Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57601) tomcica válasza sherlock82 (#57600) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Amikor meg van kuldve a masik edzes rendesen,akkor nagyon laza totyges,akar 6:00-5:30 nekem :K ilyen 120bpm koruli.Ergo annyira laza,hogy nem is igazan merjuk a sebesseget.Van akinek szinte a futomozgas also hatara :K

Amikor a mostani uzemmodra allok at,akkor kb FM+ 1perc a reggeli km gyujtes sebessege,az mar 140-150bpm attol fugg milyen allapotban van az ember.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#57602) tomcica válasza tomcica (#57601) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Akik nalunk csak 3-5 edzest csinalnak,azoknak egy edzes kozepes pulzusu hosszabb km gyujtes (10-14km 150-160bpm),egy edzes vasarnapi kozos (abban van magasabb pulzusu resz is,meg mennyiseg ugyszinten,eros/sebesseg),a tobbi edzese pedig 140-150bpm km gyujtes.Ez a teli uzemmod.
Nekik nyaron volt 1db rovid porgos valtogato,egy db tempo/tempos valtogato,egy vasarnapi kozos (az is erosnek szamit) es a tobbi volt a totyges...altalaban szebb idoben kimentek 3-4x rovidebb totyogesre :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#57603) Fred23 válasza sharp4 (#57597) üzenetére


Fred23
nagyúr

Természetben futni nehezebb lehetett, én kényelmes rekortánon voltam, pár kis pocsolya volt az összes kényelmetlenség, meg a felvett vékony kabát, amitől kissé túlmelegedtem. 13 mp-et rontottam csak a legutóbbi időmhöz képest.

Szóval nem az eső miatt futok vacak időt, hanem mert egyelőre az elhízott testem csak ennyire képes a zsírégető pulzustartomány tetején. :DDD

(#57604) Studi válasza tomcica (#57601) üzenetére


Studi
addikt

Most jutottam el talán már oda, hogy 150 alá be tudok menni futómozgással. A 130-as HR-t megközelíteni még mindig lehetetlennek tűnik. :DDD

(#57605) tomcica válasza Studi (#57604) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Letezik ilyen is,a te esetedben arra kell ugyelni,hogy az epitkezes,km gyujtes ne korlatozodjon be egy sebessegbe :K ergo nalad a seta + tempos valtogato segithet a nehezebb edzesnek.
Pl felkapod 30-60mp porgosebb tempora (nem erdekes a pulzus) es addig setalsz kilepos setaval amig be nem esik 140bpm ala. Igy valtogatod az egyik eros edzesed ideje alatt. Pl bemelegites + 30perc ilyen + kifutas.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#57606) Never79 válasza sherlock82 (#57596) üzenetére


Never79
tag

Csak viccelek. Mindenki annyit fut, amennyit szeretne. Ha nem esik jól nem kell. Csak azt kell felismerni magadban, mikor nyafogsz, s mikor tényleg nem szabad eröltetni.

Év végén kapunk kis prémiumot. Stryd egyelőre nem játszik, de így most beruházok egy komolyabb kabátba valószínű. Vagy bonatti lesz vagy raceshell/stormshell. Tomcica neked inov van igaz? Tapasztalat?

(#57607) tomcica válasza Never79 (#57606) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Tette a dolgat,nem birja a mosast :N a belso hartya osszetoredezik es utana mar szepen fokozatosan beengedi a vizet. Ez a 220 Raceshell az 10.000mm vizoszlop,ugye a stormshell az 20.000mm es nem bebujos,hanem elol vegig cipzaros.Szoval az lehet jobb :K
Salomon Bonatti Pro az 20.000mm,puhabb,mint az Inov8-em. Hasznalom meg mindkettot,Inov8-et szeldzsekikent,Salomon esokabatkent.
Igazabol ezek konkurensek,amelyiket jo aron talalsz,meg amelyiket valahol fel tudod probalni :K a meret ezeknel nagyon fontos. Nekem S az Inov8 es XS a Salomon. Salomon ujja hosszu igy is! (es csak gumi van rajta,nincs tepozar,ez eleg zavaro).

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#57608) Fred23 válasza tomcica (#57607) üzenetére


Fred23
nagyúr

Nekem egy régebbi KILIMANJARO van, 10000 mm-es, ha jól emlékszem, és 30 C-on mosható csak speciális mosószerrel. Nagyon könnyű megizzadni benne, és sajnos el se vezeti az izzadtságot. Nem ajánlott kategória szerintem.

Lehet, én is veszek egy másik futós kabátot, azt fogom nézni leginkább, hogy lehessen mosógépben mosni 40C-on normális mosószerrel. Decathlon vagy Hervis kínálatát átnézem, de ha esetleg tudsz valami best buy-t... :)

(#57609) tomcica válasza Fred23 (#57608) üzenetére


tomcica
Topikgazda

En meg a masik modszert csinaltam,evente 2x mostam csak ki tavasszal es osszel.Akkor is langyos vizben kezzel :K sport mososzerrel.Gepbe nem tennem egyiket se :N
A sima Salomon Bonatti WP az szokott jo aron lenni :K

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#57610) danielsz


danielsz
tag

Azt nézegetem, hogy van Saucony Endorphin Speed 40 ezerért. Az nem rossz ár érte, kérdés ki tudnám-e használni. Láttam Hoka Rincon 2-t is 29 ezerért, de ennek, ha minden igaz, a tartóssága nincs a topon. Bár igazából sokkal inkább mindenes cipő kéne, mint a Nike Pegasus, abból pont nem láttam olyan jó akciókat.

(#57611) tomcica válasza danielsz (#57610) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Rincon 2 az felenk is jo aron van 65 euro. Az igazi mindenes,a tartossagarol meg nem tudok mit mondani.400km lehet benne,egyelore teszi a dolgat :K Clifton van meg 85 euro koruli aron,na az is igazi mindenes,es abba 2000km+ tettem bele ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#57612) dabgergo


dabgergo
őstag

Cettire.com-ról rendelt valaki már?
Mik a tapasztalatok?
Van egy-két elég szép ár.

(#57613) dabgergo válasza dabgergo (#57612) üzenetére


dabgergo
őstag

Egyébként sajnos a talpam még mindig szörnyű :( Több hetet kihagytam, csak bringáztam, de nem segített, most elkezdtem rendszeresebben jegelni és nyújtani, fogalmam sincs h valaha elmúlik-e ez a rohadt tapli bőnye gyulladás...

Pont a talpam kímélése miatt is jutott eszembe h kipróbálok aszfaltra egy Hoka cipőt.
Tudtok ajánlani valamit ami mondjuk a FLy Flyknithez hasonló? Vagy legalább a sima pega 37-el egy szinten van?

(#57614) Fred23 válasza tomcica (#57609) üzenetére


Fred23
nagyúr

Jól néz ki, de az is lehet, a kabát helyett valami mellényt választok, mert egyszerűbb megnézni a pulzusom / időm, ha nincs ujja a felsőmnek. Van is itthon több mellényem, csak minimum a felüket már kihíztam.
Se a karom, se a lábam nem fázós, szóval pláne jó a mellény is. Átnézem hamarosan a szekrényeket.

(#57615) Agony válasza dabgergo (#57613) üzenetére


Agony
aktív tag

Ha találsz jó áron, próbált ki a Nike ZoomX Invincible Flyknitet. Nem egy résztávos cipő, mert egy dög nehéz csónak, de laza napokra elképesztő! Rendkívül rugalmas (bouncy?!), nagyon kímélő, abszolút nem érzem felütve a lábam futás után. 4:00 tempó alatt már érezhetően lomha, de afölött gyakorlatilag mindenre jó. :K

Teli árban nevetséges (55-70K), de szinte hetente-kéthetente ki lehet fogni 35-40K között akcióban. Én most ezt használom mindenre, kivéve a tempós/résztávos napok, oda előkerül a jól bevált Adidas Boston 9. :U

Start with a whisper, end with a scream!

(#57616) parandroid válasza dabgergo (#57613) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én közel 2 év után újrakezdtem most (szintén talpi bőnye). Forma nulla. Még mindig borzalmas, időnként alig bírok ráállni. Nyújtás sokat segít, főleg vádli. Doki is kb ennyit tudott mondani. A teljes hátsó izomzatot muszáj nyújtani, fenéktől talpig, mert az egész összefügg. Meg hengert javasolt, meg masszázslasztit. Amit még említett, az az ultrahangos kezelés, de azt mondta, hogy sokszor csak placebo, nincs róla meggyőződve, hogy tényleg használ, de legalább drága. Most valamilyen szinten formába kell lendülnöm, egy hónapja “futok” megint, sehol nem tartok, inkább csak a levegőért küzdök, az egész testes mobilitásom a béka segge alatt, szóval erősen gondolkozom, hogy újra szakemberhez kéne járni jógázni, nem csak itthon bohóckodni vele.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#57617) dabgergo válasza parandroid (#57616) üzenetére


dabgergo
őstag

Hmm, kitartás neked is!
Nem hangzik ez túl jól :( Igazság szerint nem érzem h a futás rontaná a helyzetet, sima hétköznapi keményebb cipőben rosszabb járni mint futni normális futócipőben.
Vettem is egy sarkbetétet egy hete ami kimondottan erre van, remélem az is segít.

Én is próbálok sokat nyújtani, izmaim amúgy is sajnos merevebbek, sosem voltam túl nyúlékony.

Agony: köszi, ránézek!

(#57618) xy.zsolt válasza parandroid (#57616) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Én sem tudok beletörődni....ma már 1.4k-t futottam és közben oké volt, élveztem. 5.40es tempó volt, de 6.00ra törekedtem...nem megy az nekem, na. Aztán ahogy eltelik 1-2 óra éreztem pár ismételt futólépésnél a sípcsont és vádli környékén azt a kicsit fájós, húzódásos érzést....megfogalmazni sem tudom. Eddig is ez a tünet volt, de 2-300m után egyből. Szóval ha lassan is de gyógyulgatok. Mielőbbi gyógyulást neked is.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#57619) parandroid válasza dabgergo (#57617) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Én is arra jutottam, hogy egy napi állástól, mászkálástól is ugyanúgy előjön, akkor miért ne futnék? Nem mondom, hogy nem rosszabb, de jobb úgysem lesz. És azt tapasztalom, hogy mintha kicsit gyorsabban regenerálódna. Ha rendesen nyújtok, és kihagyok egy napot, akkor szinte teljesen eltűnik, illetve minimális nyújtással eltüntethető. Úgyhogy most 2 nap futás, 1 nap szünet a rutin. A második alkalom azért így is kemény. :( Annyi mozgás van mellette még, hogy a reggel, felkelés utáni fekvőtámaszozást kiegészítttem a nyújtásokkal, így kb negyed óra stabilan a teljes rutin. ébredni is segít, meg a reggeli talpfájdalom is azonnal eltűnik vele, és egész nap minimális is marad. Meg persze futás előtt-után is kell nyújtani. Előtte olyan 5-10 percet, utána 10-20 percet szoktam rászánni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#57620) dabgergo válasza parandroid (#57619) üzenetére


dabgergo
őstag

Nyújtások hossza tisztességes, szerintem én is jóval több időt fogok szánni rá, muszáj...

(#57621) Never79 válasza tomcica (#57607) üzenetére


Never79
tag

Köszi! Ebből nekem az jött le, hogy nem annyira tartósak, vagy igen? Átgondolom még akkor, azért nem olcsó dolog egyik sem, és évente nem kell gyakran ilyen kabát.

(#57622) Never79 válasza dabgergo (#57620) üzenetére


Never79
tag

Nem nyújtok, ellenben hengerezem, + kislabda a talpon. Sőt nap közben magamhoz nyúlok (na nem úgy :D), masszírozgatom a vádlim leginkább. Nálam szerintem az minden baj forrása. Meg a túltolás.

(#57623) tomcica válasza dabgergo (#57613) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Asics Novablast a te cipod :K (felkeszul Hoka Rincon 2) ... talpi bonye neha nalam is elo-elojon.Reggeli szokasos "nyikorgas" es egyeb aprosag mellett,megtanultam egyuttelni veluk.

Amugy a karbontalpas cipok nekem gyilkoljak a labamat,napi edzesre nem hasznalom oket.Erosebb tempo,felmero es verseny,csak ezekre.

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#57624) tomcica válasza Never79 (#57621) üzenetére


tomcica
Topikgazda

6eves az Inov8-em,iden vettem melle a Salomont (utobbit akciosan).Szerintem amennyire surun hasznalom ez nagyon jo tartossag. A mai modern idokben mar nem szabad 10-20 evet szamolni egy termeknel :N ez mar nem az a vilag.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#57625) parandroid válasza dabgergo (#57620) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ha nem nyújtok ennyit, nem állok talpra, csak lábujjhegyen botorkálok, szóval nem egyéni választás kérdése. :(

Általában addig nyújtok, amíg el nem múlik a fájdalom, és tudok normálisan járni. Néha így is ismételni kell 1-2 óra után, ha leülök a kanapéra, mert megint nem tudok felkelni.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#57626) dabgergo válasza parandroid (#57625) üzenetére


dabgergo
őstag

Durva :( nekem ennyire talán nem vészes, de reggel azért rohadt idegesítő, meg futás közben nem is a fájdalom hanem a tudat h nem százas...

Tomcica: novablast.egész jóvk tűnik, megnézem! Clifton 8 milyen a rinconhoz képest? Azt látom leárazva.

(#57627) parandroid válasza dabgergo (#57626) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Amúgy futás közben, illetve közvetlenül futás után a legjobb. Szépen be van melegedve minden, azonnal kap nyújtást, olyankor érzem magam a legjobban. Ha viszont futás után normális nyújtás nélkül leülök, fél óra alatt úgy befeszül minden, hogy összeszarom magam a fájdalomtól, ha megpróbálok lára állni. Néha még nyújtással is megint le kell nyújtani ilyenkor. És csak a jobb lábamon, a bal már nem tud hova nyúlni szegény, mert amúgy próbálom szimmetrikusan nyújtani őket.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#57628) Zozo0525 válasza parandroid (#57627) üzenetére


Zozo0525
őstag

Nem irigyellek..... straván láttam régen sokat futottál..... utána csak bringázás.... most elkezdtél ismét futni ezt megjegyeztem Szurkolok neked tudom sokra nem mész vele

(#57629) tomcica válasza dabgergo (#57626) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Konnyebb picit,mint egy Clifton es kemenyebb.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#57630) dabgergo válasza tomcica (#57629) üzenetére


dabgergo
őstag

Köszi! Túl sok Hoka cipő van, nem könnyű választani... De puhább most lehet h jobb lenne.
Ez s novablast van most s méretemben nagyon jó áron! Egyedül a talpam miatt gondolkodom h nem kéne most ideiglenesen valami extra puha...

parandroid: nekem is hasonló, nyújtás segít, és nekem is csak jobb lábam.

(#57631) danielsz


danielsz
tag

Ma gigantikus sárkorcsolya volt, 4-szer is estem kb. :D Magamtól most nem is mentem volna terepre, közösségi futás volt. Mondjuk a Pega 36 Trail nem ilyenre való. Egy nagy fogakkal bíró cipő azért gondolom segítene, mondjuk egy Inov-8 Mudclaw jellegű :D Mondjuk a patakvölgyben oldalra lecsúszástól az s véd meg :D

(#57632) Zozo0525 válasza danielsz (#57631) üzenetére


Zozo0525
őstag

gumicsizma? :DDD

(#57633) Fred23


Fred23
nagyúr

Életem leggyorsabb 10 km-ét kocogtam ma, ami nem azt jelenti, hogy jó eredmény is, mivel mindig fogyózás miatt csináltam kövéren. Szóval 1:09:57 lett most ez az all time PB. Nem volt cél, csak az előzőnél jobbat akartam futni, és a pulzus helyett a stoppert néztem. Érzésre 160-as is lehetett a pulzusom, de még mindig tudtam volna beszélgetni koci közben, csak kényelmetlen lett volna. Leírtam ide, megmaradjon emlékbe.

Gondolom, néhány hónap, és ha nem hagyom abba valamiért a kocogást (és fogyózást), elérem a kerek 1 órát is. Nyárra szép cél lenne egy 59:59, addigra -ha minden jól megy- a mostani 92 kilómból lesz is úgy 80, ami feltétele is az említet eredménynek. Nem hinném, hogy 80 kiló fölött 1 óra alatt tudnám kocogni a 10 km-t. Júliusra vagy augusztusra viszont reálisnak érzem a 80 vagy kevesebb kilót és az 59:59-et, de persze majd meglátjuk.

(#57634) Zozo0525


Zozo0525
őstag

Gratulálok :C
Menni fog az ha nem adod fel

(#57635) Fred23 válasza Zozo0525 (#57634) üzenetére


Fred23
nagyúr

Köszi!
Tippre ennél rosszabb 10 km-es időt senki se tett be még a topikba, de hát ez van. :D Nekem ez most boldogság, és jó eredmény.

(#57636) Zozo0525 válasza Fred23 (#57635) üzenetére


Zozo0525
őstag

Magaddal versenyezz! nem a többiekkel kell versenyezni és ez itt nem igazán a versenyről szól.... nekem is 55 perces 10km van csak de tomcica segítségével megcéloztam a félmaratont 2 órán belül.... most 2:03:21 a rekord egy éve 2:40:00 körül volt lényeg hogy csinálj egy erőnlétet heti x lm futás és hamar jönnek az eredmények de a többiek ezt jobban összefoglalják majd neked...... :R

(#57637) Chuck Norris válasza Fred23 (#57635) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Ezen ne múljon, tessék itt van, beteszek egyet: [link]
Összefutottam Never79 sporttárssal is szó szerint, legközelebb majd lőhetünk egy szelfit is :)

(#57638) norby_42 válasza Fred23 (#57635) üzenetére


norby_42
aktív tag

Pont ez a szép, nem mindenki fut űridőt, igazából magadhoz nézd mindig. Hajrá, jól csinálod!

Eat pasta, run fasta

(#57639) xy.zsolt válasza Fred23 (#57635) üzenetére


xy.zsolt
őstag

+1 az előttem szólókhoz és arra figyelj, hogy reális célokat tűzz ki, több lépcsőben. Én pl kicsit túllőttem a célkitűzésben ezért le is sérültem a gyorsanakarásba :K

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#57640) Fred23 válasza Zozo0525 (#57636) üzenetére


Fred23
nagyúr

Magammal versenyzek egyelőre mindenképpen, de azért nem vagyok vak, és látom, hogy még a közepes futókhoz képest se vagyok sehol. 55 perces 10 kiliről álmodni se fogok még sokáig. De ha lesz kedvem a futáshoz tartósan, ha az életem részévé válik, 2023-ban talán valamikor nekem is össze fog jönni. :)

Chuck Norris: Ez ilyen almát a körtével hasonlítás esetének tűnik, ebből megsaccolni se tudom, mit alkotnál rekortán pályán 10 km-en, de nagyon meg lennék lepve, ha rosszabbat kocognál, mint én.

norby_42: Szerintem mindenkiben felmerül azért az is, hogy vajon mire lehet képes másokhoz képest. Nem is feltétlen versenyszellem okán, kíváncsiságból akár, hogy x dologhoz van -e tehetségem, vagy nincs. Egyelőre ezt se tudom mondjuk megítélni a futás kapcsán, mert az ideális súlyom 72-75 kiló lenne, de 92 vagyok.

xy.zsolt: Ujj, sajnos ilyen velem is volt, futás kapcsán is. Például mikor úgy 1 hónap alatt értem el 0-ról a 10 km-es "futást" (szintén) kövéren, le is passzoltam hamar a sportot azzal, hogy ez fáj, meg kikészíti csak a lábam; pedig ha lassabban haladtam volna, tán nem lett volna semmi bajom. Most talán jól csinálom, ahogy nézem, úgy 4 hónap alatt jutottam el a mostani 10 km - 1:09:57-ig.

(#57641) HKorn válasza Fred23 (#57640) üzenetére


HKorn
addikt

Hát én több, mint fél év futás után értem el a 60 perces 10k-t, ami alá bemenni újabb fél évig nem tudtam (igaz volt benne egy covid miatti pár hónapos kihagyás), ezért is örültem magamnak most októberben, amikor 2 hónap keményebb edzés után sikerült egy 54 perceset megfutnom. Persze engem a kilók nem hátráltattak, így könnyebb. Szépen finoman építkezz, minden jön majd, de bele kell tenni majd keményebb edzésmunkát is, ha már nem lesz gond a súllyal.

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#57642) Studi válasza tomcica (#57605) üzenetére


Studi
addikt

Köszi! :)

Próbálkozok azért, ma betettem egy extranyugis Spotify listát, és sikerült 6:20 fölé tornázni az időmet (14km), és ezzel 141-es átlag pulzust produkálni. Egyszer csak meg lesz ez is. :D Normál esetben milyen cadence-et kellene ilyenkor látni? Nekem a max olyan 186spm körül szokott lenni, de 170 alá ilyenkor sem megy. :) Lépéshosszt nem mutat nekem a Strava, de ezt már csoszogásnak érzem. :D

(#57643) Studi válasza Fred23 (#57633) üzenetére


Studi
addikt

Kicsit csalok, mert én dupla Margitsziget köröket mértem, ami egy felessel több. De tavaly júniusban próbáltam életemben először, akkor 1:08 volt, december környékén futottam újra, 1:13-1:12-1:08 három próbálkozás. Január elején rohadtul kifutottam magam, lett egy 1:04, de még jó másfél hónapig 1:08 körül volt a "sztenderd". Legutóbb szeptemberben futottam ott, 0:56 lett, ez kereken 5:20-as tempó. Azóta máshol megnyomtam még egy 10-et, ott a kerek 10km-en mért PB 50:45 lett. De az már fájt is utána. :)

Ezzel nem dicsekedni akarok, csak azt mondom: eleinte elég látványosakat lehet ugrani. Pedig nagy tudományokat nem követek, figyelem tomcica ajánlásait, ötleteit, de hogy mikor mennyit és milyen minőségben futok ebből, azt mindig az aktuális időm/kedvem dönti el. :)

Kilókat most nem rakom hozzá dátum szerint, de én is 92 körül kezdtem el futni, most 75-76 vagyok. Nem csak a futóruhák és cipők miatt drága hobbi a futás, az "utcai" ruhatáramat is erősen megviselte... :DDD

(#57644) dabgergo válasza Fred23 (#57633) üzenetére


dabgergo
őstag

Gratulálok, ez a szép a futásban, hogy mindenki magához képest tud fejlődni! Csak így tovább, hajrá, király vagy! :)

Más:

Na, megrendeltem életem első Hoka cipőjét. Egyrészt meguntam h nincs utóbbi években jó utódja a Nike Fly Flyknit-nek, főleg nem leárazva (de ez most nem igazán releváns mert nem ennek az utódját vettem most), ill. a Pega 37 annyira nem jött be nekem, bár már beletettem 1600km, de a lényeg h ki akarom próbálni h talpamnak/sarkamnak nem jobb-e egy piha-puha Hoka, így olvasgatás után végül a Clifton 8 lett, le volt árazva, volt a méretemben és lehet SZÉP kártyával fizetni, szóval nem rossz így 38 ezerért. Majd megírom milyen ha kipróbáltam, kimondottan kíváncsian várom ennyi év Nike cipő után.

[ Szerkesztve ]

(#57645) bajnokpityu


bajnokpityu
félisten

Tegnapi nagy eső csak engem vert el mint a fene? Másfél órán át tocsogtam cipőben és full teli volt az összes ruhám is.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#57646) Never79 válasza Chuck Norris (#57637) üzenetére


Never79
tag

Okés rendben :). Örülök, hogy összefutottunk. Az időjáráshoz képest elég sok futóval találkoztunk.
Első peaksem volt. Amikor néztem a tracket, kicsit csalódott voltam, hogy több helyen is érintjük a város szélét, de végül nagyon élveztem. Hát szép házak vannak a XII. kerület ezen részén 🙂. Nekem ez inkább futókirándulás volt, 2 csajjal többször is csúcson voltam :D . A végén elkapott az utolsó 3-4 kmben az eső. A Libegő alatt még nem másztam fel sosem, élvezetes volt az is. Azért az most lefelé nem lehetett egyszerű.

(#57647) tomcica válasza Studi (#57642) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nem szabad "lustan" futni a regeneralo futasoknal sem :N 170-es cadence az meg belefer (foleg ha magasabb vagy 175cm-nel) erdemes odafigyelni ilyenkor is ra :K Lattam mar ilyen 160-165cadence-es lassu futast,az nem tesz jot a futas gazdasagossagnak es dinamikanak.
Rossz dologra tanitod a testet vele,akaratlanul is.
Amugy szabad am meg a laza futasnal is olyat csinalni,hogy 5-10percenkent felkapsz porgosre egy 20-30mp-t.Tudom az beront a pulzusatlagnak,de jot tesz a mozgasnak.

Fred23 - gratula a 10K PB-hez :K a PB az PB,azt nem adjak csak ugy oda :N abban munka van,az hogy epp milyen idot ad ki az egy dolog. Nem ebbol elsz,nem fizetnek erte ;) kitarto munkaval be fog az menni 1ora ala,sot 50perc ala is,akkor meg mar be tudsz nalunk akar allni a lassu lany csoportba is :P (viccelek a lassu lany csoport 55-59perc kozott futja a 10K-t...de egy poent megert :DD )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#57648) Zozo0525 válasza tomcica (#57647) üzenetére


Zozo0525
őstag

Akkor nekem ott a helyem :D :D :D

(#57649) tomcica válasza dabgergo (#57644) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nem az tett be neked a talpi bonyenek meg ugy a labadnak,hogy 1000km+ mennyisegeket teszel/tettel bele a cipoidbe? :U

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#57650) tomcica válasza Zozo0525 (#57648) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Akkor mar erdemesebb lassitanod,hogy legalabb elotted fussanak ;] (halado fiuk ezt ugy oldajak meg,hogy az edzes soran nehanyszor lekorozik oket,es a korozesnel figyelik meg a megfigyelni valot :DDD )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.