Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [Kolondrum:] Éves rezsi
- [Re:] [plevips:] Építkezünk 3. rész (2024)
- [Re:] [Tüzi:] Geek-hatarozo
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
Keresztapper
senior tag
Jóféle talján alapanyag esetében ez így is lenne.
http://palscoffeetech.com/
konzumpro
senior tag
Köszi a tippeket, úgy néz ki bevált az átkeverés!
Plusz még lehetett javítani az őrlő stabilitásán, a forgórészben a műanyag tengelyvégen eléggé lötyögött a kerámia kúp, kapott egy zsugorcsövet a műanyag tengely, amitől most már megszorul és fixen áll. Így viszont nem lehet kattanással számolni, de egy fordulat pont nyolc kattanásnak felel meg, tehát nagy gond nincsen.
Az alsó persely alá még befért két menet Scotch ragasztószalag is, szóval elég lötyögős ez a jószág, de most már jó lesz filterre. Most épp le vagyok nyűgözve tőle.
Ahogy öntöm a színes negatív borostyán színét idéző főzetet, tisztán, azon gondolkozom, ezt vajon alul- vagy túlexponáltam?
(Végülis összefügg a fotózás és a kávézás, mert kávéval, kis mosószódával és aszkorbinsavval akár filmet is elő lehet hívni... http://blenditak.blogspot.com/2012/04/caffenol.html)
#64275200
törölt tag
Köszönöm az érdeklődést. Úgy néz ki, hogy a kosarak egyben elkeltek.
[ Szerkesztve ]
fragola.6035
aktív tag
Csabszin
csendes újonc
Szia, vevő lennék rá, ha nem azonnal megvette más.
Tanácsot kérek, mennyire érdemes tölcséresre alakítani.
Köszönöm
Mazzer SJ, GC2018+PID, kézi pörkölő "szita" házi fedővel, gázláng-elosztó
72lakiluk
tag
Mindenképpen, hacsak nincs kávézód és nagyban nyomod :) bár akkor nem kérdezted volna. Szerintem eleve úgy kérd fragolától, minőségi átalakítást kapsz, sokkal nem lennél beljebb ha te kínlódnál vele. Meg kérj rá kartartót is ;)
[ Szerkesztve ]
skoos
őstag
Sziasztok!
a helyi mércét tekintve alsó-alsó osztályból érkezem, 5év nespressózási háttérrel.
A jó ristretto/presso/ macchiato, capuccino nyomában most hozzájutok egy Gaggia classichoz.
habosítóm van, örlőm nincs.
hol kezdjem? Mit csináljak egy jó első kávéhoz?
köszi előre is!
Sanyi
vegyél egy őrlőt és frissen pörkölt, jó kávét.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Pl toled a Konyt
Kávé Kálmán
tag
“Ettől a faszitól még a lábujjam is ökölbe szorul nem tudnám végignézni “
Miert? Erdekes, hogy JH polarizal. Szerintem a legsokoldalubb kontent producer (szo szerint) a kaves szcena-ban. Raadasul, nemcsak a kavelefolyasrol, meg arrol van fogalma, hogyan legyen/lehet valaki bariszta vilagbajnok, de evek ota uzemeltet egy nemzetkozileg sem sikertelen londoni kaveporkolo “uzemecsket”, es emellett is oriasi otletei vannak, mint pl a world’s largest cupping, amivel ugy edukalta a kavera erzekeny youtube-reket, hogy azon az anyukam is ugy vehetett volna reszt, h nem erezte volna magat outsider-nek.
Ez a video csak egy pelda, mennyire minden leben kanal csoka:
https://m.youtube.com/watch?v=tNp29UZ2mOU [link]
szerintem erdemes a csatornajan szemezgetni, urambocsa akar kovetni is.
nagyon erdekelne, miert van tole herototok? Ki az, aki szerintetek jobban csinalja a kontent-gyartast?
(#89711) Peti...(16v) válasza Kávé Kálmán (#89710) üzenetére
Peti...(16v)
tag
Ne általánosítsunk, én pl. kifejezetten csípem a búráját, meg azt is amit csinál 🙂 Mellesleg angolgyakorlásnak is jó, sztem tisztán és érthetően beszél.
(Az viszont qrvára zavar, hogy minden kávés video előtt bravos reklámot kell néznem. Kicsit mellélőttek a célcsoportnak...)
[ Szerkesztve ]
(#89712) phranxinatra válasza Kávé Kálmán (#89710) üzenetére
phranxinatra
aktív tag
Ellenszenves a fizimiskája. Ettől azért megnézem, amit érdekesnek gondolok tőle.
maross
veterán
Good video. Hair looking particularly excellent in this one.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
En birom a stilusat, a fizimiskajarol Waldo ugrott be elsore de amit csinal az nagyon jo.
Illesvik
csendes tag
A Mazzer SJ még gazdát keres. Részletek itt: [link]
Üdv.
72lakiluk
tag
Na jó lehet, hogy erősen fogalmaztam de nekem akkor sem 'barátom' . Viszont tényleg igyekszik szépen beszélni ( akár Gav Duncan )
Nézzétek, szemezgessetek !
Jól megszórtad idegen szavakkal és szlenggel, így korán reggelre Az utolsó kérdésedre persze én nem tudok válaszolni. Egy bizonyos szint fölé nem megyek, nem akarok menni. Persze ez a fejlődés gátja, tudom Nagyon tisztelem a munkásságodat, csakúgy, mint fragoláét a saját területén és az összes 'öreg róka' írását szívesen olvasom. De akkor sem akarok elmerülni a pH, tizedfokok, nyomás, polarizálás ... stb világában. Lehet azért, mert világéletemben humán beállítottságú voltam és a számok, műszerek, kísérletek távol állnak tőlem.
PEACE
freaghill
őstag
Én ugyan nem vagyok egy nagy kávés, de szeretem a videóit nézni, lehet tanulni is belőle, és (számomra) érdekes dolgokról beszél, csinál teszteket.
coxymaxi
csendes tag
Szia Lali!
Ilyen örlő állító menetes szárad nincs még?
Tudod beszéltük, hogy kellene a Fiorenzatoba nekem egy.
(#89719) Keresztapper válasza Peti...(16v) (#89711) üzenetére
Keresztapper
senior tag
Én is szeretem, mert tényleg értelmesen és szépen beszél, no meg a témái is érdekelnek.
A YouTube reklámok elkerülésére meg ott van a YouTube Vanced, ha Android a platform.
http://palscoffeetech.com/
Toobee
veterán
72lakiluk
tag
és az utódja milyen jó lesz remélhetőleg. Már az új Seashellre rámennék, de várom mellé az új Starfisht.
jana86
csendes tag
JH épp olyan "teszteket" készít, amelyek tele lennének nyomás, hőmérséklet és egyéb adatokkal. Nem is tesztek, inkább csak áttekintések ( szándékosan nem review-t írtam, hogy ne legyen idegen szó! ) A külseje lehet szimpatikus vagy ellenszenves, de egészében tekintve a videóit szerintem hasznosak és tartalmasak.
jana86
csendes tag
épp NEM olyan "teszteket" készít.....
konzumpro
senior tag
És valakinél már van folyamatban humidor-teszt a kávéval? Bementem a Nemzetibe szivar párásítóért, aszonták nincsen.
skoos
őstag
Értemrtem. De egy kicsit secifikusabb iránymutatásra lenne szükségem.
milyen egy jó örlő? Érdemes használtat? Melyik típusok a beváltak? A gaggia-ához természetesen.
Igen érdemes használtat venni. Graef 702-vel szoktak kezdeni a srácok, de ha nem ipari mennyiségben készíted otthon a kávét akkor elgondolkozhatsz egy jobb kéziörlőn is. Bár nem tudom mennyi a kereted.
soldier2
őstag
Egy jó kéziörlő drágább a Graefnél, miközben a Graef bőven kielégíti az átlag felhasználó igényeit.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
ha graef, akkor szerintem új, 30-40e között szokott volt lenni
vagy a jó kézik egyike (lido, kinu. comandantével nem vagyok képben), kb. 70-100e ft
vagy egy használt, felújított jó vas, tipikusan mazzer super jolly, kb. 100e ft
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
ha valakit érdekelne Hasbean kávé...
Van nálam egy Guatemala El Limon Washed Bourbon 250 grammos szemes kávé, amit szívesen átadnék 3.200 Ft-os áron, ha valakit érdekel. (Túl sok lett a kávé itthon. )
Pénteki (január 24.) pörkölés.
Érdeklődni privátban vagy a profilon látható telefonszámon.
coxymaxi
csendes tag
Írtam!
72lakiluk
tag
Ez kintről jött ? Jó gyorsan ideért :)
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett meg a Flair egy Kinu Traveler társaságában.
Ma volt időm játszadozni velük. Először azonban a Fiorenzato F4e nanoval adtam alá a Flairnek az őrleményt.
A Silvia 58-as kosarához képest nagyon sokat kellett durvítani az őrleményen. Persze érthető, sokkal másabb paraméterekkel rendelkezik a Flair "kosara".
Az első két shot besült, nem tudtam átpréselni a kávéágyon semennyi vizet sem.
3. 4. próbálkozásra már egészen jót húztam, de itt meg az előmelegítést, a ceremóniát (amit meg kell majd még szokni) rontottam el. Ergo, kevés volt a hő.
Na de aztán... Kávé Kálmán Colombiáján préseltem át a vizet és az eredmény leültetett.
Nem, nem akarom megint a Flair lemezt feltenni, csak szimplán a véleményem írom le, hátha van aki még hezitál rajta, ahogy én is tettem! Ennyi. Ne tegye
Aztán eljutottam odáig, hogy megtekergessen a Kinu nyakát. Próbáltam innen és sok helyről infót meríteni, hogy mégis milyen örlő állással feküdjek neki.
Elsőre 2.3.2-őt lőttem be, bőven sok volt, már látszot a púder szerű eredményen is, aztán pedig az élet igazolta. Ez is "besült"
Gondoltam jó egy egész fordulat kelleni fog ennek, hogy nagyjából jó legyen.
És igen, majdnem meg is lett. 3.2.0 kicsit sok volt. Itt jegyezném meg, hogy kb annyi erőkifejtés volt 16gr-ot ilyen állás mellett letekerni mint egy Skerton Pro-val 3gr-ot
Mivel több kávét nem akartam már inni, a jelentkezők is elfogytak, így az igazi wáááóó holnap jön, amikor sikerült a Kinu-t is belőni a "masinához".
Végeredmény képpen így is olyan volt az utolsó espresso (16gr --» 25 gr) Umami El Salvadorjából, hogy szerintem a Silviával nem lőttem még ilyet.
Azóta sem értem, csak vigyorgok ezen. Örülök neki na.
Szóval semmi hittérítés, csak szimplán infó.
Szép estét!
weinmaker
őstag
Gratula hozzá! Egyszer csak eljutok addig, hogy leteszteljek egy ilyen flairt.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
skoos
őstag
Köszönöm keresek egy ilyet!
skoos
őstag
Rancillio md50hez képest milyen a graef?
ilyet találtam jófogáson...
Ha arra a 40e-esre gondolsz akkor az egy régi, dózeres. Azt én hanyagolnám. A Graef újonnan 33e Ft 2 év garival.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
jana86
csendes tag
Nálam meg Kávé Kálmán Profitec 800-as karos gépe van most próbán, ő pedig az én Biancám "teszteli".
Hát... úgy vagyok ezzel a géppel, mint a paraszt bácsi az állatkertben a zsiráf ketrece előtt. Áll előtte, nézi, megcsóválja a fejét, és azt mondja: márpedig ilyen állat nincs!
A PID egy fokos lejebb vagy feljebb állítása kifolyó vízen 2-3 fokot változtat. Tehát nem lehet fokra pontosan belőni az utóbbit. Ráadásul a teljes csapolás alatt esik is, van, hogy 2-3 fokot is. A hőmérsékletet pontosan, konzisztensen reprodukálni szinte lehetetlennek tűnik - egyelőre legalábbis. A lefolyások nem túl szépek szemre, a lefolyási idők köszönő viszonyban sincsenek semmiféle ajánlott értékkel. Sehogy sem jön ki a matek semmilyen szempontból. Viszont az italok, amik lejönnek, qrva jók! És elég jó a kivonatolás is: a legutóbbi két csapolásra 22,34-es illetve 23,08-as EY-t mértem - illetve számoltam.
[ Szerkesztve ]
soldier2
őstag
Csak olvasom ezeket az írásokat, és örülök, hogy már évekkel ezelőtt meggyőzött Gábor (K Kalmár). Más ízvilág, más rutin mint a pumpás gépeknél, de ha az ember ki tud békülni a hátrányaival akkor egy kiskaros igazán csodás élményt ad.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
weinmaker
őstag
Ez így igaz. Én csak a tesztek miatt tértem át a gaggiára, amúgy jól elvoltam a pavonival. Azért a gaggiával is bitang jókat húzok, szóval nem sír a szám.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
soldier2
őstag
Nem is annyira a csúcsminőség miatt tetszik. Vsz egy pides pumpás géppel jobban ki lehet maxolni egy kávét. Amit imádok, hogy szinte minden shot iható. Bár a Black Sheep féle Jesus lemont (egy ideje csak cefrekávénak hívom, mert annyira átható cefreszaga és az elkészült italnak annyira erős erjedt gyümölcs íze van) lassan feladom. Ez az ízvilág presszónak annyira nem jön be, hogy az már fáj. Cuppingnak felöntve még ok (filtercuccom nincs, az drága ) de presszónak töményen rohadtgyümölcs. Extra hosszú lefolyás/előáztatás és magas hőmérséklet kell neki hogy ne legyen savanyú. Ha valakinek van bevált receptje ossza meg, hátha megmenthető a zacskó tartalma.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
norkov84
tag
A tuning Silvia továbbra is gazdát keres 180e Ft-ért.
Részletek: [link]
norby_42
aktív tag
Próbáld meg cold brew-nak.
Eat pasta, run fasta
skoos
őstag
Like!
cotagg
tag
Hátha van valakinek konkrét tippje: szilikoncsövet keresnék 3 x 5-ös méretben (belső x külső átmérő). Kellene vagy 3 cm belőle. Nyilván kifizetem ha több, csak legyen olyen hely, ahol nem 10 méter a legkisebb mennyiség. kavegebolt.hu-n találtam 3 x 5,5-ös méretben, de félek, hogy sok az 5,5.
mgy
senior tag
cotagg
tag
Köszi, ezt megtaláltam, de ők hajlandóak 1 métert elpostázni? Jó végül is hülye kérdés írok nekik és kiderül... Köszönöm
mgy
senior tag
Pár napja vettem ott valami apróságot, ahogy a boltot, az eladókat elnéztem, szinte biztos vagyok benne, hogy bármit elpostáznak.
cotagg
tag
Köszi, írtam is nekik.
vicces1
aktív tag
Felejtsd el, egy díszhalashoz menj be.
Lefújócsőhöz kell gondolom a 3járatú után.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.