Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#143378) roberto211 válasza McSzaby (#143360) üzenetére


roberto211
őstag

"Tudtok esetleg leírást a külföldi vásárláshoz, ami leírja mire kell figyelni és mire van szükségem a papírozáshoz, illetve a fizikai behozatalhoz (P rendszám,stb..)?"

A behozatalhoz 2 féle módszer van azaz 3 de a harmadik rizikós.

1: Ha tüvös a kocsi akkor bebírod hozni piros szélű export rendszámmal, ezért megse állítanak, nem is ellenőriznek nagyon mivel ezt csak olyan autókra adnak amin van tüv(hivatalosan ;] )..

2: Van a sárga szélű rendszám. Ezt általában olyanokra szokták megadni ami nagyjából üzemképes, körbenézik autót , és kis idő után adnak egy sárgaszélű rendszámot amit felgyorskötözőzől , tankolsz és jöhetsz haza. Olcsóbb, de rövidebb ideig is érvényes.. 5-10 nap.

3: P rendszám.. Még az import korszak elején nem is, de most már nagyon sok rizikóval jár. Mind Németben , Mind Osztrákban és magyarban vadásznak rá.. Na most ha nem tudod kimagyarázni magad osztrákba leveszik rendszámot, hazatralerezni autót nem egy fillér..

1-es(nem annyira rizikós)
2-es(közepesen rizikós
3-as(eléggé)

Mi kell forgalombahelyezéshez? 2 nyelvű adásvételi értelemszerűen olyan nyelv legyen a második amilyen nyelv az anyanyelvük az országban. Tipuskönyv, és a kinti forgalmi.. Ha magánszemélytől veszed elég a forgalmi, ha kereskedőtől néha néha kérhetnek számlát is.

Osztrák matricát mindenképpen vegyél, mert ha csak úgy feel goodban mész a pályán hamar a nyomodban lesz 1-2 policáj. :D

Rendszámok kint nem olcsóak, de ..... mindig van kiskapu viszont ha nagyértékű autót hozol be akkor pár tízesen nem érdemes spórolni.. most 100-200-500 euros kocsikon nyilván használja az ember a kiskaput de 1000-től felfele már nem oszt nem szoroz.. Neppert ne bízz meg, inkább ezt a pénzt tedd félre és a Magyarországi forgalombahelyezésre szánd majd ezt viszont tényleg neppernél.

[ Szerkesztve ]

Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.