Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
na megkuzdottem az elemekkel. de ez az orakig zenebona eleg idegolo. gondolom a teloszamlam is megdobta a vezetekes hivas koltsege.
a muki normalis volt, egybol ertette mit szeretnek, 2 percet ha vonalban voltunk, kerte a cimet es megadta a kodot. azonnal be is tudtam fizetni.allitolag sms-t kuldtek a koddal, a telszamomat is mondta szoval jo. de megse kaptam meg. eleve nem ertem miert nem emailt kuldenek (regebben mintha az lett volna) foleg ugy, hogy minden mast emailban kommunikalnak.
az mas kerdes mire kell mar ilyen rohadt sokat fizetni meg miert afazzak meg az osszes mpostas csomagom, pedig ott van minden adat az ioss is, nyilatkozatok, igazolas, stb. lehet ez is uj lehuzos koncepcio.
erdekes a fedex,dhl,dpd nem afaztat ujra. most mehetek ket csomival is sirni az ebayhoz, hogy adjak vissza
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Telefon az ügyfélszolgálat felé kód kérése
-
sputyi70
kezdő
válasz
rednifegnar
üzenetére
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ha nem tudják kivinni vagy elfelejti a kézbesítő kézbesíteni ezt a kamu szöveget írják, ha sikertelen lenne akkor értesítést kell hagyni és ezt a tényt beírni, de persze ehhez kellene egy kisérlet.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
dhl priman megjott es itt az ellenkezoje, ez meg az agyar posta:

termeszetesen nem kertem semmit, meg se probaltak kihozni vagy felhivni.
-
5leteseN
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
... kicsit "megtekerte".
-
5leteseN
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ilyen is volt, az Eladós Kapcsolatfelvétel-en küldtem neki levelet, mert Ő ilyenkor is tud ajánlatot tenni(csak ha már elhasználta, akkor nem). Ilyenkor annyi "kockázata" van, hogy mindenki látja az ajánlatát, de ezt az eladók eddig nálam mindig vállalták!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ebben az esetben valóban mindenki számára van egy fél-/egy-perces idő-ablak, de eddig szerencsém volt, mindig (3 eset) én nyertem!

Más ötletem nem-volt/nincs.
-
5leteseN
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Én nem találtam erre megoldást az elmúlt fél évben, ezért "csináltam": Ha lehetett ajánlatot küldeni a kütyükre, akkor az árcsökkentésem "véletlenül" a szállítási költség körül volt, a "felesleges"szállítási összegekkel kb. egyenlő volt a kért engedmény.
Az első két esetben még előtte le is leveleztem az eladóval, rendben is volt.
Utána kétszer is elfelejtettem le-levelezni(azt hittem, hogy ugyanaz az eladó, nem az volt), de utólag meglepődve: így is belementek, "leesett" nekik, hogy miről van szó.
Lehet, hogy van hivatalos eBay-es megoldás is, de jól eldugták.
-
smirdex
tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Most már én is megtanultam, hogy nem szabad a visszaküldést kérni. Nem értem az ebay hozzáállását. Ma is írtam nekik, válaszra sem méltatnak. Remélem a wise segít. A Paypal a rosszabb váltás miatt nem használtam...
-
smirdex
tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Azt, hogy a termék vissza szállításra került az eladóhoz. Ugyan erre a címre jönnek a csomagjaim, de aznap a futár nem találta, két csomagom és visszament a feladókhoz. A másik gond nélkül újra elküldte, csak ezzel van a baj. -
Spet
addikt
válasz
rednifegnar
üzenetére
Na az új ügyintéző a megadott információk alapján jogosnak találta a kérésemet (ÁFA fizetési bizonylag+számla, nyomkövetések megadása [nyomkövetési adatok kinyomtatása pdf formátumban], fényképek a csomag cimkéről [ahol szerencsére látszódott még az eredeti matrica is, igaz halvényan az eredeti nyomkövetési szám]). Szóval náalad is van remény, csak nem a leggyorsabbak.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Az USPS azonosítót megadva a nyomkövetőben a Next tracking.. nem adja a DHL azonosítót?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
igazabol a posta szamait ertem legkevesbe. persze szamszeruen ertem, de hogy mi alapjan...
vamos levelukben kuldemeny ertek: 13270 ft (+0 ft a szallitasi dij...)
imigyen az afa alap 13270 ft (ez kb $39), annak az afa-ja: 3580 ft (kb $10.5). lathatoan itt mar a szallitas afaja nincs benne.
igy aztan fizettem: $17.3 + $10.5 azaz $27.8 dolcsi afat, a $39 dolcsis cuccra (+$25.1 a fuvar)+~$3.5 vamkezelsi dij (1180 ft)
ez $95.4 osszesen (amibol a cucc $39)
nem halok bele ha nem kapom vissza valamelyik afat de azert nem korrekt, szoval valahogy megreklamalnam, de sok energiat ebbe nem akarok tenni.
a boritek meg megvan, 3 cimke van egymason, legfelul cn22 deutsche post, alatta dhl, es az alatt az usps, kulon kulon leszedni nem tudom mert akkor szetszakadnak, tenyernyi mind es telibe ragasztosok egymason.
igy nez ki az ebay szamla es ezt ki is fizettem:
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ennél azért tudod bizonyítani hogy másik azonosítót kapott, ha az eredetit beírod a Parcelsapp-on akkor ott együtt mutatja a régit is újat. Annyiban azért nem biztos hogy jó a Posta áfáztatása ha német azonosítót kapott, mert az EU-n belüli lenne és az IOSS téma az folyamatos, már áfáztatott terméknek lett EU-s postai azonosítója, nem szerepelhetne olyan a csomagnál hogy nem lett vámolva a németeknél.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
EU-n kívüli vásárlóknak írhatta.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
megvettem a cumot, gyorsan itt is volt, fedex kihozta, szerencsere nyoma nincs ennek a 21%-nak, nem tudom mire jo akkor ez az ijesztegetes a pirosbetus resszel
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Nem tudom honnan veszed ezt, ilyen nem létezik. EU-s céges eladó esetén amit fizetsz az bruttó ár (ha van áfa az benne van), de az nem mindig 27%, mert használhatja a saját országának áfáját ha ez ide irányuló forgalma a meghatározott értékhatár alatt van.
Nem utólag áfázzák, ilyen nem lehet a vonatkozó jogszabályok alapján az EU területén.
Nem utánvétellel rendeled, gondolom, mert akkor fizetnél a szállítónak. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Használt cikkekre nincs áfa vagy ha üzlet akkor létezik az alanyi adómentes kategória nem csak Mo-n hanem az EU-ban is. Nem import áfás a téma így ilyeneknél az eBay nem írogat áfát, annak rendezése az eladó dolga EU-n belül, te bruttót fizetsz aztán majd ha kell számlát adni azon részletezi az eladó.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Egy sztornó vásárlás az olyan hogy nem történt vásárlás, így nincs mit rajta értékelni.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
60 napig adható a megérkezés leigazolásától. Ha letilt az eladó nem tudsz értékelni.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
rednifegnar
üzenetére
Végül töröltem a vásárlást és jóváhagyta. A revolut már jelzi a közelgő refund-ot (várhatóan 7-én kapom meg).
-
hippodrom
csendes tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Köszi neked is meg mindenkinek a sok segítséget.
Valszeg regelek én is erre mailboxde-re ha nincs más lehetőség ebayről rendelni, vagy megpróbálom a kleinanzeigen-t. Úgy látom jobb árak vannak mint ebay-en, csak ügyelni kell a biztonságra mert tényleg egyre több a csaló senkiházi. Köszönöm mégegyszer
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
USA-ból így szoktak jönni, teljesen mindegy hogy ki a feladó.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Mi a gond? Ugyanúgy jött mint az előző. Akkor is írtam hogy ottani belföldi azonosítóval kézbesítik a vámolási,kiküldési logisztikai központba, így írják be mert azután az azonosító leáll és majd onnan egy másik "külföldi" nyomkövetési azonosítóval küldik ide a csomagot.
A Parcelsapp nem írja még az új azonosítót? -
-igu-
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Megerkezett a cucc abba az elosztoba, ahonnan tovabbitjak majd a tenger innenso oldalara
uj nyomkovetesi szamot is kap most -
mexel
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Persze hogy olvastam. Nemadott pénz vissza lehetőséget. Ez a gond. Csak visszaküldés.
Az igazából nemérdekel minkor lesz meg a visszaküldés, csak legyen meg. Csak ilyenkor bennem van hogy kibújik alóla, olyat hazudik hogy neki ítéljenek vagy az ebay-rt nem érdekli semmi érv és vagy dönt hogy visszaküldés vagy semmi. Azt meg nem akarom sok ok miatt
-
-igu-
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
En ott is PayPal-lal vagyok csak hajlando fizetni (nem PP friend), igy van vasarlovedelem
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
saga folytatodott, nyitottam ugye case-t, de mar ott refundot kertem nem ujrakuldest.
azt irjak 3 mnap utan lehet tovabbvinni az ebay fele (ha nem sikerul megegyezni).
namost ez a 3 nap eleg erdekesn szamitodik mert dec 5-en nyitottam es csak ma dec 11-en engedte tovabbvinni. ez azt jelenti, hogy 3 egesz munkanap, es a toredeknapokat nem szamolja, igy mar az elso nap se szamit bele meg az utolso sem. plusz kozben volt egy hetvege is, igy majdnem 7 nap lett belole.
termeszetesen ember nem nagyon valaszolt az is olyan nesze semmi de minden valasz elott eltelet 1-2-3 nap. o el akarja kuldeni de megse kuldi. o kifizette masodszor a postazast, de most azt is elbukja mert megse kuldi, bar akkor nem tudom miert mondta hogy kuldi. minden ilyen mondta utan 1 nap varakozas mire irt valami ujat. a megoldasi javaslataimra nem valaszolt semmit.
ma megnyilt az ask us for help lehetoseg, ahogy osszefoglaloban irva vagyon jott egy email es megjelent egy uj gomb a requesten.
ott beallitottam hogy refundot nem kaptam, es szep hosszan pontrol pontra leirtam bikfa nyelven mi tortent es mi nem.
viszonylag hamar 2-3 ora alatt jott a valasz (elvileg ugye itt is max 48 ora van ra).
az elado tovabbra se tudja igazolni, hogy a kezbesites megtortent (mondjuk nekem ez kicsit santa mert nem igazan ez volt a problema) igy megiteltek a refundot es elinditottak a pp visszateritest, ezekrol is kaptam ertesitest, a jovairas meg folyamatban.
irtam az eladonak ujra, tovabbra sincs valasz.
ami viszont feltunt, hogy eddig kb 380 elado termeke volt, most mar csak 110 db. nem tudom miert, beszunteti vagy csak karacsony miatt kifuttatja, vagy szamomra lettek lathatatlanok, ezt nem tudom.
ez neki most eleg nagy presztizsveszteseg mert ez toronymagasan a legpremiumabb cucca volt arban is meg mindenben es en ezt most be fogom minuszolni. ezt o is megirta, hogy megerti ha ez lesz es neki az elegge odaver (csak akkor nem ertem miert viselkedik igy?).
masok is panaszkodtak mar hogy nehez vele de azert megkapta a semlegest meg a pozitivat de a rizsaban ott volt, hogy hat ize, lassu korulmenyes. ezt en kalkulaltam is mikor megvettem.
de most ezt nem kivanom lenyelni foleg ezt az allando hazudozasat meg akkor is ha nem o a ludas abban hogy a dpd nem szallitotta ki (bar errol se vagyok meggyozodve hogy nem e o volt a bena valahol, mivel kezzel irta a csomagot).
tanulsagnak arra jo hogy amint lejar a varhato hatarido, inditani kell a caset mert csak huzodik mint a retesteszta. ugyis o lesz lepeskenyszerben ot fogja szoritani a dolog nem engem. hulye voltam, hogy 1 napot is vartam vele.
na mindegy kiirtam magambol mert ez 2 nap hijjan 1 honapig tarto cirkusz elegge idegallapotba hozott
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
ujra itt vagyok

szoval emberem felfogta, hogy elinditottam a case-t.
irt az ebaynak de persze nem valaszoltak neki 3 napja.
azt irta meg csutortokon hogy ha nem valaszolnak akkor feladja ujra. csak nem tudja beirni a track szamot.gyanitom az az oka, hogy most is szallitas alatti statuszban van hiba kapta vissza:

most irt hogy el akarja kuldeni de nem fogja tudni beirni a track szamot mert case van rajta es ha lezarom akkor be tudja majd irni.
namarmost en nem akarom lezarni, mert ha jol tudom akkor nem tudom megnyitni ujra ha megse kuldi el. jol tudom?
nem szeretnem elpasszolni a lehetosegem.
nyilvan neki se lenne buli ha elkuldi es en nem veszem le a case-t.
nem tudom ezt, hogy lehet feloldani.
sztem ha lezarom a case-t attol meg ugyanugy nem fogja tudni atirni a track szamot ahogy egesz mult heten se tudta. pedig mondtam, irja meg uzenetben es kesz. -
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
miutan emberem szombaton visszakapta a cuccot azt gondoltam hetfon talan elso dolga lesz feladni. de nem.
irtam neki. semmi valasz.
ma irtam neki ujra.
hat o azt talalta ki hogy nem tudja ujra megadni az uj nyomkovetesi szamot, ezert inkabb cancelezi az ordert es vgeyem meg ujra. szoval kezdjuk elolrol.
de legalabb ezt tette volna, de ezt se csinalja. viszont kerdest se tett fel hogy ez igy jo e vagy valami.
akkor ul a baberokon. most mar nagyon tele a tokom hogy lassan 1 honap alatt franciabol egy tetves csomagot nem bir elkuldeni.
en biztos nem fogom kerni a torlest arra hiaba var. en maximum inditani fogok egy caset hogy nem erkezett meg.
kinabol hamarabb itt van a xirxar ingyenpostaval mint k.. dragan franciabol egy csomag? hat ez vicc.ma meg szepen turelmesen irtam neki hogy ha netan feladna akkor nem kene ezt a canceles dolgot vegigcsinalni, (persze akkor ujraindul minden hatarido). hanem adja fol es irja meg a szamot (erdekes az elozo alkalommal rohadtul nem volt fontos hogy megadta e a szamot vagy nem, akkor tojt ra, most meg jirtelen az az indok).
es be fogom fenyegetni hogy ebbol case meg negativ lesz.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Az a technikai probléma hogy a kézzel írt szállítólevelet valakinek be kell írni az elektronikus szállítólevelek közé és az már eltévesztheti, kihagyhat dolgokat, itthon a DPD meg az elektronikus adatokkal dolgozik, nem igazán nézik a csomagcímkét. Úgy gondolom hogy a Colissimo kint hibázott.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Én is első ilyen DPD szállító csomaggal így jártam és azóta ha csomagom érkezik külföldről és ők hozzák, akkor jelzem nekik a követési számot, hogy el ne b*ssz*k megint...aztán vagy-vagy de ha megint így járok akkor lépéseket fogok tenni, mert nem azért rendelek valamit mert várni akarok közel 30 napot és aztán refunddal vissza kapni a pénzt amit fizettem érte...!
Nekem is minden adat rendben volt, mégis elk*rták...
Azóta inkább oda figyelek és ha választható, fizetek a szállításér+ és kerülöm így a DPD-t (hátha bejön..) -
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
elkuldte a cimzest a mukso, amivel feladta, semmi hiba nincs benne, jol van cimezve, irsz , varos, orszag mind ahol kell.
ha igaz amit a dpd allit, akkor is max akkor tortenhetett a hiba amikor a dpd atvette a colissimotol. de a csomagon akkor is rajta volt minden precizen, ha mas nem hat ranez valaki. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Írj neki, mostanában nekem is jött úgy hogy amikor beírtam az értékelést mert megjött azután adta meg azt hogy feladta.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Mármint hogy érted hogy nem állította a shippinget? Nem írt be nyomkövetési széámot, vagy fel sem adta?
A várható szállítási időt írják a termék lapon ami azt jelenti ha amikor azon a napon vásárolod meg és fel is adják aznap, ami ugye nem szokott azonnal teljesülni.
Delivery time is estimated using our proprietary method which is based on the buyer's proximity to the item location, the shipping service selected, the seller's shipping history, and other factors. Delivery times may vary, especially during peak periods.
Csak becslés, nem fix vállalás.Ezen felül még amit figyelembe kell venni hogy mennyi napot írt feladásra a Handling time, ezt nem mindig adják meg.

Számold ki hogy mennyi napot jósolnak most és add hozzá a vásárlás napjához akkor lesz egy becslésed.
Egyébként 5 munkanapon belül illik feladni, ha nincs is megadva a feladási idő. -
RWD
tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Sziasztok!
Megjött a válasz:
"
Tisztelt XY!
Köszönjük megkeresését.
A többsoros bejegyzés díja az alábbit takarja:
Többsoros bejegyzés
Több árut tartalmazó szállítmányok importálása.
Többsoros bejegyzés:
Díjak merülnek fel, amikor 5-nél több tételsor van rögzítve vámkezelés esetén, például különböző áruk vagy különböző gyártási országok esetén.
Soronként
1,985.00 HUF
A csatolt dokumentumon láthatja, összesen hány tételsorból állt jelen küldemény vámkezelése.
További kérdés esetén állunk rendelkezésére.
Üdvözlettel / Best Regards"Elsőre oké, legalább kaptam választ. Világos hogy egy rakat apró alkatrész jött, sok kicsi doboz, de nekem ez továbbra is új dolog.
Mit gondoltok? -
RWD
tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Igen, ugyanezt gondolom. Telefonon nem értem el kompetens személyt, az e-mailre válaszra még várok. Nem lepődnék meg, ha többször kéne írnom nekik.

-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ha kártyával fizetsz az csak egy bejegyzés a PP számlatörténetben, nem kerül az kártya pénz a PP egyenlegre felhasználható módon, az direkt megy a bankba oda és vissza is, úgy 2 mp amíg "időzik" a PP-n a visszatérítés.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
A bankok külföldről jövő utalást nem azonnal könyvelnek, az azonnali utalás csak forint számlák közt országon belül működik. Nem a küldőn múlik az idő.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Az OTP ugyanazon árfolyammal számolja vissza is, itt inkább a közben eltelt árfolyam mozgás számít. Elszámolás napi első deviza eladási. Ha romlik a forint akkor többet kapsz vissza.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
1. Honnan van a bankkártyád? Mert attól függ hogy miként számolják el. Alapból ha azonos az árfolyam akkor lehet +/- eltérés a fizetéskor elszámolthoz viszonyítva a napi árfolyam mozgás miatt.
2. Ha kártyával fizettél akkor a refund összeg nem parkol semmit, mert a PP rögtön továbbítja arra a bankszámlára amihez tartozik a kártya. Ha egyenlegről fizettél akkor az viszont ott lesz elérhető. A banki könyvelés meg függ a banktól is.
-
joci86
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Annyit tudok, hogy az itthon kapható akksik már mind vastagabbak a gyárinál, az nem megy bele. De nem is az aljával van gond, arra nem számít, hogy mennyivel nagyobb a kiterjedése, a laptopba becsúszó rész kialakítása nem jó, van néhány mm, ami miatt nem lehet betolni telejesen.
Sajnos a gyárival egyező kinézetűt nem találok, max használtban, de olyat nem szeretnék.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
megneztem mindent a mobilappban, a fizetesek reszen sincs semmi, at kellett allitanom a regiot is angliara (angol a regisztraciom) hogy beengedjen de semmi.
fogok nemsokara venni egy kartya adaptert, kiprobalom ujra.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Mindig PayPal-on rögzített kártyákkal fizetek és minden alkalommal be kell lépnem a PayPal-ra, már megszűnt az összeköttetési dolog 2,5 éve.
Az eBay-en nincs fizetési eszköz megadva, nincs az eBay-en semmi eltárolva A PayPal-on sincs és fizetéskor sincs jelölve hogy jegyezze meg.
Nincs PP gyors fizetésnél eBay (pontosabban semmit nem engedélyeztem)
Security fül
az eBay meg így néz ki
eBay Account settings, Payments ( bankszámla csak pénzfogadáshoz és jutalék levonásra van)

Így amikor fizetek PP-vel az van amit fentebb írtam.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Akkor nem kell a kód, az a fizetéshez lenne. 5 - 6 perc szokott lenni általában, de ha nem fizeted ki online akkor 1100 Ft-ot fognak kérni.
Az MPL követője az megy nálad? -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Hívd fel őket, de már működik. Ha az irányítószámot megadod lejjebb akkor az okmányok rendelkezésre állnak?
Magyar Posta
Vámkezelési kérdésekkel kapcsolatos hívás: Magyar Posta ügyfélszolgálat hétfőtől péntekig 08:00-16:00 között a 06-1-421-7235 telefonszámon 3-as vagy 4-es gomb. -
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
hulyet kapok ettol a postatol tovabbra se tortenik semmi ezen a posta vamos oldalon. kicsi homokra es semmi.
mit kene latnom vagy mi lehet a hiba?
track szerint naluk van:
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Vasárnap karbantartás, de ha ez bejön akkor nem kamu és ha azt látod a nyomkövetésben is hogy online fizethető, van rá 48 órád majd holnap kifizeted.

-
Rick4
félisten
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ennyi, csalók vagyunk..
Amúgy te hogy és mint küldted volna a pénzt?
-
t72killer
titán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Eegen, itt nem kerek a történet, cserébe neki meg a saját igazolványát kellett volna bemutatni. Akkor meg pláne, ha kiskapus, védelem nélküli fizetési módot kér.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ha nem vagy elérhető x ideig akkor azt jelzed az eBay felületen, ez is beállítható és minimum 15 napig őrzik a postán a csomagot, ha meg több hónapig nyaralsz akkor megszervezed hogy a könyvelt küldeményeket ki vegye át.
Határidők vannak előírva, ha nem jelzed hogy nem vagy elérhető akkor az alap idők vannak és a vevőnek 5 munkanap áll rendelkezésre hogy feladja.
Ha hibásan érkezik vissza akkor nem vagy kötelezve a teljes összeg visszaadására.
Kár ezen agyalni, hiszen vásárlóként te is igénybe vennéd ezeket. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
A szerződési feltételek szerint kötelességed a címadatok aktualizálása, regisztrációs cím, a feladási és a visszaküldési cím -ha el is szoktál néha adni valamit-, a számlázási cím, a szállítási címet is érdemes frissen tartani.
Az eBay adja fel a vevőnek amikor visszaküldésről van szó. Nem az eredeti csomagolást kell nézegetni.
-
Rick4
félisten
válasz
rednifegnar
üzenetére
Angliából ide minek kellett gsp?
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Link lett belőle már nem fül, így logikusabb
Weitere Details
See details

-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Akkor hamarosan látod a többit is.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Kapsz értesítést a beérkező csomagról. Belépsz és ezt látod:

Van ez rész: Total (postage + fees)13,29 EUR és a szállító cég és a díja, a GLS érdemes választani. Az okát látod a képen:

Az itt szereplő összeget feltöltöd az egyenlegre, jobb felső sarok (Recharge credit) a PayPal javasolt, nem a banki utalás, mert az hosszabb idő és addig nem tudsz tovább lépni amíg nem könyvelik le a pénzt, míg PayPal azonnali teljesítésű.
Majd ezután Send, levonja az egyenlegről és majd elküldik, kapsz értesítőt a feladásról és a GLS is értesít. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
A telefonszám az enyém, nem a cégé, nincs használva, mert mindent kivisznek és átvesznek a telephelyükön, akár DHL akár Hermes kézbesít.
Néha az eladó félreérti a Mailboxde nevet, azt hiszi hogy postafiók, de ilyenkor megírom hogy ez csak cégnév, rendes cím van és biztosított a személyes átvétel az én megbízásomból. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Már írtam itt is, azt is hogy miként kell megadni.
De akkor lásd nálam miként adtam meg az eBay-en, nagyon sok csomagot kapam erre a címre és csak 3 volt ahol véletlenül az azonosítom lemaradt, de megírtam hogy ki és honnan mit küldött és be tudták azonosítani.
-
Rick4
félisten
válasz
rednifegnar
üzenetére
Amerikaiak még rosszabbak, a saját szomszádját lehúzza, feljelenti, átveri... Ott a kicsit sérült autókkal is ezt csinálják, úgy van felszigszalagozva az eleje, és ráítja, hogy mechanical damage, azaz váltó vagy motor hiba, majd megveszed, és nyilván 3x annyi lesz a javítás, mint előtte kalkulálható volt...
-
Rick4
félisten
válasz
rednifegnar
üzenetére
Minek felnyomni? Nem egyszerűbb a megoldáson gondolkodni? Te se szívesen postáznál Albániába, Moldáviába, Romániába, ugyanis amíg nincs kikézbesítve a cucc, addig te, mint feladó tartozol felelősséggel iránta, azaz ha ő neked elküldi a pakkot, és útközben elveszik, ellopják, (a németek is tudták, hogy egy időben a budaörsi postakicserélőben nagyon loptak), akkor miért is akarná fizetni a szállítást a semmibe?
Neki kockázat, és érthető, hogy nem akar kockáztatni.
Amúgy erre való a mailboxde szolgáltatás, sok éve megvannak, és igaz én még nem vettem igánybe, de regem van, tudolajdonképp egy címet bérelsz, ha odaérkezik valami, továbbküldik neked, illetve tudnak többféle módon, olcsób küldeni mindent. Illetve én ilyen esetekben még a csomagnet.hu-t ajánlom, ahol azt is meg tudod oldani, hogy úgy rendeled meg a csomagszállítást, ránéztem, elég borsos 13 ezer, de léteznek, és lehet néha ennyi belefér, a lényege az, hogy ilyenkor te vásárolod meg a szállítást, az eladó címén veszik fel, a te címeden leteszik, és te fizetted, az eladónak így nincs felelőssége a dolgon. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Nem lehet tenned semmit ha nem hajlandó egy adott országba szállíttatni, nagyon sok oka lehet.
A 20 éves hivatkozással kár jönni, amikor ebből több mint 10 éve több ember elveivel nem egyező irányítás van itt és ezek rávetülnek az Magyarországon élőre. Nem topik téma a pontos oka ezeknek, de személyes információim is vannak, köztük német eladóké és kinti ismerősöké is. A jelenlegi helyzetet meg nem is ecsetelném.
Írtuk már a megoldást regisztrál ide Mailboxde.com, lesz német címed és onnan ide tudod küldetni. Nem lesz drágább, mert pl a német posta könyvelt küldeményként csak csomagot hajlandó Magyarországra küldeni, ami drágább mint egy levélküldemény, a GLS ide árai elfogadhatóak, de ezt írják is az oldalukon. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
A kézbesítés, kézhezvételétől számított 14 nap.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
PayPal-on is lehet, de az ugye ott az azonosítód így ha valahol eltároltad ott is le kell cserélni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
elsore nem sikerult, kiirta hogy valami nem sikerult, profi

masodszorra mar igen.
sajnos ez a yahoo mar nagyon lefele megy, par eve elkezdtek telecseszni reklamokkal, aztan legujabban egyoldalu poltikai hirdetesekkel.
mar csak bongeszobol hasznalhato klienssel nem es megszuntettek a legtobb szolgaltatast. keresoje eleg harmatos, legfajobb hogy jo ideje megszuntettek az atiranyitast is.
most azon huztam fel magam, hogy volt figyelom, kesve vettem eszre mivel nem klienses, jol le is maradtam rola. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Igen, ott kell, mert az azonosítás az Username-el történik, így bármikor tudsz e-mail címet cserélni.
-
spleenszuru
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Enyém már le is lett vámkezelve.
Viszont, mint az off láncom lezárva, érdekességképpen:
85 USD értékben vásároltam (55 termék+30 szállítás), magánszemélytől (gondolom számla nincs csatolva), és a vámértesítés szerint mindössze egy 1780 Ft-os összeget kellett kifizetnem, amiből 481 Ft maga az áfa. Sőt, online fizetés miatt, kb. 1100 Ft-ot fizettem összesen.Ez érthetetlen számomra, mert már kiszámoltam előre a 85 USD 27%-át, ami nem ennyi.
Nem mintha nem örülnék neki, de nem értem, ez hogy történt.
Vagy ha nincs számla, akkor a magyarok csak random számolnak egy random vámértéket? -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Semmi új dolog, a publikus kereső és a hozzákapcsolt értesítő modul nem igazán sikerült jól, megint elrontották. Az MPL futáros kézbesítés az mindig problémás volt a keresőjükben.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Akár az is lehet...
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Az eBay-en nálam így van a böngészőben, nincs a bankkártya hozzárendelve, a számlaszám csak a kifizetések fogadására van.A mobil app-ban sincs fizetési mód.
A PayPal account össze és szétkapcsolás nem működik a PayPal menüjükben, azt már rég kivették

-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Egyformán kell működnie, ha szét van kapcsolva akkor fizetéskor rendeli össze az eBay. Nálam mindig megy PP bejelentkezés akár app akár böngésző. Nem minden opció van benne a PayPal mobil appban, deez igen Belépés és biztonság menü 2 opció
-
-igu-
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
El tudod utasítani az ajánlatot, akkor eltűnik.
Review offer -> decline. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
A postakész esetén van csomagolási gond, mert az csak egy sima vékony boríték és abba nem tudod szerintem úgy belerakni hogy védve legyen a szállítási sérülések ellen, ezért a 3240 Ft-os postadíj nem valószínű hogy menni fog. Tényleg csak levél lehetne benne.
Normál levélként nem ez a méret külföldre "324x229x24 mm" ez csak belföldi, kifelé más a szabály 2000 g és 90 cm befoglaló méret a maximum, úgy hogy a legnagyobb oldal csak 60 cm lehet, ami mehet, így dobozban is küldhető. Ez lenne a 4965 Ft-os. 51-500 g-ig.
A gond az hogy a 100 és a 250 grammos határt megszüntették 50 g felett már 500-ig számolnak és ezért olyan drága.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Van a Díj kalkulátoruk.
Az hogy legyen nyoma a kézbesítésnek elsőbbségi +ajánlott a minimum.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Valamit elnéztél "csak" Bruttó 4 965 Ft és sajnos ennél nincs olcsóbb.
Ha hibás akkor az eBay szerint az eladónak kell fizetni a visszaküldést, csak van egy kis gond ha az eladó nem vállalt ilyet a hirdetésében, akkor egyszerűen lehetetlen behajtani rajta.. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Azért van rá szükség mert a Vám törvény előírja. Pont ezek vacakotak ezzel 3 hete az egyik ismerősömmel, nálad meg nem kérték. Ezen felül a postások is kérik mert a vámosok nem vámolják le azokat a 150 € felettieket aminél nincs az ügyfélnek vámazonosítója. Azzal nem lesz semmi problémád ha rendelkezel vele, mert tényleg szükséges.
-
somnia
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Tőlem egyelőre csak a futárcégek kérték.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Benne van az Összefoglalóban ennél a résznél középtájon, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat. Vámeljárás alá került küldemény vagy reklamáció esetén a teendők szöveg után.
Múlt év novembertől megváltozott a vámosok feldolgozó rendszere és az eddig is szükséges lett volna vámazonosító most már kötelezően megadandó adat magánszemélyek esetén is. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ha kell nekik valami akkor értesítenek.
Remélem meg van már a VPID azonosítód, mert azt valószínűleg kérni fogják, mert szükséges már a vámoláshoz. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Nekem nem tűnik fel, mert már régóta így van, azért is szoktam néha említeni hogy mennyiért vehető meg.
-
embe
nagyúr
válasz
rednifegnar
üzenetére
Nem 10. Ezzel kezdte a DHL-es is. Az a német DHL száma. Már csekkoltam, azon az van, hogy Bp-Essen.
Innen kellene a logisztikai központba eljuttatni. És onnan menne tovább - de itt látható az amit küldött az eladó. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Akkor teljesen mindegy, ez nem oszt-szoroz semmit, ezt én is barátként küldeném.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Nálad nem lesz díja egyik esetben sem, de csak kereskedelmi tranzakciónál lesz vásárlói védelmed, neki meg jutaléka. Bár azt lehet hogy az eladási árba már bekalkulálta.
10 €-t sem szabad vásárlás esetén barát, családtag opcióval küldened, mert ha nem kapsz semmit akkor nem tudsz sehol reklamálni. Hiszen megbíztál az barátodban, ismerősödben, nincs rá védelem. -
embe
nagyúr
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ilyen összegnél én azért ragaszkodnék a PP-hoz.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Írd meg privátban melyik számlacsomagod van és megpróbáljuk kiokoskodni, de lehet hogy többe kerül mint a PayPal díja ami úgy 2,7% amit rád hárít az eladó. Wise vagy Revolut nincs az átutaláshoz?
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Nem véletlenül nem találod, de a számlakondícióknál van, ehhez tudni kellene hogy neked melyik számla, van de alább az általános hirdetmény a legtöbb számlájukhoz és abban a táblázat fejlécben láthatod a számládat
Lakossági fizetési számlák (bankszámlák) kamatai és díjai 2024.01.29. -Ha szerncséd van akinek utalni kell annak mehet SEPA átutalás, mert a bankja benen van ebben a rendszerben, viszont előfordulhat devizaváltási díj +ba a most épp 393,4 Ft / 1 € árfolyam mellett.
A %-ot számolják de az nem lehet kevesebb a minimum díja és ők maximálják is ha az adott százalékkal több lenne akkor csak a maximum díjat számolják fel. -
Remekelek28
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Kivülre értettem. Semmire nem reagált a rendszer.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ups messze a legszarabb. Még a postát is kenterbe veri.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Akkor GLS-t ajánlom ha hajlandó azzal küldeni az eladó az ár, gyorsaság és a teljesítés teljesen jó.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Németországból általában Europa+ csomagként az MPL kézbesít az ígért 5 napon belül, már ezzel is gondod van? Többünknek nem. Az 1 napos bármilyen szállítás nagyon drága. Az EMS is is az is postai küldemény fajta, nem futáros.
De az eladón múlik hogy mivel hajlandó elküldeni. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Teljesen mindegy a magyarázat, amit ki kell fizetned azt fizeted, nincs utólag semmi más költség, nálunk is hasonló van előírva az ilyen esetekre, szükséges a vásárlókat tájékoztatni. A németek azt is beírják hogy magánszemélyes az eladás az ottani PTK-ra hivatkozva mert nem kell nekik szavatosságot, garanciát biztosítani, nálunk meg a hülyék dolgoznak az apparátusba és elvárnák hogy használt dologra is adjak garanciát, szavatosságot.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Írtam már hogy EU-s eladók esetén ahol van áfa (használt dolgok esetén nem mindig van) ott az be van építve az eladási árba, bruttó árat látsz kiírva, majd a számlán részletezi. Az áfának sem kell mindig 27%-nak lenni, hiába vagy magyar vevő.
-
-igu-
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
ez esetben elnézést kérek a félrevezető kommentem okán
(nekem mindig az a végösszeg, amit az ebay-nek fizetek, bár tény, hogy a magyar posta nem teszi rá a kezét semmilyen módon) -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Estefelé rá tudok nézni, de arra emlékszem hogy nem zárhatja le.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Engedd el ezt a dolgot. Egyébként van minimum ár, az kezdetektől változatlan opció.
-
SUPREME7
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Azt írtad, nem tudta eladni a cuccot, aztán nen tudta a nemzetközi szállítást beállítani. Ha valamit nem tudott eladni, nem csökken a limitje, tehát ugyanúgy fel tudta volna tenni módosított szállítással.
-
SUPREME7
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
A havi eladási limitnek semmi köze ahhoz, hogy ő mit állít be, hogy hova hajlandó postázni. A postaköltség beleszámít a limitbe, de ő dönti el, hogy UK only, vagy EU, vagy esetleg Worldwide, sőt konkrét országokra le tud szűrni, egyeseket kizárni.
Engem is éppen ezzel az eladási limittel sz*pat az ebay, de mondom, ennek semmi köze ahhoz, hogy ő hova hajlandó postázni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
emberem azt irta, hogy nem tudta sehogy sem atallitani a postazast uk-n kivulre.
idokozben lejart a cucc licit nelkul.
megprobalta ujra feltenni nemzetkozi szallitassal, de nem ment. beszelt az ugyfelszolgalattal azt mondtak korlatozva van az elmult 3 havi alacsony eladoi aktivitasa miatt, jan 27-ig, es meg is irta hogy mekkora osszegig van joga feltenni cuccot (nyilvan ez tobb es ezert nem megy).
azt mondja kerdezzem meg az ebayt miert nem tudom megvenni (sztem ez felesleges kor).
amit ir, hogy meg azt tudja megprobalni, hogy leveszi a tobbi aktiv cuccat es azzal talan megno (megno?) az eladoi keret osszege es ugy fel tudja tenni ujra.
ehhez nem ertek sosem adtam el, de ha leveszi a cuccait akkor az buko neki a dijakban gondolom. no meg kerdes hogy utana fel tudja e tenni vagy tovabbra is korlatozva lesz. passz. -
-igu-
veterán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Szerintem engedd el, ennyire macerás eladóval ne akarj boltolni
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
Milyen értékű a dolog? Mert mi van ha egy angol címre küldi el és te onnan ide küldeted?
-
rednifegnar
senior tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
vicces ez az angol muki akivel hadakozom, tovabbra sem allitotta be hogy postaz eu-ba (igy se licitalni, se offert nem tudok adni ra).
jott azzal hogy a brexit miatt magasak az import adok. mondtam mindegy ez van, allitsa be ezt a tetves szallitast ez az en dolgom lesz. de nem csinalja. most azt mondja hogy az afa miatt jobb ha kimegyek szemelyesen, vagy kifizetem a repjegyet es akkor o elhozza ide a cuccot, januarban amugy is alacsonyabbak a repjegy arak...
mas kerdes hogy ezt nem ertem mikent kepzeli marmint technikailag mert e miatt biztos nem zaratom ki magam az ebayrol, nem fogom megkerulni es sumakolni. biztos nem vagyok eleg elelmes, de hat ez van, hulye vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- One mobilszolgáltatások
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- További aktív témák...
- Synology DS220+ kitűnő állapotban, + 4GB RAM, minden tartozékkal, dobozzal eladó!
- Focal Hadenys 1 hónapos
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független gyári 91% akku megkímélt
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azt, hogy a termék vissza szállításra került az eladóhoz. Ugyan erre a címre jönnek a csomagjaim, de aznap a futár nem találta, két csomagom és visszament a feladókhoz. A másik gond nélkül újra elküldte, csak ezzel van a baj.

V/