- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
spidersoft
senior tag
-
raziel01
veterán
-
Gergosz2
veterán
-
kerekfej
őstag
-
Vasinger!
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
-
madle
őstag
-
Azharel
aktív tag
-
Gépötty
senior tag
-
raziel01
veterán
Én egyébként kétlem, hogy akik ott ülnek droidok az ebay-nél azok foglalkoznának régi üzenetekkel.
Tegyük fel feltűnik nekik, hogy túl sok a refund-od mostanában. Szerintem kizárt dolog, hogy elkezdik böngészni az összes addigi levelezést az eladókkal.
Általában az eladó csak email címet ad amire kifizetheted újra a terméket ha esetleg megjönne. Azt meg az ebay-es kolléga nem tudja, hogy tényleg fizettél-e. Max paypal-on tudnák visszakeresni de nem valószínű, hogy ennyit foglalkoznának egy emberrel.Úgyhogy én annyit tanácsolok mindenkinek, hogy nem érdemes minden 1 dolláros termékre refund-ot kérni.
Jó lesz az ha van esetleg drágább cucc ami nem jön meg. -
matyi19
őstag
Igen ertem!
Amugy meg egy ugyet, sem kellett nyitni, mindig meg tudtam beszelni az eladoval....
Es mikor irok, hogy nem erkezett meg valami, soha nem kerek azonnal refund-ot, hanem bele irom az uzenetbe, hogy nem erkezett meg a csomag, de varok meg 1-2 hetet...
Remelem, nem lesz ebbol gond. -
thomasa
senior tag
-
peter889
őstag
-
cs.david94
tag
Konkrétan nem én vagyok a régi vevő, hanem egy rokonom, régebben ő rendelgetett nekem, nekem akkor még idegen volt az egész, július óta vagyok fenn ebay-en, a többi ledet meg még februárban szereztük be. De ugyan ez az eladó, direkt írtam a rokonnak hogy kitől vettük a led, ő meg visszküldte az akkori eladót, nem is vaciláltam rajt hogy kinél rendelem meg. erre tessék...
De becsületes leszek, lesz ami lesz, ma már nem fényképeszkedek, mert lemerült a fényképezőgép, holnap délután fénykép, meg napközben a ráérő időmben megfogalmazom magamban a szöveget, aztán a hihetetlen angol tudásommal lefordítom(google)
Mindenesetre lefényképezem a másik égőt hogy világit, meg az újat, meg a fogyasztásmérőt is lefényképezem a régivel is meg az újjal is.
Azért köszi a segítséget mindenkinek -
DaveN
tag
-
mirci18
addikt
Miért neked ha nem küldessz vissza egy 400 ft-os cuccot vagy nem fizeted vissza becsmérli a becsületed?
Valaki foglalkozik vele?
Akkor visszakérdezek azokat az embereket akik többszáz milliókat lopnak érdekli a becsületük?
Én nem akarok senkit a lopásra sarkalni vagy a nem fizetésre de lássuk be az emberek döntő többsége nem fog fizetni. -
mirci18
addikt
Majd azért kiváncsi lennék hogy 10 megkapott csomagból ami után a pénzt is visszakaptad mert későn postázta mennyien fizetnek vissza pénzt.
Én biztosan állítom az emberek jórésze tojik rá pont azért mert ilyen az élet sohase igazságos.
Nem török pálcát el afelett aki nem adja vissza a pénzt s azt se hülyézem le aki visszaadja én csak leírom a tényt.
Miszerint gyakran beírnak ide hogy mit csináljak megkaptam a csomagot ingyen.
A legtöbb ember az úgysem ad semmit vissza úgyhogy nem kell őt sem arra sarkallni majd eldönti magától. -
Flashcash
Közösségépítő
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nekem a PayPal is a neten van (Neked nem?), ezen kívül amíg nem történik baj, addig mindenre azt mondják, hogy teljesen biztonságos! ERSTE+VISA Virtuon esetén nincs virtuális számla, ez a kártya is a főszámlához tartozik, csak a vásárlási limit, és a tranzakciószám korlátozott! De mindegy is, mert én úgy gondolom, hogy nekem ez így jó, ez erre van kitalálva, és működik is ahogy szeretném, ergo így is marad! Csupán leírtam a véleményemet, ahogy Te is, más kérdés, hogy ezek nem azonosak!
-
Gépötty
senior tag
Már nem voltam túl fitt hajnal kettő-három közt, ugyanannak az eladónak a két termékéből vásárolgattam. Mindkettőből volt több méret és szín, de az első GBP-ben, a második AUD-ban volt megadva. Mindez fokozva a kosár hiányával, minden tételt egyenként kellett fizetni, ami a tizenikszedik után kezd baromi unalmas lenni. Menet közben vettem észre csak, hogy miben fizetek, de már nem rendeltem meg újra az addigiakat. Persze lehetett volna fordítva is, ez még a jobbik eset.
-
zeon.hu
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
-
Frozzy
őstag
-
Frozzy
őstag
-
zeon.hu
nagyúr
-
Frozzy
őstag
és hol tudom vissza vonni ? mert ha ez így van akkor nagyon jól eldugták

egyébként én sem értem ezt a kavargatást.. valahol forintban adják meg.. (de licitálni azért úgy lászik devizában kéne..) aztán van ahol csak devizában írja ki úgy is licitelsz úgy is vásárolsz minden.. aztán jön amikor devizában írja ki de oda írja, hogy megközelítőleg enyi forint.. [francnak kavarnak egyfolytában..] )
-
Dluinet
nagyúr
-
Dluinet
nagyúr
-
Dluinet
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Dluinet
nagyúr
-
kerekfej
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Értelek én, hogy az 500, vagy 1000Ft-os cuccba már nem nagy ügy beépíteni a kínai posta árait, de kérdem én, a fél dolláros, vagy még kisebb áru "szarok", hogyan kerülnek ide ingyen? Na mindegy, nem akarom ezt a témát elhúzni napokig, a tuti választ úgysem tudjuk meg soha! Különféle teóriáim nekem is vannak (voltak) róla, de ezek megdőlnek az 50-100Ft-os rendelésekkor, márpedig a fél eBay-t, és sok eladónak a termékköre nagy részét ezek az olcsó dömpingcuccok teszik ki! Úgyhogy örülök tovább, hogy ingyen küldik, és nem rágódom rajta, hogy hogyan teszik ezt!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Na pont ez az, ami elsőre nekem is bejött erről!
1. De amikor láttam, hogy Németországból is lehet rendelni relatíve olcsó cuccokat ingyen postával, akkor ezt az elméletet megdöntöttem magamban, Merkel asszonyról mégsem feltételezek ilyet!
2. Mivel a kézbesítést a Magyar Posta végzi, így gondolom némi összegre ez is igényt tart, és hát gondolom ez nem 12Ft, ismerve az itteni díjszabást! Már pedig az ingyen posta árából elég kiszorítani még kisebb összeget is!
Úgy érzem ez örök rejtély marad előttem!

-
spidersoft
senior tag
Én pl. ha észreveszem szólok boltban is, mégha pl. ezressel számolja el akkor is -- én úgy alszok jól. Pláne, hogy jellemzően az eladónak kell kifizetni a kasszahiányt. Manapság ezt nem látom valami gyakori jelenségnek, biztos valami génhiba...

Vissza szoktam téríteni, de volt már eladó, aki besértődött a case miatt és nem volt hajlandó elfogadni...

-
randras
veterán
-
peter889
őstag
-
Dluinet
nagyúr
-
flegga92
senior tag
Sajnos a kedves bankok is szeretnek hülyeséget mondani, hogy válassz drága kártyát. Felhívtam múltkor az OTP-t, mert egy nem akart visszajönni a paypal refound 3 hét után sem. Majd mondta, hogy látja, hogy sokat szoktam külföldön vásárolni, ajánlana egy kártyát amivel bárhol tudok vásárolni. Természetesen ez az american express hitelkártya volt. Mondom neki, hogyha a Junior kártyámmal korábban is tudtam vásárolni, akkor mi szükségem van erre, eddig is megoldottam, mert működik. Hajthatatlan volt, majd amikor megkérdeztem tőle, hogy miért van a legtöbb olyan boltba ahol nagyobb értékű dolgokat lehet venni az kiírva, hogy nem fogadják el az AMEX kártyát akkor csak hebegett habogott majd elköszönt és letette a telefont

-
spidersoft
senior tag
-
Foxx666
csendes tag
Köszi a választ!Akkor gondolom ezt értettem félre: Your order has shipped to (adress).
Egyébként mennyi a reálisabb megérkezési idő a ebayen írt 14 napnál?Meg a posta hozza ki?(Nem volt semmi más csomagszállító cég feltüntetve.)
Ui: Bocsi az éretlenkedésért,de ez az első ebayes vásárlásom és picit parázok.
-
Gépötty
senior tag
Igen, ilyesmi félreértés lehet.
Nemrég értetlenkedtem, hogy emberek hogyan képesek minimális nyelvtudás nélkül vásárolgatni, mire valaki írta, hogy nem kell az, ő sem beszél nyelveket, mégis évek óta rendelget.
Azóta minden nap van alkalmam erre emlékezni, nem volt még olyan 24 óra, amikor ne érkezett volna valaki aki nem értette/félreértette/nem tudta feldolgozni a neki címzett szöveget. -
honda 1993
senior tag
es egyebkent van valami garancia a termekere ? ugy ertem hogy ha pl valamit megrendelek ( pl mem kari ) es nem mukodik, vagy nem azt kapom amit kertem, akkor visszautaljak a penzem ?
radi8tor1 haaat,csak kivancsi vagyok ( vagyis inkabb voltam. )
Transcend markarol pedig meg sosem hallottam,ez valami nagyon no name lehet XD
egyebkent valahol azt olvastam hogy valami fele anyagi vonzata megis csak van ennek a paypal utalasnak,mert a bankom fog lehuzni minden egyes utalÁskor.
ez igaz ?
-
raziel01
veterán
-
htc07
addikt
-
bul07
nagyúr
-
raziel01
veterán
Barátnőm hajgumija augusztus 11 körül lett rendelve és még nem jött meg.

Nem aggódok. Eladótól pont ma jött levél, hogy van mikor késik a posta. (gondolom látta, hogy még nem értékeltem azért írt)
Külföldi rendelés ilyen. Mondjuk nekem múlt télen is 6 hét volt minden rendelésem illetve 1-2 el is tűnt pedig nyáron sose.
Úgyhogy nem kell aggódni. -
Dluinet
nagyúr
-
vityax82
tag
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
-
Gépötty
senior tag
Ezt én már lejátszottam

Mivel mindkettő dropshipper, lehet hogy mindkét eladó ugyanannak a megbízónak dolgozik (vagy inkább valószínű, mert a termék, a képek, a leírás is egyforma volt). Akkor pedig mindkettőtől ugyanazokat a címeket fogom visszakapni, amivel megintcsak nem vagyok előbbre.
Próbáltam a számokat összenézni, de egyik rendelésemen sincsenek hasonlók sem. -
kungzi
veterán
-
kungzi
veterán
-
kungzi
veterán
-
Kolondrum
félisten
-
TaaT
nagyúr
"Így jobb híján az válik be, h megkeresni más, termékminősítést is tartalmazó oldalakon (pl. DX) az adott cuccot, az alapján eldönteni, érdemes-e megvenni. "
Mondjuk ez csak akkor működik ha az adott termékből nincs 5féle külsőre teljesen megegyező, belülről viszont teljesen eltérő verzió.
-
Henker2
addikt
-
mirci18
addikt
-
randras
veterán
-
Dluinet
nagyúr
-
prannk
őstag
-
prannk
őstag
-
Jhonny06
veterán
-
raziel01
veterán
-
Jhonny06
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
Pedig néha megérdemelné. Semlegest adott a spanyol, mert a postán elveszett az általam feladott levele.
Persze nem akart trackinget, minél olcsóbban kellett neki.
Azt mondja küldjem újra. Mondom nem üzlet vagyok, hogy leakasztok még egyet a polcról. Kicsit el van tévedve. Erre semlegest adott mert nem adtam vissza a pénzét. (cca 1500 Ft) -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Gergosz2
veterán
-
pepe091
MODERÁTOR
-
djbahool
senior tag
-
Gergosz2
veterán
-
randras
veterán
-
ssolitude
őstag
Remek.

Köszi a válaszokat
Ez a másik folyamatban lévő termék egyébként pont olyan, hogy az item location az ebay-en Kína, de az eladó görög, vagy legalábbis onnan van bejegyezve. A postáraadás is beletelt vagy másfél hétbe, ezért gondolom, hogy nem közvetlen Kínából jön. Visszanézve a tranzakció így néz ki:

A tracker pedig még nem transporting státuszban van. -
ssolitude
őstag
-
mzdude
csendes tag
-
Gépötty
senior tag
Nálam azok a próbavásárlók viszik a pálmát, akik tetováltattak maguknak. De a búcsúban mézeskalácsosokat baxtatók is a társadalomra veszélyt jelentő elemeket szűrtek ki.
(#46571) mirci18
Azokkal nem nagyon tudnak mit kezdeni. Nehézkes, hosszadalmas. Nálad meg ott a termék, nem adsz számlát, nincs bólogató zsiráf, tiszta sor: bebuktad.
De visszafordítom: neked mitől lenne jobb, ha azokat is b@szogatnák? Ne legyünk már kicsinyesek.
Ez egy tünet, méghozzá annak a tünete, hogy az emberek megpróbálnak alternatívát találni megélhetésre. Nem a tüneti kezelést kellene forszírozni - nevesen ezeket az eladókat zaklatni (hozzáteszem sokkal többe kerül, mint amennyi hozadéka van a dolognak, és nem is hiszem, hogy jobban foglalkoznának vele, mint amennyi szükséges ahhoz, hogy az eladók tudjanak róla, hogy figyelve vannak) - hanem olyan életkörülményeket kellene teremteni, ami a lehető leghosszabb távon kiszámíthatóvá teszi a megélhetést. Az emberek majd igazodnak hozzá a maguk módján. De ez már nagyon messzire vezet, nem is offolok tovább. -
mirci18
addikt
-
Dluinet
nagyúr
-
mirci18
addikt
-
Gergosz2
veterán
-
Gergosz2
veterán
-
Gergosz2
veterán
-
krikka
csendes tag
-
Siriusb
veterán
Tegyük fel rendeltem egy X terméket 10 forintért 1 hónap max. szállítási határidővel, de mivel nem érkezett meg 1,5 hónap után sem, visszakaptam az árát. Mivel szükségem volt rá, megvettem máshol, de 2 hónappal a rendelés után mégis befutott a csomag. Tehát Te azt mondod, ez csak és kizárólag az én felelősségem, s teljes egészében újra meg kell fizetnem a 10 forintot, holott a vásárlás paramétere volt a maximum 1 hónapos szállítás, melyet mindkét fél elfogadott az üzletkötés létrejöttével?
-
raziel01
veterán
-
törölt tag
-
-secret-
Arcképgyáros
Nyilván Neked az lenne az első dolgod, hogy kifizesd. Ebbe kár is bele menni szerintem. Ez nem gerinctelenség, hanem inkább mák. Mondjuk nálam 2000 forint feletti dolgokhoz már szoktam kapni követési számot, szóval, hogy nem kapott az csak az eladónak a figyelmetlensége szvsz. Meg volt már olyan is, hogy 70. napon jött meg a dolog, hülye lennék a több 1000 email közül visszakeresni, hogy kitől vettem és ugrándozzak már, hogy "hadd fizessem már ki légyszíves". Na téma off, mindenki tartsa meg magának.
-
-secret-
Arcképgyáros
-
Dluinet
nagyúr
-
Dluinet
nagyúr
-
NORBl
aktív tag
-
htc07
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Eredeti játékok OFF topik
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- LEGO klub
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fogyjunk le!
- Macska topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 2020 - 8 GB / 512 GB, touchbar - garancia (29)
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic Toughbook FZ-55 1. gen i5-8365u szép állapot, törött kijelző
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

V/