Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szada85
üzenetére
Az igaz, hogy szeretem pukkogtatni a kiput, már amennyire egy OPF-es Euro6E-t lehet 🤗 , ez városban ront a helyzeten (időnként visszahúzom M2-be, M1-be akár, még a gázzal is játszok kicsit).
BBD felvetésére, tuning boxszal igen jól ment a G7 - 98 oktánnal 286 ló és 450 Nm volt az ígéret, én 95-össel használtam, hűvös időben, alulról megindítva rendszeresen megcsúsztatta a kuplungot. Nincs szégyenkeznivalója.
-
válasz
Szada85
üzenetére
Köszi a visszajelzést. Az évek folyamán ez sokat finomodott, jobban szabályozható, nagyobb a hatása. Nekem pont nem a keményítés lenne a cél, hanem a "puhítás" , amire egyelőre nem találok megoldást, hogy DCC nélküli futómű milyen a DCC-vel szerelt komfort beállitáshoz képest. Puhább? Keményebb?
Ezért csinált egy kis tesztet Focvis is, hogy a 19-es milyen DCC komforttal. ( köszi)
Egyébként azt megnéztem, a Cupra Leon és a Golf 8.5 CS DCC lengéscsillapítója ugyan az. -
vlevi
nagyúr
válasz
Szada85
üzenetére
Ezt a temuról odahajított tabletet nem bírják elengedni. Szerintem nagyon igénytelen kinézete van, bármelyik autóban is van.
A klímaszabályozásra pedig ilyen gombok valók. Erre sosem kell ránézni :
oké, persze egy többzónás klíma vezérlése nem olyan egyszerű, ezt aláírom, de az érintő képernyőn csak úgy lehet valamit átállítani, ha folyamatosan nézed.
Ez egy olyan hőfokszbályzónál, ami fél fokonként ugrál, mire 22-ről felveszem 24-re, több másodperc, amíg nem az utat nézem. Ráadásul nekem tulajdonképp fogalmam sincs, hogy fokra pontosan mennyit szeretnék, mert nagyon függ attól, hogy nyirkos az idő, vagy sem, kabátban ülök-e a kocsiban, satöbbi.Az se egy jó (szerintem), hogy a klíma légbefúvása térdmagasságban van.
Ha engem odaengednének, én kipróbálnék egy olyan felülelet, ahol a képernyőn szélein van 4-5 gomb, és a kijelzőn megjelenő menüpontok ehhez igazodnának.
Van, ahol ez már kb 50 éve megfelelően működik.
[link] -
-
426os
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Én is Leont vettem volna, összességében jobban tetszik a design, meg alapból jobban felszereltebbek, ahogy írod, de végül Golfot találtam megfelelő paraméterekkel. Mondjuk kombiban jobb a Golf a meredekebb hátsó ablak miatt. Leonnal párszor bajban lettem volna mikor plafonig pakoltam a cuccainkat. Bár ha egy Multivanünk, a család azt is telepakolná....
Titkos szivem csücske a Leon Xperience valami TSI-vel. Ritka, főleg benzinben, manuál váltóval, elsőkerekes meg talán nem is volt belőle. Egy dízelt láttam pont ma élőben is. Menő. -
válasz
Szada85
üzenetére
Lazán kapcsolódva a témához, a sperres MX-5-nél tapasztalok hasonlót. Van egy szűk 90 fokos kereszteződés hazafelé menet (itt horzsoltam le korábban 2x is Golf felnit, azóta még óvatosabb vagyok), kb. 10-15 kmh-val fordulok be, és hallani vélem ahogy darál az ívbelső hátsó gumi. Vélhetően zárni kezd a differenciál.
-
válasz
Szada85
üzenetére
A mostani modern hajtásláncok között már kedvezőbb a helyzet mint régen. Általánosságban és körülményektől függően 0,5-1,5 liter/100 km körül mozoghat a plusz fogyasztás a 4 kerék hajtás kárára. Ugye mostmár a legtöbb hajtás csak 2WD-ként működik (általában elsőkerék-hajtásúként), és csak szükség esetén (tapadásvesztéskor) kapcsolja be a másik tengelyt. Ez azért sokat javított a helyzeten.
-
válasz
Szada85
üzenetére
Háát nehéz megmondani 40e+ km után, de erős nekem is gyanúm, hogy nem nagyon volt kenegetve. De akkor most rendesen össze lett rakva.
Egyébként én mindig párban cserélek tárcsát és betétet, furcsa ez a betét cserélgetés. Kicsit hozzá is kell alakítani a tárcsához...hát nem tudom. Bár nálam valahogy elég vállas is szokott lenni a tárcsa is, lehet keményebb betét van benne. Bár az összes autónk ilyen? na mindegy...
Itt is még 20-30e km benne lett volna, ha akkor a tárcsa is cserélve van. -
válasz
Szada85
üzenetére
Igazából a cégnél minden elérhető gyári verzióban, de ezek nem mobilis eszközök sajnos. Ez a kis kütyü viszont az, ami gond, hogy sokszor jön hozzám Opel pl. amihez meg nem jó, ezért vacilálok mindig rajta. Kellene egy igazán jó mindenes, de az olyan 300e környékén indul...
-
válasz
Szada85
üzenetére
Magyarul olvastam, ennek alapján jutottam arra, hogy csak német magánszemélyeket szolgálnak ki:
"Tisztelt Ügyfelünk! A kissé bonyolult, egyablakos EU-s áfa-megoldás miatt módosítanunk kell a könyvelésünket, ezért sajnos jelenleg nem tudunk EU-s lakossági ügyfeleket ellátni . Továbbra is gyorsan és zökkenőmentesen látjuk el az EU-s kereskedelmi ügyfeleket és az összes német ügyfelet . Köszönjük, alkatrész-csapatuk." [kép]
-
lalibatyo
csendes tag
válasz
Szada85
üzenetére
Próbáltam, de nem VW vel...., kapsz rá 30 like-ot meg 10 bunkó megjegyzést és 5 privát kérdést amire ha válaszolsz meg sem köszönik. Aztán jött az ötlet hogy beadom nepperhez (márkakereskedő) aki 4%+ fa jutalék fejében "levette volna a gondot a vállamról" ami esetemben 500K lett volna, ezért inkább bevállaltam magam. Persze az vitte el aki csak a hahu-n látta, se nyafogásról se más portálról nem jött senki komolyabb. Mondjuk én 2 hét után töröltem a hirdetést 1 hét pihenőre majd újra felraktam és a 2.körben megjöttek érte tisztességes pénzzel.
-
rbalint88
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
Mondjuk a telefontarto az enyembol is ki lett szedve a fejegyseg cserenel, csak van 3d nyomtatva takaro a ket lyukra, meg amugy el van rakva hozza minden (nokia 6310i is). Ritka szar helyen van, utasnak kb fixen bal terdkalacsba furodik
nem is engedtem volna oda gyartani, csak a konyoklo rekeszebe. -
zeus_2k14
senior tag
válasz
Szada85
üzenetére
Autó rendben van. Fékekben van max 30.000 km, új tárcsák, betét csere lesz majd év végén. Gyári turbó, amelyben van 3ezer km. Új szélvédő sajnos, mert kavicsot kaptam, végig repedt. Nálam van 5 éve, bele raktam 100.000 km-ert, bejártam vele a környező országokat, lekopogom idáig hibamentesen. Én szeretem, összességében ez a karosszéria az, ami zavar
-
szabonagyur
félisten
válasz
Szada85
üzenetére
Tudom persze csak na. Cégnél is miénk az első Cupra és ment a sírás, hogy mindenkinek az kell.
Főleg olyan sírt rajta akik vannak 4-5en gyerekekkel, be sem férnek. Azért a Formentor méretben bőven elmarad mondjuk az árban hasonló Kia Sportage és társaitól ha csomagteret stb is néz valaki.Tengelytáv meglepően nagy amúgy, tehát 4 felnőtt kényelmesen elfér, próbáltuk is, de csomagtért a 420L miatt azért limitáltabb.
-
válasz
Szada85
üzenetére
Köszönöm, akkor olyan 0,5 és még egy pici a különbség.
Emlékeim szerint a 6-os DSG-s G7 GTI is valahol 165-170 kmh-t ment 3000 rpm-nél. A mostani 7-es DSG G8.5 Clubsport úgyszintén. (A nemzetközi cikkek alapján rövidebb az első 6 fokozat, a 7. viszont talán megegyezik a GTI-ben használatossal.)
-
válasz
Szada85
üzenetére
Köszönöm, nagyon hasznos információk!
De "kivételesen" a fogyasztásra értettem a kérdést.
Ma megfordultunk Ausztriában (sopi-sopi), mégis igaz amit az üzemanyagokról mondanak
, odafelé 7,9, vissza hasonló stílusban csak 7,4. Igaz ugyan, hogy Tatabányán tankoltam.
Olaj ismét 109 fokos volt mikor a kapunkhoz értem. Autópályán, 30 fokban, tolás után volt hogy felment 111-ig, aztán gyorsan vissza 104-107 közé.
-
-
-
426os
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Én is vettem már át olajcsere után az előző autóm úgy, hogy úszott az alja az olajban. Természetesen csak otthon vettem észre. Fel nem foghatom hogyan lehet így visszaadni autót, mert képtelenségnek tartom ezt nem észrevenni összerakás közben (és tudtam, hogy előtte nem volt olajos). Szinte minden szervizlátogatás után elgondolkodom, hogy én ezt alaposabban is meg tudtam volna csinálni magamnak. Csak hát az idő, hely, szerszámok nem mindenhez adottak sajnos....
-
426os
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Egyetértek. Nekem most itt szerencsém van és elégedett vagyok a hellyel, ahová vissza járok. Többek között azért is szeretem, mert ott lehetek végig szereléskor. Bár most a lelkemre kötötte a tulaj (aki személyesen fogadja az ügyfeleket és adja az árajánlatot), hogy fékcsere közben ha lehet ne beszéltessem sokat a szerelőt, mert mégis csak figyelnie kéne egy biztonságkritikus meló közben
De pl ÖAMTC-hez meg márkekerhez ssak akkor megyek, ha nagyon muszáj (meg műszakizni), mert mindkét helyen nagyobb a marketing, mint a szaktudás, indokolatlan áron. -
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
Octaviában kb. 1 hónapja volt cserélve, a Ford-Nissan-Kia kereskedőcég szélvédős csapata csinálta helyszínen. Féltem én is, de nagyon precízen, tisztán megoldották. Kivágás után alaposan megnéztem a fényezett részt, ahol be volt ragasztva a régi, de egyáltalán nem láttam sérülést. Új illesztése is tökéletes lett, szenzorok is visszakerültek, működnek tökéletesen újrakalibrálás nélkül. Kicsit beszélgettünk, de a nagyobb szélvédőcserés cégek (nem nevezem meg, ha már úgyis megtetted
) munkájáról ők sem mondtak sok jót. -
válasz
Szada85
üzenetére
A Carglassal nekem rossz tapasztalataim vannak, ha Cascoval csináltatod akkor szerintem Pilkington szakműhely vagy gyári márkaszervizben. Arra kell figyelni, hogy ha most utángyártottat választasz és 1 év mulva megint lesz valami akkor a Casco többé nem állja a gyárit.
Na Qru-nak meg pont ellenkező a tapasztalata
akkor csinálsz amit akarsz
Nekem a márkakeres cserék az Audikban mindig nagyon jól sikerültek, mondjuk Ingolstadtban csinálták mindig. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Én minimálisan máshogy látom.
Pl kovid óta az alapanyag árak elszálltak (mind a kozmetika, a gyógyszer és autóiparban) (ez saját tapasztalat, nem reprezentatív, innen vannak barátaim/ismerőseim). Az energia árak megemelkedtek, és kína markánsan megjelent.Ráadásul, ahogy Hanula mondja, az autók hozzáadott értékénélnél az eredeti motor+váltó+futómű mellé csomó egyéb is bejött (szoftverek tömkelege: kipörgésgáló, kormánymű, futómű programozása, stb).
A kovid előtt nagyon olcsók voltak a chippek az autókban, és elég gagyi arcpirító/kenyérpirító szinten is voltak, ami egy prémiumnál ultragáz volt (ehhez képest egy tv modul, vagy navigáció a 90-es években sokkal fejlettebb technológiát jelentett, amit az autókba pakoltak). Szóval kovidnál az autóiparban is megjelent a chip válság.
Erre még rájött az erőltetett zöld/elektromos hullám, aminek kapcsán európában kirúgták a belsőégésű motorral foglalkozó mérnököket, akiket aztán Kína felvett, így a belsőégésű hátrányukat is könnyedén ledolgozták.Szvsz az első gyomros a német autóiparnak a dízelbotrány volt, a második musk/tesla/elektromos autó (musk ebben az elején technológiai előnyben volt az űrkutatás miatt, mivel a holdon nincs belsőégésű jármű) és a harmadik Kína. Katalizátornak meg ott volt az eu.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Szada85
üzenetére
Ma volt végre idöm, kezdésnek azt a trafót cseréltem ki gyertyával együtt, amire panaszkodott az autó, a gyertya látszólag normálisan kopott, új gyertya bent, új trafó is, mentünk vele egy kört, hogy szépen átmelegedjen, 0 gyújtáskimaradással értünk haza, boldogság.
Holnap jön a többi henger/gyújtótrafó, aztán nyugalom egy darabig bízom benne.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Szada85
üzenetére
Narrátor: "de nem lett kéznél a trafó.."
Tegnap lelkesen rúgtam be a szomszédos Seat szalon/szerviz alkatrészesének ajtaját, bízván abban, hogy hol máshol lenne polcról egy Stück trafó, ha nem ott, de nagyobbat nem is tévedhettem volna...
Rendelni tudják, 2-3 nap alatt jön meg, cserébe 140€ lett volna 1 gyertya+trafó szett, elautózva a másik közeli konszern szervizhez hasonló tasli fogadott, úgyhogy maradt nekem is az autodoc, ahonnan ugyanez a kombó kemény 55€-ból megállt...
Már hozzácsaptam még 3-3 gyertyát/trafót, így még a szállítási költség is grátisz lett, és az is hasonló idö alatt jön meg remélhetöleg..Csak az a fránya várakozás..
-
-
válasz
Szada85
üzenetére
Tudnék, el is kezdtem írni egy hozzászólást, de végül kitöröltem

Manuális váltónál (is) nagyon sokban függ a megmunkálási technológiától, hogy kell/érdemes-e olajat cserélni vagy tényleg élettartam. Ahol élettartamra írja a gyártó ott nálam mindig rezeg a léc, hogy vajon miért tette, mert nem mindig azért van mert ki akar szúrni a vevővel, hanem mert egyszerűen nem vagy nem jól kivitelezhető a csere és ha lecserélik akkor nagy a valószínűsége, hogy kopás indul meg. Opelnek is voltak ilyen váltói, nekem a Corsa C-n is olyan van és köszöni 283e km-el is gyári töltet van benne, hibátlan.
Ez így van a VW-nél is, csak sajnos nehéz ezt nyomonkövetni, mert az ilyen fogaskerék, meg csapágy kopások lassan jönnek elő, eleinte csak hangja kezd lenni, amit vagy hall a tulaj vagy nem, aztán el is adja...sosem derül ki, hogy jót tett vagy sem. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Csak azért írtam, mert nehéz tudni/követni, hogy miben kell fölülírni a gyártói utasítást (30ezres motorolajcsere, 120ezres váltóolajcsere). Rózsadombi barátomat is fel kellett világosítanom, mert ő a szent márkaszervizben hitt (nem autós, de precíz). Szerinte ha odaviszed, akkor a gyári technológia miatt mindent megkap az autó és nem kell figyelni semmire (mondjuk náluk anno bmw volt, és átpártoltak lexus-ra).
Egyébként az olaj színe ha jól tudom sokat nem jelent. Inkább az esetleges részescskék, és a laboreredmény a mérvadó elvileg.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Szada85
üzenetére
Igen, egy nappal elöbb jöttünk végül egészségügyi okokból, a forgalom egészen vállalható volt, egészen sokat lehetett kényelmesen tempomattal haladni, végül 9 óra alatt (tankolásokkal, pisiszünettel) megvolt az 1000km-es trip.
(Fogyi hazaérve ~8,5 liter lett, a német szakasz 150-155 km/h-s utazója megdobta a végére.)
BUÉK Mindenkinek részemröl is!
-
válasz
Szada85
üzenetére
Lehetséges! 🤷
Eddig max. 4000-ig forgattam, azt is kis terheléssel (1/3 gáz), de főleg D-ben haladok, úgy pedig gyorsan felvált.Reggel kipróbáltam, ha tövig nyomom állóhelyzetben a féket, D-ben akkor is 1000 rpm az alapjárat, de ne baszakodjon velem, inkább aktiváltam a start-stopot.
-
válasz
Szada85
üzenetére
Nem előzte meg a sípolás, egyből fékezett. A gázon volt a lábam, így mentünk tovább, voltak mögöttem.
Pozitív: Természetesen kipróbáltam az önvezetést, autópályán teljesen jól működik; vizes, latyakos országúton is elboldogul (lehet közben facebookozni), egész sokáig tűri ha nem fogom a kormányt.
#222161 Minden egy érintéssel kapcsolható ki, kivéve a front assistot, ahhoz 2 vagy 3 kell.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
Nálam befékezés sohasem volt. Ha sípolt (többnyire vaklárma volt), akkor mindig reagáltam szerintem 1-1.5 másodpercen belül; vagy enyhe gázadással, vagy enyhe fékezéssel. Lehet, hogy akkor ezzel felül is bíráltam?
Talán egyszer volt "értékelhetőbb" a veszély, de akkor sem kellett satuznom, csak kicsit sportosabb lett a megállás. -
szabonagyur
félisten
válasz
Szada85
üzenetére
Az ide nem került be, hogy a 120-220e km közötti példányokat nézett, csak a milyen autót vegyekben szerepelt, bár budgetet ott sem írt.
De azért 6 éves, főleg dízelben azért nehezebb kifogni a 60e km környékét és azért jellemzően dízel lesz neki.
Kicsit crossover a történet

-
válasz
Szada85
üzenetére
Miattam teheti középre, balra, jobbra, csak tegye.
Hívtam az értékesítőt, mondtam, előre rosszul vagyok a lerázós szervizüktől. Azt tanácsolta írjak levelet. Megírtam, elküldtem. (közben előre felforrt tőlük az agyvizem) Finoman érzékeltettem benne, hogy nem fognak lerázni, ugyanakkor ha user error, azt is elfogadom, de akkor mutassák meg, mit csinálok rosszul.
-
rbalint88
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
A Leon inkabb csak erdekesseg, mint komoly szandek, ahogy az Octavia vagy a sok km-es Superb is. Csak beleestek a keresesbe.
S4-bol ez a darab van messze a listam elejen: [link]
A linkelt kb 4misire jonne ki hazahozva, lepapirozva es az egy dupla annyit futott darab, borkarpittal, ami szelloztetes nelkul no go
Ha lesz is barmi a cserebol, az jovo tavasz elott biztos nem, plusz meg a mostanit is el kellene adni, amire nem sok eselyt latok, kb most van a megbecsultsegi gorbe aljan a tipus, en meg elkotyavetyelni nem akarom. Nagy rakoltest nem igenyel hirtelen (nyilvan ha megmarad OT-ig, akkor kell majd neki egy fenyezes es ez-az), kellemesen lehet vele kozlekedni, csak focvis Clubsportjahoz, meg pl szomszed M4-ehez kepest lassssssu
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OTP Bank topic
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- 5V BOOST-os ASRock PRO tápok jöttek a középkategóriába
- Óvodások homokozója
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Welock Smartlock u81
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- Dell Precision 3561 Core i9 11950H, 16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Corsair iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, megkérdeztem privátban Johnny-t, aki megerősítette, hogy a szálhúzott verziót szeretné ugyanabból, illetve megadta a fekete verzióhoz a kontaktot.

nem is engedtem volna oda gyartani, csak a konyoklo rekeszebe.

Talán egyszer volt "értékelhetőbb" a veszély, de akkor sem kellett satuznom, csak kicsit sportosabb lett a megállás.