Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#73851) mezis válasza Morris (#73850) üzenetére


mezis
nagyúr

Profi: sávalap körben, fagyhatárig, a felső beton lemez pedig vasalva.

Gyakorlatban: sávalap valamilyen mélységig, teteje ugyanaz. :D

mezis

(#73852) Morris válasza mezis (#73851) üzenetére


Morris
veterán

Sávalapot is vasaljam?
Bekössem a ház alapba?

(#73853) mezis válasza Morris (#73852) üzenetére


mezis
nagyúr

A svalap aljába tennék vasat, pláne, ha nem ásod le 1m-re. A bekötést csak akkor csinálnám, ha dilatáció nélkül szeretnéd csempézni a ház teraszához. (Én hagynék rést. Okos enged... ;] )

Jókora hőtárolós betonkályhád lesz nyáron. Én inkább térkövezném. Azt könnyebb felszedni, ha meggondolod magad...

mezis

(#73854) Morris válasza mezis (#73853) üzenetére


Morris
veterán

Fedett lesz. Cserép tető lesz fölötte. Miért gondolnám meg magam? :U
Valamilyen fa padlót szeretnék rá.

[ Szerkesztve ]

(#73855) mezis válasza Morris (#73854) üzenetére


mezis
nagyúr

Minek annyi beton a fa alá ?

Debrecenben amikor még piac volt a piac utcán (meg sár), deszkából építettek járdát. Cölöp alapokra. Talán még ma is akad a föd alatt ezekből fa cölöpökből...
Pontosabban.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#73856) fero02 válasza Morris (#73850) üzenetére


fero02
veterán

Én pontalapot csinálnék a pillérek alá, illetve a vasalt sávalap alá is. Meg a betonplacc méretétől függően közé is párat, utána telibe mehetne rá, térhálóval erősítve a történetet.

(#73857) philoxenia válasza föccer (#73849) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A kötés utáni térfogat függ a beton fajtájától? Mennyi zsugorodással kell számolni?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#73858) runner 125 válasza n@p@lm (#73840) üzenetére


runner 125
nagyúr

A tetőt tartót oszlopoknak én akkor is ásnék fagyhatár alá mindehova alapot. Kb. 30 x 30 cm szélességben, 80 mélyre illene lemenni.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#73859) runner 125 válasza Morris (#73850) üzenetére


runner 125
nagyúr

Gondold át, h kell-e ekkora, mert tippem szerint ez lenne vagy 50-60 m2 így fotóból ítélve... tökéletesen kivitelezni nem két fillér, máshogy meg szerintem nincs értelme nekiállni. Már ha mindenképpen klasszikus, betonalap, zsalukő, beton megoldásban gondolkodsz.

Az biztos, h én így csinálnám (és csináltam is idén, igaz enyém kisebb, csak huszon pár m2):
- Meglévő kilépőt teljesen elbontani.
- A ház alap kivételével U alakban 80 cm mélyen ásnék körbe egy sávalapot. A hátso fal és a garázs mellett is végig. Mivel ez tippem szerint ránézésre legalább 7 x 7 méter, így valamilyen irányba biztosan megfelezném a távolságot, és oda is ásnék egy alapot végig.
- A hátsó és első alapot bekötném a ház alapjába, végig vasalva körbe. Lehet kapni pár ezer ft-ért 2 komponensű 1,5 tonna teherbírású ragasztót, én a megfúrt alapba mindenhol ezzel kinyomva ütöttem bele a vasat.
- Az alap elküszülte után vízszigetelni. Majd felzsaluzni a végső betontszint alá úgy 16-18 cm-rel az egészet (a közbenső sávalapot is!). Nyilván minden zsalusort bevasalnék és szintúgy bekötném az 1-1 sort 2-2 szállal a ház lábazatába.
- Ha a drénlemez drága, vagy nincs, a zsaluzat belső felét a legvasatagabb fóliával végig beborítani (h onnan se kapjon nedvességet)
- 2 hét elteltével nekiállnék feltölteni a terasz alját. Felső pár cm-be érdemes vöröskavicsot talicskázni, majd kölcsönözni egy döngölőt /lapvibrátort és alaposan, többször átmenni az egészen, szükség esetén belocsolással.
- Megfelelő feltöltött állapot után meg kell csinálni a deszkából a betonszintek zsaluzatát.
- Ha kész a zsalu, az első kb. 8-9 cm vastag betont 4-es / 5-ös vashálóval megerősítve le kell húzni. Fontos, h ilyenkor először lapáttal a vasháló méretének megfelelő felületet érdemes először bedobálni és kb-ra elhúzni 4-5 cm vastagon, ez azért fontos h a vasháló a réteg közepében legyen. Ne alatta, mert úgy semmit nem haszál.
A vashálókat illik pár helyen egymáshoz drótozni.
Mi ezen első, vashálózott rétegnél kötöttük be végig a házalapba a betonszintet. Szintúgy kb. fél méterenként meg lett fúrva, majd a 10-es vasat a ragasztóval kinyomott furataokba vertem 30cm mélyen, és hozzádrótoztam a vashálót. (Mivel a ház mellett közvetlenül én sem ástam sávalapot a terasznak.)
- Amint kész az első réteg beton, illik várni újabb 4 hetet, majd GV45-ös kártyánnyal le kell vízszigeteleni az egészet. A kátrány illik felhajtani a teraszt érintő falakra végig, legalább 12-13 cm magasan.
Nyilvánvaló h 15-20 cm átfedéssel kell lerakni, mindenhol alaposan összemelegítve.
- Ezt követően mehet rá a végső, már vasalatlan újabb 8-9 cm vastag betonszint.

Itt kaptam a tippet, biztosra akartam menni, mert tartottam tőle h még ennél a kicsi terasznál is az eltérő hőtágulási tényezők miatt, idővel megreped a lap, így vettem az egészre Murexin feszültségmentesítő lemezt. Ez a saját ragasztójával kerül lerakásra tavasszal, majd szintúgy a saját kültéri, felxi ragasztójával kerül rá végül a járólap. Van aki szerint marketing bullshit, én azért láttam már minőséi anyagokból épült, luxusházakat is, ahol futott szép repedés a teraszon, úgyhogy nem mertem rizikózni. Van aki szerint ez a lépés kiagyható, ezt csak amolyan háttérinformáció gyanánt írtam.

Illetve h számokat is írjak, h tudj kalkulálni.
Az alap jó részét én ástam ki egyedül, kb 12 métert kellett ásni, 30 cm szélességben, 80 mélyen.
A 2 kőműves és én, mint "segéd" úgy 6 teljes munkanapot dolgoztunk rajta.
Ez a méret munkadíj és anyagköltségeket úgy, h én minden mozzanatnál ott voltam (betont én kevertem le mindenhova, zsaluelemeket én hordtam oda, én töltöttem fel, döngöltem be, fúrtam ki mindent, kötöttem be, illetve a vízszigetelést is én csináltam meg.), kb. 850k-ba lesz.
ui. S, persze ezen tető nincs.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#73860) Morris válasza runner 125 (#73859) üzenetére


Morris
veterán

Hú bazz, ennek jó ára van/lesz.
Köszi a részletes leírást.

(#73861) runner 125 válasza Morris (#73860) üzenetére


runner 125
nagyúr

A tető kapcsán még annyi tipp, h a klasszikus, végig cserepezett megoldás fény szempontjából nem biztos h jó ötlet. Nagyon sok ilyen megoldással találkoztam már, utólag sokan megbánták, mert a teraszra néző ablakoktól, ajtóktól nagyon sok fényt elvesz és pont a nappali tágas, fénnyel teli érzetét csapja agyon az ember ha lesötétíti a nyílászáróit.
Lehet gondolkodni tetőben, de én vagy teljes átlátszó felületben (létezik már igényes polikarbonát, alu szerkezet párosítással), vagy minimum fele-fele arányban (cserép - megvilágító felület) csináltatnám, ami persze ismét csak növeli a költségeket.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#73862) Morris válasza runner 125 (#73861) üzenetére


Morris
veterán

Ott egy háló van. Jobbára mindig le van húzva a redőny, mert zavaró a sok fény. A tetővel nem lesz gond.
De a terasz az elmondottak alapján nem lesz akkora. Egyszerűen nincs értelme bele locsolni a pénzt.
A kis kiugró részt meghosszabbítom a garázsig és annyi.

