Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz
gtr313
üzenetére
3 kávén vagyok túl, két mosott CasMo presszónak (Imena és Maputo - visualizer profilok a link alatt), meg egy Friedhats koffeinmentes (Wilton Benitez) Pulsar Minivel. Idáig kellemes meglepetés: rendkívül édes, dzsúzos, kerek ízeket kaptam, végre nincs benne az a sok kesere/test, amit tol a Pietro a fine miatt (mármint presszónál, filter álláson már az is jó italokat adott). Holnap jöhet valami ferment, natural vonal is, aztán meglátjuk, hogy a ZP6 megy a háztól vagy a C60. Használni a ZP6-ot könnyebb, nekem túl nagy a C60 átmérője (kicsi a tenyerem), de olyan minőségi szintet képvisel, amit nem nagyon látsz más gyártónál.
-
gtr313
csendes tag
válasz
gtr313
üzenetére
Comandante C60 közkívánatra
beszámítás lehetséges -
Vadasz03.24
csendes újonc
-
norkov84
tag
válasz
gtr313
üzenetére
Én mindig a bemenő víz tömegét mérem, és "végig nyomom" a kart, míg teljesen le nem megy, azaz a teljes vízmennyiséget áttolom. Így csak ellenőrzésképpen nézem meg az elkészült ital tömegét.
Ma reggel, még épp a kb. 4 héttel ezelőtti CM tesztpörkölésből húztam. 16,5g őrlemény, 61g vízzel 43,5g italt adott.
Átalánosságban ilyen 55-60g vizet szoktam használni feltöltéshez, őrlemény mindig 16,5g, így az ital 40-43g közötti mennyiségre jön ki. Ezek alapján az én tapasztalatom, hogy nagyjából az őrlemény tömegének kb. 90%-át veszi fel vízként a pogácsa.
De relatív kevés mérési pontom van az egyenlet leírásához, így lehet ez csak ebben a fenti régióban érvényes. -
-
gtr313
csendes tag
-
-
gtr313
csendes tag
-
gtr313
csendes tag
-
Toobee
veterán
válasz
gtr313
üzenetére
Köszönöm! Bomba de Fruta már futott is egy kört eszpresszónak. Bitang jó, nem is értem ez mitől filter pöri
CasMo filterből rossz presszót még nem húztam. Cseresznye, szilva, utóízben pedig nagyon kellemes kakaópor. 16,5 gramm ment be. Délután lehet rámegyek még 1 körre, picit durvábbra állítottam a Sette-t, meg lehet kap fél fokot még.
-
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
gtr313
üzenetére
Teljes mértékben kimeríti a közösség elleni izgatás fogalmát!!
Én nagyon ácsingózom egy Strietman-ra (gondolom vannak így még ezzel egy páran itt), de perpillanat nem tartok még ott, hogy fontolóra vehessem az ajánlatod, ami amúgy tényleg bomba. Strietman használtan egyébként is szökőévente egyszer, ha van...
Mindenesetre nagyon sajnálom, hogy kényszerűségből meg kell válnod egy ilyen ikonikus darabtól!
-
-
válasz
gtr313
üzenetére
teljesen jó ez a strietman, kár a horror áráért (mármint a gyárilag horror áráért, te jó áron adod ahhoz képest), mert amúgy mindent tud.
közben én hosszas szívás után, de megszereztem a kiegészítő rugót és az o-gyűrűket, nagyjából összerakható a gép, ha szét bírom szedni a dugattyút

-
-
gtr313
csendes tag
válasz
gtr313
üzenetére
Eladó 4 vagy 8 db kiváló állapotú Delonghi duplafalú 60ml-es presszós csésze. Boroszilikát alapanyagának köszönhetően akár 300 °C-on is használható. Így betehetjük hagyományos mikrohullámú sütőbe, mosogatógépbe, de akár hűtőbe vagy fagyasztóba is. A kávé nem hűl ki, a pálinka nem melegszik fel :-) Kisebb egységre nem bontom, aki egyben viszi, előnyt élvez (és nem csak árban jár jobban).
- 4 db ára 4.800 Ft (előre utalás esetén postázom is) futár az árban
- 8 db ára 8.000 Ft (előre utalás esetén postázom is) futár az árban
-
paljoc
tag
-
gtr313
csendes tag
válasz
gtr313
üzenetére
A készlet elkelt, de ezt már tudjátok :-) Köszönöm Józsinak a rugalmasságot és a közel 80 kg kávét, amit az elmúlt négy évben sütögetett nekem. Mindig pontos, gyors és megbízható volt, a kávéit pedig egytől-egyig imádjuk (csak a tiszta arabikákból vettünk).
A HG One-ra több jelentkező is van már, de aki előbb ideér...
Hajrá!
megtoldom az ajánlatom egy 250g-os friss pörkölésű PY Abessinian Mocca arabika szemes kávéval. -
soldier2
őstag
válasz
gtr313
üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy most baszogatsz, vagy nem, indokolatlanul meg nem veszem fel a kesztyűt. A daráló árát kérdezte, a kiegészítők nélkül. A szállítás nekem harmadáron volt (ez nyilván kihat a vám és áfa értékére is), vámra, áfára 97000ft-ot fizettem. Így kb 1000 angol fontra jött ki az ára, ami mai árfolyamon kb 350k. A daráló drágult valamennyit, de akkor is durván ezer usd volt és most is az. Abban viszont igazad van, hogy utánaszámolva inkább 400 mint 350k
-
soldier2
őstag
válasz
gtr313
üzenetére
[link] Mivel csak húzod itt a népet, bemásolom
Nagyjából egyszerre vettük (én azt hiszem pár hónappal utánad, úgy Szeptember környékén) és bevallom nekem voltak azért hullámvölgyek vele az elején. De már majd egy éve kisimultak a ráncok, elvonultak a felhők és nagy a barátság. Filtterre milyen őrlőt veszel?Parci: én meg most veszek, igaz Hifiben csak max a Brikka szintig tervezek elmenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 58.5 mm full fém tamper
- Jura F50 classic V2 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Eladó egy Gaggia Brera automata kávégép, pár apró hibával
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+OLED 3év Prémium GAR
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MK600M FHD IPS 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Sajnálom kicsit, hogy nem jött össze a csere-bere.

A keménységét csökkenteném, mert vízforralóban pl. megjelenik a vízkő idővel.
Ha esetleg mégse vinnék el, vinném
Ha valakivel szembejönne egy bárhol, sikítson! 

), ez egy ilyen sport, semmi sem tart örökké.