Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Szevam:] Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- [Re:] [bambano:] Bambanő háza tája
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [Tüzi:] Geek-hatarozo
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
Alumíniumból. Viszont ha megnézed a legfelső képet, akkor láthatod, hogy van benne 4 db mágnes azon a részen ami fel ül a szűrő karimájára.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
pulinyul
csendes tag
Sziasztok! Nagyon szuper ez a fórum - eddig leginkább olvastam, most viszont első gépvásárláshoz szeretnék tanácsot kérni.
Egy PID-elt Rancilio Audrey-t hirdetnek a neten (csak képen láttam, de elvileg jó állapotú). Volt róla szó itt korábban, hogy ezekhez a régiekhez nehéz/lehetetlen műanyag alkatrészt szerezni (pl. víztartály, gőzgomb). Mennyire kell tartanom tőle hogy valamelyik műanyag megadja magát mondjuk 10 éven belül, illetve mekkora nehézség (idő / pénz) pótolni az ilyesmit?
A másik dolog, ami aggaszt hogy itt írnak róla, hogy a bojler belülről teflonbevonatos - bár nincs nagy mechanikai igénybevétel, de tartok tőle hogy ez is lekophat. Ez minden példányra igaz lehet? Van tapasztalata valakinek arról, hogy mennyire tartós a bevonat?
Elvileg Simi kezei között járt ez a példány, neki írtam e-mailt de még nem kaptam választ, ezért gondoltam hogy ide is beírok.
Köszönöm a segítséget előre is!
Ezekiel Ston
senior tag
Sziasztok!
Pár hete találtam rátok itt a fórumon. Még ismerkedek még mindig...elolvastam az összefoglalót, nézek még mindig óriás szemekkel, hogy akkor mi is lenne számomra a jó megoldás. Szeretném "magasabb" szintre emelni a kávézási szokásaimat, és szeretném ha még jobb élményt adhatna ez a szokásom számomra és feleségem számára.
Itthon van sima kotyogós kávéfőzőnk, és van kapszulás nespresso kávéfőzőnk egyaránt.
Összefoglalóból még mindig számomra sötét a dolog, hogy most milyen gép az ami jó lehetne számomra. Ezért elnézést a kérdésért, tuti biztos hogy feltették már az ajánlott gépek kérdését előttem is páran. Viszont én is megteszem ezt.
Létezik e olyan kávéfőző (automata akár) ami darálós és főz is és jó minőséget képvisel? Árviszonylatban ~100-150ezer körül.
Ha nincs kompakt kiszerelésben ilyen az sem baj, veszek külön külön kávédarálót és kávégépet egyaránt. Csak szeretnék konkrét típust kérni eszpresszo készítéséhez mi az ami ajánlott a fenti árviszonylatban? Típusok jöhetnek minden mennyiségben. Köszönöm előre is.
KVfun
csendes tag
A fullos a classic?
Hol vetted?
verti1
tag
“Fullos” változat a Traveler, Simplicity és Classic. Árban is ez a sorrend.
adriankoooo
senior tag
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
GAgyiXyXy
aktív tag
Köszi, tényleg. A linken viszont az alap ezüst első képen nincs ilyen, csak a színeseken. Az előttem lévő képet meg nem néztem figyelmesen. Ha valaki mágnesest akar, annak színeset kell rendelnie.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
adriankoooo
senior tag
Srácok, a héten azon gondolkodtam, hogy vákuumoznám a kávét és úgy fagyasztanám. Mi erről az általános vélemény?
(#89810) grizlisandor válasza adriankoooo (#89809) üzenetére
grizlisandor
addikt
Ha jól emlékszem Kis Zoli (Daráló podcast) mondta az egyik adásban, hogy olyan helyre megy, ahol nem tisztázott a megfelelő kávéellátottság, akkor vákuumcsomagolja az otthoni EK-val őrölt kávét.
Ugyanazt csinálod szerintem mintha mézesüvegbe raknád, csak ugye a mézesüveget többször is fel tudod használni.
konzumpro
senior tag
Én humidoron gondolkodom, lehet hogy csak kiszárad a felbontott kávé, vagy a párásítással leáll az oxidáció? Ja igen, ez is egy újabb darab Hoffmann meséiből.
iatti
aktív tag
a gc nyomásmérőjén észrevenni,ha a tágulási tartály nem megfelelően működik,tele van vízzel?
Igen , ugrál!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
fragola.6035
aktív tag
Nagyon sok Nancy/Audrey-t szereltem már, semmiféle teflon bevonat nincs a kazánon.
Gőzgombot lehet találni hozzá, víztartályt nem, de nekem van még egy tartályom rozsdamentes acélból.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
SteelCowboy
csendes tag
Kikísérletezték, hogyan lehet egy jó kávét a legolcsóbban lefőzni
Egy újabb szakmai cikk...
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
vicces1
aktív tag
Annyira nem bonyolult észre venni
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
(#89817) adriankoooo válasza grizlisandor (#89810) üzenetére
adriankoooo
senior tag
Lehet megpróbálom én is. Az őszintét megmondva, kicsit meguntam a mézesüvegekkel való játszást + asszonynak sem tetszik, hogy sok helyet foglalnak. Magában a 250g-os zacskót vákuumoznám nyitásig, utána már az asztalon várja a sorsát. Sajnos/nem sajnos a Kinu/Flairnek köszönhetően 5 nap alatt végzek is egy zacskóval, addig talán már az eredeti zacskójában sem romlik meg.
konzumpro: láttam, de kételkedek. Majd ha több tapasztalat lesz vele lehet érdemes adni neki egy esélyt.
iatti
aktív tag
időnként szokott kb fél bár kilengéssel lassan hullámozni./gondolom túl finom lett az őrlemény./ ez még megengedett? vagy stabilan kell tartania a nyomást? vibrálni nem szokott a mutató.
jana86
csendes tag
Rengeteg hasznos dolgot lehet tanulni belőle. Pl:
"A víz hőmérsékletét és a nyomást pedig a kávégép többnyire automatikusan állítja be."
És szembe megy a legutóbbi matematikai alapokon nyugvó trenddel, miszerint durvítani kell az őrleményt, miközben növeljük az átengedett víz mennyiségét.
[ Szerkesztve ]
én még mindig szeretettel gondolok a néhai audrey-mra, nagyon klassz volt használni. a baby primo a mindig homlokon köpő háromjáratú kivezetésével nekem használati értékre meg sem közelítette. régi szép idők!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
verti1
tag
adriankoooo
senior tag
Mindig abból kell dolgozni ami van. Egyébként csak extra indokokat keresek a vákuumozóra az asszonynál, mert kellene egy másik projekthez is.
Csápájev
őstag
Gaggia Classic tuningolva piddel és Graef cm 70 újonnan vagy használtan egy Mazzer Mini, oder Mazzer Super Jolly kiváló kezdő szett. Az árukat is jól tartják,ha meggondolnád magad.
keresgélni kell,ha mázlid van kijön a Minivel 150re.
A graef 30körül van újonnan,de inkább rábeszélnélek egy Mazzerre.
verti1
tag
Szerintem nem fogsz jól járni a vákuumozással. Egyrészt a felszabaduló CO2 segít a kávészemek frissen tartásában. Mivel nehezebb a levegőnél kiszorítja azt a zacskóból és szépen elvannak a szemek a viszonylag alacsony oxigén tartalmú “védőgázban”. Másrészt a kávékészítés folyamatában is fontos szerepe van a szemekben tárolt, majd felszabaduló CO2-nek. Ha ezt CO2-t kivákuumozod a szemekből akkor végük is van.
[ Szerkesztve ]
Z0mbi
senior tag
hat amennyire tudom pont attol lesz crema (reszben) ugyhogy igen fontos..
Ezekiel Ston
senior tag
Köszönöm szépen. Nézegetem őket.
viszont bármilyen hús fagyasztásához vagy akár csak hosszabb ideig hűtőben tartásához zseniális
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
handrash
őstag
Gondolod, hogy a szilárd szemekből, csak úgy ki lehet szippantani a széndioxidot?
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
verti1
tag
konzumpro
senior tag
És ha széndioxiddal töltenénk a zacsit amiben van? (Az Illy asszem nitrogénnel tölti a dobozokat.)
[ Szerkesztve ]
Bazsee71
őstag
A széndioxid töltést elvégzi a kávé. Nitrogén még egy jó megoldás egyébként.
konzumpro
senior tag
Na jó, de miután felbontjuk, elkezd öregedni. Hacsak rá nem töltünk patronról (van itthon Sodastream)...
verti1
tag
Ez a gáz töltögetés macerás szerintem. Ha nem bontod ki akkor is öregszik. Szerintem elég ami a kávéból távozik. A zacsit szorosan kell nyitás után zárni, hogy minél kevesebb legyen felette a levegő, de nem szabad nyomkodni, mert akkor a széndioxid is távozik. Ha magas a zacsi akkor le kell hajtani mellé a tetejét. A műanyag vödör pedig védi valamennyire a páratartalom ingadozástól és lehetőség szerint hűvös helyre kell tenni. Én ennyit vagyok hajlandó tenni érte. Elégedett vagyok az eredménnyel. Úgy is lesz minden zacsinak egy íve a nyitástól a végéig. Ezzel a módszerrel a másfél hét alatt amíg elfogy, nem érzek nagy minőségi romlást.
[ Szerkesztve ]
adriankoooo
senior tag
Hmm, a vákuumozás egy ilyen géppel csak pár másodpercig tart és nem is túl erős. Jó kérdés, hogy mennyire szippantja ki így a CO-t a szemekből. Ráadásul pl. egy Lidl vákuumozón van soft mód is, ahol tényleg csak szoftosan szívja ki a levegőt a zacsiból.
konzumpro
senior tag
Nem macerás, csak bedugom a Sodastream-es csövet a simítózáron és teleengedem a zacskót. Mindegy, majd ha a Hoffmann mondja akkor nagy ötlet lesz.
bl4ze
veterán
Több cég használ nitrogént, pld az említett illy is.
Legjobb megoldás.
Otthon én vákuumos dobozban tartom a kávét, fagyasztóban. Bevált.
.:. bl4ze .:.
handrash
őstag
Értem. Viszont a pár másodperc alatt, amíg vákumozódik a zacsi, vajon lényeges mennyiség távozik-e? Utána meg van helye távozni a zacskóba. Szerintem.
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
Csápájev
őstag
Facebookon érdemes nézegetni a Home Barista eszközök csoportot
és Barista eszköz piacot.
Classicból a 2015 és 2019 közti széria nem ajánlott!
HA kinéztél valamit érdemes konkrétra itt rákérdezni.
haten
tag
Csápájev
őstag
Hideg zsíroldó.
verti1
tag
Valamennyi távozik és a vákuum segíti a maradék távozását. A vákuum mértékétől függően kisebb vagy nagyobb mértékben gyorsítod a kávé öregedését.
Ezekiel Ston
senior tag
No ha ez összejön nekem plusz jó minőségű kávé is hozzá, akkor extraboldog leszek.
Csápájev
őstag
Már van is kiszemelt?
Kávéból én Paljotz kávéit
is ajánlom meg mostanában kapható a Hold utcában Bybeansnél Arcaffe...
Szerintem az egyik legfinomabb olasz kávé, kedvencem.
PpenoO
őstag
Most rendelnék először a pacificaffetól. A Nepáli kávéjukat most 40%al olcsóbban adják. Régebbi pörkölés vagy öreg alapanyag az oka?
72lakiluk
tag
Ez nemrég téma volt itt :) kiderül, ha megkapod.
72lakiluk
tag
Az Arcaffe oldalát nézve tetszik. Minden tipus van a Hold utcában ?
Csápájev
őstag
Én kettőt próbáltam, amik robusztasak voltak, nem ugrik be a nevük. Abból az egyik már nincs, nem volt sok nekik :)
Volt áprilisi és szeptemberi pörköles is, tehát nem annyira nagyon friss,ennek ellenére nagyon rendben voltak.
Írj rájuk facebookon, gyorsan válaszolnak.
PpenoO
őstag
Köszi, megesik, hogy elfelejtem használni a keresőt
Tomi_Sci
őstag
Kérdezz rá rendelés előtt Facebookon.
Nekem eddig mindig teljesen friss jött, de csak azokból veszek amik -feltételezem- nagyon pörögnek.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
bl4ze
veterán
Tegnap SiD-del az őrmezei "Kaffein" kávézóban voltunk : egy igen korrekt cortado-t ittam egy Brazil SevenEleven kávéból.
Otthon meg új Olasz kávé érkezett :
80/20-as keverék : még az elején járok az ismerkedésnek, de full étcsokis,
egy kis mandulás süti lecsengéssel. Jó lesz ez
.:. bl4ze .:.
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.