Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#72801) szaszyka válasza föccer (#72780) üzenetére


szaszyka
senior tag

YouTube- on van fent egy videó , “ egy gerendaház építésének története” címmel, József Tóth nevű feltöltő által. Abban a videóján csinálnak a házon “nyomáspróbát” is, ami alapján passzívház is lehetne az épület. Látszik a videóján a tanúsítvány is, amin szerepel a mérést végző cég pecsétje. Őket esetleg meg lehetne kérdezni passzívház ügyben.

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#72802) ALI_G válasza föccer (#72780) üzenetére


ALI_G
veterán

Jo kerdesek.
Eloszor is foldszondat tervezel? Ha jol tudom ez nem kovetelmeny a passziv hazhoz. Egy levego-levego szivattyu is elég kell legyen.

Tanusitvanyt kiallitjak itthon, de nemet vizsgaval kell rendelkezzen hogy hivatalos legyen. Ez a zsebbenyulos resze. Nekik biztos van kovetelmenyuk es szerintem nyilvánosak kellene lennie, max nem letezik magyar nyelven. Utana kerdezhetek hogy mire van szukseged, es biztos van magyar szakforum is.

(#72803) gerisz23 válasza Remekelek28 (#72793) üzenetére


gerisz23
őstag

Mennyezetet is burkoltad?ha igen mivel?

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#72804) föccer válasza eszmilan (#72798) üzenetére


föccer
nagyúr

Elfogyott az anyag, de balfaszok voltak. Ilyenkor nem ferde síkba kell elhúzni az anyagot, hanem meglépcsőzni. :(

Ha rendesen akarod javítani, akkor flexxel megvágod 3-4 mm mélyen és felstukkózod, portalanítod, ha kell előnedvesíted. P9 csemperagasztóhoz kevert 1:1-be finom homokot és behúzod síkra. 3 nap múlva burkolhatod, ki is fog száradni.

Ha gányolni akarsz akkor csak simán ragasztóval megpróbálod síkra húzni, de ezt jószívvel egy jó szakember nem teszi meg.

Ha csak egy kicsi pukli van az egészen, akkor azt kőkoronggal megcsiszolnám azon a néhány 10 centiméteren, ezért nem állnék neki aljzatkiegyenlítőzni.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#72805) Ferike81 válasza #46372352 (#72771) üzenetére


Ferike81
senior tag

Nem a termosztát a zizis, hanem a helyének a megválasztása nem jó. Huzatmentes, hőkibocsátó szerkezettől messze kell rakni, ablakon betűző nap ne érje, stb. Általában a leghűvösebb helyiségbe északi-északkeleti falra érdemes tenni. Radiátoros fűtésnél a radiátortól messze. Egy cimborámnál is ilyen gond volt, de nem akart vezetékelni új helyre, és a vezeték nélkülire sem szeretett volna költeni, így a termosztát mellett lévő szekrényt eléhúztuk, megoldódott a légmozgás probléma. Nekem a garázsban lévő computhermes termosztát alján lévő rácsra ragasztottam egy szigetelőszalagot, így ha felnyitom az ajtót, nem kapcsol azonnal, lassítva az érzékenységet.

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#72806) Chaser válasza Morris (#72796) üzenetére


Chaser
titán

Nem volt tisztazva a lampa merete, ilyenbol lattam 1m atmerojut is, es ha mar ennyire furkalni akar gondoltam olyasmirol van szo, nem 30*30asrol

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#72807) macilaci78 válasza eszmilan (#72798) üzenetére


macilaci78
nagyúr

2 méteren 2 mm, 3 méteren 5 mm és mindezt a vízszinteshez képest. Egyik gyártó se méteres szállal méreti.
Mérd ceruzával, akkor biztos jó lesz! ;]

föccer: ez a csemperagasztós móka ragasztott parketta alatt is megállja a helyét?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#72808) mm00


mm00
aktív tag

Sziasztok!

Termosztáthoz van ez a bekötési rajz:

Veszek hozzá két sorkapcsot és bekötötöm az ábrán látható módon. Továbbá az infrapanelnek van földelése, de a lakás földelésének is ott a vezeték, szóval azokat is összekötöm egy sorkapoccsal.

Így kell csinálni?

Természetesen áramtalanítom a lakást a procedúra megkezdése előtt :)

(#72809) Bacusuz válasza eszmilan (#72798) üzenetére


Bacusuz
őstag

van külön glett anyag(javító simító habarcs) beltérre pl:
mapei planipach
henkel rs88
artelit lc700
van ezek között amit 0mm-60mmm vastagságig lehet húzni, gyorsan köt, lépcsőket és lyukakat is ilyennel javítanak a melegburkolók.
alapozni saját magával szokták, palacsintatészta állagú anyagot kevernek ki és azt kenik alá.

gyakorlatban

[ Szerkesztve ]

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#72810) eszmilan válasza föccer (#72804) üzenetére


eszmilan
tag

Hát akkor marad a csemperagasztós megoldás, ezek a speckó anyagok nehezen beszerezhetőek és drágák. Kivitelező is felajánlotta, hogy csemperagasztózza, de mondtam, hogy inkább megcsinálom én, mert az még kevesebb idő, mint megint feltakarítani utánuk a lakást.

Az a P9 típusú az valami jobb osztályú? Nem lenne jobb akkor, hogy ha "sima" csemperagasztót vennék, és akkor nem keverném homokkal, hanem tisztán azzal? Vagy dryvit ragasztót, az mindenre jó.

Pl. ezt: [link]

A száradás nem érdekes, mert ránézésre az aljzat legalább 2 hónap lesz, mire kiszárad úgy, hogy a lamináltat rá lehessen rakni, így fűtetlen helyiségben. Ablak is csak jövő héten lesz. De legalább már nem tocsog minden.

(#72811) eszmilan válasza mm00 (#72808) üzenetére


eszmilan
tag

Ez így tuti jó? Mert ha jól látom ekkor a termosztáton fog átmenni az infrának az árama. Vagy az külön megy az infrába?

(#72812) mm00 válasza eszmilan (#72811) üzenetére


mm00
aktív tag

Innen vettem: [link]

Leírás tabon direkt kiemelik, hogy így kell bekötni. 300W-os amúgy az infrapanel.
Viszont, ha úgy gondolod, hogy hülyeség amit írnak szólj és futok náluk egy kört.

(#72813) macilaci78 válasza eszmilan (#72810) üzenetére


macilaci78
nagyúr

így fűtetlen helyiségben. Ablak is csak jövő héten lesz - Így jó, ha májusra kiszárad. Ha rendesen kifűtöd a telet ás semmit nem kensz a padlóra, akkor lesz kb 2 hónap.
Bármit kensz a betonra, azzal a száradást lassítod.

A hideg levegő sokkal kevesebb vizet képes felvenni, hamar kicsapódik. Tehát amit a beton, a vakolat adna magából, azt a levegő nem tudja felvenni. Jobb esetben csak lassabban szárad, rosszabb esetben az üvegen, de még a falon is csoroghat, penészedhet.

Minek kapkodsz az aljzatmunkával, amikor még minden nedves?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#72814) Red_Bull


Red_Bull
aktív tag

Üdv!
Régi csaphornyos parkettára szeretnék laminált parkettát tenni, viszont kissé fel van púposodva 1-2 helyen, mert vizet kapott.(nem alulról, hanem még az épület felújításakor beázott, azóta olyan maradt)
Ahogy olvasom lamináltat csak teljesen sík felületre szabad tenni,ha bérelek parkettacsiszoló gépet azzal síkba tudom csiszolni?

(#72815) Met válasza Red_Bull (#72814) üzenetére


Met
Topikgazda

Mekkora púp van benne?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#72816) föccer válasza eszmilan (#72810) üzenetére


föccer
nagyúr

Azért jó a P9, mert nagy kezdőszilárdsága van, így haladósabb a munka. Én amikor a WC-met betonoztam, vettem 2 zsák aljzatkiegyenlítőt és azzal kevertem. 2 napos sem volt még és fúrható, dűbelezhető volt.

Azért lehet 0/1-es homokkal keverni, mert nem kell olyan szilárdság, és viszonylag nagy a vastagság.

Macilaci: ha rendesen elő van készítve, portalanítva, és kellő szilárdságú az aljzat akkor működik persze.

üdv föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#72817) eszmilan válasza macilaci78 (#72813) üzenetére


eszmilan
tag

Minden porszáraz, csak az aljzat új, az nedves. De már szerencsére nem annyira nedves, hogy mindenhol csapódjon ki. Már nem csapódik ki sehol.

Azért akarom ezt megcsinálni, mert elkezdeném a válaszfalakat és a vázat azt már a kiegyenlített szélre akarom fektetni, nem akarok a váznak melléhúzni. Annyira csak nem nagy már a pára, hogy a gipszkartonok tönkremenjenek. Földre nem fektetem azért le őket.

Fűtés az még nincs mert nem akartam addig fölrakni a radiátorokat amíg nincs kifestve, de úgy látom kénytelen leszek. Egyébként eddig 16 fok volt bent, kapott bőven hőszigetelést. Csak most sokat volt szellőztetve, így lement 11-re. Csak akkor majd szedegethetem le őket, amikor festek. Nem, nem fogom mögötte kihagyni meg kishengerrel szerencsétlenkedni meg hasonlók. Úgy nem lehet normális festőmunkát végezni.

De lehet, hogy azt fogom csinálni, hogy ahova a radiátor jön, ott leglettelem meg lefestem előre, aztán föl a radiátor, amikor meg minden kész tavasszal, akkor radiátor le és egybedolgozni az egészet.

Még egy kérdés: az aljzat dilatációs habcsíkjáról olvastam, hogy akkor érdemes levágni, ha a burkolat is lent van már. Na most ha mindenhova laminált megy, akkor nem jó az, ha levágom előre a (már kiegyenlített szélű) esztrich síkjában és úgy rakom a lamináltat, hogy kihagyok mindenhol 1-1,5 cm-t és kész?

Eléggé zavar az a kiálló csík, megáll rajta a dzsuva, festeni nem lehet tőle rendesen.

(#72818) eszmilan válasza föccer (#72816) üzenetére


eszmilan
tag

Igazából annyira nem kell haladósabb legyen. Most pénteken délután gondoltam megcsinálni, és legközelebb kedden jönnek melósok, arra nem jó a sima? Addig nem lép rá senki.

Max vasárnap lenne annyi, hogy bevakolok hornyokat, de oda ahol dolgozom, oda le tudok fektetni OSB-t, hogy véletlenül se lépjek rá. Amúgy is fal meletti 20 cm-es sáv csak.

(#72819) Red_Bull válasza Met (#72815) üzenetére


Red_Bull
aktív tag

Hát vagy 5mm biztos van, ki lehet ezt egyengetni ilyen géppel?

(#72820) SzlobiG


SzlobiG
félisten

Páran biztos emlékeztek, hogy év elején mibe vágtam a fejszém egy teljes lakás felújítás az alapoktól a végéig. Mára eljutottunk oda, hogy lassan három hete beköltöztünk és elkezdtük belakni a kecót.
Nagyon sok munka, idegeskedés, idő és persze pénzbe került ez az egész felújítás amit január elején kezdtünk el és novemberre készült el ami jó sok idő, sokkal gyorsabban is kész lehetett volna, viszont elég sok tényező közbe jött, na meg munka mellett az idő is korlátozó volt, nem beszélve a "szakemberekről" ahova kellett hívni, mert sose értek rá, de bezzeg a pénzt meg várták...

Amikor mondtátok, hogy jól gondoljam meg mibe kezdek, nem gondoltam volna hogy tényleg ilyen nehéz ezt össze hozni, most már nem biztos hogy belevágnék még egyszer. :) Ennek ellenére nagyon szeretjük a kéglit még itt-ott van mit tisztítgatni, szilózni, meg ilyen apróságok, meg idővel a folyosóra is egy gardrób, karnis sincs még na meg ami menet közbe jön, hogy mi nincs még. :D

Csináltam pár before-after képet ahogy kértétek még.







(#72821) AndrewBlase válasza DeFranco (#72731) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

A víz megfagy, az "üveg" meg felveszi a megdagadt víz formáját, méretét. Egy kicsit amorf formája lesz neki, de semmi egyéb baja nem lesz.
Nyáron szoktam direkt lefagyasztani, eddig nem volt belőle jujujj! ;)

Miért mindig én???

(#72822) macilaci78 válasza Red_Bull (#72814) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Illene, az a gép arra való. :K
De lehet, nem kell olyan komoly gép, egy flexre, vagy rezgő csiszolóra is tehetsz megfelelő korongot. Ha csak kis darabon kell, olcsóbban kijössz vele, szépnek sem kell lennie, a laminált takarja.
Amire figyelj, hogy a faparkettát a lakk védi is, szennyeződéstől, nedvességtől, de a nyers fa érzékenyebb, mélyen beivódhat a fába és akkor csere. Amit lecsiszolsz, azt kend le valamivel. Lenolajjal például: olcsó, nem is kell szakértelem hozzá és oda elég.
Azt tudd, hogy ha mozog (nyekereg, nyikorog) a parketta, tehetsz rá akármit, az továbbra is nyikorogni fog.
Megint más a pára: a laminált alatt is lélegzik a fa. Párazáró helyett csak párafékező fóliát tegyél! Az előbbi teljesen légzáró és megfojtja a parkettát, bepenészedhet, dohosodhat. A párafékezőnél meg van adva, hogy mondjuk 80 g/m2/nap nedvességet átenged, tehát hagyja lélegezni a fát.
Alátétfólia persze erre még jön.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#72823) macilaci78 válasza eszmilan (#72817) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem, nem fogom mögötte kihagyni meg kishengerrel szerencsétlenkedni meg hasonlók. Úgy nem lehet normális festőmunkát végezni. - én is levettem. Alul sarokszelep, felül termofej, nullára el tudtam zárni, a radiátor alatt meg kis lavórban gyűjtöttem a vizet. Visszarakás után légtelenítés, kész.
Viszont én azt csináltam, hogy a párkány alatt sima fehérrel meghagytam a falat, azt bármikor tudom javítani, festeni, míg a fal többi része kapta a színt. Meglepő, de 4 év után is tetszik, szerintem fasza lett. Viszont ha hónapokkal később melléfestesz akár ugyanazzal a színnel is, az eltelt idő okán is látszódni fog színeltérés, nem beszélve az eltelt idő alatt összeszedett porról.
Vagy leveszed a radiátort festéskor, vagy te is használsz "faltükröt".

Az aljzatkiegyenlítőnél szerintem nyugodtan vághatod a fóliát, ha zavar. Vannak olyan festőfóliák, amik 20-50 cm szélesek, egyik oldala öntapadós. Ezt odaragasztod a fal tövéhez, mehet le a henger koppig, a fólia, a padló a fal tövében nem koszolódik el és egyszerű elvenni. A szegő meg úgyis eltakarja majd azt a részt. Lehet ez foilpakk is alul-felül ragasztva, de akkor alatta nem szellőzik, nem szárad.

Minél szárazabb a levegő, annál gyorsabban szárad a fal és a beton. Nehogy azt hidd, hogy a fal ne vett fel a levegőből nedvességet! Egyik helyen kentünk gyantát a friss betonra, haladni kellett. Rá az aljzatkiegyenlítő, majd az okos spórolt és lekapcsolta a fűtést 5 napra, mire visszamentünk, 62% nedvességet mértünk az aljzatkiegyenlítőben... Kell az a fűtés.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#72824) Red_Bull válasza macilaci78 (#72822) üzenetére


Red_Bull
aktív tag

Köszönöm a választ, a leírtak szerint fogom csinálni. ;)

(#72825) dh66e válasza SzlobiG (#72820) üzenetére


dh66e
veterán

Grat hozzá,szép lett. :K

(#72826) gerisz23 válasza SzlobiG (#72820) üzenetére


gerisz23
őstag

Szép munka,grat :R

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#72827) eszmilan válasza SzlobiG (#72820) üzenetére


eszmilan
tag

Szép lett! Ajtók milyen fajták?

(#72828) SzlobiG válasza eszmilan (#72827) üzenetére


SzlobiG
félisten

:R

Jolaba vettem dekorfóliás.

(#72829) föccer válasza SzlobiG (#72820) üzenetére


föccer
nagyúr

Nagyon tetszetős lett, grat érte!

Ha szabad kérdezni, akkor mennyi lett a felújítás vége költség/nm és ezekbe mi minden tartozott bele?

üdv, föccer

[ Szerkesztve ]

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#72830) SzlobiG válasza föccer (#72829) üzenetére


SzlobiG
félisten

Mindennel együtt 5.5 milla ment rá. Ebből kb 1.5 milla munkadíjra ment el még így is hogy a kőműves munkák burkolással együtt ingyen voltak. :( Iszonyat hogy mi árakat elkérnek manapság szóval már csak ezért se kezdenék bele még egyszer.

Ebbe minden benne van a szekrények, étkező, konyha, gépekkel együtt, ágykeret+matrac, stb-stb. Na meg természetesen a munkadíjak is. 67nm a lakás.

Padlófűtés nagyon jól üzemel 3-as fokozaton vannak a termosztátok és kellemes meleget csinál.

(#72831) föccer válasza SzlobiG (#72830) üzenetére


föccer
nagyúr

82k/nm egy teljes gépészeti és építészeti felújításra teljesen jó. Pláne, ha padlófűtést, ablak cserét is beleszámolunk.

Köszi az infót. :K

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#72832) sketchifun válasza SzlobiG (#72830) üzenetére


sketchifun
senior tag

Szerintem sem lett sok, bár az, hogy a kőműves és burkoló ingyen volt, egy fél milliót spórolt neked minimum.

Szép lett, grat.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#72833) föccer válasza sketchifun (#72832) üzenetére


föccer
nagyúr

Többet, mint fél millát. A képeket elnézve volt bőven mit dolgoznia.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#72834) sketchifun válasza föccer (#72833) üzenetére


sketchifun
senior tag

Jó, de nem sokkal. :DDD

100K/nm a legutóbbi munkánk kerete, hasonló méretben.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#72835) gordonfreemN válasza SzlobiG (#72820) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Az igen.
Tetszenek a padlólapok, ízléses.
A beltéri ajtók is a falszínekkel együtt jó kontrasztot ad, nagyon csillagos ötös.
A fürdőben az ablakot hogyan éritek el?
Egy hibát látok: hi-fi hangsugárzót sarokba, falra nem teszünk, ejnye ;]
:R

szerk: a fal mivel és milyen színnel lett festve?
Nekem nagyon tetszenek a fehér falak (ha fehér), de amikor otthonra elképzelem, valahogy mindig ellenérzések ébrednek bennem. Ez ilyen rossz magyar beidegződés, hogy legyen papagájszíne egy lakásnak, pedig a fehértől jobb nincs :)

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#72836) Csabroncka válasza SzlobiG (#72830) üzenetére


Csabroncka
addikt

27% áfa ;]

"in medias res"

(#72837) Chaser válasza sketchifun (#72834) üzenetére


Chaser
titán

Nalam is ha azt nezem teljes gepeszeti felujitas volt, viz, villany, futes "csak" klima, de 23nm fodem teljesen cserelve, 27nm oldalso fal kartonozva draaaaaga rendszerrel:d - meg folyamatban - nekem is kb 100k/nmre jon ki kompletten, de vakolat is nappalit kiveve lement es kartonozva lesz, furdo belul porfixbol epitve, es sok-sok finom hangolas
En az arba meg bele szamoltam a haztartasi gepeket, bojlert, uj redonyt, ajtokat is, de szeptember ota csinalom, kulonben szamolhatnek nyugodtan 150kt is /nm arra ami megvalosult/megvalosul, nalam igazabol ujjapites volt/van
50es gegecsovet honnan lehet venni? Tv moge akarom kabel rejtonek, legrosszabb esetre van egy 40es pvc
csovem, de jobb lenne gegecso
Utp utolso pillanatban jutott eszembe, edigiben ofc a legdragabb 20mes volt csak raktaron:d de benn van az is ket helyen, 250m felett hasznaltunk fel kabelt a villanyhoz, vezetekbol is szepen:d 20 koros lett a villany, konnektort nem szamoltam:d

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#72838) r.levente75 válasza SzlobiG (#72830) üzenetére


r.levente75
addikt

Nagyon szép lett gratulálok. :C

(#72839) Remekelek28 válasza gerisz23 (#72803) üzenetére


Remekelek28
őstag

Igen burkoltam,ahogy a képen is látszik. Elég jól néz ki élőben. Praktikerből vettem ilyen hungarocellszerű 50x 50 es lapokat.
Szerinted kivágjam a let fölötti részt,vagy mehet rá?

(#72840) föccer válasza Remekelek28 (#72839) üzenetére


föccer
nagyúr

Mindenképpen vágd ki, már csak tűzvédelmi szempontból is. Bármi szikra vagy elektromos ív hatására a polisztirol könnyen begyulladhat.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#72841) Remekelek28 válasza föccer (#72840) üzenetére


Remekelek28
őstag

Rendben. Én is gondoltam erre.

(#72842) gordonfreemN válasza Morris (#64917) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Megvettük az Aldis párátlanítót, hát talán tényleg ez a legjobb megoldás. Beteregetünk már a fürdőbe és mivel kicsi, ezért a párátlanító reggelre meg is szárítja a ruhákat. Meg ha lokálisan probléma van valahol akkor odateszem dógozzá.
Persze a napi szellőztetés is megvan!
Köszönöm az eszmecseréket ezzel kapcsolatban!
Ha lesz -15-20 akkor jelzek, mi újság :)

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#72843) Morris válasza SzlobiG (#72820) üzenetére


Morris
veterán

Baromi jó lett! :K

(#72844) Chaser válasza gordonfreemN (#72842) üzenetére


Chaser
titán

tudsz róla pár képet lőni, méreteket megadni, gyűrtó/típus? lehet a fürdőbe berakom én is, még építés lalatt, de már nem sok van hátra ( : lesz elszívó venti, de még éppen párátlanítónak is tudok helyet csinálni

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#72845) Morris válasza gordonfreemN (#72842) üzenetére


Morris
veterán

Mondtam én, hogy jó cucc! Használjátok egészséggel!

Nekem ez van: https://www.lidl.de/de/silvercrest-luftentfeuchter-sle-3

Az aldisat vitte az asszony a váláskor.

[ Szerkesztve ]

(#72846) zsolt0638 válasza föccer (#72840) üzenetére


zsolt0638
tag

Egyszer ittasan fel akartam gyújtani egy tábla hungarocellt ( az ugyanaz? ) nem sikerült, csak zsugorodott. Béna vagyok?

(#72847) Remekelek28 válasza gordonfreemN (#72835) üzenetére


Remekelek28
őstag

Jaja ez teljesen igy van.. ezek a lightos szinek,sokkal jobban tetszenek,de én is papagájosra festettem..Van olyan szoba ahol 3 szin van..

SzlobiG.: Nagyon fasza minden,jó izlésed van...

(#72848) Chaser válasza SzlobiG (#72820) üzenetére


Chaser
titán

frankó lett, ezt elnézve büszke vagyok:d, hogy nálam is annyira jött ki kb a nm ár, utána számolva inkább 115k körül lesz a vége, és még idén eljutok a 90%-os állapotig ha költözésig nem is, hát nálam a before kicsit csúnyánykább ( : az after remélem lesz ilyen korrekt:)
munkadíj nálam jóval kevesebb lett mert én csináltam sok mindent, meg ofc busineselltem amit tudtam, meg lett azért pár jó gépem is ezért az árért, de még mindig nyelem a port ( : azt hittem nem kell több 25db-os sittes zsák csomagot vennem, de már megint pár db maradt abból amit legutóbb vettem ((( :
a "szagembereket" meg hagyjuk, magaduramhaszógádnincs' :d

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#72849) gerisz23 válasza Remekelek28 (#72839) üzenetére


gerisz23
őstag

Vagy vágd ki vagy tegyél be valamilyen tűzgátló anyagot.A ledes lámpa tápegysége elég jól fel tud hevülni.

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#72850) SzlobiG válasza föccer (#72831) üzenetére


SzlobiG
félisten

Én köszi a betonyt. ;]

(#72834) sketchifun Nagyon sok kőműves munka volt 500k-tól biztos több lett volna a munkadíja. Meg természetesen mindenhol a jobb fajta anyagokat vettem meg nem az olcsóakat.

(#72835) gordonfreemN Lezárva sosincs, annyi elég hogy felnyomjuk ütközésig mivel a ruhákat is ott szárítjuk a padlófűtés miatt így befülled elég hamar és kell neki a szinte állandó szellőzés.
Valójában nem fehér, kicsi sárgás beütése van a TV mögött meg erősebb sárgás barnás mint a tapéta. Folyosó először fehér volt, de az nem tetszett a kis szoba lett fehér, az egyenlőre ilyen mindenes.
Igen már ki lettem okítva, hogy úgy nem jó. :D

(#72836) Csabroncka Na igen gondolhatod, hogy ebből a munkadíjakból én hol kaptam számlát...

Köszi a gratulációkat csak annyit mondhatok mint ti nekem anno egy éve, hogy ne vágjatok bele. :D

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.