Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#136851) radi8tor válasza Narxis (#136850) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

A moziba csalogatás netto marketing tevékenység. Ebben ugye Marvel és Disney az ász... most max az a csalogató mindenki számára Tenetben hogy végre valami új valami nagy.

⭐ Stella

(#136852) sixpak válasza Viszlát (#136847) üzenetére


sixpak
nagyúr

Operatőr kategória elhagyása érzékenyen érintene. :D
Inkább akkor menjen a forgatókönyv...

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#136853) KISDUCK válasza Narxis (#136850) üzenetére


KISDUCK
addikt

Ha a mozipremierek mennének streamre akkor rövid időn belül szerintem sok mozi bezárna és az nem lenne jó, mert vannak olyan filmek amik moziban nagyobb élményt tudnak nyújtani mint otthon. Igaz, hogy nagyrészt csak látványfilmekre jártam moziba, de egy Pacific Rim, Interstellar, Venom, Alita, Vasember 3 élmény volt a hatalmas vásznon. Az "Ígéretes fiatal nőt" meg akartam nézni moziban csak a csorona miatt eltűnt a mozibemutatója annak is. Inkább maradjon az eddigi mozi premier rendszer.

(#136854) k-adi válasza Narxis (#136850) üzenetére


k-adi
nagyúr

most akarnak csalogatni covid közepén? :D ha meg Tenet-en áll vagy bukik minden akkor már lejátszott meccs

(#136855) gyuromoj


gyuromoj
veterán

(#136856) Narxis válasza KISDUCK (#136853) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ezt én mind otthon néztem meg. :B

Thanos was right.

(#136857) OPiiPO válasza Narxis (#136850) üzenetére


OPiiPO
addikt

Remélem nagyon sokáig fennmaradnak még a mozik, egész egyszerűen nagyobb élmény.
Ha mondjuk otthon van egy dedikált moziszobád projektorral, akkor bocsánat, teljesen igazad van hogy nem jársz moziba :R

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#136858) Viszlát válasza Narxis (#136850) üzenetére


Viszlát
addikt

Nem gondolom, hogy egy filmen múlhatna ez, akármekkora is a hype Nolan körül. Alapvetően nem tudok egyetérteni a vagy-vagy hozzáállással sem, szerintem bőven megférne a kettő egymás mellett, még akkor is, ha ez a mozik részéről némi piacvesztéssel jár, nem lesz 15 multiplex egy nagyvárosban, csak 10, na bumm, a világ változik, ez van. Fogyasztói szemszögből nézve a választás lehetősége lenne a legideálisabb, ezt már többször megfogalmaztam. Ahogy az is visszás volt ahogy a mozik zsarolással igyekeztek megtartani az elsőségüket, ugyanúgy azt is annak tartanám, ha a válságot meglovagolva a másik oldal próbálná mesterségesen elhappolni a nézőket. Dönthesse el mindenki maga, hogy moziban akar megtekinteni egy filmpremiert vagy otthon, ez lenne szerintem a tökéletes szituáció.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#136859) Narxis válasza OPiiPO (#136857) üzenetére


Narxis
nagyúr

Nincs de ha pl. a Vasember 3-mat megnéztem volna moziban akkor nem az lett volna a véleményem, hogy egyszer nézhető, felejthető film? :D Amúgy én továbbra sem a mozik betiltásáért lobbizom de ez a rákényszerítés mert premiertől számítva vagy 3 hónapig máshol meg se nézheted szerintem nem oké. Legyen a moziké mondjuk 2 hétig(max ha nagyon muszáj) a kizárólagos vetítés joga, utána menjen az moziba akinek ez az élmény. Szerintem ez így fair.

#136858 hoppá, akkor nagyon egy véleményen vagyunk.

[ Szerkesztve ]

Thanos was right.

(#136860) radi8tor válasza Narxis (#136859) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

:K

⭐ Stella

(#136861) Miklós315 válasza KISDUCK (#136853) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Szerintem meg tök jó lenne, ha a mozik szerepét kicsit módosítanánk, és nem a premierfilmek hangsúlya dominálna, hanem lehetne régibb "moziba kívánkozó (nagyképnagyhang-nagyélmény)" filmeket tolni (kvázi átvenné a tévé szerepét, csak többet nyújtana). A reklámmal megszakítást nem kéne erőltetni persze. A régibb filmekért csak nem kell annyi pénzt fizetni (plusz osztozkodást is újra lehet definiálni), de kérhetnek valami jól eltalált belépődíjat, plusz büfé...
Örömmel néznék moziban sok olyan filmet, amiről anno premierkor lemaradtam, vagy bár szökőévente adják így, de azokról is lemaradtam (pl. régi Blade Runner, Mennyei királyság, Kapitány és katona, stb.).

"Szerintem."

(#136862) belinho válasza Narxis (#136859) üzenetére


belinho
senior tag

Szerintem meg teljesen rendben van így, tavaly 42,5 milliárd dollár volt a mozik bevétele, szóval kaszáltak a stúdiók is rendesen. Ha lecseng a film a mozikban, akkor mehet 4K UHD-re, Blu-ray-re, DVD-re, Stream-re, és abból is megvan a bevétele a stúdiónak, nem véletlenül van ez így, és ezen nem nagyon fognak változtatni, lásd bemutatók elhalasztása.
Ha nem lenne ennyi torrentes vérpistike, akkor működhetne a dolog, de amíg ennyien töltenek le világszerte addig a forgalmazó diktál.

(#136863) belinho válasza Miklós315 (#136861) üzenetére


belinho
senior tag

Nem éri meg, a régebbi filmekre nincs kereslet. Sokkal többet kell ráfordítani, mint amennyi bevételt termelne. Voltak hasonló próbálkozások amikre gondolsz, de nem jött be.

(#136864) Miklós315 válasza belinho (#136863) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Oh, akkor erről is lemondhatok... :O :)

"Szerintem."

(#136865) belinho válasza Miklós315 (#136864) üzenetére


belinho
senior tag

Teljesen nem kell lemondani. Most volt az Eredet 10 éves évfordulója, és újra mozikba került a film. Korábban volt a Terminátor 2 3D , Titanic 3D vagy az Alien filmek újra bemutatása.
Idén kizárólag csak a Corvin moziban volt látható a Jó a rossz és a csúf, valamint a Kelly hősei is.
Sok régi film szalagon van csak meg, ezeket be kell digitalizálni, remasterelni, a szinkront alátenni, engedélyeztetni, forgalmazási jogot kérni stb.

(#136866) Viszlát válasza Miklós315 (#136861) üzenetére


Viszlát
addikt

Ez perpill elég nehéz ügy, a CC-nek nem érdeke eseti bérlést kötni, mert elesnek a vászonhasználati díjtól, a kis mozik meg az állami/uniós támogatásoktól. Illetve mindkettőre igaz, hogy eseti bérlésnél rájuk terhelődik a marketing költsége. Komplikálja a helyzetet, hogy bizonyos filmstúdiók és/vagy kizárólagos forgalmazóik megkötik, hogy milyen moziteremben vetíthetik a filmjeiket (csakamultiplex). Persze találni elvétve régebbi filmet, de ezek általában olyanok, amik annyira ismertek, hogy eladják magukat, nem, vagy csak keveset kell reklámra költeni.

Olyan szempontból álságos a nem éri meg helyzet, hogy nem arról van szó, hogy nem lehet haszonnal lebonyolítani egy ilyen vetítést, csak nem összemérhető a haszon a premierezéssel, úgyhogy profitorientált cégként mi a csudának fektessenek bele energiát ugyebár. Nagyon halkan megjegyzem, hogy a CC nyomasztó egyeduralma a magyar piacon tovább rontja a nézők érdekeinek/vágyainak megvalósulását. A GVH mozgolódott pár éve, hogy nem jó ez így, de aztán nagyon nagy lett a csönd a dolog körül, valószínűleg ráléptek valakinek a tyúkszemére a kellemetlen kérdések felvetésével.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#136867) Ispy


Ispy
veterán

Szerintem ez a tenet pont annyira él is rémiszti az embereket a mozitól, mert elolvasnak egy kritikát és az jön le nekik az egészről, hogy valami katyvasz és inkább el sem mennek. Legalább is a környezetemben ezt látom. Meg akit még érdekelne is (engem), az meg a vírus miatt nem megy inkább. Szóval nem nagyon fog ez semmit megmenteni, szvsz.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#136868) erahurka


erahurka
félisten

Sajnálnám ha elveszne a mozipremierek exkluzivitása. Legalább néhány hét maradjon, bár azzal meg nem tudom érne-e valamit.

(#136869) Narxis válasza belinho (#136862) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ezzel a torrentezésre kenéssel nem értek egyet, szerintem minimális azoknak a tábora akik bemennének a moziba ha nem lenne torrent de ugye a többség inkább kivárja azt az x hónapot, hogy letöltsék a blu-ray verziót. A kamerás nézőket lehet azzal vádolni, hogy talán, hangsúlyozom talán bemennének a moziba ha nem lenne torrent mert ugye ők nem tudják kivárni a jó minőséget. Engem lasszóval se fognak bevinni a moziba viszont a jó filmet hajlandó vagyok megfizetni, hogy készüljön még több jó film de nem olyan áron, hogy a mozi számít.

[ Szerkesztve ]

Thanos was right.

(#136870) Miklós315 válasza belinho (#136865) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Majd jobban rámegyek ezekre, de eddig vagy "utólag találtam rá" vetítésre, vagy be voltam osztva (spec. nem szeretek ilyen semmiségek miatt csereberélni, inkább fontosabb esetekre tartalékolom a szívességeket, és ezt viszont is elvárom a kollégáktól).
Összességében túl elszórt módon, alkalomszerűen jellemző ez a "régi film vetítése" dolog (részemről a tévében menjenek a reklámok, hírek felváltva, a filmek meg ahova valók: "a moziba be"). :D

(#136866) Viszlát
Ebből azt szűröm le, hogy a káposzta és kecske közül valamelyik valahogy lehet, de mindkettő (pláne optimális leosztásban) nem esélyes. Amúgy nyilván rétegigényem van...

"Szerintem."

(#136871) cyberkind válasza Narxis (#136859) üzenetére


cyberkind
félisten

Ezzel már egyet tudnék érteni, én nem vagyok nagy mozis, de amikor járogattam pár éve kb minden héten, akkor a Spectre volt a legjobb élményem, mivel csak ketten voltunk a teremben, nem volt felesleges szarakodás a kajával, telefonnal meg a többivel.

[ Szerkesztve ]

Paranormal Cocktivity

(#136872) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) (A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső)

Nekem annyira egybeforrt az író-rendező másik, Snatch (2000) (Blöff) című filmjével. De mijjééért? Ez egy kategóriával jobb, ez a 100% Guy Ritchie. Egyszerűen zseniális, minden szempontból, nagyon leköt, mindig meglep, én végigvinnyogtam az egészet. 9/10

#értékelés

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#136873) Viszlát válasza erahurka (#136868) üzenetére


Viszlát
addikt

Engem nagyon érdekelne, hogy milyen károd származna neked konkrétan abból, ha amikor te a moziban nézed a premiert, addig én otthon teszem ugyanezt. Mi az a mozipremier exkluzivitásából, aminek eltűnése téged személyesen bármilyen téren hátrányosan érintene?

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#136874) lezso6 válasza Viszlát (#136873) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Pl nem ehet mocsokdrága fostos CC-s popcornt a premiernél. ;]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#136875) erahurka válasza Viszlát (#136873) üzenetére


erahurka
félisten

Úgy hogy alig járnának az emberek, és aztán egyszer csak bezárna a mozik fele, és alig lenne film bennük? :F

(#136876) brownus válasza Narxis (#136859) üzenetére


brownus
veterán

elég sok filmet meglehet nézni már a premier után 1-2 hónappal is. ok, nem egy dizni/marvel filmet..
nem voltam moziban február óta, nagyon hiányzik már a hangulat. inni előtte egy kávét, belefészkelni a popókámat a puha a fotelbe. "kibeszélni" a mellettünk ülőket, hogy ki mit hozott be, és kivel jött. miért vele jött, stb... :d némába tenni a telót. titokban elővenni a csomag ropimat, és kibontani úgy, hogy ne legyen zavaró a többieknek. nem beszélve a VIPről.... a fánk! azok a cuki, pici krémes vaniliás fánkocskák.... azok is hiányoznak...
sírni tudnék, kib.szott globalizáció meg a denevérek :D meg a kínaiak, hogy minden szart megesznek nyersen, nameg az 5G, az is... miért nem elég nekünk a füstjelezés????

ezt látta már valaki, azaz végig is nézte? 1x nekiültem de nem fogott meg, és inkább olvastam helyette, pedig ígéretesnek tűnt: https://www.imdb.com/title/tt6882604/ (láttunk már hasonló alapsztorira épülő filmet)

igen, tök jó lenne ha választhatnék, hogy egy adott filmet otthon nézném meg. a moziban vetítések ideje alatt :) csak mennyi lenne az az összeg amiért nézném is??
netflix/hbo/appletv/stb-ken lenne egy dedikált gomb, hogy megnyomod, leszed x ezer forintot és 24 vagy 48 órán át nézheted!?

[ Szerkesztve ]

(#136877) erahurka válasza brownus (#136876) üzenetére


erahurka
félisten

Hm majdnem 5000-en látták és így is tartja a korrekt közepes értékelést, lehet megnézem majd. Bár most itt csücsül vagy 30 film a polcomon, inkább azokkal akarok kicsit haladni.

(#136878) Narxis válasza brownus (#136876) üzenetére


Narxis
nagyúr

Nekem kényelmetlen a szék, túl hangos és még amikor voltam recsegős is volt a mozihang, túl sok a reklám/előzetes a film előtt, a popcorn felét megeszem mire kezdődik a film, nem tudom megállítani ha WC-re kell menni, túlárazott a büfé, télen nincs hova tenni a kabátot(legutóbb mikor voltam még legalábbis nem volt ruhatár CC-ben), zavarnak a hangoskódó, telefont nyomkodó emberek és legutolsó de talán legfontosabb, sokkal jobban szeretek fekve filmet nézni. :)

Thanos was right.

(#136879) Viszlát válasza erahurka (#136875) üzenetére


Viszlát
addikt

Ez csupán feltételezés (sőt, propaganda), többször is kiderült már, hogy aki szeret mozizni, az akkor is moziban nézné meg a várva várt filmjét, ha lehetősége lenne otthon is.

(#136874) lezso6: dehogynem ehetné, a bevételük jelentős részét ezek adják, biztos nem szűnne meg a lehetőség. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#136880) brownus válasza Miklós315 (#136864) üzenetére


brownus
veterán

bem moziban a mai napig vannak régi film vetítések, pl. szept12!! :D
https://www.facebook.com/BemMozi/events/?ref=page_internal

(#136881) Tibiajax válasza erahurka (#136877) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

500 értékelésnél ha egy alkotás ~közepesen áll az imdb-n, akkor az nagyjából fos kategória lesz. általában egy új akármit, még ha nem is annyira nagy szám, az első néhány száz pontozásnál még egész jól szokott állni, csak később megy lefele - főleg, ha gagyi kategóriás.
ha már most közepes, akkor kb neki se kezdj, időpazarlás

(#136882) erahurka válasza Tibiajax (#136881) üzenetére


erahurka
félisten

De ezt 5 ezren látták nem 5 százan :D

(#136880) brownus: A Bem mozi fos, kicsi a vászon. Ennyi erővel itthon is nézhetem a filmet.

(#136879) Viszlát: Szerintem jelentős azoknak az aránya, akik azért néznek valamit moziban, mert csak ott lehet.

(#136883) brownus válasza erahurka (#136882) üzenetére


brownus
veterán

okké, a művészben vagy a puskinban sincs hatalmas vászon, de azért nagyobb mint otthon (nálam) és mozi! megadja számomra a hangulat!! :)

(#136884) Miklós315 válasza brownus (#136880) üzenetére


Miklós315
aktív tag

:R

"Szerintem."

(#136885) Tibiajax válasza erahurka (#136882) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

egy nulla ide vagy oda, mit számít? :D 5000-re is él még ugyanaz, amit leírtam

(#136886) erahurka válasza brownus (#136883) üzenetére


erahurka
félisten

Hogy a Puskinban nincs hatalmas vászon? A főterem bőven ütős!

CC mozik "kis" terme a minimum nálam. Mármint hogy ott is vannak kisebb termek, és ott még átjön a mozi hangulat.

Meg az Urániát is szeretem, bár ott ezek a lehajtható székek elég furák, de jó kis hely, főleg a díszítések miatt.

Kár hogy Budáról eltűntek a kis mozik. :(

Corvin, Művész nálam az új székek óta kuka sajnos, nem tudom hogy bírtak akkora hulladékot venni. Nincs fejtámasz, az előttem ülők feje meg full belelóg a képbe. Sehol máshol nincs bajom ezzel, és ezekben a mozikban sem volt régen.

[ Szerkesztve ]

(#136887) perempe válasza brownus (#136876) üzenetére


perempe
addikt

Magyar nézők véleménye vagy kritikában Ebert, bár már nem ő írja.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#136888) Miklós315 válasza erahurka (#136886) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Budán kis mozi: Tabán :)

"Szerintem."

(#136889) Tibiajax válasza Miklós315 (#136888) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

azt inkább hagyjuk.. inkább szocio-kávézó az

(#136890) belinho válasza Narxis (#136869) üzenetére


belinho
senior tag

Ezt most nem nagyon értem amit írsz, saját magadat cáfolod meg.
Ha nem lenne torrent, akkor várhatna a jó minőségű blu-ray verzióra. A kamerás verzió se lenne, nem lenne mit letölteni, ergo mit tudna csinálni ha meg akarja nézni, elmegy moziba, vagy lemarad a filmről, vagy kivárja míg TV-ben adják.
De mivel van kamerás és jó minőségű is, minek menjen a moziba...
Régen amíg nem volt internet és számítógép minden háztartásban rengetegen jártak moziba, mert másképp nem volt elérhető a film, azóta viszont nagyot változott a helyzet.
Egy időben rengeteg mozit zártak be, sok kisvárosban volt mozi, ahol most nincs.
Te csepp vagy a tengerben, aki fizetne a filmért. Ha nem lenne torrent, akkor sokkal több stream előfizetés is lenne, de így...

(#136891) Miklós315 válasza Tibiajax (#136889) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Nem egy cc imax screen-x, de van :D

"Szerintem."

(#136892) Mik76 válasza Viszlát (#136873) üzenetére


Mik76
senior tag

A problema szerintem hogy mig a moziban pontosan tudjak hogy hany ember nezi meg jegyet valtva, a streamingnel ez nincs igy. Nem akarozik nekik akar 6-8 embert szorakoztatni kb 3 jegy araert. A kivalo minosegu kaloz kopiak elkeszuleserol mar nem is beszelve.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#136893) Viszlát válasza belinho (#136890) üzenetére


Viszlát
addikt

"Régen amíg nem volt internet és számítógép minden háztartásban rengetegen jártak moziba, mert másképp nem volt elérhető a film, azóta viszont nagyot változott a helyzet."

Ez durva tévedés, a kis mozik többségét az otthoni televíziózás, videózás, a DVD-k elterjedése és a multiplexek megjelenése a városokban nyírta ki, de ha valami csoda folytán túlélték, akkor a digitális átállás tett be nekik végleg, az internet elterjedésekor már rég nem voltak sehol, a torrent meg még később jött.

A KSH 2005-ös Mozik és filmek kiadványából idézek:

Az 1980-as években még több mint 3000 filmszínház működött Magyarországon, de ebből csak mintegy 1000 volt normálfilmes. [...] Az 1990-es években – a nemzetközi tendenciáknak megfelelően – új folyamat kezdődött: a mozi megújulása. Az intézményi változást a több vetítőtermes, korszerűbb kép-, hang- és berendezéstechnikai, ún. multiplex mozik hozták az 1990-es évek közepétől, ezek közönsége túlnyomó részben a fiatal korosztályokból kerül ki. [...]
A televízió elterjedése, az 1990-es évek gazdasági-társadalmi átalakulása, majd az évtized közepén megindult intézményi megújulás jelentős hatást gyakorolt nemcsak a mozik, de a látogatók, látogatások számának alakulására is. [...] Az otthoni filmnézés előtérbe kerülését magyarázza, hogy amíg a mozijegyek ára folyamatosan emelkedik, addig a DVD- és videofilmekhez való hozzájutás egyre olcsóbb. 2005-re egy mozijegy átlagára már meghaladta a 800 Ft-ot, amelyért már akár egy olcsóbb DVD is megvásárolható.

Miközben országosan az elmúlt időszakban évről évre egyre kevesebb a moziterem, Budapesten a multiplexek elterjedésével emelkedett a számuk: az 1990-es évek közepén 50-80 terem működött a fővárosban, ez 2001-re csaknem a duplájára nőtt (124), 2005-ben pedig elérte a 133-at. A más nagyobb településeken nyilvántartott közel 500 mozi közül az évtized elején már csak 326-ot, 2005-ben 276-ot üzemeltettek városokban. A legnagyobb veszteséget a községek szenvedték el, ahol az 1990-es évek elején még 1300 mozi működött, a vizsgált időszak elején 172, jelenleg pedig (2005-ben) már csak 57.

A mozielőadások csökkenése is leginkább a községeket érintette, ahol az 1990. évi 130 ezer feletti előadásszám az évtized végére 11 ezerre esett vissza, 2001-ben már csak 6500 filmvetítést tartottak, 2005-ben pedig mindössze 2140-et. A látogatások még erőteljesebben csökkentek, az utóbbi öt évben egynegyedére zuhant a nézőszám. 1990-ben még közel 7 millió látogatója volt a községi moziknak, 2001-ben már csak 208 ezer főt, napjainkban összesen 53 ezer látogatót regisztráltak.

Hiába a csúnya internet meg a vérpistikék, az elmúlt 20 évet megnézve látható, hogy a 2014-től visszatértek az internet előtti számok: 2000-ben 14.7M, 2019-ben 15.4M látogató. 2010 környékén volt egy jelentős visszaesés, az emberek pénztárcája megérezte a gazdasági válságot.

Egy szó mint száz, semmilyen adat nem támasztja alá egyik állításodat sem, sőt. Már egy tavaly megjelent kutatásban is az volt olvasható, hogy a lakosság negyede rendelkezik valamilyen streaming előfizetéssel, az nagyon sok ember (2.5M) még akkor is ha osztjuk néggyel a háztartások közös elérése miatt (kb. 600ezer). Moziba meg még mindig majdnem kétszer ennyien járnak, akik legalább egy filmet megnéznek ott havonta.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#136894) atike válasza belinho (#136890) üzenetére


atike
nagyúr

Szerintem sem kell összefüggést keresni a torrentezés és a mozik között. :U

Szerintem aki letölt az nem jelenti azt, hogy ha nem tudna letölteni akkor elmenne moziba. Mint ahogy az sem igaz, hogy aki moziba jár az nem tölt le. :U

(#136895) Ispy válasza belinho (#136890) üzenetére


Ispy
veterán

Régen amíg nem volt internet és számítógép minden háztartásban rengetegen jártak moziba, mert másképp nem volt elérhető a film, azóta viszont nagyot változott a helyzet.

Hát akkor nem ugyanott nőttünk fel, aki nem akart mozizni, az ment a lengyel piacra és megvette a másolt vhs-t, amit utána a havernak is átvett, aki áthozta a lejátszóját.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#136896) #45619968 válasza Viszlát (#136893) üzenetére


#45619968
törölt tag

A dvd filmek ára azért is esett drasztikusan, mert elterjedtek a PC-k és vele a dvd írók, így állatira megnőtt az igény a dvd lemez gyártásra.
A fénykorában sztem több 100 márka futott egyszerre.
Ez leszorította a dvd lemezek árát néhány év alatt 1000+ Ft-ról 50 Ft-ra.

(#136897) Viszlát válasza Mik76 (#136892) üzenetére


Viszlát
addikt

Csak a Netflixről van információm, ők pontosan tudják, sőt azt is, hogy hányan nézték végig, hányan nem, mennyi idő alatt (volt-e beletekerés), milyen eszközön, stb. Összességében sokkal több információjuk van a mozis nézőszámmal szemben. Illetve náluk is működik a kölcsönzős részarányos fizetős módszer, tehát %-ot kap a megtekintések alapján a forgalmazó.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#136898) hoffman_ válasza Viszlát (#136897) üzenetére


hoffman_
nagyúr

azt ők sem tudják szűrni, hogy 2-en vagy 12-en nézik a 'flixet. nem mindegy, hogy én és a barátnőm ülünk a TV elé, vagy kivetítem projival a kertben grillezés mellé :K persze ettől még a mozis számok nem lesznek hibátlanok reprezentálás terén.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#136899) gbors válasza hoffman_ (#136898) üzenetére


gbors
nagyúr

Ez így van, viszont biztos vagyok benne, hogy megfelelően nagy megtekintésszám esetén van elég jó arányszámuk, amivel tudják becsülni a tényleges nézőket.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#136900) hoffman_ válasza gbors (#136899) üzenetére


hoffman_
nagyúr

tiszta sor, nem is erre akartam rácáfolni. szerintem mindkető médium hasonlóan közelítő számokat tud kiadni.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.