- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zomb€€
őstag
-
Jorus
nagyúr
Kardió megvolt - lenyírtam a kertben a dzsindzsát. Tömegelés megvolt - asszony rakott palacsintája. Holmap reggel kar, addig pihi. Jepp.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Zomb€€ #51886 üzenetére
Majd ha vége a kúrának szépen visszaáll a rendes állapotba.
Nem szeretem még a kúra szót sem. Valami akut betegség kezelése jut mindig eszembe, amúgy meg egy ideiglenes, nem fenntartható állapotot jelent, ami függőséget és depressziót is kiválthat kiváltott eredménytől függően. -
Zomb€€
őstag
válasz
Woodslave #51880 üzenetére
miszter rik hiteles
Amúgy gogsztéma.
Spanom 2,5 évvel ezelőtt kb 110 színzsír volt. Nekiállt boxolgatni, egyre komolyabban vette, fogyott, de mindenki el tudja képzelni az ilyen jellegű testfelépítést.
Box mellett nekiált kocagyúrogatni, és kb 3 hónapja komolyabban vette a témát, annyira hogy ugye koxolni is illik már ezen a szinten...
Namost. Tegnap mutatott egy fotót (élőben fél éve nem láttam) és hát bassza meg a naturálság...88ról 96 lett 12 hetes kúra alatt, és leesett az állam kb, egész korrekt fizikumot hozzott össze... -
FollowTheORI
nagyúr
Érdekes hogy ebben a témában nem tudnak használható tanulmányt készíteni.
Mindenhol csak sejtések meg közhelyek puffogtatása van, meg rengeteg pro és kontra eredményt felmutató "kutatás"... pedig azért jóideje megy már a vita ezen. -
Woodslave
félisten
válasz
PowerBuldog #51878 üzenetére
Professor in Kinesiology, is also an Adjunct Professor in the School of Medicine at McMaster University. He is a fellow of the American College of Sports Medicine (ACSM) and the American College of Nutrition (ACN). His research is focused on the impact of nutrition and exercise on human skeletal muscle protein turnover.
tehát már ez se elég? b+ kitől akarnátok hallani az infót? Istentől?
-
Woodslave
félisten
egy kis protein érdekesség
I don’t think there’s any evidence to suggest that a lifter’s protein requirements are any greater (and perhaps even less) than the protein RDA
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
korcsillio #51869 üzenetére
-
kolosanyi
veterán
Egyébként lábaztam. Atta.
-
L1ZRRR
senior tag
Kell vkinek egy Scitec Nutrition NEM Forte 1000 ft-os kuppon kód ?
-
kolosanyi
veterán
válasz
KoVee84 #51857 üzenetére
Mint a bakafos!
(#51858) N.Ferry
Nem csak a felhúzás, minden olyan gyakorlat nagy terhelést jelent az ágyéki gerincnek, amelyiknél a törzs előre dől. Hogy érzékeltessem, a hasprésnél csak a hasizmok dolgoznak, míg felülésnél az egész törzs mozog. Ezzel az a baj, hogy a csigolyatestek elülső felét közelítik egymáshoz, hátrafelé, a gerinccsatorna felé nyomva a porckorongot. Ez pedig nem más, mint a porckorongsérv. Minden olyan mozgásforma kerülendő tehát egy gerincbántalmakkal rendelkező embernek, ahol előre hajló elemek vannak. Sorra is vesz egy csomó sportot Bene Máté a gerinc szempontjából (az ő módszerét követve elvagyok a sérvemmel, sóval használ). A labdán egyenes a törzs, szóval ilyen szempontból nem káros, illetve súlyzó nélkül a guggolás szintén tűrhető, bírja is a derekam. Súlyzóval szigorúan addig a pontig okés, ameddig homorú tud maradni a derék és azt sem nagy súllyal, hogy a kontroll megmaradjon, de még így is rizikós.(#51859) Jorus
Az gond ha annyi ideig lent marad, elfogy a levegő.(#51860) Ijk
Voltam azért jó helyen is már, de a többsége nagyon szar.(#51863) xcds
Nem is mert visszaszólni semmit. Mondjuk a határán voltam, hogy behúzzak neki egyet, úgyhogy lehet felmérte ezt. Tényleg nagyon kiakasztott, pedig nem vagyok egy veszekedős típus.Szerk.: Ennél jóval stílusosabb volt nagybátyám felmondása az első munkahelyén Írországban (már 13 éve él kint). A főnöke nem fizette ki 6 hete, ő pedig kirúgta az ajtót (szó szerint lukat rúgott rá), őrjöngött egy sort, majd távozott.
#51864) Cassidey
Azért akik panaszodnak, hogy nem tudnak eleget enni, kb a dupláját eszik ennek. -
Cassidey
senior tag
Hát nem tudom. Én 1800-1900 kcal-t eszek egy nap gond nélkül, és simán férne több is. Nagyobb lenne a reggeli, több tészta, gyümölcs, zöldség beleférne, ebédre lehetne több hús, este ehetnék több túrót, nem értem mi a problémátok.
-
barisj
aktív tag
Sziasztok!
Mp fehérje + dextrózt váltanám le,vagyis csak a dextrózt egy olcsó,de jó minőségű tömegnövelőre. Jó minőség alatt,kevés egyszerű és több összetett szénhidrátot értek. Myproteinnél van ilyen? Tudtok ajánlani valamit?
-
Ijk
nagyúr
válasz
kolosanyi #51856 üzenetére
Diákmunka az tényleg a legalja. Régen én is voltam pár helyen, volt ahol normálisabban álltak hozzá, de a közvetítő cégnél kb. kutyába néztek bennünket. Pesten volt tréning, egyik srác késett negyed órát, ugye a MÁV miatt, és olyan oltást kapott hogy legszívesebben felálltunk volna otthagyni az egész bagázst a fenébe. Remélem a csókát azóta már pár gyengébb idegzetű lerendezte párszor. Elképesztő milyen emberek vannak.
-
N.Ferry
senior tag
kolosanyi : Még mindig nem értem miért rosszabb egy normálisan végrehajtott felhúzás,és egyéb gépes gyakorlat mondjuk egy gumilabdán végrehajtott egyensúlyozgatástól?
-
KoVee84
senior tag
-
kolosanyi
veterán
válasz
Coccolino_O #51843 üzenetére
Sose tudtam elképzelni, milyen az a meló, ahol egy szendvicsre nincs idő. Minden negatív tartalom nélkül, tényleg nem. Illetve egyszer dolgoztam diákmunka címszóval Müller raktárban, 4 óra után volt 20 perc szünet és ennyi volt a pihenő a műszakban, 3 nap után leordítottam a műszakvezető fejét, mert úgy beszélt velem, mint ha a seggéből rángatott volna elő, aztán többet nem mentem. Nem voltam/vagyok rászorulva arra a szutykos 450 forintra óránként, plusz pénznek jól jött volna, de nem bármi áron, velem így nem beszélnek.
-
válasz
Woodslave #51853 üzenetére
így má' látom. volt 1-2 éve valami challenge amit csinált, hogy 8 hét alatt formába hozza magát, ott azért elég durván átalakult
mondjuk tapasztalata van, az biztos. [link]
ahogy nézem most is valami hasonlót csinál épp. mondjuk ő elég brutál versenyző volt, én nagyon bírtam a fizikumát.majdnem ennyire klasszikus -
kolosanyi
veterán
válasz
littlelion21 #51833 üzenetére
Egy komplex , döntött törzsű oldalemelés, Y emelés, illetve egy olyan előre emelés, amit a fejed fölött, nyújtott karral állítasz meg. Gyakorlatilag az egész hátat lefedi, de elsődleges terhelést az alsó hát fölött, a széles hátizmot leszámítva kapják a hát izmai. Jó kis levezetés lehet hát edzés végére, nekem tetszik.
-
Woodslave
félisten
nem tudom igazából tényleg mit akarok. Itt van Levrone
persze izmosabb mint én de akkor is egy genetikailag jobban megáldott csúcsversenyző, és nem lifetime naturál. Persze lehet már nem akar túl izmos lenni
(igaz 12 évvel idősebb, de legalább van még időm
)
-
Woodslave
félisten
tricepsz volt atta [link]
-
PowerBuldog
veterán
válasz
Coccolino_O #51843 üzenetére
Nekem szerencsém van. Jelenleg napi 8x-or eszek. Ebből 3 turmix a többi szilárd kaja.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
FollowTheORI #51815 üzenetére
Köszi! Valamit be kell ujítanom, mert nagyon megált a dolog.
-
Coccolino_O
őstag
válasz
FollowTheORI #51824 üzenetére
A napi 6x étkezés nagyon jó dolog, csak nekem a jelenlegi munkám mellett lehetetlen megoldani.
-
Dexar007
veterán
A meret a lenyeg.. Kesz..vege.
-
Dicker
őstag
válasz
FollowTheORI #51839 üzenetére
Ő se eszik csokit. Almáspitét eszik
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Dexar007 #51838 üzenetére
Azt nem erre írtam... ezek mind nem jók tartalmilag.
Mármint oké tisztázzuk ez mindenkinek a saját szívügye mit eszik és egyben saját véleményem amit írtam/írok...Persze aki úgy akar tömegelni meg kinézni mint egy kidobó kugligolyó annak mindegy.
De aki a lehető legzsírmentesebben akar izmosodni annak ezek nem elég "tiszta" táplálékforrások, még akkor se ha "makró szinten" beleférnek a kalóriakeretbe. Ennyi erővel csokival is tömegelhetnék és vihetném be a kalóriák egy részét, mégis kevés sportember tesz ilyet.Az eü része az meg ugye az általános elhízási okok miatt, és az egyéb járulékos dolgok miatt nem "ideális".
Én nem hátráltatnám és nehezíteném feleslegesen semmilyen oldalról a fejlődésem, eredményeim vagy céljaim elérését. Főleg hosszútávon.Mint ahogy valószínű kevés ember tömegel pl zsíroskenyérrel is.
-
Dexar007
veterán
válasz
FollowTheORI #51830 üzenetére
De azt mondtad pizzat sem szabad,pedig az olaszok elnek a legtovabb Europaban,ott ahol tesztat tesztaval esznek,es pizza is lecsuszik "neha-neha".
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Dicker #51836 üzenetére
Én azért meghámozom...
De elég sok nyers zöldséget/salátát eszem, nem csak burgonyát, nekem ez nem gond sőt "egészséges" is ugye... de burgonyát azt ritkán sütök/főzök, mert nálam főleg a rizs fő a köret mindenhez.
Amugy igen, hozzátettem énis, hogy lehet máshogy is "sütni/párolni", héjába sült/főtt krupmli az jó dolog.
-
Dicker
őstag
válasz
FollowTheORI #51835 üzenetére
Nem tart szerintem senki fegyvert a fejedhez, hogy olajban kelljen kisütni. "Rántott dolgokat" lehet olaj nélkül is sütni. Sőt sültkrumplit is.
Mondjuk én nyersen eszem, nem hámozom meg, anyu asszontta' régen, a héjjába' van a vitamin, a sárba meg minden más. Ezért ne mossátok meg! Erről is biztos van tanulmány.Meg is van. Megyek hozok is egy 100 grammot vacsorára. Vajon a virágföld is jó? Szájtekes nincs?
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
FollowTheORI #51827 üzenetére
én ma délben palacsintát ettem, délután pizzát, este sült krumplit
holnap meg majd belenyomok a 200ba (vagy nem)
-
Woodslave
félisten
válasz
FollowTheORI #51830 üzenetére
mert mi történik? megég az olaj és rákkeltő?
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Dexar007 #51829 üzenetére
Egészségügyi okok miatt nem főleg, bár elhízás jellege miatt se annyira... mint ahogy az összes rántott cucc se. Ugye itt az olaj és a sütés a baj főleg...
Ha krumplit akarszt enni akkor süsd olaj nélkül, pl grillezve, vagy "mikrós/forrólevegős/párolós" formában. Az úgy oké...
-
Dexar007
veterán
válasz
FollowTheORI #51827 üzenetére
Sültkrumplit se szabad man he'?
-
kolosanyi
veterán
válasz
FollowTheORI #51813 üzenetére
A felhúzást nem tudod kiváltani egy másik gyakorlattal, ez tény. Helyette viszont csinálhatsz csípő emelést, illetve mondjuk a múltkor linkelt T-Y-I emelést, gyakorlatilag le is tudtad ugyanazokat az izmokat. Ha nagyon akarod, még ott a hiperhajlítás, az egyéb saját súlyos gyakorlatokról már nem is beszélve (elülső, oldalsó, de főleg hátulsó hídtartások, zászlók, mérlegek stb). Ez az út biztonságosabb a derékbajosoknak.
A gépekkel meg az a baj, hogy kevés a jó. Amelyik tényleg normális, az nagyon drága, ritka is itthon, helyette ezek a gagyi, fix izék vannak, amik rossz helyzetbe kényszerítenek, feszülnek az ízületek, kényelmetlen az egész. Sokkal inkább kézisúlyzós gyakorlatok, ott szabadabb a mozgás és valószínűleg olyan súllyal fogsz dolgozni, aminél megvan a tökéletes kontroll, ellenkező esetben fel se tudod venni. Persze ha feladnak egy buzi nagy súlyt és magadra ejted az ciki, de ez már nem a súlyzó hibája.
És akkor még mindig ott vannak a különféle saját súlyos gyakorlatok. Na nem az akrobatikus marhaságok, egy csomó dolgot lehet mindenkinek ajánlani, amik nagyon jók. Kezdve olyan alap dolgokkal, mint az invertált evezés, húzódzkodás, folytatva olyanokkal, mint a tolódzkodás, fekvő variánsok (nem is kell semmi extrára gondolni, mondjuk egy tárogatás vagy áthúzás + fekvő 20-as, szép kontrollált ismétlésekkel szuperszettben aranyos tud lenni). -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Dexar007 #51825 üzenetére
Persze... 2 gyorskajáldás menüvel + üdítővel megoldható... de az olyan is lesz. Pizza dettó...
Sültkrumpli se jó...De tojásból, csirkéből, marhából, tonhalból / halakból, rizsel, zöldséggel és tsaival összehozni... hogy azért amennyire lehet zsírmentesen csináljuk... na az a kihívás.
Oké tömegnövelő egynek elmegy pl edzés után. -
Dexar007
veterán
válasz
FollowTheORI #51824 üzenetére
Vagy a pizzat+ tomegnovelo turmixot.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Coccolino_O #51822 üzenetére
Ez nem titok, hogy "tiszta" jóminőségű ételforrásból nem egyszerű (panaszkodó kigyúrt filmsztárok mindig erről beszélnek, nem véletlenül említik mindig)... de erre találták ki a napi 6x étkezést (nem pedig a fogyózáshoz ugye), az sem véletlen.
-
Coccolino_O
őstag
válasz
FollowTheORI #51815 üzenetére
"lehet kéne vagy 3000 kalória"
Lehet, hogy nekem is kellene annyi. Csak egyszerűen képtelen vagyok annyit megenni.
-
korcsillio
addikt
Nincs étvágyam,egyre jobban fogyok(el)
Nincs valami tipp hogy mi hozza meg?
Ilyen-olyan vitamin,csepp stb. nem ér semmit(nekem),valami használhatóbb dolog kellene mint pl. a peritol. -
FollowTheORI
nagyúr
válasz
Recon666 #51788 üzenetére
Értem.. akkor itt kb bármelyik lehet vagy akár együtt is... meg akár egy túledzést is hozzá lehetne venni.
Heti 5-6 nap kemény edzés minimális pihivel az hosszútávon beadja a kulcsot (ha nem cuccolsz).+ lehet kéne vagy 3000 kalória vagy több a plusszos energia egyensúlyba... nem is csodálhatod ha leszálkásodtál nem elég kaja mellett (lehet csak 2-2.5-et eszel pl most) és a test behúzta a kéziféket.
És így tovább.
Akár csinálhatsz olyat is hogy most 1-2 hét pihi, azán újraigazított makro energia egyensúly (kb, nem patikamérlegre), egy új edzésterv ami kicsit máshogy terhel... nagyobb súly kevesebb ismétlés... vagy pont fordítva... új gyakorlatok... stb.
És heti 3x edzés csak, több pihenővel...
Próbáld ki és nézd meg jobb e így, hátha megint megindulsz.
Ez csak egy példa, de így gondolkodnék én.(#51814) xcds
A pénzt igen...
-
xcds
őstag
Pont most volt egy cikk, Vajna Tímea idén 115 millió ft-ot tapsolt el eddig. Bírnátok?
(#51815) NetTom : Ha megteszed érte, amit ő, lehet megkapod te is.
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
kolosanyi #51810 üzenetére
Régi beidegződés...
Mondjuk ha jól csinálod és birod nincs ezzel baj, mert pont az részben az előnye ami hátrány is lehet ha nem jól csinálják, vagyis a törzs "core" izmainak erősítése... ha csak préselsz vagy mást csinálsz az csak egy egy izomcsoportot edz.
Kb mint a lábtolás vs gugolás rúddal. stb.Amugy csak részlegesen értek egyet a gépes véleményeddel, ami nem baj csak más.
A rossz gép tényleg lehet veszélyes, de egy jó gép meg pont hogy sokat segíthet a helyes végrehajtásban és az egyenletes terhelésben is.Pl egy bicepsz gép vs akár rudas akár kézisúlyzós egész más terhelést ad a mozgástartományban. És a gép ezerszer jobb.
A biztonság esetén meg pl egy "fekve/ülve" nyomó gép nagy súllyal megintcsak egész más, főleg ha nincs spot/segtő. Nem ejted magadra a rudat, vagy folytod meg magad... vagy csak akármi más sérülés elkerülésére.
És úgy általában is a gép pont ilyesmiben is segít... az egyenletes és folyamatos terhelés mellett (ami jobb).
Szerintem pont a szabad súlyos a sérülésveszélyesebb mindenben, főleg ha nem jól csinálod... de annak meg az lehet előnye amit először írtam, hogy más izmokat is megdolgoztathat közben a tartás és egyéb miatt. -
Koczó93
őstag
Láb volt ma adta
Új egyéni csúcs
Bemelegítés után:
10x70kg
8x120kg
8x140kg
6x140kg
Ez mondjuk bandázzsal és segítővel a hátam mögött -
kolosanyi
veterán
válasz
N.Ferry #51800 üzenetére
Nem tesznek jót a gerincnek, ilyen egyszerű. Aki akarja, meg bírja a dereka, csinálja, viszont akinek volt a családjában gerincbeteg, 180 feletti, vagy kezdő, az ne húzzon fel szerintem. A római szék meg végképp fura egy valami, sose láttam értelmét. Annyi biztonságosabb módja van a törzs (has) edzésének, nem is értem miért szeretik az emberek. Talán kényelmes, nem tudom.
-
Sotho
őstag
válasz
korcsillio #51802 üzenetére
Tajgetoszra ne menj mer eltévedsz!
Itt komoly előmenetelre számíthatsz, irány a terem!
-
Yeffy
veterán
válasz
BÁ Nutrition #51789 üzenetére
jól teszed, hétvégente én is betolok annyit
-
Tamoo
nagyúr
válasz
korcsillio #51802 üzenetére
vótmá
ráadásul tőled.
-
korcsillio
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen okostelefont vegyek?
- Automata kávégépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elite: Dangerous
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával