Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85926) #54715584


#54715584
törölt tag

Circle

Ez kicsit spoileres lesz, de anélkül meg nem lehet rendesen írni erről az alkotásról, a lényeget viszont nem fogom elárulni.

A film egy kis költségvetésű scifi, ez az elem inkább a végén van jelen, de a környezet és a helyzet eléggé titokzatos. 50 ember magához tér egy helyen, piros körökben állva. Ezeket a köröket nem lehet elhagyni, mert ha kilépsz belőle, meghalsz. Ha megérintesz egy másik embert, akkor szintén meghalsz (itt volt egy baki közben, mert az egyik néni megpaskolta az egyik pasi karját, és nem halt meg). Percenként meghal valaki és van visszaszámlálás, ehhez kapunk egy jó kis pulzáló hangot, itt örültem, hogy van házimozim :) (de volt olyan is, hogy 2-3 perc is eltelik egy-egy halál között). Közben rájönnek, hogy ez szavazásos alapon működik, akire a legtöbb ember szavaz, az hal meg. Innentől indul az, hogy elkezdik egymást győzködni az emberek, hogy ki legyen a következő.

És itt lesz érdekes a film, legalábbis számomra az volt. Előveszik az összes morális témát, ami dilemmát okozhat, és szépen végig mennek egy majdnem ötvenes listán. Először haljanak meg az öregek, mert nekik már úgy sincs sok hátra. De előkerül itt a vallásos téma, a melegség, a bűnözés, megcsalás, erőszak és még rengeteg téma, ami alapján az emberek elítélik egymást. Közben jöttem rá, hogy ez a lista még korántsem ért véget, hiszen a filmben lévő 50 indoknál sokkal több van a való életben, és hogy mennyire könnyen ítéljük meg / el a másikat. Az is nagyon érdekes volt, hogy adott karakterek a túlélés érdekében milyen taktikákat használnak, vagy mennyire változnak meg és térnek el eredeti énjüktől.

A vége felé izgalmasabb lesz, mert ott már latolgatni kell az esélyeket, hogy ki kire szavazhat, meg kell győzni a másikat, a végén ez már nagyon nyíltan megy, ahogy egyre csak fogynak az emberek. Egymás előtt licitáltak egymás szavazataira, percek alatt elintézve azt. Időközben tippelnek arra is, hogy hol vannak és miért, de ez csak a végén derül ki 100%-ban, ahol sikerült még 2 csavart is bevinni a történetbe

A film nem lassú, viszont folyamatosan beszélnek benne, a nyelvezete nem nehéz, könnyen érthető, de figyelni kell, mert esélylatolgatásnál kicsit el lehet veszteni a fonalat. Pontot nem adok rá, mert értelmetlen lenne, engem lekötött és hatással volt rám. A témája érdekes, a megvalósítás jó. Lehet egy kis utánérzés más filmekből, de ez nem annyira zavaró. Akinek bejött a The Signal és/vagy a Terminus, az nézze meg ezt is. Azoknál picit pörgősebb / beszédesebb, de hangulatban hasonlít rájuk.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.