Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
greike
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.A barátom vett egy Pioneer vsx 1016-os erősítőt és ahoz szeretne hangfalakat vásárolni!Kinézett egy Jamo S 606 HCS 3 szettet 130.000 ft-ért az mennyire passzolna a Pioneerhez?Vagy ebben az ársávban van olyan hangfalszett ami jobban megéri?Nem fontos ,hogy uj legyen de csak max 130.000ft a keret!Nálam Mordaunt short avant hangfalakkal teszteltük a Pioneert és azzal is nagyon jó volt!Nekem volt jamo s718-as hangfalam de nem szerettem ezt mondtam a havernak ezért kért meg,hogy járjak utána a dolgoknak.Előre is köszi a választ!
-
greike
tag
QLN QUBIC szett milyen lehet pioneer vsx 1016-hoz?Ezt láttam 140.000ft-ért
-
greike
tag
válasz Sefter #24163 üzenetére
Szia!
Nekem Yamaha rx-v440-es gépem volt és ezt cseréltem Marantz nr1501.A Marantznak tisztább részletezőbb a hangja.Dinamika lehetne még benne de hát ez egy slim modell!Nálam 18m2-es a szoba és oda elég az ereje de ha nagyobb szobába kellene szerintem kevés lenne.Keret engedi valamelyik nagyobb Marantzot vedd ha nagy a szoba. -
greike
tag
válasz T-Tboy #28029 üzenetére
Szia!
Nekem volt ilyen Jamo hangfalam Yamaha rx-v 440-es erősítőre kötve de fél év után váltottam!Sajnos a mély nagyon dominált!Semmi részletesség.A hang nem vált le a hangfalakról csak dübörgött(lehet az erősítő miatt volt)!Szóval én nem vennék ilyet persze ha tetszik akkor vágj bele!Amilyen zenére használnád arra jó de már filmre nem hiszem,hogy megállná a helyét.Remélem valamennyit tudtam segíteni a döntésedben. -
greike
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene! Egy 15nm szobába szeretnék subwoofert venni. Max 30eft van a dologra.Amiket nézegettem :INFINITY alpha SUB , Koda SW-10A sub,Magnat Motion 300A ezek közül melyik lehet a legjobb választás?Vagy valami másik subwoofert keressek? Előre is köszönöm a segítséget!
-
greike
tag
Sziasztok! Nem tudtam melyik topicban kérdezzem de remélem itt tudtok segíteni!Lenne egy olyan problémám,hogy van egy Heco Slam subbom ami pár napja fura dolgot csinál.A probléma amit csinál,hogy nagyobb hangerőn a mélyhang mellett,plusz még fura pattogó hangot ad ki!Kívül belül megnéztem a hangszórót de azon nincsen semmilyen sérülés!Ezt vajon miért csinálja,tönkrement benne a hangszóró vagy valami más a gond?Előre is köszi a segítséget!
-
greike
tag
Sziasztok! Csak egy kérdésem lenne mert a beárazós topic nem nagyon pörög!Egy Marantz nr1501 7.1 mennyit érhet?Első tulaj ,hibátlan ,papírok,összes tartozék megvan! Gari az nincs.Előre is köszi!
-
greike
tag
válasz aleister #50288 üzenetére
Szia! Az Avx-en hirdetett Piot nézted? Mert ha igen arról akkor lemaradtál mert úgy látom szombaton viszik!Erről sajnos én is lekéstem! Yamahát nem ajánlanám a Jamo szetthez!Én is használtam egy ideig ezt a párosítást igaz más termékeikkel Jamo s708 és Yamaha rxv440 majd 757 és nagyon nem tetszett!Egy jó páran itt új kategóriában dicsérték ezt a szettet Wharfedale Obsidian 600 HCP!Nem tudom,hogy az illik a Yamahához csak egy ötlet volt..Ha érdekelne más márkájú erősítő az aláírásomban hirdetek egyet.Szerintem panelban 20-25m2-ig megfelelő lenne.
-
greike
tag
Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne ,hogy Sony str-da2400 a hdmin egyből kéne képet adnia vagy valamit át kell állítani a menüjében?Mert egyenlőre nem ad képet!Előre is köszi a választ!
-
greike
tag
Aki Jamo s606 hcs3 szettet keres:http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/55647-jamo-606-hcs3/. Szerintem ennyiért jó vétel!
-
greike
tag
válasz Digital #53714 üzenetére
Szia! Semelyiket nem hallottam de a barátomnak Polk tsi szettje volt és azt cserélte Jamo s606-ra!Nem mert áthívni,hogy meghallgassam a Jamot azt mondta életében nem csinált ekkora baromságot mint ezzel a cserével!Szombaton cserélte a Polkot Jamokra vasárnap már Dalik szóltak nála.Ha újat akarsz venni láttam olyan 130 körül van a Jamo szett ára.Ebből a pénzből inkább ez http://www.streamaudio.hu/heco-victa-2-501-5-0-as-szett vagy http://www.streamaudio.hu/qln-qubic-5-0-as-szett .Nekem Qln qubic nagyon bejött szerintem jó kis szett! Van még jó pár márka amiket szoktak ajánlani ,hogy a pénzüket megéri pár példa: Proson,Dynavoice .Ha nem riadsz vissza a használttól akkor ennyi pénzér biztos jobb minőséget tudsz összehozni!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz pity-putty #54736 üzenetére
Szia!Mekkora szobában használnád és milyen hangfalakkal?Csak azért kérdezem mert volt Marantz nr1501-es erősítőm!Látom a teljesítmény felvétel ugyanaz a két erősítőnél.Nekem azért hiányzott belőle az erő!Nincs más kiszemelt akkor a Marantz biztos jobb választás ,mivel nem egy kategóriában vannak a Pioval!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz pity-putty #54761 üzenetére
Szerintem is oda kevés lenne a Marantz!Én 18nm használtam és annyira talán elég volt az erő benne.Most egy Marantz Sr 5004 használok erő hiányát nem érzem.Amennyiért láttam ezt a két erősítőt amiket kérdeztél annyiért már van Onkyo 608,707 vagy Denon 1911 egy kicsivel drágábban Marantz sr 5003 ,lehet jobb választás lenne ezek közül valamelyik.
-
greike
tag
válasz Citroware #55223 üzenetére
Szerintem nem lenne ott jó az álló hangfal.Tv-vel szemben lévő falról is tudsz fényképet csinálni?Mert sajnos nem látni ,hogy ott van ajtó vagy az egy üres fal.Ha üres akkor oda kellene felrakni a két hátsó hangsugárzót.Ezekből a hangfalakból amiket felsoroltál elég lenne oda a Proson szett.
-
greike
tag
válasz Citroware #55258 üzenetére
Amiket felsoroltál azok közül semelyik nem éri el a 2:1 arányt.Denonnak az új ára valahól150eft körül volt! Amit Sefter is ír ezek a hangfalak közül Proson vagy a Heco a jó választás (Taga,Bostont,Cambridge,Wharfedale ezeket nem hallottam) Valaki a múltkor írta ,hogy a Heco nem jó párosítás a Denonnal már pontosan nem emlékszek miért. Mikor voltam megfülelni ezeket a hangfalakat akkor nekem a QLN tetszett a legjobban és utána jött a Proson és a Heco ,de a Qln hozzád felesleges az elhelyezés miatt.Prosont megveszed 80 ezerért és legalább marad pénzed valami jobb fajta kábelre.Nem felesleges Denonból a 1911 ! Én az nr1501-es Marantzomat cseréltem sr 5004 Marantzra de a különbség nagyon is észrevehető(dinamika,részletesség,pontosság)! Kisebb kategóriát én nem vennék mint a 1911!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz xerobyte #55496 üzenetére
Amiket felsoroltál erősítőket azok között sorrendet nem nagyon lehet felállítani. Én mindenféleképpen használt erősítőt vennék! Látom írtad a 3d fontos én ezt javasolnám ,próbálj alkudni:http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/56624-pioneer-vsx-922-elad%C3%B3-%C3%BAjszer%C5%B1-karcmentes-25-%C3%A9v-gar/ Hangfalból a Proson szettet venném.Igaz így többet kellene költened de az a kis plusz pénz amit költenél hangminőségben sokat számítana.
-
greike
tag
válasz CHaooSS #55519 üzenetére
Ha azt nézzük ,hogy felsoroltak között van a Denon avr-x500 és 90eft.A Pio 2,5 év garival plusz 13eft megérne!Azért nem egy kategória a Denon és a Pioneer!103 eft ért én biztos nem venném meg mert engem nem érdekel a 3d! 100 körül már nagyon jó gépeket lehet kapni!Amit írtál Onkyo 875 vagy a Pio 922 egyértelmű ,hogy az Onkyo a jobb!Barátom a Pio 1018 cserélte Onkyo 875-re.Ami erő van abban az Onkyoban hát az valami brutális!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz CHaooSS #55631 üzenetére
Szia! Onkyot megvetted már? Ha nem akkor van itt egy eladó: http://hardverapro.hu/apro/onkyo_tx_sr_875_-_fekete ha jól emlékszek ilyet kerestél. Subwooferből talán ez nem lenne rossz válsztás : http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/56567-yamaha-yst-sw800-66eft/?hl=%2Byamaha#entry1534337
-
greike
tag
válasz xerobyte #56153 üzenetére
Egyértelmű a Pio 922 a jobb választás! Én még felvenném a listára a Mordaunt Short Carnival 6 szettet.Nekem Ms Avantok vannak.Szerintem jó kis hangfalak igaz a Carnivalt még nem hallottam!Pár helyen láttam ,hogy kapható és szerintem nagyon jó áron van:Electro store,Aqua.hu,av-shop.hu
-
-
greike
tag
válasz xerobyte #56286 üzenetére
Jamo d570 nem ismerem.Én nem vagyok oda a Jamokért volt nekem is de megbántam!Mikor mi voltunk a Streamaudiónál Pioneer 1018-hoz kerestünk szettet.Piohoz nem ajánlották a Dynavoicet és akkor 4 hangfalat teszteltünk Polk tsi,Heco,Qln,Prosont.Nekem akkor magasan a Qln tetszett a legjobban!Szerintem a Castlet is kérd ,hogy mutassák meg! 20 nm ott már a Qln is jól érezné magát. Tataboy: Denon
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz xerobyte #56758 üzenetére
Most láttam ezt a hirdetést: (Dali Concept 6 szett+Magnat Monitor sub 300a 150eft) http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/57103-elad%C3%B3-dali-concept-6-50-szett-magnat-monitor-sub-300a/ Az egyik ismerősöm a Polk tsi300 szettet cserélte Dali Conceptre és bőven jobb hangfalak a Dalik! Helyedben megnézném milyen állapotban vannak,mert ha nincs velük gond akkor nagyon jó vétel ez a Dali szett főleg ennyiért!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz xerobyte #56848 üzenetére
Szerintem ilyen Bi wire dolgot hanyagold az nem ez a kategória itt nem hiszem ,hogy hallanál valami különbséget!Lehet félre értem de te mélynyomó nélkül akarsz mozizni?Nagyon nagy hiba lenne!Nem tudom milyen más alternatíva lenne ilyen áron amit Dalikhoz lehetne párosítani talán a Dali Zensor. Azért azt látni lehet ki,hogy vigyázz a dolgaira !Nekem van egy olyan mániám ,hogy az első amit megnézek erősítő vagy hangfal vásárlásnál mekkora szobában volt használva.Mert szerintem egy 25nm szobáig nem nagyon lehet széthajtani a minőségibb hangfalakat.Biztos vannak kivételek aki 10nm-en is széthajtják. Barátom hangfal vásárlásnál mindig nézegeti a membránt ,körbe kopogtatja a hangszórót és ha nem ugyanolyan hangot hall akkor állítólag az azt jelenti,hogy már eléggé használt a hangszóró. Lehet hülyeség de neki ezt egy szakember mutatta. Melyik nap mész hallgatózni? Majd beszámolót írjál!
-
greike
tag
Sziasztok!Lehet hülye kérdés csak nagyon felkeltette az érdeklődésemet egy dolog. Az avx -en látok egy hirdetést Philips avr9900 és azt írják egy az egyben a Nad 747 kivéve nincs rajta ipod csatlakozó!Próbáltam utána járni a dolgoknak és minden stimmel kiló,méret,7x60 watt egyedül a teljesítményfelvételt nem találom a Nadnál ,Philips 435 watt .Képeket is néztem és ott is ugyan az a belseje.A kérdés valaki hallotta már ezt a Philips avr 9900 erősítőt? Nadról mit lehet tudni valamelyik márkához hasonlít a hangzás világa? Vagy semelyikhez sem lehet mert az olyan Nados? Most találtam az egyik német fórumon valaki össze tudta hasonlítani a két készüléket és nem volt különbség a hangzásban! Akkor ez a Philips best buy 60-ért?
