Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sherlock82
senior tag
válasz pethYeti #63137 üzenetére
Én ha a futásnál használom az órát, akkor nincs séta csak futás. Nem keverem össze.
Ha séta van vagy nevezzük divatosabban túrának ( fel egy várba mondjuk ) akkor az miatt indítom az órát. Akkor viszont nincs futás. Szeretem a katonás rendet.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
LanyUs
senior tag
válasz ígyvanferi #63133 üzenetére
Én csak most vettem észre, hogy van sima Trail 3 is. Nekem a Trail 3 GTX van. Akkor a sima nem is vízálló ( gondolom ). Ez esetben számomra sincs létjogosultsága és inkább a Pega 38-ast venném
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
Nekem mondjuk bőven megvan a heti egy túrázásból is. Viszont már így is túl sok szemetet hányok Stravára, hiszen bringával járok munkába, 2 * 9 km, így egy átlagos hétköznap helyből van 3 activity-m a futással együtt. Azt sem rögzítem, ha este elmegyünk sétálni néhány km-t
-
tomcica
Topikgazda
válasz pethYeti #63137 üzenetére
Elinditom es ugyelek,hogy meg mielott teljesen lemerulne az ora leallitsam a tevekenyseget,nehogy nekem ne mentse el
Viccelek csak,attol fugg mi a celod a tevekenyseg adataival,ha az ossz futott atlag kell akkor azert setanal nem inditanam el,es a vegen se mernem a setat le.
De amit HiKing ajanl az is jo,nyomni egy split-et koztuk,h legalabb kesobb tudd h mi is a mennyiThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #63149 üzenetére
ja,hat nalunk a 70-es evek vegen epult palyan kepzelheted h milyen a rekontan igy 2022-re kb mintha 10eve ugyanabban a cipoben futnal megjegyzem meg igy is kimelobb,mint a beton v aszfalt
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
sherlock82
senior tag
válasz tomcica #63155 üzenetére
Én a 2010 évek elején futottam az ujpesti atlétika klub rekortánján .
Hát.
Itt ott hiányos volt, tudom miről beszélsz.
De ahogy korábban is írtam nálunk talán az egész megyébe van összesen 1 - 2 helyen rekortán,
Ez mondjuk nem túl jó arány szerintem.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
ígyvanferi
addikt
Kedden megjött a Saucony Endorphin Speed 2. Mivel verseny utáni lazázás van, így csak két rövidebb futásra mentem el benne, úgyhogy még csak nagyjából első benyomásaim vannak a cipőről. Azért igyekeztem rövid szakaszokra, de mindenféle tempót érinteni, csak az 5K sebességénél gyorsabbak maradtak ki.
A leginkább sokkoló első felvétel után rögtön az a Speedroll technológia volt. ("SPEEDROLL Technology is advanced footwear geometry that gives you an effortless, always-forward motion that makes every speed feel like top speed.") Ezek szerint egyik korábbi cipőmnél sem alkalmaztak ehhez hasonló megoldást, legalábbis ennyire észrevehető mértékben. Mintha mindig előre akarnék billenni, már álló helyzetben is.
Futás közben ez szerencsére nem negatív érzet, sőt, sokat segít a helyes talajfogásban. Talán úgy pontosabb fogalmazni, hogy kikényszeríti a helyes talajfogást és a magas cadence-t, mert slamposan futva abszolút nem működik a cipő. Tehát ha nem figyeltem nagyon oda, hogy pörögjön a láb (akár lassú tempónál is) és emeljem magasra a térdet, sarkat, legyen meg a körkörös mozgás, akkor igazából egy nem túl jó cipő benyomását keltette. Ez tempótól tényleg függetlenül így tűnt, nem mondhatom azt, hogy csak gyors munkához való, egyszerűen "szépen" kell benne futni és akkor bármihez frankó. Sőt, akkor azért nagyon frankó. Ilyenkor már nincs süppedés, mintha semmi, a talaj felé átadott energia nem veszne el, minden hasznosul és hajt előre. Legalábbis ezt éreztem 4:00 - 4:30 közötti tempónál, ahol a legjobban működött nálam, az én futótechnikámmal.
Akinek nincs gond a folyamatos hatékony futótechnika fenntartásával, annak elég sokoldalú cipőként funkcionálhat. Akinél ez időről-időrel, figyelem lankadásával, fáradtság gyűlésével szétesik, vagy csak bizonyos tempónál van meg, ott azért ezek limitálják a használhatóságot. És figyelembe véve az árat (ami még a jelentősebb kedvezménnyel is jó magas), ebben az esetben nem annyira megérős, vannak nála jobban használható cipők.
Kíváncsi leszek milyen lesz hosszabb tempónál, fokozónál, különösen az edzés végefelé közeledve.Amúgy nagyon kényelmes, van elég párnázottság mindenhol, hiába elég könnyű (243 g 45-ös méretben). Jól lehet rögzíteni a lábon, de van is elég hely elől. Fűzője tök jó rugalmas, nem gagyi, merev, ami időnként kibomlik, ha nem csomózza duplán az ember. Szóval a prémium érzet megvan. És egész menőn néz ki, csekit:
-
törölt tag
válasz LanyUs #63144 üzenetére
Lehet én is beruházok egy olyan vizsgálatra. Ugye a röntgen ízületre nem túl jó. A szomorú valóság [kép]
Futásnál is csavarodik a törzs mert 2 hét szenvedés, tudom lehet vele futni de mintha kést forgatnának az emberben. Próbáltam visszaemlékezni mikor törhetett el… 2018ban 6,4km távokat futottam és majd megfulladtam közben annyira fájt. Alvás nem ment hason, oldalon, levegőt alig tudtam venni. (Emelőbéka karjáról lecsúszott a kezem és mellkassal elkaptam, mikor tolni akartam 100kgos rak lapot). Úgy látszik az evezés, hasprés, felülés visszahozza a gyulladásos folyamatokat -
pethYeti
addikt
Köszi a véleményeket. Igazából maradok ennél akkor hogy az eleje vége sétákat mérem hamár amúgy is így kezdtem. Kör átlagokat végülis látom.
Egyedül a Strava best 5k így nem sokat ér
-
inf3rno
nagyúr
válasz #76500480 #63159 üzenetére
Én áprilisban kaptam térd MR időpontot januárra. Most úgy vagyok vele, hogy elmegyek rá januárban, és nem megyek magánra. Szerintem már évek óta rossz a térdem és féloldalas a járásom, azért van vele mindig zűr, a baleset csak rátett.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
tomcica
Topikgazda
-
tisn
addikt
válasz tomcica #63163 üzenetére
ez itt szarbia...itt a kadar be van agyazva a pozicioba bologatni amig nem parterdek,addig csak a focipalyaba pumpaljak a penzt (meg mossak vele a mosni valot)
tudom, hogy ott vagy. es nagyon helyes. (a fo sportom es hobbim a foci, futni csak azert jarok, hogy birjam a porgest a kispalyan meg fogyjak.) (na jo, amikor eloszor mentem futni a terd miatti kihagyas miatt, sirtam az oromtol, szoval azert csak megszerettem picit.)
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #63158 üzenetére
De jooool neeeez kiiii TECCIK...jelszo a regi: "NYELGAAAAZ VEGIIIIG" ergo 110%,xarabb napon eleg lesz a 100% is
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
válasz sherlock82 #63166 üzenetére
bizony
-
Alg
veterán
válasz inf3rno #63161 üzenetére
Ultrahang mennyire hasznos? Nekem valami tib-fib szarság lehet, bringázás hozza elő (főleg meredek emelkedőn, alacsony pedálfordulattal erőlködés), jó lenne valamit kezdeni vele...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
-
HKorn
veterán
válasz ígyvanferi #63158 üzenetére
Wow, menő. Nagyon kipróbálnék egy ilyet, szeretem a Saucony-kat.
Run&Ride
-
törölt tag
válasz inf3rno #63161 üzenetére
Annyit én nem tudom várni. Vidéken 40e alatt kijön az ára(Pesten 70-80e)de van amikor 1hetet kell rá várni annyian mennek. Parkolóban láttam, olyan embereket akiket meg is sajnáltam, mert látszott rajtuk, hogy kenyérre kellene…
igyvanferi: Szemezgettem a cipővel, most te is alátámasztottad amit írtak róla. Sarokra érkezésénél instabil egyelőre jegelem, mert sérülés lesz belőle és mehetek újrapatkolásra
[ Szerkesztve ]
-
tibcsiworld
aktív tag
10k to half marathon-ra tudtok ajánlani androidos appot?
-
bajnokpityu
félisten
Ha tényleg egységnyi ízületi kenőanyagok kaptunk, ami csak csökkenni tud,akkor hogy lehet h Tom meg tud járni? 200k hetente ok éve. Valami nem kerek...
eladó topping dac
-
LanyUs
senior tag
válasz bajnokpityu #63183 üzenetére
Mert Ő egy Terminátor! Élő szövet a fémvázon Az a szerencsénk, hogy futás tanácsokat osztogat
-
tisn
addikt
hetente tolja a hialuron injekciot a terdebe
-
Jofi81
őstag
válasz tibcsiworld #63181 üzenetére
Garmin Coach?
-
tomcica
Topikgazda
Ugyanezt mondtak anno a szivveresre is van olyan elmelet,hogy minden embernek X szivdobbanasnyi elete van,ha leporogte akkor kampec.
Na mondom kisbaratom,akkor nekem 9eletem van anno kiscsiko koromban a 800-as edzesen 205-os pulzussal kuldtuk a rovid resztavokat (atlos kocogas pihenovel a fuvon!) es az olyan iparos magas pulzus volt,nem az akkori max.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz sherlock82 #63188 üzenetére
Nekem az a teny,hogy SZEGED varosanak nincs rekontan 400meteres atletikai palyaja mar mindent elmond az ottani helyzetrol
-
sherlock82
senior tag
A tropik minden lakójától kérdezem hogy mit lehet tenni az ellen hogy az órám ne legyen ennyire büdös hagyma szagú. Szombaton egész nap bográcsban főztem és a gumi szíjja beszítva a szagot, többször átmostam, de semmi változás.
Elviselhetetlenül árasztja a szagot magából.
Nekem van ötletetek mi a megoldás?Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Jofi81
őstag
válasz tibcsiworld #63193 üzenetére
Ja, mintha úgy emlékeztem volna, hogy volt Garminod. Play Store-ban szétnézve van jó néhány, de nem tudom, melyik milyen.
-
ígyvanferi
addikt
válasz #76500480 #63179 üzenetére
Ilyet nem is írtam. Nem érzem egyébként instabilnak, igaz nem sarkazok. Persze, a peba süppedőssége ekkora stack heightnál már érezhető, de ezt elég jól kompenzálja a plate, meg az, hogy a felsőrész a saroknál is szépen tart. Max. egyenetlen talajon tudom elképzelni, hogy lehet abból probléma, ha épp rosszul érkezel, de hát nem az erdőben kell benne futni. Most már úgyis megint teljes áras, szóval ne bánd annyira akkor.
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
Nekem nagyon nem hozza a Coros Apex Pro az elvárható akkuidőt. Legalábbis amit mindenhol külön kiemelnek, hogy mennyire jó ilyen téren. Hetente kell töltenem, ami alatt kb. 8-10 óra GPS aktivitás jön össze és a nagyjából folyamatos viselés közben mp-es a hr mintavétel. De nem gondolom, hogy ez lenne az oka, mert egy 1 órás futással veszít kb. 6-7% töltöttséget, miközben ennek max. a feléről írnak a tesztekben, a hivatalos 35-40 óra normál GPS-es működés pedig fényévekre van ettől (még ha az biztos kicsit fel is van tupírozva). Nyilván semmi baj sincs azzal, hogy egy héten egyszer kb. 2 órára töltőre dugom, de nem erről volt szó. Kifoghattam egy gyengébb példányt vagy esetleg mivel már 3 éves konstrukció, ennyit romlott az akku... Ez vajon lehet garanciális probléma? Volt már hasonló gondotok?
-
bandus
veterán
válasz sherlock82 #63194 üzenetére
Dorzsold at parszor haztartasi azodabikarbonaval.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Zozo0525
őstag
válasz ígyvanferi #63197 üzenetére
coros vertix van az 1 széria. volt apex pro-m is az is elment 3 hetet nálam..... igaz automata világitás meg minden hülyeség nálam kikapcsolva volt. napi átlag 1 óra kocogással
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest