval régebbi power managert telepíteni.

[ Szerkesztve ]

(#12256) Gondwana válasza Magnat (#12246) üzenetére


Gondwana
addikt

gondolom tudod, h x százalékig meríti, aztán rátölt, szóval melegedés mindig van és felesleges ciklusok is mindig vannak...
Ez, így megfogalmazva hülyeség! Ha töltőről használod és a töltés befejeződött, onnantól a gép nem nyúl az akkuhoz. Nem meríti amíg töltőn van, és nem tölti, hiszen feltöltődött. Ez a ciklusszámot így nem is növelheti. Persze, ha az X-ekhez rendszeresített kis tápot használod nagyfogyasztású gépnél, akkor bukta: csúcsterhelésnél a tápból nem tud elég kraftot kihúzni, hát nem is próbálkozik vele. Nekem valami olyasmi dereng, hogy az egész téma onnan indult, hogy akku nélkül, csak kis tápról miért nem lehet maximumig kihajtani a gépet.
köszi h eldöntöd helyettem, h milyen notit (nem) kéne vennem
Szerintem csak arról van szó, hogy válassz kisebb akkut - bár neked inkább egy 90W-os tápot kellene beszerezned és használd tovább a gépet úgy, ahogy eddig is, azzal, hogy ki fogja tudni hajtani a proci határait is, ha ez is szempont.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#12257) Gondwana válasza Flashcash (#12252) üzenetére


Gondwana
addikt

Erről itt esett már szó.
Eredetileg egy kicsit más helyzet lett körbejárva, de a lényeg szerintem lejön belőle így is: kikapcsolt/kíhúzott majd újból csatlakoztatott TP számára csak egy szabály van: ha az akku 96% felett jár, nem kezdi el tölteni.
PowerManagerben beállított összes szabály csak bekapcsolt, majd bebootolt gépre érvényes! Ha beállítod, hogy csak 25%-tól kezdjen tölteni, 85%-ig, az akkud épp 50%-on áll, és csatlakoztatod a töltőt, a gép elkezdi tölteni az akkut, ez ellen nem tudsz mit tenni. Ha közben bekapcsolod, akkor a PM elinduláskor konstatálja, hogy a töltés már megkezdődött, tehát csak a kikapcsolási feltételt ellenőrzi, azaz feltölt 85%-ig. Ha közben mégse kapcsolod be a gépet, 100%ig tölt.
Ha pedig azt akarod elérni, hogy ugyanilyen körülmények között ne kezdjen tölteni 50%-os akkura, akkor először akkuról bootold be a gépet, majd ekkor adj neki tápot és láss csodát, nem fog tölteni!

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#12258) Flashcash válasza Gondwana (#12257) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Ahogy korábban is írtam, tudom hogyan kéne működnie ha helyesen működne a program, mert a régi R51-emen az IBM-es program jól működik.

Power manager: beállítva charging will start when below 60%

-Thinkpad R51 akku 90%-on, gép kikapcsolva, bekapcsolás után elindul a töltés majd amint beindul és betöltődik a Power Manager a töltés leáll azonnal. Ennek így kell működnie.
-Thinkpad T60 új power manager: akku 90%-on, bármit csinálok feltölti az akkut 100%-ra, nem lehet elérni semmilyen beállítással, hogy hálózatról használva + Windows alatt PM betöltve ne 100%-on legyen az akku hanem hagyja békén.

"Ha beállítod, hogy csak 25%-tól kezdjen tölteni, 85%-ig, az akkud épp 50%-on áll, és csatlakoztatod a töltőt, a gép elkezdi tölteni az akkut, ez ellen nem tudsz mit tenni. Ha közben bekapcsolod, akkor a PM elinduláskor konstatálja, hogy a töltés már megkezdődött, tehát csak a kikapcsolási feltételt ellenőrzi, azaz feltölt 85%-ig. Ha közben mégse kapcsolod be a gépet, 100%ig tölt.
Ha pedig azt akarod elérni, hogy ugyanilyen körülmények között ne kezdjen tölteni 50%-os akkura, akkor először akkuról bootold be a gépet, majd ekkor adj neki tápot és láss csodát, nem fog tölteni!"

Ha ez valóban így működik akkor az űbergagyi. :)
Három éve használom az R51-et a második gyári akkut fogyasztom, a fent leírt feltételek mellett annyi történik, hogy bebootolás után a power manager azonnal leállítja a töltést és marad 50%-on az akku. Sőt ha ezután shutdown megy a windowsra, de a hálózatról nem húzom le a gépet akkor sem kezd el tölteni. Csak akkor ha lehúzom majd visszadugom a hálózatra. A 3 éves power manager csak akkor tölti fel végig az akkut a fenti feltételekkel ha a boot után 25% alatt van az akku töltöttsége.

[ Szerkesztve ]

(#12259) lapa válasza BFeco (#12236) üzenetére


lapa
veterán

hát megmondom neked a valót én asszem a régi kocka dc töltőnek bontottam szét a drautját, de nem találkoztam harmadik kábellel. mindenesetre jó és hasznos kiindulópont, köszi.

(#12260) Magnat válasza Gondwana (#12256) üzenetére


Magnat
veterán

Amire te gondolsz, onnan vetődött fel a kérdés, h miért érdemes levenni az akksit ... elmondom még egyszer, lehet h félreérthető voltam: az elsődleges és legfontosabb szempont, ami miatt akksi nélkül használom, h számomra semmi nem szól mellette (áramszünet egyedül, de ez nálam nem szempont), ellene viszont az, h nehéz és kényelmetlen. Persze vehetnék egy kisebb akksit, de amikor kell, akkor meg jó, h van a nagy (elég ritkán, pár hetente), ráadásul a kicsi is nehezebb mint a semmi és arra is csak pár hetente lenne szükség, akkor meg lehet, h kevés lenne.

Visszatérve az állandó töltéshez: nekem a T60-am is és előtte a T42p is úgy működött, h feltölti maxra, aztán vmeddig elkezdi enni az akksit (95 v 90%-ig talán, most nem tudom megnézni, nem vagyok otthon) és utána megint rátölt. Mondom ismét, nem néztem utána a Power Managementben, h ezen lehet-e állítani, mert a fenti ok miatt akkor sem használnám tartósan akksiról, ha ezt átállítottam volna, így nem érdekelt. Jah és már régen 90 wattos töltőm van, szóval nem az okozza. (1ébként ez a slim töltő annyiban jópofa, h egy egész vékony két eres madzag megy a tápegységig, aminél az eredeti tápkábel sokkal sprődebb)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#12261) evone


evone
őstag

Na kinek a gépe ez? :D

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#12262) Magnum_


Magnum_
nagyúr

srácok! lenne egy eladó X31, amin gondolkodom, ezt írja az eladója:

1,4 cerka van benne, 1 Giga rammal, 80GB vinyó, wifi, bluetooth, 2 USB, CF kártya olvasó...aksija kb 1 órát elmegy, gyári IBM töltő van hozzá...ezekben nincs optikai meghajtó, de én vettem hozzá egy külső USB-s cuccot és egy combo van benne...kijelzőjén van egy kisebb karc, mintha egy hajszál lenne rajta + ahol nyílik a pántnál a műanyag meg van repedve, de már így került hozzám...ja, 12,1" a mérete IBM x31 thinkpad a pontos neve...500MB rammal meg 40es vinyóval jött, én tettem bele a többit...francia billentyűzet van rajta, de át van cimkézve magyarra, elég kultúráltan igyekeztem megcsinálni...aranyos kis gép, szeretem hurcibálni csak már többre kell nekem a noti mint egyszerű netezés + képvisszanézés és vettem egy jóval komolyabbat...van benne lámpa is esti ágyból netezéshez, h lásd a billentyűzetet...45ezret kérek így érte...

megérne ennyit? mit mondtok? mi lehet a hibája ezeknek?

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#12263) Magnat válasza evone (#12261) üzenetére


Magnat
veterán

Jó sokat leengedtek egy pixel miatt :-)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#12264) brd válasza Magnat (#12246) üzenetére


brd
nagyúr

1. Nem, be kell állítani, és akkor nincsenek felesleges ciklusok.
2. Ha kiálló aksid van, akkor mondom, hogy rossz gépet (vagy legalábbis akksit) választottál. De még mindig nem nagyon tudom elképzelni azt a helyzetet, hogy a töltő kábele (meg esetleg az UTP/egér) nincs útban, de pont az akku kb. 1 (talán 2 is van, de sosem mértem) kilója zavar annyira. Mindenesetre elfogadom, nem vagyunk egyformák, tehát felőlem aztán úgy használod, ahogy akarod. ;) Csak nem életszerű számomra.
3. Nem meríti semennyire. Beállítasz két értéket (Battery fül a PM-ben, és az egyetlen gomb az ablak felső részén), és a kisebb (a bal oldali érték) felett soha nem tölt rá, feltéve, hogy amikor a hálózat felől először áramot kap, akkor fut a PM szolgáltatás része (tehát, ha pl. ki van kapcsolva, és úgy kap áramot, akkor mindenképpen elindul a töltés, és vagy 100%-ig tölt, vagy ha elindítod a gépet, akkor a PM indulásakor az abban beállítottak lépnek életbe), mert addig még IBM/Lenovo-éknak sem sikerült eljutniuk, hogy ezt a marha bonyolult logikát a töltőáramkörbe is bedrótozzák. :W (**szott kemény mérnöki munka lehet ám ezt megtervezni...)

The only real valuable thing is intuition.

(#12265) Magnat válasza brd (#12264) üzenetére


Magnat
veterán

Próbáld meg 1 kézzel felemelni nagy akksival meg akksi nélkül (tudom, így nem szabadna, mert megfeszül az alaplap, de ha alányúlsz, akkor is ez a helyzet) meg akksival és 1ből világos lesz :)
T60-nál 1ébként az utp is meg az egér is oldalra van bedugva, bár engem az nem érint (wifit használok meg cordless egeret)

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#12266) Magnat válasza Magnat (#12265) üzenetére


Magnat
veterán

Jah most nézem, nem arra céloztál, h a feltámasztásnál van útban, akkor irreleváns, h hova lenne bedugva... engem a kábel egyáltalán nem zavar, hajdanán próbáltam még a T40-et utp-vel meg madzagos egérrel ahogy mondod, az már kényelmetlen ... de 1 zsinór nincs mivel összegabalyodjon, 1 kézzel felemelem a gépet, helyezkedem v helyet csinálok neki és vissza... ha rajta lenne az akksi, tölteni akkor is kellene időnként, szal a zsinórt nem váltaná ki a plusz súly sem ... tehát: időnként zsinór + állandó plusz súly vs mindig zsinór soha plusz súly. Nekem kényelmesebb az utóbbi.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#12267) Poo


Poo
aktív tag

hali

lenne egy lehet h láma kérdésem.van egy t42esem 2000es proccal de csak 599mhz ír a win meg evereszt is legfrissebb bios van rajta az ibm oldalról.valami bios beállítás vagy mi okozza ezt?válaszotokat előre is köszönöm.

Veszek eredeti tonereket,patronokat

(#12268) Magnat válasza Poo (#12267) üzenetére


Magnat
veterán

Hi, a win az azt írja ki, amin éppen abban a pillanatban van ... everestet nemtom hirtelen, próbáld a Notebook Hardware Control progival, az leül a tálcára és mutatja, h mennyi a Mhz ... utána hajtsd meg a gépet és figyeld, mit mutat.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#12269) Pisztillus válasza Poo (#12267) üzenetére


Pisztillus
senior tag

Mert a SpeedStep visszaveszi az órajelet, ha nincs szükség "kakaóra". Ezzel növeli az akkus üzemidőt (mert a lassabb proci kevesebbet is fogyaszt).

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#12270) TayRol válasza evone (#12261) üzenetére


TayRol
veterán

hat nem az enyem, az tuti. nem is olvastam, amit kapott helyette, az jo lett? (ha egyaltalan megkapta...)

(#12271) Poo válasza Pisztillus (#12269) üzenetére


Poo
aktív tag

Köszönöm mindkettőtöknek a tájékoztatást :R

Veszek eredeti tonereket,patronokat

(#12272) SNor válasza JAckass6 (#12228) üzenetére


SNor
tag

Hali, régebbi bios még IBM felirattal indult az újabb már Thinkpad felirattal.
Üdv:S!

(#12273) audi100td válasza Magnum_ (#12262) üzenetére


audi100td
nagyúr

Szerintem 45 sok erte, dobj ra 5e Ft-ot es vehetsz X40-et. Illetve ha esetleg erdekel irj egy pü-t, lenne egy X41-em dokkoloval, jo akkuval 60-ert.

(#12274) audi100td


audi100td
nagyúr

Az lehetseges, hogy a 8 cellas sanyo akksim elhasznalodasa 29-rol leesett 26%-ra? Vagy Everest nem mer annyira pontosan?

(#12275) Pisztillus válasza audi100td (#12274) üzenetére


Pisztillus
senior tag

Inkább ez utóbbi - már hogy az Everest nem mér pontosan. Itt is, és más notik fórumán is hallottam felhozni eme gyengeségét.

[ Szerkesztve ]

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#12276) brd válasza Magnat (#12265) üzenetére


brd
nagyúr

A T60-ban nem tud meghajolni az alaplap, mert van roll cage. Nem gondolom magam terminátornak, de én egy kézzel emelgetem, ha éppen ki van kapcsolva, és nem érzem túl nehéznek (bekapcsolt állapotban a HDD-re igyekszem vigyázni, így ilyenkor inkább két kézzel mozgatom, mert finomabban lehet). Persze van különbség, ha nincs benne az akku', de engem ez nem zavar annyira, hogy ezért kiszedegessem.

The only real valuable thing is intuition.

(#12277) ABE válasza audi100td (#12274) üzenetére


ABE
őstag

Tapasztalataim alapján az összes mérőprogram egyformán pontos, mert az akkutól érkező adatokat használják fel. Az EVEREST és a Power Manager is ugyanazokat az értékeket mutatja nálam. A kiírt elhasználódás mértéke változhat egy-egy töltési-lemerítési ciklus után is, tulajdonképpen arról van szó ilyenkor, hogy az elektronika eltárolja az aktuális kapacitás adatokat a lemerülés után. Az akku kalibrálásakor is ez történik, hogy teljes töltési-lemerítési ciklus után a pontos adatokat fogja kiírni.

Egyébként ha fel van telepítve a Power Manager, azzal is tudod ellenőrizni az elhasználódás mértékét. Biztos vagyok benne, hogy ugyanazt az eredményt fogja adni, mit az EVEREST. :)

[ Szerkesztve ]

(#12278) Magnum_ válasza audi100td (#12273) üzenetére


Magnum_
nagyúr

szerintem is sok érte, ezért kérdeztem...

az ajánlatot meg köszi, olyan 40-50k körül szeretnék valami használható szubot :R

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#12279) Terminus_


Terminus_
aktív tag

GMA 900-as VGA-t sikerült már valakinek rávennie 1920x1080-as felbontásra Win7 alatt?
Régi ThinkPad-emől (Z60t) csak 1680x1050-et sikerült kipréselni, pedig specifikáció alapján tudnia kellene a full HD-t. Van driver hackelős megoldás, de annak egyelőre nem állnék neki, hátha van más módja is a dolognak.

-

(#12280) Tim82 válasza Magnum_ (#12262) üzenetére


Tim82
nagyúr

X31-ben gyárilag nem Celeron proci, hanem Pentium M (Banias magos) van. A proci nem is cserélhető, mert az alaplapra van forrasztva. 512 MB RAM kell, hogy legyen benne, nem 500 (legfeljebb az eladó hülye és nem veszi észre, hogy 8-64 MB-ot lefoglal belőle az integrált Intel Extreme Graphics). USB-ről tudtommal nem boot-ol, csak dokkolóba rakott optikai meghajtóról (emlékszem, Grafiqs fórumtárs szívott ezzel ezerrel 2-3 éve, hogy nem akart összejönni, csak X3 Ultrabase-ről az oprendszer telepítés).

Oké, hogy most nagy divatja van az X40/X41-eknek, de azért nem árt elfelejteni, hogy az X31-be beletehető 2 GB DDR RAM és normál méretű PATA notivinyó! Egy X40-re meg ugye rá kell még költeni egy SSD árát, ha tényleg gyors gépet akarsz.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#12281) ABE


ABE
őstag

Srácok!

Nincs valaki, aki Quadro-s T61-ét borzasztóan el szeretné cserélni X3100-as T61-re? :DDD

(#12282) lapa válasza brd (#12264) üzenetére


lapa
veterán

ezt az utolsó bekezdést nagyjából ilyen formában akartam én is beírni, csak gondoltam mégse kéne mindig nekem leugatni szerencsétleneket. egyébként is, a "wifi vezérlő meg a hdd lenovo-e?" csekk sokkal fontosabb, mint az akksis szüttyögés.

Magnat: ne vegyél x200s-t, mert az akksi nélkül meg se áll a lábain, mert a negyedik alacsonyabb. ennek ellenére van rajta gumi, logikus, nem? designmatters.

ABE: nekem 45000mhd-s t61 kéne a quadros helyett, csak olyan nem van.

(#12283) evone válasza ABE (#12281) üzenetére


evone
őstag

a kérdés az hogy te miért akarod tönkretenni az életed? :D

állítólag azok a gépek iszonyatosan forró fejűek

az eddigi hsz-eket olvasva, nagyon örülök hogy foggal körömmel ragaszkodtam annak idején az inteles t61hez :)

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#12284) ABE


ABE
őstag

Azért kéne Quadro-s gép, mert a Pro/E azt mondja az X3100-ra, hogy fapapucs. :((( De ha valaki ad tippet, hogy lehet ezt a fosadék programot rávenni, hogy működjön rendesen, akkor már le is tettem a tervemről, mert teljesen jó lenne az Intel is, alapból inkább a jobb akkus üzemidőre, és a hűvösségre szavaznék.

(#12285) adorjant válasza evone (#12283) üzenetére


adorjant
senior tag

Dehogy melegszik.
Nyilván többet fogyaszt,és több hő keletkezik,de melegedésnek a közelében sincs...
Legalábbis az a párszáz Quadros T61,ami a cégnél van,köszöni szépen,és jól érzi magát :)

(#12286) Magnat válasza lapa (#12282) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

más típusú gépeknél is láttam már ilyet, természetesen mikor az eddigi gépeimet kiválasztottam, ez is szempont volt, h az akksin ne támaszkodjanak :)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#12287) ^Clown válasza Tim82 (#12280) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

+1, az X40/X41-nél nagy szívás ám az 1,8"-os PATA HDD - SSD problematika. A memória szerintem nem katasztrófa, hogy csak 1,5Gb fér bele a 2Gb helyett.
Ettől függetlenül is sok szerintem a 45K az X31-ért, főleg, hogy karcos a kijelző, repedt a ház, francia a billentyűzet. Ha nem lennének ezek a hibái, akkor megérné, de így nem.

#12261 evone: lol ,miket észre nem veszel :D

[ Szerkesztve ]

(#12288) evone válasza ^Clown (#12287) üzenetére


evone
őstag

Ja, mielőtt bárki azt hiszi hogy éjjel nappal a X200,X201 hirdeteseket nezek es csorgatom a nyálam:

Ide van beallitva "thinkpad" szóra egy értesítés. :)

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

(#12289) Atlantis válasza ABE (#12284) üzenetére


Atlantis
veterán

Hejj, ember, Pro/E-t nem szidni! :) Egyébként nem fogod rávenni semmivel, hogy fusson rajta normálisan, mivelhogy rühelli a ATI kártyákat. CAD=NVidia, ez ökölszabály. Én anno még WF2-t használtam GMA900-zal is, érdekes módon azzal szó nélkül együttműködött, persze lassú volt.

Nodehogy ON is legyek; mi mostanában a tényállás Lenovo gépeknél? Nem írna valaki egy összefoglalót? Megdöbbenve látom, hogy már van IdeaPad, meg Edge, vagy miarosseb. Ezek mennyivel rosszabbak, ha rosszabbak egyáltalán...Vagy már kihalt a régi jó T-s és X-es gépek minősége és ne is keressek hasonlót 14"-ig?

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#12290) bwoay válasza lapa (#12282) üzenetére


bwoay
nagyúr

"ne vegyél x200s-t, mert az akksi nélkül meg se áll a lábain, mert a negyedik alacsonyabb. ennek ellenére van rajta gumi, logikus, nem? designmatters."

valamit nagyon benéztél, ha ez így lenne, akkor a 4 cellás akksival is billegne, miután az egyáltalán nem lóg ki semmilyen irányba, és így láb sincs rajta.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12291) ABE válasza Atlantis (#12289) üzenetére


ABE
őstag

Az X3100 Intel kártya, ATI-t ne keverjük bele. :) Érdekes módon más programoknak eddig nem volt gondja az Intellel, korábban a GMA950-nel sem, a SolidWorks pl. hibátlanul fut X3100-zal. A WF5 viszont hibásan működik, gyakvezérem még rám is mordult, hogy milyen verziót használok (pedig a tanszéki verziót szedtem le)...

[ Szerkesztve ]

(#12292) Atlantis válasza ABE (#12291) üzenetére


Atlantis
veterán

Ja, hogy X3100? Akkor ez valóban érdekes.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#12293) lapa válasza bwoay (#12290) üzenetére


lapa
veterán

pontosan így van, valamit nagyon benéztem.

kis tekeredés ugyan volt benne, mert kinyitva-lerakva a bal első láb egy milit a levegőven volt, de kis erőszakkal helyre hoztam. viszont ez nem az, amit én anno megállapítani véltem.

valamit nagyon elbénáztam tényleg, valószínűleg örök rejtély marad a dolog. tán alatta volt valami csak nem figyeltem, vagy nem tudom. deégő és kösz, fontos infó hogy megállhatna akksi nélkül.

(#12294) Pet008 válasza dbius (#12230) üzenetére


Pet008
csendes tag

Huu ezt nem gondoltam volna. De most biosfrissités miatt bennehagytam az akksit, és megy tényleg. Pedig azt hittem a bios buhera segiített. :)

Köszi a választ!

(#12295) Magnum_


Magnum_
nagyúr

köszi srácok, lebeszééltetek az X31-ről, nézelődök tovább.

I humbly and respectfully decline™

(#12296) brd válasza adorjant (#12285) üzenetére


brd
nagyúr

Ez terhelés alatt is így van? Mert azért nehezen képzelem el, hogy egy Quadro-s T61 olyan hűvös lenne játék közben.

#12289 Atlantis: Biztos lesznek, akik majd ellenkeznek, de szerintem a mai fosok a közelében sincsenek a régi T-s gépeknek. Én pl. egyre inkább sajnálom, hogy megvettem a T400-ast. A T60-nal összehasonlítva szinte egy konzumer fosnak tűnik. Szar a Thinklight, 16:10-es a kijelző, rosszabb a képe is, sokkal nem gyorsabb, de rondább, pláne kinyitva (és hiányzik a színes IBM logó is :( ), 3 előnye van (számomra) : több memóriát támogat, de az, végül is, nem olyan fontos, a VGA gyorsabb picit (viszont nem lehet tuningolni, a T60-ban lévő X1300-assal ellentétben :D), erre ritkán van ugyan szükség, de akkor jól jön, hogy komolyabb játék sem akadály neki, és a notebook 2-3 W-tal kevesebbet is képes fogyasztani, de ez mondjuk nem számottevő. Összességében, ha valaki azt mondaná, ad egy 2.4-2.5 GHz procis, 4 GB RAM-os T61-et, Quadro VGA-val, 4:3-as kijelzővel (1400 x 1050), pixelhiba nélkül, jó állapotban és még legalább pár hónap garival, lehet, hogy simán elcserélném vele.

The only real valuable thing is intuition.

(#12297) bwoay válasza lapa (#12293) üzenetére


bwoay
nagyúr

talán a 6 cellás akksi lábait keverted össze azokkal, amik magán a gépen vannak,
mivel az akku ugye lefelé lóg ki, és a rajta levő lábak a notebook lábainál olyan fél centivel magasabbak. (feltételezem ez a 9 cellásra is jellemző, csak olyat még nem láttam élőben).

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#12298) Atlantis válasza brd (#12296) üzenetére


Atlantis
veterán

Úgy képek alapján ítélve bennem is hasonló vélemény alakult ki, élőben még nem volt szerencsém újabb Lenovo géphez. Hát, sajnálatos.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#12299) adorjant válasza brd (#12296) üzenetére


adorjant
senior tag

A cuccok hőfoka persze melegszik,de ebből semmit nem érzek,egyedül a venti tolja kifelé a meleg levegőt,de az se hallható... :)
Plusz a vga-t elég jól lehet húzni is,ha kevés lenne.

(#12300) evone válasza adorjant (#12299) üzenetére


evone
őstag

csak azért nem hallod mert nem egyedul egy tok suket szobaban vagy. én hallom, kurva hangos a t61 ventije még x3100as vgaval is. elhiheted.

nem veletlenul letezik ez a projekt. :)

ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.