-
greike
tag
Szerintetek ha Marantz sr5004 váltanám Denon avr 2808 lenne előrelépés moziban és zenében?Mordaunt Short avant szettet hasznàlok. Előre is köszi a segítséget!
-
greike
tag
válasz goranje #58186 üzenetére
Nekem volt Marantz nr 1501 nem hiszem,hogy van hangzásban különbség.Csak a gyenge dinamikával volt bajom!130eft a 1504 ára ennyiért mindenféleképpen használtat vennék!Én a nr1501 Marantzot SR5004-re cseréltem és nagyon nem bántam meg sokkal jobb erősítő!Marantzból Sr 6005 van itt az apróban eladó inkább az mint az Nr 1504!
-
-
greike
tag
Szerintetek van értelem egy Marantz sr5004 Bi-Ampal összekötni Mordaunt Short Avant 906-al? Jobb lenne stereóban?Köszi a segítséget!
-
greike
tag
Erősítő ,még garancia is van :http://hardverapro.hu/apro/pioneer_vsx_922_k_hazimozi_erosito_mint_az_uj_28_honap_g
Hangfalszett :http://hardverapro.hu/apro/wharfedale_vardus_50_vr-400__vr-100__vr-c1_cseresznye
A hangfalról egy kis teszt :http://www.netdepo.hu/wharfedale-vardus-vr-400-83.html/tesztek/hun/ -
greike
tag
Csak a jobb front nem szól?Emlékszek mikor az első erősítőmet vettem nem volt a frontokon hang!Az erősítőn volt egy speaker A/B gomb csak megnyomtam és minden oké volt!Denonon nincs ilyen lehetőség?Persze ez akkor segíthet ha csak a front nem szól!Remélem minnél hamarabb sikerül az otthoni mozizás!
[ Szerkesztve ]
-
greike
tag
válasz xerobyte #60789 üzenetére
Marantz sr 5004 tudtam Pioneer vsx 1018 összehasonlítani.Szerintem mozin a Marantz mindenben jobb:részletesség,dinamika,tér stb...! Ha hallottál sztereó erősítőt akkor szinte semelyik házimozi erősítő nem fog tetszeni zenén(persze vannak kivételek)! Én nagyon megvoltam elégedve a Marantzom sztereó hangjával egészen addig amíg nem hallottam egy sztereó láncot.Azóta inkább hanyagolom a 2.0. Azért a Piohoz képest bőven jobb sztereón a Marantz!Amiket linkeltem biztos szépen muzsikálnak(Marantz 8002,Denon avr3808,Nad T757)
-
greike
tag
válasz WolfLenny #60883 üzenetére
Írtad ,hogy max 100eft a keret ,így elég nehéz összerakni elfogadható hangzású szettet ! Erősítőnek ezt ajánlanám Pioneer vsx 1018 [link] Hozzá ezt a hangfalszettet [link] Szerintem ez kezdetnek jó vétel lenne! Az Onkyohoz képest amit linkeltél a Pioneer egy sokkal jobb erősítő! Hangfalból lehet egyenlőre csak a két frontot kéne keresned és majd szép fokozatosan mindent megvenni.
-
greike
tag
válasz WolfLenny #60896 üzenetére
A Pio vsx 1018 dekódolja a veszteségmentes Hd hangokat! Ha olyan Blu-Ray vagy média lejátszód van ami átküldi a Hd hangot vagy dekódolja akkor vsx 1018 vedd! Igaz ,hogy érzékeld a különbséget a tömörített és a veszteségmentes hang között akkor a Jbl szett gyenge lesz! Két kategóriával feljebb van a 1018-as ,ez több erőt ,dinamikát ,részletességet jelent!Pontosan nem tudom de a 1018-as új ára 200eft felett volt ,818 100eft volt újonnan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Router gondok
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- OLED TV topic
- Ukrajnai háború
- Androidos tablet topic
- Bestbuy játékok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Eladó Blu-ray Filmek
- Oehlbach XXL Masterclock USB feszültség-stabilizáló/órajel-generátor! Ideális DAC-hoz!
- Jamo s606 7.0
- Új Wanbo Dali 1 HD (natív 720p) LED Android 9 projektor. Netflix/Youtube/HBO!Wifi 6/BT 5.0. 350 ANSI
- TV fali tartó, 2 karos fali konzol 32-65" minen irányba dönthető eladó Hama 118619 32-65"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest