Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixer66
senior tag
Egy ilyen vagy egy ilyen sztereó erősítővel meg tudom azt oldani, hogy az Onkyo 608-as erősítőre kötött Heco frontokat megszólaltassa sztereóban átszerelés nélkül? Érdemes vele foglalkozni egyáltalán ilyen szinten? Fontos a filmezés is, azért nem simán sztereó erősítőm van, de a Heco hangfalakból többet is ki lehetne hozni zenén úgy érzem.
-
Sefter
veterán
válasz gabenn4241 #100100 üzenetére
Én yamaha erősítővel használtam a frontjaid nagytesóját (vitas700).
Áráért dinamikus, jó hangú rendszer volt, viszont a hd hangok "előnye" nem ezen a szinten jelentkezik..valami ütősebb pio vagy yamaha erősítőt választanék a szettedhez, mert szereti ha hajtva van![ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
Dexar007
veterán
Üdv!
Kezdenem a muveszi rajzommal.: [link]
Az 5-ös alatti szürke resz a vaszon,jobb oldalt a kek: ajto/ablakok.Hatul a barna resz a szekrenysor. A kis kockak pedig a "vaszonnal" szembeni fotelek.A szaggatott vonal azt jelezne,hogy nincs elvalaszto fal a nappali es az etkezo kozott.Ide szerintetek mennyi ertelme lenne az 5.1-nek? Igazabol a rengeteg kabel es a ,,2:5-ös" szabaly miatt mar letettem rola. De meg modosithatunk rajta.
100 kornyeken egyebkent mar lehet kapni normalisabb sztereo rendszert hasznaltan? Üldögelve zenet nem szoktam hallgatni,kizarolag filmre+ jatekra kellene.Hangfalbol ezt neztem ki.: [link]
Igaz ez uj,gondolom hasznaltbol jobbat kapnek azonos aron.[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
robi222
senior tag
Tegnap sikerült rendbehozni a szoba akusztikáját, és megszüntetni a visszhangot.
Az első 3nm ebből az anyagból [link]
ami még nem hozta meg az eredményt, de még vettem hozá 6nm, amivel teljessen megváltozott a szoba akusztikája.Természetesen jó irányba.Nagyon ajánlom mindenkinek mert megéri. -
sixer66
senior tag
válasz #09634560 #100103 üzenetére
Szuper, annyi kerdesem lenne meg, hogy mivel nem volt meg sztereo erositom, a csatornankenti 25W eleg ahhoz, hogy tisztessegesen megszolaltassa a frontokat sztereoban, mint az Onkyo? Vagy az Onkyo is azert belesegit a sajat erotartalekaval? Egyelore csak tapogatozom a temaban, a mozizast is csak par honapja kezdtem komolyabban venni.
-
greike
tag
válasz gabenn4241 #100100 üzenetére
Szerintem mindegy melyik erősítőt vàlasztod ezek közül,mert ugyanaz a kategória! Szerintem Sefter ütősebb Pioneer alattl az LX-es szériàra gondolt!Yamahàból rx-v1800-1900-at ajànlanàm ha lenne eladó! RX-V1800-ból ki lehet fogni 80-90-eft körűl!
-
Dexar007
veterán
válasz Tamoo #100107 üzenetére
Az a baj,hogy a nappaliban mennenek ossze-vissza a vezetekek,ami nem lenne szep latvany,es igazabol nem is biztos,hogy ereznem a hianyat.
200-ert gondolom meg mindig valami gagyit kapnek,akkor pedig inkabb 100-ert sztereo?Valami szep nagy allo hangfalakra gondoltam elso korben.Melle kell venni egyebkent sub-ot?Give me your cum,bull!
-
-
gigi21
csendes tag
Sziasztok! Az én gondom lehet nem is a házimozi baja, de hátha tudtok segíteni. Eddig set-top-box-os beltéris kábeltv szolgáltatóm volt. Vagyis van még, de már be van kötve az új. Ez pedig a TV tunerével jön ( modul nélkül ). Miután már ezt is nézegetem, észrevettem, hogy elég gyakran elmegy a hang 2-3 mp-re. Írtam is a cégnek, de még nem válaszoltak. Közben külső vinyóról filmet néztem a TV usb-jén keresztül és itt is itt-ott elmegy a hang. A set-top-box hdmi-vel megy a tv-re, ahonnan optikai kábel viszi a hangot a házimozira. Tehát akár a beltéri megy, akár a TV, a hang ezek keresztül megy ki. És ha TV-n videózok, akkor is ugye így megy a hang oda. Kipróbáltam, hogy a TV hangszóróját is bekapcsoltam és láss csodát, amikor elmegy a hang a házimozin, a TV-n megmarad ( mind adásoknál, mind filmnél ). Azt vettem észre, hogy gyakran reklám elején nincs hang, vagy egy halk rész után marad ki közvetlenül. Minta ilyenkor megszűnne a jel és kellene ez a 2-3 mp, hogy a rendszer újra felvegye. Létezik ilyesmi?
-
xxlongikaxx
aktív tag
Sziasztok, van egy kis gondom az HK AVR 156 ommal. A hangszorokbol folyamatosan jon egy par kilohertzes hang, input valtaskor a subom ad egy huppogo hangot, illetve az AVR kikapcsolasakor a subom kiad egy olyan hangot mint egy allando frekcencias jel csokkeno aplitudoval elmenne. Talalkozott mar valaki ilyennel? Foldelesi problema vagy tap kondi?
-
sixer66
senior tag
válasz #09634560 #100117 üzenetére
Lehet butaságot kérdezek, de ha összekötöm egy általad linkelt NAD-al a sztereó rész kipipálva.
Mi történik, ha simán mozizni szeretnék. Mivel a NAD-ra lenne rákötve a két front ezért mozinál is bekapcsolva kellene lennie a sztereó erősítőnek (gondolom én), mivel azon keresztül kapja a jelet.
Ezáltal hangosabb lesz a front, mint eddig volt mozinál vagy tudom úgy szabályozni, hogy jó legyen, mert mozin meg vagyok teljes mértékben elégedve az Onkyo-val, viszont ahogy írtam is zenén szeretnék belőle többet kihozni. -
dunkel
őstag
válasz bajnokpityu #100078 üzenetére
Köszi! Alap Rean dugókkal hallgattad?
Szerintem is bele kell férnie a napi 10 stream, octogon, netdepo, kácsa link közé
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Az Onkyo TX-SR805-ön mi a megfelelő beállítás, ha 4 Ohm-os hangsugárzókat szeretnék rákötni?
6, vagy 8 Ohm? Ha jól emlékszem (nem otthonról írok, most nem tudom megnézni) csak ez a 2 választási lehetőség van a menüjében.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
dunkel
őstag
A helyes válasz legtöbbször a 8:
Some Receivers have an impedance selector switch. In most cases we recommend the 8-ohm or more setting. The manufacturer puts them there for UL/CSA approvals as well as easing consumer concerns about driving low impedance loads. These switches step down voltage feed to the power sections which will limit dynamics and overall fidelity. Keep the switch set for 8 ohms regardless of the impedance of your speakers and ensure proper ventilation of the Receiver.
[link] -
greike
tag
válasz Sefter #100122 üzenetére
Azért írtam az LX-et ,mert a hozzászólásodba azt írtad ütősebb és ebből azt gondoltam,hogy a Pioneer vsx922 nem "ütős".Pioneer vsx-1018-as volt nàlam egy ideig ha a vsx-922 hangilag közel van hozzá akkor jó vàlasztàs lehet a Pioneer vsx922 a Heco szetthez!Azt nem merném biztosan mondani,hogy megoldódik gaben4241 mélyhang problémája ezzel az erősítővel.
-
Dexar007
veterán
válasz Tamoo #100133 üzenetére
Legyen akkor max 120 hasznaltan. De ez mar a felso plafon,es elvarnam,hogy 10 evig minimum hibatlan legyen.
En egyszer vettem kizarolag teszt alapjan egy ilyet.: [link]. 40 ezer (!) volt az uj ara,en hasznaltan 15-ert vettem,es egy ilyen teszt utan azt hittem,hogy angyalok hangja fog a fulemben szolni.Hat tevedtem. Ugy szol mint a gyari Motorola fules,csak kicsit maskepp.De hogy nem ert meg 15 ezret,foleg nem 40-et az
kurvaelet.Give me your cum,bull!
-
gabenn4241
tag
válasz greike #100137 üzenetére
Nos az LX széria szerintem is túlzás... Szeretem a pio hangzásvilágát, szerintem ez a 422is az újkori árához (55k) képest kimagasló teljesítményt nyújt. Volt denon 1311(70k) és denon 1611-em(100k) is és SZVSZ! mindkettőt megveri direkt módban, csak ezen semmi értelmes hangzásbeállítási lehetőség nincs, mint a komolyabb testvéreiben, vagy a denon 1611-ben volt az audessey multiEQ. Régebben volt egy marantz sr 7300am is na abban volt erő rendesen!!! (Csak az a fránya HDMI-láz ne lett volna)
Úgyhogy a 922 ha még tényleg 2év gari van rajta az marad. Tudása bőven elég nekem, még sok is. Szerintem már teljesítmény is lesz mögötte, a mélyeket pedig ha kell 60Hz-nél 1-2dB-el megemelem. Igazából van most is mélye a két frontnak (direct üzemmódról van szó) csak a 30as subhoz képest egy picit szegényes. De ha basszust adok rá, akkor 100Hz-nél már bőven emel, ami meg nem szép, mert 60-70hzig nagyon is jók ezek a hangfalak Tehát nekem csak annyi kell hogy egy kicsit testesebb legyen a hangja, meg ha kell 60hznél tudjak belepiszkálni, semmi több Mert mélynyomóval zenét hallgatni hosszú távon nekem valahogy nem pihentető, sőt inkább fárasztó... Nem tudom miért, jobb szeretek zenét csak tényleg sztereóban hallgatni... És nincs sok hiányérzetem a számomra ideálishoz
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz liszi70 #100142 üzenetére
Azt meg elfogadom. A lenyeg az lenne,hogy en nem fogok fejlesztgetni,baromira nem erdekel a hang tema. Igazabol a 100-at is sokallom,de az alatt nem nagyon lattam meg probalkozasokat.
Ahogy visszaolvastam,evrol evre nottek az igenyek. 2011-12 kornyeken 150-ert meg volt belepo 5.1-es,utana mar 200 kellett hozza,most mar inkabb 250.
Ha kis szobaban lenne vennek egy jbl 178-at es tema lezarva. De itt a nappaliban eleg furan mutatna,es talan jobb lenne ket bazinagy allo.Give me your cum,bull!
-
devil-k
nagyúr
válasz Dexar007 #100143 üzenetére
"baromira nem erdekel a hang tema"
Akkor minek is csinálod? Egyik topikban a 4K-ról zengesz ódákat, a másikban meg lekakálod a hangot. Pedig a kettő együtt jár, ha már mozizni akarsz.
(#100145) Dexar007
Számomra a jó hang a mozihoz ugyanolyan, mint a jó kép. Elengedhetetlen.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz KisTücsök #100140 üzenetére
Erről van szó. A lánc legfontosabb szeme - ha mindenképpen meg kell valamelyiket nevezni - az a lejátszó.
Laptophoz csatlakoztatva a Sennheiser HD 800 is vacakul szól, sőt, nyomtatóhoz való USB kábellel még a Lehmannaudio Linear USB sem sokat javít rajta.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dexar007
veterán
válasz BBéci #100146 üzenetére
Azt irtatok,hogy akar telefonrol is jo. Probaltam mp3-mal nem mp3-mal,laptoprol,asztali geprol. Meg nem mondanam a kulonbseget.
De egyebkent 99%-ban ugyis telefonrol hallgatok zenet,szoval lehet barmilyen jo is,nem tudom elkepzelni,hogy x eszkozrol hatradolve csak ugy leuljek es hallgatozzak.Korabban ezt ajanlottad valakinek.: [link]. A link nalam nem mukodik,de lementettem.: [link]
180 ezer. Nem tudom elkepzelni,hogy ehhez hasonlo 2-3-4 eves sztereo erosito+ hangfalpar nem jonne ki 100bol.
Give me your cum,bull!
-
Gigi01
őstag
Optikai kábel: Van jelentősége,hogy milyen hosszú?
Vagy hangnál,nincs akkora,mint képminőségnél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest