- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #189334 üzenetére
Nincs sértődés, nem erről van szó.
Azért a Dreamcinema jópár mozit megépített már mindenféke körülmény között. Nem gondolnám, hogy amatőrök, vagy idióták lennének. Ők azért láttak már mindent is. Amire Fapaci azt mondta, hogy "hülyeség, nem nem működne, baromság", arra Iván azt mondta, hogy miért ne működne? Már csináltunk ilyet és működik is. Akkor most ez hogy van?Ezért nem csípem az ilyen messzemenő konzekvenciákat, hogy nem hallunk, látunk egy rendszert és azt mondjuk rá, hogy "áááá, nem működik, baromság".
-
devil-k
nagyúr
A hd-torrents.org oldalra van 2 db meghívóm. Szerintem ez nem red flag zóna, mert van ilyen kuncsorgó topik is. Akit érdekel, irjon. Kellemes ünnepeket
-
devil-k
nagyúr
válasz
Turbo73 #188570 üzenetére
The Skip 1s Universal Remote Control
Ez egy ígéretes, nagyon komoly cucc, csak egy baja van, hogy nincs benne IP és bluetooth irányítás. Ha lenne benne, akkor szerintem egy mindenes távirányító lenne. Ez annak szívás (mint pl nekem) akinek az elektronika a háta mögött van egy fal/vagy fél fal mögött.
Okés, előre van vezetve egy USB hosszabbító és úgy lehet irányítani, de nem szeretem a félmegoldásokat...Ha előttem lenne mondjuk a processzor, a lejátszó stb. akkor nem lenne probléma.
-
devil-k
nagyúr
Igazából a HTPC is működik teljes mértékben és nem lesz semmi gubanc, ha
- belső hálózaton van a géped vagy/és nem frissítesz semmilyen drivert, szoftvert
- nem cserélsz megjelenítőt a láncban
- csak használod és kész
- de ha madvr van a képben, akkor 6 havonta muszáj hozzányúlni
Engem inkább az döbbent meg, hogy 2024-ben még mindig nincs egy korrekt, 100%-ig használható, (Bluetooth) fizikai távirányító PC-hez, médialejátszásra.
Streamre (Netflix és társai) kell egy másik céleszköz, nincs mese.
-
devil-k
nagyúr
válasz
spiky03 #188542 üzenetére
Nem b@sztatásból írtam.
Csak érdekes látni a "karakterfejlődést" egy-két kollégánál a saját rendszere kapcsán. Kevesen vannak azok akik képesek megnyugodni, kiállni valami mellett és egyszerűen csak élvezni ami van.
Általában ezeket olvasom, hogy
- miért nem volt falba süllyesztett hangdobozom?
- aztán miért nem volt különálló hangdobozom?
- de végül miért nem építettem saját hangdobozokat?
... majd kezdődik minden elölről.A vetítésnél is hasonló a szitu:
- hangáteresztő vászon kell, hiszen az az igazi, mint a moziban
- nem kell hangáteresztő vászon, hiszen rontja a kép és hangminőséget
- csak jó az a hangáteresztő vászonAztán eltelik felettünk az élet és rájövünk, hogy több időt töltöttünk építéssel, mókolgatással, mint filmezéssel.
Én pl. azért adtam el a HTPC-t most, mert azt láttam, hogy hiába van beállítva a rendszer, mindig jön valami tényező ami közbeszól, beleszól.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Formaster #188472 üzenetére
A coil-wine nem szokott behallatszani a rendszerbe, szerintem ez inkább földelési probléma lesz.
Csak és kizárólag a HTPC-nél hallottam ezt a jelenséget és ott is csak akkor, amikor madVR dolgozott keményen.
Semmilyen más PC-vel, lejátszóval nem volt ez a jelenség.
Ehhez mit szólsz?
-
devil-k
nagyúr
Az lehet, hogy a filmek nem mennek annyira most, na de a sorozatok!
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #187306 üzenetére
Lassan leépítem az egész moziverzumot itthon, lesz helyette más.
Nagyon nehéz követni, hogy mi mi után. Hónapról hónapra változik nálad minden, de úgy látom, sosem ér véget, sosem találod meg a "boldogságot". Nem adok neked 3 hónapot a "bitang 2 csatornás rendszer" után és sírva fogod gyártani a surround sugárzókat megint, ismét. -
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #187282 üzenetére
Én sem vagyok érzékeny. Nekem tetszett a film, jó kis popcorn mozi volt, semmi több.
Szerintem ez a szub téma addig nem értelmezhető sokak számára, amíg ki nem próbálja több dobozzal. Amíg nekem is “csak” kettő volt, nem tudtam, hogy amit négy darabbal el lehet érni, akkor lesz teljes a kép. Én is utólag hallottam ezt meg. Össze sem lehet hasonlítani a két felállást.
Quetz
Való igaz, de azt direkt nem hoztam bele ebbe a kérdéskörbe.Az egy alapos iparos munka lett, na. Bárcsak minden film így érkezne meg hozzánk az otthoni moziba, mint ezek.
-
devil-k
nagyúr
Az új Szellemirtók félelmetesen jó hangsávot kapott. Referenciaértékű csoda.
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #187181 üzenetére
Tudod, akinek nem inge...
De azért te is megjártad az utóbbi időben ezeket a köröket. Akinek nincs gyereke, családja, annak biztos, hogy nagy öröm ez a mozibarkácsolás és cserélgetés minden nap. De egy idő után már nem a filmekről, sorozatokról fog szólni ez a hobbi, hanem arról, hogy milyen komponenst kell fejleszteni, cserélni, hackelni, tuningolni... és hogy miért nincs nekem jobb, mint másnak.
Számomra, 2 gyerek mellett be kell osztani az időt és amikor filmezni akarok (tudok), akkor nem akarok mással foglalkozni.Khaosz55
Mi is szoktunk utazni egy évben több alkalommal is (wellness, külföld stb.), szuper élmény, de oda is le kell tenni a pénzt.De ez egy másféle élmény. Kell ilyen is.
VoidXs
Ha már menne az atmos, én lennék a legboldogabb aki kipróbálná ezt. -
devil-k
nagyúr
Most nem mozi elektronika, de van olyan izgalmas szerintem.
Mozis relikvia. Múltkor ráakadtam ajánlás alapján egy csoportra, ahol mestermű mozis relikviákat készít egy srác megfizethető áron. Én magamnak az alábbi szobrot kértem.
Akit érdekel a csoport: [link] -
devil-k
nagyúr
válasz
mettek #186111 üzenetére
"de idővel rájössz hogy jobbat szeretnél ezért beindul a véget nem érő cserélgetés."
És ebbe bolondul bele nagyon sok házimozi kedvelő, fórumos, amikor egyszerűen nem tudnak semmit sem élvezni, mindig jobb és jobb kell. A végén már nem is a filmek-sorozatok szeretetéről szól az egész, hanem a folyamatos állítgatásról, átalakításról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1