Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24001) lorcsi válasza Integra (#24000) üzenetére


lorcsi
veterán

no, azt hittem hogy sz.r..az indexes cikkbe kicsit beleolvasva, de ahogy tőled olvasom hogy a d:9-re hajaz..akkor ez már rossz film nem lehet :)

viszont ma láttam az indexen matt-től egy tök más jellegű filmnek a snittjeit: túl a csillogáson (hátha nem volt még) állat ez a stílus :D

(#24002) Integra válasza lorcsi (#24001) üzenetére


Integra
titán

ez a szűcs gyula ezt írja az index cikkben: "Nem csoda, ha mindenki hasonlóan gyomron vágó élményt várva ült be a rendező legújabb filmjére, ami az óriási elvárások miatt eleve nem lehetett jobb a District 9-nál." - ez koknkrétan egy orbitális baromság és a cikkíró szimplán hülye és itt is bukik meg a pali az egész cikkével. és az igazsághoz hozzátartozik, hogy 90% szintén itt bukik meg. figyeld meg azt, hogy itt is hogyan írnak, milyen nyelvezettel, szövegszerkezettel véleményeket. nem ezt vártam, többet vártam, mást vártam etc... tele van mindenki elvárással a saját szája íze szerint... ez fail, de az egó erősebb és teret sem enged a valóságnak. így nem lehet filmre beülni, vagyis lehet, csak csúfos szopó lesz a vége. persze, van olyan, hogy beülsz és aztán csak azt mondod, hogy bűn rossz a film, és a gond az, hogy egyre több ilyen van és egyre több ilyen lesz, de nem baj, mert talán idővel elkezdenek normális filmeket készíteni, nem csak a reboot meg folytatás lesz a lényeg.
olvastam olyat is, aki azt írta, hogy indokolatlanul véres.. hát b@szod, ez a realitás, egy ilyen film legyen is véres, az ilyen fanyalgó pedig nézzen wolverine-t élete végéig, az való neki :DDD az a bosszantó, hogy olyan ostoba dolgok miatt megy a fanyalgás, hogy a filmnek az apró pici értékeit észre sem veszik.
abban viszont egyetértek, hogy a film bőven hagyott volna még teret arra, hogy beleássa magát az ember a két világba, a miértekbe és hogyanokba és azok kifejtésébe. nekem ez a legnagyobb hiányosság a filmnek, picit sajnálom is. ugyanakkor ha összevetem ezt a részét a d-9-cel, abban sem volt sokkal de sokkal több történelmi előzmény és kifejtés. viszont ott sodort magával a film, ami itt is megvolt, sőt, szerintem ez az oka, amiért nem ment ki részletekbe, hogy ne üljön le a film (sokaknak akkor meg ez lett volna a baj), csak itt máskép húzta az embert magával a film. nagyon gyorsan vége lett.

egyszer láttam ennek a túl a csillogásonnak a trailerét moziban, és jónak tűnik, bár ez a világ nagyon nem az én világom. ha uborkaszezon lesz, akkor lehet, hogy megnézem szintén moziban. végülis képes voltam bűnrossz filmeket is moziban idén már megnézni sajnos.. :DDD

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24003) matata! válasza Integra (#24002) üzenetére


matata!
csendes tag

Miért meglepő, hogy valaki a saját véleményét írja le egy kritikában? Ez a kritika lényege, nem azt kell leírnia amit te akarsz hallani, hanem amit ő gondol. Mi tart vissza, hogy írj egy kritikát? Semmi, hát írj egyet, aztán majd mi is megmondjuk a tutit, hogy fúj milyen kritikus vagy, mi az, hogy a saját benyomásodat írtad le a saját kritikádban... Olvass már Rotten Tomatoes-en kritikákat van pár ezer, és mind a saját benyomását írja le, mivel mást nem is tud.

Vagy azt nem bírod elviselni, hogy valaki leszólta azt amit te istenítesz? Elég óvodás hozzáállás.

