Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17085) €uro


€uro
őstag

Sziasztok!

DS212+ NAS-on beléptem a phpMyAdmin-ba, majd a Server connection collation opciót átállítottam utf8_general_mysql500_ci-re. Majd ez a hibaüzenet fogadott:

"Error
MySQL said: Documentation
#1273 - Unknown collation: 'utf8mb4_general_mysql500_ci'"

Most már nem jelenik meg a phpMyAdmin weboldal - csak a hibaüzenet. A DSM-ben ha leállítom, majd újraindítom a phpMyAdmin-t, akkor amikor el szeretném érni a phpMyAdmin weboldalát, először még kéri a belépéshez szükséges felhasználói nevet és jelszót. De miután belépek, újra az error üzenetet kapom. Gyakorlatilag most nem tudom visszaállítani az opciót, amit elállítottam.

Mit tudok ezzel kezdeni? Gondolkoztam rajta, hogy a DSM-ből uninstallálom, majd újrarelepítem a phpMyAdmin-t, de félek tőle, hogy az SQL adatbázisomat törölni fogja.

Az a problémám, hogy nem látom az adatbázis és a phpMyAdmin konfigurációs file-jait a NAS file-rendszerén, ezért nem tudok biztonsági mentést készíteni róluk és belenyúlni hátulról.

Egyébként azért kezdtem állítgatni a phpMyAdmin beállításait, mert a NAS nem jól jeleníti meg a .php weboldalak speciális (ékezetes) karaktereit. A .html kiterjesztésű oldalakkal nincs gond. De ha php file-t használok, akkor ilyen krix-krax-okat látok:

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.