Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rastacsz
tag
sz.zs. Ja, a palacsinta sütő :)
Mennyivel kényelmesebb, mint a kézi melegítés? És milyen lett a kávé?Más: mazzer omega kézi örlő szénszál, elox alu, meg rozsdamentes acél, minden, ami jó (drága)
Nem 64-es kúpos, hanem csak 47-es kúpos késsel. Pedig egy niche zero killer jó lett volna
Ha már niche zero, sokszor volt itt-ott emlegetve, hogy műanyag bolygómű így, meg úgy... Hát a mazzer robur is műanyag fogaskerekeket használ a 800W- os motorhoz és a 71mm-es kúpos késhez. Ez az áttétel csökkenti a fordulatot, a nyomatékot pedig növeli.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
ferkoboy
senior tag
válasz sz.zs. #111954 üzenetére
Igen, valóban. innen is nézhetjük.
Jött még vele más 500g-os kiszerelésben is. Azon dátumnak még nyoma sincs.
Zöldbe is bele kívántam “kóstolni”. (Első próbálkozáshoz.) Egyik-másik levákuumozva, a harmadik meg ugyanolyan zacskóban, de ott csak simán leheggesztve, levegővel.Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
paramparya
őstag
Sziasztok!
Mik most a vélemények GC vízterítő és felsőszűrő témában?
Két évig nem nagyon gondolkoztam a gépen csak használtam, és most visszaolvastam itt és szétnéztem pár külföldi fórumon. Réz vízterítőm van (négylyukú) és gyári felsőszűrőm, és sok olyan véleményt látok hogy talán a gyárí vízterítő jobb lehet, és a felsőszűrőt nem is érdemes cserélni. Hogy látjátok?A másik dolog amin gondolkoztam az a tágulási és a szűkítő. Tágulási van beszerelve, de a szűkítő a fiókban pihen (0.6-os lyukkal). Jó ez így, vagy érdemes változtatni valamit?
-
icm
tag
válasz paramparya #111965 üzenetére
A fiókodban levő szűkítő nincs hatással a kávédra.
A gyári felsőszűrőt egy 35 mikronosra cseréltem, szűrőpapírt is rakok alá így nem tétel, hogy nagyon finom a rács.
Tágulási meg nekem nincs beépítve, azon még gondolkodom, meg a 6os rézcső 8ra cserélésével."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Toobee
veterán
Nem mai videó már, de számomra elképesztő, hogy mennyire gagyi az anyaghasználat, meg az összeszerelés minősége. Maga a teszt ezzel a kifolyós karral számomra nem nyújtott érdemi infót, de azt jó volt látni, hogy szétkapták a vasakat.
Compare Profitec Pro 700 vs Lelit Bianca Espresso Machines
úgy látom, ezek meg a válaszvideók akarnak lenni a helyi pocakos, lelites embertől
Lelit Bianca vs Profitec 700 Part 1 of 2
Lelit Bianca vs Profitec 700 Part 2 of 2 -
ribarszki
őstag
válasz Toobee #111967 üzenetére
Bianca tulajként amivel egyet tudok érteni. Maga a burkolat tényleg arcpirítóan vékony. Csapoláskor rendesen berezonál az egész gép. Bitumenlapot kellene belülre ragasztani. Nálam egy összecsavart konyharuha van betéve a csempe és a gép hátlapja közé. Így csendben van, de ez tényleg nem ok.
A belsejében én nem látom, hogy akkora igénytelenség lenne.Viszont a Bianca 1/2 éve még 650k-ért ment, Profitec 700 pedig ha jól tudom profilozóval nincs 1millió alatt. Igaz már záródik az olló, mert 749k a Bianca, de árban azért nem egy szint a kettő.
Szóval igen, nyilván valahol kispórolták az összeget. Viszont én soha nem adtam volna 1milliót egy kávégépért. Ha a tejes ital miatt fontos a DB, valamint a Pid, E61es fejegység akkor az árérzékeny vásárlóknál a Bianca lesz az első ami szembejön. Utána pedig szakadék 1millió környékéig..
Nem teljes fair így az összehasonlítás. De ezt talán a like/dislike-ok száma is mutatja..
-
-
Salex1
őstag
Mi a véleményetek erről a LIDL eszpresszó kévéfőzőről?
Nem szeretnék kapszulásat, a Bialetti Brikka-t cserélné, ami jó, csak szerintem könnyebb lenne egy ilyennel, mint kotyogóssal. -
stereofan
tag
válasz Salex1 #111970 üzenetére
szia,
első kérdésem: milyen őrlőd van?
szerintem a brikka használata egyszerűbb, mint ez a gép lenne.
podos gépen nem gondolkoztál? az lenne az igazán könnyebb.
konkrétan ezt a gépet nem ajánlanám, inkább egy delonghi dedica-t ebben a kategóriában.
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
bigmasterg
addikt
válasz Salex1 #111973 üzenetére
Akkor igazából nem jó topicba írtál.
Ide vagy ide kellett volna.Topicnál maradva: Egy ilyen olcsó lidl-ös gépből nem valószínű hogy igazi espressot várhat el az ember, hiába az a neve.
A kotyogós legalább nem hazudja, hogy espressot készít. Az egy valós, autentikus kávékészítési mód.Aztán minden igény kérdése, lehet hogy neked pont megfelelő a lidl-ös gép.
Ha meg szigorúan nézem, akkor legtöbb kávézóban sem tudnak rendes kávét főzni. -
rastacsz
tag
válasz ribarszki #111968 üzenetére
Azért volt az összehasonlítás, mert az usában pontosan azonos áron kerül forgalomba a két termék
Bianca ár
Pro 700 ár
+ a forgalmazók is egymásba rugdosnak kicsit@Salex1
eszpresszónak ugyan nem mondanám, de főz. A hozzá adott szűrőkosár nyomásfokozós, a bolti daráltakhoz van. Ha arra vágysz, hogy a kotyogóst, aminek a tűzhelyen már lefolyt a füle, kicseréld, arra jó lehet.
Ha kotyogóssal tudsz jól főzni, akkor ezt a lidist engedd el.
51mm-es talán a kosár, lehet vele szórakozni, h normál kosarat rakj bele + frissen őrölj kávét, akkor hasonlíthat az eredmény a delonghihozJa, ez meg csak kérdés, a Mazzer miért várt eddig ezekkel a fejlesztésekkel?
+1 kérdés: a nagy mazzereken (robur, royal), amik plusz hűtést kapnak az 50-60-as ventik formájában, azok állandó 12V-ot kapnak, vagy van valahol egy hőkapcsoló, vagy időkapcsoló?
A venti működik 12V-ról direktben, csak még üzem közben nem vettem észre a gépen, hogy menne és félig szétborítva sem kapcsolt azonnal igaz, nem is járattam percekig.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
-
MODERÁTOR
válasz ribarszki #111982 üzenetére
Usákoknál vmiért sokkal drágább a Bia mint EU-ban.
Normcore rugós tamper V4
Igazából nehéz róla bármit is írni, a minősége teljesen rendben van, ezért a pénzért meg abszolút best buy. Holnap készítek majd több kávét, de szinte kizárt a ferde tamperelés, szépen felfekszik a kosárra, egy határozott nyomás koccig és kész is. A gyárilag szerelt 25lbs-es rugó sztem bőven megfelelő. A fej átmérőjét 58,5-re mértem. Renekában nem szorul. Felépítéséből adódóan nagyon könnyű másmilyen fejet esztergáltatni hozzá ha valakinek ez nem tetszik vagy nagyobb/kisebb kell.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
gtr313
csendes tag
Itt is meg szeretném köszönni sz.zs-nek a podos szűrőt és a rendkívül barátságos árat ( 0 Ft), no meg persze a rugalmasságot és segítő szándékot
-
tag
válasz bigmasterg #111976 üzenetére
Na, most majd röpködnek a kövek, de:
szerintem olvass véleményeket, hogy nem megy-e gyorsan tönkre, stb., és ha nincsenek ilyenek, sztem. meg lehet venni. A lidlis cuccok általában alapminőséget hoznak, de használhatók, szóval nem "pult-péztár-kuka" jellegűek. Csodát nem várnék tőle én sem, de ez nem jelenti azt, hogy szemétre való.
Az is majdnem biztos szerintem, hogy nem fogja 100°C fölé melegíteni a vizet, és ezt a 9B-t kivéve sztem. nem tudják a gőznyomással működő cuccok, tökmindegy, hogy mi van rájuk írva márkanévként.
A 15bar nyomás szerintem sok, de nem teszi lehetetlenné a fogyasztható minőséget, ahogy nem ráég írta egy fórumtárs, sötétebb pöriknél jobb esély adódik. (De ha kicsit szerelősebb kedvű vagy, párezer Ft. egy OPV, és azzal tudod kezelni ezt a problémát.)
Azt mondjuk én is osztom, hogy örlővel célszerűbb kezdeni a minőség javítását.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
HÁZIGAZDA
válasz PeterAgos #111997 üzenetére
most nem azért, de a gene-ben látni aztán tényleg elég jól lehet... (hallani nehezebb, de pár elvetemült zöldet leszámítva már telibe hallom mindet)
a behmor primitív, nem látszik olyan jól, csak éppen jobbak a pörik és akár 350 grammal is elboldogul
a hottopot nem ismerem, de anno, amikor ezek divatban voltak a fórumban, nem volt túl kedvelt...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lego(bontatlan)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest