Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbi2010
őstag
Helló.
Edzés utáni shakeben az 50 gramm fehérje mellett sok 100 gramm gyors ch? 78kg vagyok és tömegelek, ami viszont mostanában nem igazán jön
Még mielőtt valaki megkérdezi, van étrend, csak az már nem elég.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz sutyesz96 #52693 üzenetére
Amikor a bőr nem tud annyira nyúlni amilyen gyorsan hízol... nőknél "striáknak" nevezik ugyanezt.
Ilyen csíknak látszik és ha szétfeszül a bőr akkor olyan mintha szét lenne "repedve" más világosabb vagy pirosas színű (ez kinek milyen a bőre attól függ).Amugy én sem hiszem hogy fehérje váltástól lehet ilyen... hacsak nincs valami olyan ismeretlen összetételű "mátrixszal" megturbózva, ami valójában valami serkentő "cucc" (és pl fokozott set vízmegkötéssel intenzív térfogatnövekedést okoz, mit pl a kreatin).
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
kolosanyi
veterán
válasz tomrRRR #52690 üzenetére
Nehéz javasolni, mert nem ismerlek. Nekem étvágycsökkentésre csak a sok rost válik be, ha sok zöldséget eszel az megoldás lehet, illetve vannak tablettás készítmények is, de szerintem érdemesebb zöldséget enni. Anyagcsere pörgetésére nekem az intenzív kardió jól működik, a HIIT edzések nagyon meg tudnak pörgetni, szerintem érdemes kipróbálni. Esetleg valami termogenikus zsírégető segíthet még, ezekkel viszont nincs tapasztalatom.
(#52692) PowerBuldog
Ne haragudj, de én elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Semmi más kiegészítő, semmi változás, csak annyi, hogy tejsavó helyett marhapatára váltottál?[ Szerkesztve ]
-
Champipi
aktív tag
válasz PowerBuldog #52685 üzenetére
Toltad a Whey-t évek óta, alig fejlődtél, aztán egyszer csak átváltottál Beef-re és 3 doboz után elkezdtél repedni? Nem túlzás ez egy kicsit? Semmi más nem változott az étrendedben, csak annyi, hogy Whey helyett Beef lett?
-
tomrRRR
senior tag
válasz PowerBuldog #52685 üzenetére
Akkor mehet a kazein? Nem akarok tömegnövelni, izmosodni. Diétához, fogyókúrához szeretném használni igazából.
[ Szerkesztve ]
The easy day was yesterday!
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok!
Erről a Beef fehérjéről van valakinek véleménye? Esetleg "sima" Whey Proteinnel szembeni előnyök/hátrányok?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
PowerBuldog
veterán
válasz tomrRRR #52684 üzenetére
Lefekvés előtt nyugodtan mehet egy adag kazein. A lényeg, hogy olyat válassz aminek a legalacsonyabba a szénhidrát tartalma.
(#52686) sutyesz96: Carnivorből betoltam 3 dobozzal és berepedtem olyan jól fejlődtem vele. Előtte 100%WheyProfi-t szedtem és nem tolt ennyire. Most váltottam a Scitec beef izolátumára. Arról hosszútávú beszámolót nem tudok sajnos mondani. 0ch,83% fehérje. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
tomrRRR
senior tag
Sziasztok!
Vacsorakiegészítő, étrendkiegészítőre lenne szükségem, eddig szedtem ultra loss shake, new style, de szeretnék váltani valami casein fehérjére.
Mit javasoltok diéta, fogyókúra szempontjából érdemes-e használni leginkább vacsora pótlására: casein2 hónap alatt sikerült 10-10.5 kilót leadni, még szeretnék 4-5 kilót leadni 82 leakarok menni. Tudnátok ebben kérlek segíteni, mit javasoltok.
The easy day was yesterday!
-
KisDoc
csendes tag
Kreatinokról egy kis olvasnivaló [link]
-
-
nepszter1
addikt
Myprotienes folyékony ízesítőt vennék
-
Ijk
nagyúr
Amúgy mikor lesz már topiktali?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
kolosanyi
veterán
válasz BÁ Nutrition #52665 üzenetére
Kali Muscle is naturál, megmondta. Meg CT Fletcher is. Zyzz is az volt, amíg
bele nem haltszegény el nem ment a betegsége miatt. -
nagyúr
válasz Woodslave #52654 üzenetére
Masszőrhöz kéne járnod... nem viccelek. (És most nem az örömlányos simogatásra gondolok , hanem rendes gyógy-sport masszőrhöz.)
Lehet súlyos letapadásaid vannak amit ki kéne gyúrni és akkor nem fájna (sőt ebben biztos vagyok, saját példámból is)... és ahogy egyre idősebb leszel egyre gyakrabban fájhatnak ezek a bekeményedett letapadt izmok. Ott rosszabb vagy nincs keringés és jó vérellátás... olyan mint a görcs azt meg tudjuk mennyire tud fájni.
Ezen semmi más nem segít... max az úszás picit.
Nekem is mondta a masszőr hetente kéne járnom mert pár tíz év múlva nagyon durva fájdalmaim lehetnek ezekből.
Most örülök, ha havonta egyszer eljutok.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Woodslave
félisten
válasz kolosanyi #52651 üzenetére
faxt dehogy próbálom. A fekvenyomás nagy súlyos alapgyakinak akartam visszatenni, de rá kell jönnöm, hogy nem szolgálja az érdekeimet. A mellemet le tudom edzeni faxán, nem kell hozzá vudu Ferdepad, egykezesek, tárogatás csigán.,
mondjuk a tököm kezd kilenni, hogy szűkül a végezhető gyakik köre ahogy haladok előre a korban
Ijk: a melled hogy fáj?
[ Szerkesztve ]
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
nagyúr
Mellesleg így jobban belegondolva konkrétan bicepsznél mivel mással is mozdítanál meg nagyobb súlyt mint amit a bicepszed nem bír?
Mert ugye ha törzseddel vagy mással "rántod" be akkor az nem is szabályos... más izomcsopotot meg így hirtelen nem is tudok.Tehát ez már inkább szabályos végrehajtási kérdés... úgy meg ugye tudjuk hogy lehet valaki erős és valójában gyenge...
-
Woodslave
félisten
válasz BÁ Nutrition #52648 üzenetére
most agyaltam, hogy nem kihagyom a sima pados rudat. Tavaly már volt ilyen "sérülés" (idézőjelbe teszem, mert inkább kezdődő gyulladás) 3-4 hónapig abszolúte nem nyomtam fekve sima padon, semmi bajom nem volt a ferde rudas, 1 kezes simától. Gyors jelnek fogom fel, hogy két alkalom után kezd előjönni, nem is emberkedem tovább.
sajnos sok gyaki nem kedvez a vállnak ha nem vagy szerencsés (akár a sima guggolás sem)
de a mellezést nem hagyom ki, így is silány
[ Szerkesztve ]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Woodslave #52635 üzenetére
nekem is volt sérülésem február közepe felé. nagyon nehezen de kibírtam hogy egy hónapig semmilyen mellgyakorlatot nem csináltam. lehet jobban járnál ha nem edzenél rá egy darabig, és adnál időt neki hogy meggyógyuljon magától. nem mindig az a megoldás hogy csinálok másik gyakorlatot olyan szögben hogy úgy még épp nem fáj. elég sokáig elhúzódhat így egy sérülés sajnos.
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
nagyúr
Egy már mozgásban lévő súlyt "könnyebb" persze továbbvinni. De valóban erősebb ettől a bicepszed annyival?
Ha betolom a kocsit és átadom neked már könnyebb tolni...Jó nem akarom elviccelni, értem mire gondolsz, és jogosnak érzem a felvetésed részben... de ez sem ilyen fekete fehér. De kár bele menni most... meg ugye kinek mi a fontos. Fejlődésileg és hasznosságilag szerintem ezerszer jobb és fontosabb az amit írtam.
És amugysem érdemes egy gyakorlatnál leragadni hosszútávon... úgyis cserélgetni célszerű, pont ezért is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nincsmit.
És van még jópár ilyen gyakorlat a bicepsz/tricepszen kívül... olalemelés... vagy a tárogatás... stb stb.
Ha van egy jó gép azzal megtudod végig 100% terheléssel csinálni (a teljes mozgástartományban az elejétől a végéig), ha nincs akkor meg kompromisszumos több gyakorlatból álló edzésterv kell rá.
És amíg nem szoksz hozzá ehhez a 100%-hoz, nehezebbnek fogod érezni a gépet minden máshoz képest. De azért is edzünk hogy erősebbek és nagyobbak is legyünk nemde?Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Sotho
őstag
válasz FollowTheORI #52639 üzenetére
De kinyújtott karral jobb is ha nem kapod a teljes terhelést meg sem tudnád mozdítani.
Magyarán amit az aló holtponton még éppen el tudnál indítani az középen már kevés lenne mint a harmat.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz FollowTheORI #52634 üzenetére
Így már világos, köszi.
(#52635) Woodslave
Próbáld meg erősíteni a rotátorköpenyt, hátha segít. Itt egy példa rá.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
shteer
titán
A matekzsenik utan a fizikusok is ide talaltak
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
nagyúr
Ennek is ugyanaz a "baja". De biztos jó vagy jobb, mint más bicó gyakorlat, nem mondom, hogy nem... csak nem "tökéletes". Itt sem tudod megoldani hogy jelen esetben az alkarod merőleges legyen mindig a terhelésre.
[ Szerkesztve ]
-
Sotho
őstag
válasz FollowTheORI #52634 üzenetére
Ez egy kegyetlen jó gyakszi, felezős gépen büntet igazán (ha van elég súly ) mert ott még lendíteni sem nagyon lehet.[link]
-
_NCT
addikt
Tegnap csigás letolást valszeg szarul csináltam, fáj a könyököm. Kár kiakasztani a könyökömet, lehet picit behajlítva kéne hagyni, hogy ne akadjon ki.
-
nagyúr
válasz kolosanyi #52632 üzenetére
Nézd meg a videót végig amit közben linkeltem... erről is beszél. (ha tudsz angolul persze)
Nem ugyanaz. És ez minden gyakorlatra igaz.Ha nem tudod végig terhelni akkor több gyakorlatot kell úgy összeválogatnod hogy az izmot jól megdolgoztasd.
Vannak gyakorlatok ahol a kiindulás lesz a max terhelés, van ahol a végállapot, van ahol meg valahol a "közepén", és lehet sosem lesz "tökéletes 100% végig".
Ezért jó a fix gép, mert elég 1 gyakorlat az egészre és nem kell kombinálni.[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
két-három hete megint beraktam a fekvenyomást. Nem a klasszikus, hanem elvileg a kicsit váll kímélőbb erőemelő stílusban nyomok (nem teljesen de afelé tendál a dolog). Mégis fáj (vagy inkább kellemetlen) érzésem van a bal vállamban. Nem hiszem hogy bemelegítés probléma lenne, mert nem húzódás, hanem mintha a vállcsont felső részénél válna érzékenyebbé
-
kolosanyi
veterán
Van amikor valóban így van, de ebben az esetben nem látom, hogy miért lenne rossz ez a megoldás.
(#52627) NetTom
Úgy értettem, hogy az ilyen kábeles gépeknél is elvileg változatlan a terhelés, de könnyebb szarul csinálni, nem vagy fix pályára kényszerítve. Annak meg az a hátránya, hogy nem mindenkinek jó, nem mindenki tudja rendesen magára állítani az adott gépet. A terhelés változása igaz szabad súlyos és saját súlyos edzésnél, mivel egy tehetetlen tömeget a gravitáció ellenében mozdítasz el. A gépeknél viszont nem a gravitáció a lényeg, a különböző karok, kábelek, csigák miatt gyakorlatilag végig változatlan terheléssel tudsz dolgozni (legalábbis sokkal kevésbé változik). Ebből a szempontból szerintem nem különböznek a fix és a kábeles gépek. -
nagyúr
válasz PowerBuldog #52630 üzenetére
Fizikáról hallottál már?
Énis kérdezhetném.Tudom mire gondolsz, de most nem erről volt szó. Akkor nincs a bicepsz terhelve maximálisan akármit mondassz.
Pár jobb edző ezért mondja hogy pl dölj picit előre, mert akkor nem lesz a felső ponton párhuzamos a karod a terhelésre.
Próbáld ki!Közben megtaláltam... igaz ez tricepszre mondja:
[ Szerkesztve ]
-
PowerBuldog
veterán
válasz FollowTheORI #52627 üzenetére
"r, felső holtponton megint nem dolgozik mert akkor megint közel párhuzamos"
csúcsösszehúzódásról hallottál már?
"Ezért van az hogy aki sose bicepszezett pl géppel az először nehéznek érzi "
nem, azért nehezebb gépen mert folyamatos terhelést biztosít pozitív és negatív szakaszban is.
-
Gergosz2
veterán
válasz PowerBuldog #52626 üzenetére
IWF szerint is 20 kg , a szorító meg darabonként 2,5 kg.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Ijk
nagyúr
-
nagyúr
válasz kolosanyi #52624 üzenetére
Mármint hogy nem egyenletes a mozgás?
Itt valaki betett nemrég egy JC videót... ott jól elmondta a csóka... bár lehet csak tovább kattintottam onnan már nem tudom.
A lényeg az hogy a terhelés akkor a legnagyobb ha az ellenállásra merőlegesen végzi az izom a munkát.
Ez igazából fizika.Pl vegyük a bicepszet kézi súlyzóval vagy rúddal.
Alsó holtponton nincs a bicepsz terhelve, párhuzamos a gravitáció/súly és az erőkar, lefelé húzza az egyenes karod, 90 fokban merőlegesen maximálisan dolgozik a gravitáció/súly és az erőkar, felső holtponton megint nem dolgozik mert akkor megint közel párhuzamos (csak alátámasztod).Én erre gondolok... az egyenletes terhelés akkor lenne ha az alsó és a felső ponton is a maximális terhelést kapná a bicepsz.
Ez csak a fix pályás gépekkel tudod elérni. Ott a mozgás elejétől a végéig maximális a terhelés, mert mindig merőleges a két erőkar.És ez minden gyakorlatra igaz. Gépeknél erre nincs jobb sajnos.
Attól még hogy a csigára teszed a lényeg nem változik sajnos.Ezért van az hogy aki sose bicepszezett pl géppel az először nehéznek érzi (vagy "fáj") neki, mert a kiindúló meg a végponti terhelésre nincs edzve a karja... csak a 90 fokos terhelésre.
Én csak géppel edzek izoláltan ha van jó gép, pont ezért.(#52628) Ijk
Jogos. Javítottam.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
Alapjában véve nekem nem a gépekkel van bajom, hanem a fos gépekkel és eddig több rettenetes konstrukcióval hozott össze a sors, mint jóval. De egyébként szabad súlyokkal is ugyanúgy le tudja edzeni magát az ember, sőt, saját súlyos gyakorlatokkal is rengeteg dolog megoldható, ahhoz meg aztán igazán alig kell felszerelés (állítható tornászgyűrű, azt kész, ez jó példa rá).
-----------------------------------------------------
Ez a Hoist gép is pofás darab.
(#52622) NetTom
Az ellenállás mértéke változatlan lesz, csak a mozgás nem egyenletes maximum. Igazából az ilyen kábeles gépek valahol félúton vannak szerintem a szabad súlyos és a fix pályás gépek között, nekem pont ez tetszik benne.Egyébként a fix gépek közül nekem eddig egy-kettő jött csak be. Van a suli termében egy fasza gép, fekvenyomástól elkezdve vállból nyomásig bármit tudsz rajta csinálni és nagyon jól be tudja az ember állítani, kényelmes. Plusz előnye, hogy nagyon kézre áll minden, egy mozdulat variálni a súlyokat, nem kell hozzá felkelni, vetkőző sorozatokat nagyon jól lehet nyomni rajta. De sajnos ez a ritkább, a legtöbb gép nekem kényelmetlen, gondolom nem 195 centis emberekre tervezik ezeket sem.
[ Szerkesztve ]
-
userxy
őstag
Normál versenyrúd szorítókkal együtt 20 kg. +- kicsi. nem hiszem, hogy gramm pontos lenne
-
nagyúr
válasz kolosanyi #52619 üzenetére
Ugyanazt a terhelést a teljes mozgástartományban csak fix és jó gépekkel tudod adni.
De értem mire gondolsz, igen néha pár gyakorlathoz jó az ilyen szabadság.
De az adott izom terhelése nem lesz egyenletes ettől sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz PowerBuldog #52602 üzenetére
gecc, csini ára van.
oké, hogy eleiko, de egy hangyafasznyit én is túlzásnak érzemBig girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
nagyúr
válasz kolosanyi #52616 üzenetére
Biztos nagyon hájtekk meg ergonómikus meg egészséges ez a mikrobiizé, de én jobban szeretek rozsdás vasakat emelgetni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
kolosanyi
veterán
válasz FollowTheORI #52617 üzenetére
Ott még nem jártam. Ebben az tetszik nagyon, hogy nem kényszerít fix pályára, de az áttételek miatt végig ugyanazzal a terheléssel dolgozol (legalábbis gondolom, hogy normálisan van megcsinálva ha már ennyibe kerül). Meg úgy állítod be, ahogy akarod, tuti nem lesz kényelmetlen a gép.
(#52618) PowerBuldog
Erre gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
kolosanyi
veterán
válasz PowerBuldog #52615 üzenetére
Ugyan már, kimész a bontóba, veszel egy IFA tengelyt szaréhugyé, oszt kész.
-------------------------------------------------------
Múltkor linkeltem azt a 3800 dolláros csoda gépet. Csak nekem tetszik nagyon a kialakítása? link Érdekes, hogy ilyesmit eddig nem nagyon láttam sehol, pedig szerintem ilyen egy jó gép.
-
Sotho
őstag
Ez a pofátlan lehúzás kategória.
-
Woodslave
félisten
válasz God Vazzeg #52609 üzenetére
ideje lenne már elmenned egy fekvenyomó versenyre, ne itt találgassál
-
nagyúr
válasz Woodslave #52492 üzenetére
Azt mondjuk jó tudni hogy a BSN és az ON elvileg ugyanabból az alapanyagból készül, ugyanaz a tulaj, csak a cukormáz más rajta.
Mondjuk egyik se olcsó...
Megnéznék egy listát hogy mely termékeknek közös a háttere. Érdekes lenne az biztos.
Azt eddig is tudtam hogy van kb 5 alapanyag gyártó max... de hogy a márkák mennyire közösek egymással az meglepő lehet.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz God Vazzeg #52609 üzenetére
Ez vitán felül áll.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz God Vazzeg #52605 üzenetére
Azt akartam írni a szorító nem számít bele... 20kg az maga a szabvány rúd. Ahogy feljebb is írták.
-
kolosanyi
veterán
válasz littlelion21 #52539 üzenetére
Köszi a tippet, megjegyezem.
(#52542) userxy
Eddig Myproteint ittam (meg ha épp rám szakadt a bank, akkor szájteket), de épp ez az, hogy lehet az sem fog beleférni most.(#52602) PowerBuldog
Aztalurva! Ennyiért komplett garázskondit rendezek be itthon (így is megvan egy csomó cucc a töredékéből). -
nagyúr
... mindegy
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Valahol biztos van ilyen megoldás is, de attól még nem ez a standard, ahogy linkeltem is. Mondjuk az elmúlt 16 évben 5 helyre jártam huzamosabb ideig edzeni, de csak egy helyen voltak 18-as rudak, mindenhol máshol standard 20-asok - mérés alapján is.
-
Woodslave
félisten
mekkora arc lennék, ha minden edzésre vinném magammal a terembe
-
PowerBuldog
veterán
válasz Woodslave #52598 üzenetére
piti összegért a tiéd is lehet egy ilyen eleiko rúd
-
Woodslave
félisten
válasz FollowTheORI #52599 üzenetére
ja mondjuk a 12 kilós az qrva gáz lehet. A 18 kilósnál nincs különösebb érzésbeli problémám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest