Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40031) Agony válasza dabgergo (#40029) üzenetére


Agony
aktív tag

Szerintem nem igazán lehet vele mit kezdeni. Még tavalyelőtt amikor 40 km/hét volt a megszokott és heti 3x TRX-eztem és kettlebelleztem, akkor se sikerült különösebb izomtömeget felszednem full kimért táplálkozás mellett sem.

Ha jól rémlik a legjobb amit sikerült elérni ezzel a heti 4x10K futás + 3xTRX/Kettlebell kombóval az 8% testzsír és 46% izomtömeg (180 cm, 72 kg), de ez kb. olyan áron, hogy minden mérlegelni kell, minden kiprociózva, zéró szociális élet, egy csoki után már rohantam ledolgozni és ha a tükörből visszanéztem magamra már attól ideges lettem, szóval nem mondanám, hogy megér ennyit az egész. :D Full b*szatlan vagy és ingerült, de legalább kocka hasad van. És ki látja? Senki! :))

Szerintem ilyen mennyiségű és tempójú futásnál a legtöbb amit tehet az ember, hogy kiegészíti a futó edzéseit egy kis erőnléti edzéssel és lesz egy nagyon tónusos, szálkás testfelépítése, de nem kell két méteres bicepszekről álmodni. Valószínű ezért néz ki az atléták 90%-a úgy ahogy és a testépítők 90% úgy ahogy, de mindenki megtalálhatja a számára elfogadható balanszot és elfogadnia az árát. Minden esetre boldogít a tudat, hogy ha egyszer konditermezésre adnám a fejem (nem, nem fogom...), akkor egy jó állóképességre, kevés zsírra könnyebb izmot építeni, főleg hogy a futásból már megtanulta az ember, hogy a fejlődés ára sok idő és munka.

A táplálkozásra visszatérve, még most is odafigyelek a kajára és 80%-ban mintaszerűen étkezek, de már nem csinálok dilemmát abból, hogy este 10-kor betoljak egy zabkását vagy fehérjeszeletet és hogy mi lesz ha vacsorára épp nem csirke+rizs van hanem egy fél pizza. Így most 13% a testzsír és 43% az izom, de legalább nem úgy telnek a mindennapjaim mint egy agyvérzettnek, teljes energia deficitben. :B

Start with a whisper, end with a scream!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.