Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#163878) VoidXs válasza Quetz (#163877) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Igen, az AV kódok szinte mindig katasztrofálisak, de ennek is megvan az oka, illetve azt is ki szabad mondani, hogy ezért nem kár. Igen, rémesen optimalizálatlan és ronda kódjaik vannak, a Dolbynak is, de szériatermékeknél nem kár, úgyse fogják támogatni. Sok cégnél a CMMI semmilyen szintet nem ér el, de mégis rekordidő alatt képesek előállni működő eszközökkel, mert úgy hagyják dolgozni a programozókat, ahogy az nekik éppen tetszik. Úgyse lesz továbbfejlesztve, legalább szeressen rajt dolgozni szegény kezdő, és így véti a legkevesebb hibát, a tesztcsapat tudja támogatni.

És itt volt egy fontos szó, a kezdő. Aki szakmai kihívást keres programozóként, az nem az AV világában találja ezt meg, a profik nem maradnak soha fél-egy évnél tovább, ha véletlenül ide csöppennek. Egy procifejlesztés egy tapasztalt programozónak ujjgyakorlat, és csak azok foglalkoznak vele hosszabban, akiknek moderáltan büdös a munka, vagy tényleg eddig terjedt ki a képzésük. Én is megkaptam azt a beszólást teljesen jogosan, hogy "miért nem szeretsz gondolkozni?". Szerencsére már nem ez a munkám. Itt csak annyit kell csinálni, amit az akusztikai mérnökök leírnak képletekben, ők adják az igazi tudást ezekhez az eszközökhöz. Két ilyen emberrel volt szerencsém együtt dolgozni, és volt, hogy 2 óra alatt értették meg velem, amit az egyetem akkor még 3 félév alatt nem tudott. Miattuk csinálok kis részben akusztika doktorit, de így is attól tartok, hogy soha nem érem utol őket, hiába csak 4 évvel idősebb nálam (azaz 27) az egyikük.

A valóság az, hogy a programozó itt csak grafikonokat simogat, és esetleg StackOverflow-ról szemezget egy-két bonyolultabb képletet, mert azzal már az akusztikust idegesítené, hogy ennyire hülye hozzá, mint én pár éve. Példaként a Cavern-ről tudok mesélni, hogy szakmailag milyen keveset is jelent, és mennyire egyszerű matek van mögötte, egész pontosan középiskolás szint. Örülök, hogy ennyire dicséritek, de nem a Cavern a jó, hanem az ipar épül lehúzásra, és szándékosan szar. Eleve azért kezdtem bele, hogy ne kelljen fizetnem ilyen alap dolgokért. És duplán rossz, hogy ennyi energiát öltem bele, mert a barátaim ilyen idősen már egyedül húznak fel nulláról űrkutatási projekteket, vagy épp az 5G-n, esetleg önvezető autókon dolgoznak. Épp ezért fogom én is hátrahagyni ezt a projektet, mert nem tanít már, csak simán élvezem hallgatni az eredményét.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.