Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12901) k-rock-atona válasza Benoe77 (#12899) üzenetére


k-rock-atona
csendes tag

Köszi szépen a linket. A helyzet az, hogy én nem bánám, ha nem megy oprendszer alól a váltás, egyszerűen annyit szeretnék, hogy ha BIOS-ban az egyik van beállítva, akkor azzal induljon az OS, ha a másik, akkor azzal. És ezt sem tudom rendesen megoldani, pedig ennek szerintem mennie kellene. :( :(((

Valakinek nincs közületek véletlenül olyan ThinkPad-ja, amin Linuxot használ és két vidikártyát?

(#12902) vikcsi


vikcsi
aktív tag

#12790Valaki ennek az első kérdésére? :U :

ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!

(#12903) adorjant válasza k-rock-atona (#12901) üzenetére


adorjant
senior tag

Mondjam az,hogy használj windowst? :) De akkor lapa akkor kéményt rak alám,hogy csak na :D
Itt sem írnak túl sok mindent...

@vikcsi: 14,1" T61-től felfelé,árban eléggé ingadozó,de 100 alatt lehet mostmár találni,szinte mindig...

[ Szerkesztve ]

(#12904) k-rock-atona válasza adorjant (#12903) üzenetére


k-rock-atona
csendes tag

Köszi a választ, az a helyzet, hogy használtam már eleget, ha nem muszáj, nem szeretném újra. :) Én tényleg csak annyit szeretnék, hogy BIOS-ban tudjam állítani, nem létezik, hogy ez ne legyen megoldható... :F

Lapa, TOZ, mint linuxosok, van valami ötletetek ezzel kapcsolatban? Ígérem, ez volt az uccsó hozzászólásom a dologgal kapcsolatban, nem rinyálok itt tovább. :O :) Csak bosszant a dolog, na... Bocs mindenkitől az ámokfutó hangvételért. :U

(#12905) mazsonpopo


mazsonpopo
tag

Ha hiányzik egy-két csavar a gép aljából, szervizben kipótolják, ha beviszem? Vagy ilyen nincs és rendeljek csavarkészletet eBay-ről?

Köszönöm!

(#12906) hankpoke


hankpoke
tag

Tippet kérnék a nagyérdemű IBM/Lenovo guruktól:
Pár héten belül egy X200/201-es masinát vennék, de nem tudom kitől :)
Csak számlás, vadi új gép jöhet szóba,3 év garival, min 6 cellás akkuval,
3G modemmel.Ha van hozzá dokkoló ok, de kibírom nélküle is...
Opcionálisan egy 80Gb SSD-s verzióra is kérnék ajánlatot.

T szériában gondolkodtam, de rájöttem, hogy frászkarika akar cipekedni :D

(#12907) lapa válasza k-rock-atona (#12904) üzenetére


lapa
veterán

figyelj megmondom neked a valót én még eggyel se boldogulok.

de most akkor tudnál csinálni két xorg.conf-ot? mert ha igen, akkor gondolon annyi lenne a dolog lényege, hogy még az x betöltése előtt lecserélnéd a megfelelőre.

ha jól értem 10.10-ben más más a javasolt módja az xorg.conf birizgálásának, de ennek is mennie kell.

ha megvan a két xorg.conf-od, akkor tesztelheted műxödik-e az elv egyátalán. ehhez a gép indulásakor (bios után) ESC-et nyomva kijön a menü, abból kiválasztod a "recovery" opciót. ott command promptot választasz és rootként kicseréled az xorg.conf-okat, aztán biosban megfelelő kártya kiválasztás és próba.

ha idáig megvagy, akkor tán /etc/init.d/ könyvtárba kéne valami szkriptet csinálni, ami megkérdezi valamelyik paraméterét (lspci?) és az alapján átnevezi a két xorg.conf.x-et a megfelelőre.

én láma vagyok, gyakorlati kérdésekre nem tudom a választ.

hogy hogyan tudsz két rendes xorg.conf-ot csinálni, arra nem tudok jót.

(#12908) ^Clown válasza vikcsi (#12902) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Nehéz beárazni, én sacc per kábé 30K-t mondanék érte irányárnak. Mostanság már 40K alatt lehet venni T40-41-42 gépeket.

(#12909) TOZ válasza lapa (#12907) üzenetére


TOZ
addikt

En meg ennyit sem tudok hozzatenni a dologhoz. Ezert is hallgattam nagyokat.
A hasznalj Wint hozzaszoloval viszont egyetertek, nem vagyok elvakult linux hivo.

(#12910) Benoe77 válasza k-rock-atona (#12904) üzenetére


Benoe77
őstag

Itt van egy példa Xorg.conf-ra két kártya esetén. [link]
Kell még egy script is ami alatta van.

Itt meg egy példa, igaz nvidia esetén, az Xorg.conf cserélgetős scriptre: [link]

Én is úgy tudtam, hogy Lucidtól felfelé már nem az Xorg.conf felel a beállításért, de próbáld ki, hátha...

[ Szerkesztve ]

(#12911) meri


meri
aktív tag

Sziasztok! Egy régi T40-est próbálok beüzemelni XP alatt, a fiam ovija használná, az egyik szülőtől kapták. Egy full újratelepítés után (csak XP és minden friss driver, de semmi IBM / Lenovo extra) a wifi kapcsolat vacakol.

Az adatok megadása után - broadcast: on, WPA2-PSK / TKIP, jelszó - a hálózat (sok másikkal egyetemben) szépen látszik; maga a kapcsolat is létrejön - majdnem, mert állandóan, néhány másodperces időközönként az "acquiring network address" üzenetet lehet látni alul, ami mindig egy fél másodpercre ez eltűnik, utána ismét, végtelenül ez megy, amig a wifi engedélyezve van...

Más gépek látják a wifit, azzal nincs gond. A T40-ben a kártya egy Intel PRO 2200-as.

A neten olyan infót találtam, hogy talán túl "régi" a kártya, ezért esetleg sima WPA-t kéne próbálni beállítani, esetleg letiltani az n-es network-öt a router-en, de olyat is láttam, hogy ezek alapvetően vacak wifi-k, és a legjobb, ha veszünk hozzá egy USB-s wifi dongle-t.

A router-t "egyszerűbb" biztonsági beállításokkal még ki fogom próbálni, hátha tényleg az a gond. Van valakinek esetleg más ötlete, hogy mi lehet a gond?

Még annyi, hogy az Fn + F3 csak a bluotooth-t kapcsolgatja, a wifi-t nem, és a Wifi LED-je sem világít. Illetve, hogy újratelepítés előtt fent volt az összes Lenovo-s cucc, saját wifi-kezelő, automatikus driver-letöltő, stb., de akkor sem volt jó. Lehet, hogy rossz a wifi?

Ha nézek esetleg egy mini-PC kártyát hozzá, milyet érdemes keresni?

Köszi előre is minden segítséget...

uff

(#12912) CPT.Pirk válasza meri (#12911) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Tegyél be egy Linux cd-t a gépbe, és live módban indítsd el, pl. egy Ubuntu 10.10-et. Ott ki tudod próbálni a wifit, elvileg szakértelmet sem igényel a dolog, mert az Ubi fogja ismerni magától a wifit, és a wifi beállító is a grafikus felület része.
Ha ott is vacakol a kapcsolat, akkor valszeg a kari a rossz.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#12913) Tim82 válasza meri (#12911) üzenetére


Tim82
nagyúr

Egyáltalán nem "vacak" wifi-k, de a WPA2 titkosítást valóban nem ismerik, nekem sem sikerült soha beállítanom egy T40-41-42-43-nál sem, pedig a Linksys WRT160N routeremmel mennie kellene. Maradt a sima WPA + Mac Address filter.

Egyáltalán nem biztos, hogy rossz a wifikártya, ellenben lehet, hogy belepakoltak egy nem-IBM-es wifit (a Thinkpad-ek alapesetben csak az IBM-firmware-s/whitelist-es mini-PCI wlan kártyákat szeretik). Erre utal egyébként, hogy egyáltalán nem világít a kis wlan ikon a kijelző alján, nem megy a wifi és az Fn + F3 sem hozza fel.

Érdemes körülnézni aprón és bontott Thinkpad-ből keresni bele egy biztosan IBM-es Intel 2200b/g-t vagy inkább egy 2915b/g-t. N-es mini-PCI kártyákat felejtsd el, nincsen IBM firmware-s közöttük, esetleg meg lehet hack-elni a T40 BIOS-át, hogy ilyeneket elfogadjon.

Ha mindenképpen külső megoldásban gondolkodsz, akkor a stabilitás/sérülékenység szempontjából inkább PCMCIA wifit keress, kevésbé valószínű, hogy az óvodában a gyerekek véletlenül letörik/eltörik/beletörik a notebook-ba, mint az USB dongle-t.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#12914) Shadowfax válasza Tim82 (#12913) üzenetére


Shadowfax
addikt

Egyáltalán nem biztos, hogy rossz a wifikártya, ellenben lehet, hogy belepakoltak egy nem-IBM-es wifit (a Thinkpad-ek alapesetben csak az IBM-firmware-s/whitelist-es mini-PCI wlan kártyákat szeretik). Erre utal egyébként, hogy egyáltalán nem világít a kis wlan ikon a kijelző alján, nem megy a wifi és az Fn + F3 sem hozza fel.
El sem indulna a gép, rögtön a 1802-es hibát dobná bootnál (Unauthorized network card is plugged in - Power off and remove the miniPCI network card), ha nem IBM-es kártya lenne benne. Az Fn+F3 meg inkább Fn+F5 akar lenni, nemde?

Live CD-s megoldásra még egy szavazat. Ha Linux alatt sem megy, a kártyával van gond. Bár azért én megkukkolnám, hogy a kártya jól van-e betéve és a megfelelően vannak az antennacsatik rábiggyesztve.

(#12915) Tim82 válasza Shadowfax (#12914) üzenetére


Tim82
nagyúr

Az Fn+F3 meg inkább Fn+F5 akar lenni, nemde?

Ja, ja, kopiztam az eredeti hozzászólásból, meg se néztem rendesen a billentyűkombinációt. :))

El sem indulna a gép, rögtön a 1802-es hibát dobná bootnál

Nem feltétlenül, volt dolgom valami fura 2200b/g kártyával, amelyik tisztán nem IBM-es volt, hanem HP-s, de mégis működött vele a WLAN, a LED viszont nem. (Még akkor vettem majdnem meg, amikor nekem is T40-em volt.) Persze lehet, hogy valaki már megpróbálkozott a firmware átírásával annál a kártyánál, csak épp nem volt erről infó. (Mondjuk nekem fontos volt a LED is, így végül nem vettem meg, szereztek nekem Atheros wifit.)

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#12916) i400 válasza Tim82 (#12913) üzenetére


i400
senior tag

hmm az érdekes nemcsak nekem de haveromnak is wpa2-vel winnel (xp és 7)/linuxal wpa2 psk aes + mac szűréssel tökéletesen ment... (intel szerint is ismeri a 2200 a wpa2-t)
pár hete állítottam be egy wrt160n routert és ott is ment minden hiba nélkül a wpa2 psk aes-sel a t42-n (úgy hogy b,g és n csatolós eszköz is volt a hálón)

meri: esetleg 2-300 hsz-el korábbra kellene visszanézned Toomy kommentjei közé ő küzdött hasonló problémával hátha köztük lesz a megoldás.
esetleg azt kellene megnézni hogy az xp-hez minden frissítés fent van-e

(#12917) Tim82 válasza i400 (#12916) üzenetére


Tim82
nagyúr

Azt én is tudom, hogy Intel szerint ismeri, mégsem jött össze. :F

De dobtam egy érdeklődő privátot, hátha nálad van a megoldás kulcsa. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#12918) i400 válasza Tim82 (#12917) üzenetére


i400
senior tag

viszont is ment remélem sikerül valamire jutni :)

(#12919) ^Clown válasza i400 (#12916) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Nálam is megy a WPA2 az Intel 2200-zal (router: Linksys WRT610N).

(#12920) Tim82 válasza i400 (#12918) üzenetére


Tim82
nagyúr

Bár úgy lenne, de a WPA + Mac Address filterrel is elégedett vagyok. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#12921) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

Hali. Van egy költői kérdésem T43-al kapcsolatban. Megtudjátok mondani hogy melyik típusszámmal szerelték IPS panellal? Ez csak a 15"-os SXGA kijelzőkben van vagy van 14,1"-os XGA-ban is? Bocsi a bénázásért Thinkwiki-n nem találtam :DDD

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#12922) brd válasza meri (#12911) üzenetére


brd
nagyúr

Az Intel programjából kapcsolódsz, vagy a Windows-ra bízod? Utóbbi esetben minden XP frissítés telepítve van?

The only real valuable thing is intuition.

(#12923) audi100td válasza Cyberpunk (#12921) üzenetére


audi100td
nagyúr

Tudtommal csak a T43p-böl letezik IPS-es modell (UXGA), de majd az okosabbak mondanak biztosabbat. :)

(#12924) k-rock-atona


k-rock-atona
csendes tag

lapa, TOZ, Benoe77, köszönöm szépen a válaszaitokat! Ki fogok mindent próbálni amit mondtatok, addig úgysem nyugszom, míg nem izzítom be. :)) Igen, itt elvileg már nem a xorg.conf az Atyaúristen, de elvileg mennie kell azzal is, ha írok neki egyet. Illetve kettőt. :K Még egyszer köszönöm a segítséget, ha sikerül, mindenképpen jelentkezem. :DD

(#12925) Tim82 válasza Cyberpunk (#12921) üzenetére


Tim82
nagyúr

14,1"-ben nincsen. 15" SXGA+ vagy UXGA lehet IPS (vagy 12" XGA és SXGA+, de gondolom, az kevéssé izgat).

Itt nézelődj, keress rá a "Flexview/FFS IPS TFT display" részre.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#12926) Napfénysüti

Na ha már wifi. pároméknál továbbra sem tudok csatlakozni a T400-ammal. Már kezd idegesíteni.
WPA-PSK TKIP a titkosítás. R61 illetve az Omnia 2-őm röhögve felmegy a T400 meg nem pedig már frissítettem az Access Connectiont is.
A wifi router egyébként Edimax márkájú emlékeim szerint.
Most meg hogy odaköltöztem barátnőmékhez különösen jó lenne ha nem csak az ő gépéről tudnék netezni.
Van esetleg valakinek tippje a megoldásra? Remélem nem kell a W7-et újradobni (64 bites). :F

Més que un club!

(#12927) Gondwana válasza Napfénysüti (#12926) üzenetére


Gondwana
addikt

(esetleg adj meg manuálisan másik MAC címet a kártyádnak - elvileg nem logikus, de láttam már fura dolgokat. Mondjuk, az Gigabyte router volt)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#12928) TOZ válasza Napfénysüti (#12926) üzenetére


TOZ
addikt

Semmikeppen. Eleg egy linux ;]

(#12929) vikcsi válasza ^Clown (#12908) üzenetére


vikcsi
aktív tag

Köszi szépen :R
Már ki is raktam.

ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!

(#12930) rankesz válasza Napfénysüti (#12926) üzenetére


rankesz
veterán

Szedd le az Access Connections-t és gyári winnel próbálj csatlakozni. Esetleg megpróbálhatod még a wlan drivert is lecserélni.

(#12931) Napfénysüti válasza TOZ (#12928) üzenetére

Suliban már próbáltak Linuxokat ránk erőltetni (UHU, Debian) de nagyon nem szerettem meg ezeket. :DDD
Mondjuk lehet hogy nem rögtön a kernelfordítás, helyreállítás részével kellett volna kezdeni. ;]

Rankesz: Access Connectiont is leszedtem és próbáltam Winen keresztül de úgy se jó. Driverrel még tudnék variálni. Tipped van melyiket tegyem fel?
T400 2765-TDG

[ Szerkesztve ]

Més que un club!

(#12932) BobChemistry


BobChemistry
őstag

Szerintetek lehet kapni normális, 14,1 colos laptophoz (T400) táskát?
Váll/kézitáska, kicsit elegánsabb kellene, de mindenhol csak 15,4 colos van
vagy 13,3-as

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#12933) Villanyász


Villanyász
tag

Segítség kellene. Adott egy t410 nv3100m kártyával és a legújabb bios leírásában az szerepel hogy az optimus kártyák ezután kapcsolhatóak lesznek, de a bios-ban nincs erre utaló új opció. nvidia oldala szerint ez a kártya optimus.
1.32 bios van fent. tipus 2522-2TG
Lehet mégsem támogatott?

(#12934) mcroberto


mcroberto
aktív tag

Sziasztok.

Olyan kérdésem lenne hogy lenovo X200on bevankapcsolva a(z) Always On USB, de nem tölti kikapcsolva az iPhone-t. Se dockólon, se ha tápon van, se akkuról. Melyik usb portnak kéne lennie annak? [próbáltam mindet], vagy a telefonnak kevés az áram ami ilyenkor "kijön" az usb porton? vagy én vagyok tök hülye. :) Ezzel kapcsolatban kérnék segítséget.

Köszönöm.

IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960

(#12935) CPT.Pirk válasza Napfénysüti (#12931) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Mi C programozásra használtunk Linuxot, akkor szerettem meg a dolgot, plusz a tanár mindig megmutatta, hogy mennyivel több szopás ugyanazt win alatt csinálni, és igaza is volt.

Most ott vagyok, hogy T60-on egy XP SP3 telepítés után fel kellett raknom kb. 20 drivert, mire minden ment, meg 10 alapvető progit, aztán felraktam mellé egy Mint9-et (Ubuntu10.04 féle Linux), és rögtön minden ment, élmény volt használni, semmihez nem kellett drivert hegeszteni.

Érdemes egy próbát tenned pl. Ubuntuval, azt simán win alá is felrakhatod, szal nem kell neki külön 2 partíció, vagy az is elég, ha live módban elindítod a lemezéről és megnézed.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#12936) mazsonpopo válasza meri (#12911) üzenetére


mazsonpopo
tag

Szia!

Én ugyan ebben a cipőben jártam egy R51-el, amiben ugyan ez a kártya volt. Mikor megvettem, nem telepítettem újra egyből, behoztam suliba, ahol WPA2-es titkosítás van és ugyan ezeket a jelenségeket produkálta! Aztán kapott egy Win7-et, azzal semmi gond nem volt, simán felment, de később ez lekerült más miatt. Ekkor raktam fel egy XP SP3-at, félve ismét behoztam, de ezzel már kis bűvészkedéssel össze tudtam lőni a WPA2-es WiFi-t a géppel. Tehát, felmerül a kérdés, hogy SP3-as Win van fent?

Más: ugyan ez a gép, látja a sulis WPA2-es WiFi-t, de nem lát apukámnál egy D-Link routert! Már mindent kipróbáltam, ilyen titkosítás, olyan titkosítás, csatorna váltás - automatára állítás, de semmi. Az összes létező helyen megy a WiFi, ahol megfordulok vele, kivéve ott. Valakinek ötlete? :)

(#12937) mazsonpopo válasza mcroberto (#12934) üzenetére


mazsonpopo
tag

[link]

Ugyan nem X200, de itt azt írják, hogy keveset ad le egy telefon töltéséhez! :)

(#12938) rauschie


rauschie
senior tag

Szerintetek a recovery partíció otthoni reprodukálása mennyire esélytelen?

(#12939) Napfénysüti válasza CPT.Pirk (#12935) üzenetére

Volt már telepítve Win mellé Linux a gépemen de azt pont a sulis gyakorlás miatt tettem fel. Azért lehet kipróbálom majd az Ubuntut is. :)

Més que un club!

(#12940) Gondwana válasza mcroberto (#12934) üzenetére


Gondwana
addikt

X200T, 65W táppal, persze kikapcsolt gép, egyszerre töltöttem róla HD2-t is, meg SANYO Eneloop mobile boostert, két külömböző USB portról.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#12941) solaris7


solaris7
tag

sziasztok.

Frissen telepített oprendszernél (Win7) ThinkVantage - System Update elindítom és 8-10 % megáll ezzel a hiba üzenettel!
An error occourred gathering user information

Tudja valaki mi lehet a probléma? megköszönném :R

(#12942) TayRol válasza BobChemistry (#12932) üzenetére


TayRol
veterán

nekem az van. pontosan jo bele a 410-es. samsonite, a pontos tipusat megnezem neked otthon.

ime.

[ Szerkesztve ]

(#12943) BobChemistry válasza TayRol (#12942) üzenetére


BobChemistry
őstag

köszi szépen :R

én ezt néztem ki

[ Szerkesztve ]

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#12944) TayRol válasza BobChemistry (#12943) üzenetére


TayRol
veterán

ez sem rossz. csak en kimondottan laptoptaskat kerestem, ez pedig raadasul meg oldaltaska is a hetkoznapokra.:)

(#12945) audi100td


audi100td
nagyúr

X41-hez fel lehet rakni valahogy a hotkey utility-t ubuntu ala?

(#12946) i400 válasza mazsonpopo (#12936) üzenetére


i400
senior tag

ha d-link di-524-es router akkor azt azonnal peccseld meg egy 5 kilós kalapáccsal!!!!!!!!!! eddig hármat kellett beállítanom de mindegyik ugyanolyan paranormális jelenségeket produkált... és tök mindegy mit állítottam ha az egyik gépen ment akkor a másikon nem és fordítva :D
szerintem a d-link ezzel a routerrel és a 360r modemmel csökkenti a júzerbázist :DDD

(#12947) lapa


lapa
veterán

van egy olyan problémám, hogy a T21 nem hajlandó standbyba menni ubuntuval.

a shutdown menü "standby" parancsára el se alszik, háttérpilácsos fekete képernyő marad egérrel, ha moccansz megmutatja a bejelentkező képernyőt.

echo standby > /sys/power/state parancsra elalszik (jeee), de visszakapcsoláskor fagyott képernyő van.

próbálkoztam a thinkwiki acpi-s mutatványaival is, de eddig nem találtam meg a nyerő kombót.

volt már pár sikertelen próbám más boot paraméterekkel is, ha valaki tud ennél konkrétabb megoldást megköszönném.

más: valahol olvastam, hogy egyes 20v gépek elfogadják a 16v tápot is, csak a csatlakozót kell kicserélni. én most csináltam egy ilyen próbát (90w táp dugaszával), de sikertelenül, az x200 ugyan elindult de villogott a dugasz led és nem működött rendesen.

így poszthumusz megkérdezném, hogy érdemes-e megpróbálnom egy 65w dugasszal is, vagy inkább hagyjam, és könyveljem el a dolgot urbánlegendként?

a "miért" mindössze annyi, hogy a táp egy "ibm" feliratú 16v dc táp, amit - ha működne róla az x - versenyeztetnék a másik két itthoni dc táppal. amik közül eddig a régi, "thinkpad" feliratú vezet (1,03A) az új "lenovo" feliratúval (1,16A) szemben. kigondoltavolnaugye.

más 2: ebből a "thinkpad" feliratúból van itthon egy rossz darabom, ami az optimista énem szerint csupán kábelcserés (világít a DC lámpesz). namost ezen a cuccon nemigen találok fogást. van valakinek infója hogyan kell szétszedni?

itt a B terv satuba befogás és illesztésnél vasfűrésszel körbevágás lenne.

(#12948) ^Clown válasza lapa (#12947) üzenetére


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Nem tudom a választ egyik kérdésedre sem, cserébe lenne egy viszontkérdésem :) : a régi 16V-os tápokat hogyan lehet szétszedni? Természetesen olyan megoldás(ok) érdekelnének, amivel a lehető legkisebb károkat szenvedné el a delikvens. :R

(#12949) dbius válasza lapa (#12947) üzenetére


dbius
veterán

"itt a B terv satuba befogás és illesztésnél vasfűrésszel körbevágás lenne."

Szerintem ezzel a módszerrel fogod tudni csak szétszedni. (kalapács, úthenger, stb. nélkülözésével :))

Sok cuccnak, ami külső tápegységet használ, bizony - sajnos - fröccsöntött a műa. háza és csak flex v. fűrész használatával lehet szétválasztani...

Sztem ezzel a táppal is ez lesz a helyzet.

(#12950) Ringman válasza lapa (#12947) üzenetére


Ringman
nagyúr

Ugyan ez egy hp adapter, de szerintem ugyanolyan módszerrel nyitható fel :DDD

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.