[ Szerkesztve ]

Elementary Os Luna 0.2 x64

(#24006) Integra válasza doc (#23991) üzenetére


Integra
titán

ezek jöhetnek, kíváncsi vagyok :K

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24007) doc válasza Integra (#24006) üzenetére


doc
nagyúr

a hibakra gondolsz?
akkor mostantol SPOILER uzemmod :D
nekem igazabol maga az egesz ujrainditos "ize" allt nagyon gyenge labakon, mi ez hogy ujrainditasz egy rendszert, es hirtelen mas lesz az elnok? :F igaz hogy egy pillanatra lehetett latni ahogy a foszer atir egy erteket a "configban", ezzel legalizalva a foldieket is, de ez azert nekem meg eleg keves.
Arrol nem beszelve, hogy minek van szukseg a csuklon levo azonositora, ha a gep szemmel lathatolag anelkul is tudja hogy ki kicsoda? (ld a film legveget)
Azt sem ertem, miert kellett egy komplett korhazhajo-flotta, tobb tucat gyogyito a'ggyal, ha eleve csak az Elysiumon elo nehany kivalasztott volt ra jogosult, akiknel meg minden hazban ott volt a sajatjuk?
Eloszor furcsallottam azt is, hogy miert a Foldrol kilott raketakkal szedik le az illegalis hajokat, miert nem az allomasrol lovik ki oket, de ez vegul is eleg konnyen vedheto (pl. az elnokasszonynak nem volt hozzaferese az allomas harci rendszerehez, stb).
Az sem tiszta, mi ertelme a 'halalos vedelemnek' ha ettol meg nyugodtan kiolvashato a kod - ezzel egyedul sajat magat szopatja a juzer, feltolti a sajat fejebe a csomagot, garantalva hogy ha valaki lenyulja, akkor megpusztuljon, mindezek mellett a kod meg vidaman felhasznalhato, szoval igy pont semmi ertelme... :U

(#24008) Gézengúz válasza Synthwave (#23982) üzenetére


Gézengúz
addikt

Miről beszélsz? Mi a halott link??

[ Szerkesztve ]

(#24009) Integra válasza doc (#24007) üzenetére


Integra
titán

hasonlóakat gondolok én is :)
spoileeeeerrr
a reboot egyszerűen életképtelen így, de hogy oldod meg a filmben? ráadásul látványosan? így :DDD
az az új kód rész félig ok, félig sántít. ezt az elnök átírásos dolgot egész egyszerűen nem értem, miért kellett ehhez rebootolni? csak azt tudom elképzelni, hogy a kód cserével a rendszer kitörölte a meglévő politikai hierarchiát és egyszerűen az van, hogy a foster ül legfelül és pont. és onnantól a robotsereg és mindenki más kénytelen neki engedelmeskedni. vagy a reboot miatt nem lett volna nyoma a manipulációnak? na neeeeee :)
a kód maga. hahahaha, aranyos volt, ha a kódírás így menne, mint a filmekben... :))
damon fejében a kód. akkor a fegyvergyáros pali is meghalt volna? talán nem, mert feltételezem, hogy ő tudta a jelszót és ha az ő fejéből másolta volna át az elysium-ba a kódot, akkor életben marad, ez biztos, mert ugye mondja is a foster neki, hogy a következő 200 évre megkapja a beszállítási jogokat mindenre. viszont így védte le, hogy illetéktelen ha ellopná a kódot, akkor meghaljon, ami ugye működik is. de az fura minden esetre, hogy ennek ellenére a kód simán másolható volt, sőt, alkalmazható és a hekker bandavezér ott helyben még bele is piszkál a kódba, hogy a földieket is elfogadja az állomás lakóknak. :) jajj, igen, itt gubanc volt, kíváncsi vagyok, hogy a többiek is ha megnézték, erről mit gondolnak majd.
a csuklós azonosító is félig ok, félig sántít. tételezzük fel, hogy a robotok scannelték őket folyamatosan és tudják ki lakos és ki nem. de pl a gyógyítócsodamasinéria nem tudja, csak kódot olvas le, ide meg kellett. talán ez még nem akkora baki.
kórházhajó flotta. ez szerintem nem gond, ha megsérül az állomás, baleset vagy katasztrófa van, evakuálni kell, akkor legyenek felkészülve. szerintem ez normális, ebben nem látok hibát. amikor a kódba bekerültek a földi lakosok, akkor pedig automatikusan megindultak az orvosi adatok alapján.
kruger miért a földről lőtte le a gépeket? részben amit mondasz, de szerintem kerülni is akarták azt, hogy mindenki lássa, hogy az állomás lövi le a gépeket, ezért is volt alvó ügynök lent, nem csak a kruger, hanem többen is, ez a beszédekből tudható.
nekem ami a reboot mellett fura volt, az a robot sereg. de főleg az állomáson. hány robotot számoltál meg védelmi erőként? nem tudom, de alig volt, csak emberek voltak. de közben egy bazi nagy robotgyárban dolgozott a max :) tételezzük fel megint, hogy a túlnépesedett földre nem tudnak elég robotot gyártani. ok, de az elysium nem kivételes helyzetben van? ok, ott nincsen bűnözés, nem jut fel senki etc... és nem kell ezért annyi robotőr sem. na de alig pár darab? ez fura volt.
na, szóval sokat gondolok logikusan megmagyarázhatónak és ezért annyira nagy hibának nem, de a kód körüli gubanc meg a reboot.. ez a kettő nem áll össze sehogy sem. leginkább a kód maga.
ja és van még egy, miért nem feküdt bele 20 mp-re a rohadt gyógyító masinériába?!?!?!?! ez a harmadik és legnagyobb hiba :DDD

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24010) Synthwave válasza Gézengúz (#24008) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Amit linkeltél.

Server not found

Firefox can't find the server at www.redfly.us.

Check the address for typing errors such as ww.example.com instead of www.example.com

If you are unable to load any pages, check your computer's network connection.
If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure that Firefox is permitted to access the Web.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#24011) doc válasza Integra (#24009) üzenetére


doc
nagyúr

Elysium SZPOJLER

a kodvedelemnel ott a fo probema, hogy NEM ved semmit. Vedelem az lenne, ha a kodot meg sem lehetne nyitni/olvasni a jelszo nelkul (ma is ez a lenyege a titkositasoknak).

a gyógyítócsodamasinéria nem tudja, csak kódot olvas le, ide meg kellett.
ezert irtam, hogy a film vegen pont az ellenkezoje derul ki, ugyanis mikor megvolt a reboot, a kislanyt egybol felismerte a gep, tehat a szemelyazonossagat tudta, vagyis a csuklon levo azonosito ehhez nem kell - akkor meg minek? eleg gyenge, hogy kepes barkirol eldonteni ranezesre hogy kicsoda, de egy sima plecsnivel at lehet verni

a korhazhajoknal a veszhelyzetre keszules vegul is lehet magyarazat, bar nekem kicsit overkillnek tunik, de siman vedheto :K

robotok voltak boven az Elysiumon is, kb. azonnal ott voltak ha tortent valami, szoval biztos hogy eleg surun vannak, es gondolom a fizikai munkakat is ok vegzik (lasd: pincerrobot, stb), szoval kell azert beloluk eleg, szerintem csaladonkent legalabb egy. Masreszt a Foldon kimondottan sok volt beloluk, bar az nem derult ki a filmbol hogy milyen viszonyban is all Elysium a Folddel, pl. az ottani rendfenntartas fuggetlen-e toluk

(#24013) Integra válasza doc (#24011) üzenetére


Integra
titán

spoiler

na, örülök, hogy a robotos részt így látod, mert én meg abból indultam ki, hogy bezony, a robotok nem zúznak eléggé. :)

a kód az meg.. igen. nem tudok zöld ágra vergődni vele :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24014) rt06 válasza Synthwave (#24010) üzenetére


rt06
veterán

nalad van a hiba, nekem egy wwz trailer jon be

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#24015) Synthwave válasza rt06 (#24014) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Bármi más megy.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#24016) Gézengúz válasza rt06 (#24014) üzenetére


Gézengúz
addikt

érdekes az én válaszom törlődött, de ha megemlíteném, hogy itt micsoda cenzúra van... :(((

(#24017) doc válasza Gézengúz (#24016) üzenetére


doc
nagyúr

Igen, torlodott.
Nem mindegy hogy milyen hangnemben irsz le valamit. A legkozelebbi hasonloert mar figyelmeztetes fog jarni. Es keretik a mondatvegi irasjeleket NEM harmasaval hasznalni !!! Rendben ???

(#24018) Gézengúz válasza doc (#24017) üzenetére


Gézengúz
addikt

Tudod mit? Töröld az előzőt is....Légy oly kedves!

(#24020) Synthwave válasza gyuromoj (#24019) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Kidou Keisatsu Patlabor live action? Nee...

Kötve hiszem, hogy rendelkeznek olyan költségvetéssel, hogy az eredeti műveket akár csak megközelítő valamit kreáljanak élőszereplős verzióban. Bár Oshii Mamoru.. : /

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#24021) izomhod válasza Sprq (#23994) üzenetére


izomhod
senior tag

ez az. köszi!

(#24022) atike


atike
nagyúr

Transformers 4. Autobotok

és

A nagy füzet trailer...

[ Szerkesztve ]

(#24023) cyberkind válasza atike (#24022) üzenetére


cyberkind
félisten

Az oké hogy egy kis változást kell hozni, de Optimus miért nem volt jó a klasszikus, nagy, böszme amcsi kamionnak ? :U

Paranormal Cocktivity

(#24024) matata!


matata!
csendes tag

Surrogates

Kifejezetten jó és simán bekövetkezhető sztorin alapul a film, de elég hanyag a megvalósítás. Nagyon sokat ki lehetett volna hozni, ebből az Ember-Avatar vs Ember-Ember dologból, főként, úgy hogy több részes filmet csinálnak, de legalábbis minimum 2 órásat. Elég sok benne a logikai bukfenc, és a hülyeség, de ennek ellenére egész jó kis film lett, persze ha eltekintünk a felületességtől.

65%

Elementary Os Luna 0.2 x64

(#24025) oriic válasza cyberkind (#24023) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Szerintem csak modernizalni akarjak oket. Mivel folytatas, en arra vagyok kivancsi mindezt mivel magyarazzak majd meg. Plusz lesz-e hatasa a harmadik resz pusztitasanak.

Live-Die-Respawn

(#24026) rjg válasza gyuromoj (#24019) üzenetére


rjg
őstag

A hetedik fiú trailer-ében azt mondja a narrátor, a sikeres sorozat alapján. Mire gondolhattak? Orson Scott Card Teremtő Alvin-jához köze nincs, de ha van egy másik hasonló című fantasy, azt szívesen megnézném.

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#24027) dokee78


dokee78
félisten

Scary MoVie 4/10
Annyit ér amennyit az IMDB-n kapott,én azért adtam többet rá,mert egyszer elmosolyodtam.
Hol van ez az első résztől. :O

(#24028) ben11 válasza cyberkind (#24023) üzenetére


ben11
őstag

Mert így sokkal kevésbé tűnnek ki a forgalomból..Tudod, álcázák magukat.. :DDD

(#24029) Integra válasza atike (#24022) üzenetére


Integra
titán

azt hittem a detroit motor show az....
jól látszik, hogy az autógyártók kifizették a beugrót :DDD

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24030) pc_seft


pc_seft
tag

13.emelet tegnap került rá sor hogy megnézem!Nagyon tetszett a története a filmnek,kicsit a végére ellaposodott én összességében 7/10 értékelem.(Matrixtól nekem sokkal jobban tetszett)

Oblivion ezt is a napokban volt lehetőségem megnézni.Az ilyen jellegű filmekkel úgy vagyok vagy az elején leköti a figyelmem vagy sem.Itt az elejétől kezdve nagyon lekötött a film.Egyébként is kedvenc színészem játszotta Tomy bácsi :)

Ilyen jellegű filmek jöhetnek srácok :R

(#24031) Laraxior


Laraxior
titán

Tényleg jó film ez a Great Gatsby :K

- Konfig 1.0: Z790F, 14700KF, 32GB, RTX4090, Thor 1200W, 7000D, Odyssey G9 49" oled - Konfig 2.0: x299 Dark, 9980XE, 48GB, 1080HoF, EVGA 850W, Z906, S90C 77" oled

(#24032) pc_seft válasza Laraxior (#24031) üzenetére


pc_seft
tag

DiCaprio minden filmjét szeretem ;)

(#24033) Integra válasza pc_seft (#24032) üzenetére


Integra
titán

azért van epic fail filmje :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24034) spammer válasza pc_seft (#24030) üzenetére


spammer
veterán

Dark City-t láttad? Truman Show is jó film.

(#24033) Integra : Rómeó és Júlia? ;]

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#24035) pc_seft válasza spammer (#24034) üzenetére


pc_seft
tag

Dark City-t nem láttam még ma este meg is fogom nézni ;)

Viharsziget és az Eredet ami tőle legjobban tetszettek nekem :K

[ Szerkesztve ]

(#24036) cyberkind


cyberkind
félisten

Most néztem a Terminátor 2 rendezői változatát 5.1 magyarul, immáron vagy tizedszerre, és még most is zseniális, sőt a mostaniak a popsiba se sincsenek ! :)) :C
Komolyan minden tiszteletem ennek az embernek hogy milyen filmeket tud készíteni, ő egy HŐS ! :K

Paranormal Cocktivity

(#24037) bAtt001 válasza cyberkind (#24036) üzenetére


bAtt001
addikt

ma van a születésnapja 59 éves ;)

(#24038) Solar_Wind válasza cyberkind (#24036) üzenetére


Solar_Wind
senior tag

Nagyon jó film. Bármikor nézhető. Kortalan.

(#24039) .LnB válasza Integra (#24000) üzenetére


.LnB
titán
LOGOUT blog

Teljesen egyetértek, én is ezt gondolom a filmről. Nekem is nagyon tetszett, és nem volt az mint az Oblivionnal, hogy az arcomat kapartam butaságokon.

Nekem az egyetlen dolog ami feltünk, az hogy egy sivatagi vidéken ne pályagumi legyen a GT-R-en mert azzal nem sokra megy :DD

„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

(#24040) Integra válasza spammer (#24034) üzenetére


Integra
titán

TITANIK WAZZE :DDD
kb ez az az a film amit a bloodrayne-nel egy halmazba sorolok, az idők végeztéig :))

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#24041) bok92


bok92
addikt

Jejj lehet nézni magyarul a szkéri múvit... :C

No de nekem elég volt a moziban.Azóta is hányingerem van. :DDD

(#24042) dokee78 válasza bok92 (#24041) üzenetére


dokee78
félisten

Moziban néztél egy ilyen sz@rt? :(
Egyszer elmosolyodtam azért rajta.

[ Szerkesztve ]

(#24043) cyberkind válasza bok92 (#24041) üzenetére


cyberkind
félisten

Én megnéztem, és azt lehet mondani hogy vannak benne, vicces részek, de a többihez képest kaka lett nagyon is ! :)
Pedig nekem bejön minden Adam Sandleres vígjáték ! :D

Paranormal Cocktivity

(#24044) bok92 válasza dokee78 (#24042) üzenetére


bok92
addikt

Már eleve az gyanús volt ,hogy kb öten voltunk bent a moziban. Mint utólag kiderült, nem véletlenül... :DDD De nem gondoltam volna,hogy ez egy ekkora fosrakás lesz... :W :DDD

Laraxior: Na az sem rossz... :))

[ Szerkesztve ]

(#24045) Laraxior válasza bok92 (#24044) üzenetére


Laraxior
titán

Anno a Köd-öt néztük csajommal, azon ketten voltunk :DDD

- Konfig 1.0: Z790F, 14700KF, 32GB, RTX4090, Thor 1200W, 7000D, Odyssey G9 49" oled - Konfig 2.0: x299 Dark, 9980XE, 48GB, 1080HoF, EVGA 850W, Z906, S90C 77" oled

(#24047) dokee78


dokee78
félisten

Otis 7/10
Szórakoztató horror vígjáték.
Sokkal jobban szórakoztam rajta,mint a Scary Movie 5-ön.
Az anyuka szépen bedurvult. :DDD

(#24048) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

Egyszer fennt, inkább lennt nevezetű sorozatot kaptam el pár napja a hbo-n, és azóta nem bírom abbahagyni..
hihetetlen, mennyire rákattantam, csodás kis széria, imádom
:D

(#24049) cyberkind válasza Tibiajax (#24048) üzenetére


cyberkind
félisten

Én az Így jártam anyátokkal, és a Két pasi meg egy kicsivel lettem így ! :))

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#24050) Tibiajax válasza cyberkind (#24049) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

igen, csak rólam azt érdemes tudni, h a Maffiózókon kívül más (2000 utáni gyártású) sorozat nem tudott még megfogni úgy, h több részen keresztül nézzem is :) főleg nem ilyen how meet your mother meg enszíájesz tucatok..
eddig a big bang és az american horror volt, ami kibírt nálam egy teljes évadot, de már azokat sem..

De ez a kenny power-só... :D
szuper, pontosan nekem való, 25percnyi tiszta móka egy ultragagyi - de tényleg vicces, és nálam ez a lényeg - faszival meg egy csodaszép csajjal, telitalálat.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.