Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33601) idegen lény válasza t72killer (#33600) üzenetére


idegen lény
őstag

Csak annyit írtam, hogy meg lehetne oldani, mint minden problémát, csak akarat kéne hozzá. Aki éhes, az nem válogat, hidd el. Azt eszi, amit kap. Persze nem a szemét nyugati kajákat kéne küldeni nekik. "ezek az algák elsősorban ott teremnek, ahol a nagyszámú elszegényedett népesség nem jut hozzá semmiféle táplálékhoz" [link] Éheznek, miközben szupertáplálék van a közvetlen közelükben! "korai, hivatalosan készült feljegyzés mintegy 2000 évvel ezelőtti eseményről szól, amikor is Kínában helyi lakosok Nostoc (kékalga)-fajokat fogyasztottak táplálékként egy éhínséges időszakban. A makroalgák táplálékként történő hasznosításáról a IV. századi Japánból és a VI. századi Kínából kerültek elő leírások. Az első dokumentáció a „nori” alga tenyésztéséről az 1640-es évekből való." [link] "Az első beszámolók 1524-ből származnak: egy misszionárius figyelte meg, hogy Mexikóban az indiánok a vízből élelmiszert gyűjtöttek, és nagy mennyiségben fogyasztották. A Szahara déli részén, a Csád-tó környékének kisebb-nagyobb, lúgos vizű tavainak felszínét gyakran borítja be egy zöldes színű hártyaszerű, a helyiek által dihének nevezett és később spirulina algaként azonosított anyag, amit a bennszülöttek leszűrnek és lepényként vagy ételeiken szószként fogyasztanak - áll egy 20. századi leírásban." [link]

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#33602) Csatravi válasza idegen lény (#33601) üzenetére


Csatravi
senior tag

Basszus, mennyi ilyen csodacucc kering még a netes információsztrádán!
Amúgy ne keverd már össze azt hogy az éhínségbe mit képes megenni az ember (elképednél, hogy miket ) meg ma azt, hogy mivel kellene etetni az emberiséget egy életen át folyamatosan hogy még jobban túl tudjon szaporodni.

(#33603) Csatravi válasza Kékes525 (#33588) üzenetére


Csatravi
senior tag

Gyanítom, hogy a második hullámot nem ússzuk meg ilyen könnyen. Miért? Mert az első túl "könnyen" ment. A második körben nagyobb lesz a belesz@rok hozzáállás az első etap könnyebb átvészelése miatt.

(#33604) Csatravi válasza idegen lény (#33336) üzenetére


Csatravi
senior tag

(#33336) idegen lény
Lehet ez a férfi látta ezt a plakátot csak félreértette? :))

(#33605) Asbee válasza andor80 (#33595) üzenetére


Asbee
veterán

Ki is fejtesz néha dolgokat, vagy csak beböfögsz ezt azt? Miért konteó?

(#33606) idegen lény válasza aprokaroka87 (#33579) üzenetére


idegen lény
őstag

A napjainkban egyre jobban terjedő, emberre is veszélyes vírusok a tisztátalan állatok megevésével kerültek az emberekbe, és ott mutálódtak tovább az emberi szervezetet megismerve. Úgyhogy ez a tiltás sem volt értelmetlen, és ha az emberiség megfogadta volna, akkor most nem lenne ennyi emberre veszélyes kórokozó.

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#33607) Csatravi válasza idegen lény (#33606) üzenetére


Csatravi
senior tag

Mi az a tisztátalan állat?
Amúgy nem kell ahhoz denevért enni hogy a vírus terjedjen. Elég ha pld a vérrel táplálkozó denevérek haszonállatok vérével táplálkoznak.

(#33609) omfgk válasza Parci (#33608) üzenetére


omfgk
addikt

Ez csak egy sima influenza...

(#33610) Alex91 válasza Parci (#33608) üzenetére


Alex91
félisten

Akkor lehet megint fosni...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#33611) Alex91 válasza omfgk (#33609) üzenetére


Alex91
félisten

[link] , az se jobb...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#33612) radi8tor válasza Alex91 (#33610) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Előbb WC papírt felhalmozni.

⭐ Stella

(#33613) F34R válasza Parci (#33608) üzenetére


F34R
nagyúr

Van egy ismerosom, mar regota nem beszeltem vele. Neki Ukrainaban elkezeltek a tudogyulladasat, es masodlagosan rament a szivere. Most hogy ott is dul a jarvany szegenynek meg rosszabbak az eselyei. Ha meg egy fel evet maradt volna Magyarorszagon anno akkor megmutottek volna a szivet.

(#33614) Parci válasza Alex91 (#33610) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jaja, a média gondoskodik erről!

ezzel együtt, sajnos, elég sunyi cucc ez :(

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#33615) idegen lény válasza Csatravi (#33607) üzenetére


idegen lény
őstag

A CoV denevérekből érkezett az emberre, - az egyelőre még kérdéses, hogy közvetlenül, vagy közvetítőkön keresztül -, a közvetítő a SARS esetében a cibetmacska, a MERS esetében a teve, az ebolánál a majom. A mumpsz, a kanyaró, a Hedna-vírus, és még ki tudja, mi minden, a sertésektől jött ránk. A négylábúak közül csak azok tiszták, vagyis ehetőek, amelyeknek körmük teljesen hasadt (tudományos megnevezésük: párosujjú patások) és kérődzők IS.

"Ismét beszélt az ÚR Mózeshez és Áronhoz, és ezt mondta nekik: Így szóljatok Izráel fiaihoz: Ezek azok az élőlények, amelyeket megehettek a különféle földi állatok közül: megehettek minden kérődző állatot, amely hasított körmű, mégpedig egészen kettéhasadt körmű. De nem ehetitek meg a kérődzők és a hasított körműek közül ezeket: a tevét, mert kérődző ugyan, de nem hasított körmű, ezért nektek tisztátalan. A hörcsög kérődző ugyan, de nem hasított körmű: tisztátalan. A nyúl kérődző ugyan, de nem hasított a körme: tisztátalan. A disznó hasított körmű ugyan, mégpedig egészen kettéhasadt körmű, de nem kérődzik: tisztátalan. Ne egyetek a húsukból, sőt még a tetemüket se érintsétek! Ezek nektek tisztátalanok." "...és a denevér."

"Ezekkel tisztátalanná teszitek magatokat." "A négy lábon járók közül is tisztátalan minden olyan élőlény, amely a talpán jár. Aki csak a tetemüket is érinti, tisztátalan lesz estig. Aki fölveszi tetemüket, mossa ki a ruháját, de tisztátalan lesz estig. Tisztátalanok ezek." "Tisztátalan lesz estig, aki a hullájukat érinti. Tisztátalan lesz minden, amire ezek közül bármelyik döglötten ráesik: bármilyen faeszköz vagy ruha, bőr vagy zsák, bármilyen eszköz, amellyel dolgozni szoktak. Vízbe kell tenni, és legyen tisztátalan estig, azután már tiszta. Ha bármely cserépedénybe valami beleesik ezekből, tisztátalan legyen minden, ami benne van, az edényt pedig törjék össze. Ha az ilyen edényből víz kerül bármilyen ehető ételre, tisztátalan lesz, és minden ilyen edényben tisztátalan lesz bármilyen megiható ital. Tisztátalan lesz mindaz, amire ezeknek a teteme ráesik. Le kell bontani a kemencét és a tűzhelyet is, ha tisztátalanná vált; tisztátalannak tartsátok." "Ha ilyeneknek a teteme bármilyen vetőmagra esik, amelyet el akarnak vetni, az tiszta marad. De ha vizet öntenek a magra, és úgy esik rá valamelyiknek a teteme, azt tisztátalannak tartsátok!" (Mózes harmadik könyve)

Döbbenetes, nem? Járványmegelőző előírások az ókorból!

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#33616) Csatravi válasza idegen lény (#33615) üzenetére


Csatravi
senior tag

Hát bizony már akkor is jelen volt az elmebaj és az agymosást is magas szinten mívelték.

(#33617) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/romania/

nem néz ki jól

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#33618) Csatravi


Csatravi
senior tag

(#33619) szabi__memo válasza Csatravi (#33618) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Tudjuk hogy túl magas a nyugdíjkifizetés

(#33620) radi8tor válasza Csatravi (#33618) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Amúgy miért baj ez?
Van aki alkoholban talál boldogságot, van aki dohányzik mint a gyárkémény, van aki extrémsportol.
Mindenki meghal(hat) valamiben, a döntés az ő kezében van.

⭐ Stella

(#33621) Csatravi válasza Parci (#33617) üzenetére


Csatravi
senior tag

Kezd durvulni :(

(#33622) idegen lény válasza Csatravi (#33618) üzenetére


idegen lény
őstag

Mondjuk Apostol koncerten jellemzően nem szoktak tombolni, és a túlzott alkoholfogyasztás sem jellemző. Remélhetőleg Semjén még áldást is mond rá, úgyhogy teljesen veszélytelen.

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#33623) Csatravi válasza radi8tor (#33620) üzenetére


Csatravi
senior tag

Vagy mindenkinek vagy senkinek! Most inkább a senkinek lenne a helyesebb döntés.
Vagy csak az Apostol koncertjéért érdemes feldobni a bakancsot ?

(#33624) andor80 válasza Asbee (#33605) üzenetére


andor80
senior tag

Mert semmi tudományos igazságot nem tartalamaz.Elvont feltételezés.
Ne hergeld magad ne támadj ne személxeskedj és szerintem ne legyél valakinek a szócsöve .A kolléga megvédi magát majd ha szeretné.Bár ha neked jól esik szolgálni lelked rajta. :R

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#33625) andor80 válasza Csatravi (#33618) üzenetére


andor80
senior tag

Nem rossz! Könnyítik a nyugdijkasszát.A banda tagjai sem és közönségük sem az extra veszéylben lévő korosztály...Á nem....

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#33626) Csatravi válasza idegen lény (#33622) üzenetére


Csatravi
senior tag

"Értem" csak a rokkosokat szereti a vírus. Már nem halok meg hülyén, :)

(#33627) Ezekiell válasza radi8tor (#33620) üzenetére


Ezekiell
veterán

Amíg csak saját magát akarja megölni, egészségére. De ez ugyebeár egy vírus, fertőz, szóval nem csak saját magát veszélyezteti... Ezt azért így a járvány sokadik hónapjában sztem nem kellene magyarázni (még ha itthon éppen nincs is durva járvány szerencsére - de elég 1 szuperterjesztő erre a dzsemborira, és máris szarabb lesz a helyzet sokkal).

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#33628) idegen lény válasza andor80 (#33625) üzenetére


idegen lény
őstag

Nehéz a boldogságtól búcsút venni.

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#33629) Ringman válasza Csatravi (#33618) üzenetére


Ringman
nagyúr

wtf, ha ülőhelyes a koncert, akkor nem vonatkozik ár az 500 fős limit.

,,A hatályban lévő jogszabályok értelmében, a 2020. augusztus 28-án a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő Apostol 50 koncert létszámkorlátozás nélkül, zárt térben megtartható, mivel ez az esemény olyan rendezvénynek minősül, amely ültetett nézőtérrel rendelkezik".

(#33630) speter33 válasza Ringman (#33629) üzenetére


speter33
aktív tag

Jól van, nem csalódtam, azok ott fent teljesen retardáltak, tuti nincs senki aki épelméjű lenne közülük:nagylol: :nagylol::nagylol:

(#33631) Ezekiell válasza Ringman (#33629) üzenetére


Ezekiell
veterán

És a beléptetésnél/büfénél/stb biztosan nem lesz egymás nyakában lihegő tömeg... :W

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#33632) idegen lény válasza Ezekiell (#33631) üzenetére


idegen lény
őstag

Majd maszkban fognak enni-inni.
És még azt mondják, hogy az emberkísérleteket már betiltották. És másnap lesz Republic koncert is, hogy a középkorúakat se hagyják ki a jóból. A koncerthez jó szórakozást kívánunk!

[ Szerkesztve ]

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#33633) radi8tor válasza Ezekiell (#33627) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Aki nem akarja elkapni az maszkot hord és nem megy tömegbe. Vagy ha ez nem véd akkor miért kötelező a maszkviselés?

⭐ Stella

(#33634) Csatravi válasza Ringman (#33629) üzenetére


Csatravi
senior tag

Vannak furcsaságok.
Ma a kormányinfón egy újságíró rákérdezett hogy ha focimeccs lehet akkor miért ne lehetne koncertet is ugyanúgy ott rendzeni a stadionban ?
Érdemes megnézni.

(#33635) Ezekiell válasza radi8tor (#33633) üzenetére


Ezekiell
veterán

Te most trollkodsz csak, ugye? Mert szerintem te is pontosan tudod, miért kötelező a maszkviselés zárt helyen, és miért nem lehet olyat mondani, hogy "hordj maszkot és ne menj tömegbe és nem kapod el".

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#33637) radi8tor válasza Ezekiell (#33635) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nekem nem veszi be a gyomrom hogy egyik oldalról kötelező aztán meg bizonyítottan ....rt sem ér.

⭐ Stella

(#33638) Ezekiell válasza radi8tor (#33637) üzenetére


Ezekiell
veterán

Akarod mondani bizonyítottan hatásos? Biztos csak elgépelted ;)

De a poént félretéve: a maszkhordás hatásos módja a járvány csökkentésének. Ez bizonyított tény, rég túl vagyunk már mindenféle vitán erről. De önmagában nem szünteti meg a járványt, csak csökkenti az esélyét/kiterjedését/terjedési sebességét. Maszkhordás mellett még ugyanúgy arcukhoz érnek a népek, nem mosnak kezet, stb - és nem is hord mindenki maszkot (pláne nem helyesen).
Szóval szükséges, de nem elégséges feltétel a maszkhordás a járvány megállításához/legyőzéséhez.

[ Szerkesztve ]

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#33639) Ringman válasza radi8tor (#33637) üzenetére


Ringman
nagyúr

mi nem ér bizonyítottan semmit?

(#33640) radi8tor válasza Ringman (#33639) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Olvasd vissza plz mire reagáltam és mit. :R

⭐ Stella

(#33641) Drizzt


Drizzt
nagyúr

[Forma-1-es pilóták első esete] Vajon Mexikóba hazament, vagy már Angliában sikerült? Ez sem jó hír mindenestre.

I am having fun staying poor.

(#33642) Alex91 válasza #46372352 (#33636) üzenetére


Alex91
félisten

Ja, meg a kotelezo maszkviseles nelkul a husveti es majus 1-jei bevasarlast is... Sot ugy nez ki, hogy eddig a strandokat, ettermeket is sikerult meguszni, es most mar talan a korhazakat is...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#33643) Hieronymus válasza radi8tor (#33637) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Ez kemény lesz, de valóságos probléma.

Magyarországon valamikor kihalt a kooperáció. A együttműködés nem vagy csak alig működik a közlekedésben, a politikában és a mindennapi életben. A vírus elleni védekezésben sem.

Ha rendesen hordod azt a OP. minőségű arcmaszkot, akkor másokat 100%-ban védsz, saját magad 20-30 százalékban. Ha mindenki viseli a maszkot, akkor legalább 110%-ban védett mindenki a légutak irányú fertőzés ellen.
A szemen és a kezeken keresztüli fertőzés ellen csak részben használ a maszk.

Ennél jobb a nulla százalékos biztonság, mert senki sem visel maszkot?

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#33644) radi8tor válasza Hieronymus (#33643) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

FFP3 + védőszemüveg 100%-ban védi a viselőjét.

⭐ Stella

(#33645) t72killer válasza idegen lény (#33601) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez így full baromság. Mi értelme van azon filozofálni, hogy mátrix-jellegű ketrecekben műkajával 500milliárd csirkét humanoidot lehet tenyészteni?

Egyébként ahogy a kolléga is írja: éhínség idején megfőzik a patkányt és a vastagabb nadrágszíjat...

Fáról ÉRETTEN leszedett barackot szeretnék délutáni nasinak majd szarvaspörköltet némi szőlőt és hordót(!) látott vörösborral vacsorára. Valamint azt, hogy ez ne csak senior java developer szinten legyen megfizethető.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#33646) idegen lény válasza #46372352 (#33636) üzenetére


idegen lény
őstag

Azért ritkították a járatokat, mert a járványtól megijedve az első időkben sokkal kevesebben utaztak, és mert attól tartottak, hogy mi lesz, ha az amúgy is létszámhiánnyal küzdő tömegközlekedés megbénul, mert a járművezetők megbetegszenek. Az hatalmas káoszhoz vezetett volna. Csakhogy hirtelen megindultak az emberek, akiket az elején még azzal hitegettek, hogy csak két-három hétig kell otthon maradni, és akkor már túl leszünk rajta. Egyszerűen elfogyott a pénzük, mivel az átlagmagyarnak nincsenek tartalékai, támogatást meg nem kaptak. Ezért pár napig valóban zsúfoltság volt, főleg a buszokon. Karácsony egyébként ezt maga is letesztelte, buszon utazott, el is rendelte a járatok sűrítését, és elismerte, hogy hibázott. A BKV vezetője viszont nem nagyon iparkodott, nem véletlenül rúgta ki.

[ Szerkesztve ]

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#33647) Ezekiell válasza radi8tor (#33644) üzenetére


Ezekiell
veterán

Dehogy védi, ne viccelj... Nem véletlen nem sima FFP3ban+védőmaszkban dolgoznak a vírussal a kutatók. Ilyet leírni... nemár

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#33648) Asbee válasza Drizzt (#33641) üzenetére


Asbee
veterán

Őt nem védte a maszk

(#33649) t72killer válasza idegen lény (#33615) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Madárinfluenza a full kóser csirkétől :P?

#33644: így néz ki a valós védelem, a többi csak x<95% eséllyel véd, ami k.rvára rossz hír a simán maszkosított kórházi dolgozóknak, akik többszáz esettel találkozhatnak hónapokon keresztül:

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#33650) idegen lény válasza t72killer (#33645) üzenetére


idegen lény
őstag

A spirulina műkaja? :Y "A „fejlett” gazdasággal bíró országok lakóinak, akik fegyvert adunk el az afrikai éhezőknek. A mi szép világunk legnagyobb része alultáplált, miközben rendesen el van hízva. Hogyan lehet ez a két ellentmondó adat egy mondatban? Miközben kalóriában a többszörösét fogyasztjuk a szükségesnek, masszívan hiányt szenvedünk olyan mikrotápanyagokban, mint vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, és azok a fitotápanyagok, amelyekben a Spirulina és a Chlorella bővelkedik, és talán megoldhatná számos olyan betegséggel kapcsolatos problémánkat, amik ezek hiánya miatt alakulnak ki. Egyes kutatók szerint éppen e tápanyagok hiánya vezet oda, hogy az emberek
többet esznek, mint amire szükségük van. Mivel a testük éhségként él meg egy-egy létfontosságú tápanyag, például egy vitamin vagy ásványi anyag hiányát, szükségképpen enni fognak és főként üres kalóriákkal próbálják pótolni az igazán szükséges tápanyagokat." [link]

[ Szerkesztve ]

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.