(#73863) ALI_G válasza runner 125 (#73861) üzenetére


ALI_G
veterán

En is az atlatszo cserepre szavazok, bar nekunk csak napvitorla van es az pont annyi fenyt enged be nyaron ami nem zavaro, viszont osszel leveszem es nem arnyekol. Cserebe persze odaesik az eso :) Kinek mi a fontosabb.

Egy 25 nm-es terasz kb elegnek kell lenni mindenre.
Ha fa burkolo lesz, akkor felesleges ekkora betont csinalni. Eleg oda zsaluzott beton ahol a parnafa lesz. Kozejuk mehet mosott kavics.
Ha jarolap, akkor is lehet alacsonyabban, ezzel sporolhatsz egy csomo betont.

[ Szerkesztve ]

(#73864) ALI_G válasza ALI_G (#73863) üzenetére


ALI_G
veterán

Nekem a terasz alapja nincs bekotve a hazba, jobb/egyszerubb ha kulon mozog. Kell kozejuk egy vekony diletacios szivacs es annyi.
Persze hossu tavu tapasztalatot nem tudok, nekem ez az elso tel.

[ Szerkesztve ]

(#73865) ALI_G válasza r.levente75 (#73834) üzenetére


ALI_G
veterán

Mofem/teka telefonon kell bejelenteni a gari igenyt es kijonnek hazhoz 5 evig. Nalam karacsony elott voltak egy gegecsot cserelni, profik.

Mod, ja latom mar felhivtad oket.

[ Szerkesztve ]

(#73866) Ice&Lime


Ice&Lime
veterán

Egy olyan probléma lenne, hogy egy panel lakásban az oldalsó szomszéd tevékenysége eléggé áthallatszik. Milyen ötletetek van, ami nem olyan drága, de nem is a tojástartós falszigetelés?

(#73867) pjen: kicsit komolyabban. Egyébként, bárhova mész, mi rá a garancia, hogy ott is nem ez lesz..Meg ha van pár 10 millád feleslegbe a humorod mellé, akkor azt is told még.

[ Szerkesztve ]

(#73867) pjen válasza Ice&Lime (#73866) üzenetére


pjen
félisten

Lakás csere. :DDD

(#73868) Chaser válasza Ice&Lime (#73866) üzenetére


Chaser
titán

A garancia az, h olyan lakast veszel ami tesztelt es garantalt, en ha eladnam az enyemet garantalnam a nyugalmat:) aktualis szomszedoktol fuggetlenul
Olcso modszer nincs, vagy hangszigetelo karton rendszer, esetleg probalkozhatsz parafa tapetaval, az sem olcso de olcsobb, utobbirol nem tudok nyilatkozni, de szamoltak mar be rola itt h eleg hatekonyan hangszigetel

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#73869) Ice&Lime válasza Chaser (#73868) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Konkrétan milyen az a karton rendszer?

(#73870) Chaser válasza Ice&Lime (#73869) üzenetére


Chaser
titán

Draga ( : es preciz kivitelezest kovetel
Nalam elso reteg rockwool nd 3cm, kozvetlen fal mellett, utana jonnek a profilok, abban 5cm rockwool xd van 7,5cm profilokban, igy van egy legres is, zarasnak rigips blue acoustic karton egyepore egy retegben, miota ez kesz nem tudom otthon van-e a szomszed:) ha maxra tekeri a nem kicsi hifijet abbol szurodik at, ezt csak probara csinaltuk, azt a hangerot szerencseee nem lehet elviselni, 12es teglafal volt az eredeti valaszfal
Parafa sokkal egyszerubb, 3e ft/nmtol van, + ragaszto kell meg, ennek a karton rendszernek nme anyagarban is sokkal tobb
Nalam csunya vakolat, hoszigeteles miatt is lett a karton, sztem olvass utana a parafanak, a panelben ahol meg lakom nalunk se egy elmeny egyik szomszed sem

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#73871) pjen válasza Ice&Lime (#73866) üzenetére


pjen
félisten

Sajnos,tényleg nem tudok jobbat.Most az oldalsó szomszéd,aztán a feletted lakónak lesz hirtelen három gyereke,stb.Szerintem a megoldás tényleg egy önálló vagy egy békebeli tégla ház,méteres falakkal. :)

(#73872) ALI_G válasza Chaser (#73870) üzenetére


ALI_G
veterán

Eleg surun van ilyen hangszigeteles kerdes, lehetne egy osszefoglalo (link) az elso hszben.

(#73873) Ice&Lime válasza Chaser (#73870) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Na de várjál, nem studio készülne.
Akkor nálad van két különböző rétegű kőzetgyapot tábla és azokat fed egy gipszkarton réteg.?
Például önmagába nem elég az a gipszkarton réteg is?
A másik kérdés pedig az lenne, hogy ha egy fal így be van szigetelve, akkor nem lesz a légtér túl száraz vagy párás, kellemetlen tőle, mert valamellyest biztosan megváltozik a légtér is, a falak viszonya, szellőzése.

[ Szerkesztve ]

(#73874) Chaser válasza ALI_G (#73872) üzenetére


Chaser
titán

topikgazdik majd megcsinálják ha akarják, anno már pár dologról összeszedtem az érdemit, nem rakták be, én már nem töröm magam, akit érdekel valami keres hsz-ek közt
klímás fűtés is gyakorlatban tesztelve, csalódtam...kellemesen ( : egyelőre -15-20 fokos teszt még nincs, befűti az egész lakást, egyetlen negatívuma h nem teljesen hangtalan - és kivitelezési problémák vannak, pl a fűtőszál akkor fűt amikor nem kell:d de megoldódik -

Ice&Lime
na de várok:) olyan módszert mondtam ami _biztosan_ működik, nem stúdió az így sem, akkor sokkal több gyapot kellene és két réteg karton
magában a karton? "sztem jó lesz" válasz helyett azt mondom, biztos h kevés, lehet csillapít valamit de csodák nincsenek, ha ragasztod dübelezni kell mert 12kg/nm, azt ragasztó magában nem fogja bírni, a standard karton nm-e 5-6kg, ha dübelezel a fém vezeti a hangot és rendesen kell bele dübel, profilozásnál is hangszigetelő csíkkal nem árt a profilokat körbevonni és spéci csavarokat használni
lehet ezt körbe járni szászszor, _olcsó_ módja a hangszigetelésnek nincs, a legegyszerűbb/olcsóbb a parafa burkolat, arról személyes tapasztalatom nincs
ha elég lenne egy réteg karton magában ragasztva+dübelezve, senki nem vesződne profilozással meg gyapottal, a gyapot nm-e egyébként duplája a kartonénak egyenként, még ilyen kis vastagságban is
ha 25mm-es kartont lehetne dübel nélkül ragasztani az már biztos hozna érdemit, egy probléma van vele, a 12,5mm-est sem lehet dübel nélkül alkalmazni így - és kapni is igen necces a 25mm-est -

pjen vagy meg kell oldani a hangszigetelést, de egy tanya tényleg a leghatékonyabb ( :

szerk:
a beton tudtommal nem igényel túl nagy szellőzést, de fordítsuk meg a kérdést
létezik önálló karton fal gyapot béléssel? igen, nyilván ha problémás lenne már kiderült volna, esetedben és enyémben is egy előtét falról van szó meglévő mellé, az említett gyapotok pára áteresztőek, én egy valamit tapasztaltam eddig, más lett benn az akusztika, sokkal kellemesebb, de ez másnak is feltűnt, illetve meleg lett fűtés óta az a fal, bejárati ajtó felett a régi világító ablak helyére is ilyen gyapotok kerültek, egyelőre néhány réteg normál karton és kb 18cm gyapot, hangot is megfogta és hőszigetel is
a légtér ettől nem változik, szellőztetni meg mindenképp kell, új lakásban is - kivéve ha nincsenek erre a célra rendszeresített eszközök benne - , nálam pl lesz, de ettől szellőztetni is fogok

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#73875) Chaser válasza Ice&Lime (#73873) üzenetére


Chaser
titán

létezik parafából több cm-es is, a burkolatok 3-4mm-esek, expandáltak is vannak, azokat ragaszthatod dübel nélkül, mehet rá glett, de szintén nem lesz olcsó, 1cm-esnek már szép csillapítása kell legyen és hőszigetelésben sem rossz, alkalmazzák födémeknél is, ahogy a gyapotot is, mennyezetnél gondolkozom is rajta, egyedül a felettem lakótól jön be zaj néha, egyelőre egy idős néni lakja és csak az hallatszik át ha valami széket tologat v leejt valamit, ott eszembe sem jutna nehéz rendszert használni

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#73876) Ice&Lime válasza Chaser (#73875) üzenetére


Ice&Lime
veterán

És ezeket a parafa lapokat, hogyan kell rögzíteni? És önmagában akkor elég-e? A lényeg, hogy legalább a fele zajt csillapítsa. Egyébként meg, szerinted lehet ezt tapétázni is, vagy előbb valami réteggel bevonni?

(#73877) macilaci78 válasza föccer (#73830) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem feltétlenül a zárnak kell tartania a kilincs súlyát.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#73878) föccer válasza philoxenia (#73857) üzenetére


föccer
nagyúr

A beton száradási zsugorodása minimális, ezrelékekben mérhető. 0,35%-ot (egyesek 0,3% mondanak), amit az alacsony zsugorodású beton száradási zsugorodására, mint határértéket tekintjük. Tehát 1 méter alaphosszon ~3 mm. Ehhez 2 dolog tartozik hozzá. 1: teljes száradást szinte sosem ér el, az egyensúlyi nedvességtartalomhoz alacsonyabb értékek tartoznak, 2: az esetleges repedések inkább az autogén zsugorodások miatt keletkezik.

Amivel pediglen nem szabad összetéveszteni az a beton töppedése. Ez jelentős lehet, plána nagyon magas víztartalmak, vagy hibás, hiányos bedolgozás esetén. Elérheti a %-os nagyságrendet, de ez leginkább csak magassági szintet érinti (a töppedés alapvetően a gravitáció miatt jelentkezik).

Egy profi kivitelező és tervező bandával nemrég csináltunk olyan spec padlót, hogy 6000nm-en nem volt érzékelhető megmozdulása, alakváltozása a betonnak. Egyszerűen nem volt mérhető zsugorodás, semmi. A teljes húzófeszültséget tökéletesen felvette a vasalás és a beton, mindezt repedés, vagy a zárt dilatációk megnyílása nélkül. Pörfikt munka volt.

A kötés utáni térfogat függ a beton fajtájától? Nem teljesen értem a kérdést :S A szerkezet térfogata nem függ a beton fajtától. Adott térfogat. Meg lehet mérni, ki lehet számolni. A térfogat a zsugorodási és egyéb mechnaikai hatások miatt időben változhat, de mint fentebb kifejtettem ez elhanyagolható.

Ha egy VB szerkezet alakváltozása jelentős, akkor már mindegy, mert az bőven a szerkezet tönkremenetelét jelenti.

üdv, föccer

[ Szerkesztve ]

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#73879) föccer válasza föccer (#73878) üzenetére


föccer
nagyúr

Bocs, elcseszet, 0,35°% (0,35 ezrelék). Egy tizedessel elbámultam. Kicsit furcsa is volt a méteren mm-es távolsát. :D Természetesen 1 méterez néhány tized mm-t jelent.

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#73880) Chaser válasza Ice&Lime (#73876) üzenetére


Chaser
titán

ragasztással, azt nem tudom elég-e, nem sok módszer van hang csillapítására, egyik a parafa, mint mondtam gyakorlati tapasztalatom nincs vele
tapétázhatod, glettelés után festheted, ellentétben a többi fa félével vízfelvétele gyakorlatilag nulla, nem mozog, vízálló
fele zaj elég tág fogalom, innen nem tudom minek a felét kell számolni ( : utána kell szépen olvasni, de panelben ez a legegyszerűbb módja az biztos, és helyet sem nagyon csökkent

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#73881) Magnum_ válasza Chaser (#73880) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Es ha mondjuk fa parkettara rakom ezt? csak ragasztom es ennyi?
Párát hogy viselheti?

I humbly and respectfully decline™

(#73882) Chaser válasza Magnum_ (#73881) üzenetére


Chaser
titán

ez alátét, padló burkolat alá szokták rakni xps helyett - vagy akár a parafa padló alá - , sokkal rugalmasabb és nagyobb a hang elnyelése
gyakorlatilag teljesen vízálló mint mondtam, fürdőbe, konyhába is mehet, azoknál a helyiségeknél azt kell megoldani, hogy az illesztések közé ne tudjon befolyni a víz, arra pedig van spéci lakk amit több rétegben fel kell vinni, nálam úgy néz ki a fürdő és konyha burkolat is az lesz, majd akkor tudok gyakorlati dolgokat mondani
ez drága sztem, alátétek olcsóbbak, tipikus az amit érdemes szakboltban megnézni, majndem ennyiért már célirányos padló és falburkoló parafa lapok vannak, egyet linkeltem fentebb
már itthon is 2000-es évek elején használták, találtam néhány fórumot, a többségnek bevált, csak néhány panasszal találkoztam

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#73883) Magnum_ válasza Chaser (#73882) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Koszonom. Es az,amit linkeltel, parafa falburkolo, mehetne padlora is?
Ezt pl csak ragasztani kell?
Koszonom

I humbly and respectfully decline™

(#73884) Chaser válasza Magnum_ (#73881) üzenetére


Chaser
titán

ha tetszik ez a design éppen rakhatod is, bár sztem vannak klasszisokkal szebbek és nem sokkal drágábban, rovarok sem támadják, anti allergén, padlófűtés fölé nem ajánlott - pont mivel jó hőszigetelő -
viszont kezelni kell mindenképp, direkt burkolatoknál van kezelt verziós is, a kezeletleneket lakkozni kell

szerk: igen, mehet falra, padlóra, ugyanaz ebből a szempontból, a 1x mm-es klikkes padlóburkoló csak annyiban különbözik, h van alatta hordozó réteg mint pl a lamináltnál, több rétegű hdf és az mind valamilyen felületvédelmet kap, ezek 2x annyiba kerülnek, sztem nem éri meg, ragasztani nem kell, de számolni kell a dilatációval a hordozó réteg miatt, magában a parafa burkolatot akár faltól falig is lehet rakni, ha minden fal egyenes és derékszögben találkozik akár szegélyléc nélkül is - no ilyen lakás nem sok szaladgál ( : -

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#73885) Magnum_ válasza Chaser (#73884) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Koszonom szepen

I humbly and respectfully decline™

(#73886) Chaser válasza Magnum_ (#73885) üzenetére


Chaser
titán

szívesen, egy bemutató terembe sztem menj el, pesti faluban találtam pár helyet
nekem ez az egyik kedvencem képek alapján, de mindenképp megnézem majd és kipróbálom milyen rajta járni mielőtt parafa mellett döntök, most még csak 99% ( : leírások alapján a legkényelmesebb/melegebb/hangelnyelőbb burkolat az biztos

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#73887) Chaser válasza Magnum_ (#73885) üzenetére


Chaser
titán

náluk van 4mm-es alátét 2250ft/nm-ért, de van akár vékonyabb/vastagabb is, ha mindenképp olcsó verzió kell - egyébként szép ez is natúr verzióban, lehet hozzám is kerül be valahova --

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#73888) Magnum_ válasza Chaser (#73887) üzenetére


Magnum_
nagyúr

De ezt nem lehet direktben ragasztani mondjuk parkettara es aztan lakkozni?
Mert kepen jol nez ki es arban is rendben van.

I humbly and respectfully decline™

(#73889) Ice&Lime válasza Chaser (#73880) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Es ha nem olyan regen lett tapetazva, akkot hogy legyen ragasztva, mert nem kene leszedni az uj tapetat azert.?

(#73890) Chaser válasza Magnum_ (#73888) üzenetére


Chaser
titán

lehet ha tetszik a design, a padlóburkolónak árult is ez, csak táblákban és más textúrával, de mindenképp érdemes sztem megnézni milyen
a klikkessel ellentétben itt nem muszáj teljesen sík alap felületnek lenni, csak esztétikailag érdekes, ez biztosan nem tud eltörni a klikkeknél, de nyilván úgy szép ha sík a parketta felülete

Ice&Lime ha stabil maradhat persze, én alapozóval átkenném, ártani nem árt
de ne engem szidj ha nem hozza az elvártakat, csak egy opció, panelben én is azzal próbálkoznék, kartonozás idő igényes, hangos, gyapot meg elég gané amikor porzik és persze minden eleme nehéz ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#73891) macilaci78 válasza Magnum_ (#73888) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Hazai importőr.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#73892) föccer


föccer
nagyúr

Ni van moma-val? Megcsapta a 230, vagy olyan boldogan zuhanyozik a felújított boilrere által előállított melegvízben, hogy magasról tojik ránk, mondva, kapják be azok a hülyék a fórumon, semmi gebasz nem volt itt.

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#73893) n@p@lm válasza föccer (#73844) üzenetére


n@p@lm
őstag

Köszönöm!

(#73894) Ice&Lime válasza Chaser (#73890) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Nem huzna le a tapetat a sulya, mennyi lehet egy lap sulya kb.? Meg az egesz falra beteritve.. milyen tapeta az ami azt husszutavon megtartja, vagy van e erre gyakorlat, vagy probaljam leszedni az uj tapetat inkabb?
Vagy nem e lehetne furassal rogziteni, pl. egy lapot 2 csavarral a falban, es vag plusz a ragasztas? Meg kerdes persze, hogyba rogzitesre szolgalo csavarok tomkelege mennyire adja at a zaj egy reszet..

(#73895) Magnum_ válasza macilaci78 (#73891) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Koszonom :R

I humbly and respectfully decline™

(#73896) Chaser válasza macilaci78 (#73891) üzenetére


Chaser
titán

csak kicsit drágák pár dologban

Ice&Lime
ne félj használni a guglit ( : a parafa könnyű, nézd meg mi kell, milyen vastag és találsz hozzá tömeget, ha a tapéta normálisan fel van ragasztva biztos rajta marad
a beton és fém vezetik a hangot

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#73897) gerisz23 válasza föccer (#73892) üzenetére


gerisz23
őstag

Lehet még nem józanodott ki az év végi bulik után :C

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#73898) Ice&Lime válasza Chaser (#73896) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Egyebkent ami van parafa tapeta az ugy eleg vekony de megis parafa talan eleg lenne vagy azert erdemesebb ezeket a lapokat mert vastagabbak igy tobb esellyel csokkentik a zajt. Illetve van valami dB ertek megadva mindkettonel osszehasonlitas vegett hogyelyik mennyit tud csillapitani, vagy ilyen adat erre?
Es ha ugye tiplikben vannak a tarto csavarok a tipli valamennyik elvesz a zajbol es nam adja at nem? Vagy valami specibb tipli mar ha van olyan..

[ Szerkesztve ]

(#73899) fess válasza föccer (#73892) üzenetére


fess
őstag

Nem elhalt egy kicsit a dolog,meg be volt zárva a bolt? Talán karácsonyozni is elment valahová,ahol van melegvíz :D

(#73900) philoxenia válasza fess (#73899) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Szerencsére ez régi... :(
Ez újabb, de több éves.
Ez már komolyabb szakértelmet kíván.

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.