Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#96201) Wn2tl válasza Stanlee (#96196) üzenetére


Wn2tl
tag

Szerintem kizárt, hogy más elbírálás alá kerüljön majd az oltott. Versenyhátrányba kerül az ahol bevezetik. Az emberek majd mennek oda ahol nem kell az oltásigazolás.

(#96202) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Mit jelent a lélegeztetés és mit jelent az oxigénterápia?Milyen megoldások állnak rendelkezésre az akut betegellátásban, mikor melyiket alkalmazzuk, és mit mond a szakember?
Vendégem dr. Kanizsai Péter az AKUT Szakasz LIVE sürgősségi specialistája, szakértője.

https://www.radiobezs.hu/radiobezs/radiobezs.archivplayer.page?szam=http%3A%2F%2Fwww.radiobezs.hu%2Fradiobezs_files%2FArch%25C3%25ADvum%2F2021%2Fcsutortok0900.mp3

⭐ Stella

(#96203) Fire/SOUL/CD válasza radi8tor (#96200) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

A társadalomnak kellene kikényszeríteni? :DDD
Nem, a kormánynak kellene kötelezővé tenni az oltást, csak ez (főleg választások előtt (optimista leszek, nem lesz 6. hullám)) nem fog bekövetkezni.

A Duda is úgy beszél (utólag persze), mintha virológusként most jutott volna el a tudatáig, hogy hát tényleg, a vírusok mutálódnak, ha akadályt teszünk eléjük, akkor azt megkerülik stb stb... Ha lenne vér a pucájába, akkor azt írta volna, hogy a Kormánynak kötelezővé kellene tenni az oltást (persze azt nem meri, mert megindulnának Mordor seregei, aztán mindenféle ilyen- meg olyan emberjogi meg a franc se tudja milyen szervezetek szétcincálnák...) :DDD

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#96204) andor80 válasza radi8tor (#96200) üzenetére


andor80
senior tag

Tökéletesen igaza van bárcsak így lenne annyi különbséggel,hogy az állam zegye vlgre kötelezővé!Kuyánkat gyermeküknek is kötelező akkor mit hisztizik pár butuska?

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#96205) radi8tor válasza Fire/SOUL/CD (#96203) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

21. században ez nem így működik. Pont az ellenkezőjét érnék el vele.

⭐ Stella

(#96206) radi8tor válasza andor80 (#96204) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Gyermekünk nem olyan oltást kap, ami 6-12 hónapra nyújt védelmet. Azért a kettő nem ugyanaz. :N

⭐ Stella

(#96207) andor80 válasza radi8tor (#96205) üzenetére


andor80
senior tag

De így müködik a irtam fentebb akit ismerek kuytatulajt 90% bevan oltva...
Gyermek 100%

96206 ne terelj
Nem a beltartalomról volt szó !
Arról volt szó van most is kötelező oltás és azt mindenki be is adatja gyermekének kuytájának stb.
Kutyádnál sem örök védelem mégis viszi mindenki .(90% kb)
Láthatóan működik mint fentebb írtam..
90,100% ban

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#96208) attiati válasza Wn2tl (#96201) üzenetére


attiati
veterán

Nyilván nem egy-egy mozi/cég fog úgy dönteni, hanem az állam / EU szabályozza.

Amelyik mégis úgy dönt egy szem fecskeként, az pont a versenyelőny miatt.

(#96209) Wn2tl válasza Fire/SOUL/CD (#96203) üzenetére


Wn2tl
tag

Nincs értelme kötelezővé tenni olyan oltást, aminek a célja csak a tünetek enyhítése és nem a vírus kiirtása.

(#96211) attiati


attiati
veterán

Másik topikból másolom, főnök írása.
Azon hszek miatt, hogy "xy-t múlt héten oltották, most meg kórházban van!"

(kiemeltem a lényeget)

"

okos ismerősök infói, jórészt tudjátok, de iderakom, hátha valakinek szolgál újdonsággal:

A kínai vakcinával elölt vírust, tehát fehérjét viszel a szervezetedbe. 5-10 nap múlva megjelennek az ellenanyagok. Nem mindig elegendő mennyiségben, ezért kell újraoltani.

A Pfizer és Moderna vakcinával mRNS kerül beléd, tehát gyakorlatilag a tüskefehérje kódoló régiója, "tervrajza". Az első napokban a saját szervezeted kezdi legyártani az idegen fehérjét a tervrajz alapján (kb. 1 hét), utána veszi észre egyáltalán a szervezeted, hogy, jé, idegen fehérje van jelen, védekezni kellene! Tehát maga a védekezés 1 hét múlva kezdődik, addig semmilyen védelmed nincs!

Az AstraZeneca és a Szputnik-V vektorvakcina. Ez azt jelenti, hogy a tüskefehérjét kódoló DNS-t hordozza. A DNS-t a Te enzimrendszered írja át mRNS-sé (1 hét) utána az mRNS-ből előállítod a koronavírus fehérjéjét (1 hét). Ekkor kezdi észrevenni a szervezeted, hogy koronavírus fehérje került a szervezetbe és ekkor kezd védekezni. Körülbelül újabb 1 hét, mire a védekezés teljes lesz. Az első durván 2 hétben nincs koronavírus fehérje a szervezetben, tehát nem is indul be a védekezés. Ha ekkor fertőződsz igazi koronavírussal, simán megbetegszel, sőt, meg is halhatsz.
Akkor lenne azonnal az oltás után védelem, ha rögtön az ellenanyagot kapnád. Ezt hívják passzív immunizálásnak vagy plazmaterápiának. Ezt kapják a súlyos betegek. Egészséges ember nem kap plazmaterápiát, tehát nem lesz azonnal védett.
Az aktív immunizálás, az oltások nagyon hatásosak, megelőzik a súlyos megbetegedéseket. De csak attól az időponttól előzhetik meg, amikor már a szervezetedet felkészítették a védelemre! Nagyon veszélyes, ha oltás után úgy érzi valaki, már nem kell óvatosnak lennie.
"

(#96212) radi8tor válasza andor80 (#96207) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Oké, tegyük fel hogy kötelezővé tennék, az szerinted mennyibe fájna a gazdaságnak (amit persze az adófizetők fizetnek ki)?
Most körzeti orvosok, oltópontok végzik az oltást. Ez nem mehetne így tovább ha kötelező lenne, mert akkor ki látná el mondjuk a körzeti orvos szerepét?

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#96213) Stanlee válasza Wn2tl (#96201) üzenetére


Stanlee
őstag

Kerlek szepen itt nemetorszagban par het es az oltottak csapathatnak ezerrel. Eleg visszas lesz, amikor a 70-es oltott generacio majd kavezgat, mehet etterembe, nyaralhat, en meg majd csak remenykedem benne, hogy nyaron talan kapok oltast.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#96214) Fire/SOUL/CD válasza radi8tor (#96205) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

És azt lehet a 21. században, hogy oltott és nem oltott közt meg különbséget teszel?
(Jogi értelemben valóban nincs hátrányos megkülönböztetés, ez igaz)
Szerintem nem, sőt, még rosszabb, mintha kötelezővé tennék az oltást, mivel ez utóbbi mindenkire nézve kötelező lenne, míg az oltókártyás megkülönböztetés meg igen negatív társadalmi folyamatokhoz fog vezetni/vezethet. (Mondom ezt úgy, hogy holnap vernek agyon Szputnyikkal, lesz kártyám(már ha túlélem :DDD )...)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#96215) radi8tor válasza Stanlee (#96213) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Mi gátol meg benne, hogy oltásturistáskodj EU-n belül? Lásd a déli szomszédunkat. Ott is megdordult nem egy német állampolgár, mert esélytelennek látta az otthoni oltást.

⭐ Stella

(#96216) radi8tor válasza Fire/SOUL/CD (#96214) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Persze, hogy nem lehet. Ezért sem lesz belőle semmi csak keltik itt a médiahisztit. Aztán van aki emiatt megy oltatni. :K

És ne csak azokra gondoljatok itt folyton, akik nem akarnak oltást, hanem arra a rétegre, akik nem kaphatnak, mert mondjuk immunbetegek és vagy tök felesleges az oltás vagy belehalna...

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#96217) t72killer válasza andor80 (#96207) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

De, sztem rohadtul fontos a beltartalom.
Ha kötelezővé teszel bármit:
- 1/1M SEM lehet az alkalmazásából származó, nem műhibával és egyéb betegséggel összefüggésbe hozható haláleset. Nem tudom, hogy állnak a mostanában menő kötelezők (MMR, stb), de tippre 1-2 nagyságrenddel jobbak = egy Mo. méretű országban max évtizedenként fordulhat elő ilyen eset.
- ha nem akarsz túl nagy arcot (+ktgvetési pénzt) veszteni, akkor bizony nem olyat tolsz ki, ami semmit sem ér addigra, mire az utolsó 10%-ot oltod.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#96219) andor80 válasza #20749568 (#96210) üzenetére


andor80
senior tag

Nem azért mert kuyta kicsikém azért mert kötelező!
Drága kis fifiékém vamikor minden oltás új.Gondolom ha régebben élsz te is kapával verd szét az automobilt mert a lovaskocsis vagy..Soha nem ittál még etté,mostál fel gondolom olyan ujdonsággal ami csak egy éve van kereskedelmi forgalomban.Megint kiülted a forradalmi foteled mirlött átgondoltad volna mit írsz.
Persze a többségi társadalmonak meg alkotmányos joga a jogalkotóra hatást gyakorolni és amint látom szépen alaklugat is.zödkártya nélköl minumum nem lesz mozika ,színház sziget...

A másik meg ,hogy egészségögyi vészhelyzet van kihírdetve felhatalmazási törvénnyel.Csak egy tollvonás kötelezővé tenni .És mivel sok az alusitykás gyk elfogytak az oltandók valami szankci kell .MIndamelett ,hogy az ujabb migrációs kampány helyett ami megint itt van oltás felvilágosító kampányokat kellene ezerrel.De félek a kontos butáknak az már kevés ha szépen kérik őket...

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#96220) attiati válasza #20749568 (#96210) üzenetére


attiati
veterán

újra kezdődik?

Poltopikban beszéltél valami szolidaritás féléről.
Persze legyen alkotmányos joga eldönteni az oltást. De járványban az egyik ember ugyanúgy hatással van a másik életére, mint lezárás esetén a másik az egyik életére.

Gyorshajtásnál aki veszélyezteti a másik életét, az büntetést kap, plusz jogosítvány megvonást. A nem oltás is jogosítvány megvonás.

(#96221) Jocy válasza Fire/SOUL/CD (#96214) üzenetére


Jocy
aktív tag

Valahogy ösztönözni kell az oltás elutasítókat is. Mert annál semmi sem drágább, ha pár havonta nyitunk-zárunk folyamatosan. Márpedig a vírus nem fogja csak úgy megunni és lelépni. Nyáron "szabira" küldi Ceci néni, mindenki mehet mindenhova, ősszel meg ismét lockdown. Nincs egy olyan gazdaság a világon, ami ezt bírná éveken keresztül. Az emberek türelme is egyre fogy.

[ Szerkesztve ]

(#96223) radi8tor válasza attiati (#96220) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Megmondták, hogy a maszk megvéd. Akkor miről tetszik beszélni? :)
A maszknak kb akkora védelme van, mint az oltásnak maszk nélkül.

⭐ Stella

(#96225) Narxis válasza Jocy (#96221) üzenetére


Narxis
nagyúr

Lehet reklámozni az oltást de a kötelezővé tételt jogállamban, demokráciában nem lehet. Ez elvi kérdés.

Thanos was right.

(#96226) andor80 válasza #20749568 (#96222) üzenetére


andor80
senior tag

Blökikiém mindent kötelezővé lehet tenni.
"Are you really that stupid?"

-Are you an idiot?

"Ez lőn a megoldás. Nem az, hogy mindenkit akarat ellenére szúrsz meg. Mert tudod, az egy agresszív megoldás. Az pedig a gyengék és ostobák sportja."

Ez a megoldás jelen pillanatban nem működik .Láthatóan .A fél ország nem regelt oltásra..
Tehát kötzelezővé kell tenni különben uyganoda vagy még roszabb helyzetbe jutunk ősszel megint..

A kuytádat megkérdezed kell e neki oltás akarata ellenére? A gyerekedet megkérdezed?
Ugye ,hogy nem hiszen nem akarod ,hogy meghalljon...Neked oltva vannak a gyermekeid,kutyád?

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#96227) Stanlee válasza attiati (#96211) üzenetére


Stanlee
őstag

Nem akartam a masikba beirni, mivel nem vagyok ra kvalifikalva, de nem pontos a leiras.

A SARS-CoV-2 RNS virus, a vektorkent hasznalt adeno virus meg DNS virus. Megteveszto, hogy egy RNS virusbol hogyan lesz DNS virus.

Az adeno DNS-be integraljak a SARS-CoV-2 tuskefeherjejet leiro RNS reszletet. Az oltas utani resz rendben van, tehat az adenovirus DNSebol az olott szervezete fogja szintetizalni az mRNS-t es majd abbol a tuskefeherjet.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#96228) andor80 válasza Narxis (#96225) üzenetére


andor80
senior tag

Most is kötelező kuytát oltatni, gyereket...
A szép szó itt már nem számít.

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#96229) Jocy válasza Narxis (#96225) üzenetére


Jocy
aktív tag

Igen. De akkor a lezárásokat és az emberek életének korlátozását sem szabadna.
Ezt meddig lehet csinálni? Amíg szinte minden és mindenki tönkre nem megy?
Egyszer elszakad a cérna és akkor nagy baj lesz. Van egy film, a Songbird. Érdemes megnézni, pont ebbe az irányba haladunk.

[ Szerkesztve ]

(#96230) Narxis válasza andor80 (#96226) üzenetére


Narxis
nagyúr

Azokat az oltásokat évtizedek óta alkalmazzák, ne mossuk össze a tavaly összekotyvasztott egy tucat féle covid oltással!

#96229 onnantól kezdve, hogy elfogytak a regisztráltak én simán feloldanám az összes korlátozást.

[ Szerkesztve ]

Thanos was right.

(#96231) attiati válasza #20749568 (#96224) üzenetére


attiati
veterán

"Azzal van bajom, ha mindenkit kötelezünk arra, hogy oltasson."

Persze, nem kötelezhető mindenki. Hisz vannak betegek, rizikó csoportok. A gyakorlatban ez úgy működne, hogy társadalom 85-90%-a beoltva. A többi nem tud járványt indítani. Nagyjából az országba lépő turistáknál is ilyen arány lenne eleinte. Aztán elcsitul a járvány.

Azt nem látom, hogy 5+ év múlva mi változna. Ahhoz kellene majd látni a hosszú távú immunitást. Akkor el lehetne hagyni a vakcinázást. Ebben bízok.

(#96233) t72killer válasza Narxis (#96225) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Lehet, de annak igen komoly követelményei vannak, aminek jelenleg egyik vakcina se felel meg - bármennyire bennevagyunk az oltási lázban.

Elég nagy gebasz lenne a világon kötelező pl kanyaróoltás nélkül, de lehet még a feketehimlőt is kerülgetnünk kéne.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#96234) S e t h válasza Narxis (#96225) üzenetére


S e t h
nagyúr

Ha ez igaz lenne, akkor kihalnánk.
Mondjuk ettől függetlenül is meg fog történni.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#96235) Jocy válasza Narxis (#96230) üzenetére


Jocy
aktív tag

Ez is egy megoldás. De amíg a többség nincs oltva, addig egy ilyen mindenkinek mindent feloldás nagyon nem vezetne jóra. Max akkor, ha az újabb hullám berobbanásakor már nem zárnánk, és lesz ami lesz, mindenkinek ott volt a lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#96236) Wn2tl válasza Stanlee (#96213) üzenetére


Wn2tl
tag

Ehh sajnálom...Nem tudom már követni, hogy ki melyik országban él :(

(#96237) Fire/SOUL/CD válasza radi8tor (#96216) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Persze, világos, csak a nagy Vezír legutoljára (amit én láttam bejátszást) azt sugallta, hogy kártyával lehet majd csak mozizni stb stb...

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#96238) Stanlee válasza radi8tor (#96215) üzenetére


Stanlee
őstag

Ha akartam volna mar reg be lennek oltatva Mo-n.

De engem nem az erdekel, hogy oltatva legyek, mert megbetegszem a virustol. Azert oltatok itt nemetben, mert itt kell, hogy a mindennapjaim a normalis kerekvagasba visszaterjenek. Hiaba oltottak volna be Szerbiaban vagy Mo-n, azt itt nem fogadjak el, es kesz. De egyik orszag sem fogadja el a masik oltasat, es ez a nagy problema.

