Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89801) sz.zs. válasza GAgyiXyXy (#89800) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Alumíniumból. Viszont ha megnézed a legfelső képet, akkor láthatod, hogy van benne 4 db mágnes azon a részen ami fel ül a szűrő karimájára.

[ Szerkesztve ]

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#89802) pulinyul


pulinyul
csendes tag

Sziasztok! Nagyon szuper ez a fórum - eddig leginkább olvastam, most viszont első gépvásárláshoz szeretnék tanácsot kérni.
Egy PID-elt Rancilio Audrey-t hirdetnek a neten (csak képen láttam, de elvileg jó állapotú). Volt róla szó itt korábban, hogy ezekhez a régiekhez nehéz/lehetetlen műanyag alkatrészt szerezni (pl. víztartály, gőzgomb). Mennyire kell tartanom tőle hogy valamelyik műanyag megadja magát mondjuk 10 éven belül, illetve mekkora nehézség (idő / pénz) pótolni az ilyesmit?
A másik dolog, ami aggaszt hogy itt írnak róla, hogy a bojler belülről teflonbevonatos - bár nincs nagy mechanikai igénybevétel, de tartok tőle hogy ez is lekophat. Ez minden példányra igaz lehet? Van tapasztalata valakinek arról, hogy mennyire tartós a bevonat?
Elvileg Simi kezei között járt ez a példány, neki írtam e-mailt de még nem kaptam választ, ezért gondoltam hogy ide is beírok.
Köszönöm a segítséget előre is! :R

(#89803) Ezekiel Ston


Ezekiel Ston
senior tag

Sziasztok!

Pár hete találtam rátok itt a fórumon. Még ismerkedek még mindig...elolvastam az összefoglalót, nézek még mindig óriás szemekkel, hogy akkor mi is lenne számomra a jó megoldás. Szeretném "magasabb" szintre emelni a kávézási szokásaimat, és szeretném ha még jobb élményt adhatna ez a szokásom számomra és feleségem számára.
Itthon van sima kotyogós kávéfőzőnk, és van kapszulás nespresso kávéfőzőnk egyaránt.
Összefoglalóból még mindig számomra sötét a dolog, hogy most milyen gép az ami jó lehetne számomra. Ezért elnézést a kérdésért, tuti biztos hogy feltették már az ajánlott gépek kérdését előttem is páran. Viszont én is megteszem ezt.
Létezik e olyan kávéfőző (automata akár) ami darálós és főz is és jó minőséget képvisel? Árviszonylatban ~100-150ezer körül.
Ha nincs kompakt kiszerelésben ilyen az sem baj, veszek külön külön kávédarálót és kávégépet egyaránt. Csak szeretnék konkrét típust kérni eszpresszo készítéséhez mi az ami ajánlott a fenti árviszonylatban? Típusok jöhetnek minden mennyiségben. Köszönöm előre is.

(#89804) KVfun válasza jana86 (#89794) üzenetére


KVfun
csendes tag

A fullos a classic?
Hol vetted?

(#89805) verti1 válasza KVfun (#89804) üzenetére


verti1
tag

“Fullos” változat a Traveler, Simplicity és Classic. Árban is ez a sorrend.

(#89806) adriankoooo válasza GAgyiXyXy (#89800) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Tipp:

(#89807) sz.zs. válasza adriankoooo (#89806) üzenetére


sz.zs.
senior tag

:K

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#89808) GAgyiXyXy válasza adriankoooo (#89806) üzenetére


GAgyiXyXy
aktív tag

Köszi, tényleg. A linken viszont az alap ezüst első képen nincs ilyen, csak a színeseken. Az előttem lévő képet meg nem néztem figyelmesen. Ha valaki mágnesest akar, annak színeset kell rendelnie.

"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"

(#89809) adriankoooo


adriankoooo
senior tag

Srácok, a héten azon gondolkodtam, hogy vákuumoznám a kávét és úgy fagyasztanám. Mi erről az általános vélemény?

(#89810) grizlisandor válasza adriankoooo (#89809) üzenetére


grizlisandor
addikt

Ha jól emlékszem Kis Zoli (Daráló podcast) mondta az egyik adásban, hogy olyan helyre megy, ahol nem tisztázott a megfelelő kávéellátottság, akkor vákuumcsomagolja az otthoni EK-val őrölt kávét.

Ugyanazt csinálod szerintem mintha mézesüvegbe raknád, csak ugye a mézesüveget többször is fel tudod használni.

(#89811) konzumpro válasza adriankoooo (#89809) üzenetére


konzumpro
senior tag

Én humidoron gondolkodom, lehet hogy csak kiszárad a felbontott kávé, vagy a párásítással leáll az oxidáció? Ja igen, ez is egy újabb darab Hoffmann meséiből.

(#89812) iatti


iatti
aktív tag

a gc nyomásmérőjén észrevenni,ha a tágulási tartály nem megfelelően működik,tele van vízzel?

(#89813) sz.zs. válasza iatti (#89812) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Igen , ugrál!

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#89814) fragola.6035 válasza pulinyul (#89802) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Nagyon sok Nancy/Audrey-t szereltem már, semmiféle teflon bevonat nincs a kazánon.
Gőzgombot lehet találni hozzá, víztartályt nem, de nekem van még egy tartályom rozsdamentes acélból.

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#89815) SteelCowboy


SteelCowboy
csendes tag

Kikísérletezték, hogyan lehet egy jó kávét a legolcsóbban lefőzni

Egy újabb szakmai cikk... ;]

We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.

(#89816) vicces1 válasza GAgyiXyXy (#89800) üzenetére


vicces1
aktív tag

Annyira nem bonyolult észre venni

Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus

(#89817) adriankoooo válasza grizlisandor (#89810) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Lehet megpróbálom én is. Az őszintét megmondva, kicsit meguntam a mézesüvegekkel való játszást + asszonynak sem tetszik, hogy sok helyet foglalnak. Magában a 250g-os zacskót vákuumoznám nyitásig, utána már az asztalon várja a sorsát. Sajnos/nem sajnos a Kinu/Flairnek köszönhetően 5 nap alatt végzek is egy zacskóval, addig talán már az eredeti zacskójában sem romlik meg.

konzumpro: láttam, de kételkedek. :Y Majd ha több tapasztalat lesz vele lehet érdemes adni neki egy esélyt.

(#89818) iatti válasza sz.zs. (#89813) üzenetére


iatti
aktív tag

időnként szokott kb fél bár kilengéssel lassan hullámozni./gondolom túl finom lett az őrlemény./ ez még megengedett? vagy stabilan kell tartania a nyomást? vibrálni nem szokott a mutató.

(#89819) jana86 válasza SteelCowboy (#89815) üzenetére


jana86
csendes tag

Rengeteg hasznos dolgot lehet tanulni belőle. Pl:
"A víz hőmérsékletét és a nyomást pedig a kávégép többnyire automatikusan állítja be."
És szembe megy a legutóbbi matematikai alapokon nyugvó trenddel, miszerint durvítani kell az őrleményt, miközben növeljük az átengedett víz mennyiségét. :(

[ Szerkesztve ]

(#89820) Parci válasza fragola.6035 (#89814) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én még mindig szeretettel gondolok a néhai audrey-mra, nagyon klassz volt használni. a baby primo a mindig homlokon köpő háromjáratú kivezetésével nekem használati értékre meg sem közelítette. régi szép idők!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#89821) verti1 válasza adriankoooo (#89817) üzenetére


verti1
tag

Nálam űrtechnológia van. :DD Kényelmesen elfér benne 3db 250g-os zacsi. Nem is nagyon veszek többet egyszerre, inkább gyakrabban rendelek. Hűvösben szépen elvannak. Nekem bevált.

(#89822) adriankoooo válasza verti1 (#89821) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Mindig abból kell dolgozni ami van. :))Egyébként csak extra indokokat keresek a vákuumozóra az asszonynál, mert kellene egy másik projekthez is. ;]

(#89823) Csápájev válasza Ezekiel Ston (#89803) üzenetére


Csápájev
őstag

Gaggia Classic tuningolva piddel és Graef cm 70 újonnan vagy használtan egy Mazzer Mini, oder Mazzer Super Jolly kiváló kezdő szett. Az árukat is jól tartják,ha meggondolnád magad.
keresgélni kell,ha mázlid van kijön a Minivel 150re.
A graef 30körül van újonnan,de inkább rábeszélnélek egy Mazzerre.

(#89824) verti1 válasza adriankoooo (#89822) üzenetére


verti1
tag

Szerintem nem fogsz jól járni a vákuumozással. Egyrészt a felszabaduló CO2 segít a kávészemek frissen tartásában. Mivel nehezebb a levegőnél kiszorítja azt a zacskóból és szépen elvannak a szemek a viszonylag alacsony oxigén tartalmú “védőgázban”. Másrészt a kávékészítés folyamatában is fontos szerepe van a szemekben tárolt, majd felszabaduló CO2-nek. Ha ezt CO2-t kivákuumozod a szemekből akkor végük is van.

[ Szerkesztve ]

(#89825) Z0mbi válasza verti1 (#89824) üzenetére


Z0mbi
senior tag

hat amennyire tudom pont attol lesz crema (reszben) ugyhogy igen fontos..

(#89826) Ezekiel Ston válasza Csápájev (#89823) üzenetére


Ezekiel Ston
senior tag

Köszönöm szépen. Nézegetem őket.

(#89827) Parci válasza verti1 (#89824) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

viszont bármilyen hús fagyasztásához vagy akár csak hosszabb ideig hűtőben tartásához zseniális :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#89828) handrash válasza verti1 (#89824) üzenetére


handrash
őstag

Gondolod, hogy a szilárd szemekből, csak úgy ki lehet szippantani a széndioxidot?

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#89829) verti1 válasza handrash (#89828) üzenetére


verti1
tag

Igen. A babok nem tömörek. Porózusak, olyan mint a szivacs. Ha sokáig áll a zacsiban akkor is távozik a nagy része.

(#89830) konzumpro válasza verti1 (#89829) üzenetére


konzumpro
senior tag

És ha széndioxiddal töltenénk a zacsit amiben van? (Az Illy asszem nitrogénnel tölti a dobozokat.)

[ Szerkesztve ]

(#89831) Bazsee71 válasza konzumpro (#89830) üzenetére


Bazsee71
őstag

A széndioxid töltést elvégzi a kávé. Nitrogén még egy jó megoldás egyébként.

(#89832) konzumpro válasza Bazsee71 (#89831) üzenetére


konzumpro
senior tag

Na jó, de miután felbontjuk, elkezd öregedni. Hacsak rá nem töltünk patronról (van itthon Sodastream)...

(#89833) verti1 válasza konzumpro (#89832) üzenetére


verti1
tag

Ez a gáz töltögetés macerás szerintem. Ha nem bontod ki akkor is öregszik. Szerintem elég ami a kávéból távozik. A zacsit szorosan kell nyitás után zárni, hogy minél kevesebb legyen felette a levegő, de nem szabad nyomkodni, mert akkor a széndioxid is távozik. Ha magas a zacsi akkor le kell hajtani mellé a tetejét. A műanyag vödör pedig védi valamennyire a páratartalom ingadozástól és lehetőség szerint hűvös helyre kell tenni. Én ennyit vagyok hajlandó tenni érte. Elégedett vagyok az eredménnyel. Úgy is lesz minden zacsinak egy íve a nyitástól a végéig. Ezzel a módszerrel a másfél hét alatt amíg elfogy, nem érzek nagy minőségi romlást.

[ Szerkesztve ]

(#89834) adriankoooo válasza verti1 (#89829) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Hmm, a vákuumozás egy ilyen géppel csak pár másodpercig tart és nem is túl erős. Jó kérdés, hogy mennyire szippantja ki így a CO-t a szemekből. Ráadásul pl. egy Lidl vákuumozón van soft mód is, ahol tényleg csak szoftosan szívja ki a levegőt a zacsiból.

(#89835) konzumpro válasza verti1 (#89833) üzenetére


konzumpro
senior tag

Nem macerás, csak bedugom a Sodastream-es csövet a simítózáron és teleengedem a zacskót. Mindegy, majd ha a Hoffmann mondja akkor nagy ötlet lesz.

(#89836) bl4ze válasza konzumpro (#89830) üzenetére


bl4ze
veterán

Több cég használ nitrogént, pld az említett illy is.
Legjobb megoldás.
Otthon én vákuumos dobozban tartom a kávét, fagyasztóban. Bevált.

.:. bl4ze .:.

(#89837) handrash válasza verti1 (#89829) üzenetére


handrash
őstag

Értem. Viszont a pár másodperc alatt, amíg vákumozódik a zacsi, vajon lényeges mennyiség távozik-e? Utána meg van helye távozni a zacskóba. Szerintem.

Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/

(#89838) Csápájev válasza Ezekiel Ston (#89826) üzenetére


Csápájev
őstag

Facebookon érdemes nézegetni a Home Barista eszközök csoportot
és Barista eszköz piacot.
Classicból a 2015 és 2019 közti széria nem ajánlott!
HA kinéztél valamit érdemes konkrétra itt rákérdezni.

(#89839) haten


haten
tag

Kinek milyen egyszerű módszere van szűrő tisztításra? Melegvíz és asztalhoz koppogatás nem hozza ki.

(#89840) Csápájev válasza haten (#89839) üzenetére


Csápájev
őstag

Hideg zsíroldó.

(#89841) verti1 válasza handrash (#89837) üzenetére


verti1
tag

Valamennyi távozik és a vákuum segíti a maradék távozását. A vákuum mértékétől függően kisebb vagy nagyobb mértékben gyorsítod a kávé öregedését.

(#89842) Ezekiel Ston válasza Csápájev (#89838) üzenetére


Ezekiel Ston
senior tag

No ha ez összejön nekem plusz jó minőségű kávé is hozzá, akkor extraboldog leszek. :DDD

(#89843) Csápájev válasza Ezekiel Ston (#89842) üzenetére


Csápájev
őstag

Már van is kiszemelt?
Kávéból én Paljotz kávéit
is ajánlom meg mostanában kapható a Hold utcában Bybeansnél Arcaffe...
Szerintem az egyik legfinomabb olasz kávé, kedvencem.

(#89844) PpenoO


PpenoO
őstag

Most rendelnék először a pacificaffetól. A Nepáli kávéjukat most 40%al olcsóbban adják. Régebbi pörkölés vagy öreg alapanyag az oka?

(#89845) 72lakiluk válasza PpenoO (#89844) üzenetére


72lakiluk
tag

Ez nemrég téma volt itt :) kiderül, ha megkapod.

(#89846) 72lakiluk válasza Csápájev (#89843) üzenetére


72lakiluk
tag

Az Arcaffe oldalát nézve tetszik. Minden tipus van a Hold utcában ?

(#89847) Csápájev válasza 72lakiluk (#89846) üzenetére


Csápájev
őstag

Én kettőt próbáltam, amik robusztasak voltak, nem ugrik be a nevük. Abból az egyik már nincs, nem volt sok nekik :)
Volt áprilisi és szeptemberi pörköles is, tehát nem annyira nagyon friss,ennek ellenére nagyon rendben voltak.
Írj rájuk facebookon, gyorsan válaszolnak.

(#89848) PpenoO válasza 72lakiluk (#89845) üzenetére


PpenoO
őstag

Köszi, megesik, hogy elfelejtem használni a keresőt :)

(#89849) Tomi_Sci válasza PpenoO (#89844) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Kérdezz rá rendelés előtt Facebookon.

Nekem eddig mindig teljesen friss jött, de csak azokból veszek amik -feltételezem- nagyon pörögnek.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#89850) bl4ze


bl4ze
veterán

Tegnap SiD-del az őrmezei "Kaffein" kávézóban voltunk : egy igen korrekt cortado-t ittam egy Brazil SevenEleven kávéból.
Otthon meg új Olasz kávé érkezett :

80/20-as keverék : még az elején járok az ismerkedésnek, de full étcsokis,
egy kis mandulás süti lecsengéssel. Jó lesz ez :)

.:. bl4ze .:.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.