Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16101) tutis válasza Daywalker (#16098) üzenetére


tutis
őstag

Szerintem ne hülyézzünk, inkább nevezzük elővigyázatlanoknak ezeket az embereket. A hülye az aki felül a motorra és elindul rabolni..

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#16102) Daywalker válasza tutis (#16101) üzenetére


Daywalker
addikt

Jó, lovagolhatunk a szavakon, ha úgy tetszik. Bocsánat, akkor nem hülye, hanem idióta. Így jobb? Nézz meg egyet-kettőt. Úgy ül és vezet, mintha más nem lenne rajta kívül az úton. Se lát, se hall, meg van győződve róla, hogy ő bizony szent és sérthetetlen. Leszarom, ha elloják a táskáját. Értem én, hogy nem normális egy társadalomban az, hogy úton-útfélen megpróbálnak lehúzni, kizsebelni stb, de valamennyire alkalmazkodónak kellene lenni. Ha ez nem megy, akkor szopsz. Ez a természet törvénye is:DDD

[ Szerkesztve ]

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#16103) tutis válasza Daywalker (#16102) üzenetére


tutis
őstag

Erről az egyik biztosítós reklám jut eszembe, amiben az van hogy balesetek csak másokkal történhetnek, erre a bicajos befordul a sarkon, és egy másik ember nézőpontjából látjuk azt hogy ő egy "másik".
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mindenki idióta meg hülye aki nem úgy gondolkozik ahogy te, de ha veled történne hasonló, akkor te szegény áldozat lennél, semmi több..Nem kell ahhoz kocsiban sorban állni ahhoz hogy kiraboljanak, lehet az utcán zsebelnek ki, akkor meg te vagy a hülye mert miért nem az alsógatyádban tartod a bukszádat.. Szóval ez nem szavakon lovaglás hidd el, csupán annyi hogy én elfogadom hogy nem mindenki ugyanúgy gondolkodik, ugyanolyan nézeteket vall, nem úgy készül fel a világra mint ahogy Te vagy én, van aki erre nem figyel annyira mint Te, de lehet hogy másban sokkal körültekintőbb.. Szegény áldozatok ezek, sokkal jobban elítélendők azok az emberek akik kirabolják őket, őket kéne jelzőkkel illetni, mégse nagyon teszed..Fura..
De értem mit akarsz mondani, csak ezek a jelzőket én elhagynám. Vannak ilyen és olyan emberek, és pont. Az hogy valamelyikből áldozat válik az inkább a megfelelő körültekintés és óvintézkedés hiánya teszi, de ettől még nem lesz hülye vagy idióta..

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#16104) #25954560 válasza Daywalker (#16102) üzenetére


#25954560
törölt tag

azert van masik oldala is az eremnek:
hadd ne kelljen mar allandoan azon tornom a fejemet h kirabolnak... vannak birkak meg toketlenek meg autovezetesi antitalentumok, ez teny. de gondolom azoknak is muszaj eljutniuk a-bol b-be.
en is erzem magamat ratermettnek es erosnek (talan a torzsfejlodes csucsanak azert nem :D), de ez a civilizacio egyik mellekhatasa h a termeszetes szelekcio hatasa osszezsugorodott. valaki tok hulye, tori rendszeresen a kocsijat, aztan megis eleldegel 70 evet. lehet h o is nagyon jo valamiben, ami kevesek kivaltsaga es meg hasznos is. (valaki meg esik-kel a motorjaval, aztan megis irkal a topikba :D)

en inkabb azt nem vagom h miert kell elturni az ilyeneket, akik tuti nem a megelhetesuk miatt rabolnak. eloszor is volt penzuk motorra (ha nem loptak oket), masodszor talan tudnak is motorozni valamennyire. mindketto arra bizonyitek sztem h valamennyi alapjuk azert volt, csak 'befektettek' ebbe a rablos sztoriba.
az h meghalt, talan igazsagtalan. vagy kiszelektalodott, hiszen o is ugy gondolta h a nala tehetlenebbektol szabad rabolni. aztan nem volt eleg jo megsem arra, amit kitalalt maganak.

vegulis mindegy. en tegnap motorral mentem dolgozni :DDD

(#16105) Topiccsendőr válasza #25954560 (#16104) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

miután két robogómat is ellopták, én nagyon csúnya dolgokat irnék legszívesebben erre a sztorira.
Annyira nem sírdogálok, hogy így lett vége, de úgy látom h mindenkinek ki van a töke valamivel, amit le is fog írni :D
szóval vagy vodka szedukszen, vagy két hét szabi, de valami legyen :DDD

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#16106) Daywalker válasza tutis (#16103) üzenetére


Daywalker
addikt

Értelek. Engem csak az bosszant, hogy hányszor hallani olyat, hogy feltörték a kocsit, mert bent hagyta az ülésen vagy a csomagtartóban a bőröndöt, notebookot, használt gumit. Ennek ellenére mégis sokan leszarják, aztán meg sírnak, hogy visszavásárolnák. Pedig mindenki tudja, hogy autóban egy 100-as zsepit sem szabad hagyni. Ok, én is hagytam a telefonom az autó ülésén pár órára, de szerencsére jó környéken történt, nem vitték el. Sőt, olyan is volt, hogy éjszakára nyitva maradt az autó, kétszer is, szintén jó környéken:) Nem mondom, hogy én nem hibázok. De az esetek 99+%-ban mindig nagyon figyelek ezekre a dolgokra.

Persze ettől még nem normális, hogy ilyenek történnek és erre kell figyelni, de egyszerűen muszáj. Ha mindent megtettem azért, hogy ez ne történhessen meg, akkor áldozat vagyok. Ha nem, mert mondjuk nyitva felejtettem, vagy ott hagytam az ülésen, akkor én is idióta vagyok. Nincs ezen mit szépíteni:)

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#16107) Integra válasza #25954560 (#16104) üzenetére


Integra
titán

nekem erről az egészről az jutott egy pillanatra eszembe, hogy nehogy aztán pár önjelölt dredd kinyissa az ajtót a dugóban, csak azért mert egy motor elsuhan az autók között..
mert akkor reccs..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#16108) tutis válasza Daywalker (#16106) üzenetére


tutis
őstag

Értelek én, de azért az otthagytam az ülésen és bementem shoppingolni 3 órára a plázába, meg a megyek autóval lezárt ajtókkal a forgalomban és a táska a hátsó ülésen van, na az nem ugyanaz :)
A hírben lévő embereket a második leírásban szereplő körülmények között rabolták ki. Megmondom őszintén, én se lennék felkészülve hasonlóra, sőt szerintem 100%-ban egyik ember se tud figyelni. Esetleg aki a szokásai rabja, és kényszeresen dugdossa a cuccait, azt nehéz véletlenszerűen betalálni egy rablással..De nálam is néha előfordul hogy hanyagul bedobom a hátsó ülésre a táskát, mert nem figyelek. Sajna a figyelmetlenség sokkal gyakoribb mint ahogy az ember szeretné..Ráadásul ezek a kurva rablók trükkösek is, ez a tükörlerúgásos módszerük is milyen már, felbőszülve sok ember kipattan a kocsiból hogy elkapja az elkövetőt, nem gondolva arra hogy ez csak elterelés.. Szerencsére én legtöbbször párommal együtt autózok, így mindig marad valaki a kocsiban is :)

http://www.youtube.com/tutisgsxr

(#16109) Djuree válasza tutis (#16108) üzenetére


Djuree
félisten

én a csomagtartóba rakom az ilyesmit és lezárom, ennyi :K
az meg hogy a bnőd a kocsiban marad, sokat nem ér. kit tart az vissza? ha csak nem valami 120kilós judóbajnok Ursula a bnőd :DDD az én bnőm van vagy 60kiló üléssel együtt, kit tudna ő visszatartani? senkit....

haver amúgy már látott ilyen rablást. azt mondta félelmetes volt, törik az üveg, meg olyan hirtelen történik. ő is csak nézett. meg ezeknél fegyver is van (nem biztos h pisztoly, inkább kés ilyesmik), ha el is kapod véletlen, nem biztos h jól jársz.

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#16110) Daywalker válasza tutis (#16108) üzenetére


Daywalker
addikt

Persze, tuti(s) :)) megoldás nincs semmire. Van rendszerű autóval kell járni, nincs hátsó üveg:DDD

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#16111) .mf válasza Daywalker (#16110) üzenetére


.mf
veterán

Ó, dehogyisnem. Tessék itt van ideális városi autónak a Marauder.

:DDD :DDD

Láttam is egy ideig egy már megszűnt használtautó-telepen vagy egy FÚGot vagy egy BRDM2-t...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#16112) Integra válasza tutis (#16108) üzenetére


Integra
titán

akinek egyszer már felnyomták az autóját, az megtanulja egy életre, hogy kell pakolni bele :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#16113) ALI_G válasza Integra (#16112) üzenetére


ALI_G
veterán

Szerintem a rabló is megtanulta egy életre. Remélem ez visszatartó erő lesz a többi köcsögnek. A köcsögökről jut eszembe a rendőrség, hasonló képen rühellem. Mi a f*szomnak fizetjük a bérüket? Pont azért, hogy ilyen ne történhessen meg (na meg, hogy ne legyen annyi munkanélküli, de ez már más kérdés).

(#16114) .mf válasza ALI_G (#16113) üzenetére


.mf
veterán

"Szerintem a rabló is megtanulta egy életre."

Sztem egy halálra tanulta meg...

A rendőrök is csak emberek, köztük is vannak rendesek (főleg a nem-közlekedésiek között, oda pont a korruptak gyűlnek, hogy ott lehet némi csúszóért elengedni a bírságot). Hozzánk pár éve ilyentájt betörtek a pincébe - észrevettük, egyiket elkaptuk, s dumáltunk, amíg a helyszínelők kiértek. Olyan keveset kapnak, hogy bp-i lakásbérletet, rezsit nem tudnának fizetni, vidékről járnak be. Bár ez Bp egyik jobb kerülete, de itt sincs pénz benzinre, jórészt gyalog járnak. Kocsira se nagyon van pénz, egy legolcsóbb akciós Renault talán Thalia vagy hogy hívták, az volt a szolgálati autó. S mindketten normálisak, rendesek voltak, egyik estin vagy levelezőn tanult is mellette, tehát abszolút az általános sztereotípiák ellentéte.
Pl. 1-2 hete, amikor az első hó és nagyobb hideg bejött járkáltam egy fél-háromnegyed órát a környéken este (22h körül) fotózgatni, s azalatt is 2*2 gyalog-járőrrel találkoztam. Rendőrkocsit aznap (kb 2-3 órát jártam a várost) csak 1-et láttam, az is fővárosi volt, nem kerületi.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#16115) Integra válasza ALI_G (#16113) üzenetére


Integra
titán

ne csapjunk már át olcsó demagógiába ha lehet

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#16116) KoVee84 válasza ALI_G (#16113) üzenetére


KoVee84
senior tag

Barátnőm rendőr. Több jóbarátom is van közülük és rengeteget ismerek. Nem fogomleírni a véleményem az ilyen kijelentésekről, mert megsértődnél...

[ Szerkesztve ]

(#16117) Integra


Integra
titán

2013-as yoshimura gsx-r
szép :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#16118) Integra


Integra
titán

úúúú, szépen belenézett a tehén közepébe..

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#16119) Ferdzsoo válasza Integra (#16118) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Ú vazzeg, ha ez egy amcsi mozifilm akkor a tehén kettészakadva fröcsöli a vért, majd a következő képkocka az motoros halad tovább, kamera a fejére közelít és a bukóján csöpög folyik le a vér miközben a főszereplő aljasan vigyorog...

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#16120) .mf válasza Integra (#16118) üzenetére


.mf
veterán

Látom rászabadultál az A5 videóira :P

Akkor én is
Honda reklám 64-ből - másnak is egy Terence Hill film jutott eszébe, ahol egy olasz kisvárosban krosszmotorral járkáló papot alakít? :))

(Telepített) traffik ellen, csak nálunk sajnos a mozgó veszélyesebb

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#16121) Integra válasza .mf (#16120) üzenetére


Integra
titán

a régihonda reklámot is láttam, unatkoztam :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#16122) #25954560


#25954560
törölt tag

nyehe. letezik olyan csupasz, amire lecserelnem a jo kis ace-t:
MV Augusta Brutale 800
viszont a hazhoz hozzaepitett es uvegfallal elvalasztott garazs kene hozza h mondjuk a nappalibol ralassak :)
tetszik, na.

(#16123) ujskodas válasza #25954560 (#16122) üzenetére


ujskodas
tag

Egyszerűbb bevinni a nappaliba. :)

Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.

(#16124) lujo10 válasza #25954560 (#16122) üzenetére


lujo10
aktív tag

Vagy inkább erre láss rá tökéletesen :DDD

Mondjuk, én szívesen kipróbálnám, felénk mostanában úgyis csak kb. ilyennel lehet gondtalanul közlekedni :K

[ Szerkesztve ]

Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!

(#16125) Tomate


Tomate
veterán

Ma láttam egy formát a városban, RSV Millével csapta. Rögtön a kawás tesztcsávó ugrott be aki az első kanyarban eldobta a gépet... 0 fokban, hogy lehet motorozni? :U :)

[ Szerkesztve ]

(#16126) .mf válasza lujo10 (#16124) üzenetére


.mf
veterán

Persunak szeretettel? :DDD

Tomate: én most éjszaka hazafelé jövet egy gixeres arcot láttam full bőrben, valamint napközben láttam még néhány endurost és asszem egy újabb kiadású fazert is (meg sok robogós futárt). ... egészségükre?

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#16127) Integra válasza #25954560 (#16122) üzenetére


Integra
titán

csorgattam rá én is a nyálam tegnap egy ideig... gyönyörű :) hiába, az olaszok iszonyat értenek a formákhoz... na de így hogy lesz gt86?!?!?! :DDD

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#16128) ALI_G válasza KoVee84 (#16116) üzenetére


ALI_G
veterán

Ez ettől még az én véleményem és igen, vannak kivételek, de hagyjuk, mert nem ezért vagyunk itt!

Chrobák SSP 600.
Kérdésem, hogy ez milyen gép? :)
Másik kérdésem, hogy mi az a csuklópánt/csuklószorító szerű valami a féktartályon? Több embernél is láttam már ilyet.

(#16129) TayRol válasza ALI_G (#16128) üzenetére


TayRol
veterán

ne szivárogjon ki a fékfolyadék.

(#16130) Djuree válasza TayRol (#16129) üzenetére


Djuree
félisten

miért az kiszivárog? :Y akkor ott már vmi gond van...

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#16131) Integra válasza Djuree (#16130) üzenetére


Integra
titán

és az jó ha kiszivárog pályán vagy aszfalton és szétfolyatod?? ez arra van, hogy ne olajozz össze mindent, legyen időd félreállni, illetve ha elfekszel, akkor is minimalizálja. gondolkodjatok már picit :)
utóknál is ugyanígy megvannak a motortérben ezek a sapik.

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#16132) Djuree válasza Integra (#16131) üzenetére


Djuree
félisten

persze az se jó, az elég veszélyes. de ha esel és összetörik amúgy is kijön, habár valamit lehet számít.

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#16133) Topiccsendőr válasza ALI_G (#16128) üzenetére


Topiccsendőr
addikt

Hh milyen gep? Oda van irva h honda.
A fekolaj taraly meg siman le tud torni fikanal.

Nem menekülsz a csendőrség elől.

(#16134) ALI_G válasza Topiccsendőr (#16133) üzenetére


ALI_G
veterán

Persze sejtettem, hogy azért van, de az az 1 cm vastag anyag sokat véd? :) vagy ez must have?

(#16135) yodamastah válasza ALI_G (#16134) üzenetére


yodamastah
őstag

Aze van hogy ujabb fassagot el lehessen adni neked, 20$-ert :D

http://www.reservoirsocks.com/

[ Szerkesztve ]

(#16136) ALI_G válasza yodamastah (#16135) üzenetére


ALI_G
veterán

Ja, így már világos :) Egyébként a nike is tuti ehhez találta ki, a teniszezés csak marketing trükk :D

(#16137) ujskodas


ujskodas
tag

14:00 sport 2 Race of Champions
Le ne maradjatok róla!

Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.

(#16138) ALI_G válasza ujskodas (#16137) üzenetére


ALI_G
veterán

dolgozok :O

(#16139) Integra válasza ujskodas (#16137) üzenetére


Integra
titán

és ki fogja ledolgozni a 24-ét ma?! :)

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#16140) zsoltee10 válasza Integra (#16139) üzenetére


zsoltee10
addikt

Ma a december 21-i világvégét kell ledolgozni. :D

(#16141) ujskodas válasza Integra (#16139) üzenetére


ujskodas
tag

Én este kezdek. Nálunk nincsenek ünnep-pihenő-szabadnapok.

Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.

(#16142) stifi válasza yodamastah (#16135) üzenetére


stifi
senior tag

menj a picsába, rendelek egyet :D
egyébként ez max arra jó, hogy fikánál ne fröccsenjen szanaszét az olaj, valamennyit gondolom felfog.. olyan mint a kotonba élvezés, na...

Nincs időm kedvesnek lenni!

(#16143) boogie84


boogie84
veterán

Udv urak. 2 eve meg neztuk haverral h van e a hutoben fagyallo. Iden ezt elfeljtettem. :( pont a heten volt kva hideg, mennyi ido alatt veszit az ertekebol a fagyallo?
Van okom aggodni h iden kibirja e v azonnal kapjam szet es toltsek utana mero nelkul?

[ Szerkesztve ]

A sütiknek is szükségük van szeretetre.

(#16144) Djuree válasza boogie84 (#16143) üzenetére


Djuree
félisten

nem tudom, mi most mértük, még teljesen jó, 3 éve van nálam a motor, azóta nem töltöttünk újra csak vizet bele...sztem 4-5 évig bírja benne a cucc...asszem -15-ig jó a mérés szerint az enyémben, ez bőven elég nekem, garázsban sosincs ilyen hideg.

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#16145) vendingo válasza boogie84 (#16143) üzenetére


vendingo
veterán

Szerintem a fagyálló sokáig bírja... A kocsimba 7 évig nem cseréltem le, semmi baja nem volt. A motorba meg nem is teszek, fűtött garázsban van.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#16146) ALI_G válasza boogie84 (#16143) üzenetére


ALI_G
veterán

Én a yamahában ellenőríztem, mert ezer százalék hogy a gyári fagyálló van benne és emlékeim szerint -20 fokos volt. 6+ éves.

(#16147) Gaboman


Gaboman
nagyúr

Isteni idő van egy kis endurózáshoz, talaj a lehető legjobb. :C
Ma tuti tiszta marad a gép. :DDD

Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)

(#16148) vlevi válasza vendingo (#16145) üzenetére


vlevi
nagyúr

" A motorba meg nem is teszek, fűtött garázsban van."
Nem csak a hideg miatt kell a fagyálló, én legalábbis ezt olvastam. Egyrészt a sima csapvízzel összehasonlítva sokkal kevésbé hajlamos a korrózióra, másik pedig, hogy a forráspontja is magasabb, mint a víznek. És a mai motoroknak ez utóbbi dolog nem hátrány.

(#16149) .mf válasza vlevi (#16148) üzenetére


.mf
veterán

Továbbá algaölő -- a sima víz + melegben könnyen elszaporodhatnak és lassítják az áramlást

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#16150) ALI_G válasza .mf (#16149) üzenetére


ALI_G
veterán

Továbbá a vízpumpa kenésében is részt vesz a fagyálló adalék és még a korrózió ellen is véd :) Csapvizet max inni szabad, motorba sose!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.