Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
válasz fardem #45701 üzenetére
2 volt, csak az egyiket már elfogadtam, a másikat meg nem engedi, de ezt írtam is, hogy arra már nyomtam egy ok-ot. Amúgy írja is, hogy 2 case-ből, az egyik már megvan.
Az egyikhez ezt írja a Purchase history-ban:
Cancel transaction case is closed. See case details
A másikhoz pedig ezt:
Your action is required on cancel transaction case. Take action
De hiába megyek rá, az a kép fogad, amit betettem az előző hsz-be.Huawei P30 // Suzuki DL650XT '15 <-- Kawasaki Z750 '07 <-- Aprilia RS 125 '99
-
Degeczi
nagyúr
válasz nincskedvem #45703 üzenetére
Akkor megvetted, már csak ki kell fizetned.
-
Degeczi
nagyúr
válasz nincskedvem #45705 üzenetére
Esély van - de semmi nem kötelezi rá az eladót, h elfogadja a kérésed.
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
Most először történt meg velem, hogy egy rendelt csomagot nem kaptam kézhez. Június 19-én rendeltem $22 értékben Kínából és ma járt le a várható szállítás intervalluma. Most volt reggel a postás és semmi csomagot nem hozott.
Mi a teendő ilyenkor? Mit kell csinálnom.Milyen esélyeim vannak, hogy a pénzem vagy netán a csomagot viszont lássam?
Valószínű még egy csomagom ($27) nem fog megérkezni, mert annak hétfőn kéne itt lennie. Majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
k.kristof
őstag
válasz Gergosz2 #45707 üzenetére
Nyiss case-t, amiben leírod, hogy nem kaptad meg a csomagot. Az eladó valószínűleg kérni fogja, hogy várjatok még pár napot, vagy egy hetet, ebbe nyugodtan belemehetsz, mert a várható utolsó szállítási időponttól számítva még 30 napig véd az eBay. Ha egy hét után sem ér oda, akkor kérd a refundot. Az esély elég nagy, az eBay Buyer Protection pont ezért van
[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
válasz Degeczi #45709 üzenetére
Egy case-t nyitok azért, hogy lássa az eladó mi a helyzet.
(#45710) Siriusb
Másfél hónaphoz erősen közeledünk, mivel a rendeléstől számítva ez a 37.nap. Nem akarok még hónapokat várni, mert már kéne a csomag, ha nem jön meg akkor kénytelen leszek itthon egy kis felárral megvenni.
-
tknof1871
őstag
válasz thomasa #45690 üzenetére
Nem reagál a leveleimre.
Egy másik rendelésem közben megérkezett. Sima levél formájában. Nincs tértivevény, csak bedobták a postaládába. Most mit kell csinálni? A cucc jó, kipróbáltam. Gondolom pozitív feedback-et kell adni. Hogyan csináljam?
Elnézést, de totál izgatott vagyok. Olyan érzésem van, mintha a 21. században lennék.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
cserix
tag
Sziasztok!
Rendeltem egy órát ebay-en. Úgy hirdette az eladó, hogy új, papírokkal 2 év világ garanciával. Óra megérkezett, de nem járt. Elvittem a hivatalos szervizbe , ahol addig bele sem nyúlnak, míg a garanciát le nem ellenőrzik a gyárnál. Ez megtörtént. Az óra nem garanciás. A jövő héten erről papírom is lesz egyenesen a gyártól.
Nyitottam "ügyet" , ahol a fentieket leírtam. Eladó szinte azonnal válaszolt is, hogy küldjem vissza azt küldi a pénzt. Igen ám, viszont a visszaküldés közel 6000 Ft ba fájna nekem. Azt szeretném elérni, hogy a visszaküldés árát is térítse meg nekem, hiszen nem arról van szó, hogy nem tetszik a színe, vagy ilyesmi. Odáig rendben van, hogy leírom mit akarok. Mondjuk el is fogadja, és még le is írja, hogy ok.
Viszont mit tudok csinálni, ha a visszautalásnál ezt nem teszi meg, hanem csak az eredetileg kifizetett lóvét utalja vissza? Még nem volt ilyen esetem, ezért kérem a segítségeteket. Előre is köszönöm.HP ProBook 650 G1, BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
thomasa
senior tag
válasz tknof1871 #45713 üzenetére
Rosszabb esetben ha rád küldene egy unpaid item caset, így kell eljárni:
http://ocsnext.ebay.com/ocs/scEgyébként majd jelentkezik, ha látja, hogy nincs kifizetve.
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz Silent77 #45716 üzenetére
Mivel nem meggondolta magát, hanem az eladó becsapta, ezért a visszaküldés díját is ki kell verni az eladóból.
Szerk.:
Nekem már volt olyan esetem, hogy új helyett használtat kaptam, megbeszéltem vele, s amikor az eladó kézhez kapta a csomagot, jött a refund a visszaküldés költségével egyetemben.
Amennyiben az eladó vállalja, hogy teríti a visszaküldés költségét, s ez a case keretében történt levélváltásban le van írva, probléma esetén az ebay-hez tudsz fordulni (legalábbis mindaddig, amíg a case nyitva van).[ Szerkesztve ]
-
cserix
tag
válasz Silent77 #45716 üzenetére
Miért?
Ha ez valóban így van, akkor mi tartja az eladókat vissza attól , hogy rendre átverjék a vevőket?
Ha pl. kisebb összegű termékről van szó nem is éri meg visszaküldeni.
Kaptam egy nem működő órát érvénytelen garancia levéllel.
Azt hittem van ebay/paypal kombónál vevővédelem , vagy mi.
Ha megcsináltatom, akkor is ezreket fizetek ki +ban, ha visszaküldöm akkor is.
Akkor ki járt rosszul? A vevő.(#45718) csaba17: Ez az amikor "követeléssé" alakítom az ügyet?
(#45717) Siriusb: ha jól olvastam az összefoglalót, akkor ahogy visszajön a lóvé automatikusan záródik case. Előre el lehet kérni a visszaküldés díját? Lehet ilyet csinálni?
[ Szerkesztve ]
HP ProBook 650 G1, BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
cserix
tag
válasz csaba17 #45720 üzenetére
Rendben, rákérdezek a származására.
Egyébként úgy csinál mintha nem tudná, hogy érvénytelen a garancia.
"why is guarantee not valid?"
Itt a termék amit vettem. A garancia jegyen lévő cég (BURHART JUWELIER). Ilyen nincs (legalábbis a Google nem hozott fel ilyet). De van BURKHART JUWELIER csak egy betű a különbség. Ráadásul a gyár is azt jelezte, hogy hasonló nevű forgalmazójuk az van.
Ezen felbuzdulva megnéztem a térképen emberkével a címet. Van ott vmi. üzlet, de egyáltalán nem ékszerboltnak tűnik. Innentől gondolom, hogy ez átb. volt/lehetett.HP ProBook 650 G1, BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
cserix
tag
válasz Siriusb #45722 üzenetére
Azt hiszem megvárom még megjelenik az a gomb. Addigra a gyártól is megérkezik a papír.
Ezek birtokában kérem előre a visszaküldés díját.
Ha jön a lóvé feladom neki, ha nem akkor megnyomom a gombot.Kérdés:
Ha kiderül, hogy vmi. lopott áruról van szó az escalálást ekkor is lehet alkalmazni?
Jó volna ha ki lehetne tiltatni az ilyen eladókat.
Arra gondolok, hogy visszaküldöm az árut és ő gond nélkül felrakja újra.
Hátha a következő vevővel szerencséje lesz és az majd szrik az egészre.
Jó volna ennek az esélyét is elkerülni.HP ProBook 650 G1, BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
Topikgazda
válasz Gergosz2 #45707 üzenetére
45-60 nap is lehet a szállítási idő. Vagy akár 2-3 héttel kevesebb mint ami ki van írva az eBay termék leírásnál. A napra történő érkezés meg olyan mint a lottó 5-ös. A Magyar Posta csak az országon belül 2-5 napos eltérésekkel szállít ajánlott küldeményt ugyanabba a városba. Egy több szereplős postázásnál meg semmi sem számolható ki.
-
Topikgazda
válasz cserix #45714 üzenetére
Jelezd felé, hogy hamisított órának tekinted, ha ragaszkodik a visszaküldéshez és utána adja vissza a pénzed, akkor ezt jelezni fogod az eBaynek. Ha kifizeti a postaköltséget akkor küldöd csak vissza.
Egyébként hamis termék esetén az eBay sem "ragaszkodik" a visszaküldéshez. -
Gergosz2
veterán
nem kell ezt bemutatni nekem, ugyan nem ebayes rendelés volt, de egyszer egy készlet szilikon muffin sütő forma 3 hónap és 6 nap alatt ért ide.
Nem akarok bukni több mint 5k-t szóval inkább jelzem az eladónak, hogy nem érkezett meg időben.
-
cserix
tag
válasz somnia #45735 üzenetére
Ha jár az óra, szinte biztos, hogy én is pozitívat adok. Örültem volna mint "majom a farkának" nyomtam volna ezerrel az 5 csillagokat. Eszembe nem jutott volna hogy szakszervizbe vigyem.
Akárhogy is alakul az ügy, tanultam belőle.
Világgaranciás áru vásárlása esetén érkezte után egyből viszem a hivatalos szervizbe leellenőriztetni.HP ProBook 650 G1, BlackBerry Q10 - Bold 9900 - Passport - KeyOne - realme GT 5G
-
randras
veterán
Tudtátok, hogyha egy termék címét megpróbáljátok az adatlapjáról kimásolni, 99%, hogy a kép alatti "Mouse over image to zoom" szöveg is a vágólapra kerül?
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XMouse+over+image+to+zoom&_nkw=Mouse+over+image+to+zoom&_sacat=0&_from=R40
-
condy
senior tag
Első ebay-es vásárlásom megtörtént. Egy kicsit féltem, és nem is mertem még a tengerentúlról rendelni, de tegnap németből megjött a csomag. Minden ok. Bár az értékelés egy kicsit nehézkesen ment, remélem nem rontottam el.
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
bul07
nagyúr
Lehet volt már róla szó de hova lett az a szűrési mód hogy azt adott ország eladóit listázza csak
Konkréten az angol oldalon keresnék csak angol eladókat, bal oldalt volt a menüpontok között de most sehol nincs
Hol találom meg?
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz Gergosz2 #45741 üzenetére
Beletelt egy időbe mire megtaláltam az általad említetted és így már sikerül is
De mi a frászért dugták el ennyire , miért nem volt jó helyen bal oldalt
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Laci2277
senior tag
Lenne egy olyan problémám, hogy feltettem egy hirdetést az ebay.co.uk oldalra, de csak Európai Unióba szállítással. Mit kell ahhoz beállítani, hogy az ebay.com-on is látható legyen? Itt valószínű többen is megnéznék Európából is.
-
Gergosz2
veterán
Amikor case-t nyitok és azt kérdi hogy mit akarok és ha "Full refund"-ot választom akkor az eladó még kérheti, hogy várja még egy kicsit?
-
traktorgumi
aktív tag
Sziasztok
Vásároltam egy készüléket, amiről kiderült hogy hamis, és több embert átvert, mert U.S. helyett Kínából szállított. Nyitottam egy case-t, amire azt reagálta, hogy küldjem vissza, és akkor visszautalja a pénzt.
Én nem akartam arra költeni, hogy ezt a sz@rt visszaküldjem. Gondoltam, hogy eBay, mint a múltkori kamu óránál is, azt mondja, hogy semmisítsem meg az árut, és ők visszautalják nekem a pénzt.
Viszont most nem értem, hogy mi van, mert olyan mintha már be lenne zárva a case, és semmit nem kellene csinálnom, viszont a pénzt nem kaptam vissza.Szerintetek mi a teendőm? Visszautalják-e a pénzt, vagy addig nem amíg nem küldöm vissza?
köszi
-
fardem
aktív tag
válasz traktorgumi #45746 üzenetére
te zártad be a case-t? a paypalon mit látsz?
-
bul07
nagyúr
Ránéznétek erre [link]
Megkapta a a címzett?
Ez az a küldeményem amit USA küldetem egy kiválasztott címre [link]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest