Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#99851) Toobee


Toobee
veterán

Megnéztem a textilfilteres Hariot is. Papíros V60 jobban sikerült tegnap, de túl lassú volt, egyel durvábban állítottam a C40-et. Meg közben hazahoztam az IKEA-s poharamat, de ez a Kruve szerintem már buzulás kategória ahhoz képest.

https://barbieripnk.hu/

(#99852) bbuffy válasza Toobee (#99851) üzenetére


bbuffy
senior tag

Wooo... milyen a Kruve?

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#99853) adriankoooo válasza zolnagy (#99849) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Elvileg Hoffmann is megmondta, hogy forró víz = gyorsabb lefolyás (V60 videó).

(#99854) verti1 válasza zolnagy (#99849) üzenetére


verti1
tag

A lényeg, hogy törekedni kell arra, hogy minden paraméter a legegyformább legyen. Itt a te kezedben van minden.

(#99855) Toobee válasza bbuffy (#99852) üzenetére


Toobee
veterán

Sunyiba az egyiket megjárattam, de már a dobozban pihen. Nem vitatható, hogy a minőség hozzátesz a kávézás élményéhez, ez pedig nagyon impozáns cucc. De azért arra nem kell számítani, hogy leteszed a hajadat tőle. Az IKEA Ivriget ajánlom, onnan szerintem már nem nagy lépés ez a Kruve. Bögre után megváltás. Láttam néhány tesztben még JH is sima bögréből kóstolt. Az ilyen formájú poharak nagyon jól bánnak az illatokkal is, én szeretek pár mélyet szippantani a pohárba. A duplafal miatt lassabban hűl, azt tapasztaltam, hogy szobahőmérséklet körül nyílnak meg a savak. De nem ástam bele magam a filter vonalba, lehet a kemény arcok mindjárt szólnak, hogy ezt is rosszul csinálom.

https://barbieripnk.hu/

(#99856) verti1 válasza Parci (#99850) üzenetére


verti1
tag

Ez gép független amit írtam. A Robot pont így működik. Ott is neked kell menedzselni a hőmérsékletet, megismételni a profilt. Ez amit leírtam egy pár perces rutin része. Megvannak a lépések amihez tartom az előmelegítési időket, nem stopperezek. Az előkészítésen, profilon stb. pedig ugyan annyi múlik minden gépnél.

(#99857) Parci válasza verti1 (#99856) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ennél én sokkal hanyagabb vagyok a gc-vel. nagyjából tekergetem a potit, de még stopper sincs, nézem szemre, hogy mi történik és kész. amit te leírtál, az válhat ugyan rutinná, de úgy amúgy elég... aprólékos.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#99858) home.barista


home.barista
kezdő

Én nagyon gondolkodok egy Flairen Gaggia Classic mellé, de kicsit megijedtem, hogy ennyire nehéz lehet vele. Vajon bele merjek vágni? :F

[ Szerkesztve ]

(#99859) Bazsee71 válasza verti1 (#99845) üzenetére


Bazsee71
őstag

Igen, pontosan úgy befolyásolja a lefolyást az előáztatás, mint bármilyen más gépnél. Ugyanazzal az őrleménnyel, ha nekifekszel és egyből felküldöd 9 barra, akkor be lehet fullasztani, de ha szépen előáztatva, és egyenletesen növelve érjük el, akkor szépen lejön.

Ehhez képest a hőfokot elhanyagolhatónak érzem, mint tényezőt, de leszögezem, hogy ez csak megérzés, sosem próbáltam.

Rá kellene akasztani Kávé Kálmán SEP-jét, és megnézni 10-10 egyforma shotot 95 fokos és 100 fokos vízzel.

(#99860) verti1 válasza Parci (#99857) üzenetére


verti1
tag

Robot-ot, Flair-t is lehet sokkal hanyagabbul kezelni, de akkor nem lesznek egyformák a kávék illetve akkor azon a szinten kell kezelni az eredményt is. Megjegyzem hanyagul összedobált módon is nagyon jó kávékat lehet húzni velük. Ugyanakkor lehet nagyon komolyan is tolni a dolgot és tényleg nem bonyolult maga a rutin, pár perc az egész. Amiről írtam az előbb az a hőmérséklet menedzselêse ami egy nagyon fontos pont. Egy PID-es gépnél megoldja az elektronika, nincs vele dolgod. Itt neked kell felmelegíteni a cuccot, lehetőleg mindig ugyan úgy, mert akkor a végső felöntésnél mindig ugyan az a kiindulási pont. Utolsó felöntésnél lehet forrásban lévő vizet használni vagy pl. PID-es kannát. PID-es kannával tökéletesen lehet játszani a hőmérséklettel és nagyon kényelmes. A másik dolog ami kilövi az űrbe ezeket a kis manuál karosokat a profilozás lehetősége, kár lenne hanyagul kezelni. Minél többet gyakorolsz, annál pontosabban reprodukálható húzásról húzásra. A stoppert csak előáztatás hossza miatt figyelem, de ha rövid akkor van, hogy fejben számolok inkább. Illetve új kávé beállításánál az összidőt figyelem, de nagyon kényelmes, mert ott van a mérlegen, nem egy plussz szarakodás. Ha pedig nagyon hardcore-ba akarod tolni akkor ott van a SEP amivel ugyan azt húzhatod mindig. Szóval nagyon jól be lehet rögzíteni minden paramétert ha akarod.

(#99861) Parci válasza verti1 (#99860) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

világos, hogy ha akarsz, mindent kontrollálsz, ezért is tetszenek ezek. de az nem tetszene, ha teljesen fasiszta használat híján csak rossz kávék készülnének. nekem belefér, hogy ne reprodukáljam hibátlanul a korábbit, mert ha elég jó a végeredmény, mindegy, hogy az egyik így jó, a másik úgy :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#99862) verti1 válasza Bazsee71 (#99859) üzenetére


verti1
tag

Van egy olyan elmélet, hogy a szemekbe zárt co2-vel van összefüggésben. Minél sötétebb és frissebb annál több a co2 ami a magasabb hőmérséklet hatására nagyobb mértékben szabadul fel és a pogin belül hatással van a lefolyásra. Néha amikor elfelejtem az utolsó felöntéshez letekerni mondjuk 96 fokra a kannán a hőmérsékletet és felöntöm a 100 fokos vízzel akkor elég jól megfigyelhető a dolog, de kávéja válogatja.

(#99863) zolnagy válasza home.barista (#99858) üzenetére


zolnagy
őstag

Nézd, erre senki nem fog egzakt választ adni. A legtöbb embernek itt bejött, nekem nem annyira, de én vagyok a kisebbség.

(#99864) verti1 válasza Parci (#99861) üzenetére


verti1
tag

Azért írtam, hogy lehet vele jókat húzni hanyagul is, de akkor nem a nagyon spec. tételekkel kell etetni. Viszont ha valaki akarja akkor egy kis odafigyeléssel bármit lehúzol vele nagyon komoly minőségben, mindenféle önsanyargatás nélkül pár perc alatt.

(#99865) billyjoe válasza verti1 (#99864) üzenetére


billyjoe
csendes tag

Ezt csak megerősíteni tudom, próbáltam a flairrel a filter pöris Starfish-t és nagyon jókat húztam. Igaz, ott azért már oda kellett figyelni az előmelegítésre, hőfokra, profilra, de nem egy megerőltető dolog. A robottal még mindig ismerkedős fázisban vagyok, még nem értem el teljesen a flair szintjét stabilan, de már volt egy két shot ami ízben kicsit jobb volt. De azt vettem észre hogyha kicsit hanyagabb vagyok, jobban meglátszik a végeredményben mint a flairrel, de lehet csak azért mert kb 8 hónap előnye van neki. Tervezem hogy írok egy hosszabbat majd magáról a robotról, összehasonlítva a flairrel, de amíg egy zacskó kávét nem tudok végig inni konzisztensen, addig még várok. Annyit azért már lemerek írni, hogy maga az előmelegítés gyorsabb és egyszerűbb a megfelelő technikával.

(#99866) verti1 válasza billyjoe (#99865) üzenetére


verti1
tag

Mi az előmelegítési technikád Flair-nél illetve a Robot-nál?

(#99867) billyjoe válasza verti1 (#99866) üzenetére


billyjoe
csendes tag

Flairnél közepes pörinél két felöntés majd 96-98 fokos víz, világosnál három és minimum 98 fokos víz(1. kb másfél két perc, második kb egy perc) . A robot esetében a vízforraló peremére teszem a tartót és kosarat (kvázi előmelegítem a tartót a gőzzel), miután felforrt, felöntöm a ledugaszolt szűrőtartót (a dupla kifolyóba pont belepasszol az aeropress záró dugója), felteszem a robotra hogy a dugattyút is melegítsem, közben darálok, wdt, tamperelés, majd utána 97-98 fokos vízzel húzom a kávét. Filter pörit még nem próbáltam a robottal, az már neccesebb lesz szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#99868) verti1 válasza billyjoe (#99867) üzenetére


verti1
tag

Ezzel a vízforralón zsonglőrködéssel nem tudok kibékülni. Flair-nél is nagyon sokan csinálják így különböző adapterek segítségével. Elhiszem, hogy működik, de nekem nagyon idegen a dolog. A Flair-nél se tudtam egy hétnél tovább együtt élni a gyári dugattyún billegős megoldással előmelegítês közben.

(#99869) Peti...(16v) válasza verti1 (#99868) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Mivel zárod le a hengert a melegíteshez?

(#99870) billyjoe válasza verti1 (#99868) üzenetére


billyjoe
csendes tag

A flairnél nekem se jött be, de a robotnál nincs zsonglőrködés,nincs semmi adapter, stabilan áll rajta a nyél miatt. Egyszerűbb, gyorsabb mint mondjuk kétszer felönteni, így legalább maga a tartó nem vonja el a hőt mikor melegítem a dugattyút.

(#99871) verti1 válasza Peti...(16v) (#99869) üzenetére


verti1
tag

Műanyag dugóval:

(#99872) SteelCowboy


SteelCowboy
csendes tag

Valaki esetleg használja a 02-es Hario Range Server-t Acaia Lunarral? Elfér rajta rendesen, a kijelző látható marad? Játszom a gondolattal, mert ha ráfér, akkor jó lenne presszóhoz és filterhez is 2 in 1, aztán mérleg-kérdés egy életre le lenne tudva :B

We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.

(#99873) zolnagy válasza Peti...(16v) (#99869) üzenetére


zolnagy
őstag

Én egyszerűen a gyári dugattyúval:
[kép] [kép]

(#99874) Peti...(16v) válasza verti1 (#99871) üzenetére


Peti...(16v)
tag

Jah, kérem! Az én dobozomban nem volt ilyen dugó :D
Az aljába teszed, vagy fejjel lefelé állítod bele?

zolnagy: én is a gyári dugóval, de egy külön tálkában, és a dugó szára bent van a hengerben. Kezdetben fejjel lefele állított hengerrel csináltam, de sokszor kiszivárgott a víz a hangerből, így egy ideje az aljába állítom. Így megtartja a vizet, így viszont nem mindig jön ki a dugó a víz leöntése után, és így egy kicsit macerás. Főleg az utolsó felöntésnél gond, mert ha nem jön ki azonnal, akkor sokat hűl a henger. Egy ilyen verti-féle dugó megoldás lenne.

(#99875) verti1 válasza Peti...(16v) (#99874) üzenetére


verti1
tag

Fejjel lefelé van a henger és ezen áll. Minimálisan lóg csak bele a hengerbe. Nem kell állítgatni mint a dugattyút, ütközik a henger peremén. Nem is értem miért nincs továbbra se legalább egy olyan szilikon kupak gyárilag a készletben mint a PRO verziónál.

(#99876) zolnagy válasza zolnagy (#99873) üzenetére


zolnagy
őstag

Nálam így sose szivárgott. Bár nem vagyok hárdkór Flair user, de sztem egy 100-200 húzást már csináltam vele.

(#99877) Bazsee71 válasza verti1 (#99871) üzenetére


Bazsee71
őstag

Nálam a nyomásmérő után ez volt az első kiegészítő, és azóta is a leghasznosabb. Előtte párszor kellett törölgetni a konyhapultot, kb. mint egy tv-shop jelenetben. :DDD

(#99878) Peti...(16v) válasza verti1 (#99875) üzenetére


Peti...(16v)
tag

A szilikon kupak mellé még egy dupla kifolyó kéne, és teljes lenne a boldogság.
Bár a duplához meg már jobb lenne egy PRO, de basszus, alig tud többet és 2x annyi az ára...

Zolnagy: hiszek neked, de nálam akkor sem tömít így.

(#99879) bbuffy


bbuffy
senior tag

Urak!
Zwilling kávés vonatkozású dolgaim. [link]
Vegyetek Flairre gyüjtök :D

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#99880) koxx válasza bbuffy (#99879) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Késeid nincsenek? :D

(#99881) Parci válasza koxx (#99880) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nálam nagyon leszerepeltek a zwilling kések. lehet, hogy abból is van millió széria és nekem csak a lakossági gagyi van, de hulladék. anyagszegény, csipkésedik az éle. nagyapám nagy becsben tartotta őket (nem ezeket), de én többet nem veszek.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#99882) koxx válasza Parci (#99881) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Persze, nem ez a csúcsok csúcsa, de alapvetően nem rosszak. Ami igazán minőségi cucc annak sajnos nagyon csúnya ára van.

(#99883) Parci válasza koxx (#99882) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

teszkóban vagy intersparban vettem egy sabatier márkájút, mert szemre tetszett, az sokkal jobb. kb. 2600 ft volt. a zwillinget gyakorlatilag minden használat után élezni kell, ami nekem elfogadhatatlan. de a markolata is jön szét a mosogatógépben stb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#99884) bbuffy válasza Parci (#99881) üzenetére


bbuffy
senior tag

Nekem az első szériás spar zwillingem van teljes szettben. Tizenpár eves. Na az jó. Utána lett az újabból is. Na az már fos. Feleolyan nehéz szar anyag. Meg a pontgyüjtők hajnalán jó volt a kés.
ezek amiket felraktam jók, mert nem a sparnak keszült. Nincs baj a céggel. Ez a kanal pl 25€.

[ Szerkesztve ]

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#99885) #64275200 válasza verti1 (#99871) üzenetére


#64275200
törölt tag

Nem szeretnéd ugye sorozatban gyártani? :D
Pedig lennénk páran vevők rá, úgy gondolom.

(#99886) Toobee válasza Toobee (#99851) üzenetére


Toobee
veterán

Ma 1 fokkal hidegebb vízzel, 1 klikkel durvább őrleménnyel szignifikánsan jobb ital született, IKEA pohárból. :DDD

Eszpresszónak is kiváló az Etno Guatemala. Ha meggebednék se látnék ilyen pogácsát a Lelitnél. Jó ez az E61, na. 17g be, 43 ki, olyan 40 mp alatt.

https://barbieripnk.hu/

(#99887) Csuppp


Csuppp
csendes tag

Sziasztok!

Valaki meg tudná nekem mondani Delonghi EC685 karjának, hogy mekkora a 3 körömnek a mérete?
Aliexpressen szinte csak ehhez találok kart, viszont nem tudom, hogy jó az enyémhez vagy sem.

Amihez keresek az MPM mkw-08m / Severin KA5995.
4mm vastag körmök vannak ennek a karján.
Amennyire utánanéztem ezek belsőt tekintve EC685, csak kicsit más a grouphead.

(#99888) Krajcsi válasza zolnagy (#99841) üzenetére


Krajcsi
csendes tag

Szia!
Van egy ötletem, hogy mi lehet a gond, legalábbis nálam ez volt a gond ugyanezen problémánál. A megoldást Vert1 mondta akaratlanul, mert valamelyik hsz-ben írta, hogy úgy önti rá a pogácsára a vizet, hogy az edény oldalsó falát célozza a vízsugárral, mivel ha telibe a felsőszűrőt öntöd, akkor hajlamos csatornásodni a pogi, mivel a vízsugár kikezdi.
Amióta az oldalfalra, lassan kezdve töltöm fel, azóta nem volt olyan problémám, hogy egyszer normális a lefolyás, utána meg átfolyik gyorsan.

Köszi Vert1 így utólag is 😊

(#99889) bl4ze válasza Toobee (#99886) üzenetére


bl4ze
veterán

Ne szidd a Lelit-et !
A Gaggia szar, tudod ez megy Szegeden....

.:. bl4ze .:.

(#99890) zolnagy válasza Krajcsi (#99888) üzenetére


zolnagy
őstag

Köszi, de ez a praktika már megvan. Én alapból így csináltam az elejétől. Ma egyébként egy red clix klikkel durvábbra vettem az őrleményt és így jó lett ismét.

Más.
Ma végre meg tudtam mérni a mazzer késtartó pontosságát. Egy század körüli, tehát örülök. Bele is applikáltam az új f64 evo késeket. Eddig az összeéréstől 9-13 ricni tartomány volt használatban. Most az új késekjel beállítottam 11-re, befulladt, 13-nál detto, 16-nál lassan de megindult. Lehet, hogy az új kések miatt van, de örülök, hogy van benne tartalék.

(#99891) verti1 válasza #64275200 (#99885) üzenetére


verti1
tag

Nem gyártom őket sorozatban, nem vagyok kereskedő. Ezek az én ötleteim alapján készültek saját használatra. Páran megkerestek eddig a fórumon akiknek tetszett és nekik segítettem nyilván, de nem haszonszerzési céllal.

(#99892) dethroner


dethroner
veterán

Sziasztok!
Őseimnek akarok ajánlani kávéfőzőt, ehhez kérek segítséget.
Eddig a jól bevált szarvasit használták, de most szeretnének valamit ami jobb. Tchibo kapszulás volt az első ötletük, mert az milyen szép :DDD , de amikor szembesültek a 120ft/adag árral, nem kellett sokat győzködni őket hogy felejtős. Nekem egy Gaggia Gran Style van, amivel meg is vagyok elégedve, de nem tudom hogy merjem-e nekik ajánlani, mert elég bosszantó hogy az gomb elengedése után még nagyon sokáig csepeg, nem tudom ezt hogy fogadnák. Szóval ezt szeretném kérdezni (tudom hogy ez itt szentségtörés :) ) hogy van-e olyan új, egyszerű és olcsó masina, ami nem egy pár hónap után elromló szar, nem csepeg hosszan?

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#99893) Bazsee71 válasza dethroner (#99892) üzenetére


Bazsee71
őstag

Hogy on topik legyen, elég hardcore igény egy rendes kávéfőzőtől, hogy ne csepegve induljon meg a lefolyás. Ez így eléggé szűkíti a kört, marad kb. a french press és a kotyogó (mondjuk ez meg pöfög). Esetleg szuperautomata gép, durvára vett őrleménnyel, de az úgy nagyon híg lesz.
Amúgy miért baj, hogy csepegve indul meg?

(#99894) dethroner válasza Bazsee71 (#99893) üzenetére


dethroner
veterán

Félreértettél :)
Nem a csepegve megindulás a gondja az említett Gaggia-nak, hanem az hogy a főzés befejezés után, a csésze elvétele után még sokáig csepeg ki a tálcára a lé. Pl több mint 2 órája főztem rajta, de még mindig ott lóg ki 2 csepp a kifolyó végén. Meg amikor főzöm nyomva kell tartani a gombot és annak elengedése laikusként azt gondolnám hogy azt jelenti hogy abban a pillanatban épp megfelelő mennyiség jött ki, ott legyen elég. De amikor elengedem a gombot, akkor még legalább 2cl lé jön belőle, és még ezen mennyiség kifolyása után is még órákig képes csepegni, akkor is ha kikapcsolom a főkapcsolóját. Szóval ezzel én már megtanultam együtt élni, nekem ez már nem gond. De szeretném tudni hogy létezik-e kb ezzel a Gaggia-val hasonló árban készülék, ami akkor abbahagyja a folyást/csepegést, amikor elegendőnek gondolná a lefőtt kávét, és szinte azonnal megszűnne a további csepegés.
Másik ami még eszembe jutott, hogy van olyan olcsó karos gép, amin nem kell kapcsolót vagy gombot nyomva tartani és azzal szabályozni a lefőtt mennyiséget? Arra gondolok hogy megnyom egy gombot és pont a kiválasztott adagot főzi le, mint mondjuk egy kapszulás vagy automata gép.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#99895) Parci válasza bbuffy (#99884) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nekem is sparos pontos van, szintén relatíve régi, de már nem tudom, hogy mikori. ezek alapján akkor már az újabb. az összes elég szar, a kenyérvágót kivéve, azt imádjuk.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#99896) bbuffy válasza Parci (#99895) üzenetére


bbuffy
senior tag

Melyik? Nekem mindkettőből van. Igy kiderûl.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#99897) Parci válasza bbuffy (#99896) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a lenti. viszont van kés, ami meg már a fenti design (a hosszú, vékony, recés kés, ami sajtot vágni ász például).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#99898) bbuffy válasza Parci (#99897) üzenetére


bbuffy
senior tag

A lenti a régebbi. Annak jobb az acélja, jól kell kövezni és sokáig birja. A fenti az üjabb, abból nagyon szarok a sima kesek. A recései jók.

...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/

(#99899) Csuppp


Csuppp
csendes tag

dethroner

Van olyan főző aminél be vannak programozva a mennyiségek, és áramlás mérővel mindig ugyan annyit fog kiengedni.
A következő tipusokról tudom, hogy azok:
MPM mkw-08m
Delonghi ec685
Severin KA5995
Severin KA5994

Ezek a főzők belsőt tekintve mind egyformák, tehát thermoblock van bennük.
Sajnos nincs egyben a kar tartó a thermoblock-kal. Ezért főzés előtt ki kell nyomni rajta egy adag vizet az üres szűrőn. Egyből főzve sem egy tragédia a kávé egy szarvasihoz szokott embernek, de előmelegítve azért finomabb.

MPM meg a Severin között annyi a különbség, hogy a severinben van 3 hőfok programozva, még az mpm-ben 1 fix van beállítva és kész.

1 hónapja vettem MPM-et, az főzés után 1x csorgat ki kb 2-3ml-t(mikor a karban levő hab leül)

[ Szerkesztve ]

(#99900) Parci válasza bbuffy (#99898) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

akkor ugyanarra jutottunk, téma megfejtve.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.