Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz Corsa02 #219849 üzenetére
Érdekes történet ez, mindenki Kínából Indiából akar vásárolni gyártóként (úgy tudom debreceni BMW-hez most még Német/kelet-európai alkatrészek érkeznek aztán ők is EU-n kívülről hordják majd). Van egy megszabott PPM ami túl jó akkor rontanak az alkatrészeken, sőt ha az alkatrész jól meg van tervezve is lerontják cserébe olcsóbb lesz minden. Ezért is van Indiából a legtöbb hűtés/olajcső ott gombokért legyártják. Lehetne Romániából, Szerbiából vagy Törökből is de az már túl drága.. pl. 10€ helyett 25€ a beszállított alkatrész 1000 motornál ez 15000€ és hidegen hagyja az autógyártót, hogy milyen minőségű lesz az autó 5 éves korában.
-
simonjoe
őstag
válasz imyourfriend #219852 üzenetére
Tényleg az, érdekes. Úgy tesznek az autógyártó cégek-konszernek, mintha már az éhhalál szélén állnának. Valahogy nem akarják a busás haszont elengedni. Ezt a rohadt nagy", mindenek feletti mohóságot" kellene kiírtani.
Joe
-
őstag
A kocka úgy tűnik, el van vetve, T-cross lesz a feleségemnek. Felhasználás gyakorlatilag Bp-Nyíregyháza évente vagy 15-20-szor plusz néha Zuglóból a városi széli bevásárlóközpontok.
Felszereltségben kérnék tanácsot, nem beszélek folyékonyan VW-ül, főleg az ezt és ezt ne hagyd ki a kérdés mert nem tudom majd eladni irányban (az hogy manuál lesz az a felszereltségből és feleségem kívánsága alapján alap). A sok elrejtett bármelyikére köszönöm a választ.
Start felszereltség +
1. 1.0 115 lovas (500k a felára 1.0 95 lovashoz képest… de szerintem 95 kevés pályára, ebben 5-ös helyett 6-os a manuál váltó, nincs 1.5 tsi a startban)
2. metál (207k, milyen minőségben az alap és a metál viszonya VW-nél? kék metál vagy fehér alap az irány ha bármiben lényeges lenne)
3. marad a 16 kerék (könnyűfém ez is, 205/60/16, szerintem pont jó)
4. sötétített hő védő üvegezés B oszloptól (95k, 65%-os zöld, Rav4-ben azért jó mert nehéz belátni ha véletlenül bent marad hátul valami, VW-nél is így van?)
5. Szőnyegbetét elől és hátul (48k, van olyan jó a gyári VW mint pl a Honda? , az is drága volt de megérte, 6 éve bírja pedig kapja az ívet).
6. Iq Drive csomag (156k, legnagyobb kérdés hogy kihagyható-e, távolságtartó tempomat+travel assist, csodálkoznék ha feleségem használná sokat)
7. Rádió „Ready 2 Discover” (136k, ha jól értem enélkül megajándékoznak egérmozival+2 hangszóróval, de ezt nagyon nehéz kihámozni a felszereltségből)
8. Fűthető első ülések (127k, szerintem ez nem kérdés, köszi VW hogy ez is extra)
9. Gerinctámasz elöl mechanikus állítással (45k, szerintem ez sem kihagyható, megint köszi VW).
10. parkolóradar elöl-hátul + tolató kamera (224k, ez két csomag de már unhat nagyon aki idáig eljutott J )Plusz ha valakinek van kifejezetten jó értékesítője/kereskedője Bp környékén azt is köszönöm (ha szenzációsan jó akkor egész országban). Privátban ez tökéletes
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz tibbike01 #219855 üzenetére
Bemutató autók nem jók felszereltségben (és drágák, még a life vagy prime darabok ami 8,9 milláról indult 7,5 helyett), rákerestem a hahun. Főleg körbe radar vagy tolató kamera nincs, ami alapfeltétel feleségemnek (hiába kicsi autó, jazz-ben körbe radar van, a tolató kamerámat meg folyamatosan megjegyezte hogy kellene).
Használtat még egyet nem veszek, mostanában jól mükődik az újonnan veszem, 5-6 évesen drágán eladom model (meg valakinek újat is kell venni hogy másoknak legyen használt ).
-
tibbike01
őstag
válasz grizlisandor #219851 üzenetére
Oke, 22 fokra állítva jó lesz?
-
Szada85
aktív tag
válasz Audience #219841 üzenetére
Akkor ismét tanultam valamit, köszönöm!
(Sajnos a kivett szürö már a kuka mélyén pislog, így azt most már nem halászom ki, és teszem vissza, de akkor ezentúl elnyújtom a ~15 ezer km-es szüröcsere periódust. Meddig lehet ezeket a modern motoroknál benne hagyni, be tudod dobni azt a diagrammot? Köszi.)
-
Corsa02
őstag
válasz Tom1939 #219854 üzenetére
1. 1.0 115 lovas (500k a felára 1.0 95 lovashoz képest… de szerintem 95 kevés pályára, ebben 5-ös helyett 6-os a manuál váltó, nincs 1.5 tsi a startban)
- Megéri a felárat a 115Le pláne a 6-os váltó miatt, megbízható a motor, EA211-es konstrukció. Természetesen az 1.5 Tsi lenne az optimális, de rohadék módon kihagyták.
2. metál (207k, milyen minőségben az alap és a metál viszonya VW-nél? kék metál vagy fehér alap az irány ha bármiben lényeges lenne)
- Az uni színek is jók, de hamarabb fakulnak
3. marad a 16 kerék (könnyűfém ez is, 205/60/16, szerintem pont jó)
- egyetértek
4. sötétített hő védő üvegezés B oszloptól (95k, 65%-os zöld, Rav4-ben azért jó mert nehéz belátni ha véletlenül bent marad hátul valami, VW-nél is így van?)
- határeset, nem annyira sötét mint gondolnád, Rav4-et nem ismerem
5. Szőnyegbetét elől és hátul (48k, van olyan jó a gyári VW mint pl a Honda? , az is drága volt de megérte, 6 éve bírja pedig kapja az ívet).
- ebből kétverzió van, van egy gyengébb, az kb 2 évet tud, az erősebb, ha jól emlékszem Premium néven, az jó (az árából kindulva a 48e-res a jobb verzió)
6. Iq Drive csomag (156k, legnagyobb kérdés hogy kihagyható-e, távolságtartó tempomat+travel assist, csodálkoznék ha feleségem használná sokat)
- Nem hagyható ki
7. Rádió „Ready 2 Discover” (136k, ha jól értem enélkül megajándékoznak egérmozival+2 hangszóróval, de ezt nagyon nehéz kihámozni a felszereltségből)
- így van, ez kell neked
8. Fűthető első ülések (127k, szerintem ez nem kérdés, köszi VW hogy ez is extra)
- kell
9. Gerinctámasz elöl mechanikus állítással (45k, szerintem ez sem kihagyható, megint köszi VW).
- kell
10. parkolóradar elöl-hátul + tolató kamera (224k, ez két csomag de már unhat nagyon aki idáig eljutott J )
- kellThe Truth Is Out There --->
-
tibbike01
őstag
-
őstag
válasz Corsa02 #219859 üzenetére
Nagyon köszönöm! 1.5 tsi-t úgyis csak DSG-vel kapnék (amit feleségem nem akar, én meg nem merem mert "száraz", nagyrészt úgyis pályán megy majd). Valami ezeken kivül amit érdemes lenne szerinted?
szerk: +1 ha esetleg uni szín akkor inkább a fehér nem? Az gondolnám hogy nehezebben fakul
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz Tom1939 #219867 üzenetére
Elnézésed kérem, nem kötekedni szeretnék, de ennek mégis mi jelentősége van egy vadiúj autóban? A dsg egy nagyon jó váltó a mindennapokban, a céges Karoqomban is az van és tökéletes, pedig kapja az ívet rendesen. 80 ezer futott bele egy év alatt…
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Audience
aktív tag
válasz Tom1939 #219870 üzenetére
Az én feleségem ha nem automata haza sem vihetném. Az első autó egy V6 Granada volt barna bőr tetővel 2,6l karburátor és 3 sebességes automata. Azóta is automaták reggel D-be teszem, este P-be és a kettő között nem érdekel. De ha ragaszkodik hozzá akkor meg kell lennie mert mégiscsak Ő a parancsnok.
[ Szerkesztve ]
-
Corsa02
őstag
válasz Tom1939 #219863 üzenetére
Igen a fehéren kevésbé látszik, ha fakul.
Hogy mit érdemes az nagyon egyéni preferencia, nekem a Led mátrix fontos, az adaptív tempomat is stb...de ha jól veszem ki nektek ez nem annyira.
Esetleg a vonóhorog előkészítés? Bár ha sosem lesz rajta akkors az sem kell.
The Truth Is Out There --->
-
őstag
válasz Corsa02 #219874 üzenetére
Köszi! Vonóhorog van az enyémen, kettőre szerintem nem kell. Led mátrix ahogy néztem a teszteket sok közút esetén igazán jó, az meg nem nagyon lesz (meg ahogy néztem a teszteket azért a t-cross led mátrixa közel sem annyira pöpec mint a nagyobb modellek drágább cuccai). Mondjuk startban nem is adják, egy style esetén meg bejönne újra más is.
-
-
Audience
aktív tag
válasz rbalint88 #219884 üzenetére
Fene tudja én tükörből parkolok miközben hallom a radart. Amikor megkezdem a parkolást látom a tükörből hová tartok. Alapvetően radar nélkül is beállok bárhová, Wartburgon tanultam (!) :-D
A bajom azokkal a kocsikkal van ahol nagyon pici vagyok az elejéhez és nem látom még a motorháztetőt sem...ezért sem szeretem az egyterűeket.
-vélemény!-
-
őstag
válasz Tom1939 #219882 üzenetére
Egy drágább, jobban felszerelt autónál biztosan többet engednek. Én tavaly, amikor még a style Golf variantot rendeltem, akkor a konfigurátorban lévő 1M kedvezmény mellé még kaptam kb 700K engedményt. Ez Szegeden volt. Ha gondolod, privátban megadhatom az értékesítő elérhetőségét, ha nem probléma, hogy Szegeden van.
-
ArthurShelby
addikt
válasz Audience #219885 üzenetére
Én sajnos nagyon el tudok kényelmesedni a radar+kamera kombótól. Hiába parkoltam régen jól radar nélkülivel, elfelejtem...
Nekem az egyterűek elejével sosem volt gondom, pont hogy szerintem egyszerűbb a rövid motoháztető miatt. Ellenben a suv-nal mint egy hajó, hogy kb arra van az eleje.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
426os
őstag
válasz Audience #219885 üzenetére
Szerintem nagyon király a kamera, főleg, ha széles létószögű, amivel közel 180 fokban lehet látni mindkét irányban. Én nagyon sokszor használom szűk parkolókban, ha orral álltam be és amúgy semmit nem látnék a forgalomból. A dinamikus parkvonalak nélkül is tudnék élni, de az az igazság, hogy az is nagyon szuperül funkcionál, tolatva parkoláskor leegyszerűsíti a manőverezést, ha nagyon pontosan akarok beállni.
.
-
őstag
válasz johnny82 #219886 üzenetére
Igen, kérném szépen, szegedről származom Többieknek is köszönöm a felvetéseket, nekem az elől hátul radar + tolatókamera bevállt nagyon, a 360-as kamera nekem sok volt (igazán pörgős helyzetben a radarok hangjára és a kihajtási irányra tudok koncentrálni jól).
Automata klíma az érintős kezelés miatt nem lesz, attól mindketten falra mászunk.
-
veterán
válasz Tom1939 #219889 üzenetére
Nem ismerem a tcross-t, de a legutóbb bérelt, idei gyártású Ibizaban fizikai gombos volt a digitklíma. Beletenném én is.
Mivel kispolszkin tanultam parkolni, minden ennél nagyobb autóval utálok. 🤗 A Golf hátsó kamerás, a Mazda hátsó radaros, nem zúzom le őket.
Viszont a következő autóba rendeltem 360 fokosat a széria körbe radar és széria hátsó kamera mellé, így talán az útpadkát is látni fogom. -
veterán
válasz focvis #219893 üzenetére
Hozzátenném, azon túl, hogy szeretem a fehér Golfokat, nem ment el az eszem, hogy 3 db fehér Golf után a 4. is csak fehér lehet.
Megkérdeztem a feleségemet, milyen színű legyen, ebben engedek beleszólást, mert tetszett neki a szalonban egy delfin szürke. Legyen olyan? Nem, jó lesz a fehér.
(Nekem a kék a gyengém, a Golf aktuális kékje elég béna, a feleségem ráadásul nem szereti a kéket.) -
őstag
válasz focvis #219896 üzenetére
Érdekes, én is azt hittem hogy az Arona kb ugyanaz, de pl a hátsó ajtókban nem megy le teljesen az ablak, a T-crossban meg igen.
Más téma de én itthon nem is látok golfban 360-as kamerát (legalábbis a simában a kombit már lusta voltam megnézni), milyen csillagrombolót rendeltél te?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Ricoh MP9060-ADP CD-RW/DVD
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5 Pro teszt
- PlayStation 5
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest