Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz arcitec #169638 üzenetére
[DELL Vostro 5402]
Ebben az ár sávban szerintem ez érné meg a legjobban. A keretedben sajnos nem nagyon lehet afelé mozogni amerre megérné (újban), manapság nem sok 200-300e forint (csak megkeresni).
W11-el még elég kevés gép van előtelepítve, de erre rá tudod tenni. Külön vásárolva még belefér a 300-as keretedbe egy win.[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz arcitec #169640 üzenetére
Hali!
Én ha minőségben gondolkozom amit lehet hordozgatni és bírják is, akkor üzleti széria. Ebben viszont inkább 400-500 között indulunk igazán újonnan (pl egy elitebook széria). 400-ig bezárólag a készlethiány miatt még esetleg HP Probook 440 G8 lenne, de az csak 256-os ssd-vel van (bővíthető). Jó cucc, de nem vagyok biztos, hogy megéri a ~80e forintos felárat a korábba linkelt vostro mellett. Kicsit el van szállva szerintem az ára.
Manapság (covid óta főleg) sokkal jobban megéri használt, de még hosszú gyári garanciával rendelkező üzleti gépeket vásárolni, mint az újakat. Elmebeteg árak lettek, sajnos.Példa kedvéért: Most vásároltam én is egy elitebookot fele annyiért, ami normál áron közel 600 lenne most és még van rajta 32 hónap gyári garancia. De pár hónapja ugyan úgy 31 hónap garanciával kevesebb, mint fél áron egy bontatlan thinkpadet, amit én bontottam ki először.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz arcitec #169702 üzenetére
Igen. De nézzük meg, hogy valóban szállítják-e. Most nincs készleten, csak elérhető, és ez az ár enyhén szólva is nagyon alacsony. Nehogy megint BF-es parasztvakítás legyen
Ha én tudnék ennyiért ilyet venni, biztos betáraznék belőle legalább 10-15 darabot raktárra, és önteném rá a piacra. De ami nincs, az hiába olcsó.
[ Szerkesztve ]
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
HARDVERAPRÓD
-
veterán
-
veterán
válasz arcitec #169709 üzenetére
Ne legyél cinikus, segíteni akarunk. Ha nem kell, ne írkálj ide.
A win11 bármire felmegy, 5-6-7 éves gépekre is, csak te ezt nem tudod és bedőltél a MS maszlagának. 5 perc guglizással magad is kiderítheted, miért.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz arcitec #169717 üzenetére
Nem oké, már megint ugyanazt csinálod, mint amiért írtam az előző hszt.
Felőlem azt veszel amit akarsz, nem is erről volt szó, hanem a win11-ről, amiről fogalmad sincs. Ha beleolvastál volna a win11 topicba és rendelkeznél minden információval, akkor nem tetted volna fel ezt a kérdést.
-
Ispy
veterán
válasz arcitec #169778 üzenetére
Hát ezt mindenki döntse el ízlése szerint, eleinte én is azt hittem, hogy az majd mennyire fog hiányozni, én simán leszoktam róla. Most már az asztali bill is num nélküli itthon. De ez tényleg ízlés kérdése.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Pano
addikt
válasz arcitec #169869 üzenetére
Latitude magasabb üzleti termékcsalád, jobb hűtés, jobb és tartósabb kaszni. Jóval minőségibb. A vostro csak egy üzleti belépő szintű gép, elsősorban kisvállalkozásoknak.
Vostroban energiatakarékos, ULV processzor van, amivel hosszabb üzemidőt lehet összehozni, de kisebb teljesítménnyel mint egy H-s processzor esetében. Latitude-ban ilyen van, ami jóval erősebb proci, de cserébe rövidebb az üzemidő.
De gondolom az árából is feltűnt, hogy nagy ugrás van a kettő között.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz arcitec #169872 üzenetére
Egy H-s proci mindenben jobb, minden gyorsabb, minden azonnal indul, stb. Én már soha nem használnék U-s procit.
Az autós hasonlat nagyon jó volt, annyit tennék hozzá, hogy ha az ember megtapasztalja egy erős BMW minőségét, teljesítményét és stabilitását, többet nem néz rá a VW termékeire Pont úgy, mint a minőségi laptopoknál is van.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
-
nagysz
tag
válasz arcitec #169885 üzenetére
Akkor láttam utoljára vostro-t, amikor megjelent, mert vettünk egyet próbából a cégbe. Az lehet, hogy valahol nyomokban tartalmazott fémet is, de:
elkezdett lekopni a festék a tetejéről 1 év után,
nyeklett-nyaklott ha felemelted,
szar volt a billentyűzete, illetve
a latitude-höz képest az egésznek full műanyag érzete volt. Nem is vettünk többet sosem... Lehet, a mosaniak jobbak, de abban biztos vagyok, hogy a dell kínosan ügyel arra, hogy a latitude jobb minőség legyen. tudod, mint a vw a skodával....
A latitude-nek hp-ben az elitebook, lenovo-ban meg a thinkpad az alternatívája. acerben elviekben a travelmate, de arról meg most nem a hudenagy minőség jut az eszembe, a gépeket elnézve.. -
Pano
addikt
válasz arcitec #169885 üzenetére
"Ami "nem bírja" az miben jelentkezik meg?"
pl:
- Elfárad a kijelző zsanér
- Eltörik/megreped a kaszni valamilyen része.
- Megkarcolódik a kijelző, lecsukva is.
- A kaszni sok hajlása, sok rázkódása miatt alaplapon (vagy arra csatlakoztatott cuccokon) történhetnek gyengébb forrasztásból adódó problémák.
- További, egyéb anyagfáradások.Hasonló kategóriás termékcsaládok:
HP
Vostro = Probook
Latitude - ElitebookLenovo
Vostro = Thinkbook, vagy Thinkpad E széria.
Latitude = Thinpad[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz arcitec #170095 üzenetére
Mindent el lehet adni, csak a megfelelő összeget kell érte kérni. Kérdés ez mennyire gazdaságos. Már amennyiben ez szempont, ha nem, akkor....
Igen, bukó van, én most adtam el az 50k-s 4 éves alaplapot 19k-ért, az 50k-s procit meg 20k-ért kb. 2 nap alatt. Egy gémer laptopért mennyit fognak adni 3 évesen? 50k-t? 100k-t? Ott azért kicsit nagyobb az olló. De nem ezzel van a baj, ha ezt az elején tudjuk, akkor nincs meglepi, ennyi. Csak sokszor futottam már bele olyanba, aki az utolsó forintokat akarja lesöpörni a padlásról egy gémer laptopért a gyereknek, de legyen 10 év múlva is pöpec gép. A laptop egy luxuscikk, a gémer laptop meg a legluxusabb cucc, evör.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
HARDVERAPRÓD
válasz arcitec #170095 üzenetére
Szerintem meg nem! (Nyilván nem azért mert nem tudja a gép). Egyszerűen azért mer nem odavaló nem oda tervezték, plusz ha beindul a ventije hangos lesz... stb. Csak olyan veszi meg, aki nem tudja mit milyen felhasználási célra vesz. Ez csak egy vélemény, és hangosan gondokodtam csak.
-
Ispy
veterán
válasz arcitec #170100 üzenetére
A gond az, hogy egy lati eleve nem ér meg 500k-t....meg egy vostro sem 300-at. Igen, jobb gép, gondolom 5-ös széria, de azért az sem a csúcsok csúcsa. Nehéz a helyzet, az árak az egekben, a forint a béka segge alatt, én tuti nem adnék egy 5-ös latiért 500k-t, akkor inkább egy használt vas fele ennyiért. De papíron jobb gép, igen. Amikor a 7-es latit vettem, akkor a használt 5-ös gépek 200k felett mentek picivel, igaz az még egy más világ volt és akkor is mindenki azt mondta milyen szar világ van...
De az 5-ös gépek is műanyagok, persze jobb fajta, de akkor is, a 7-es széria elég más dimenzió. Na meg a megboldogult 6-os, amit megszüntettek ezekért a nyomorult vékony gépekért.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz arcitec #170104 üzenetére
Most adtam el egy i5-öst, neked is ajánlom: HP Pavilion 15 sorozat. Részben fém ház, extrás, csinos gép, jó minőség. Vagy egy Probook. Kb. ugyanazt tudja mint ez a Pavilion. Mindez 300k alatt. 300ért már lehet normális, jó gépet venni átlagos felhasználásra.
-
Dhampir
félisten
válasz arcitec #170139 üzenetére
Ilyen a billentyűzet:
A notebook gyártói honlapja szerint az alábbi akkumulátorokkal érhető el:
3 cellás, 42 wattórás, ExpressChargeBoost™ töltéssel
3 cellás, 42 wattórás, hosszú életciklusú
4 cellás, 63 wattórás, ExpressChargeBoost™ töltéssel
4 cellás, 63 wattórás, hosszú életciklusúPéldául ebben a konfigurációban az egyik bolt "3 cellás" akkumulátorról, míg egy másik üzlet már "4 cellás (63Whr)" akksiról regél. Ennek utána kellene járni. A CHS adatai szerint "Akkumulátor: Primary 4-cell 63W/HR LI-ION".
A kijelző viszont szerény 250 nites fényerejű, 45% NTSC jellemzi egy bolti adat alapján.
-
gaborn1
tag
-
tag
válasz arcitec #170774 üzenetére
A számlán külön van a laptop és az operációs rendszer, 2 külön termékként. A weboldalon pedig úgy szerepel, hogy én az eddigi vásárlásaim alapján azt gondoltam, hogy a gyártó feltelepítette és a számlán csak a laptop lesz. Eddig csak az AcerShoppal történt az, hogy nem egyezik az, amit én szó szerint értelmezek (weboldalon az írás) és az élőben tapasztalt dolog volt. Legtöbbször az USAnotebook.hu webáruházból vásároltam laptopot és ott ők külön jelzik, ha a gyártó telepítette a Windows operációs rendszert és azt, amikor nincs Windows, de ha kell, akkor adnak hozzá. Viszont az AcerShop weboldalán lehet Windows operációs rendszerrel kérni és Windows nélkül, de én ránézésre nem tudnám megmondani, hogy melyik van a gyártó által előre telepítve és melyik van az AcerShop által előre telepítve. Az öcsém laptopján előre volt telepítve a Windows 10 Home operációs rendszer az AcerShop által, de nem volt beaktiválva, hanem az eladó szerint a vevőnek kell beírnia a laptophoz kapott Windows kulcsot. A kapott Windows 10 Home operációs rendszernél pedig le volt írva, hogy OEM. Elvileg így most az öcsém lett a rendszerépítő.
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
HARDVERAPRÓD
válasz arcitec #170874 üzenetére
Nem védek én senkit, csak még nem jogos, amit ír.. mivel nem kaptam választ arra amit kérdeztem, a másik ok, hogy az előtelepített sem retail, tehát ebben az összefüggésben sem jó a kérdés a kérdés / panasz.
Ha meg a laptop ára 85ft és nem előtelepített a win, hanem "külön" OEM win-t kap, ami benne van a laptop árában, akkor megint nincs miről beszélni.
Csupán ezek miatt szeretnék tisztán látni.
Szerintem túl is tárgyaltuk már -
HARDVERAPRÓD
válasz arcitec #170880 üzenetére
És Pano #170873:
a linkben az szerepel, a leírásban, hogy a géphez van windows 10 Idézet:" • 3 év garancia • Windows 10 Home (Windows 11-re frissíthető)": [link] és írta, hogy az öcsém ezt a windowst kapta mellé.... tehát a géphhez kell adniuk a gép árában OS-t, nah most ilyenkor ez a géphez tartozik vagy jár, de OEM lesz és csak ahhoz a géphez tartozik nem ruházható vag yvitehő át másik gépre, kivéve ha ebben a gépben hardver csere (alaplap) történik, akkor ez nem vész el.
-
veterán
válasz arcitec #171524 üzenetére
Oledre nem kell várni, már régóta kint vannak a piacon az oledes gépek. Sokkal-sokkal szebb a képük (de vigyázz, mert oled és oled között is vannak különbségek)
-
Kbali
nagyúr
válasz arcitec #171526 üzenetére
A jelenlegi olcsóbb felhozatalból biztosan nem választanék OLED-es gépet. Miért?
1. valószínűleg pwm-es vezérlésű, ezért jónéhányunknál fogja fájdítani a fejünket
2. ha TV-s tapasztalatokból indulok ki, ha egy OLED-es gép adott esetben olcsóbb, vagy egy árban van egy LCD-vel, akkor hol van a kutya elásva
3. notebook-ok esetén nem tudjuk, hogy azok a technológiák, amelyek pl. pont a beégést lennének hivatottak megakadályozni, azok vajh' működnek-e, mert a gyártók nem közlik. Szóval én nem lennék tesztalany. -
veterán
Ha statikus kép lesz rajta sokáig, akkor ne oledet vegyél. Átlagos sima felhasználásnál nem lesz vele gond, viszik is őket mint a cukrot, és baromi szép a képük, ez tény. A statikus kép viszont nem nekik való. Ilyen felhasználásra nem is kell oled, mert nem hiszem, hogy olyan nagy minőség kell pl. egy bemutatón, autódiagnál, stb.
Én biztos veszek majd magamnak oled monitort, ha emberi áron lesz.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Arra is oda kell figyelni hogy az OLED-ek PWM-je hogy van megoldva. OLED TV-k esetében amikről hallottam 7-900Hz-ről azt már tényleg nem érzékeli a szem, de volt itt nem rég egy olcsó modellről szó annál ez 1-200Hz körül volt az azért nagyon necces... Olcsóbb vezérlés esetén nyilván könnyebb az alacsony érték. (telefonoknál 240 Hz körül van majdnem mindegyik)
-
veterán
válasz arcitec #171733 üzenetére
Semmi, csak a srácok nem notebookban gondolkodnak
Nincs erre egzakt válasz. Nekem a 32-es monitor jön be 15cm-rel a gép síkja felett, a feleségemnek a 13-as Spectre az asztal síkjában. Mindketten örömmel dolgozunk rajtuk.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz arcitec #171755 üzenetére
Miért jobb a képernyője? Szerintem ugyanaz a 250 nites, 50-60% SRGB lefedettségű képernyő lesz mindegyikben. Keresgéltem Magyarországon 300nites, 100% SRGB lefedettségű képernyővel rendelkező Latitude 55XX-et, de nem találtam. És a boltok is azt mondták, hogy Magyarország árérzékeny piac, emiatt ide nem is jött. Ha esetleg találsz egyet akkor pls szólj.
Ugyanaz a ház. A H-s CPU erősebb, de melegedni is jobban fog, és hamarabb meríti az akkumulátort. Ha nagyon kell a sebesség akkor jöhet ki valamennyi eltérés. De ha csak Word/Excel, stb... a munka akkor nem hiszem, hogy érdemleges az eltérés.
-
op9
aktív tag
válasz arcitec #171784 üzenetére
Esetleg kékben?
A világítést megértem, néztem én is, hogy nincs nagy kontraszt az ezüst esetén, bár, ha nappal világítás nélkül használja az ember, akkor nem annyira zavaró.How Bad Do You Want It?
-
veterán
-
HARDVERAPRÓD
válasz arcitec #171883 üzenetére
A pavilion is jó, meg ez a dell is. Innen már az dönt, hog ykinek mi tetszik jobban. sok gép megforul a kezeim közt, újabbak régebbiek is. Az újaknál elmondható, hogy (a minőségibb termékeiknél) a gyártóknál hasonló a minőség. Mostanában már nics akkora eltérés, mint korábban ugyanabban a kategóriában. szerintem
-
hallador
addikt
válasz arcitec #171883 üzenetére
Az a helyzet, hogy ez a Dell Latitude 5000-es sorozat tényleg nem oszt nem szoroz. Meg kell nézni a paviliont is. Ezzel a touchpaddal, és billentyűzettel az üzleti gépek szégyene, egy Vostro, vagy egy ProBook esetében elmegy ez a beviteli felhozatal, de az 5000-esnél ez kicsit gagyi. Legalábbis még az 5510-hez képest is.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Ahh! DELL Latitude 5310 Tartós Profi Laptop -60% 13,3" i5-10310U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Leárazva Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/512 FHD IRIS Xe
- Eladó HP PRobook x360
- Lenovo LOQ 15IRX9, i7 13650HX, 16GB RAM, 1TB SSD, RTX 4050, 2027 augusztusig garanciális
- Eladó egy Apple MacBook Air 13.6 M2! Garanciás!
- Apple 13 inch Macbook Air M2 Midnight iCentre garanciával 2026.08.19-ig
- MSI Sword 17 - i7 14700HX(5.50Ghz 28mag) - Nvidia RTX 4070 8GB - 32GB DDR5 5600MHZ - 1.5 TB M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest