- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
van egy masik speedpackos,
apr 16 rendszerbe kerult,
apr 25 posta olk,
apr 28 kezbesites. -
rednifegnar
senior tag
siralom mar megint,
vettem 2x2db alkatreszt usa-bol 1 eladotol.
nem voltak nagy penzek ($5-7/db) de a szallitast mind kulon raszamolta.
eszrevettem, hogy van a kosaron felul request combined shipping (ezt se
tudom miert van hogy neha ott van de altalaban nincs).
regen sokat hasznaltam hasznos funkcio, nem kell vasarlas utan tarhalni,
hogy a pluszban szamolt fuvarokat (az 5mm-es 1grammos alkatreszekre
amiket nyilvan egybe fog feladni) ne kelljen kulon kikonyorogni.
na erre ez fogadott:
Items involving vault, Authenticity Guarantee, or exports are not combinable and must be shipped separately.
-
rednifegnar
senior tag
tegnap kaptam egy emailt, de valami irto hosszu sok oldalas igy aztan neki se kezdtem mert mondom felbax az ideg ha valami kifogas van benne.
de szerencsre most lattam hogy jott az ertesito a visszateritesrol. 45 dolcsi az mar kicsit huzos volt duplan fizetni.
lehet beprobalkozom a szerb csomival is bar az eleg kis osszeg mert nem azt irta a csomira, de attol meg az eredeti levonas tobb volt. az a baj ezekkel az 1-2e ft-os osszegekkel, hogy persze azt mondja az ember, hogy elvbol is visszakeri. viszont amennyi melo van vele, beazonisitani a doksikat, osszeszedni pdf-eket, utalast, kepernyokepeket ollozni, szoveget kolteni, adatokat kiszedni (ez is most pl 3 item nr volt egyben, plusz volt benbe egy visszaterites is) stb, hogy az egesz melo tobbe van mint az egesz nyereseg (vagyishat veszteseg).
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
erre az afa visszaigenylesre van valami hatarido? mert elkuldtem hetvegen, azota se tortent semmi. igazabol meg azt se tudom, hogy hol lehetne megnezni, hogy volt egy ilyen igenyem.
-
rednifegnar
senior tag
koszi, igen az utmutato szerint probalkozom.
ennel a tetelnel nem is az osszeg zavar hanem az elv. igazad van, hogy nem az a lenyeg mit vont le az ebay hanem hogy mit fizettem a nav-nak.
ami ugye nehezkes hogy a postai doksik mind magyarul vannak (de meg ugy is vannak elirasok benne..), osszegek ft-ban es ezt kellene elmagyarazni egy ebay levelben...van egy masik vasarlasom ugyanigy duplan fizettem, de joval nagyobb osszeget. most azt kuldtem be igenynek.
annal az osszeg stimmol de cifrazza hogy 3 tetel volt egyben es rész postazasi dij visszateritese is volt. kavarcs ez az egesz. -
rednifegnar
senior tag
help, V/ fel tudnal homalyositani afa kerdesben? adott az ebay szamla VAT resze:

ezek utan befizettem a nemtudommit a postanal, a kovetkezo reszletezessel:
ez meg a szamla hozza, ami meg plane nehezen ertelmezheto:
nem tudom hogy jonnek ezek ki, nekem gyanus hogy az elado befullentett egy alacsonyabb osszeget (10eur). csak ugye nekem ez szopas mert tolem beszedte
ujra az afa-t a posta, de akkor hogy tudnam elmagyarazni az ebaynak hogy hat
nem a teljes osszeg hanem csak egy joval kevesbb a pluszba befizetett afa?
(persze lehet en nem ertem jol ezeket) -
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
na megkuzdottem az elemekkel. de ez az orakig zenebona eleg idegolo. gondolom a teloszamlam is megdobta a vezetekes hivas koltsege.
a muki normalis volt, egybol ertette mit szeretnek, 2 percet ha vonalban voltunk, kerte a cimet es megadta a kodot. azonnal be is tudtam fizetni.allitolag sms-t kuldtek a koddal, a telszamomat is mondta szoval jo. de megse kaptam meg. eleve nem ertem miert nem emailt kuldenek (regebben mintha az lett volna) foleg ugy, hogy minden mast emailban kommunikalnak.
az mas kerdes mire kell mar ilyen rohadt sokat fizetni meg miert afazzak meg az osszes mpostas csomagom, pedig ott van minden adat az ioss is, nyilatkozatok, igazolas, stb. lehet ez is uj lehuzos koncepcio.
erdekes a fedex,dhl,dpd nem afaztat ujra. most mehetek ket csomival is sirni az ebayhoz, hogy adjak vissza
-
rednifegnar
senior tag
siralom ez a ceg, zenet hallgatni erdemes hivni oket, mas nem megy.
megint egy ilyen egyszeru alap dolog es nem tudjak megugrani.
raadasul most latom az online fizetes hatarideje holnap lejar. allitom direkt csinaljak, hogy tobbet fizess. arrol nem is szolva, hogy mostansag az osszes eu-n kivulit megafaztak nekem ujra, persze csak a postasokat, a tobbivel nincs gond.
-
rednifegnar
senior tag
itt van a csomim tegnap reggel ota, a megnezem a trackot akkor online fizetesre var. de nem kaptam azota se kodot. ha megnezem az online fizetes reszleteit ott van minden adat de kifizetni nem tudom, mert nincs kodom. neztem persze spamban is. ilyenkor mi van?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
sputyi70
üzenetére
nov 11-en vetted? az eleg reg volt. annyi ido alatt mar ide kene jonnie, nekem most volt egy pakkom kozvetlen igy karacsony elott es szepen megjott par het alatt.
carol stream, ez csak egy kozbulso pont, hub. onnan meg fogjak hurcolni meg elinditjak eu-ba, lesz meg uj kovetesi szam is, lehet nem is egy.
mindig erdemes nezni a letezo legtobb oldalon a kovetest es van hogy kidobja a kovetkezo szamot, aztan azt erdemes figyelni.nekem nov 24-en adtak fel, ugyanezek a lepesek voltak, aztan atment hollandiaba ott dekkolt sokat, aztan dec 17-en kaptam meg (altalaban amikor atadjak egy masik bagazsnak akkor irja ezt a delivered statust). itt pl. nov 28-an ott van hogy delivered egy maganszemelynek. de az valojaban egy futar aki viszi a kovetkezo helyre.

-
rednifegnar
senior tag
igen es ilyenkor kifele az ebay fele is ez latszik az egeszbol hogy te nem akartad atvenni.

"Der Empfänger wurde nicht angetroffen. Näheres zum Sendungsstatus finden Sie hier."
persze e miatt otthon ultem.
aztan miutan kihoztak szepen ezt a fake kezbesitesi kiserletet kitorlik nyoma se legyen. -
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
dhl priman megjott es itt az ellenkezoje, ez meg az agyar posta:

termeszetesen nem kertem semmit, meg se probaltak kihozni vagy felhivni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
5leteseN
üzenetére
vettem egy cuccot japanbol is. gyorsan ideert, hetfon adtak fel, tegnap mar ferihegyen volt, bekertek az elszamolast, bekuldtem, ma megvolt a vam, elvileg holnap kezbesitik.
nade ez egy agyfax amit muvelnek, eddig 32 db ertesitot kaptam a nyomkovetesre. komolyan kimegy a futar retyora arrol is jon egy ertesito.
ezek mellett kuldozgetnek sms-eket is. amik raadasul tartalmilag nem teljesen azonosak az emailokkal, mert pl. ott lehetett volna atiranyitast kerni, azt emailban nem adtak opcionak. persze jo ez hogy tudod mi tortenik, merre jar a cucc, de ez mar a lo tuloldala. -
rednifegnar
senior tag
válasz
5leteseN
üzenetére
kozben megoldodott a dolog bar kicsit furan alakult. adott az egyik tetelre egy offert, de osszesegeben nem lett olcsobb mert amennyivel alacsonyabb lett a tetel, annyival magasabb lett a szallitas.
igy aztan nem tudtam mi a jobb elfogadni kulon ezt az offert es attol fuggetlenul megvenni a ket tetelt pluszban, vagy egybol mind a 3-at egyben megvenni az offer nelkul.
vegul ezt tettem es alul mar kiirta, hogy egy szallitas dijaval alacsonyabb lett a vegso ar.
kifizettem igy, majd egy ora mulva jovairt meg egy szallitasnyi dijat. bar nem teljesen annyit, de nagyjabol most 1 szallitast fizetek a 3 helyett. cserebe az afat egy szalitasra pluszba kifizettem es az valoszinuleg igy is mard. szerencsere ez nem sok penz, foleg az egeszhez kepest.
nem mondom, hogy ez igy idealis volt, meg fura is, de vegul megse 3 fuvart fizettem. az az opcio ami regen volt, hogy lehetet teljes szamlat kerni az teljesen jo volt, nem tudom most miert nincsen. -
rednifegnar
senior tag
hi,
mi a teendo olyankor ha az elado azt irja van kombinalt szallitas es tobb termeket is szeretnek tole venni, de a kosarban es a fizetesnel is minden cuccon ott van a fuvardij?
mindezt raadasul ugy hogy eu-n kivuli (+afa).regen volt olyan, hogy ilyen esetben a kosarnal volt ott egy opcio, hogy kerem a szamlat az egeszrol es akkor o szepen levonta a plusz szallitasi dijakat es csak azt fizettem amennyi tenylegesen volt (pár mm-es kis alkatreszekrol van szo).
most itt ilyet nem latok csak Pay only this seller van.ugy is jartam mar, hogy kifizettem igy es utana visszateritette a plusz fuvar koltseget.
ez eu-n belul nem szamitott, de azert nem szivesen fizetnem egy eu-n kivuli utan az afat hisz azt ra szamolja a rendszer meg akkor is ha utolag visszautalja azokbol a feleslegeseket.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
smirdex
üzenetére
regebben volt valami olyan (most nem tudom mi az aktualis modi) hogy ket ut volt.
a penzvissza meg az ujrakuldes. pont ezert sem javasolt az ujrakuldes mert mindketto lezarja a folyamatot, ha nem erkezik meg az ujrakuldott cucc akkor sincs lehetoseged ujra ugyet inditani.
nem tudom most mi a stajsz de lehet ezert van az hogy nem tudsz tovabblepni. el kene olvasni a szablyzatot. -
rednifegnar
senior tag
válasz
smirdex
üzenetére
nem ismerem a wiset de ezert szeretem a paypal fizetest mert azt valahogy biztonsagosabbnak gondolom mint egy bankkal kuzdeni. sajnos volt mar hogy paypal beavatkozast kellett kernem de eddig mukodott.
azert az eleg fura hogy a trackon ott van hogy vissza lett kuldve es vissza is kapta a cuccot megise fizetik vissza. nem lehet hogy valoban feladta ujra? vagy meg holdban van a penzed valahol?
nem szabad ezt az ujra feladast kerni, azzal csak szopcsi van, minig jobb a penzt visszakerni.
nekem is volt olyan hogy egy igen draga pakkot kuldtek franciabol es hollandiaban vagy belgiumban atadtak a dpd-nek, de ott valami felre ment es az orszagba beirtak a budapestet.
ezek utan a dpd majdnem elhozta hazig, majd visszakuldtek, hogy hibas cimzes.
az elado is nagyon rugalmatlan volt hetekig igergetett fut fat, meg ujrakuldi, meg visszafuzeti stb, de nem csinalt semmit.
vegul ebay beavatkozast kertem, eltartott eleg sokaig visszaadtak a penzem (masfel 2 honapig is eltartott az egesz, pont ugyanebben a karacsony elotti idoszakban volt).
nem tudom az esetedben mit lehet lepni, de ott meg cifrazza a vamolas is. -
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
igazabol a posta szamait ertem legkevesbe. persze szamszeruen ertem, de hogy mi alapjan...
vamos levelukben kuldemeny ertek: 13270 ft (+0 ft a szallitasi dij...)
imigyen az afa alap 13270 ft (ez kb $39), annak az afa-ja: 3580 ft (kb $10.5). lathatoan itt mar a szallitas afaja nincs benne.
igy aztan fizettem: $17.3 + $10.5 azaz $27.8 dolcsi afat, a $39 dolcsis cuccra (+$25.1 a fuvar)+~$3.5 vamkezelsi dij (1180 ft)
ez $95.4 osszesen (amibol a cucc $39)
nem halok bele ha nem kapom vissza valamelyik afat de azert nem korrekt, szoval valahogy megreklamalnam, de sok energiat ebbe nem akarok tenni.
a boritek meg megvan, 3 cimke van egymason, legfelul cn22 deutsche post, alatta dhl, es az alatt az usps, kulon kulon leszedni nem tudom mert akkor szetszakadnak, tenyernyi mind es telibe ragasztosok egymason.
igy nez ki az ebay szamla es ezt ki is fizettem:
-
rednifegnar
senior tag
na hat azt en nem nagyon tudom eldonteni miert csinalta ezt a posta, csak egyet tudok , hogy ha nem fizetem ki akkor soha nem kapom meg hiaba birkozom veluk hogy de az ebay fele kifizettem es nem akarom duplan.
az kulon nem ertem, hogy emlekeim szerint (bar ritkan van eun kivuli cuccom) tobbszor nem is kellett postai vamkezelesi dijat fizetnem hanem hoztak hisz mar el volt vamolva es 0 ft volt rairva. nyilvan azt se kapom mar vissza. -
rednifegnar
senior tag
na akkor lehet beszopom en is, mert hasonloan jartam, vasarlasnal fizettem az afat, aztan most megjott es a posta es ujra kifizettettek velem.
usa-bol jott, de nemeteknel uj dhl szamot kapott.
nem mondom, hogy nagy osszeg de duhito hogy a cucc valos erteke kb 1/3-a teljes osszegnek mert eleve a postazas se volt olcso es most meg ketszer rakurtak az afat, plusz vamkezeles koltseget es igy mar a cumo a legkevesebb benne.
-
rednifegnar
senior tag
azzal szorakoztat az ebay, hogy a cuccokra rabokve a leiras csak bevillan, azonnal megjelenik az elado osszefoglaloja, es azt nem tudom eltuntetni (asztali pc es chrome, .com, .de)...
telon opera es app jo, de ez most igy eleg idegesito. -
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
megvettem a cumot, gyorsan itt is volt, fedex kihozta, szerencsere nyoma nincs ennek a 21%-nak, nem tudom mire jo akkor ez az ijesztegetes a pirosbetus resszel
-
rednifegnar
senior tag
nem tudom hogy hasznalt e (open box), de arul uj es hasznalt cuccot is es alkatreszt is, egy holland ceg.
kicsit felek hogy kipengetem, plusz hozza a nemkeves fedex dijat ($50) es mikor megjon akkor derul ki, hogy csak akkor kapom meg ha kifizetem a 21% adot is...
nem ertem amugy ezt az egesz rizsat foleg ugy, hogy union belulikre irja, egy unios ceg, unioban levo cuccra. minden arucikknel bent van nekik pirossal ez a szoveg.
-
rednifegnar
senior tag
van egy holland ceg, hasznal es uj cuccokat arul, van egy felbontott dobozod tetele (open box ezt irja), es a kovetkezo rizsa van a leirasban:
PRICES ARE EXPORT PRICES AND THEREFORE EXCLUSIVE OF VAT. DUTIES AND/OR TAXES ARE BUYERS RESPONSIBILITY. 21% VAT WILL BE CHARGED ON TOP FOR SHIPPING ADDRESS TO COUNTRIES WHICH ARE LOCATED WITHIN THE EUROPEAN UNION.
FOR TRANSACTIONS THAT REQUIRE EBAY TO COLLECT TAX FROM BUYERS, THE TAX AMOUNT WILL BE INCLUDED IN THE GROSS PURCHASE AMOUNT TO BE PROCESSED. THE SHIPPING ADDRESS OF BUYER WILL DICTATE WHETHER SALES TAX IS CHARGED BY THE SYSTEM FROM E-BAY AND THE AMOUNT CHARGED. THE TAX IS CHARGED BASED BY E-BAY ON THE BUYER'S SHIPPING ADDRESS AND IS SOMETHING WE HAVE GOT NO INFLUENCE ON.
betettem kosarba elmentem fizetesig, de nekem semmit nem szamolt a listazasi aron es fuvaron kivul.
ez mit jelenthet? utolag akar majd meg penzt beszedni? netan az alatalan lathato arban mar benne van?
azert 21% nem keves ha pluszban pengetni kell. mas kerdes az union belul ez miert van, de ha van akkor miert nem 27%?mondjuk ez az igazi kerdes hogy mi van ha megveszem, akkor meg utolag keri a 21%-ot (a leiras szerint az ebay ezzel novelve szedi az osszeget de en ilyet nem latok es a fizetes reszletezeseben sem, csak a postat ami fedex).
-
rednifegnar
senior tag
kereken 10 napja rendeltem kinabol egy lcd kijelzot egy olyan cegtol aki csak ilyenekkel foglalkozik. azota se tortent semmi, speedpak szalitassal (elvileg ez a jobban nyomkovetheto es eddig jo is volt). nem tudom mit lehet tenni azon kivul, hogy irok nekik egy nu mivan levelet. el lehet meg ilyenkor allni vagy barmi? nyilvan fizettem ra afat is.
utalom ezt mert ha tudom hogy xarik bele akkor rendelek mastol, nem egy nagy kuriozum. -
rednifegnar
senior tag
válasz
vviktor1978
üzenetére
tegyel egy figyelot es ha felbukkan eu-ban vedd meg azt. plane ha nem olyan sos/fontos.
-
rednifegnar
senior tag
kinabol mi lehet a difi a speed pack economy es a standard kozott? melyiket erdemes valasztani? nincs szamottevo arelteres a ketto kozt csak megakadt a szemem azon, hogy valaszthato.
-
rednifegnar
senior tag
mi az oka annak, hogy most momentan van 2 olyan cucc amit nem tudok ertekelni? mindketto eleg atbaxos volt, vegul refund lett a vege mindkettonek. gondoltam ertekelem oket mas okuljon belole. erre most latom, hogy nincs ra lehetoseg. volt masik refundos cucc is, ami meg regebbi rendeles volt mint ezek, es azt tudtam ertekelni.
ez igy eleg inkorrekt mert mas vasarlok nem szereznek tudomast a trukkozesekrol, stb. -
rednifegnar
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Irj neki hogy adja meg.
Lehet nem valaszol. Akkor sokat nem tudsz tenni, varsz. Ha letellik az ebay altal becsult varhato kezbesites utolso napja akkor megnyitod a caset. Lassu folyamat. -
rednifegnar
senior tag
válasz
LélekVándor
üzenetére
az hogy mit kepezel az ember az az o dolga, a termek addig az o tulajdonaban van amig igazolni nem tudja hogy te atvetted.
osszefoglalo szerint cselekdjel amint eljonnek a hataridok az egyes lepesekre (penzt kerj vissza nem ujrakuldest).nemet ebay es vamolas? eu-n kivulrol jon a cucc?
-
rednifegnar
senior tag
ez mi a nyű lehet?

ebayon igy nez ki:

-
rednifegnar
senior tag
osszefoglalot olvastad?
en pont most vagyok tul egy ilyen 1 honapos huzavonan, raadasul szinten egy francia eladoval.
megnyitod a caset, 2 opcio van (termek/penzvissza) es rizsa. a rizsa ilyenkor inkabb az eladonak megy, kb mintha egy uzenetet kuldenel.
utana van 3 munkanap hogy az elado erdemben reagaljon. nekem ez a 3 inkabb 5 volt.
az elso nap amikor inditottam az nem szamolodott bele, plusz az a nap se mikor megnyilt a tovabbvitel (raadasul volt egy hetvege is) igy nekem ez 7 nap lett.
ha nem juttok dulore akkor megnyilik a lehetoseg az ebay kozbeavatkozasra. az egy ujabb gomb lesz a case request reszleteinel. csak akkor jelenik meg ha lejar a (3 nap). de irni fogja melyik napon.
ha lejar megnyomod es leirod mia szitu, ekkor mar maganak az ebaynak irod nem az eladonak. en kihasznaltam az 1000 betut, tetelesen step-by-step leirtam mi tortent, kb toszavakban.
elvileg van ra (asszem) 2 napjuk, hogy dontsenek. nekem 2-3 ora utan irtak hogy refund mivel az elado nem reagalt es bizonyitani se tudta hogy megkaptam a cuccot.
azt nem tudom mennyire latnak bele az eladoval folytatott ebayon beluli diskurzisba, de en arra is hivatkoztam, mivel az elado kuldott kepeket arrol hogy visszament hozza a cuccom (hogy technikai hiba vagy eliras volt a cimzesben sosem tudom meg). de egyertelmu bizonyitek volt hogy nala a cucc es refundot se adott. amugy mindig csak igergetetett, teltek a napok, aztan hetek, mindig volt ujabb otlete aztan sose csinalt semmit. nem ertem ez miert volt jo neki. -
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
saga folytatodott, nyitottam ugye case-t, de mar ott refundot kertem nem ujrakuldest.
azt irjak 3 mnap utan lehet tovabbvinni az ebay fele (ha nem sikerul megegyezni).
namost ez a 3 nap eleg erdekesn szamitodik mert dec 5-en nyitottam es csak ma dec 11-en engedte tovabbvinni. ez azt jelenti, hogy 3 egesz munkanap, es a toredeknapokat nem szamolja, igy mar az elso nap se szamit bele meg az utolso sem. plusz kozben volt egy hetvege is, igy majdnem 7 nap lett belole.
termeszetesen ember nem nagyon valaszolt az is olyan nesze semmi de minden valasz elott eltelet 1-2-3 nap. o el akarja kuldeni de megse kuldi. o kifizette masodszor a postazast, de most azt is elbukja mert megse kuldi, bar akkor nem tudom miert mondta hogy kuldi. minden ilyen mondta utan 1 nap varakozas mire irt valami ujat. a megoldasi javaslataimra nem valaszolt semmit.
ma megnyilt az ask us for help lehetoseg, ahogy osszefoglaloban irva vagyon jott egy email es megjelent egy uj gomb a requesten.
ott beallitottam hogy refundot nem kaptam, es szep hosszan pontrol pontra leirtam bikfa nyelven mi tortent es mi nem.
viszonylag hamar 2-3 ora alatt jott a valasz (elvileg ugye itt is max 48 ora van ra).
az elado tovabbra se tudja igazolni, hogy a kezbesites megtortent (mondjuk nekem ez kicsit santa mert nem igazan ez volt a problema) igy megiteltek a refundot es elinditottak a pp visszateritest, ezekrol is kaptam ertesitest, a jovairas meg folyamatban.
irtam az eladonak ujra, tovabbra sincs valasz.
ami viszont feltunt, hogy eddig kb 380 elado termeke volt, most mar csak 110 db. nem tudom miert, beszunteti vagy csak karacsony miatt kifuttatja, vagy szamomra lettek lathatatlanok, ezt nem tudom.
ez neki most eleg nagy presztizsveszteseg mert ez toronymagasan a legpremiumabb cucca volt arban is meg mindenben es en ezt most be fogom minuszolni. ezt o is megirta, hogy megerti ha ez lesz es neki az elegge odaver (csak akkor nem ertem miert viselkedik igy?).
masok is panaszkodtak mar hogy nehez vele de azert megkapta a semlegest meg a pozitivat de a rizsaban ott volt, hogy hat ize, lassu korulmenyes. ezt en kalkulaltam is mikor megvettem.
de most ezt nem kivanom lenyelni foleg ezt az allando hazudozasat meg akkor is ha nem o a ludas abban hogy a dpd nem szallitotta ki (bar errol se vagyok meggyozodve hogy nem e o volt a bena valahol, mivel kezzel irta a csomagot).
tanulsagnak arra jo hogy amint lejar a varhato hatarido, inditani kell a caset mert csak huzodik mint a retesteszta. ugyis o lesz lepeskenyszerben ot fogja szoritani a dolog nem engem. hulye voltam, hogy 1 napot is vartam vele.
na mindegy kiirtam magambol mert ez 2 nap hijjan 1 honapig tarto cirkusz elegge idegallapotba hozott
-
rednifegnar
senior tag
en se vettem meg onnan semmit, de van egy ismim az ketszer vett mert csabito volt, hogy joval olcsobbak a dolgok. sajnos egyik esetben se lett olyan a cucc mint amit igertek. vagy inkabb ugy mondanam, nem volt kibontva az igazsag minden szála...
az egyikhez marha dragan kellett szervalni alkatreszt a masikat javittatni kellett. ezek 1-2k eur nagysegrendu cuccok voltak. sztem igy annyi vagy tobbe volt mint venni ebayrol vedelemmel egy jot (vagy ha nem jo akkor azt visszakuldeni). nyilvan a reklamaciora nem sok volt a valasz, meg hogy kuldje vissza megjavitja (es akkor se penz se cucc egy random arcnal).
en ezek miatt se vettem onnan semmit, meg akkor is ha ugyanaz meg volt hirdetve mindketton, inkabb megvettem ebayrol pp-al dragabban. haverom szerint balek vagyok
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
ujra itt vagyok

szoval emberem felfogta, hogy elinditottam a case-t.
irt az ebaynak de persze nem valaszoltak neki 3 napja.
azt irta meg csutortokon hogy ha nem valaszolnak akkor feladja ujra. csak nem tudja beirni a track szamot.gyanitom az az oka, hogy most is szallitas alatti statuszban van hiba kapta vissza:

most irt hogy el akarja kuldeni de nem fogja tudni beirni a track szamot mert case van rajta es ha lezarom akkor be tudja majd irni.
namarmost en nem akarom lezarni, mert ha jol tudom akkor nem tudom megnyitni ujra ha megse kuldi el. jol tudom?
nem szeretnem elpasszolni a lehetosegem.
nyilvan neki se lenne buli ha elkuldi es en nem veszem le a case-t.
nem tudom ezt, hogy lehet feloldani.
sztem ha lezarom a case-t attol meg ugyanugy nem fogja tudni atirni a track szamot ahogy egesz mult heten se tudta. pedig mondtam, irja meg uzenetben es kesz. -
rednifegnar
senior tag
emberemmel sikertelenul probaltam felvenni a kapcsolatot. reggel irtam neki ujra.
szokas szerint nem valaszolt.
vegul 4-kor inditottam egy didnt received itemet, es refund opciot allitottam be.erdekes modon 10 perc mulva irt.
ujra azt mondta, hogy torli a rendelest ujra belistazza es vegyem meg.
irtam neki, hogy oke.
most persze nem tudja torolni. lehet, hogy a case miatt? vegul is en pont ezt kertem ami a case-ban csekkolva van: a refund. lehetseges hogy a case felulvizsgalasaig nem tud mit kezdeni vele?
nem ertek hozza de kezdek megorulni tole, kozben nyog hogy milyen sokba volt neki az elozo szallitas biztositasa. hat erre is mit mondjak? o adta fel igy a hirdetest. nem is ertem miert nem gsp, meg ez a kezzel irogatott cimzes
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
miutan emberem szombaton visszakapta a cuccot azt gondoltam hetfon talan elso dolga lesz feladni. de nem.
irtam neki. semmi valasz.
ma irtam neki ujra.
hat o azt talalta ki hogy nem tudja ujra megadni az uj nyomkovetesi szamot, ezert inkabb cancelezi az ordert es vgeyem meg ujra. szoval kezdjuk elolrol.
de legalabb ezt tette volna, de ezt se csinalja. viszont kerdest se tett fel hogy ez igy jo e vagy valami.
akkor ul a baberokon. most mar nagyon tele a tokom hogy lassan 1 honap alatt franciabol egy tetves csomagot nem bir elkuldeni.
en biztos nem fogom kerni a torlest arra hiaba var. en maximum inditani fogok egy caset hogy nem erkezett meg.
kinabol hamarabb itt van a xirxar ingyenpostaval mint k.. dragan franciabol egy csomag? hat ez vicc.ma meg szepen turelmesen irtam neki hogy ha netan feladna akkor nem kene ezt a canceles dolgot vegigcsinalni, (persze akkor ujraindul minden hatarido). hanem adja fol es irja meg a szamot (erdekes az elozo alkalommal rohadtul nem volt fontos hogy megadta e a szamot vagy nem, akkor tojt ra, most meg jirtelen az az indok).
es be fogom fenyegetni hogy ebbol case meg negativ lesz.
-
rednifegnar
senior tag
igen en is ezt gondolom, de akivel beszeltem az pontosan tudta mi a problema, budapest helyett franciaorszag volt irva a varosba. na hogyha ezt lattak es e miatt visszaforditottak hat hagy ne minositsem. mert ugye ott volt a felado+sajat telszamom is, akkor hivjanak fel valakit.
inkabb elhoztak ide mert ugye tudtak hogy ide jon es mikor beszeltem vele akkor bemondta nekem az utcat is, gyakorlatilag ezt az egy hibat birta elohozni mint hiba. amugy meg vagy tizszer elmondta hogy technikai hiba tortent. arra a kerdesre hogy akkor most mi lesz a cuccal miert nem szoltak, mi lesz a feladasi dijjal, mindenre csak azt mondta sorry technikai hiba.
hat ez kb a nyasgem kategoria mert semmit nem hajlandoak tenni, mindezt igen sok penzert.egyebkent rohadt gyorsan visszaert a feladohoz, nala van mar a cucc mert szombaton delutan(!) megkapta a csomit. idefele meg masfel hetig utazott, vissza 3 nap volt.
az a baj, hogy irtam neki mar hetvegen is, meg ma is, hogy akkor kuldje el valami direkt ceggel, ami kozvetlenul kezeli. erre volt kesobb szombaton a valasza hogy most kapta meg.
de hat eddig semmi reakcio. iszonyatos nehezkes vele, es nem tudni mi tortenik. ahogy a feladasnal se szolt semmit nem allitotta be hogy feladta nem adta meg a nyomkovetesi szamot se. nem ertem mit gondolt, nyilvan optimalis esetben szerdan meg is kaptam volna ha nincs ez a nyomorult rugalmatlansaguk.
most varhatom megint hogy mi tortenik, ez igy is eleg sokba volt es nem tudom ennek a koltsegevel mi lesz, en nem nezem ki belole hogy reklamalna erte. es most ujra el kellene kuldenie. -
rednifegnar
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
na kozben megkapta az ember a visszacsomagot, tokeletesen fel volt cimezve, annyira szemetek es raadasul egy csomo ido meg rohadt draga posta dij nem tudommi lesz. es meg en konyoroghetek neki hogy kuldje el ujra. nem tudom mit lehet tenni. nagyon nehez az emberrel is kommunikalni.
na ha erre ezt mondja barki a dpd-nel hogy szarul lett megcimaezve hat akkor azt hazon belul keressek. es arra hogy ez hogy van, mi lesz a penzemmel csak azt hajtogattak hogy technikai problema tortent. hat az bizony, naluk. meg jo nagy beleszaromsag.
tudom erdemi reklamaciot csak a felado tud inditani, de ez igy akkor sem oke.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
elkuldte a cimzest a mukso, amivel feladta, semmi hiba nincs benne, jol van cimezve, irsz , varos, orszag mind ahol kell.
ha igaz amit a dpd allit, akkor is max akkor tortenhetett a hiba amikor a dpd atvette a colissimotol. de a csomagon akkor is rajta volt minden precizen, ha mas nem hat ranez valaki. -
rednifegnar
senior tag
agyverzest kapok, sikerult az emberbol kiszedni a nyomkovetesi szamot, nem ertem miert nem birta ezt idaig megadni...
bar nem tudom elorebb lennek e vele.
idejott a csomagom majd szerdan visszakuldte a dpd. azt szajkozta a no, hogy technikai hiba tortent. elnezest ker. ezert fizettem egy halom penzt es vartam 2.5 hetet ra. mar nemetben van ujra.
nem is probaltak kezbesiteni, nem volt sikertelen kiserlet. techinkai hiba tortent...
aztan mikor sokat eroskodtem hogy de megis mi, annyit mondott hogy a cimzesben francia orszag volt buddapest helyett. hiszem ha latom, ezt valaki ott baxta el, lehet hogy a colissimonal nem tudom. eleve az egyik orszag masik varos.
de elmondta a cimem is, es iranyitoszamom. mondom akkor hogy kerult ide a csomag ha helytelen az orszag? vagy a varos? nem budapest van irva hanem franciao.
de meg ha valoban igy is lenne akkor ott volt a telszamom, email cimem es idehoztak. a feladot se kerestek meg, engem se. arra, hogy ennek a koltseget ki viseli hat technikai hiba tortent elnezest es ezt szajkozta.
visszaforditani nem lehet, a feladohoz vissza kell mennie (talan ha elobb megkapom a szamot sikerult volna). hat agyam eldobom. ja es 20 percet vartam mire sikerult beszelni valakivel.

-
rednifegnar
senior tag
nem valaszol semmire, egyszer irtam akkor valaszolt (akkor meg allapotrol kerdeztem) de azota nem.
annyi latszik, hogy eleg sok elado cucca van (kb 350 db es tett fel ujakat is), az ertekelesknel nagyon sokan irjak, hogy nem kommunikal es nagyon lassan postaz.
irni fogok neki, de sok valaszra nem szamitok, gondoltam hatha +2 het alatt azert tortenik valami de semmi.
-
rednifegnar
senior tag
hol lehet latni egy megvasarolt cuccnal a becsult szallitasi idot?
az ored details lapon nem latok semmit.
az eredeti listazasra kattintva ugy hozza be mintha ma adnak fel es ahhoz kepest.
pc-n a megvasarolt cuccok listajaban van egy tol-ig datum, de azt az appban nem lattam.
15 napja ki van fizetve egy francia ipsetol a cucc es semmi tortenes, shippinget se allitotta be. -
rednifegnar
senior tag
válasz
gepezo3
üzenetére
inditsal keresest ne varjal mert csak csuszik minden hatarido erdemi dolog nelkul.
nekem ketszer volt ilyen esetem, +1 honapig jartam a nyakukra, hivogattam 2 naponta oket mindenki mast mondott, de leginkabb azt hogy ne izguljak minden rendben lesz. hat nem lett (a hangnemet inkabb nem is irom amilyen stilusu emberekkel beszeltem).
lenyeg, hogy feladokent tudsz inditani kerestetest hivatalosan. nalam ez ugy volt, hogy mar egybol jott, hogy nekik 30 napjuk van keresni. aztan a 30. napon jott, hogy nekik joguk van meg 30 nappal hosszitani. mas kerdes, hogy gondolom ok is annyit csinaltak hogy megneztek a tracket.
aztan 2 honap utan jott egy magyar+angol nyelvu valaszlevel miszerint "eltuntkent van nyilvantartva" es ez a hivatalos valasz ezzel igenyelhetem a karteritest.
igy mar 3 honapnal jartam feladas utan es akkor mar kerteritest is nehez kerni mert lepattintanak, hogy 30 nap volt ra.egyszer usps-nel is indittattam, az se volt sokkal jobb, nem jutottak semmire, szerencsere 2.5 honap utan elokerult a csomag, labnyomok meg penesz volt rajta (egy vekony konyv volt benne de mivel vizhatlanul lett csomagolva igy nem lett nagyobb baja).
en azt mondom inditsal kerestetest mihamarabb az nem kerul semmibe es ha megis karteritest kell kerni vagy barki fele igazolni, hogy mi van a pakkal akkor lesz kezedben egy hivatalos valasz. -
rednifegnar
senior tag
mar mindegy is, akartam irni neki, hogy arkedvzemennyel hibasan is jo lenne, de idokozben visszateritette. nekem az a gyanum hogy trukkozes van a hatterben de mar mindegy is, majd azert kap egy szep ertekelest.
kozben a mobil app azt irta, hogy 3-5 nap mire visszakapom a penzt?
-
rednifegnar
senior tag
igazabol az elv mar ott felhuz hogy az o trehanysaga miatt bukok egy ft-ot is...
otp-s kartya ha ez szamit, pp-n keresztul ft alapu folyoszamla es fizetesnel kartya alapu euro levonasban tortent.2. valamiert ugy remlett hogy par napig ilyenkor is parkol. igy meg xarabb mert tutter bukni fogok ha visszavaltja vetelin.
-
rednifegnar
senior tag
en is kerdeznek nehanyat, megint belefutottam a tutiba hogy a fene egye meg...
szoval adott egy holland hasznaltcuccos ceg, persze 100%-os, mindent atvizsgalnak eladas elott stb-stb. vettem tole egy cumot hetvegen fix aron, es hat nem keves penzert, pp-n kifizetve kartyarol euro-ban (ft alapu szamla).na tegnap kuss volt, mar akkor erezte hogy gond lesz. igy is van, most irt hogy bocsi nem kuldi a cuccot mert a technikusuk ujra ellenorizte es nincs minden rendben egy funkcio nem mukodik
szoval vissza fogja teriteni.
1. kerdes, hogy akkor ezen bukni fogok, eloszor veteli, masodszor eladasi arfolyamon fog visszakerulni a mani a ft szamlamra? az eleg szopo lenne mert nem keves penz volt.
2. ha jol emlexem ilyenkor parkol a penz a pp szamlan par napig. ha abban a par napban vasarolok valamit ami szinten eur alapu akkor azt abbol fogja levonni? vagy ujra terhel a ft szamlan? mert lehet veszek akkor masikat masik cegtol hasonlo aron (igaz volt oka hogy inkabb ezt a hollandot valasztottam de nem annyira kritikus, nemeteknel is van ilyen cucc)
meg azt is lehet, hogy megprobalok kerni egy arengedmenyt mert olyan funkcio aminek hianya nem annyira zavar. bar egy kicsit mar ki is abrandultam a dologbol. na meg nekem az is gyanus, hogy ez csak a duma es mar reg eladta vagy tobbert akarja csak probal indokot talalni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
joci86
üzenetére
nincs valami specko ismertetojegye a jo tipusu akksinak? amire ra tudsz kerdezni vagy kepet kerni rola?
en memokartyaval jartam ugy hogy hiaba irta az elado, hogy az olyan ami nekem kell (eleg specko volt) megse volt jo. aztan rajottem mirol lehet megismerni a latszolag egyforma kartyak kozul azt ami pont nekem kell ezert utana mar ugy irtam az eladoknak, hogy fenykepezzek le azt a reszletet amire kivancsi voltam. sajna az elsonel a visszakuldest nekem kellett fizetnem, de a csere kuldeset meg o allta hisz megse felelt meg a speckonak amit irt. -
rednifegnar
senior tag
tegnap adtam egy offert egy eladonak, az tunt fel, hogy kiirta, hogy 10 offer left. ma egy masik eladonak akarok adni ajanlatot, ennel meg azt irja ki hogy 3 offer left. mi lehet ennek az oka? elado allitja be? vagy regio? persze inkabb elvi jelentosege van mert sose jutottam el odaig, hogy 2 offernel tobbet adjak, es eddig mindig 3 offer lehetoseget lattam de most ez igy feltunt.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
megneztem mindent a mobilappban, a fizetesek reszen sincs semmi, at kellett allitanom a regiot is angliara (angol a regisztraciom) hogy beengedjen de semmi.
fogok nemsokara venni egy kartya adaptert, kiprobalom ujra.
-
rednifegnar
senior tag
Nem ertem ezt; ahanyszor a mobil appbol vasarolok annyiszor bekoti(?) a pp fizetesemet az ebayba. Utana az asztali se ker jelszot. Nem tudom, mikent lehetne ezt kikapcsolni, mar tobbszor jartam igy pedig sehol se jegyeztetek meg vele semmit.
-
rednifegnar
senior tag
na most mar megy es mukodik ez a tragya fizetes is. ujra megprobaltam es megjelent es be is tudtam fizetni. ezek xerint tul hetfo volt meg, pedig megvartam, hogy 8 utan legyen, aztan megvartam 10 utant is, de ezek xerint nem kelnek ok ilyen koran.
de, hogy akkor miert kuldozgetnek hetvegen sms-t amikor hasznalni nem lehet...
vagy legalabb kiirnak hogy meddig nem megy. az, hogy szeptember elejen volt egy uzemszunet, az mar kit erdekel
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
hulyet kapok ettol a postatol tovabbra se tortenik semmi ezen a posta vamos oldalon. kicsi homokra es semmi.
mit kene latnom vagy mi lehet a hiba?
track szerint naluk van:
-
rednifegnar
senior tag
jott nekem, a 06-30-344-4987-rol egy sms:
Nemzetközi küldeményét (UU677893xxxCN) vàmkezeltük. Online dìjfizetés, bövebb informàciòk: posta.hu/szolgaltatasok/vam Hozzàférési kòd: 873xxx Magyar Postanamost ha ramegyek erre a csudalatos oldalra es megadok mindent kis homokorazas utan nem tortenik semmi. probaltam masik geprol is, kikapcsolt blokkolokkal. amugy kinai csomi lenne ebayrol, ha ez szamit.
mit kene itt latnom? sosem volt meg mpostai elektronikus csomagom, mert eddig mindig kihoztak barhogy is adtam meg az adataim.
-
rednifegnar
senior tag
mindenutt vannak csalok, ahogy ebayon is. meg persze becsuletesek is. nekem is fura ez a forditott csekkolas, ennek kb semmi ertelme.
van egy haverom aki nagy imadoja ennek az oldalnak, teny, hogy olcsobb mint az ebayrol, de mar tobb buktaba is belefutott (leginkabb az hogy nem epp olyan volt a cucc mint amit igertek), es o ilyen ezer euros osszegekert kepes vasarolni. -
rednifegnar
senior tag
Nyilvan videozom meg korbefotozom bontas elott/kozben, de ettol sajna nem lesz jobb a dolog, PB megint szorakozik ezzel. Kulon faja, hogy egy papucsos dobozba volt es meg az eredeti csomagolas is benne ahogy felvagdostak azt.
A cuccnak nem lett baja, de nehez is lenne megallapitani ezt is mert egy 30 eves hasznalt alkatresznek arult dolog. -
rednifegnar
senior tag
nyar van, mindenki szabin erre arra a vilagban. erre lajoska csak ugy barki felad egy csomit a cimre kerdes nelkul? nem vagy otthon akkor mi van? nagyon furcsallom, hogy ez igy oke. ahogy eladasnal is van olyan hogy ez elado away es van egy adott datum amig nem fog postazni, ugy forditva is lehet ilyen.
de eleve az egesz eljaras erdekes mert nem egy webshopbol rendelget valaki hanem vesz egy hasznalt termeket egy maganszemelytol, aztan miutan mindent jonak ertekel akkor indok es kovetkezmeny nelkul visszakuldi? es ezt meg az oldal is tamogatja (azaz lenyulja a penzed egyoldaluan). most a koltsegek oldalat nem is neztem, meg az idoveszteseged stb. minum valami eladoi kompenzacio kellene.
olyat nem is mondok hogy visszajon a proci (vagy netan vissza se jon mert elkeveri a posta) aztan le van sarkazva, par pin hianyzik es ez csak fizikai serules. vagy szetfeszelte es ki tudja mi baja van mar. nem oke ez igy sehogy se. -
rednifegnar
senior tag
ize erre van a gsp, mindenkinek jobb eladonak vevonek is.
nem szokott ezzel gond lenni, rengetegszer veszek angoloktol es nem volt meg ilyen problem. vagyis volt de az ilyen 10 eves multban vala amikor ment ez az atcsomagolosdi pitneybowes megoldas, ezert is lepodtem meg most elegge.
-
rednifegnar
senior tag
meg mindig divat ez az atcsomagolosdi gsp eseten?
vettem egy alkatresznek valo gepet angliabol, ember szepen be is csomagolta, gsp-vel adta fel. ami megerkezett az egy tragya.
egy karton doboz pitney bowes matricaval es az egesz mint amin tapostak (raadasul valami valami papucsos doboza atpakolva), ragasztoszalag alig volt rajta az is letepkevde.
szinte szetesett a kezemben, belul benne volt az eredeti pufis csomagolas amivel a felado feladta. nagyon gaz ez igy meg szerencse, hogy a cucc nem annyira erzekeny mint amilyennek tunik igy kibirta de akkor is.
-
rednifegnar
senior tag
mi ez az uj hulyeseg, nektek is eltunt a postage ful?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Csabi850302
üzenetére
nezd meg mennyibe kerul ertekbiztositassal feladni, ekkora osszegut csak igy kuldenek. barmi tortenik, elveszik, osszetorik az a te karod (amig a cimzett at nem veszi bar meg ez se teljesen igy van).
mas kerdes hogy ezt a szallitasi osszeget ki allja, mert lehet ez elijeszti a vevoket. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Stanley-B.
üzenetére
kapcsold ki a reklamblokkolokat, suti kezelot ha van, esetleg az osszes kiegeszitest. probald meg masik bongeszobol. vagy telorol (vagy forditva asztali geprol).
-
rednifegnar
senior tag
kiralysag van, megjott a pakk.
kicsit fura volt, hogy miutan feltoltottem a tovabbitasi dijat, kerdes nelkul mar le is vonta es tovabbitotta, igazabol meg jo lett volna elotte a cimet ujra megnezni. meg is ijedtem mert eloszor ugy mutatta hogy nem volt rajta a nevem csak a cimem. de aztan a gls ertesiton mar igen.az eredeti felado ugye nemetbe kuldte de a tovabbitas mar cseh orszagbol jott. gyorsan itt volt 2 nap.
most van egy hasonlo francia mukso, azzal is egy hete kuzdom. eredetileg csak fro-ba postazott. irtam neki, kerdezgette hogyan allitsa be mert meg soha nem postazott mo-ra.
leirtam neki ehhez kepest most keneki is ugy van beallitva hogy europa meg nyugat-eus orszagok es nem tudom megvenni.
nem tudom ez most valami uj beallitasi lehetoseg az eladoknal de nagyon duhito ez a keleteu-s kizaras. lehet vele is ez lesz a megoldas.
-
rednifegnar
senior tag
meg egy kerdes, megcsinaltam a regisztraciot, meg feltoltottem egy eseti tovabbitas dijat (7.90) az egyenlegemre es azt be is allitottam.
az ebayon megvettem a cuccot beirtam a cimet, stb.
na most amikor beera a mailboxra akkor jon valami ertesites es akkor valasztok meg fizetek postazasi dijat mo-ra? vagy azt is elore fel kell toltenem az egyenlegemre? mert most csak ugye annyit toltottem hogy az alapszolgaltatas meglegyen.annyi jo van a dologban, hogy nemetorszagon belul az ebay elado ingyen postaz, szoval ez a resze ingyen volt. remelem fel is adja es nem kot bele, hogy ez nem a sajat cimem.
-
rednifegnar
senior tag
regisztraltam a mailboxra, van valakinek ezzel tapasztalata?
meg nem nyomtam meg a fizetes gombot, de felmerult bennem hogy milyen cimet fognak adni es az ki fog e ferni, mert azt olvastam benne kell lenni az o nevuknek, az enyemnek es egy id-nek.
marpedig soxor meg a nevvel is gond van, nem fer ki vagy lehagyjak a vegerol a teloszamom (vagy csak felig van rajta) mert mindig beleiratom azt is.
azt is olvastam valahol, hogy ezeknek az adatoknak a nevben kell lenni, kiegeszitokent nem jo.
-
rednifegnar
senior tag
nekem most volt problemam pont egy nemet eladoval, ket eszkozt vettem tole, az egyik marha karcos volt, persze ugy fenykepezve, hogy ne latszodjon, masik nem is mukodott.
megreklamaltam, eloszor azt irta, hogy o ezt hasznalta nem volt semmi gondja...
ujra megreklamaltam, keszitettem videot mindket dologrol. erre hirtelen latni kezdte mi is a gond, es abban maradtunk kuldjem vissza, visszafizeti mert ez "elfogadhatatlan minosegu" amit kuldott, ezt o irta igy.
vegul is megerkezetett, visszaadta az arat.
amint jovairtak mar latom hogy ujra feltette ugyanazokkal a kepekkel leirassal, teljesen inkorrekt.
szoval ennyit a nemetekrol, van ott is mindenfele, sumak meg normalis, ahogy itt is. -
rednifegnar
senior tag
poltikat en nem akarom belekeverni, mindenutt megvan a sajat hulyeseg (ld brexit),
es sztem nem is ez all mogotte. siman nagyon nagy kereskedo nagyon nagy forgalommal, nyilvan bejaratott csatornakon ad el es automatan megy minden, ilyen egyedi dolgokkal mint egy kis eu-s orszag mint mi vagyunk nem akar kulon foglalkozni es keresgelni hogy ide mikent is megy a postazas.
mas kerdes hogy amennyi ido alatt megkormolte a ket valaszat meg foglalkozot velem, mar siman elkuldhette volna. lehet egy ezer euros konyvnel nem igy allna hozza, de ez joval kevesebb.talaltam amugy amazonon meg egy peldanyt (mondjuk onnan kizartak indoklas nelkul) de az eladonak eleg rosszak az ertekelesei, kb 10% az 1 csillagos, soha meg nem erkezett konyvekrol irnak, meg teves cimre feladottrol, tobb honapos postarol es hasonlok (+ meg ott van a tobbi 2-3 csillagos is). raadasul ott joval dragabb is (igaz angol nyelvu) de nem mertem meg megkockaztatni. sajnos nagyon ritka belole az elado peldany (valami magan kiadas volt talan).
-
rednifegnar
senior tag
sztem en barmelyik eu-s orszagba siman postaznek (de nem adok el igy ez csak elmeleti), viszont mar jopar ilyenbol vasaroltam es nem volt gondom.
felnyomas = kb annyi hogy akkor ne valaszthasson ki eu-t a listaba (mert ezek nem kezzel irt listak hanem az elado allitja be) ha nem megse postaz eu-ba.
na megnezem ezt a mailboxot -
rednifegnar
senior tag
hi, van egy nemet hasznaltkonyves kereskedo, kb 300e db konyvvel.
van egy konyv amit nagyon megvennek tole, folyamatosan csokkenti az arat (gondolom automatan) most mar kb 2/3-a az eredetinek.
igy van kiirva a postazas:Ships to: Austria, Belgium, Europe, France, Italy, Poland, Spain, Switzerland, United Kingdom
Excludes: Africa, Asia, Belarus, Central America and Caribbean, Greece, Middle East, Oceania, Russian Federation, Slovenia, South America, Southeast Asia, Ukraine
irtam neki 1 honapja, hogy megvennem. a rendszer nem engedi mig be nem allitott arat mo-ra. visszairt, hogy nem adja el mert neki nincs szallitasi ajanlata mo-ra.
hat nem tom sztem mi Europe-ba vagyunk, szoval nem ertem, plane hogy 20 eve tokeletesen mukodik az ems/dhl stb.eltelt egy honap, irtam neki megint, hogy ugy erzem igy az unio kozepen kb 20 eves csatlakozas utan hogy az Europaba mi is bele tartozunk, raadasul tokletesen es egyszeruen feladhato a nemet postaval vagy barmelyik ottani szolgaltatoval.
tovabbra is a valasz hogy nem hajlando ide kuldeni:
"thank you for your message. However, we really cannot and do not ship to Hungary. We are very sorry for the inconvenience but we are unable to make an exception in this matter."nem lehet az ilyet felnyomni valahol? kicsit duhit az hogy europanak irja de azert europaban vannak europaiak meg nem annyira europaiak, akikhez neki nincs kedve.
persze uk meg svejc az nem gond. azt meg plane nem ertem hogy mar 1/3-at elengedte az arnak es meg mindig inkabb ul rajta minthogy eladna.
de legalabb nem hirdesse ugy hogy europa ha nem az
-
rednifegnar
senior tag
megint copok a postaval, van ez a cucc epp 1kg alatti ciposdoboz meret.
elado aszonta elfogadhatatlan amit kuldott, jogos a reklamacio, kuldjem vissza.
levelkent ajanlottan 12e. nem oco. van valami csomag kalkulator is de egyeszerun nem birok arat kihozni belole, barmit is allitok be mindenre azt irja nem elerheto
az mar kulon jo hogy utana felfele gorgetni se lehet az oldalon (chrome).
-
rednifegnar
senior tag
Minden esetre megtettem, igaz csak normal uzenetben. Meg urlapot se tultottem elallasrol csak leirtam a tenyeket.
Erre jott az automata valsz hogy a heten nincs.Inkabb csak az huz fel ilyenkor ha nem fotozza le a konkret problemas reszt akkor nem fogom eszrevenni? Oke hasznalt, leirja, hogy koranak megfelelo allapot erre tiszta karist, azert mert nem latszik a kepen az attol meg ott van.
-
rednifegnar
senior tag
nagy nehezen megjott a multkori csomagom, de sajnos beszoptam vele. mero egy karc a cucc, es van egy kiegeszito ami nem is mukodik.
utolag persze mar latom, hogy megint trukkozes volt es ugy volt fotozva, hogy ezek ne latszodjanak.
az elado nemet uzleti ha jol ertem(?) hasznalt dolgokkal bizniszel.
minden esetre van jo hosszu litania az elallasrol meg 14 naprol. bar nem annyira ertem ezt mitol is szamolja. mindegy is lenyeg, hogy nem olyan allpotut kaptam amit hirdetett (az hogy hasznalt az oke ezekbol amugy sincs mar evek ota uj de az, hogy nem teljesiti a funkcioit az baj).
irtam neki de szabin van, es meg egy het mire elokerul, addigra mar kint vagyok a 14 nap elallasbol. 8 napja vettem at (igazabol en is szabin voltam es csak most kaptam meg es most tudtam megnezni).
de azt gondolnam hogy amikor 14 naprol ir akkor az a szabijaval kitolodna hisz ilyen erovel lehetne 15 nap szabin is es akkor semmi ertelme nincs a 14 napnak.
persze tudom van az ebay es pp vedelem is, de jobb szeretem ezeket elobb tisztazni, mielott inditanek valami caset. -
rednifegnar
senior tag
nem ertem mar megint mi tortenik, egy nyomorult egyszeru csomag nemetbol.
CY213665543DE
miert volt fehervaron, mi az hogy nem jo a cim, meg ma akarnak kihozni? vagy mi a francot muvelnek ezek? miert van az hogy itt semmi nem megy normalisan?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
elsore nem sikerult, kiirta hogy valami nem sikerult, profi

masodszorra mar igen.
sajnos ez a yahoo mar nagyon lefele megy, par eve elkezdtek telecseszni reklamokkal, aztan legujabban egyoldalu poltikai hirdetesekkel.
mar csak bongeszobol hasznalhato klienssel nem es megszuntettek a legtobb szolgaltatast. keresoje eleg harmatos, legfajobb hogy jo ideje megszuntettek az atiranyitast is.
most azon huztam fel magam, hogy volt figyelom, kesve vettem eszre mivel nem klienses, jol le is maradtam rola. -
rednifegnar
senior tag
lehet email cimet valtoztatni ugy hogy az teljesen levaltsa a regit? mintha az sosem lett volna?
nagyon regi a regisztracion akkor meg yahoos emailal, azota eleg sok minden valtozott a yahoonal (nem elonyere) es atvaltanek masra.
a pp accomat detto jo volna attenni.angol ebayon reggeltem meg anno. bementem a szemelyes adatok, es ott van egy Contact details, ahol az emailcimem van. eleg lenne ezt lecserelni?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
most epp itasca nevu helyen jar, nem tudom mikor fog ez megjonni, masfel het alatt ennyit birt csak menni. most epp 3 nap alatt 8 merfoldet (2.5 ora gyalog...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HUN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest