Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#137801) gyimger válasza Tibiajax (#137800) üzenetére


gyimger
őstag

Én a 12 dühös ember után éreztem ezt. A szereplők felálltak és egyszerűen szétszéledtek a film végén, bennem meg olyan nyomot hagyott anno, hogy ez mekkora egy istenkirály film volt. Egy nyüves szobában játszódik az egész film, de máig emlékszem, mekkora élmény volt.

Ui.: Nem 1957-ben láttam.

"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."

(#137802) gbors válasza Tibiajax (#137800) üzenetére


gbors
nagyúr

Jo film a KvK, de azert latszik rajta a kora. Nekem pl. a Marriage Story jobban tetszett.
En azt gondolom, most is vannak eros, maradando filmek, legfeljebb kevesbe toljak oket az arcidba, mert tul szeles a valasztek.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#137803) Miklós315


Miklós315
aktív tag

Archive

Egy kisebb sci-fi projekt MI-kről, életről, halálról, törődésről, felelősségről. Zeneileg és hangok terén kiválóan működik, képileg sincs ok a panaszra. A történet újat nem mutat, de egész tisztességesen végigvezeti a nézőt (lehetne jobb, de soha rosszabbat). A színészek sem rántanak ki. Lehetőséget ad (kedvelt) témák bedobásával azok utólagos boncolgatására.
Kifejezetten jól jött egy bizonyos sorozat kiegyenlítésére ;] Túl sokat nem kell várni tőle, de nyugodtan merem ajánlani.

#értékelés

"Szerintem."

(#137804) Mik76 válasza gyimger (#137801) üzenetére


Mik76
senior tag

Ez is jo film. :K
Hasonlo de talan meg izolaltabb tortenet a Locke.
Ajanlom mindenkinek!

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#137805) Pitterix válasza gyuromoj (#137797) üzenetére


Pitterix
őstag

Ahogy néztem a bemutatót, rögtön beugrott egy régi film.

Boszorkányok(1990)

Gondolom ennek a feldolgozása....

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#137806) gyuromoj válasza Pitterix (#137805) üzenetére


gyuromoj
veterán

Az akar lenni, de szerintem gyenge lesz.
Anno rémálmaim voltak a bosziktól, itt meg majd gondolom cgi lesz inkább.

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#137807) Pitterix válasza gyuromoj (#137806) üzenetére


Pitterix
őstag

:D :D
Mi talán még a PRO7-en láttuk először. Azt sem tudtuk, mit beszélnek, de jó volt. Az ismétléseket is megnéztük. De max a kisöcsé félt, mi csak vigyorogtunk.
Sok idő kellett, mire meglett szinkronosan...

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#137808) Mik76


Mik76
senior tag

Once Upon a Time in Hollywood

Masodszorra nezve is remekul szorakoztat, felirattal vegre par kevesbe megertett mondat is helyre kerult. Persze tudva hogy hova fut ki a dolog, mar nem lep meg annyira, de meg mindig elveztem mind a harom orat. :K

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#137809) emiki6 válasza Mik76 (#137808) üzenetére


emiki6
veterán

Mi nagyon szeretjük Pussy-t? :DDD

Csak sejteni tudom, hogy ez az eredetiben egy poén, mert szinkronnal néztem a moziban (és azóta nem néztem újra), de attól még jót nevettem. :D

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#137810) Bad Pritt válasza emiki6 (#137809) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

- We love Pussy.
- Yes, we do.

És közben az a Brad Pitt vigyor, szakadtam. :D

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#137811) Mik76 válasza emiki6 (#137809) üzenetére


Mik76
senior tag

Nem lattam szinkronnal, ez a pillanat eppen nem ugrik be. :)
Eredeti nyelven lattam, es be kell vallanom hogy moziban felirat nelkul par dolog felig meddig kimaradt. :B Ezeket most potoltam az otthoni feliratos verzioval.

Nekunk a nejemmel a kedvenc reszeink a kutyas jelenetek, pedig baromira nem vagyok pitbull parti. Ebben a filmben viszont annyira jol van osszevagva az egesz hogy nem lehet nem vigyorogni rajta ezerrel. Na meg ahogy BP porciozza a kutya adagjat... Etvagygerjeszto. :DDD

Amugy a harom oras jatekido miatt nejem javasolta hogy pl a ST mozis kalandjat, meg az ilyen reszeket ugorjuk at. Vegul semmit nem ugortunk at. Van olyan magaval ragado a hangulat hogy nem akartuk megtorni.

http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1

(#137812) emiki6


emiki6
veterán

Eljött az ideje a "nagy visszatérésemnek". Itt van pár film, melyek számottevő része a Retroshock! nincs kiút 2 és egyéb filmajánlóiból van.

Az összesítés kicsit hosszú lett, de szeretettel ajánlom nektek.

Ja, igén, még valami: Sok a szóismétlés, így azok a szavak elvesztik a súlyukat, tekintsetek el ettől, próbáljátok kvázi úgy olvasni, mintha ezek nem egy hsz-be íródtak volna :D (kivéve az ajánlók közötti utalásokat.)

Mulan
- 1998

Egy dolog kiderült. Idegesít az énekelgetés. Talán még el is menne a dalolászás, de volt egy dolog, ami zavart és amivel vallatni lehetne. A szándékosan kínos jelenetek. Nem lettem rajongója Musunak...
Ezek után szerintem hanyagolni fogom a Disney meséket.

Nem, meg se próbálom megnézni az élőszereplőst, mert úgy hallottam mindenféle értéket nélkülöz, ellentétben az imént említett rajzfilm változattal, ami bár zavart helyeken, de azért egy tanulságos, értékeket felmutató történet.

-

Time Crimes - 2007

Jópofa kis időhurkos film, ám nekem valamiért nem tetszett igazán. Ami viszont tetszett, hogy jól össze van rakva: átlátható számú szál van és mind megfelelően el van varrva. Összességében ajánlott megtekinteni, ha valaki ilyen témában nézelődik.

-

Infinity Chamber - 2016

Na ez kifejezetten tetszett. Nagyon érdekes koncepció és ez az a tipikusan agyalós film. Az eredet jut eszembe, mint hasonlóan agyalós film.
Meg kell jegyezzem, hogy 1-2 film -melynek része a románc- valamiért meg szokott érinteni. Talán az introvertáltságomból fakadó szociális fejletlenségem következményei, azaz a párkapcsolat hiánya okán. Ez is ilyen film. Ami ilyesmi még eszembe jut az Age of adaline, a Samurai Jack sorozat 5. évada, de van még pár, talán az Avatar is ilyen, ja meg az ATLA sorozat.

-

Platform - 2019

Nem tudom mit írjak. Érdekes film, mindenképp érdemes megnézni. Sajátos alapkoncepció, jó megvalósítás.
Kifejezetten tetszett, hogy minden beton, sima, párhuzamos és merőleges, letisztult, amiben a színfoltok az emberek és a teríték.

-

The Circle - 2015

Erről már írtam. Azért tértem vissza a topikba, hogy ezt a filmet szapuljam. Röviden: Lehetne egy kifinomult gondolatokat felvázoló film, de valójában csak egy horror-thriller, felszínes gondolatokkal.

-

Radius - 2017

Horror-thriller vagy mi ez is, de itt van egy nagyon szokatlan koncepció (Ezen hsz sok filmje hasonló ilyen szempontból), ami eléggé ki lett aknázva és meg is van spékelve egy kis meglepetéssel. Számomra egy rendkívül érdekes film volt, kissé súlyos is. Ajánlom!

-

Coherence - 2013

Kenny egy kicsit túlhypeolta ezt a filmet, ami bár eléggé lesújtó tud lenni, mégis erős hiányérzetet hagyott maga után. Az alap koncepció érdekes és jól kiaknázták ezt is. Aki valami szokatlant szeretne, az vállalja be, jó. A film végi realizálás, mikor kiderül, hogy mindenkinek más tárgy volt a tobozban, az elég ütős.

-

Aeon Flux - 2005

Gyerekként láttam a TV-ben és rendkívül lenyűgöztek a film által felsorakoztatott ötletek. Egy igazán érdekes élmény volt. Most jönne az, hogy újranéztem, de pocsék, de mégsem ez jön. Most is rendkívül érdekesnek találtam, továbbra is tetszettek az ötletek, az alapkoncepció is meglehetősen elgondolkodtató. A CG része meglepően jól öregedett, egészen jó az összkép.
Persze vannak hibái: Az akciójelenetek a vágás miatt kifejezetten zavaróak, de a vágás elégtelensége máshol is szembetűnő. Meg a történet sem egy húde.
Aki szereti a sci-fi és vagy a hipervalós városokat, azoknak tudom ajánlani.
Itt egy videóesszé, amely bemutatja mire gondolok hipervalóság alatt:
How Does Mirror’s Edge Still Look This Good?
Nekem kifejezetten tetszenek a valóságban nem megszokottan kinéző terek. A millenáris új részlege is kicsit ilyen lett. Mintha egy más világba csöppennék. Nézzetek rá ha gondoljátok és ne hagyjátok ki a gyalogos felöljárót sem.

-

TeneT - 2020

ohhohhohhó
A film, amely megszokás szerint megosztotta az embereket.
A Retroshock! bemutatta az alapfelállást: Voltak emberek akik nem értették és elhitték, hogy nem érthetik meg, valamint voltak, akik "annyira pengék", hogy nagyon is megértették. Majd hozzátette: A valóság pedig az volt, hogy a film története rendkívül egyszerű és követhető, csak Nolan úgy tálalta a filmet, hogy ne értsd a filmet és valójában tök egyszerű a film, nem is kell rajta gondolkodni, nem is kell igazából újranézni.
Nekem kicsit eltér a véleményem. A sztori egyszerű és könnyen követhető, szerintem mindenki értette. A film alapötlete szerintem nem érthetetlenül lett tálalva. Amit már nagyon nehéz megérteni, az az alapkoncepció működése a gyakorlatban. Nem vagyok gyengeelméjű, de mikor próbáltam megérteni a film után, hogy a filmben bizonyos történések hogyan történnek, akkor éreztem, hogy besavasodik az agyam, mert annyira idegen a mechanika, hogy gondolatban lemodellezni, ezáltal mélységeiben is megérteni nagyon nehéz. Gondolkoztam például a fordítónak a működésén, már csak azon van bőven mit gondolkodni, az utolsó csata megértése meg egy eléggé magas szint már, ahhoz újranézés is kell, amit még nem tettem meg, de meg fogok.

Na de akkor írjunk a filmről az élményről. Nem tagadom, imádom Nolan filmjeit, ezért trailert sem néztem, tudtam, hogy meg fogom nézni IMAX-ben és így is lett. 0 előismerettel és ami fontosabb: 0 prekoncepcióval ültem be a filmre és ez egy eszméletlen jó döntés volt, mint eddig mindig. A legjobb filmélményeimnél nem voltak prekoncepcióim. Amikor a csávó találkozik a csajjal és megismerjük a film alapmechanikáját, hát engem ott megvettek kilóra. Az volt az első gondolatom, hogy "Nolan egy sick bastard", onnantól a film több pontján vigyorogtam magamban a jófajta eszementségtől. Nolan nem csak hogy nem hozott csalódást, de olyan dolgot tárt elém, ami lenyűgözött. Miért? Azért, mert a filmek feladata azon kívül, hogy a valóságot megragadják az is, hogy olyan dolgokat mutassanak be, ami a valóságban elképzelhetetlen. Rendkívül hálás vagyok, hogy egy ilyen koncepciót mutattak be, ilyen minőségben és a legjobb benne, hogy komoly kihívás megérteni és bele kell tenni a szellemi munkát. Egy igazi fejtörő. De mitől nagy dolog ez? Attól, hogy nem a sztorin kell gondolkozni, azt már sok helyen megszokhattuk. Nem. Azon kell gondolkozni, hogy a film adott pontján, ami kicsit is kaotikusnak tűni, na ott mi is történik pontosan és ki konkrétan mit csinál, mert rohadtul nem egyértelmű nem lehet valami egyértelmű, ami visszafele történik!4!. A sztori egésze rendkívül egyszerű, de a minden egyes történés egészbe illeszthetősége már nehéz feladat. Aki érti mit akarok mondani, az érti, aki nem, nem.

Na akkor most a filmről. Szóval. A film egyéb szempontból nem olyan jó. A karakterek valóban egyszerűek. Se nincsenek jól megírva, se nem részletesek. A sztori nem rossz, de nem is extra. A látvány az eléggé ott van, de valljuk be, kaotikus pár helyen, ami valahol jó, mert egyfajta feladvány az átlátása, valahol meg rossz, mert a film végén azt se tudtam mi van. :DDD A zene közel sem volt olyan ááááááááá, mint az Interstellar-ban. Az IMAX élmény nem érte el sem az Interstellar-i, Sem a Dunkirk-i szintet.

Az Interstellar-nál mindenkit zavart, hogy mindent szájbarágtak. A Tenetnél ez nem történt meg, úgy látszik ez is baj... Én, mint aki ismeri az entrópia fogalmát, noha teljesen mélységében nem értem mi az (az, hogy az entrópia növekedésével az intenzív állapothatározók kiegyenlítődnek azt értem, de úgy érzem ennél azért komplexebb koncepció az entrópia), de kifejezetten jól esett, hogy a termodinamikát beleszőtték a filmbe. Ha valakit érdekel a dolog alapszinten, annak ajánlanám a minute physics rövid videósorozatát: The Big Picture (Time & Entropy, feat. Sean Carroll)

A film minden hibája ellenéle a legkedvesebb filmjeim egyike lett.

Rájöttem közben, hogy már ismertem korábbról ezt a mechanikát. A Cyanide and Happiness-esek csinálnak animációs rövidfilmeket az Explosm Entertainment yt csatornára és csináltak egy C&H showt, abban volt El Reverso ( és visszafele: El Reverso reversed). Meg kell hagyni, hogy közel sem olyan átgondolt, mint a Tenet, de azon ritka alkotások egyike, melyek használják ezt a mechanikát. (biztos van más is, de ez most lényegtelen).

-

Outlander - 2008

Ezt már láttam korábban, de újranéztem. Alacsony költségvetésű sci-fi-nek néz ki, megvannak a maga hibái, de szerethető, akár a Pandorum. Szerintem egy kellemes film.
Nem is tudtam, hogy Jézus a főszereplő. :Y

#értékelés

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#137813) Miklós315 válasza emiki6 (#137812) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Az Outlander-hez: ajánlom, ha még nem láttad a Pathfinder-t, van hangulata, bár a sztorija faék egyszerűségű (nem igényel sok töprengést). :)
Köszi az ajánlókat! Az Infinity Chamberst és a Radiust majd meglesem. :R

"Szerintem."

(#137814) Bad Pritt válasza Miklós315 (#137813) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Beszarás amúgy, hogy az Outlander meg a Pathfinder szinte mindenki fejében együtt mozog. :D
Nekem is így párban vannak, mindig ajánlom az egyik mellé a másikat is.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#137815) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Monster Hunter film trailer

Live-Die-Respawn

(#137816) Miklós315 válasza Bad Pritt (#137814) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Mindkettő vikinges trash :)
A Pathfinder jobban bejött...

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

(#137817) Pitterix


Pitterix
őstag

LOVE AND MONSTERS :))

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#137818) Eversmann válasza oriic (#137815) üzenetére


Eversmann
aktív tag

Talán el fog menni Pacific Rim pótléknak :U A szörnyek miatt csak. Embereknél szerintem megint nagy blődségek lesznek, mint a Resident Evil filmekben.

Life is better with a Titan

(#137819) FollowTheORI válasza oriic (#137815) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

:N ;]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#137820) FollowTheORI válasza Pitterix (#137817) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

No ez viszont érdekesnek tűnik. :D

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#137821) spiky03


spiky03
veterán

Korábban volt téma a BD gyűjtemények.
Ma fel került a polc a falra így kitudtan tenni végre a Digibookokat is.:)
Meg kell 2 db könyvtámasz, hogy az összes lemez álljon és ne legyen fektetve és akkor kész is vagyok.:C

Ez az én gyűjteményem.
link

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#137822) Laraxior válasza spiky03 (#137821) üzenetére


Laraxior
titán

:C

- Konfig 1.0: Z790F, 14700KF, 32GB, RTX4090, Thor 1200W, 7000D, Odyssey G9 49" oled - Konfig 2.0: x299 Dark, 9980XE, 48GB, 1080HoF, EVGA 850W, Z906, S90C 77" oled

(#137823) radi8tor válasza spiky03 (#137821) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nagyon jó. :C
Külön piros pont a nem batár méretű TV-nek. :D

⭐ Stella

(#137824) spiky03 válasza radi8tor (#137823) üzenetére


spiky03
veterán

Köszi:D
Kicsit kicsi azért 3,5 méterről ez a 42".:DDD
De bízom benne, hogy hamarosan felbukkan egy olyan vászon ami nekem jó lesz a használt piacon és akkor kicsit feljebb lépek képméretben 110"ra.:C

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#137825) paatrick


paatrick
senior tag

Most értem a Superman-ekhez, hátha ez is érdekel valakit mint a James Bond-ok :P
Szerintem mindenki tudja az alapsztorit, de aki már nem akarná megnézni (mer' régiiii) azoknak itt a történet is zanzásítva.

Szóval beszámoló spoileres:
Superman (1978)

Gyerekként láttam utoljára, részleges emlékek voltak meg belőle. Technikailag nem volt olyan vészesen gagyi mint amire számítottam.
Az meglepő volt hogy nagyon sok komikus részt raktak bele, kezdve a főgonosz Lex Luthor és ügyefogyott "szolgálója" karakterétől odáig hogy Lois Lane az újságíró amúgy nem tud helyesen írni és mindig kibetűzteti a szavakat valaki mással, és a főnöke még így is mindig megszólja a helyesírását :P
Történet fele ugye az eredetsztori (Zodd tábornokot és 2 társát lázadás miatt elítélik és bezárják a fantomzónába (ami kb egy nagy tükör) és kirepítik őket az űrbe, a Kripton felrobban, de előtte Jor-El még elindítja fiát a földlakókhoz, pár részlet Clark Kent felnövéséről, és utána Superman-né válásáról, ami tök érdekes volt nem is emlékeztem rá hogy abban az jég/üvegpalotában kb 5 évig tanul az apja hologramjával. Akinek legfontosabb tanítása hogy nem avatkozhat be az emberi történelembe) a másik pedig Lex Luthor terve. Ami az hogy:
felvásárolja a sivatagot Kalifornia állam mögött majd a Szent-András törésvonalba 2 rakétát vezet így földrengés lesz és egész Kalifornia állam belesüllyed a vízbe (San Fransisco, Los Angeles). Így az ő felvásárolt sivataga lesz az új tengerpart ahova lehet gigavárosokat építeni.
Amúgy még egész értelmesnek nevezhető terv. Superman-t is el kell közben tenni láb alól így ő megkapja a nyakába a kriptonitot.
De a mégsem gonosz titkárnő végül segít rajta, így Superman a rakéták után megy. Az egyiket sikerül eltérítenie és kiirányítja az űrbe hadd menjen, de ezzel annyi időt veszt hogy a másik meg becsapódik.
Be is indul a földrengés, gátak szakadnak át, amit még éppen meg tudnak menteni, de közben a sivatagban autózó Lois Lane is bajba kerül mert elnyeli a kocsiját egy repedés és ömlik be a sok homok. Superman a gát után érzékeli hogy Lois bajban van, odarepül de Lois már akkorra meghal :(
És itt jön a film szerintem legikonikusabb része, Superman beavatkozik. Elkeseredettségében elkezd a Föld körül forgásiránnyal szemben repülni így a Föld forgása leáll és visszafordul az idő is. Lois nem hal meg. youtube videó
Lex Luthort bezárják a börtönbe, Clark Kent és Lois Lane dolgozik tovább újságíróként.

Egész gyorsan elrepült a 2,5 óra. Azt hittem hogy nyögvenyelősebb lesz.
Mivel az új Acélember kb a régi Superman 1-2-t dolgozza fel, a 2. rész után majd írok pár különbséget a filmek között.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#137826) koncsik válasza spiky03 (#137821) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

20 éve még én is kipakoltam :K Ma már örülök, ha nem csesztetnek miatta :B
Sose szabad feladni :C

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#137827) Tibiajax válasza radi8tor (#137823) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

:DDD

(#137828) Dorian válasza spiky03 (#137824) üzenetére


Dorian
félisten

3,5m-ről a 3m átmérő a pont megfelelő

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#137829) Tibiajax válasza Dorian (#137828) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

de az meg már nem férne be a sok bluréj-kiadás közé

(#137830) Miklós315 válasza paatrick (#137825) üzenetére


Miklós315
aktív tag

:R

"Szerintem."

(#137831) radi8tor válasza Dorian (#137828) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ha moziban vagyunk igen, de nem mindenki mozivászon képarányt akar a nappaliba.

⭐ Stella

(#137832) Dorian válasza radi8tor (#137831) üzenetére


Dorian
félisten

Milyen èrv szòl ellene?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#137833) radi8tor válasza Dorian (#137832) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Pl nekem nem tetszene, ha belépek a világos nappaliba és egy “fél szoba” méretű fekete képernyő uralja a teret. Nálunk is ezen táblázat alapján sokkal nagyobb TV kellene, volt is nagyobb de kisebbre váltottunk.

⭐ Stella

(#137834) Dorian válasza radi8tor (#137833) üzenetére


Dorian
félisten

Van motoros vászon is a világon, nem kell egèrmozit nèzni.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#137835) Bad Pritt válasza paatrick (#137825) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Idén ujranéztem én is, meglepően jól öregedett, sokkal jobban, mint az eredeti Star Wars, vagy a Star Trek film.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#137836) paatrick válasza Bad Pritt (#137835) üzenetére


paatrick
senior tag

Star Trek filmeket kb 8-10 éve néztem meg egyben, bár a sorozatokból egyet se láttam így a végefelé már nem mind volt érthető. De az első nagy élmény volt. Vídzsör :C az tetszett a legjobban. Meg az volt jó benne hogy az új Star Trek filmek jó pár visszautalást tettek azokra.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#137837) Peterhappy válasza spiky03 (#137821) üzenetére


Peterhappy
őstag

Huuuu, nagyon ízléses lett, gratula :C :R

(#137839) Bad Pritt válasza paatrick (#137836) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

És ezekhez ha jól tudom, nem nagyon nyúltak azóta, nem úgy, mint a Star Warshoz, amit Lucas pár évente megerőszakolt kicsit.
Nekem a Voyage Home nagy kedvenc, egyszerre van meg benne a Star Trek bárgyú sármja, egy kis környezetvédelmi mantra és jó nagy adag 80s feeling rengeteg időutazós poénnal.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#137840) lemmy9 válasza Dorian (#137828) üzenetére


lemmy9
őstag

Miért, kerek lesz a vászon? ;] ;)

Szerintem!

(#137841) Gombinyó válasza lemmy9 (#137840) üzenetére


Gombinyó
őstag

:C

(#137842) cyberkind válasza Bad Pritt (#137839) üzenetére


cyberkind
félisten

Aztán a Dízni tette ezt minden 2. évben, most épp pihenőt tartanak. :D

Paranormal Cocktivity

(#137843) spiky03 válasza Laraxior (#137822) üzenetére


spiky03
veterán

@(#137823) radi8tor & (#137837) Peterhappy

Köszönöm szépen Mindnekinek! :R
Igyekszik az ember. :)

@(#137829) Tibiajax
Befér az, mert motoros vászon van tervben. ;)
A polcok elé fog majd lejöni.

[ Szerkesztve ]

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#137844) gbors


gbors
nagyúr

Nosztalgia (1983)
A filmművészet rajongói számára felejthetetlen élményt nyújtó, lenyűgöző és értékes képköltemény. Nem véletlen, hogy filmesztéta körökben az a nézet járja, hogy aki nem így gondolja, az egy ordas nagy pa...

... befejeztem a trollkodást, de ezt nem bírtam kihagyni :D

Szóval megnéztem én is tegnap este, teljes nyugalomban és koncentrációval - szükség is volt rá. Kicsit olyan a film, mint egy festmény, gyönyörű képi világ, alig mozgás, a karakterjegyek meg apró mozzanatokban elrejtve. Helyenként túlzottan is lassú, hogy aztán spagetti-western-stílusban a közepén meg a végén váratlanul felgyorsítson. Az olasz leányzó hisztérikus kiborulása nélkül éppen meglettem volna, viszont a befejező jelenet (vagy méginkább két befejező jelenet) rendesen orrbavert. Komolyabb hibaként felróni annyit tudnék, hogy az átlag 25 percenként felbukkanó banális kamerábabámulós premier plánok... hát, nem tetszettek, és mindig kissé kibillentettek az elmerülésből.
Én szeretem az ilyen lassan hömpölygős filmeket, adnék is rá egy 9-est, ha hibátlan lenne. A hibáival együtt 8.5/10.

#értékelés

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#137845) FollowTheORI válasza Bad Pritt (#137835) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Én pár hete toltam le a komplett SW frencsájzt UHD formában, és szerintem semmi baj nincs a régi SW filmekkel se... nem mondanám, hogy nem jól jól öregedett, sőt. :)
Sőt mintha felfedezni véltem volna pár újabb javítást meg jelenetet (vagy ami eddig nem tűnt fel).

Szóval szerintem teljesen jók a régi filmek is.

Az más kérdés hogy a harmadik (legújabb) trilógia más lett és bizonyos értelemben gyengébb még a második trilógiánál is (EP1-3).
Most így egybe látva minden filmet jópár dolgot átértékeltem és a minőségi/élmény sorrendem is más lett. :)

Határozottan többre értékelem mostmár a Rogue One és még a Solo filmet is, mint előtte gondoltam. :D

Utolsó Jedi továbbra is felháborítóan szar élmény számomra (nem csak mint SW, hanem általában is, mint film produktum). :DDD :(

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#137846) gyuromoj


gyuromoj
veterán

Free Guy Trailer 2

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#137847) Bad Pritt válasza FollowTheORI (#137845) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Pont erre utaltam, hogy rengeteget változtattak a '77-es megjelenéshez képest az elmúlt évtizedekben és ha megnéznéd az original Episode IV-et, aztán összevetnéd pl. a legújabb változattal, ég és föld lenne a különbség a kettő között.
Az a bajom, hogy nincs olyan változat, hogy original Episode IV feljavítva, hanem bele van toszva minden, amit Lucas utólag kitalált. :(

Ehhez képest a Star Trek The Motion Picture csak nagyobb felbontást kapott, tisztább a kép, de mindent érintetlenül hagytak, sokkal autentikusabb, egységesebb élmény a maga ősi módján is.

[ Szerkesztve ]

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#137848) lezso6 válasza Bad Pritt (#137847) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

"Az a bajom, hogy nincs olyan változat, hogy original Episode IV feljavítva, hanem bele van toszva minden, amit Lucas utólag kitalált."

De van. Keress rá, hogy star wars despecialized.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#137849) Bad Pritt válasza lezso6 (#137848) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Uuh, ez jónak tűnik, köszi. :R

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#137850) Tibiajax válasza gbors (#137844) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

:C hát megnézted...
azt hittem amúgy végig, h csak viccelsz. nagy csibész vagy te.. te kimondottan szereted ezeket, úgy látszik :DDD
na ajánlok akkor még ilyet neked. tessék

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.