Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#100301) Dorian válasza whatnot (#100297) üzenetére


Dorian
félisten

Az enyémen átugrottál?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#100302) BBéci válasza whatnot (#100297) üzenetére


BBéci
titán

Miért kellene egy fórumon szerénynek és alázatosnak lenni az adott, felmerülő témában tudatlanokkal szemben, akik ráadásul még nekiállnak észt osztani? Itt nem Rád gondoltam.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#100303) whatnot válasza Dorian (#100301) üzenetére


whatnot
őstag

Olvastam, arra ment a megjegyzésem.
Abszolút nem értem a kiakadásodat. Amennyi energiát belevisztek a panaszkodásba, abból már simán be lehetett volna linkelni egy-két cikket.

@BBéci: az eredeti kérdést én tettem fel és nem kaptam rá választ, csak kb. azt, amit már írtam. Lehet, rossz tulajdonság, de az ilyen magyarázat nélküli ez van, nyeld be így dolgokra allergiás vagyok.
Alázatnak, szerénységnek szituációtól függetlenül meg kéne lennie...

[ Szerkesztve ]

(#100304) zolem válasza liszi70 (#100299) üzenetére


zolem
aktív tag

És ugyanaz a zene különböző audiócd-re felírva nem bithelyes... hazamentem :W

Én évek óta mondom hogy kék a fű és pont.!
Nem így van ? bizonyítsd be ! :))

[ Szerkesztve ]

にんじん

(#100305) liszi70 válasza zolem (#100304) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ezt most miért is nekem írod? :F

(#100306) zolem válasza liszi70 (#100305) üzenetére


zolem
aktív tag

az első sort irtam egyetértés szinten,majd szerkesztettem,de véletlen rosszul, majd elolvastam és rájöttem hogy elba... de már lejárt a szerk. idő. BOCSI

にんじん

(#100307) #54715584


#54715584
törölt tag

Ejj, mi ez itt?

Az én olvasatomban ez most úgy van jelenleg, hogy a drágább cucc jobb, ami nem biztos, hogy feltétlenül igaz, de minőségibb.
Ha jól értem, a digitális kiolvasás után jön a DAC, ami itt már számít, hogy milyen minőség, és elvileg minden erősítőben ez más lehet, ugye? Mert ha így van, eddig tiszta.
Azt viszont nem értem, hogy a hangfalaknál mi az, ami számít, mitől szól jobban egyik, míg a másik nem, ha mindkettő ugyanarra az erősítőre van kötve, ugyanazzal a forrásanyaggal.

Persze, tudom, hallgassam meg, és emlékszem régebbről, hogy a különböző gyártók hangfalai különbözőképpen szólnak, ez tény.
De most úgy tűnik, hogy nem mindegy, hogy melyik erősítőt melyik hangfallal rakom össze, mert elsülhet jól is, meg rosszul is a dolog.

Még azt is elfogadom, hogy vannak azonos, de különböző minőségű kábelek és ez is számít.

De miért? Csak valaki mondja meg, hogy mire kell figyelni, mert tudás nélkül vásárolni nem könnyű, sem átolvasni 100e hsz-t vagy a nagyon sok nem megbízható oldalt.

Az összefoglaló nagyon jó, de nem feltétlen ad választ minden kérdésre.

(#100308) lajthabalazs válasza Dorian (#100288) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Ahogy zolem is írta, mások is észrevették, hogy néha a fizikai jelek sérülnek. Ezért ha az alkalmazási rétegben szükséges az adatok pontos visszaállítása, akkor az alsóbb rétegekben gondoskodnak arról, hogy a technológia ezt biztosítsa. És a CD szabványban erre szükség volt, a pitek meg landok fölött jópár rétegnyi redundancia biztosítja hogy ha valaki megkarcol egy lemezt vagy újlenyomatos lesz akkor is lehessen róla Windows-t telepíteni vagy kiolvasni a zenei tartalmat. Nem TCPIP és nem is SPDIF, hanem CIRC és EFM, de az alapelv ugyanaz: van egy zajos csatorna amit megfelelő kódolással hibavédetté tesznek.

Linkeltek a nagy CD tesztet. Azzal kezdődött, hogy különböző lemezekre kiírtak egy image-et. Egyetlen egy dolgot nem teszteltek le, hogy azt az image-et vissza lehet-e olvasni a lemezekrő. Mert ha ezt megteszik, akkor kiderül, hogy az adat minden lemezen ott volt, és minden lemezről olvasható maradt, akár egy 4.000Ft-os DVD olvasóval is.

Valószínüleg azért vannak róla viták, mert nem érti senki, hogy pontosan mi történik.

A legtöbb, amit eddig a futóművek közti különbségről megtudtam különböző fórumokon, az volt, hogy a jobbak kiszűrik a forgásból adódó elektromos és mechanikai zajokat.

(#100309) zolem válasza lajthabalazs (#100308) üzenetére


zolem
aktív tag

:C Irigyellek(komolyan) és maximálisan egyetértek!!

にんじん

(#100310) Janaboy válasza liszi70 (#100295) üzenetére


Janaboy
veterán

Nem hiszem liszi70, hogy az én okoskodó megjegyzésem kellene ide, hiszen ennek a hangtechnikai résznek maximum a felszínét kapirgálom! :)
De azt megértettem, hogy egy digitális eszközön (CD,DVD stb) tárolt hang előbb utóbb visszafordul analóggá, innentől minden, ami közvetít a digitális forrástól a hang kijöveteléig bármi befolyásolhatja annak minőségét!
Ugye egy CD-n, ha audio cd-ként írjuk eleve máshogy történik a jelfeldolgozás mint pl ha egy cd-re írt mp3-at, wav-ot vagy éppen flacot hallgatunk vissza!

Amúgy alapvetően nem semmi topic, nézelődtem már sokfelé, de egyszerűen eddig ez volt az első olyan hely, ahol egyszerűen nem lehet okos az ember, mivel nem elég, hogy egy adott gyártón belül van százféle típus (és van olyan gyártó is, akinek a nevét még sose hallottam :), ráadásul sokszor az 5-10 éves erősítő szebben/jobban működik mint az aktuális, még azzal is számolni kell, hogy milyen konnektorban van, milyen kábellel van összekötve és milyen hangfalat vásárolsz (az milyen anyagból van stb)..és most ezeket nem költség szempontjából mondom!
De közben azzal sem árt tisztában lenni, hogy a legtöbb ember elé teszel egy 200eFt-os rendszert vagy egy 5 milliós rendszert, azt se tudja, hogy miben keresse az eltérést! Lehet, hogy hallja, de nem tudja elmagyarázni (hiszen nincs szakértelme), hogy mit hall máshogy és az egyáltalán melyik kellene, hogy legyen az "igazi"!

Janaboy

(#100311) escape válasza taknyí (#100249) üzenetére


escape
aktív tag

Nekem is a Dynavoice-t javasolták, de nem fért bele a keretbe :(

Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...

(#100312) liszi70 válasza Janaboy (#100310) üzenetére


liszi70
nagyúr

"egy digitális eszközön (CD,DVD stb) tárolt hang előbb utóbb visszafordul analóggá, innentől minden, ami közvetít a digitális forrástól a hang kijöveteléig bármi befolyásolhatja annak minőségét!"

Bocs, de most tök másról beszélsz, alapvetésekről. Azt is mondhatnám, hogy naná! De te azt írtad, hogy "nagyjából kapizsgálod" a szóban forgó témát, tehát a lejátszók esetleges jelkiolvasás-különbségének miértjeit. Azt hittem, majd megtudjuk tőled a tutit, ezért kérdeztem rá, de sajnos továbbra is sötétben tapogatózunk. :D

[ Szerkesztve ]

(#100313) Janaboy válasza liszi70 (#100312) üzenetére


Janaboy
veterán

Jaja, hát annyira nagyjából kapizsgálom, hogy abban merül ki amit leírtam..persze utána olvashatnék alaposabban, de ennyire nem érdekel :DDD

Janaboy

(#100314) Oldfighter válasza Janaboy (#100310) üzenetére


Oldfighter
senior tag

"De közben azzal sem árt tisztában lenni, hogy a legtöbb ember elé teszel egy 200eFt-os rendszert vagy egy 5 milliós rendszert, azt se tudja, hogy miben keresse az eltérést! Lehet, hogy hallja, de nem tudja elmagyarázni (hiszen nincs szakértelme), hogy mit hall máshogy és az egyáltalán melyik kellene, hogy legyen az "igazi"!"

Itt nem szakértelem hiányáról kell beszélni -ami ostobaság-, hanem szervi hibáról.
Szakértelemnek az összeszerelő csarnokban van helye, odahaza a karosszékben meg hallásnak.

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#100315) lemmy9


lemmy9
őstag

Na most akkor mit csinál egy VRDS, és mit csinál egy discman a hanggal? Konkrétumot kérünk! ;] ;] ;]

Szerintem!

(#100316) Janaboy válasza Oldfighter (#100314) üzenetére


Janaboy
veterán

Én a szakértelem azt értem, hogy ha még hallom is a különbséget nem tudom elmagyarázni szakszavakkal, mert nem tudom mi az..persze a hallása is egyértelműen más mindenkinek..de ennek ellenére mégis egy-két ember úgy adja elő, mintha mindenki ugyanazt hallja csak szimplán "hülye", mert nem érti..
De ezek után már bánom, hogy megszólaltam :DDD

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#100317) xtremetuning


xtremetuning
addikt

Én azt nem értem, miért akartok 'érteni'. Nem lenne egyszerűbb elfogadni ?
Vagy ha érted, akkor már hallani is fogod ? Ha nem tudod megmagyarázni, akkor nem is hallod ?

De ha mégsem halljátok magyarázat nélkül (illetve ragaszkodtok hozzá), akkor vegyétek meg a legegyszerűbbet olcsóért és legyetek vele boldogok. Ennyi

Demagóg leszek : nem tudom megmagyarázi a szeretet. Érteni sem akarom. Csak érezni.

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#100318) whatnot válasza Janaboy (#100313) üzenetére


whatnot
őstag

A digitálisból analógba fordítás dolga a DAC. Ott tényleg nyilván sok múlik, nem véletlenül nem is kérdeztem ezt. A kérdés itt most pusztán az optikai olvasóra vonatkozott, ami kizárólag digitális.

@xtremetuning: neked nincs igényed rá, ezt én elfogadom. Te is fogadd el, hogy nekem másmilyen igényeim vannak. Szeretem érteni a dolgok működését, nem csak műszaki értelemben. Belőlem gyerekkoromban nem sikerült kiölni, hogy feltegyem a kérdést: miért.

[ Szerkesztve ]

(#100319) Janaboy válasza xtremetuning (#100317) üzenetére


Janaboy
veterán

Nem teljesen (vagy nem feltétlenül) azt akarják érteni, hogy hogyan vagy miért így miért úgy működik, hanem azt, hogy miért jobb kiadni mondjuk egy blu-ray lejátszóért 20eFt helyett mondjuk 500eFt-ot..
Én még pl azt se teljesen fogadtam el, hogy a HDMI kábel hogy (vagy egyáltalán egy átlag ember szemszögéből észrevehetően) a péklapátban módosítja a kép minőségét mondjuk egy médialejátszó és egy tv között..

[ Szerkesztve ]

Janaboy

(#100320) xtremetuning válasza whatnot (#100318) üzenetére


xtremetuning
addikt

Talán ismerjük egymást, hogy ilyet állíts ?

(#100319) Janaboy : tartok tőle, hogy sokszor ez áll a háttérben. Gondolom könnyebb azt mondani, hogy amennyiben nem tudják megmagyarázni, akkor csak sznobok, placebósok, stb...

[ Szerkesztve ]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#100321) lemmy9 válasza xtremetuning (#100317) üzenetére


lemmy9
őstag

Ma gonosz vagyok: feromon, dopamin, stb.

Szerintem!

(#100322) cecil válasza Janaboy (#100319) üzenetére


cecil
aktív tag

igazából én azt akartam kérdezni pont, hogy m,iért is megy a "vita"??

HTPC-be optikai egységet akar a kérdező venni, vagy valamilyen lejátszót ami optikai egységes?

2. esetleg tök meddő a vita attól függetlenül ki mit mond, mert eleve nem csak az olvasát végző optikai egységről beszélünk...

1. esetben is mivel ha még hallaná is látezik "audiofil" optikai egység mondjuk HTPC-be???

Sorry ha félre értettem a vita tárgyát...

Egyébként meg ha valaki tényleg nem hallja a különbséget akkor minek belemenni ilyenekbe?
Megfordítom a kérdést ha esetleg meg hallod a különbséget de elméleti alap esetleg mást mond akkor mit teszel? Elhesegeted, hogy jaj hülye vagyok ilyet nem is hallhatok mert bizonyos állítások szerint nem létezik?

[ Szerkesztve ]

(#100323) xtremetuning válasza cecil (#100322) üzenetére


xtremetuning
addikt

Én azt gondolom, pontosan értem, mit kérdeznek. Válasszuk el a dactól és kezeljük csak! futóműként.
És igen, hallgassunk meg ugyanabban a pc-ben egy plextor, egy teac, és egy ősöreg sony 1x-es futóművet.
Lesz meglepi. Írjuk ki ugyanazt az anyagot, ugyanazzal a futóművel, de más médiumra. Lesz meglepi.

(#100321) lemmy9 : Jó neked. Egyesek szerint én mindig az vagyok ;]

[ Szerkesztve ]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#100324) BBéci válasza whatnot (#100303) üzenetére


BBéci
titán

Amikor fiatal, kezdő hifis voltam és az akkori tapasztalt "öregek" mondtak valamit, nem estem nekik, hogy magyarázzák meg, hanem megragadtam minden alkalmat, hogy utána járjak, hogy tapasztaljak. Természetesen nem az interneten, nem linkeket kértem, hanem a gyakorlatban.
Ha link kell, azt nem tudok adni. Keresgélj, én nem fogom a kedvedért órákig bújni a netet. Inkább beteszek egy jó lemezt a CD-játszóba, amit hosszas tesztelgetés, hasonlítgatás alapján választottam ki és hallgatok valami muzsikát. ;)

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#100325) Oldfighter válasza Janaboy (#100316) üzenetére


Oldfighter
senior tag

De ehhez nem is kellenek szakszavak. Pár egyszerű szó is elég, hogy kifejezze magát az ember, hogy mit hall másképp két, nagy árkülönbözetű -és valszeg minőségű- rendszeren.

Süket szomszéd a jó szomszéd!

(#100326) lajthabalazs válasza xtremetuning (#100317) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Fogtam egy régi CD-t, berippeltem kétszer egymás után (sajnos nincs két DVD olvasó a családban) összehasonlítottam a két olvasást és bitről bitre ugyanazt az adatot olvasta ki a vacak slotines dvd meghajtó. Valószínünek tartom, hogy azt az adatot olvastam ki, amit a gyárban rányomtak, sajnos az eredeti bitfolyammal nem tudom összehasonlítani, de erős a gyanúm.

És a fenti nem egy meglepő eredmény, pont így találták ki a CD-t, az egész digitális médiahordozást: hogy mindenkinek meglegyen az elvi lehetősége, hogy pontosan azt hallgassa, amit a lemezre tettek. A legolcsóbb discmantől a legdrágább VRDS-ig valahol a rendszer belselyében megjelenik egy memória-chipben ez az információ, amit valamikor régen gyártásra küldött a stúdió, és ami most itt van az én SSD-men is. A VRDS sem fog teltebb biteket kiolvasni, és a disman által kiolvasott adatok sem lesznek laposabbak. Pontosan ugyanazok a bitek lesznek, se több, se kevesebb, ebben nincs varázslat.

És persze, a discman nem fogja ugyanúgy rezgetni a levegőt a két kis füldugó segítségével mint a VRDS-re kötött DAC-ra kötött erősítőre kötött hangszórópár egy tökéletes akusztikájú teremben. De ez nem a CD és a lézerfej hibája lesz, hanem minden másé, ami azután jön, hogy az információ összeállt.

(#100327) xtremetuning


xtremetuning
addikt

Vajon miért tartják sokat megélt emberek az Esoteric futóműveit a világ egyik legjobbjának, ha nincs/nem lehet különbség ? Vagy a dCS Vivaldit ? Miért vágynak rá az audifülek ? Mindenki egy nagy gonosz világplacebó áldozata, aki már hallotta és azóta azzal álmodik ? MINDENKI ???

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#100328) Lajos1966 válasza whatnot (#100318) üzenetére


Lajos1966
tag

Csak néhány nagyon-nagyon alap dolog,ami miatt különbözhetnek az optkai olvasók:
-beépített optika olvasófej anyaga (pl.műanyag az esélyesebb,hogy gyengébben fogja a jeleket olvasni)
-a futómű (lehet szintén filléres műanyag,de lehet igényes gyártó akár katonai minőségű fémmechanikával és olajos rezgéscsillapítással,ami a pontosabb olvasást biztosítja
-a beépített kábelek minősége (olcsó réz vs. minőségi OFC réz)
-készülékház anyaga (egyszerű műanyag vs. fémház,ami kellően merev,hogy a felesleges rezgéseket elnyelje,elvezesse
-tápegység (ezt ugye nem kell magyarázni,a pc világában is jól ismert dolog).

(#100329) xtremetuning válasza lajthabalazs (#100326) üzenetére


xtremetuning
addikt

Akkor keress egy közepesen megépített szobai rendszert. Vagy, ha van otthon, mégjobb. Azért írok közepest, mert az már meg fogja mutatni nagy eséllyel azt a különbséget, amit belépővel nem biztos, hogy hallanál.

Hallgasd meg rajta a cd-t, amit írtál. Majd cseréld ki az íródat egy totálisan más típusra. Írd ki ugyanazzal a programmal, ugyanazzal a sebességgel ugyabban a pc-ben. Hallgasd meg ugyanazon az otthoni rendszeren ugyanazon a hangerőn. Kiderül lesz e varázslat.

Ha mást fogsz hallani, felejtsd el a bitfolyamok összehasonlítását editorral.

(#100328) Lajos1966 : ezeket hiába írod, mert az erdeménynek bitperfectnek kell lenni. És mégsem....

[ Szerkesztve ]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#100330) whatnot válasza xtremetuning (#100320) üzenetére


whatnot
őstag

"Én azt nem értem, miért akartok 'érteni'."

Úgy látom, te ilyen kötekedő típus vagy. Szerintem innentől hanyagoljuk egymást.

@BBéci: öhm, bocs, de amikor te fiatal voltál, volt internet? :) Csak mert 25 éves tapasztalatról beszélsz, '90ben meg azért még necces volt a neten információkat keresni.
Nyilván benne van az, hogy téged ez a témakör sokkal de sokkal jobban érdekelt. Engem nem. Ettől még kérhetek forrást. Ha nem adsz, nem adsz, nekem úgy is jó, legfeljebb nem rád hallgatok, hanem majd olyanra, aki készségesebb és segítőkészebb.

[ Szerkesztve ]

(#100331) xtremetuning válasza whatnot (#100330) üzenetére


xtremetuning
addikt

Ó, én eddig is jól megvoltam Nélküled.

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#100332) Csabroncka válasza lajthabalazs (#100326) üzenetére


Csabroncka
addikt

A lézer jelfeldolgozása során, ott ahol ahol a fényből elektromosság lesz már előjön a különbség. Ráadásul ha úgy fogjuk fel, mint egy detektor, akkor nem mindegy, hogy milyen minőségű és mekkora "zajt" produkál a már előbb említett jelben, - vagyis a digitális jel is valamilyen szinten analóg és itt a probléma.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#100333) zolem válasza xtremetuning (#100327) üzenetére


zolem
aktív tag

lehet kapni külön futóművet ?

にんじん

(#100334) whatnot válasza xtremetuning (#100331) üzenetére


whatnot
őstag

Ennek ellenére nem bírtad ki, hogy ne szóljál be.
Tartsunk magunkat akkor ehhez.

(#100335) liszi70 válasza xtremetuning (#100327) üzenetére


liszi70
nagyúr

Még a világplacebo is elképzelhető :) , de az nem lehetséges, hogy az Esoteric vagy a dCS Vivaldi a kiolvasás után mégiscsak csinál valamit azzal a hanggal, ami miatt hifista álommá nemesül?
Én nem értek hozzá műszakilag, de elég meggyőző, amit és ahogy állítanak a "mérnökök", és tesztek sorozata is bizonyít, hogy a kiolvasásban és a bitekben gyakorlatilag nem lehet különbség.

(#100336) xtremetuning válasza zolem (#100333) üzenetére


xtremetuning
addikt

Hát hogy a viharba ne. Nézz utána az általam említetteknek.
Transport-DAC-CLOCK, műkedvelőknek upsampler.

Tessék

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#100337) xtremetuning válasza liszi70 (#100335) üzenetére


xtremetuning
addikt

GoTo #100329.

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#100338) lajthabalazs válasza xtremetuning (#100327) üzenetére


lajthabalazs
senior tag

Örülök, hogy te is feltetted végre ezeket a kérdéseket, de én a válaszokra vagyok kiváncsi :)

Azt el tudom fogadni, hogy az olcsóbb CD meghajtó olvasás közben olyan hatással van a rendszer többi komponensére, ami rontja a hangot, rippelés közben én is éreztem, hogy rázza a laptopot és hallatszott a hangja is. De az a vicc, hogy a CD-t ki lehet hagyni a rendszerből. A CD-n lévő adat digitális, annak minden reprezentációja pontosan ugyanazt az információt és ezáltal ugyanazt a hangminőséget hordozza. Ahelyett, hogy emberünk venne egy félmilliós futóművet, és örülne, hogy végre megszabadult a CD lemez minden negítív mellékhatásától, megszabadulhat a CD lemeztől is: leszedheti az adatot a CD-ről egy 4000Ft-os asztali meghajtóval, és odaadhatja sok más felületen, ami mentes a CD lejátszó betegségeitől. Bele lehet dugni pendriveon egy DAC-ba a tömörítetlen WAV-ot, és akkor meg van spórolva az összes gond, ami a CD lemezzel érkezik.

(#100339) lemmy9 válasza zolem (#100333) üzenetére


lemmy9
őstag

Szinte a kezdetek óta.

Szerintem!

(#100340) Lajos1966 válasza lajthabalazs (#100326) üzenetére


Lajos1966
tag

Soraidat olvasva (most ezen ne sértődj meg kérlek) eszembe jutott a gyerekkorom.Nagyjából 10-11 éves koromban kaptam a szüleimtől egy Panasonic rádiós-magnót.Nagy szó volt ez akkoriban (77 táján),anyám 2 havi keresetébe került (kb.4-5 ezer Ft).Hallgattam rajta a zenéket és azon gondolkoztam,hogy mi a fenének kell basszusgitár egy zenekarba mikor úgysem hallom, meg cin a dobosnak,azt se hallom. :)
Azóta azért már tudom.

(#100341) zolem válasza xtremetuning (#100336) üzenetére


zolem
aktív tag

hát ezaz! ez több mint fotómű. szó szerint . azaz nem csak futómű hanem feldolgózó is

mondjuk ez egy futómű kb.

[ Szerkesztve ]

にんじん

(#100342) bajnokpityu válasza liszi70 (#100335) üzenetére


bajnokpityu
félisten

nem csinál az semmit. csak pontosan olvas. legtöbb CD olvasóban nem volt upsample. és pláne nem azért jó ezek hangja. az már csak hab a tortán.

nagyon nagy tévedés, hogy akár a CD, akár az spdif formátum 100%osan digitális, hogy akár megközelitené az ethernet átvitel megbízhatóságát.. mindkettő részben analóg.

ha ennek utánaolvastatok, akkor folytasátok, én összesen ennyit akartam mondani.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#100343) liszi70 válasza xtremetuning (#100337) üzenetére


liszi70
nagyúr

Megkérdezem még egyszer, mert a hivatkozott hozzászólásban nincs erre válasz.
Az nem lehetséges, hogy az Esoteric vagy a dCS Vivaldi a kiolvasás után mégiscsak csinál valamit azzal a hanggal, ami miatt hifista álommá nemesül?

Szerk.: OK, közben Pityu válaszolt, hogy szerinte nem csinál semmit vele.

[ Szerkesztve ]

(#100344) xtremetuning válasza lajthabalazs (#100338) üzenetére


xtremetuning
addikt

Akkor van egy borzasztó rossz hírem : én már jó ideje kihagyom a futóművet. Streamelek.
Azóta nem mindegy, melyik szerveremről, melyik switchemen keresztül, milyen lan kábellel.
Mindnek kihallom a hangját. Halkan hozzáteszem, a rendszer is olyan, hogy képes megmutatni.

És most jöhet az 'Ó mennyei digitális borzalom...' ;]

Pedig programozóként van némi fogalmam a háttérben zajló folyamatokról. És mégis...

(#100343) liszi70 : én meg leírom mégegyszer : goto 100329. Csináld végig és akkor ki tudod küszöbölni az általad vélt Esoteric 'csalást'. Ha arra tudjátok venni a fáradtságot, hogy itt vitázzatok, vegyétek erre is. ;]

[ Szerkesztve ]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#100345) Janaboy válasza xtremetuning (#100344) üzenetére


Janaboy
veterán

Ez mar lehet valamifele betegseg? :DDD

Janaboy

(#100346) lemmy9 válasza zolem (#100341) üzenetére


lemmy9
őstag

Ez pl. kb 25 éves:

Szerintem!

(#100347) zolem válasza lemmy9 (#100346) üzenetére


zolem
aktív tag

ezzel mi van? ez nem "csak" futómű

[ Szerkesztve ]

にんじん

(#100348) bajnokpityu válasza xtremetuning (#100344) üzenetére


bajnokpityu
félisten

a mostani streamereddel is megvan az az aránylag nagy differencia,mint a régivel?
megmondom őszintén, nekem a kényelem az első, de a flac- alac konverziót még lehet hajlandó leszek megcsinálni, ha azon múlik.

azt sajnos én is hallottam, h a szomszéd gépről az alac jobb volt,mint 2 routeren keresztül egy másikról a flac. flacból konvertáltam anno az alacot, még az OSXhez kellett. ez sem volt pici differencia, viszont nem tudom a flac vs alac vagy a hálózat miatt volt-e.

viszont ez mindenképp off, sehogy se kapcsolódik a mozikombájnhoz.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#100349) xtremetuning válasza Janaboy (#100345) üzenetére


xtremetuning
addikt

Fene tudja. A múlkor egy pár hitetlenkedő előtt megcsináltam, hogy ugyanazt a számot a dedikált szerveremről is és a asztali pécémről is behúztam, majd váltogatva lejátszottam.
Kiült a D betű az arcokra. ;] ;] ;] :DDD :DDD :DDD
Nem kicsit.

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#100350) zolem válasza bajnokpityu (#100348) üzenetére


zolem
aktív tag

Biztos a hálózat a tettes. Mérget rá !

にんじん

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.