Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#72701) Lipton válasza DoItYourself (#72676) üzenetére


Lipton
őstag

- jogos
- jogos
- gázra lehet, de nekünk az indukciós mögött ilyen van vagy 10 éve és semmi baja...

Alapvetően igaz, hogy drágább, de jellemzően 1-2m2 kell ilyen esetekben és ugyan a m2-re vetített ára valóban magas, de nem kell sok belőle. Mellette nagyon fel tud dobni egy konyhát.

Csempénél a fuga koszolódhat jobban és aránylag nehezebb takarítani + a burkolási (munka)díj és segédanyagok is növelik az árat.

(#72702) Lipton válasza martillo (#72677) üzenetére


Lipton
őstag

Nem kell feltétlenül levágni előre de illik kiszámolni/lerajzolni, hogy mi hogyan jön ki, ne a végén legyen meglepetés. Függőleges és vízszinten irányban is meg kell nézni, hogy hogyan jönnek ki a szélek és a vágások illetve a minta.

A vágót próbáljad ki előre, ne a munka közben derüljön ki, hogy nem tudsz vele vágni. Nagy különbségek vannak vágók között. A technikára is rá kell érezni, hogy nyomod/tolod, hogy roppantod el. Apropó, mennyi lapod van pluszban?

Weber nem tudom milyen, mapei párti vagyok. Elvileg 5kg/m2 a ragasztóigény, ekkora burkolásra nem kell sok, nem érdemes ezen spórolni. Fuga is egy zsák elég, sziló is az alsó kihúzáshoz.

Keverőszárad van az anyagot bekeverni?
Fogazott vasad van?
Gumis fugázód van?

A csempét is kenjed meg a sima felével egyszer nagyon vékonyan majd mehet a falra a fogazottal a ragasztó. Fugánál vigyázzál, hogy ne legyen nagyon vizes mert akkor a száradás során repedezni fog.
A munkalapra rá tudod támasztani az első sort majd valamilyen módon (ék, fugakereszt).

Amit írtak feljebb arra figyelj, ha festett a fal akkor le kell kaparni a festék nagy részét mert nem fog rá jól tapadni a ragasztó.

Szerintem ne keverj be elsőre túl sok ragasztót. Elvileg összesen nem kell egy zsákkal majd a 4m2-re.

Egy hosszabb léccel, vízmértékkel nézzed meg előre a síkpontosságot, bár ha a konyhapult ott van akkor remélhetően nem olyan vészes - látszana a pult szélénél nagyon.

Fugakereszt "helyett" létezik ilyen speckóbb szintezős műanyag. Nem olcsó, de egész jó dolog.

(#72703) martillo válasza Lipton (#72702) üzenetére


martillo
tag

Koszi a segitseget neked is!!!

Igertem kepet a helyszinrol.
Errol lenne szo, pirossal amit jeloltem, ott vannak sarkok/toresvonalak, illetve a fekete vonal mutatja, hogy a meroleges falon is a fenti szekreny vonalaig fel akarjuk csempezni.

A vagot majd ki akarom probalni mindenkeppen!
Keveroszaram van, fogazott vasam szinten, gumi fugazom viszont nincs, azt akkor vennem kell.

A fal festett, szoval kaparni kell, mit jelent az, hogy a nagy reszet?
Amig a teljese szine el nem tunik?

Ha esetleg tobb reszletben csinalom, azzal nem kovetek el nagy hibat, ugye? Csak gondolom a fel nem hasznalt es bekevert ragaszto lesz a vesztesegem...

(#72704) sketchifun válasza martillo (#72703) üzenetére


sketchifun
senior tag

Nem kaparni. A spakli élével összekarcolni.

Mehet több lépcsőben is, max a ragasztót bukod. Fugázni csak akkor szabad, ha kész az egész.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#72705) Chaser válasza föccer (#72700) üzenetére


Chaser
titán

En is csak leegyszerusitettem ( : ha munkamhoz kapcsolodna belemelyednek, de igy eleg ennyi
Kesz ajtoval foglalkozo ceget tudtok? Bemegyek, kivalasztom, megveszem jellegu tortenet erdekel, nem az egyszer csak majd legyartjuk/berendeljuk, keszlet meg a kiallitott darab

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#72706) pjen válasza Chaser (#72705) üzenetére


pjen
félisten

Praktiker,Bauhaus stb. :) ű

(#72707) pirosvilamos válasza Melack (#72635) üzenetére


pirosvilamos
tag

Szia!

10 centis Ursa van, max. levágjuk, amekkorára kell.
Mondjuk én simán elzárom a fagycsapot, nem szigetelem semmivel a föld feletti részét.
Jövő héten szabin vagyok, ha aktuális.
Helyileg meg Gyömrő.

[ Szerkesztve ]

--pirosvillamos-- Creality Ender 3, C64, Amiga 500+, meg egy vacak laptop netre...

(#72708) Lipton válasza martillo (#72703) üzenetére


Lipton
őstag

Nem kaparni. A spakli élével összekarcolni.
A lényeg, hogy a festékre nem tudsz normálisan ragasztani. Ki kell látszani a vakolatnak, annyira meg kell kaparni. Teljes felületen nem kell de szerinem ne csak 1-2 karc legyen rajta.

Lehet bármennyi részletben csinálni de magadat szivatod vele szerintem. Ekkora feladatot le kell nyomni egyben és takarítás (konyha, szerszámok, stb.). Nem érdemes szétszedni. Alapban egy nap burkolsz és a második napon tudsz majd fugázni csak (kikaprigálod a fugákat, bekened telibe, lehúzod, lemosod).

Amikor meghúz ez is, akkor mehet a szilózás, annak is van saját technikája. Benyomod az anyagot. Ráfújsz clin ablaktisztítót, elhúzod, majd leszeded a felesleget. Lehet az újjaddal is elhúzni (khm...) de fillérekért van szilikon fugaelhúzó, azzal igényesebb, egyszerűbb.

Még egy megjegyzés: a burkolásnál figyelj oda, hogy hagyjad a fugákat "tisztán". Amikor egy lapot felraksz, a fogas vas sima sarkával húzzad végig a nem burkolt részen a falat/lap élét így szép tiszta fuga lesz és nem ragasztóval teli.

Élvédő egy szál kell majd arra a rövid élre is. Vegyél szépet, nem bánod meg (acél, alu...). A csempe felső élét még ki kell majd húznod valamivel és le kell festeni, erre is készül.

Elég keskeny a hely az ablaknál a kávában, elfér ott a csempe + ragasztó?

[ Szerkesztve ]

(#72709) macilaci78 válasza eszmilan (#72698) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Persze, mindkettő klikkes, az egyiket szabad ragasztani is, a másikat tilos. Az egyiket fel lehet újítani, a másikat ki lehet dobni. Az egyik vastagabb, a másik vékonyabb, szintezésnél nem mindegy. Az egyik testre szabható, a másik nem.

Persze vannak egyformán érvényes megfontolások, például a kapcsolódási rendszer típusa, minősége. Klikkes, persze, mint ahogy az autó is belső égésű motorral működik... Uniclick, 2G, 5G, stb. Az a kérdés, milyen minőségű a kapcsolódási rendszer, annak kidolgozottsága, mennyire könnyen illeszthető. Az 5G például csak belepattan a szomszéd lapba, a többit ütni-verni kell a rövid oldalon, a silányabbat a hosszú oldalon is. Szerszám kell hozzá, szakértelem, nagyobb kálót generál, stb.

Graboval jártunk úgy, hogy pár éves gyártás a tárolás közben annyira elvetemedett, hogy nem bírtuk lerakni. Centis amplitúdóval rendelkező hullámok voltak a háromsávos gőzölt akácban, a 225 centis szálban 7-8 helyen. :Y Ezzel szemben a Befaggal dolgozni egy álom, egy Harot meg ha a szobaajtóból dobsz le, akkor is jó.

Szalagparkettáknak általában 3-3,5 mm kopója van, több nem tud lenni, mert a kapcsolódási rendszer sajátossága miatt nem tudnád ráfordítani a következő sort. Kevesebb lehet, de az nem ér annyit. A 3-3,5 mm-hez jár 13,5-14 mm teljes vastagság. Kell, mert különben a felületkezelés, a kopóréteg elhúzza a szálat. Ha a Jola 12,5 mm vastag, akkor esetleg 2,5 mm kopója van. Aki ezt 3 alkalommal felcsiszolja, azon nem volt fizikai sérülés, de pác sem.

Lamináltnál sokan csak azt nézik, hogy legalább 8 mm, és legalább 32-es kopásállóság, pedig ez messze nem ilyen egyszerű. Ma már a laminált vastagsága, keménysége és kopásállósága nem jár kéz a kézben. 7 mm vastagsággal is van 33-as kopásállóságú, 12 mm vastagsággal is van 31-es. A kopásállóságot és a keménységet majdnem mindenki keveri. A keménység az anyag keménysége, hogy fizikai behatásra milyen mély, milyen alapterületű mélyedés keletkezik. A kopásállóság csak a felület kopását méri, görgősszék, cipőtalp, kutyamancs... A vastagság csak azt mondja meg, hogy mennyire tolerálja az aljzat egyenetlenségeit. Tükörsima aljzaton a 7 mm-es padló sem mozog, nem kopog, macskakövön a 10 centis járdalap is billeg.
Olyan ismérvek vannak még, hogy vízzel szemben mennyire, vagy inkább mennyi ideig ellenálló. Vagy hogy a felületi kidolgozottság minősége milyen, mennyire részletgazdag? Ez elsősorban tapintást jelent, csak másodsorban a vizuális minőséget.
Ha már vizuális élmény: mindent megrajzolnak, amit a papír elbír, egy átlagos laminált lap 18-20 cm széles, és simán rárajzolják az egysávos dekort olyan felületkezeléssel, amit fán meg sem lehet valósítani, vagy csak nagyon drágán. És emellett vannak a megszokott szalagparketta méretnél nagyobb laminált lapok is.

Tehát almát hasonlítasz körtéhez. Ne egy átlagos (pl egysávos, pácolt tölgy, enyhén strukturált, fózolt) lamináltat hasonlíts egy legalja (pl három sávos, rusztikus, natúr bükk, 2,5 mm kopó) szalagparkettához, mert nem összemérhető a kettő. Vegyél alapul egy nagy méretű lamináltat, ami legalább megközelíti a 2 méter hosszt (pl Eurowood Chalet 1840 mm, vagy HARO GranVia 2200 mm) és egy egysávos tölgy szalagparkettát.

A szalagparketta felületéről is lehetne szót ejteni, meg jönnek a tudatos júzerek, hogy a gyerek csak természetes anyagon kúszhat-mászhat stb.

Az alátétekről, ragasztásról is lehetne mit regélni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#72710) martillo válasza Lipton (#72708) üzenetére


martillo
tag

Koszi ismet!
Rovid el alatt mit ertunk? :F

Tippre el kellene fernie a csempe+ragasztonak, de majd kimerem azert elore.
A reagasztot milyen vastagsaggal erdemes szamolni?

(#72711) DonThomasino


DonThomasino
veterán

Valaki megtudná nekem mondani ez
pontosan milyen márkájú típusú szifon ?

:R
Egy ugyanilyet szeretnék venni.

[ Szerkesztve ]

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#72712) macilaci78 válasza DonThomasino (#72711) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én még ilyet nem is láttam, csak gömbölyded körte alakút, azt viszont sok helyen. Az nem jó?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#72713) DonThomasino válasza macilaci78 (#72712) üzenetére


DonThomasino
veterán

Első körben ilyet szeretnék. :R

Ez nem valami szabványos akkor ?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#72714) macilaci78 válasza DonThomasino (#72713) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Az én ismereteim nem mérvadóak. :R

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#72715) pjen válasza DonThomasino (#72713) üzenetére


pjen
félisten

Szabványosnak szabványos,de lehet a mosogató géphez adták.

(#72716) DonThomasino válasza pjen (#72715) üzenetére


DonThomasino
veterán

Ezt a mosogató medencéhez adták konkrétan.

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#72717) macilaci78 válasza DonThomasino (#72716) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A végpontok helyzete és vastagsága számít neked, maga a szifon alakja egészen addig mellékes, ameddig ellátja a feladatát.
Kell egy Y-ág, hogy be tudd kötni az egyik eszközt (mosogatógép/mosógép), meg egy másik, ami a túlfolyó, vagy egy másik eszköz sajátja. Ezt azért a Praktikerben is megkapod, vagy egy gépészboltban, szakáruházban is.
Én volt, hogy elvittem a régit, hogy ilyet keresek olyan verzióban, ami nem rohadt el, nem csöpög, stb...

pjen: maximum valamelyik csőből vágni kell. - így-így. Nekem is van még otthon egy 40 mm-es toldócsövem 50 cm hosszal, ha kell, vágok belőle, kívül kúposra igazítom smirglivel, belül pedig lesorjázom.

[ Szerkesztve ]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#72718) pjen válasza DonThomasino (#72716) üzenetére


pjen
félisten

Passz.Ezek csere szabatosak.maximum valamelyik csőből vágni kell.

[ Szerkesztve ]

(#72719) #77081088 válasza DonThomasino (#72711) üzenetére


#77081088
törölt tag

Nekem valami hasonló van kialakítva. A szifont adták gyárilag a mosogató tálcához,leírom a típust is ha kéred. De szerintem csak a szifont is meg lehet venni hasonló kivitelben.
(#72720) föccer Már nem kell megadnom a márkát :)

[ Szerkesztve ]

(#72720) föccer válasza DonThomasino (#72711) üzenetére


föccer
nagyúr

TEKA-nak vannak ilyen lefolyói, ha jól emlékszem.

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#72721) DonThomasino válasza #77081088 (#72719) üzenetére


DonThomasino
veterán

Jöhet köszi. :R

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#72722) Remekelek28


Remekelek28
őstag

Üdv

Ma,ahogy festettem már a szobám ,kis pár centis foltok maradtak vissza a második festés után is,pedig az egyik legjobban fedő festéket használtam a polifarbet. Nem tudjátok,ez mi lehet,mi lehetett itt korábban? Most vettem a lakást és onnan és a környékéről kis matricákat szedtem le. Ime a foltok

(#72723) Chaser válasza pjen (#72706) üzenetére


Chaser
titán

Nem tartanak obiban 80k felettit kb, reggel onnan jottem,.fel ora.utan jott ra az ember h nincs, de nem jott vissza szolni, legszivesebben kette rugtam volna ( :
Megoldottam olcsobban, jovore majd megy ele 3 retegu uveg bejarati, azt majd gyartatom

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#72724) macilaci78 válasza Remekelek28 (#72722) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Mélyalapozó volt?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#72725) Remekelek28 válasza macilaci78 (#72724) üzenetére


Remekelek28
őstag

Persze,az volt.

(#72726) r.levente75 válasza Remekelek28 (#72722) üzenetére


r.levente75
addikt

Ragasztó. A foltokat ki kell kaparni javítani előfesteni és telibe az egészet.

(#72727) Lipton válasza martillo (#72710) üzenetére


Lipton
őstag

Felulettol fugg (sikpontossag) de nem kell fel centi sem.

[ Szerkesztve ]

(#72728) Csabroncka válasza Remekelek28 (#72722) üzenetére


Csabroncka
addikt

A matricák oldószeres ragasztója miatt van!

r.levente75: Levi nem tudod, hogy mitől van, hogy az akrill tömítésnél (eddig ahol jártam szinte mindenhol ezt láttam) a festék idővel fakul és kivilágosodik a falhoz képest.

Pl holkerek mentén sarkokban..stb a színes és értelemszerűen minél erősebb színeknél elég látványosan előjön - nálam is 2 év után - persze rögtön nem veszed észre, de közelről egyértelmű..

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#72729) ALI_G


ALI_G
veterán

Murattanos uvegasztal mennyire szereti a fagyot? Fahazban tarthatom telen?

(#72730) Csabroncka válasza ALI_G (#72729) üzenetére


Csabroncka
addikt

Ha vízmentes, száraz akkor no para

"in medias res"

(#72731) DeFranco


DeFranco
nagyúr

ha már gyakorikérdések... :D

szénsavmentes ásványvíznek gyári állapotban mennyi esélye van szétfagyni? nem fagyvédett helyen tartok valamennyit, de nem lenne jó ha szétfeszítené magát egy fagyos éjszakán.

biztosan van benne annyi levegő ami ezt megakadályozza vagy inkább evakuáljam? (lidis sajátmárkás)

(#72732) r.levente75 válasza Csabroncka (#72728) üzenetére


r.levente75
addikt

Ismerős a jelenség, az a vicc nálam is ilyen, talán a hunor festhető akrilnál jön elő a legkevésbé.
Jeleztük már több gyártó felé, válasz még nem érkezett.

[ Szerkesztve ]

(#72733) föccer válasza DeFranco (#72731) üzenetére


föccer
nagyúr

Nekem még egyszer sem repedt szét a műanyag palack.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#72734) ALI_G válasza Csabroncka (#72730) üzenetére


ALI_G
veterán

Eddig szaraz. Es teraszon letakarva mar necces? Mar szetszedtem, de nem volt egyszeru mert bazi nagy. Es ugy latom hogy a beepitett szetszedes/összeszerelések szama véges :)

[ Szerkesztve ]

(#72735) Remekelek28 válasza r.levente75 (#72726) üzenetére


Remekelek28
őstag

Sejtettem én is,hogy az lesz. :R

(#72736) Remekelek28 válasza r.levente75 (#72726) üzenetére


Remekelek28
őstag

Amugy azt nem tudjátok esetleg a polifarbe esetében,hogy kell kimosni és tárolni a már használt hengereket? Mert olyan sűrűn van benne az anyag,hogy fél órás áztatás csavarás után se tisztul ki és ,úgy meg másnap necces egy uj szinnel használni,illetve ha rá is szárad,akkor meg sehogy se lehet.
De igy jártam a mélyalapozós hengerrel is,beleszáradt,már szinte használhatatlan.

Tegnap a fehér hengert este belenyomtam a festékbe,ugy legalább nem szárad bele,mert ma szükségem lesz rá.

[ Szerkesztve ]

(#72737) sketchifun válasza Remekelek28 (#72736) üzenetére


sketchifun
senior tag

Ne áztasd, folyó langyos víz alatt mosd ki.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#72738) r.levente75 válasza Remekelek28 (#72736) üzenetére


r.levente75
addikt

Kiveszed a festékből kinyomod belőle a festéket és ahogy írták mehet a csap alá. Folyóvíz folyamatos nyomkodás mellett addig mosni amíg tiszta víz nem folyik belőle a nyomkodás hatására. A vizet be kell engedni a nyél helyére a lyukba is Mindkét oldalról. A hengert mosás közben többször forgatni.

(#72739) Lipton válasza DeFranco (#72731) üzenetére


Lipton
őstag

Mennyie van tele? Van olyan ásványvíz ami teljesen meg van töltve, ott simán szétnyomhatja. Egy "normál" esetén is megnyomja a palackot de nem nagyon reped ki.

(#72740) Chaser válasza DeFranco (#72731) üzenetére


Chaser
titán

Ezen jot vidultam ( : teljesen mindegy mit hazufnak ra, viz, az h esetleg 1-2 plusz asvany van benne nem fogja megakadalyozni a fagyast, fagyallo idealis esetben nincs benne ( : milyen a muanyag palack, mennyi levego van benne, mennyi a homerseklet, ezek fuggvenye mikor fagy meg, szetrepedt muanyag palackot meg nem lattam, nyaron mindig fagyasztom a vizeket, neha meg szensavasat is ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#72741) macilaci78 válasza DeFranco (#72731) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Keményre fagy, de a műanyag palack enged annyit, hogy ne legyen baj belőle.
Mellesleg először a teteje, a levegő alatti rész fagy meg.

Üveg anyagú palackot viszont megroppantja.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#72742) DeFranco válasza Chaser (#72740) üzenetére


DeFranco
nagyúr

teljesen mindegy mit hazufnak ra, viz, az h esetleg 1-2 plusz asvany van benne nem fogja megakadalyozni a fagyast, fagyallo idealis esetben nincs benne

szerintem valamit félreérthettél ;)

(#72743) DeFranco válasza Lipton (#72739) üzenetére


DeFranco
nagyúr

hátö. lidis másfeles mentes, ennyit tudok róla, majd megnézem mennyire lehet tele, eléggé megoszlanak a vélemények lehet jobban járok ha nem kockáztatok.

(#72745) ecaddsell válasza föccer (#72691) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

Egy nagyon jó leírás volt, köszi.
Lehet, hogy közvetlen haszna a hétköznapi életben kevés van, de akkor is akik szeretik megérteni, hogy mi hogy működik azoknak hasznos volt.

(#72746) Morris válasza #46372352 (#72744) üzenetére


Morris
veterán

A rádiósnak a vevő részébe 230V kell. (fázis - nulla)
És a másik két vezeték pedig a kazánhoz csatlakozik.
Az vevőt rakhatod nyugodtan a kazán mellé. Csak legyen ott neki egy konnektor. A termosztát meg mehet oda ahova jónak látod. A lakás leghidegebb pontjára.

[ Szerkesztve ]

(#72747) ecaddsell válasza ALI_G (#72690) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

A kondenzáció mértéke alapvetően a visszatérőtől függ mert azzal hűtik a füstgázt nem az előremenővel.

Amikor emeled az előremenőt akkor jó eséllyel a visszatérő is emelkedni fog.
Ez pedig csökkenti a kondenzáció mennyiségét.
Olyan előremenőt kell használni amivel még pont ki tudod fűteni amit ki akarsz.
Mindenféle okosságok (pl. külső hőmérős időjárás követő szabályzás) is ezt csinálják.

Itt egy egész precíz görbe a visszatérő függvényében.
http://www.healthyheating.com/Boiler-efficiency.htm

dantre
Lenne egy nagy gondom, van egy Computherm Q7 szoba termosztátom, az a baj vele, hogy a hőmérője annyira érzékeny, hogy pl. ha egy-két méterre járkálunk tőle 3-4 tizedet is felugrik a hőmérséklet, ha a kb. 1.5m-re mellette lévő tévét bekapcsolom, akkor percek alatt 1 fokot is felugrik.
Így nem kapcsolja be a kazánt pedig hideg van a lakásban.
Az lenne az első kérdésem, hogy lehet ezzel valamit kezdeni?

Én azt csináltam, hogy a termosztátot felvettem olyan magasra, hogy mindig menjen a kazán és termo fejjel szabályzom minden helyiség hőmérsékletét (ill. külső hőmérséklet függvényében az előremenőt).
Felesleges kapcsolgatnia, csak rontja a hatásfokot meg amortizálja a kazánt.

A másik kérdésem, ha az előzé nem megoldható, akkor kicserélném egy rádiósra: Computherm Q7-RF, és a vevőt beraknám a mostani helyére a kezelőt pedig más helyre tenném.
Megoldható-e ez így?

Igen. On/off termosztát csak ki/be kapcsolja a kazánt, nem lényeges, hogy a kazán mellett teszi vagy kicsit messzebb tőle. Viszont mint írtam én nem így csinálnám.

(#72750) #77081088 válasza ecaddsell (#72747) üzenetére


#77081088
törölt tag

"Felesleges kapcsolgatnia, csak rontja a hatásfokot meg amortizálja a kazánt."

Ez érdekelne engem is! Nem kötekedem,hanem tanulni szeretnék :) Ugyan is én is a Q7-es vezérlőt használom.Tehát az érdekelne hogy miért amortizálja a kazánt a termosztát? A gyári vezérlője is ki be kapcsolgatta. Ha termo fejjel szabályzod az nem kapcsolja? Utána fogok olvasni,érdekel a működése.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.