Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88581) Qru válasza bandus (#88561) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Rendszeresen járok Horvátországba, DeFranco-t annyival egészíteném ki, hogy legyen nálatok (ásvány)víz az fontos meg kukás fényvisszaverő mellény.

A sebességhatárokat tartsd be de ott is ráhagynak 10%-ot mint nálunk szoktak de azért ne centizd ki. A pályán ha van korlátozás azt tartsd be mert ott előszeretettel vadásznak a gyorshajtókra (kézi mérő vagy 3 lábúval), havert múlthéten vágáták meg 500kn-ra gyorshajtás miatt. Azt inkább fagyizzátok el mint sem a Yardnak adjátok.
Ha gáz van legyél együttműködő a Horvát rendőrök kemények, nem olyanok mint a magyarok. Simán elveszik az irataid és amíg nem tejelsz nem kapod vissza, angolul szite mind tud.
Lakott területen kívül használj tompított-at (azt nem tudom a nappali menetfényt elfogadják-e) és persze öv mert annak hiányáért is büntetnek keményen.

A pályakapuknál tudsz bankkártyával fizetni, ezt erősen ajánlom, mert általában kisebb a sor abban a sávban és középárfolyamon váltják a kn-t így jobban jársz. Ne lepődj meg nem kér pinkódot egyik kártyánál sem csak lehúzzák és kész nyílik a sorompó. Szombatonként van turnusváltás, érdemes máskor indulni (vagy földönkívüli időben (éjjel/hajnalban letolni a Horvát részt) az alacsonyabb forgalom miatt de ez nem érint ha hétfpőn mentek, csak ha esetleg szombaton használnád a pályát ne lepődj meg...

Autópálya díjra itt egy jó kalkulátor (a fővárosi elkerülő pályaszakasz ingyenes ott nem kell fizetned): [link]

100 km-eterenként ne állj meg mert soha nem érsz oda, én általában 600km-t 1vagy max 2 megálással tolom végig pedig nem szoktam sokat vezetni egyben. Ha van tempomatod akkor áldani fogod, hogy anno belett húzva az extra listán ez a tétel.

A kinti morál: Nem annyira nyomulósak mint a magyarok (1-2 állat ott is van persze) viszont az udvariasságot nem ismerik, nem engednek be cserébe nem is várják el, hogy beengedd őket, sőt néznek rád furán ha lemondasz az elsőbbségedről és nem értik mit akarsz.

Hirtelen ennyi intelem jut eszembe... :D

mod:

Ja de: zöldkártya legyen nálad!

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.