Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17000) tutis válasza #25954560 (#16999) üzenetére


tutis
őstag

Szerintem most elbeszélünk egymás mellett.. Leírod mit okoz a szakaszosan elnyúlott lánc. Igen. Igazad van. Na és? Elnyúlik egy kicsit szakaszosan a lánc, és máris cseréled, holott még nem is állítottál rajta hogy megpróbáld helyrehozni? Ha így lenne cserélgethetnénk a láncot szarásig, mivel a lánc nyúlik. Akár szakaszosan, akár teljesen. Ha szakaszosan nyúlik akkor hamarabb lesz vége a láncnak, de ez nem azt jelenti hogyha észrevetted hogy szakaszosan megnyúlt kicsit akkor már rohanni is kell a boltba újat venni. Beállítod, mész vele, megnézed újra, ha kell utána állítasz..
Ráadásul az első ezer km-en pont hogy nyúlik a lánc, ekkor fontos mindenképp ellenőrizni, utánaállítani. Ne nekem higyj, hívj fel egy szervizt, kérdezz rá nyugodtan kell-e az első ezer km-en ellenőrizni az új láncot meg szoktak-e állítani rajta...
De pl idézek innen is

"Az új láncnál annyira pontos a szem és a csap illesztése, hogy még a kenőanyag is csak mérsékelten tud bejutni. Miután elér egy optimális hézagot, azt sokáig tartja. Ez az egyik magyarázata, hogy az új láncot az első pár száz kilométer után meg kell feszíteni, majd a hossz állandósul. "

DID láncra se írtam hogy a nyúlásra ad garit. Nem is értem honnan vetted. Azt írtam hogy a Persu által megtett km a a lánc élettarttalmából csak átlagos, hisz a gyár is vállal ennyit a láncra..
De én már szeretnék tovább lépni a lánc témán, kicsit már unom.. :)

http://www.youtube.com/tutisgsxr

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.