2017. április 24., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • PHP, az édesanyád hétszentségit!

  Ugye ez egy szemét nyelv. A legrosszabb fajtából. Persze ezzel is el lehet kódolgatni, csak ismerni a nyelvet. De úgy néz ki 10+ év PHP-zás után is találtam új hülyeséget. Nem akárhol. Na akkor kezdjük.

  Inkonzisztencia:

  FALSE == ""
  FALSE == 0
  FALSE == 0.0
  FALSE == "0"
  FALSE == NULL
  FALSE == array()
  FALSE == $nonextistent

  Oké, ezt eddig is tudtuk, vicc, pl array() != 0 de NULL == "" stb. Oké, ez kivédhető, oda kell figyelni a típusokra, a nagyonegyenlő operátort kell használni mindenhol.

  Nézzük a NULL-t. Ugye kétféle esetben szoktunk találkozni NULL értékkel:

  Folytatás...

  lezso6 3 hete 51

 • Újgenerációs blogbejegyzés

  Az iPhone az újgenerációs fényképezőgép.

  A Beats fejhallgató és az okosóra az újgenerációs ruhakiegészítő.

  Az facebook és az instagram az újgenerációs közösség.

  A márka az újgenerációs vallás.

  A cég az újgenerációs egyház.

  A hipsterek az újgenerációs hívek.

  Az Apple termékek és kiegészítők halmaza az újgenerációs megváltók.

  Én pedig az újgenerációs senki, akinek most épp a mostjólmegmondomazuniverzálisigazságotblogbejegyzését olvasod.

  lezso6 4 hónapja 25

 • LED! RGB LED! Zenére!

  Ma már minden RGB LED-es. Kutya, egér, billentyűzet, fejhallgató, videokártya, cpu-hűtő, stb., nincs olyan kütyü, amiből ne lenne ilyen verzió is. És természetesen van ilyen hangszóró is, zenére pulzál, szép színesen, bazárian. De mi közöm nekem ehhez?

  *** Akit nem érdekel a történet, görgessen le a videóhoz. ***

  Anno, még 2013 nyarán egyik barátom felvetette, hogy milyen jó lenne egy LED-szalag majd a kolibszobába hangulatvilágításnak. Nekem pedig rögtön az jutott eszembe, hogy mekkora nagy vérpista dolog lenne, ha ez zenére villogna. Akkoriban még nem volt akkora divat ez a ledezés, legalábbis én nem tudtam róla, így elindult a projekt.

  Az ötlet az volt, hogy az egyes frekvenciákat különböző színek képviseljék. A mély legyen piros, a közép zöld, a magas pedig kék. S az ezek között lévő átmenetek pedig a megfelelő színeket kapják, azaz a mélyközép az sárga, a középmagas pedig ciánkék legyen, stb. Értelemszerűen ha több freki van egyszerre, akkor keverednek a színek, pl mély + magas az lila, a fehérzaj meg... ...fehér.

  Folytatás...

  lezso6 5 hónapja 46

 • Ekcéma - az őrület határán

  Aki esetleg nem bírja gyomorral, az most még visszaléphet. Nekem ezt egyszerűen csak muszáj kiírom magamból.

  Az ekcémának ezer oka lehet, annyi biztos, hogy az egyik - ha nem a - legkellemetlenebb, legundorítógusztustalanabb betegség, ami az emberrel történhet. A testen több helyen kiszárad, kipirosodik a bőr, s viszket, súlyosabb esetben nedvedzik, megkeményedik. Ráadásként a mozgástól pedig az apró kemény bőrdarabok a a húsba hatolnak, mintha több száz apró tű szúrnkálná az ember testét.

  Nekem most kb 1 hónapja, cirka 12 év után kiújult. A test szinte teljes felületén jelen van, s a végtagokon a legsúlyosabb. Éjszakára kényszerzubbony kellene, az ember önkéntelenül is kihámozza magát bőréből, aztán reggel ébred hogy tiszta seb és éget, csíp, fáj mindene. Nagyon idegesítő. Ingerlékenyebb is vagyok, s a viszkető érzés néha olyan szinten erős, hogy már csak zihálva tudok annak ellenállni.. Pár óránál többet képtelen vagyok aludni, mivel alapból is nehezen alszom el, illetve eléggé ráparázok arra, hogy szétvakarom magam, mivel szörnyű a következmény. Nem egyszer volt olyan, hogy arra riadtam, hogy rohannom kell zuhanyozni, különben megőrülök. Persze a víz is csak addig jó, ami folyik, a törölközés.egy újabb rémálom, aztán megszáradás után kezdődik előről.

  Folytatás...

  lezso6 6 hónapja 64

 • Heterofória

  Mai nap megkaptam a jó kis 12 prizmás szemüvegem. Hogy mit? Heterofóriám van. Nem, az nem B hanem egy R betű. Magyarul rejtett kancsalság. A probléma lényege az, hogy "hardveres" hibája van a szemnek, s ezt az agy "szoftveresen" korrigálja, ami igen megterhelő. Nem látszik, csak kellemetlen mellékhatásai lehetnek, pl fáradékonyság, fejfájás, migrén, koncentrációs zavar, stb. Sajnos nem sok helyen tudják diagnosztizálni (bár ez az utóbbi években nagyban javult), s ha nem kezelik, akkor az agy egy idő után (évtizedek) megunja, és kikapcsolja az egyik szemet, pápá térlátás.

  Prizmás szemüveggel lehet korrigálni a problémát (kontaktlencse felejtős), de ennek első használatánál illetve amikor emelik a prizmát elég vicces mellékhatásai vannak pár napig. Kromatikus aberráció mindenhol, mint amikor gagyi telefonnal fényképezel és kékes / sárgás színei vannak az éleknek. Ráadásul még a tér is görbül. Mivel nekem pár órája van meg az új szemüvegem, ezért jelenleg agyilag zokni vagyok.

  Folytatás...

  lezso6 10 hónapja 37

 • Megérkezett az új szerver!

  ...ééés, végül elérkezett ez a pillanat is. Nem kérdés, a jövő az ARM. Nem a AMD GCN vagy az Intel MIC architektúrája, hanem egy darab Cortex-M4F, forradalmi újításokkal:

  - hihetetlen 120MHz-es órajel-frekvencia
  - fantasztikus FPU
  - brutális DSP utasításkészlet
  - gigantikus 256kB SRAM és 1MB flash tárhely

  További nyalánkságok ITT!

  lezso6 2 éve 19

 • PHP - WTF

  Elég érdekes dolgot találtam, nem tudom ez most miért vagy hogy, de nagyon fura. Egy bug miatt egy eredetileg tömböt tartalmazó változóm NULL maradt, de mégis tudtam tömbként használni. :U

  <?php
  $arr = NULL;
  var_dump($arr[0]);

  Ezzel nem lenne baj, csak hát nincs semmi warning vagy valami. :Y Ez most vajon bug? :D

  lezso6 2 éve 3

 • A State Of Drum'n'Bass

  Csak azoknak ajánlott akik bírják a veretős témát. ;] A csak liquidet tűrő egyének pedig tekerjenek 30 perc környékére. :D

  Idei lezsó mix (45 min) - [Letöltés]

  Ja igen, én is önjelölt didzsé lettem, úgyhogy ne vegyetek tőlem semmit. :DDD

  lezso6 3 éve 8

 • Intel WiFi szoftver, a tökéletes windows killer?

  Egy ideje napi szinten lefagy (nem működnek a gombok), összeomlik az explorer.exe (!), elég érdekes jelenség egy msdnaa-s windowstól. Nomindegy, egy ideig tűrtem, de a pár perccel ezelőtti összeomlás után most már kíváncsi voltam mi okozza. Ezt találtam a windows eseménynaplójába:

  Faulting application name: Explorer.EXE, version: 6.1.7601.17567, time stamp: 0x4d672ee4
  Faulting module name: iproset.cpl, version: 14.3.0.0, time stamp: 0x4eb05729
  Exception code: 0xc0000005
  Fault offset: 0x0000000000007033
  Faulting process id: 0x5a4
  Faulting application start time: 0x01cf12fca2c0eac0
  Faulting application path: C:\Windows\Explorer.EXE
  Faulting module path: C:\Program Files\Intel\WiFi\bin\iproset.cpl
  Report Id: 5da65235-7fbb-11e3-9795-005056c00008

  Intel, én így szeretlek!

  lezso6 3 éve 7

 • Alkonyat utáni vihar

  ELÉG VOLT!!! :(((
  - a lassúságból
  - a nullpointer exceptionökből
  - a csonttá fagyásokból
  - a missing commitokból
  - a 3rd party pluginok garmadájából
  - a szememet kiégető fixen fehér hátterű kódból
  - a buta szemantika-elemzőből
  - EBBŐL A TRÁGYALÉBŐL! :((

  Mától új fejlesztőkörnyezet, ami még működni is tud. :K

  lezso6 3 éve 4

 • Intel 82579LM Gigabit Ethernet, a tökéletes DPC killer

  NE használd, húzd ki a hálókábelt, tiltsd le az eszközkezelőben, verd szét, áztasd savba, helyének maradványait pedig hintsd be sóval, ha low latency audioval vagy hasonló alacsony DPC-t ( < 2000us) igénylő cuccal foglalkozol. Mindenféle finom recsegést, pattogást és laggot generál ez a hihetetlenül jól megírt driverrel rendelkező hálózati eszköz a 80000-50000us-os DPC latency tüskéivel. :W

  Megőszültem mire kiderült a turpisság (hónapokig kaki volt), jelenleg LAN kábel kihúzva, WiFi van helyette, messze jobb (max 500us), most örömm é' bódottsá'. :))

  Más is szenvedik ettől.

  Update:

  Windows 8.1 alatt is jó, hurray. Pedig az egyébként elég hanyagul bánik a DPC-vel. :U

  Nemrég újítottam routerbe, hogy az eddigi 16 megabites wifi sávszélesség most már 160-200 megabit legyen. Ha ez rendesen ki is van használva (50 megabit felett), akkor szeret pattogni, bár messze nem úgy, mint a LAN kártyával.

  lezso6 3 éve 6

 • Vótmá'?

  lezso6 4 éve 15

 • NAGYON FONTOS!

  2000 napos lettem! :K :C :D

  lezso6 4 éve 39

 • Telenor Szponzor tarifacsomag

  ...avagy Praktikum Classic.

  Ma hívott egy telenoros telemarketinges, hogy váltsak az új limit tarifacsomagra, mert nagyon magas díjon telefonálok (100Ft!), meg minden kamuszöveg. Rákérdeztem, hogy mégis akkor milyen csomagban vagyok, hogy ennyi? Mégis mi a fene ez? Hát kiderült hogy a Praktikum Classic díjcsomagban van a számom, ilyen tarifákkal:

  Szolgáltatón belül 74 Ft / perc csúcsidőben, 43 Ft / perc csúcsidőn kívül és hétvégén. Minden más irányba ugyanez 106 Ft / perc illetve 64 Ft / perc. :Y

  Forrás: http://www.telenor.hu/upload/letoltes/predsz/preDSZ_2011_12_01.pdf

  Most megyek be a telenorhoz, hogy AZONNAL szüntessék meg a kiemelt támogatói státuszom, ami egy minimum 10 éves tarifacsomag:

  http://www.origo.hu/gazdasag/hirek/20020604pannon3.html

  UPDATE

  Váltottam djuice-ra, ingyér. Havidíj nélkül 29 Ft minden.

  lezso6 4 éve 12

 • 20 min

  lezso6 5 éve 9

 • Szívjunk kavicsot!

  Pár éve zárjegyet kapott a pipadohány, aztán most meg betiltották a középületekben és körülöttük az összes dohánytermék fogyasztását.

  Úgyhogy kénytelenek vagyunk dohány helyett kavicsokkal megtömni a pipát a kollégiumban, és azt szívni.

  lezso6 5 éve 39

 • 135bpm

  Az első értelmesebb mixem lenne ez, kb 2 hetes gyakorlattal alkottam, szóval sokat nem érdemes tőle elvárni. Egy régebbi, nagyon egyszerű 2 sávos keverőpaddal készült, ezért a minőség sem a legjobb, pl a jel/zaj arány 50-60 dB körül alakul illetve a balansz se valami jó, ám ez mind észrevehetetlen az én hibáim mellett. :D

  135bpm - 20:15

  1. Hustle Athletics - Lekker
  2. Noisia - Red Heat
  3. Hustle Athletics - Fearkess Funk
  4. Hustle Athletics - San Francisco
  5. Noisia - Gutterpunk
  6. Noisia - Groundhog
  7. Noisia - Seven Stitches
  8. Noisia - Brainstitch (Aquasky Remix)

  lezso6 5 éve 16

 • Felmérés! - HALLÁS

  Ma nekiálltam lemérni, hogy mégis meddig milyen hangmagasságot érzékelek maximum. Kiderült, hogy éppen kihallom a 20kHz-t. Nem hittem el. 192kHz 24 biten is néztem, akkor is ugyanúgy hallottam. WTF. Úgy döntöttem, hogy készítek egy kis felmérést itt, mert nem hiszem el az eredményem. Ha már három ember leírja a tapasztalatát annak is örülök. :D


  20kHz, 44100Hz mintavételezési frekvenciánál

  Aki érdekelt a témában, az innen töltheti le a stúdióminőségű mintákat. Érdemes a hangkártyákat minimum 48kHz-es mintavételezésre állítani, különben nem csak azt fogod hallani amit kéne. :)

  lezso6 5 éve 38

 • Keresd a hibát!

  lezso6 5 éve 26

 • Lenovo-Löwenbräu-Marlboro project

  KÉS

  +

  RAGASZTÓSZALAG

  +

  ÖNGYÚJTÓ

  +

  DRÓT

  +

  AKCIÓS SÖR

  +

  KÖRÖMOLLÓ

  +

  CIGI

  =

  MŰKÖDŐ NOTEBOOK TÖLTŐ

  +

  Folytatás...

  lezso6 5 éve 15

 • Noisetalgia - Revolúsön

  Na megint találtam valamit, nem tudom mikor csinálhattam, eléggé HÁRD, szóval nem lehettem túl tiszta. :DDD Kirakni is csak azért mertem - amúgy nem nagyon kedvelem a műfajt -, mert szobatársam elélvezett tőle - ő lájoklja a műfajt.

  Bubu DEMO - 2:07

  Műfajra kérek szépen variációkat. :D :R

  lezso6 5 éve 4

 • Noisetalgia

  Nézegetem a fülemmel a régen írt kis zenéimet, erre mit találok...

  Butterfly - 4:59

  Majd egy éve írtam, reménytelenül bele voltam esve egy csellista lányba. Hát igen, én nem versben vagy írásban élem ki magam, hanem másban. :D

  lezso6 6 éve 8

 • Kancsal vagyok - UPDATE!

  De kívülről abszolút nem látszik, olyan kis mértékben, és én se vettem észre amíg...

  ...14 év után nem jött rá (ezer másik után) egy kjóarc szemész itt Veszprémben, hogy nekem bizony már szemem se áll jól; egész pontosan a bal, az ún. rejtett kancsalság esetében elég durván. Kiderült, hogy ennek elsődleges tünete rettenetes mértékű fáradékonyság, mivel az agy (sikerrel) próbálja korrigálni az eltérő szemtengelyt, ami igencsak megerőltető mind fizikailag és szellemileg. Hurrá, kiderült, hogy Zsombi miért zombi. Jobb később, mint soha.

  Sajnos egyelőre még nem gyógyítható sehogyan. Viszont az agyról levehető a felesleges teher azzal, hogy a szemüveglencsére prizmát raknak, úgyhogy új szemüveg kell, már meg is lett rendelve, alig várom. A jóarc szemész is ilyenben szenved, azt mondta, az első pár nap nagyon kemény lesz; sok mindent fogok látni, gödröcskéket, dombocskákat, fényeket, stb.; szóval izgalmas lesz.

  Ja és a vizsgálat ingyenes volt, ráadásul a "bácsi" annyira tud, hogy az ofotért, vision express, stb szemészeinek tartogat kongresszusokat. Mesélte, hogy náluk bambább fejeket még sosem látott. Elég szomorú, hogy ilyen embereknek diplomájuk van.

  Vajon még hány ember nem tudja magáról, hogy rejtett kancsal?

  UPDATE

  Folytatás...

  lezso6 6 éve 45

 • Megy LE a cigi ára?!

  Szofi: 620 => 540 (!)
  Narisaripalimali: 600 => 580
  Multifilter: 620 => 570
  Marlboro: 710 => 690 => update: mától 610!

  De minek? Miért? Eddig még azzal ijesztgették a dohányosokat, hogy drágább lesz. Most meg olcsóbb? Válságban? Bezzeg a kaja ára meg emelkedik. Nagyon. :(

  lezso6 6 éve 167

 • Nem haltam meg

  Beraktam a mikróba teát melegíteni, 4 percre.

  Letelt az idő, kivettem az átlátszó bögrét (söröskorsó), erre nagyot nézek...
  ...kanállal együtt raktam be a mikróba a bögrét, de nem történt semmi! :Y

  Fizikusok, magyarázat? :U

  Anno volt a koliban egy idióta csaj, aki majdnem megcsinálta ugyanezt, de szánt szándékkal, mivel szerinte így jobban melegít a mikró. Most ki a hülye? :F

  lezso6 6 éve 59

 • Megöli a proxynkat a PH!

  Pár percre lehalt a webszerver. :( Pont ezzel egy időben a kollégiumban hirtelen nagyon-nagyon belassult az internet. Nem csak nekem, másnak is. Helyreraktam a szervert, megy a PH!. De a kollégiumi net is. :Y

  Az elméletem: Sokan PH!-znak az egyetemen, s csak proxyn keresztül lehet. Amikor lehal a PH! és valaki el akarja érni az egyetemi hálózatról, a proxy kb 1 percig próbálkozik csatlakozni hozzá, persze sikertelenül. Mivel nem csak én PH!-hoz innen, hanem valószínűleg nagyon sokan, gyakorlatilag le-DDOS-oljuk a proxynkat több száz (vagy ezer) párhuzamos, de egy perces lekéréssel. :))

  Más tapasztalt ilyet, hogy belassult a net is? Vagy csak én vagyok ilyen függő? :DDD

  lezso6 6 éve 39

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.