@Aweriot: nem, nem orulok neki, hogy az oltottak kapjak vissza a szabadsagot en meg csak dolgozok, nagyjabol ugyanabba a 3 boltba jarhatok, nem mehetek el muzeumba, allatkertbe, furdobe, ha leugrunk a hegyekbe turazni, ugy neznek rank, mintha gyerekgyilkosok lennenk...

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#96239) Narxis válasza S e t h (#96234) üzenetére


Narxis
nagyúr

Mondjuk én ezt csak Covid-ra értettem, nyilván vannak kötelező oltások amiket megkap az ember gyerekként illetve ha olyan helyre utazik de ezeket nem tavaly rakták össze és vezették be. Szerintem ebben a különleges helyzetben bármennyire is szeretnénk nem lesz oltással nyájimmunitás.

Thanos was right.

(#96241) Fire/SOUL/CD válasza Jocy (#96221) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

És mivel ösztönöznéd őket? Most annyit hallottam, hogy indul egy kampány, ismert emberekkel, akik próbálják ösztönözni az embereket az oltásra...
Nálunk (kis település) is van több emberke, aki nem akarja magát oltatni (nem konteósok), csak egyszerűen azért, mert kórházat egész eddigi életükbe nem láttak stb stb. Hiába mondja nekik az ember, hogy de hát csont egészséges emberek is haltak/halnak bele, valahogy abban bíznak, hogy Őket nem "találja meg" a vírus (pedig jelen helyzetben ez szinte kizárt, csak idő kérdése) avagy bíznak az immunrendszerükben, gyenge tünetekkel megússzák...

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#96242) Jocy válasza Fire/SOUL/CD (#96241) üzenetére


Jocy
aktív tag

Erre vannak a jól fizetett politikusaink. De kezdetnek nem rossz az, hogy "akkor lesz buli, strand, mozi, kocsma" stb. Fiatalabb korosztályból biztos lenne bőven még jelentkező.

(#96243) lacafaca válasza radi8tor (#96200) üzenetére


lacafaca
őstag

:DDD :DDD :DDD

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#96244) F34R válasza Jocy (#96242) üzenetére


F34R
nagyúr

Ezzek kozul nem vennek ra semmivel, ha sajat akaratombol nem szeretnem beoltatni magam.

(#96245) lacafaca válasza #20749568 (#96210) üzenetére


lacafaca
őstag

reggel korán...b+ van itt baj kövéren...delirium beütött megen :DDD

[ Szerkesztve ]

Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.

(#96246) syberia


syberia
veterán

Izé...kis mellkasi fájdalom száraz köhögéssel és enyhe hasmenéssel fűszerezve klubtagságot ér itt? :B

(#96238): Lett volna lehetőségem vasárnap oroszrulettet jáccani. :DDD Így viszont marad a tudjukmi. :D

[ Szerkesztve ]

https://howbad.info/

(#96248) Stanlee válasza #20749568 (#96240) üzenetére


Stanlee
őstag

En nagyon elegedetlen vagyok azzal, ami itt Nemetorszagban megy.

Nulla tervezhetoseg: reggel elolvasom a hireket, dolgozom, estere valami teljesen mast jelentenek be. Az elmult 1 honapban ha haromszor nem valtoztattak a dolgokon, akkor egyszer se.

Oltas: allitolag most nagyon begyorsulunk, meg kapjak a hazirovosok is a csomo oltoanyagot, de persze ott se mindegyik, mert az allami egeszsegpenztaros kap, a privat nem.

Merkel izmozik, hogy meg egy utolso alkalommal megmutassa, hogy nem egy teszetosza venasszony, de nem most es nem ezeken a dolgokon kellene erolkodnie, hanem kiadnia, hogy kozpontilag mindent megtesz azert, hogy legyen eleg oltoanyag, a tobbit meg rendezzek le a tartomanyok ugy ahogy akarjak. Egy eve nincs egyseg, ezutan se lesz. De nem erti meg, mert csak a hatalom szamit neki.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#96250) Stanlee válasza #20749568 (#96249) üzenetére


Stanlee
őstag

Na arra kivancsi leszek, hogy ellenorzi a venasszony, hogy egy haztartas csak egy emberrel talalkozik naponta. Ez mar nagyon sci-fi, nem tudom mit tolnak a Kanzleramt-ban, de hogy nagyon el vannak rugaszkodva a valosagtol, az biztos.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.