Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz Bear16 #26450 üzenetére
Fejfogató alaplap...?? Mi történt?
A kartömítést és a szivattyút kicserélni nem egy bonyolult történet, bár én nem vagyok szerelő. Volt rendesen karbantartás? Mert ha nem, akkor ott még van pár vízalatti zátony...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Bear16
csendes tag
válasz ronin s8 #26451 üzenetére
Elkezdett mozogni a kar meghúzásakor, akkor utánhúztam a 4 csavart, de apró
műanyag darabok kezdtek a fej körüli műanyagból hullani és egyre jobban mozgott a kar alapja
ezért gondolom , hogy az roppa hatott el.A fentiekre tekintettel valószínűleg nem volt rendes a karbantartás, bár
szerintem én próbálkoztam.[ Szerkesztve ]
˝Die Basis jeder Grundlage ist das Fundament!˝
-
ronin s8
senior tag
Néhány kávé Dohából. Az első három kép Gordon Ramsay éttermében, az Opálban készült. A kávé itt elmegy, de semmi különös. Az utolsó kép egy kávézóban, ahol Illy volt. Bár semmi créma, de nagyon finom volt. Először azt hittem, valami SO, de a blendjük volt.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Otthon mindenki betonozik...?
-
-
Illesvik
csendes tag
Gb alu vízterítőt áztathatok tersonetben? A kart meg a szűrőket úgyis kell. Üveg edényben lehet vagy csak rozsdamentesben ?
Üdv V.
-
Bear16
csendes tag
Köszönöm a segítségeket ✌Lali mester utolérve,
Baby gyogyulás útján elindítva. Kávé elvonàsi tünetek
csillapulóban látszik már a fény😎˝Die Basis jeder Grundlage ist das Fundament!˝
-
RBJ
addikt
Hogy van az, hogy a mai napig szop...k a tejhabkészítéssel. Nagyon ritka mikor be tudom pörgetni és felmászik a tetejéig a krémes hab.
Híg, habos lötty lesz általában.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
And06
aktív tag
haza kellett hozzam az irodából a PODos gépem egy ideje (helyhiány miatt), igy kihasználatlanul áll. Ha lenne rá érdeklődő eladnám. Mokador Pepita (a normál gőzcsöves), Blaze közremüködésével vettem 2 éve.
-
zoknee
csendes tag
válasz zoknee #26402 üzenetére
Ma ismételten meglátogattam a helyet Ulsanban, és kaptam egy jó kis duplát.
A gép egy régi fajta La Marzocco volt, 3 különböző őrlővel megtámogatva.
A képekhez hozzátartozik a két barista hölgy is munka közben
Telefonnal csak ennyire telik ilyen fényviszonyok mellett, a nagy gépet nem volt arcom elővenni. Még azt hiszik kém vagyok[ Szerkesztve ]
-
zoknee
csendes tag
-
krx21
nagyúr
válasz tariattila #26472 üzenetére
Lehet. De tamperelés nélkül, mi "fogja" meg a nagynyomású vízet??? Max a nyomásfokozó szürő...
zoknee: Nem Zamárdi?[ Szerkesztve ]
-
tariattila
veterán
az örleményfinomság... persze kell hozzá a megfelelő vízterítés...
olaszországban is látni tamperelés nélküli tökéletes lefolyást és remek végeredményt
(persze én is tamperelek... csak mondtam, hogy nem ezen múlik)
persze azt sem feltételezem, hogy ahol ezt láttad ott ezekről fogalmuk lenne[ Szerkesztve ]
-
nemethsza
tag
-
hunspikey
őstag
Én erre sajnos rájöttem. Szar a gép. Nekem Giotto V3-mom van és nem tud olyan gőznyomás, hogy az tutti legyen. Az az egyetlen trükköm hogy maxra tolom a PID-et - így HX lévén ilyenkor van 1.5 bár nyomás - na ezzel lehet valamit kezdeni.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
ronin s8
senior tag
-
lagoon79
tag
3 decis kiöntőt használok, 1 baron van a gőzkazán és tökéletes habokat készítek. de ue a helyzet a saeco automatával is, bár lassabban és több gyakorlással, de ott is megy a latte arthoz elég krém. tehát gyakorlás, gyakorlás gyakorlás.
hunspikey: másik fórumon már írtam, gyakorlás nélkül bármilyen géped lehet. egyébként a lenti kijelentésed nettó baromság (már bocs). egy HX giottoval aki nem tud habot készíteni, az bizony kezdjen el erősen tanulni. 1,3 bar jó technikával simán elég a 6 decis kiöntőhöz, 1 meg a hármashoz.
[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
eddig ment és most nem? vagy 3 éve nem megy? milyen géped van?
ezt is már sokszor mondtam: ha valaki gyakorlott és egyfajta tejjel tökéletes habot készít, akkor másikkal is menni fog (ha nem is tökéletesre, de szépre biztos). csak könnyebb a gépet, meg a körülményeket hibáztatni....
-
bbuffy
senior tag
Ennyi.
Én is szívtam a fogam, anyáztam a Giottot, gondoltam megsértődött mert rárohadt a matrica, etc...etc...Aztán megtanultam tejhabot csinálni....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
ronin s8
senior tag
Válaszd ketté a dolgot. Először tanuld meg felfújni. Ha az megy, onnantól már csak erre kell figyelned, hogy ne fújd fel. De amíg nem tudod felfújni, addig ne akard forgatni...
Később meg úgyis rájössz, hogy a kettő egy.[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Az meg másik tészta, hogy egyből felúszik a tejhab a kávéra. Nem tudom alá önteni sokszor.
Gondolom nagyon habos.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
dugesz77
őstag
Biztos meg leszek kövezve érte de én felrúgva a "szabályokat" mostanában bizony áttértem a french press-el való tej habosításra. Teljesen jó szinte tökéletes mikróhabot lehet így készíteni. Nagyon jó az állaga igaz így külön kell melegíteni a tejet.
-
ronin s8
senior tag
válasz dugesz77 #26497 üzenetére
Hát nem kövezünk meg érte. A Kávéológián már megtették volna (különösen egy.... na mindegy...)
Nekem is van egy le-föl húzkodós buttlers-es tejhabosítóm. Az annyival jobb, mint a French press, hogy fel tudod közben tenni a tűzre és melegítheted benne a tejet. A legjobb habot csinálja...[ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Na direkt nekiálltam tejhabot csinálni, vízkőmentesítés után. voala. sikerült elsőre.
szépen forgott felhízott ahogy kell.
Gyakrabban fogok vízkövezni.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest