Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz Zozo0525 #63901 üzenetére
Az elso verzio az a tempora epit,szepen a lassu felerol epitkezik.
A masodik verzioban az 1K/1K is kopkodosebb a "piheno" 1K fix sebessege vegett, a 400/400m pedig a gyorsasag felerol epitkezik.
Azt is lehet hogy 4het elso verzio,egy lazabb het melynek vegen 5K felmero,majd 4het masodik verzio,egy lazabb het es 10K felmero.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Zozo0525 #63903 üzenetére
Valojaban mindegy melyik nap kezded...heti 2x minoseg a lenyeg,persze kell kozejuk laza regeneralo nap(ok). Kezdheted holnap is,es kedd/szerda magassagaban futod a kovetkezo minosegi napodat.
Laza regeneralo lehet neha uszas,bicaj is,ha ugy erzed sok a futasThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
-
bandus
veterán
koveti valaki ezt a one way ticket runt? [link] zsenialis a koncepcio, gondolkodom jovore az indulason, kivancsi lenne mennyit tudok teljesiteni ebbol a 6.7 km-es korbol, most olyan 5-6-ra tippelnek. valahol talaltam live eredmenyeket is, de eltunt a link, a fb esemenyne meg nem tettek bele
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Melorin
addikt
A múltban mindig azért kényszerültem abbahagyni a futást mert előbb-utóbb (inkább előbb) a sípcsontom nagyon elkezdett fájni.
Most nagyon vigyázok rá, vitaminokat szedek, bemelegítek, nyújtok, igyekszek puha talajon futni, keveseket, stb.
Egyelőre ott tartok, hogy sem pihenőnapokon, sem futás közben nem érzem a fájdalmat. Viszont ha hozzáérek akkor fáj.
Csak hogy pontosítsam hol fáj: pl. a bal lábamon a sípcsont bal oldala mentén ahol éles a csont. Maga az él.
Szerintetek ez így rendben van, hogyha csak érintésre fáj? -
törölt tag
válasz Melorin #63915 üzenetére
Nem ütötted be véletlenül? Amilyen ügyetlen vagyok nekem mindig sikerül. Futóskönyvben leírtak szerint a leggyakoribb fáradásostörés sípcsontban jelentkezik. Elliptikustréner pl pont erre a csontra(is) jó, erősíti, kíméli. Egy rtg vizsgálatot elvégeztetnék rajta. Gyógyult hajszálrepedes is okozhat hónapokig fájdalmat, vastagabb, bedagadt végtagot, bármit is írnak a neten, hogy nem kéne “érezni”. Ugye minden repedés törés de minden törés repedés. Ha megpattan a csont(disocatio nélkül) az sokszor fájdalmasabb, makacsabban gyógyul. Ettől elvonatkoztatva lehet egy banális csonthartyagyulladas.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz norby_42 #63905 üzenetére
Szuper kép lett A tempó érdekes kérdés terepen, mert van amikor sokkal nehezebb tartani a lépést a sok akadály miatt. Viszont mostanában atalltam a pulzus alapú edzésre. Csak azt figyelem, tempó másodlagos lett. Tegnap este volt egy kis lazulás így a mai bringa még várat magára
-
tomcica
Topikgazda
válasz Melorin #63915 üzenetére
Lehet csonthartya gyulladas is,az eleg makacs idovel beedzodik,viszont addig nem kellemes
Nalunk a klubban a tiniknel szokott elojonni,amikor mar nagyobb terhelest kapnak,a testuk meg meg novesben van.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Melorin
addikt
-
tomcica
Topikgazda
válasz Melorin #63922 üzenetére
Hat igy lataltanba erre gondolok,de ilyet meg az orvos se tud hirtelen lereagalni.Ha nincs lathato zuzodas,lilulas akkor annyit mond h pihentesd es jelentkezz ha nem mulik el akkor se mittomen 2het utan. Annyi kort lefutottam mar az orvosokkal,hogy ha nincs nyilt combnyaktores akkor be se megyek,mert ugyse tud segiteni
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
-
danielsz
tag
Ma nyomattam a Fut a birtok nevű terepversenyt. Első gondolat volt, hogy csak kimegyek szurkolni, persze ilyen csak eméletben létezik. Futva mentem, az volt a baj, hogy odafelé elkeveredtem az egyik turistaúton, pedig mentem már arra, aztán próbáltam korrigálni, de kiment majdnem a jobb bokám, mert egy fairtásra tévedtem út helyett Nagyjából beazonosítottam, hol vagyok, de aztán lefelé Mecseknádasd felé a változatosság kedvéért majdnem kiment a bal bokám is A tervezettnél kicsit lassabban végül leértem a verseny helyszínére, aztán gondoltam, ennél sokkal rosszabb már nem lehet, beneveztem az XS távra Már előre elengedtem az egészet, a lényeg az volt, hogy jobban ne sérüljek le 5 kili volt az egész, 1 kili sík után egy kb. futhatatlan emelkedő (Réka-vár, LanyUs-nak szerintem mond valamit), a 10+%-os emelkedőknek eleve nem vagyok a mestere, de lefelé meg végképp kijött, hogy kímélni kell a lábamat, az 5 kilit majdnem 6 perces tempóban futottam, de a lényeg, hogy semmi gáz nem lett Síkon valszeg átrendeződtek volna az erőviszonyok, de már mindegy. (Aki nyerte, közel 70 éves ). A lényeg, hogy kaptam 2 bort, egy sapkát meg ebédet, 5 ezerért megérte Már előtte tudtam, hogy ebből nem lesz semmi értelmes, és így is lett 3. hely még így is (mondjuk nem sokból).
[ Szerkesztve ]
-
danielsz
tag
válasz tomcica #63929 üzenetére
Mondjuk nem értem, miért kevertem el viszonylag ismerős terepen, tény, hogy sz@rul van jelezve, de akkor is ciki Az a baj, hogy a második lábbicsaklás már tervezett úton volt, ott volt vagy 10 patakon átkelés meg 3-4 fatörzseken átmászás 2-3 km-n Kb. 12 kilivel "bemelegítettem" az 5 km-es távra. Ennél hosszabban nem lett volna most értelme indulnom, csak kicsináltam volna magam, a S táv volt közel 16 km és 600+ m szint.
-
jimpo
senior tag
Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 149,97 EUR 40% kedvezmény
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
LanyUs
senior tag
válasz danielsz #63930 üzenetére
De jól döntöttél!!! Amúgy gratulálok, hogy ennyire kitartó vagy! Sérülés ide-oda mész tovább! Azért 6 perces átlag ilyen terepen az becsületes idő ám Lásd 40-50 szintes dombon 06:20-as tempóban fel tudom lökni a pulzust a 95%-os zónába Én nem tudom Papi miből van, de a tegnapi pálinka kóstoló után Ő már reggel futott 20 km-ert, amikor én még csak szédelegtem ki az ágyból. Lehet számít, hogy soha nem iszok és ez az egy alkalom szokatlan a szervezetnek vagy a 15 év különbség, de most pár hónapig vagy évig nem lesz töltés. Nem felel meg céljaimnak. Meghagyom a fiataloknak
[ Szerkesztve ]
-
danielsz
tag
válasz LanyUs #63933 üzenetére
Köszönöm! Konkrét sérülés úgy néz ki, nem történt, bár a bal bokámon picikét érezhető, ha úgy mozgatom, a versenyen már nem jött ki szerencsére rossz mozdulat, de a lejtőkön tényleg figyeltem. Inkább a társaság miatt mentem most. Papi is ott volt, hát igen, nem csak a futásban ügyes
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #63935 üzenetére
Verseny szellem vagy segítő szándék?
A második nyert ma. A 2 éves nem mert futni, maradt kézben, de a 4 egyedül nekivágott ( 150m csak, a pályán legalább 2 kört szokott menni ). A sok kísérő felnőtt összeakadt a fordulóban és az enyém segített az elesett gyerekeknek merre jöjjenek vissza, aztán utánuk eredt, de már nem tudta vagy nem is akarta fogni a csapatot. Utólag kiderült a lányok külön vannak, ezer második lett, de a fiúkat is tudta volna hozni. Mondtam neki segíteni szép dolog volt és ügyes voltál, de azért ha versenyezni akarsz, akkor ne várj másokra.
Én mentem egy erősebb 1,2 km versenyben aztán levezettem 6-tal a pályán. Ma még mindig nem vagyok százas... Úgy látszik bulizó fiatalból ténylegesen sportoló apuka lettem... Ami nem baj
Ja és éreztem óra nélkül kb. mikor vagyok 172 hrm körül és élesben tudtam rajta tekerni, így tudtam enyhe lejtőn 4:00 alatt menni babakocsival Valójában ami edzésen ki szenvedés az versenyben élvezetesebb.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #63936 üzenetére
Jol van,akkor volt programotok nektek is
Versenyen azert az adrenalin tud adni egy extra loketet,plane az elejen. Azert is indulnak be sokan tul gyors tempoban. Az,hogy valaki mar erzi,hogy hol jar pulzusban es erofeszitesben,az egy nagyon nagy kincs.
Regen nekem az edzom kulon edzeseken gyakoroltatta a 28-30mp-s 200metereket,hogy precizen tudjam fejbol futni,mint a svajci ora (tudtam is 0.3-0.5 szorassal)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #63937 üzenetére
28-30s 200m menetrendszerű gyakorlása? Ma kevésnek tűnhet a 30 fokban ( a 40 fokos pályán ) a 6 km, de az rendesen terhelés volt. Dórival toltuk és közben jöttek többen a megszokott 10k-ra. Az összes hazament a felénél amíg nyújtottunk...
Zsolt: igen! Lehet azt érezni. Akartam is kérdezni, hogyhogy a megszokott 5k helyett 10k és zokni teszt van?
-
törölt tag
válasz tomcica #63899 üzenetére
Ma ismét toltam egy hosszabbat, könyörtelenül adtam az élvezeteknek. Először emelkedő gödrös úttal, majd jött a süppedős homok. Tovább a tűző napon, cseréppel kirakott út, folytatva oldalra lejtő bokáig érő gazzal tűzdelt út. Aztán szintén gazos út, de itt már apró kövekkel volt behintve. Tovább emelkedő bokát szúró, lekaszált gazzal ( itt régen térdik érő volt, az tudta ám fogni a lábakat), majd jött a nádas, ahol megszorult a meleg. Itt hullámos volt az út, időnként jó 20centis gödrökkel, amik felett ugrálni kellett. Kiérve töredezett aszfalt, időnként oldalra szintén lejtős, nehogy már mindkét lábam egyenesen álljon. Aztán traktor mélyítette út, ahol figyelni kellett, mert benőtte a gaz, jó 30 centis kb. Sík út, na itt jött a gyönyörök csarnoka. Megjelent egy kellemes porördög, ami teleszórt földdel. Pepe bumm beleszaladt a közepébe. Olyan volt, mintha porszóróban futottam volna. Persze meztelen voltam, így az egész felsőtestem fekete volt, a fogam között is korcogtak a szemek. A porördögről videó, kb ekkora volt az enyém is.
[link]Aztán lejtő, mi más köves, törött téglával, ami szinten oldalra ejtett, szintén élmény volt a bokára figyelni végig. 17.5km lett a vége.
Imádni fogom az aszfaltos futásokat, úgy érzem terepeztem eleget. -
xy.zsolt
őstag
válasz LanyUs #63939 üzenetére
Mert hülye voltam.....és pont, hogy zokni nélküli teszt volt. A múltkor a Puma jól vizsgázott...igaz csak 5K-n...de ez a Li-Ning szétcseszte rendesen az achilles-nél a bőröm. Ha nincs semmi bajom akkor keresek valamit, hogy legyen
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
bajnokpityu
félisten
-
-
SpaceKombajn
aktív tag
Én ma 33 fokban kezdtem el futni (5K), ez még durvább mint a 29 fok, elég sok erőt ki is vett.
Tegnap 18 km bicajozás, pénteken szintén 5K volt, erre ma a garmin azt javasolta, hogy pihenés, any*d , jól kinyomtam aztán indulhatott a futás.
spacetime
-
tisn
addikt
válasz SpaceKombajn #63947 üzenetére
erre ma a garmin azt javasolta, hogy pihenés, any*d , jól kinyomtam aztán indulhatott a futás.
-
tomcica
Topikgazda
válasz SpaceKombajn #63947 üzenetére
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Automata kávégépek
- Nők, nőügyek (18+)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest