Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ludovicus
aktív tag
válasz Tomi_Sci #99514 üzenetére
Köszi a választ. Már megoldódott, bár csak részben. A gépből vett táppal van valami baj, így megbízhatatlanul működik a pid, fűtés közben nem jelzi a hőmérséklet változást és rendszeresen túlfűti a gépet a gőztermosztát kapcsolásáig. Külső tápkábellel viszont tökéletesen működik, igaz, ez esztétikailag nem a legelegánsabb megoldás...
-
HÁZIGAZDA
szokásommal szembemenve megkerestem. jól látom, hogy ezres nagyságrendű eladott lelitty és a most induló árbajnok kínai izé mellett is az fáj neki, képtelen nem beszélni róla, hogy országosan kb. 30 ember rézcsövezte a gaggiáját?
na mindegy.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Xabi78
aktív tag
Nem, igazából az fáj neki, hogy egy általa szar konstrukciónak tartott ALUbojleres gépet egyesek jobbnak gondolnak, mint a csilivili hipiszupi Leliteket. Meg nem értett zseni, aki nem látja, hogy pont az ő erőszakos nyomulása, erőből kommunikációja miatt váltott ki ellenszenvet és ellenállást-tiltás másokban.
Emellett tény, hogy az új gépek között a Leliteket számításba kell venni. Ahogy majd az AVX gépeket is. Aztán majd maximum az Instára nem rakjuk ki, mert "nem trendi".
Bélának szerintem fogadnia kellene egy jó marketingest/kommunikációs szakembert, és leszokni a fórumozásról. Pár éven belül ennél is jobban szárnyalna a cég...Cave canem!
-
WarLock07222
tag
Napjainkban általában a bizniszek nem arra törekednek, hogy "elketyegjenek", hanem a legtöbbet kihozzák magukból. Legalábbis minden valamirevaló vállalkozásnak célja a legjobbat hozni.
De persze a következő szintre lépéshez talán mindig az a legnehezebb lépés, hogy felismerd, hol vannak a saját határaid. Én azért reménykedem benne, hogy ez előbb-utóbb elkövetkezk, és lehet majd a hazai kávézásnak egy kis ékköve is ez a három betű.
-
bbuffy
senior tag
válasz WarLock07222 #99611 üzenetére
Akkor tényleg kell egy kommunikációs szakember és logo designer. Iszonyat sokat dobna.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
MODERÁTOR
Amúgy én azt értékelem, hogy van egy cég amelyik ennyire tolja az itthoni kávézás szekerét. Mert hát lássuk be nem sok van. Nem mindenki rendelkezik akkora pénzmaggal, hogy pl egy R58-at meg tudjon venni, erre is kínál alternatívákat. A stílusa olyan amilyen nem hiszem, hogy változni fog. Nekem ami gondom volt azt megoldották gyorsan.
Igazából csak azt kell belátni, hogy egy ember nem érthet mindenhez és ha kell egy grafikus, marketinges akkor megfizetni 1-2 szakit. A kv zacskó nevén sztem elmegy az avx név, de kv gépre nem raknám. Igazából semmibe nem kerülne (na jó ez így nem igaz) terveztetni ill kitalálni egy új logót/márkanevet.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
HÁZIGAZDA
szerintem egy logó nem tud olyan rossz lenni, hogy azon túl sok minden múljon. fura, hogy erre úgy rákattantak páran -- mármint szerintem is az 90-es évek gif korszakát idézi és gagyi, de nincs túl sok jelentősége.
"van egy cég amelyik ennyire tolja az itthoni kávézás szekerét"
ezt meg nem értem, én egy kereskedőt látok, aki jó nagy tőkebefektetéssel megveti a lábát egy piacon. és akinek van terepismerete kínában és a kínai gyártással, ezért addig is, amíg azt felfuttatja, bevállalt pár létező brandet és azokat nyomta.
de, hogy mit értesz "itthon kávézás" és a "szekerének tolásán", azt nem értem. a saját szekerét tolja, mint minden piaci szereplő. (sőt, az elején volt ilyen "mi kis hazai pörkölők fogjunk össze" vonal, ami azért hamar aktualitását vesztette)
[ Szerkesztve ]
-
WarLock07222
tag
Hogy megtörjem egy picit az off-topicot, gondoltam felveszek egy rövid szösszenetet abból, ami a múlthéten állt végre össze nálam. Sokatoknak valószínűleg nem lesz nagydurranás a dolog. Egyelőre a hőmérséklet monitorozásnál / szabályozásnál tart a dolog, kívülről nem látszik semmilyen beavatkozás. Jócskán megkönnyítette a napi rutint már ez is, no meg a konzisztenciát.
És alább a videó:
[LINK] -
Bazsee71
őstag
válasz WarLock07222 #99619 üzenetére
Ezek után mondja valaki, hogy a Hardcore café erős topiknév lett. Remélem lesz még folytatása, izgalmas projekt!
Bandi8607: Ha olyan finom, mint amilyen tetszetős, akkor igen jó kávé lehetett.
-
MODERÁTOR
Azért ha ez nem nagy durranás akkor mi az? várjuk a folytatást.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Toobee
veterán
Úgy látom jó helyre került múltkor az a vízforraló. Ha nem vigyázol, hamarosan sok megkeresésed lesz gépépítés ügyben
-
WarLock07222
tag
#99622 koxx: Végülis már majdnem mindenkinek PID-es gépezet van otthon a topicból, szóval ezért is gondoltam, hogy nem az
#99623 Toobee: Hehe. Amúgy végülis most, hogy már a saját gépemen babráltam és végigtúrtam mindent, hogy mi merre hány méter, lehet, hogy egy-egy kitet szívesen összeraknék ha valakinek van rá igénye. Annyi, hogy pl. a méltán népszerű Classic-ot még sosem láttam belülről, szóval nem tudom ott mik a lehetőségek a rögzítésekre.
A következő állomás amúgy valami előáztatás-szerűség lesz. A nyomásérzékelőt már ki is néztem hozzá, csak a szabályozási módot kutatom egyelőre, de lehet ott is az SSR/Triak vonalon lesz az igazság, ami elérhető. Az is lehet, hogy első körben csak a szenzort építem be, ott már úgyis hozzá kell nyúlni a csövezéshez, a vezérlés része meg ezután úgysem bonyolult.
-
Xabi78
aktív tag
Hű, hát engem nem zavar a PID, de azért ez így kinézetre mennyivel kultúráltabb megoldás már... Szép munka, grat!
Előáztatás: Ugye ezeknél a gépeknél a szakaszos előáztatás azért nem működik, mert ha a pumpa kapcsolóját kikapcsolod, akkor nyit a 3járatú, és eldobja a nyomást. Vagyis 1.0 verziónak az is elég, ha bekapcsolja a pumpát, majd programozható (X) idő után kikapcsolja, de a 3 járatút zárva tartja, majd (Y) idő után újra bekapcsolja. Ez szerintem könnyen megvalósítható, és jó játékteret enged.Cave canem!
-
WarLock07222
tag
válasz Xabi78 #99625 üzenetére
Köszönöm
Én első körben arra gondoltam, hogy a legfelső kapcsoló (sima főzés) mostantól a kontrollerre is lenne kötve (a pumpára pedig nem) és az szabályozná a pumpát egy az egyben. Így megmarad az eredeti működés, mi szerint az háromjáratú akkor dobja a nyomást, ha lekapcsolom a fizikai kapcsolót, a menü meg kiegészül egy új opcióval, amiben az általad említett X és Y értéket lehetne állítani. A nyomásmérőre azért gondoltam, hogy ebben a szakaszban semmiképp se 9 barral küldjem meg a pogácsát, hanem Z értékkel (mondjuk 2-3 barral gondolom, de persze ezt is lehetne variálni).
Ennek a kötözgetős / programozós része nem tűnik bonyolultnak így első körben. Viszont a csövezéshez abszolút nem értek, így leakadtam annál hogy milyen szenzort kellene beszereznem, és azt hová (de leginkább hogyan) fogom beépíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Xabi78
aktív tag
válasz WarLock07222 #99626 üzenetére
Vibra pumpa esetén viszonylag lassan épül fel a nyomás, ez egy manuális nyomásmérővel is kiismerhető. Szűkítővel meg lehet még egy kis mozgásteret nyerni. Bár nem tudom, egy digitális nyomásmérő mennyivel dobja meg a projektköltséget. Meg persze a digitális nyomásszabályozás se gondolom, hogy könnyű.
Mindenesetre 1.0 alfa megoldásnak ez szerintem simán jó.Cave canem!
-
resool
aktív tag
Egyetértek. A logo szörnyű. Kvn nem zavaró, úgyis kidobod a zacskót, de azért a gépen szúrja az ember szemét.
Viszont azt be kell látni, hogy ez az új gép ha nem kacatból van összerakva, akkor a kategóriája legjobbja lehet. (majd ez kiderül a tesztelések alapján, de tisztán specifikációt nézve erős ezért az árért)
Amúgy ezt a kínaizást viszont nem értem. Pl. a NZ is ott készül, olcsóbb Gaggiak is; szóval ne emiatt legyen lefikázva. -
WarLock07222
tag
válasz Xabi78 #99627 üzenetére
A digitális nyomásszabályozás az abszolút kiesik abból a keretből, amit megéri erre a gépre költeni. A nyomásmérő szenzorok egész racionális összegért kaphatóak, ezért sem vetettem el ezt a dolgot. De egyébként mondasz valamit, azzal, hogy valójában tapasztalati úton is lehetne találni egy olyan vezérlést, ami oké eredményt ad. Nincs itthon karos nyomásmérő sem, szóval az is egy olyan befektetés, amit igazából a nyomásmérőbe jobban megéri akkor már belefeccölni. Ha csak nem esik meg valakinek a szíve rajtam és szán meg egy mérővel, hogy egy Alpha megoldást összekalapáljak, tapasztalati úton beállított pumpa-szabályzással
-
HÁZIGAZDA
válasz WarLock07222 #99629 üzenetére
karra tehető menetes nyomásmérőm van a megfelelő idommal, végül nem használom fel, odaadom a projekthez szívesen
-
ribarszki
őstag
válasz resool #99628 üzenetére
Ez most nekem is egy dilemma. Nézegetem az AVX DB1-es gépet ami előrendelhető. De ennyiért (150k) Fragolától egy teljesen feltuningolt, átnézett, felújított Gaggia Classicot kapni. Azzal pedig mégiscsak több a tapasztalat és valahogy jobban is bíznék benne. Nem tudom.. így látatlanban nem merem berendelni az AVX gépét..
[ Szerkesztve ]
-
Zaji
őstag
Az AVX EM TB1-ről milyen tapasztalatok vannak?
-
Csápájev
őstag
Unicum Barista :) [link]
-
Serpenthelm
csendes tag
válasz Xabi78 #99593 üzenetére
Hm, köszönöm.
A Graef-ről tudom, hogy jó. A Lelit viszont külsőre tetszik jobban, nem tudom miért. Kicsit ez már kezd "paranoiás" lenni
Ezek alapján a síktárcsásokat elengedem, egyik oldalon láttam Eureka Mignont elég jó áron, azért kérdeztem csupán.
Viszont ha a 40-50 ezres kategóriában mind a Graef mind a Fred jónak számít, akkor talán csak az marad, hogy melyik tetszik jobban. Hacsak, nincs egy "nevető harmadik", ami mindkettőnél jobb. -
underattack
csendes tag
Sziasztok,
7g-os szimpla La Marzo szűrőhöz keresek tampersegédet ill. hozzá 41mm tampert is, de nem nagyon találok sehol. Tudtok esetleg beszerzési forrást javasolni, akár privátban, hogy ne minősüljön reklámnak? Minden megoldás, akár gyártatás is érdekel, ha valaki foglalkozik itt ilyen esztergálásával...
Köszi! -
vicces1
aktív tag
-
Xabi78
aktív tag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz underattack #99645 üzenetére
Tadamm, lásd feljebb. Csak beszéld meg a sráccal, mert ő magától 42,1mm átmérővel készíti, ami azt jelenti 8,5g kb. a legkisebb jól tömöríthető méret. Alatta felül a tamper a szűkülő tölcsérben. Persze az is lehet, hogy a klón LM szűrőm méretei nem passzolnak a gyárival... Én pótlólag egy nagy dizájn parafa dugóból faragtam 41-eset és behúztam alufóliával. Tökéletes maroktamper 
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #99647 üzenetére
Pont ezt akartam írni, hogy vajh’ miért ez a 42,3 mm-és méret?!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mgy
senior tag
válasz underattack #99645 üzenetére
Én csináltam magamnak thermoplasticból, 150 forintba került, nem 15 ezerbe.
De azért jó, _szerintem_. -
underattack
csendes tag
Igen, az ára itt elég durva és még itt sincs raktáron, de legalább itt előrendelhető Azt gondoltam, hogy erre azért nagyobb igény van - senki nem iszik szimplát vagy mindenki ezermester és gyárt magának?!
De legalább itt kaptam linket elérhető darabhoz, mert magamtól nem találtam. Hálás köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs