Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtr313
csendes tag
Sziasztok!
Eladó egy 2014.12.15-én vásárolt, garanciális (2 év) Graef CM900 kávédaráló. Havi 0,5 kg kávé lett vele őrölve, minden tartozéka, doboza, számlája megvan. A skálázáson számomra érthetetlen módon a 15-ös szám "lekopott" egyébként teljesen újszerű. A Tartozékok nagy része nem is lett kicsomagolva. Ára fix: 30.000 Ft
Átvétel személyesen Tökölön (Pest megye). Jegelés nincs. Postázni nem szeretném. Egyéb info priviben vagy telefonon 06harminc 5harminc 78harmincnyolc Köszönöm, hogy benéztél.
Saját képek, infók: http://1drv.ms/1ADV5dp -
gtr313
csendes tag
4 db eredeti 16 g-os Reneka micro sieve szűrőkosarat szeretnék elcserélni szintén 4 db eredeti 18 g-os VST szűrőkosárra. Lehet több jelentkező is, de csak akkor vágok bele, ha mind a négynek lesz a fenti VST kosárból cseréje. Eladni nem szeretném, mert 16.000 Ft-ot nem buknék a dolgon. Kérem csak olyan emberek keressenek, akik el tudják fogadni, hogy esetleg mégsem jön össze a csere (nem lesz elég jelentkező). A Renekák használtak, de kitűnő állapotúak. Képeket, információkat majd ugy is cserélünk, ha lesz jelentkező.
-
gtr313
csendes tag
válasz fragola.6035 #52949 üzenetére
Akkor megmarad. Nem olyan rossz szűrők ezek :-)
-
gtr313
csendes tag
válasz Sic.Transit #53171 üzenetére
Kicsit korai volt ezt beírnod Mi nem ügyezünk. Vannak érdeklődők, Te az egyik vagy. Köszönöm, hogy jelentkeztél, de a kosarak még eladók.
-
gtr313
csendes tag
válasz Mano66 #53172 üzenetére
Nem kell, hogy érts. Szerinted nem vagyok épeszű, hiszen négyesével veszem a szűrőket, pedig nincs is kávézóm. Ha nem akarod megvenni, akkor ne tedd. A személyeskedésre pedig semmilyen okot nem szolgáltattam. Kérem az ilyen és hasonló hsz-eket mellőzzétek. Ezek remek szűrők, ha megmaradnak, akkor használom időnként, ahogy eddig is tettem. Nekem jobban bejön a Strada / VST vonal, de ez semmit nem von le a Renekák értékéből. Unalmas, hogy azon megy a találgatás és a személyeskedés, hogy lesz-e valaki, aki 40.000 Ft helyett, postázva 25.000 Ft-ért hajlandó lesz megvenni vagy sem a kosarakat. Nekem nem mindegy, hogy egyesével kell küldenem és csomagolnom + 4x 1.090 Ft-ért postáznom (tudom van olcsóbb is, de én hülye vagyok), mert hát a postaköltséget természetesen vállaljam be, stb.
-
gtr313
csendes tag
Engem meg az frusztrál, hogy egy élelmiszert (lásd crema) folyamatosan szaroztok
-
gtr313
csendes tag
Mivel a teljes információ halmaz, képek, linkek, árak, stb. "másik" helyre volt feltéve, ezért a feszültségek elkerülése miatt, itt meg sem próbáltam bő lére ereszteni. A HG One mellett még sok apró, de igényes kiegészítő van még (Casadio tamper, VST szűrők, PY presszós, Mocambo cappus csészék, Faema 2sz kar kifolyóval, stb.), itt nagyon macerás lenne normálisan megoldani. Egyelőre a presszó vonal szünetel, most a filterben akarok kicsit jobban elmélyedni.
-
gtr313
csendes tag
Már hozzáférhető a HG One őrlő és az egyéb kiegészítők. Aki ügyes megtalálja, de szívesen elküldöm a linkeket.
-
gtr313
csendes tag
válasz soldier2 #64471 üzenetére
Ez maximum netto lehet igaz vagy te nagy mágus vagy. Nekem hivatalosan levámolva, kifizetve az ÁFÁ-t kereken 450.000 Ft-ban állt meg a HG One. 950 dollár a gép, 150 dollár a szállítás, 25% ezekre együtt az ÁFA és a VÁM a maradék. Egy készlet a sztatikusság csökkentő kütyüből 20 dollár, az új késpár pedig 240 dollár volt + VÁM, ÁFA és szállítás. 2015-ben ugyan 300 Ft/1 dollár most pedig csak 270, viszont a HG One ára is nőtt, ráadásul már a 83-as modifikált Robur késeket nem is árulják.
[ Szerkesztve ]
-
gtr313
csendes tag
válasz soldier2 #64476 üzenetére
No, akkor egész közel kerültünk egymáshoz, legalábbis ár szempontjából :-D Kicsit érzékenyen érintett az első beírásod, mert kb 200.000 Ft-ot bukok el és most, hogy legalább húszan érdeklődnek az őrlőre, nagyon nem jött jól az árazásod (bár az őrlő minden levelezése, számlája, stb meg van).
-
gtr313
csendes tag
Eladó kávés kiegészítők: Csomagban elképesztően jó áron és aki egyben viszi előnyt élvez. Minden adat, ár, képek itt, érdemes összeállni, csak a 3 VST szűrő jóval drágább volt, mint amennyiért az egészet adom [link]
[ Szerkesztve ]
-
gtr313
csendes tag
válasz gtr313 #64478 üzenetére
A készlet elkelt, de ezt már tudjátok :-) Köszönöm Józsinak a rugalmasságot és a közel 80 kg kávét, amit az elmúlt négy évben sütögetett nekem. Mindig pontos, gyors és megbízható volt, a kávéit pedig egytől-egyig imádjuk (csak a tiszta arabikákból vettünk).
A HG One-ra több jelentkező is van már, de aki előbb ideér... Hajrá!
megtoldom az ajánlatom egy 250g-os friss pörkölésű PY Abessinian Mocca arabika szemes kávéval.[ Szerkesztve ]
-
gtr313
csendes tag
válasz Bazsee71 #64494 üzenetére
Sima is meg nem is. Eredeti La Marzocco gyártmány, ugyanaz, mint a Strada, csak nincs certifikációja. A Stradanak F3027S volt a rendelési száma, ez a sima F3027 volt. Az kb 8.000 Ft ez pedig 3.000 Ft A Renekához képest mind a VST, mind az LM finomabb őrleményt kíván, de... én azért váltottam, mert a Renekát nagyon kényesnek találtam a mindennapi használatban. A gyümis kávék rendre nagyon vékonyak voltak, nehezebb volt a sweetpointot is beállítani. A Renekával volt a legkönnyebb mintás kávét készíteni és a legtisztább és legszélesebb ízspektrumot belőni. Sötétebb pöriknél viszont gyakran "sok" tudott lenni - túlkivonatolt. A VST/LM rendre krémes, édes és jó beállítással kellően gyümis is. Elpusztíthatatlan, pontos és gyönyörű. A Reneka nagy lyuggatása tök aszimmetrikus volt :-( Egy hét után Józsi kávéi az LM / VST-vel gyakran keserű útóízűekké vállnak. Ennek (nálam) az volt az oka, hogy, ha normál tempóban tekerem a HG One-t, akkor sok a fine és ezek a készítés során túlzottan kioldódnak. Ezen nálam úgy lehetett segíteni, hogy a HG One-t minél gyorsabban tekered, annál kevesebb fine-t csinál. Persze ettől a lefolyási idő is lecsökken. Ki kell totózni, de tökéletesen beállítható a balansz. Nálam ezért lett a VST / LM a befutó
-
gtr313
csendes tag
-
gtr313
csendes tag
-
gtr313
csendes tag
-
gtr313
csendes tag
válasz gtr313 #65553 üzenetére
Eladó 4 vagy 8 db kiváló állapotú Delonghi duplafalú 60ml-es presszós csésze. Boroszilikát alapanyagának köszönhetően akár 300 °C-on is használható. Így betehetjük hagyományos mikrohullámú sütőbe, mosogatógépbe, de akár hűtőbe vagy fagyasztóba is. A kávé nem hűl ki, a pálinka nem melegszik fel :-) Kisebb egységre nem bontom, aki egyben viszi, előnyt élvez (és nem csak árban jár jobban).
- 4 db ára 4.800 Ft (előre utalás esetén postázom is) futár az árban
- 8 db ára 8.000 Ft (előre utalás esetén postázom is) futár az árban -
gtr313
csendes tag
válasz Keresztapper #65585 üzenetére
Egyelőre az Aeropress maradt. A V60-nal kevesebb a játéklehetőség. Köszönöm az érdeklődésed.
-
gtr313
csendes tag
-
gtr313
csendes tag
-
gtr313
csendes tag
Talán innen érdekel valakit: ROK + Gyári naked kar - szűrővel + Felújító szett + Comandante MkIII NitroBlade
-
gtr313
csendes tag
A nagy érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttem, hogy vihető az őrlő külön is.
- 2017.11.14-én vásárolt Bambusz kivitelű Comandante Mk3 Nitroblade őrlő
- csak személyes átvétellel (nálam) fix 40.000 Ft- 2018.03.05-én vásárolt, teljesen újszerű ROK Espresso Maker gyári csomag + Gyári naked kar+szűrő + ROK Refresh Kit + Fragola Palmtamp
- csak személyes átvétellel (nálam) fix 60.000 Ft -
gtr313
csendes tag
válasz Keresztapper #70138 üzenetére
Szia! Teljesen félreérted a helyzetet. kb. öt évvel ezelőtt kezdtem a kávéval foglalkozni, előtte nulla. A szokásos Gaggia + Iberital felállás. Azóta is legalább napi 1,5 órát csak a kávéval foglalkozom, de volt olyan - főleg a HX-es időszakban - hogy három órát. Sok gép, sok őrlő megfordult nálam. Folyamatosan tanulok, így a kávézás mára igazi szenvedéllyé vált. Mivel nem voltak "negatív beidegződéseim" ezért minden (vagy majdnem minden) kávékészítési mód nagyon érdekel. Épp úgy tudom szeretni az Aeropress-szel készült kávét, mint a legleg presszógéppel kifacsart gyűszűnyi ristretto-t. Soha nem tettünk cukrot a kávéba, ezért nálam a motiváció adva volt: finom legyen. Mindegy mivel, miből, hogyan, de kiegyensúlyozott és finom. Aki idejár az tudja, hogy ez nem megy másképpen mint elképesztő mennyiségű gyakorlással. Ez nem úszható meg sem egyhetes tanfolyammal, sem elsőrangú gépparkkal vagy csúcs kávébabbal. A brew mellett a presszó világ továbbra is nagy kedvencem. A csapos / szivattyús gépekből nagyjából kihoztam, amit tudtam. Itt már csak a nyomásprofilozásban látok feljebb lépési lehetőséget. Régen kicsit féltem a karos gépektől. Próbának vettem meg a ROK-ot, de annyira jó kávékat sikerült már elsőre is húznom, hogy úgy döntöttem a Strietmanig meg sem állok. Ahogy az őrlőknél eljutottam a motorosoktól a kéziig, úgy a kávégépekben is jobban vonz a manuális vonal. Most veszek egy Pavonit (igen, ez is eladó lesz egyszer), igyekszem minél jobban megismerni / kiismerni ezt a világot, és ha tetszik, akkor irány a pidelt Strietman :-D Addig is igyekszem minél jobban megismerni a kávét, mert egy csodálatos dolog. De a benne rejlő értéket csak megfelelő alázattal, szakmai tudással és gépparkkal lehet megszerezni. Köszönöm a kérdésed és hogy válaszoljak is: Hario V60, Aeropress most is van, de hamarosan érkezik a Stradivari Professional.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen TV-t vegyek?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Szólánc.
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
- Freewell Mega Filter 16 Pack szűrőkészlet DJI Mini 4 Pro drónhoz
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- Addiesdive AD2101 automata karóra
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest