Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz oriic #154001 üzenetére
- vidd ki az erdőbe, öld meg, hozd el a szívét...
...10 perc múlva visszatér a kitépett gerincével és fejével
- bocs, a szíve ott maradt
- nem baj, ez is megteszi...vége...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
bagyulajuve
addikt
-
mephi666
nagyúr
csak kerestem egyet hirtelen... vannak itt érdekes crossoverek
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
KISDUCK
addikt
válasz mephi666 #154007 üzenetére
Az utolsó kép elég állat, a crossover miatt nem tudom eldönteni hogy szeretik és arra várnak hogy felébredjen vagy hogy szétrobbantsák a mellkasát a duplaállkapoccsal.
Más:
Mondom rágúglizok az új kishableányra a gugli feldobta a találatok elején a port.hu-t és van rajt értékelés. Még idén meg se tudja nézni az illető, de "részéről már 10/10". Annyit azért költhetnének a rendszerre hogy addig ne lehessen valamit értékelni amíg meg se jelent.
-
mephi666
nagyúr
válasz KISDUCK #154009 üzenetére
...az ott a hét törpe biztos hófehérkében fejlődik az új queen és vigyáznak rá
-
Valty
aktív tag
válasz gbors #154000 üzenetére
Szerintem elbeszelunk egymas mellett, mert kolonbozokepp kozelitjuk meg ugyanazt a temat. Amit te irsz azzal en nagyreszt egyetertek (racionalitast nem irtam sehol), fanboyok es trollok eddig is voltak, az erzelemvezerelt kozonseg nem uj fogalom. De van egy pont amikor a love-hate ratio durvan megbillen, olyannyira, hogy nem csak a studiot, hanem a konkret egyeneket karositja, es ilyenkor azert mar meginog a company goodwill is (mint pl. a Warner - DC esete, ahol a WB mar honapok utan keptelen egy ertelmes igazgatot talalni a szethullot DC elere). Hogy a temanal maradjunk, a fenti video jelenleg nr.1 trending a youtube-on , eddig 52k hozzaszolas irtak, de a tulnyomo reszuk ertelmezhetetlen, es gyakran elso vagy masodnapos regek kommentalnak total hulyeseget. Ez mar nem erzelemvezereltseg, hanem hater-kedes es nem jo se a Disney-nek se az Alphabetnek.
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
válasz Miklós315 #153942 üzenetére
én kikapcsoltam kb a felénél aztán tegnap délután befejeztem mert nem mertem beírni ide, hogy ezt is félbehagytam. ez sztem ilyen jutalom játék lehetett neki(k), tolt valami cuccost (bár waiti sztem alap járaton is ilyen bolond ) , a cetliket bedobta egy bödönbe, és kihúzták a kétharmadát. aztán ez lett a végeredmény, és a filmben voltak remek részek. pl. a keresztény bála összes jelenete. zeus lépcsőn való lejövetele. a kecskék. na meg waiti imádja a kölyköket, érezni a filmen, hogy áthatja a kedvesség, a szeretet.
de a masterpiece azért erős, de eeXaa-át így szeretjük
[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
hbo go: [link] ennek kezdünk neki lassan: Licorice Pizza
5 éve rendezett utoljára! az egy zseniális film lett, sokkolóan. -
mephi666
nagyúr
válasz brownus #154013 üzenetére
nekem Bale karaktere is tetszett: Thanos óta szintet léptek és az ilyen "hatalom/pénz/világuralom" felé orientált főgonoszok helyett érthető motivációt képesek nekik adni eleje-vége nekem tetszett, közepét meg rábíztam volna pl Sam Raimi-re, hogy csinálja meg nyomasztó, dark-osra azt is... sok csiricsáré helyett szerintem jobb lett volna az összkép
-
Miklós315
aktív tag
válasz Eversmann #154010 üzenetére
Tehát nem "ő" keresi Öröklétet, hogy minden istent egy füst alatt letudjon, hanem a penge sugallja/irányítja efelé (tiszta egy gyűrű: vezet/vonz a cél felé)? Ezzel az a baj, hogy a karakter gyásza/kiábrándulása egybeesik az istenekkel szembeni haragjával, tehát ugyanúgy logikátlanul ellentmondásos a "nem hiszek többé a csaló istenekben, de jó lenne egy "kívánsággép", akiben hihetek" narratíva... Mindegy, ez a legkisebb baja ennek a förmedvényfilmnek"Szerintem."
-
nagyúr
válasz Valty #154012 üzenetére
OK, sztem most már értem, honnan jössz. Különböztessünk meg kétféle hatert:
1. Akinek a film / trailer hatására bekattan valami, és tűzzel-vassal igykszik terjeszteni, milyen rettenetes a film
2. Aki szimplán bolyong az Interneten, és beleáll bármibe, ami éppen szembejön, mert szar kedve van, és megtehetiAz 1-es típus a megrögzött rajongó ellenpólusa, és ha sok van belőle, akkor ez van, ha olyat csinálsz a filmeddel, ami sok embert feldühít, akkor vállald a következményeit. Nem mondom, hogy ez jó, ha minden korlát nélkül megy, de én nagyon kevés olyan példát láttam eddig, ahol a (valamilyen formán megalapozott) negatív hangok felháborítottak volna.
A 2-es típus egy szélesebb társadalmi probléma, és azzal egyetértek, hogy valamit kellene vele kezdeni - csak nehéz megkülönböztetni az 1-es típustól.Azért nehéz a dolog, mert ennél a fajta bevételkieséssel járó károkozásnál valahol kell határt húzni, hogy mit akarsz / lehet szankcionálni - az ellenérv mindig a szólásszabadság lesz, és abban kell meghúzni a vonalat, hogy meddig szabad a szólás, és honnantól analóg mondjuk egy becsületsértéssel vagy rágalmazással, ami már büntethető.
#153974 mephi666
#154005 Ispy
Hmmm, szóval azt mondjátok, hogy az érés jót tesz neki... Thx, megjegyzem - bár egy ilyen élmény újranézése tipikusan nagyon magas belépési korláttal jár.[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Miklós315
aktív tag
válasz gbors #154019 üzenetére
"2. Aki szimplán bolyong az Interneten, és beleáll bármibe, ami éppen szembejön, mert szar kedve van, és megteheti... A 2-es típus egy szélesebb társadalmi probléma"
A modern technológiai kor szülte e tapasztalható jelenséget, ami valószínűleg - ha lett volna évszázadokkal/évezredekkel korábban is ugyanilyen, mai technológiai lehetőség - ugyanezt a jelenséget hozta volna elő a tömegekből.
De lehet, hogy pont a rettentő mértékű ("információs") zajterhelés (amit e technológiai lehetőség tesz elérhetővé) generálja a tömeg frusztrációját, mely ok így okozatként létesíti a fenti jelenséget.
Érdekes pszicho-szociológiai kérdéskör ("Nagy kérdés az utókornak" by Dr. House )"Szerintem."
-
tag
válasz brownus #154021 üzenetére
az év eddigi legélvezetesebb mozija volt nekem is eddig (nem a legjobb filmje, de legkedvesebb emléke) / főleg hogy az enyém volt az egész moziterem még év elején ehhez a filmhez /
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
nagyúr
válasz Miklós315 #154020 üzenetére
Hát ja, az Internet tette láthatóvá, vagy méginkább az Internet for everyone. Ugyanaz a
parasztszimpatikus honfitárs, aki az utcán "tréfából" végigkarcol egy parkoló autót, nyilván az Interneten is élvezettel fog kárt okozni - sőt, itt még azok is kiélhetik magukat, akik egy autókarcoláshoz nem elég tökösek, mert nincsenek következmények.
Szerintem nem új a jelenség, de az könnyen lehet, hogy nagyobb a számosság, mint akár 10-15 éve."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
törölt tag
Szasztok!
Este lesz Hét Szamuráj vetítés de nem tudom eldönteni menjek-e. Holnap meg csütörtökön fixen megyek moziba, emiatt nem tudom mit csináljak. Szerintetek?
-
tag
válasz #42308056 #154024 üzenetére
Akkor te magad miatt ne menj, ha soknak érzed. Viszont(!) menj el helyettem, és akkor eldőlt, én azért csak megnézném nagy vásznon! (csak sajnos utazom)
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
tag
válasz #42308056 #154026 üzenetére
Cinefesten én csináltam a 2 nap megnézni 6-10 filmet is. A heti 3, az semmi. Még seggelni sem kell hozzá többet, mint egy hajtósabb túlórás héten. Szóval tőlünk nem kapsz kifogást
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz #42308056 #154029 üzenetére
Csak ajánlani tudom! Mindenki másnak is. Kicsit tartottam anno tőle, mikor voltam, hogy túl művészfilmes a felhozatal, de olyan csodákat láttam, hogy már csak azért is megérte.
Nem is beszélve a hangulatról, mikor egy színház/mozinyi embertömeg minden egyes tagját a film élmény érdekli, és nem a behúzódni meleg/hideg elől, eszünk egy kis popcornt és instázunk közben életszemlélet.
Ezen felül még akit ez érdekel, össze lehetett futni színészekkel, rendezőkkel, voltak közösség találkozók, és aki olyan, még a filmes podcastek egy-egy tagját is meg lehetett találni a sorok között, filmek után a folyóson.
Kár hogy nem érek rá idén, jövőre megpróbálok újra időt fenntartani rá.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
3 mondatban elmesélhető, 3 soron előadott sztori 2.5 órán át húzva... kiszámítható nagyon, vártam hogy vége legyen látszódik, hogy minőségi munka és egyik oldalról totál rendben az egész... csak az alapanyag volt szerintem kevés hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz mephi666 #154031 üzenetére
csak az alapanyag volt szerintem kevés hozzá
Ezen gondolkoztam nemrég, ment a tévében a Will Smith főszereplésével készült Concussion c. filmet, aminek a szorijából egy tök érdekes, pár ezer szavas cikk lehetne, de filmként egyáltalán nem izgi, unalmas és rengeteg ilyen, főleg valós történet alapján készült filmet tudok fejből, amire ugyanez igaz.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
mephi666
nagyúr
válasz Bad Pritt #154032 üzenetére
azt a filmet még szerintem nem láttam, de ránéztem és érdekesnek tűnik: beiktatom valamikorra
...itt a párbajnál igazából nem is tudom, hogy ezt miként lehetett volna 2.5órára nyújtva végig érdekessé tenni... volt szintén Ridley Scott-tól a Kingdom of Heaven: régen láttam, úgy rémlik, hogy az is jó hosszú volt, de ennek ellenére végig érdekes láttuk anno jópárszor
-
belinho
senior tag
válasz Bad Pritt #154032 üzenetére
Pedig nem rossz film a Sérülés, csak egy olyan dologról szól, amiről nem igazán akarnak beszélni az NFL és a profi boksz világában.
Akkor kapták fel igazán ezt a filmet is, miután kiderült az NFL szupersztár Aaron Hernandez ámokfutása és ennek okai kapcsolata a filmmel.
Nézd meg a Netflixen az Egy gyilkos elméje - Aaron Hernandez dokumentumfilmet és teljesen másképp fogod értékelni a filmet is. -
nagyúr
válasz brownus #154021 üzenetére
Licorice Pizza (2021)
Köszi az emlékeztetőt, ezt anno feljegyeztem, hogy majd megnézem, de elmaradt.
Hát... ennyire bolond filmet régen láttam Paul Thomas Anderson láthatóan kedveli a korszakfestő darabokat, és az alig-összefüggő anekdotákra építő történetvezetést sem most alkalmazta először, viszont ebbe a filmbe beletol egy jó nagy adag (potenciális) szürrealitást is - elvileg végig a szereplőkkel megtörtént eseményeket nézünk, de a zene, a világítás és a kameramunka engem végig bizonytalanságban tartott, hogy most eseményeket látok, valakinek a vágyait, vagy éppen egy közepesen high állapotba eljutott tripet Szerintem rögtön a film elején el kell dönteni, hogy hagyja-e magát az ember időnként meglehetősen össze-vissza sodorni, vagy nem - utóbbi esetben érdemes rögtön el is búcsúzni, nem fog működni a film. Én az első verzónál maradtam, és nagyon élveztem a lázas ifjúság csapongását a 70-es évek Kaliforniájában. A konkrét történet meg tökmindegy 8.5/10.#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
KISDUCK
addikt
válasz mephi666 #154040 üzenetére
Mondom rákérdek mert lehet valamit félre értettem, csak hát eddig nem tudtam hogy a vallási témájú filmekhez hívőnek kell lenni, a transzformerszhez meg autobotnak vagy álcának a batmanhez meg milliárdos árvának hogy élvezhető legyen.
Az utolsó vallási témájú film amit néztem talán a Némaság / Silence volt, de én is annyira hiszek a felsőbb hatalomban mint a laposföldhívők abban hogy a Föld gömbölyű (mielőtt asztorfizikai vita robbanna ki tudom hogy a Föld nem szabályos gömb alakú hanem valójában banán alakú), szóval hit nélkül is nyugodtan végig tudtam nézni a filmet és érdekesnek is találtam. Ilyen téren a legérdekesebb film számomra talán Mennyország most / Paradise Now volt, mert hát ugye magyar vagyok római katolikus háttérrel bérmálkozással a zsebemben (de nem hívő) és az a film eléggé másról szólt mint amit ebben a környezetben megszoktam, de szerintem érdemes megnézni egyszer azt a filmet is. -
eeXaa
addikt
Fall - Fail
-
HUTCHDB
nagyúr
Ahol a folyami rákok énekelnek.
Nagyon jó kis film volt, szerintem nagyon jó főszereplői teljesítménnyel.
Élet szagú, lelket megszólító movie, 60-as évek amerikai kisvárosi hangulat, természetközelséggel, minimális bírósági tárgyalótermi jelenetekkel.Ajánlom!
10/8!
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
törölt tag
válasz lezso6 #154049 üzenetére
De a kínai kormányt miért zavarják a feketék?
"Stop white supermacist Chinese from stealing what rightfully belongs to Blacks!"
Az ilyen mondatok tudnak az átlag emberből is kőkemény rasszistát farangi amúgy. Mi az hogy jogszerűen a feketéké? Ariel, aki eredetileg fehér volt?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- iPhone 13 Product Red
- Üzleti Laptopok 29.990Ft-tól! Dobozban, ÁFA-s számlával!
- Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49mm Black Titanium Black Milanese Loop - M
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÉPSÉGHIBÁS
- Bontatlan - MacBook Air Retina 13" M3 Chip / 8C CPU / 10C GPU / 16 GB / 512 SSD - Magyar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest