Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi222
senior tag
Tudnátok abban segíteni,hogy ha a média lejátszóból hdmi 1.4 -el bedugom az erősítőbe ,és onnan a tévébe , akkor lesz olyan minőségi a hangja ,mintha ha egy optikaival dugnám össze?
-
robi222
senior tag
Mármint a hdmi-vel lesz jobb?
-
robi222
senior tag
Köszi!
-
robi222
senior tag
Szerintetek van látható kép minőségbeli különbség, egy Tesco 1000Ft hdmi és egy hama 5000Ft hdmi között ?50" Középkategóriás plazmán bd ison-nál?
És az mitől lehet ,hogy rosszabb a kép minőség ha először a média lejátszóból az erősítőbe, és onnan a tv-be megy a hdmi,viszont a hang sokkal jobb mint ha optikain dugom be.De ha egyből a tv -be megy akkor meg a kép sokkal tisztább de a hang nem olyan penge. -
robi222
senior tag
Akkor nehéz a döntés ,hogy a jobb kép vagy hang minőséget válasszam.kár ,hogy nincs rá valami okosság.Ezért gondoltam hátha valamelyik hdmi a ludas benne.
És 2 nagyon eltérő hdmi megy ki és jön be.
Azt viszont nem értem hogy mi lehet a gond ha különböznek a kábelek ,mivel mind a kettő különböző helyre megy. Sőt az erősítőmbe + 3 hdmi van bedugva ezen kívül pl:xbox[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
Tudnátok egy jó beállítást arra a problémára ,hogy a közép hangok pl: gitár, pörgő dob ,vagy az defektek jobban ki jöjjenek szinte csak bd filmeket nézek vele?Egy onkyo 509-Warfadele obsidian 600 5.0 2.5mm kábelek +yamaha sub -ra?A mély hangokat egy picit még soknak is találom. Herce smal,large stb..
[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
Az is gond lehet a hang és a képnél ,hogy egy 6 tagú villám védett sima hosszabbítóba van bedugva minden?Erősítő ,tv ,sub,media,vinyó,xbox?
-
robi222
senior tag
Sejtem a választ,de a bauhauzos 2.5mm hangfal kábel(400-Ft/m)van valmi tapasztalat,vagy csak az ára miat lehuznátok?Mert nekem ilyennel van bekötve.
-
robi222
senior tag
Okozhat hang és kép romlást ha minden készülék(tv,erösítő,sub,xbox,media l,vinyó, egy sima hosszabítóbba van dugva?
-
robi222
senior tag
Képzeljétek ,minden készüléket külön hosszabbítóra raktam és legalább 50% javúlt a kép és a hang is.
-
robi222
senior tag
Tudjátok mitől van az ,ha a média lejátszót indítom vagy megállítom akor nagyot reccsenek a hangfalak?
-
robi222
senior tag
válasz Digital #59978 üzenetére
Már 2 hónapja megvan, de pont a szekrény miatt fordítottam befele, így a tv két oldalán van Beszorítva egy szekrény közepébe.De olyan mintha nem lenne tökéletes a stereo keverés. Olyan létezik hogy valamilyen anyagot rakni a szekrény és a hangfal közé a 3 cm miatt? Hátha más lenne az akusztikálya? A mélyel pedig semmi gond nincs én inkább a közép hangokat hiányolom.
[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
Szerintetek ha az onkyo 509 automatán a kereszt frekvenciát eq-ban 40 re állította ,akkor azon kéne hagynom ,vagy vissza rakni 80 körülire?(pontosan nem tudom mennyi az obsidián frekvenciálya)
-
robi222
senior tag
Tudjátok mitől lehet ezen a tvn :samsung ps50c6500 plazma ,hogy ha piros vagy kék zöld színeket nézek 1 méteről, fekete hangyákat látok rajta amik mozognak és film közben zajnak látszik.
-
robi222
senior tag
Szerintetek fontos ,hogy a tv ,vagy az erősítő, milyen vastag hosszabbítóba van bedugva?Nekem mindegyik 1mm-ben van,az jó?
-
robi222
senior tag
1.5m hosszú elosztó ,aminek a kábel belsejében 1mm vastag kábelek vannak.
-
robi222
senior tag
Ti mivel oldjátok meg ,ha nem elég hosszú a kábel,és nem cserélhető a tv vagy az onkyo509-kábelja ,hanem fixek?
[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
Tunátok ajánlani egy sokkal jobb erösítőt onkyo 509 -nél 150000 ig. Obsidian5. 0 szethez? A szolgáltatások jem nagyon érdekelnek, inkább a hang minőség a lényeg. Tulnyomó részben mozizáshoz.
-
robi222
senior tag
Szerintetek lenne egyáltalán javulás ha az onkyo 509 lecserélném egy denon 2000-re ,egy obsidian600 5.0 szethez.Vagy inkább a hangfalam a gyengébb az erösítőnél.A lényeg hogy javítani szeretnék a hangzáson ,de nem tudom hogyan áljak hozzá,úgy hogy csak az egyiket tudnám csak fejleszteni.Vagy az onkyom és a hangfalam egy szinten van?
-
robi222
senior tag
válasz #09634560 #61374 üzenetére
Sajna a hangfalcserével már sokba kerülne.
A hangfal is 2 hónapos és határ eset a bejáratódása.Az a baj ,hogy azt nem is lehet tudni , mikortól van bejáratódva ,de azért igyekeztem.
Ezt a kábelező emberkét el lehet érni valahol?
Egy picit félnék egy új hangfalszettet szét kapatni és át tekercseltetni.
Az erősítőn meg csak azért gondolkoztam ,mert a tesóm át vette volna az onkyot, és nem kellet volna szenvedni az eladáson.De mivel mindig azt mondjátok ,hogy legalább 2-3x annyiba kéne kerülnie az a hangfalnak mint az erősítőnek, így a matek azt hozza ki,hogy a hangfalam a sokkal gyengébb .
Tehát akkor nem lehet túlsók változás ha az onkyo-t cserélem le. -
robi222
senior tag
-
robi222
senior tag
Ezt már írtam a projektor topikba is de gondolom nektek is van projitok.A tesóm tegnap vet egy optoma hd25 projit, de legalább 20 percnek el kellet telnie ,hogy rendesen éles legyen.Ez normális dolog? Fél óra után teljesen meg változott a kép minősége ,persze jó irányba.
Vagy a projektoroknak is van bejáratódás ideje? -
robi222
senior tag
Megtudjátok mondani, hogy egy régi yamaha 496 erősítő kategóriában melyik denon, onkyo erősítővel ér most fel? Vagy, hogy melyik kategoriába sorolható?
-
robi222
senior tag
Tudja valaki hogyan lehet szétszedni az obsidian hangfalakat?Nem látok rajta csavarokat,olyan mintha össze lenne ragasztva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest