Hirdetés
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
smallcurrant
tag
Sziasztok!
Elég konkrét elképzeléseim vannak, de nem tudom, hogy létezik-e olyan, amilyet én szeretnék, ezért a segítségeteket szeretném kérni.
Előre is köszönöm a segítséget !
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Karácsony környékén, pár héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
300-350 000 Ft, de ha valamivel drágább, de megéri, akkor kérlek ne tartsátok magatokban.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, fotószerkesztés, videóvágás, office, filmnézés, böngészés (több böngészőt szoktam használni egyszerre, és min. 10 weboldal meg is van nyitva) a későbbiekben lehet, hogy grafikai programok is.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Mobiljátékokat emulátorral, 1-2x régebbi játékokra, de nem sűrűn.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13,9-15,6 és minél jobb minőségű legyen.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Fogom hordozni a gépet, lehet, hogy használnám párszor vonatozás közben is.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Free DOS vagy Win 10/11.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
Minimum 1 TB és vagy min. 256-512 GB SSD, a memória 8 GB felett legyen, minél több annál jobb.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI legyen benne, minél több USB és ha lehet minél "nagyobb/jobb átvitelű".
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új gép. -
Gábor4591
újonc
Sziasztok!
Az Acer Aspire 5 A515 laptopoknál az inteles, vagy a ryzenes változatok között érdemes keresgélni? Mindennapi használhatóság szempontjából kérdezem. Nem lenne széthajtva, inkább az üzemidő és a csendes működés lenne a szempont. Előre is köszönöm a választ.
-
zsolya
csendes újonc
Sziasztok,
Ismerősöm gyerekének keresek laptopot, általános iskolai használatra.
Még idén.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
170.000 HUF
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Internet böngészés, YouTube videók, MS Office használat, zenehallgatás.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Ez nem szempont.
13-14" teljesen oké, FHD felbontás, panel "ami az árba belefér".
Utazás közben nem, de egy általános iskolás gyerek fogja cipelni, jó lenne, ha 2kg-nál nem lenne nehezebb.
Windows 10 Home elég.
SSD, "ami az árba belefér". RAM 4GB minimum, ha van ennél több ennyiért, hurrá, ha nincs, akkor ez van.
-
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt is szóba jöhet, de persze új a preferencia.
Köszönöm! -
senki11
aktív tag
Üdv. Alapsulis gyereknek szeretnék notebookot vásárolni karácsonyra. A ráfordítani kívánt összeg úgy 400-450 euró. Új masinát szeretnénk. A felhasználási cél: böngészés, filmnézés, szövegszerkesztés, online tanulás. Semmi játék. A kijelző mérete max. 15 col. Oprendszer nem szempont. Tudnátok ajánlani ilyen igények mellett 1-2 megbízható masinát? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
KerekesLevi
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem notebook választáshoz. Jelenleg egy Asus UX360C-t nyúzok, és imádom. Nincs benne ventillátor, így teljesen hangtalan. Sajnos aktív palm rejection nyomásérzékeny stylust nem tudok hozzá szerezni, és a teljesítménye is sovány az erős melegedése miatt (pl: throttling van Google Meet kijelző megosztás és Archicad párhuzamos futtatása mellett). Azt látom, hogy nagyobb teljesítmény igény mellett a hangtalan hűtés kiesik, így ezt elengedem. A stylus viszont nagyon kéne. Cikkeket is írok, és rajzolnom is kell néha. Így egy nagyon hasonló notebookot vennék pár extrával.
Szóval a lényeg:
Azonnal
Bruttó 300-400.000 Ft
Irodai és terepi munka. Meet kijelző megosztás, Cad programok, nagyon ritkán látványterv renderelés, 2 kijelzős mód USB dokkolóval. Könnyen hurcolható, strapabíró cucc kéne
Egyáltalán nem szempont a játék
Csakis valamilyen érintős flip vagy szétszedhetős modell jöhet szóba. Átmérőből a 13-14" FHD pont elég, nagy fényerő is szükséges a gyakori kültéri használat miatt, fényes IPS-ben gondolkodtam.
Sokat fog utazni, a munkaterületen (építkezések) is sokat tanyázik. Néha lepotyog a kocsi motorház tetejéről, ez van. 1, 5 kg környékében gondolkodtam
Win 10 home pont jó, ezt frissítem majd Win11-re
SSD: 512 Gb, RAM: 16 Gb, Processzor: i5, vagy AMD hasonló teljesítménnyel
Van egy Asus Pen-em, MPP2.0 legyen benne, USB-ről is tölthető legyen, egy HDMI sem ártana, 3,5 jack is jöhet, legyen csendes, ha lehet be se kapcsoljon a venti, csak ha nagyon szükséges, billentyű világítás, jó webkamera legyen benne (rengeteg online tanácsadásom van)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Jöhet használt is, a környezetvédelem jegyébenElőre is köszi a tanácsokat!
Üdv.: Levi
-
jlaci74
aktív tag
válasz Balion #170050 üzenetére
Balion : Ez a gép nekem is szimpatikus , ha van róla infód, tapasztalatod akkor írd meg légyszi, én is valami hasonlót keresek ...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? 500e. magassága
(3) Felhasználás? Általános + multimédia + AutoCAD
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem fontos
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? IPS vagy OLED 14-16"
HD felbontás felett
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Minimálisan
(7) Operációs rendszer? Win
(8) Tárhely mérete és típusa : min. 516 SSD, memória min. 16GB
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) csendes működés , lehetőleg ne fekete legyen ...
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Lehetőleg új, de mindenképpen áfás számlával.
Erről vélemény esetleg?
Lenovo ThinkBook 15p [link]
Köszönöm! -
Kobe
veterán
hi
asszonynak keresnék notebookot az alábbi paraméterekkel
- alap felhasználásra, irodai dolgok, böngészés + tanulást segítő alkalmazások max, semmi bonyolultabb vagy erőforrás igényesebb
- méretben kb 13 - max 14 collig, lehetőleg súlyban is a karcsúbb kivitelek közé tartozzon
- kijelző nem lenne rossz ha IPS lenne
- no full kopogós műanyag kivitelezés legyen, attól egy kicsit komolyabb. Régebben egy HP probookot használt. Nem kell elitebook minőségű fullfém váz, de ne is a legalja hajlós műanyag legyen aze gész
- árban kb 300K a teteje
- vásárlás nem égetően sürgős és azonnali, 1-2 hónapon belülnincs márkahűség, apple / windows gép is lehet, amelyik jobban megéri adott szegmesben
Nézegettem régebbi surface gépeket is, hogy akár azok is célnak megfelelhetnek, de nem követem abszolut a notebook vonalat így nem tudom azok teljesítményben mai szemmel hol állnak -
veterán
A probook már régen nem full fémház (sok éve). Ha olyan kell, akkor nézzetek szét HP Envy sorozatban, az tényleg fémházas. A kijelző nem mindegy, 250-től 400-1000 nitesig van minden. A 300e kb. Ryzen 5, 8GB, 512SSD-t tud, 300-400 nites ips kijelzővel.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
fesii
aktív tag
Sziasztok
gyereknél beindul hétfőn az online oktatás. Erre kellene gép. főképp Média markt esetleg euronics játszik.
max 200ezerre gondoltam. (Pár Mátyás még belefér)
ha esetleg valaki hasonló cipőben jár. Kisebb gép nagyobb . Illetve kell-e valamilyen kiegészítő? Pl füles ?
Karácsonyra venni akartam egy tévét is szerintetek ha megveszem egyszerre a kettőt engednek valamit vagy ne is próbálkozzak vele[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lasersailing #170062 üzenetére
Én régen egy 12e ft-os kártyát alkudtam le 6e-re, megy egy ipad-ból 15%-ot . A multkor meg bementünk elektromos fogkefét néztünk, felmentem a webshopjukra és 2e ft-al volt olcsóbb, mivel 2-t vettünk így 4e f-oz sprórultunk. (Ez nem alku volt) Igaz várni kellett 30 percet kb, de annyiért vártunk . Szerintem érdemes a kinézett terméket azonnal megnézni weshop-on.
-
Lasersailing
senior tag
-
HARDVERAPRÓD
válasz Lasersailing #170064 üzenetére
Debreceni MM-ben volt a kártya az már vagy 5 éve a tab meg 3. Nem sűrűn veszek onnan cucot
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
fesii
aktív tag
Mindenkinek köszönöm a típus választásban való segítséget.
Nem is annyira laptop így offba teszem.
Médiába tévénél kezdtem Philips ,Lg “segitseg” volt.
Nekem volt egy Samsung kiszemeltem, de ezek szerintem valahogy úgy lerontották a képminőséget mintha 10eves lenne. Nem jöttem rá mit állítottak el,pedig nyomkodtam egy picit. Majd következett fel óra Philips rábeszélés amire kezdtem is hajlani. ( +60 Mátyás)
Aztán megnéztem a laptopokat. Siralmas árak siralmas választék. Már itt ugyereztem hogy ezt elkellene engedni, de amikor rákérdeztem a kedvezményre. Az a válasz jött hogyha hitelre veszem csak akkor tudnak engedni.
Átmentem az euronicsba. Tv kiválaszt webes árhoz képest +20e Laptop szélesebb választék es olcsóbban is. Neten rákeresve normál ár. Még plussz táska plussz biztosítás után kérdezem hogy akkor a tévé egy kicsit drágább mint a neten így abból jó lenne ha engednének. A válasz: hitel esetén 30e Ft. Pénz esetén 5e Ft
A tevét kihuzattam a listából meg vele a biztosítást. Aztán mentem fizetni a laptopot meg a laptoppal járókat.
Mire odaértem és elkezdtem volna fizetni arra már szóltak hogy akkor mégiscsak elengednek egy 20-ast a tévéből. Meg így ugye kevesebb lett rá a töréskáros biztosítás is pár ezressel.
Persze nem azt mondom hogy a világ üzletét kötöttem mert nem. De az hogy az MM- nél ott akarok hagyni fél milliót és erre nem akarnak elengedni pár ezrest, amivel aztán kicsit melengedhetem a lelkem, akkor igy jártak.
( Tudom. aprópénz. És ettől még minden médiát nyugodtan alszik)
Laptop vegul egy Asus lett. Gyereknek csak elég a sulihoz.
ASUS VivoBook X515EA-BQ1225 Notebook -
veterán
válasz fesii #170067 üzenetére
A hitelből jutalékot kapnak, ezért nyomják. Fél milla nem tétel egy kereskedőnek, max. a vevőnek az. De gondoljunk már bele: mi ma 500e Ft? Csak forintban tűnik soknak, amúgy nem az. 1350 euró. A takarítónő többet keres kint nettóban.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék magamnak laptopot nézni az alábbi paraméterekkel.
1-2 héten belül.
200e Ft körül.
Programozás, sok böngésző lap, ssh, családi fotóalbum, zene hallgatás, videó kivetítés (max Full HD) gyerekeknek.
Nem, nem fontos.
Full HD-re gondoltam
Utazás közben nem használom, de hurcolom.
Debian
SSD 256 v 512, RAM 8 vagy felette
HDMI, Bluetooth, USB3.0, kamera, kártyaolvasó esetleg type C és lehetőleg ne 2 USB kimenet.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciáva
Inkább új.Ezt és ezt néztem ki magamnak első körben. Esetleg memóriában, vagy SSD méretében lehetne feljebb menni. Vacilálok, hogy elég-e az SSD, de itthon NAS-ra mentem a gépemről a dolgokat (Nextclouddal) és VPN-nel elérem távolról is. Memória nem tudom mennyire fogy el. Mit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
Baliqua76
csendes tag
Sziasztok!
A lenti paraméterek alapján légyszi segítsetek választani egy notebookot!
Sajna nem nagyon vagyok képben a témában.
Hol érdemes vásárolni? Mediamarkt/Euronics, vagy inkább webáruházból rendelni?
Ha utóbbi, akkor melyek a megbízható webáruházak?Előre is köszi a válaszokat!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 200-250 ezer ft
(3) Felhasználás? Középsulis lányomnak lesz tanuláshoz, internetezéshez.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Játékra nem használná.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? min. 14" legyen.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem nagyon lesz hordozva.
(7) Operációs rendszer? Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Min. 256 GB SSD, min. 8 GB RAM
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? kamera, mikrofon
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új jöhet szóba -
raziel01
veterán
Sziasztok,
Ismerős szeretne venni laptopot általános dolgokra, youtube, szövegszerkesztes, amatőr képszerkesztes.
15, 6 col a minimum elvaras IPS kijelzo es 16 GB Ram.
300-400 ezer ft az összeg amit rászánna. Milyet lenne érdemes venni újonnan? Később majd venne hozzá monitort szóval hdmi vagy Dvi kimenet jo lenne ha lenne a laptopban. -
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, már teljesen elbizonytalanodtam.
Van Windowsom, van 8gb 3200 mhz ramom.
Keresnék gépet, ami 512 ssd, i5 processzor, 8 gb ram, ami mellé kompatibilis az enyém.Két gépet néztem, az egyiknél bukom a Windows licenszem, mert van rajta, a másikon nincs, de az drágább, I7-es processzor. [link] [link]
Egyáltalán, jok-e ezek a vivobookok, bővíthetők-e plusz 8 gb rammal, megéri-e az I7.es a plusz felárat?
Neten néztem, igaz, kicsit régebbi vivobook, de azon egy memória foglalat volt, és integrált 4 giga. Milyen hülye egy megoldás ez?Persze, ha tudtok ajánlani másik gépet, ami ilyesmi specifikáciokkal van, annak nagyon örülnék!
Köszönöm előre is!
-
veterán
válasz Grande Ale #170072 üzenetére
Az olcsó gagyi gépeken van ilyen félig integrált ram megoldás. Ezeket kerülném. Ennyiért már lehet rendes gépet is venni, nem vivobookot.
-
Grande Ale
őstag
válasz SeniorTilla #170073 üzenetére
Pl?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Grande Ale #170074 üzenetére
Jobban tudunk példát mondani, ha az összefoglaló alapján teszed be a kérdésed. Így csak vakon lövöldözünk.
-
Grande Ale
őstag
válasz Pyttawrx #170075 üzenetére
Miért?
Nem kell Os, i5, 512;SSD, 8 giga ram. Integrált videó kártya elég. Dell inspiron 5502 idealis lett volna, sajnos vissza kellett küldjem, gyenge volt a wifi.
Gyakorlatilag ennyi, nagy igények nincsenek, mégsem találok gépet. Vagy van Windows, vagy 2x4gb a ram, jó garivesztes nélkül nem bővíthető, stb. -
raziel01
veterán
válasz Grande Ale #170072 üzenetére
Pont ezt akartam megkérdezni. Ismerős linkelte ezt a két vivobook-ot.
De ahogy néztem ha úgysem játszik akkor nem muszáj az i7 annyival nem tűnt jobbnak. -
veterán
Srácok, egy gép nem csak prociból, ramból és ssdből áll. Nagyon fontos a körítés is. A vivobook egy olcsó kategória, 300e felett nagyon nem éri meg ilyet venni.
-
Grande Ale
őstag
válasz SeniorTilla #170078 üzenetére
Értem én, de akkor mit?
-
HARDVERAPRÓD
válasz Grande Ale #170076 üzenetére
Ha erre nem fagy képes. Akkor csak márka amit tudok írni. Hp probook, dell latitude, acer travelmate, huawei mate. Ezek jók lehetnek. Többet nem tudok írni, mert sok az ismeretlen.
-
smallcurrant
tag
Sziasztok!
Elég konkrét elképzeléseim vannak, de nem tudom, hogy létezik-e olyan, amilyet én szeretnék, ezért a segítségeteket szeretném kérni.
Előre is köszönöm a segítséget !
Karácsony környékén, pár héten belül.
300-350 000 Ft, de ha valamivel drágább, de megéri, akkor kérlek ne tartsátok magatokban.
Irodai programok, fotószerkesztés, videóvágás, office, filmnézés, böngészés (több böngészőt szoktam használni egyszerre, és min. 10 weboldal meg is van nyitva) a későbbiekben lehet, hogy grafikai programok is.
Mobiljátékokat emulátorral, 1-2x régebbi játékokra, de nem sűrűn.
13,9-15,6 és minél jobb minőségű legyen.
Fogom hordozni a gépet, lehet, hogy használnám párszor vonatozás közben is.
Free DOS vagy Win 10/11.
Minimum 1 TB és vagy min. 256-512 GB SSD, a memória 8 GB felett legyen, minél több annál jobb.
HDMI legyen benne, minél több USB és ha lehet minél "nagyobb/jobb átvitelű".
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új gép. -
veterán
válasz smallcurrant #170081 üzenetére
Ne haragudj, nem bántani akarlak, de ezek nagyon messze vannak a konkrét igényektől.
-
smallcurrant
tag
válasz SeniorTilla #170082 üzenetére
Hol szűkítsek az igényeimen?
-
veterán
válasz smallcurrant #170083 üzenetére
Kijelző, tárhely, oprendszer, ram
-
smallcurrant
tag
válasz SeniorTilla #170084 üzenetére
Kijelző:
13,9 is jó már, de 15,6-ig megbékélek vele, ha annyira jó a gép. A kisebbet preferálnám, de, ha a teljesítmény róvására megy (sokkal jobbat is kapok nagyobb kijelzővel, akkor a nagyobb mellett teszem le a voksom).
Tárhely:
Min. 256 GB SSD, de ha van olyan, ahol van SSD és 1 GB tárhely is, az is érdekel.
Oprendszer:
Ne Linux legyen.
RAM:
Min. 8 GB.
Elég ennyire, vagy még ennél is jobban? -
akaibla
újonc
Mostanában.
Bruttó 400 000 Ft.(3) Felhasználás?
Írás, netezés, zenehallgatás, film nézés online
14", magas fényerő, minél jobb kép minőség.
Valószínűleg használnám utazás közben.
Nem kell semmi.
SSD 512 Gb. RAM minimum 8 GB, jobb lenne 16 GB.
Fontos a lehető legjobb gépelési élmény. Jó minőségű hangszóró.
Hosszú akksi élettartam.
Billentyűzet világítás.
Új gépMárka nem számít, de fontos, hogy tartós legyen a szerkezet.
Előre is köszi a segítséget!
-
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Egyetemista lány számára kellene egy laptop, amit tudna magával inni előadásra is alkalmanként.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Közeljövőben
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) - max. 180.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) - Egyetem jegyzetelés, ZH írás, alapvető irodai és böngészéses feladatok
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - Hordozás miatt 14" körül, többi nem számít neki, de fullHD és IPS előny
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - Utazás közben nem, de magával vinné heti párszor
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) -
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? - Ami belefér, 256 GB SSD minimum, 8 GB ram, vagy bővíthető legyen
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - Extra igény nincs, csak ne legyen fekete
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - Ismerve őt a használttól nagyon ódzkodik, szóval új legyen (de használtakat is meghallgatok, hátha van olyan amire rá tudom beszélni)Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
becenevem
aktív tag
Sziasztok!
Unokaöcsémnek néznek gépet a szülei.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Akár azonnal.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 500-700
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Gamer
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Lehet Kipróbálna új játékokat, 9 éves. Inkább Minecraft a fő irány, de legyen a gépben potenciál, ha belepróbálna egy új, gépigényes játékba.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Minimun FULLHD. MATT.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Hordozva lesz. (Kétlaki, nem kell asztali. Kivéve ha mégis megfűzöm őket, de akkor megyek a másik topikba.)
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) WIN
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? 8 vagy 16 GB ram. Min 500as SSD tárhely.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nincs (Hja, vagány design)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak új.Valami ilyesmi?
[link]Köszönöm.
Ne gyere be meg ne gyere erre, he...
-
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
60 éves hölgy részére keresek az alábbiak szerint laptopot, monitorra lenne kötve döntően, de havi szinten többször lenne hordozva:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) max 250e Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) webböngészés,office, youtube, videonézés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem lenne arra használva
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? IPS-t preferálnám
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? havi 2-3 alkalommal, és igen, használná
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nem lényeges
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? jó lenne, habővíthető lenne mindkettő
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) kizárólag új gép''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
Kbali
nagyúr
válasz becenevem #170088 üzenetére
Mármint 500-700e? Ennyiből vegyenek két új XBOX-ot vagy PS-t mindkét helyre + TV. Azon biztosan el fognak indulni a játékok, másrészt egy 9 éves gyereknek felesleges a laptop, mert el fogja rontani, ha nincs, aki folyamatosan felügyeli. Sokkal jobban járnak egy konzollal, ha csak játékra kell.
-
Ispy
veterán
válasz becenevem #170088 üzenetére
Nekem az a bajom a gémer laptoppal, hogy 3 évente lehet reszetelni, mert vagy elavult lesz, vagy nem fogja bírni a gyűrődést, és ahhoz ez túl sok pénz. Akkor már inkább egy pc, szvsz.
De ha mindenáron, akkor meg a gémer topikban.
Ja és kihagytam az avulást, egy 3 éves gémer gépet senki sem fog megvenni. szóval tk. kuka a gép (max fillérekért elpasszolod valami madárnak).
Szóval csak akkor ajánlanám a szülőknek ezt azt opciót, ha ezekkel tisztában vannak. Ha ezeket elfogadják, akkor persze mehet a menet, had pörögjön a GDP.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
becenevem
aktív tag
Egyet értek veletek.
Van akinél nem számít a 3 éves avulás. Gép kuka (megkapod én, hehe), s vesz aktuális gépet.Ez a PS/XBOX vonal jó ötlet. De van fullos Nintendo Switch, meg PS
Most gamer gép kellene.
szerk:
Pontosabban kell majd a sulihoz is.
Meg tanulni gépelni. Meg képeket szerkeszteni.Javasoltam egy jó laptopot (apple), s PS-t.
Köszi, megegyszer a tanácsokat. Máshogy látjátok és ez segített.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Azért egy Gamer gépet el lehet adni irodai felhasználásra, mert oda meg bőven elég lehet sőt.
Persze nyilván az épp akkori piaci érteken legyen az irodai vagy gamer értéken ...
Bukó meg minden használt cuccon van ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Ispy
veterán
válasz arcitec #170095 üzenetére
Mindent el lehet adni, csak a megfelelő összeget kell érte kérni. Kérdés ez mennyire gazdaságos. Már amennyiben ez szempont, ha nem, akkor....
Igen, bukó van, én most adtam el az 50k-s 4 éves alaplapot 19k-ért, az 50k-s procit meg 20k-ért kb. 2 nap alatt. Egy gémer laptopért mennyit fognak adni 3 évesen? 50k-t? 100k-t? Ott azért kicsit nagyobb az olló. De nem ezzel van a baj, ha ezt az elején tudjuk, akkor nincs meglepi, ennyi. Csak sokszor futottam már bele olyanba, aki az utolsó forintokat akarja lesöpörni a padlásról egy gémer laptopért a gyereknek, de legyen 10 év múlva is pöpec gép. A laptop egy luxuscikk, a gémer laptop meg a legluxusabb cucc, evör.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
becenevem
aktív tag
Köszi, megegyszer a tanácsokat. Máshogy látjátok és ez segített.
-
HARDVERAPRÓD
válasz arcitec #170095 üzenetére
Szerintem meg nem! (Nyilván nem azért mert nem tudja a gép). Egyszerűen azért mer nem odavaló nem oda tervezték, plusz ha beindul a ventije hangos lesz... stb. Csak olyan veszi meg, aki nem tudja mit milyen felhasználási célra vesz. Ez csak egy vélemény, és hangosan gondokodtam csak.
-
dj79
senior tag
Sziasztok!
Lassan lejár a dell G5 (i5-8300h+1050ti kiépítésben) szolgálati ideje nálam, keresem az ideális utódját:
1-2 héten belül
bruttó 400.000
irodai felhasználás, grafikai munkák
korábban előfordult, annyira nem jellemző, de nem zárok ki semmit
inkább egy jó minőségű fhd panel, mint egy marketingben erős gagyi,
kevés hordozás (viva la home office)
Win nem ártana mellé
legalább 512gb és 8gb ram, tárhely lehet ssd+hdd kombó is
hdmi, gtx1650 szintű vga nem ártana, illetve a dell g5 billentyűzete azért nem egy rossz cucc.
új, számla, garancia.Jó lenne, ha processzorigényes feladatoknál nem lenne throttling, a mostani gép esetében szembesültem ilyennel párszor.
Előre is köszönöm a javaslatokat
-
arcitec
addikt
OK. Akkor azt mondjátok meg nekem DELL Vostro irodai felhasználásra elérhető kb 300eft-ért. i5. 11.Gen 8GB Ram, 500GB ssd. E helyett megéri-e kb-ez Latitude-ba ami nyilván súrolja az 500eft-ot. Nem lenne ipari szinten használva.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Crypto Trade
- LEGO klub
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest