Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#95601) Drizzt válasza daneel_hu (#95593) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Tenyleg, a vakcina ota a covid utani tuneteiddel tortent valami? Bar meg nem valami regen kaptad.

I am having fun staying poor.

(#95602) Lauda


Lauda
félisten

Máris upgrade-elhetik az orosz oltást

Az orosz Szputnyik V koronavírus-vakcina fejlesztőinek bejelentése szerint rendelkeznek azzal a technológiával, ami lehetővé teszi az oltás upgrade-elt változatainak előállítását, amelyek védelmet kínálnak a kórokozó mutánst változataival szemben - jelentette a Moscow Times. A statisztikai adatok szerint a jelenlegi koronavírus-oltások gyengébb védelmet nyújtanak az új, angol, dél-afrikai és brazil változatokkal szemben.

(#95603) szabi__memo válasza Lauda (#95602) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Putyin most ért rá, kitöltötte a statisztikai adatokat :P

(#95604) LanyUs válasza ubyegon2 (#95573) üzenetére


LanyUs
senior tag

Én előre is köszönöm a türelmet a pénztárosnak amikor pl. a Rossmann 40 cm-es pénztári pultnál a kettő táskámból előveszem a 40 db bébiételt :) Nincs mindig energiám friss zöldségekből főzni Nekik. Ezek életmentő-hiánypótló termékek! Aztán otthon törölgetem őket egyesével fertőtlenítő kendővel. Izgi dolog ez a bevásárlás...

I. Kollega kidőlt a szputnyiktól. Kedden kapta, tegnap már fájt a feje. Ma már lázas. Ebben az esetben háziorvos "8"-as kóddal táppénzre veszi ha felhívja és elmondja a tüneteket. Ez a kód az általános keresőképtelenség kódja. Tehát 15 munkanapra betegszabadság jár, majd lejárta után táppénz.

II. Van itt a fórumon olyan, aki oltás után elkapta a sima influenzát? Lefolyás? Tünetek? Tapasztalatok? A túlzott immunválasz a köv. fertőzésre csak tévhit?

[ Szerkesztve ]

(#95605) radi8tor válasza bigdady (#95598) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ez eddig is ki volt írva Aldi bejáratánál, persze szartak bele a népek.

⭐ Stella

(#95606) blakey válasza bigdady (#95585) üzenetére


blakey
titán

A Szputnyiknál is jelölték, sőt a kártyán kívül meg egy 2 oldalas nyomtatványt is kaptunk mintha kórházban jártunk volna, minden információ rajta van. De látom, hogy van ahol csak a kis igazolást adják.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#95607) t72killer válasza Stanlee (#95586) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Mindenki egyéni szituja más, és az AZ-től óvakodók sztem több mint fele nem azért kerüli, mert a megmakkanástól fél, hanem mert nem akar egy kétbalkéz oltást, ami igen valószínű, hogy a következő hullám kulcsa lesz, trójai falóként beeresztve az első komolyabb vakcinakerülő mutánst.

A magunk részéről: itt a briteknél az 500km-es körzetünkben már napok óta nem halt meg senki covidban, az egész 70M-s országban napi 3000 alatt van az esetszám. A gyerek kicsi suliba jár, amiben most tavaszi szünet van - mire esetleg indulna érdemben újabb hullám, lesz nyári szünet, + mi otthonról dolgozunk. Fertőzésre esély 0.0001. Hova rohanjak:F?

De ez Mo.-ra is megáll kicsit neccesebben - attól függően, ki milyen környezetben él: csúcs környékén vagyunk, talán lassan lefelé tendálva. sulik zárva. Ha valaki nem tömegnyomor helyen dolgozik, és egyébként nincs sok esélye immunizálódni (minimum 1.dózis +3-4hét) a nyári szünet előtt, akkor milyen kockázatra is veszi fel az oltást? SzVSz egy "üresjáratra", hullám utáni időszakra. Ősszel viszont garantáltan visszatér ez a sz.r, és garantáltan olyan mutánsok formájában, ami egy vagy több oltást ki tud kerülni.

Ha az ember +2hónap várakozással tud szerezni egy mRNS vakcinát, az egyéniben simán lehet jobb stratégia, mint holnap egy vektoros.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#95608) Sped válasza Lauda (#95594) üzenetére


Sped
aktív tag

Pedig a felületi megfertőződés esélye gyakorlatilag nulla, kár erre időt és energiát pazarolni, meg a kosarak megfogásán stresszelni magad. Amúgy ma reggel voltam Lidlbe, itt tényleg nincs semmi, mutatóba ott állt vmi biztonsági őr bácsika, meg ki volt írva, hogy 141 fő lehet benn egyszerre... namost nem hiszem, hogy öreg ezt live-ban számolt volna :D Úgyhogy én arra a következtetésre jutottam, hogy a Lidl-nél annyival letudták a dolgot, hogy ki van írva a max. létszám. :)

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#95609) radi8tor válasza Sped (#95608) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Vannak ügyfélszámláló infrás rendszerek amiről nem tudsz, lehet Lidl a sajátját használja erre most.

⭐ Stella

(#95610) bigdady válasza t72killer (#95607) üzenetére


bigdady
nagyúr

Szerintem meg lehet hogy jobb stratégia 12 hétnél ráboostolni pl astra esetén mert akkor már 2 hónap
lemegy a második pfizerből is (egyszerre első oltás esetén). Ergo astra hosszabb védettséggel kéne bírjon időben. Vektorosokra amúgy is tartósabb hosszabbat olvastam. Szóval érdekes ősz lesz

[ Szerkesztve ]

(#95611) Lauda válasza Sped (#95608) üzenetére


Lauda
félisten

;) Nem stresszelek rajta, csak feleslegesnek, indokolatlannak tartom egy olyan tárgy megfogását, amit előttem ki tudja kik és mivel fogdoztak össze és ha egyébként magára a kosárra/kocsira nincs szükségem. Ez a járvány előtt is így volt. :) Nálunk őr sem volt. :D

[ Szerkesztve ]

(#95612) bigdady válasza t72killer (#95607) üzenetére


bigdady
nagyúr

Kérdezem újra: nem a dél afrikai emberek esetén alacsony csak a dél afrikai mutáns ellen az AZ, mert találkoztak a csimpánz adenoval és rögtön kinyírják a vektort?

[ Szerkesztve ]

(#95613) t72killer válasza bigdady (#95610) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

ha lesz boostolásra oltóanyag. mert amikor újrakezdődik a cirkusz, akkor megint indul a verekedés a v2.0 oltóanyagokért, "természetesen" az öregeket előreengedve, "természetesen" a 40 alattiakat olyan későre hagyva, hogy már kb lefut a hullám, mire hozzád ér a cucc.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#95614) FіkuszKukіsz válasza t72killer (#95607) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Ezeknél a kikerülő mutánsoknál egyelőre nincs tényleges infó, hogy mennyire is veszélyes a mutációjuk. Nálatok már ott kering a mutáns-mutáns, több millió beoltottal, mégsem találok olyan tanulmányt, ami részletezné, a beoltottaknál hogy szerepelt a vakcina. Nem labor vizsgálatokra gondolok, mert az antitest csak egy része az immunrendszer védekezésének, a sejtes immunválasz az amit nem lehet laborban vagy csak nehezen vizsgálni. A korábbi feltételezésekből kiindulva, amit eleinte cáfoltak, majd később több kutató is megerősített, a mezei koronavírussal történt találkozás adott egyfajta védelmet, főleg a fiatalkorúaknál, a COV2 ellen. Pedig itt sokkal nagyobb a különbség, mint egy tüskefehérje módosulása.

Romanes eunt domus

(#95615) ubyegon2 válasza Lauda (#95611) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Én is ezer éve rühellem a bevásárló kocsikat, kosarakat markolászni, de vagy a zsebemben vagy az autóban van mindig kézfertőtlenítő.

Amúgy ez az ahányan megyünk, annyi kocsit viszünk be ott lesz érdekes, amikor Kalányos Vinettuék pont előtted visznek el 27-en 27 kocsit és kinn maradsz félórára! :D

(#95604) LanyUs

Azért szerencse, hogy nem egy félkiló sárgaborsót veszel kimérősen, bele egyből a tatyódba!

[ Szerkesztve ]

(#95616) snecizero


snecizero
senior tag

Ha nem etikus, de használ. Akkor oltassak vagy ne oltassak. Az EMA egy újjabb támadása a szputnyik v vakcina ellen. [link]

Ulefone Power Armor 21. * Jézus az út az igazság és az élet !!!*

(#95618) szabi__memo válasza bigdady (#95610) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Jó lesz majd a kutatóknak ezeket szűrni, ki mit kapott és ahhoz képest mi terjed (mert nyilván egy nem minden vakcinát érintő járvány eleve szűkebb és nehezebben követhető)

(#95619) Sped válasza radi8tor (#95609) üzenetére


Sped
aktív tag

Na az viszont lehet. Viszont nem értem, akkor mondjuk egy Spar ezt miért nem tudja megoldani és miért kell a kocsikkal bohóckodni.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#95620) LanyUs válasza Sped (#95608) üzenetére


LanyUs
senior tag

Köszi! :R Ezt még nem olvastam! "Az egyes felületek érintésének gyakoriságát figyelembe véve kevesebb mint 0,05 százalékos esélyt állapítottak meg a felületi fertőzésre" Ez alapján csak feleslegesen költöm a pénzt és az időt :)
Akkor nincs más hátra, mint a vakcinák 1-5 éves várható hatásának kérdésköre és egy másik vírussal az újrafertőződés kérdése és részemről ez a koronavírus téma done :)

(#95621) radi8tor válasza Sped (#95619) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mert náluk vagy nincs ilyen vagy több kijárati lehetőség van. Elég mondjuk egy Interspart megnézni. Egy bejárat, de minden kasszánál el tudod hagyni az üzletet.
Lidl-ben és Aldi-ban ezzel szemben egy ajtó van befelé és kifelé is.
Nem állítom, hogy ez a technika van náluk használatban, de simán megoldható.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#95623) radi8tor válasza Csatravi (#95622) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Hát nem semmi hogy mennyire elrontották a dolgot.

„Drámai helyzet alakult ki a kórházakban és az intenzív osztályokon. Nemcsak Bécsben és Ausztria keleti felén, de más tartományokban is ez lesz hamarosan”

⭐ Stella

(#95624) Sped válasza Lauda (#95611) üzenetére


Sped
aktív tag

Engem ez kevésbé zavar... de hát nem vagyunk egyformák. Én sem viszek amúgy sokszor kocsit magammal, inkább lekapok egy üres dobozt vmelyik termékpolcról és abba pakolok, Lidlbe nem mindenhol van kosár, így nekem ez a kényelmesebb.

IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

(#95625) bigdady válasza t72killer (#95613) üzenetére


bigdady
nagyúr

Astra másodikra gondoltam az az első boostja

(#95626) szabi__memo válasza Csatravi (#95622) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

"Drámai helyzet alakult ki a kórházakban"

(#95627) Ricardo válasza Csatravi (#95622) üzenetére


Ricardo
félisten

(#95628) Sir Pocok


Sir Pocok
őstag

Napi új fertőzöttek száma: 4814 (előző naphoz képest: +2881)
Napi új halálos áldozatok száma: 272 (előző naphoz képest: -39)
Kórházi ellátást igénylők száma: 11 663 (előző naphoz képest: -539)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1337 (előző naphoz képest: -70)
Napi mintavételek száma: (előző naphoz képest )
Az első dózissal oltottak száma: 2 608 084 (+71 333 a szerdai közlés óta)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 1 007 947 (+2011 a szerdai közlés óta)

[ Módosította: radi8tor ]

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#95629) Csatravi válasza Ricardo (#95627) üzenetére


Csatravi
senior tag

Bocs, nem pörgettem még vissza a kommenteket. :(

(#95630) t72killer válasza bigdady (#95612) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Laborkísérlet Pfizerrel és Modernával:[I] " The percentage of positive antibodies that neutralized the South African variant was 12.4 fold lower for the Moderna vaccine than against the original coronavirus and 10.3 fold lower for the Pfizer vaccine"

Más típusú mérés a szintén vektor Szputnyikról(!), a számok nem összehasonlíthatók a fentivel: "The researchers found that pseudoviruses bearing either the wildtype D614G spike, and the B.1.1.1.7 spike were effectively neutralized by the vaccine sera, in live virus plaque reduction neutralization assays. The geometric mean titer (GMT) of neutralizing titers was 49, similar to that of the phase III trial.

However, these sera showed moderate to a marked reduction in neutralization titers against spike protein bearing E484K, and the UK variant. Even at the highest serum concentration used, 9/12 serum samples were not capable of inhibiting 50% of B.1351 viral particles, and only half the sera did so against the E484K mutant."

Ugyanez a forrás az Astráról: "This echoes the results obtained from AstraZeneca vaccine sera live virus plaque reduction neutralization assays, where the neutralizing activity against the South African variant B.1.351 dropped by 4- to 33-fold relative to the wildtype spike. Seven of 12 vaccine recipients whose sera neutralized the B.1.1 variant showed no neutralizing activity against B.1.351. (zéró, null, nada...)

Similar, though smaller, reductions in neutralizing capacity were seen with the vaccine sera of Moderna/Pfizer vaccine recipients, at 7-8-fold." (=mRNS-el marad némi esélye a fertőzöttnek)

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#95631) Csatravi válasza szabi__memo (#95626) üzenetére


Csatravi
senior tag

Kíváncsi lennék, hogy a náluk drámai helyzet mit takar és minek neveznék a magyarországi kórházi állapotokat.

(#95632) radi8tor válasza Sir Pocok (#95628) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Elővettem a számológépet. :DDD

⭐ Stella

(#95633) FollowTheORI válasza Csatravi (#95631) üzenetére


FollowTheORI
nagyúr

Mészárszéknek a hentes bolthoz képest. :D

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#95634) Sir Pocok válasza radi8tor (#95632) üzenetére


Sir Pocok
őstag

wow köszi : :DD

Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.

(#95635) bigdady válasza t72killer (#95630) üzenetére


bigdady
nagyúr

Astra: “The trial was conducted between June 24 and November 9, 2020 in South Africa

Továbbá:
The Astra Zeneca vaccine was given to 750 participants, with 19 developing mild to moderate COVID-19. A placebo was given to 717 participants, and 23 developed symptoms. Of those 42 who developed symptoms, 39 cases were caused by B.1.351, the NEJM said.
"In this trial, we found that two doses of the ChAdOx1 nCoV-19 vaccine had no efficacy against the B.1.351 variant in preventing mild-to-moderate COVID-19," the study said.
None of those 42 had to be hospitalized.

[ Szerkesztve ]

(#95636) Graphics


Graphics
Jómunkásember

Na én is sikeresen elkaptam, kontaktszemély nincs.

Rendesen megszenvedtem , igaz itthon, párom nem kapta el, amit nem értünk ( lehet túl van már rajta)

Háziorvos nem akart először tesztelni, csak akkor amikor már én kértem. ( Tehát statisztikában meg se jelentem volna... Ergo ha tényleg nem tesztelik az embert , sose bukik ki ez jobban...)

Szerencsére már kifelé megyek belole, most a vége felé vannak megfázásos tünetek inkább..

[ Szerkesztve ]

EAGET 1TB SSD review - https://logout.hu/bejegyzes/graphics/eaget_s600_1tb-os_ssd_aliexpressrol_kihagyhatatlan.html

(#95637) t72killer válasza bigdady (#95635) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A második, amit linkeltem argentinokkal dolgozik.
42 random kiválasztott covid-fertőzöttből simán lehet hogy mindenféle oltás nélkül se kell egyiknek se kórházba menni.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#95638) catroot


catroot
veterán

03.26-án vették fel szüleim a Pfizer első oltását, édesanyámnak rá egy hétre lett láza, köhögött. Mára elment az ízlelése, szaglása (láza elmúlt, még köhög), apámnak is hasonló.

Nagyon fasza. :(((

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#95639) Csatravi válasza FollowTheORI (#95633) üzenetére


Csatravi
senior tag

Ehhez képest mi meg most lazítunk és nyitunk. Persze az UEFA kedvező döntéséhez lépni kellett a köpcösnek. És ha kellett akkor lépett is mivel nála nem számít, hogy ez mibe fog kerülni. Járulékos veszteség.

(#95640) bigdady válasza catroot (#95638) üzenetére


bigdady
nagyúr

Oltópont...
jobbulást

(#95641) Csatravi válasza catroot (#95638) üzenetére


Csatravi
senior tag

Sajna az oltópontok nagyobb része melegágya a megfertőződésnek.

[ Szerkesztve ]

(#95642) zilazil válasza bigdady (#95640) üzenetére


zilazil
senior tag

Majdnem két teljes hét eltelt azóta, nem hiszem hogy az oltóponton kapták el.

(#95643) radi8tor válasza Csatravi (#95641) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ja, köszönhetően a szénné hordott maszkoknak, stb.
Simán megoldható lenne hogy az oltóponton adnak mindenkinek normális maszkot. :U

⭐ Stella

(#95644) t72killer válasza FіkuszKukіsz (#95614) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hogy a vírus konkrétan mennyire veszélyes nemigen tudjuk, a D-Afrikai ugyebár zömében D-Afrikában dolgozik, lassan befejezi ott az akutális hullámát, aminek a csúcsán 750 embert vitt el naponta.

UK-ben jelenleg alig-alig kereng valami (napi <3e fertőzött egy 70M-s országban, ennek zöme "brit variáns"), és igen jó lenne legalább egy tisztességesen végigcsinált, dokumentált laborkísérlet oltottak, ill átesettek plazmamintáival. VISZONT ennek UK-ben komoly politikai vonzata van, uis már leoltottak 16M embert Astrával és mivel az mRNS oltóanyag lassan jön, tolják rá a plebsre az Astrát ezerrel, ami ráadásul egyfajta nemzeti p.csméregetés is náluk, lévén "oxford vaccine". szent tehén, amit akkor piszkálnak, ha már több fejlett ország picsog, h valami nem stimmel. Pont az a sztori pepitában, mint ahogy anno bemagyarázták a tömegnek, hogy nem kell maszk.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#95645) bigdady válasza zilazil (#95642) üzenetére


bigdady
nagyúr

Azt írta rá egy hétre lett lázuk..

[ Szerkesztve ]

(#95646) zilazil válasza bigdady (#95645) üzenetére


zilazil
senior tag

Ohh tényleg, ezt benéztem.

(#95647) Ringman válasza radi8tor (#95643) üzenetére


Ringman
nagyúr

igen, ez jó megoldás lenne + még azt is megnézhetnék akkor, hogy egyáltalán sikerült-e normálisan felvenni.

(#95648) flash-


flash-
veterán

Tudja valaki hogy Magyarországon összesen hány embert fognak beoltani-kb hany embert lehet?(gondolom ha elérjuk a nyajimmunitast de még van aki nem kapta meg de kaphatja, azt is beoltjak ettol függetlenül 🤔
(9.8M a lakossag de pl kisgyerekeknek nem lehet adni, stb.)

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#95649) blakey válasza zilazil (#95646) üzenetére


blakey
titán

De attól még lehet, hogy előző nap vagy utána történt a fertőzés vagy épp semmi köze az oltóponthoz. Mind feltételezés, sajnos minden pillanatban számolni kell azzal, hogy megfertőződünk. Én is vigyázok és nagyon remélem, hogy valahogy elkerül minket a fertőzés de azzal is számolok, hogy bármikor előfordulhat.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#95650) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

22391/nõ/36/nem ismert alapbetegség :(.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.