Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
- Asszociációs játék. :)
- GPS teszt POCO X6 PRO 5G vs Samsung Galaxy A54 5G között
- Newton harmadik törvénye
- Nagy chili topic. :)
- Nillkin CamShield cover case for Xiaomi Redmi K70E, Xiaomi Poco X6 Pro 5G
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba17
senior tag
jóreggelt
május 27.én nyitottam vitát mert a rendelt 2db mini rádió nem érkezett meg(március 29.én adták fel, én sem értem hogy tudtam vitát nyitni majd 2 hónap után....)
szóval a vita meg van nyitva, előtte leveleztem az eladóval aki 100x leírta hogy újraküldi, én pénzvisszatérítést kértem mert mi van ha azt mondja hogy elküldte közben meg nem? akkor se vita, se értékelés.
szóval most nyitva a vita, pénzt nem akar visszaadni, írtam hogy adjon hozzá trackingot, kifizetem, ma írta hogy 12$ lenne, szerintem át akar verni, anno vettem egy mobil tokot és arra 2$ volt és elég nagy borítékban küldte.
ilyenkor mit kellene tennem? ha újraküldetem akkor kb simán megcsinálja hogy fel sem adja, akkor tényleg buktam a pénzt, írtam neki hogy adja vissza és megveszem megint tőle hogy a 45nap újrainduljon de nem ment bele.illetve ez az escaláltatás vagy mi hogy mükszik?
vita elején mikor még nem válaszolt akkor írta a rendszer hogy 3 nap múlva escalate és a support intézi, miután válaszol ez az opció eltünt.
mikor veszi át a support?[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
ha spanyolból feladnak egy mobil akksit 06.30.án és még most sem érkezett meg akkor kb azt fel sem adták ugye?
európán belül eddig ~1 hét alatt ideért mindent, kivéve angliából ez az akksi meg nem akar megérkezni, az eladó azt írta hogy várjak még de ennyi elég volt, írtam neki hogy küldje újra vagy jöhet vissza a pénz... -
csaba17
senior tag
válasz k.kristof #45512 üzenetére
nem volt megadva várható szállítási idő de előtte 1 hónappal rendeltem másik 2 akksit azok 1 hét alatt megérkeztek.
(#45513) parkr válasza csaba17 (#45511) üzenetére
nem akarnék annyit várni mert utána már csak case-el tudnám rendezni ha megjönne mert gondolom ha 1 hónap alatt nem jön meg akkor 15 nap alatt sem fog és mindenképp nyitnék. -
csaba17
senior tag
jóestét
kérdés: mi az erősebb: a fizetéstől számított 45 nap vagy a várható legkésőbbi naptól számított 30 nap?
vettem egy ismerősnek németből egy érintőt a mobiljához mert rossz, el is küldték, 6 nap alatt megjött de hibás, írtam az eladónak aki írta hogy küld újat, a cuccot 06.25.én vettem és 27.e volt megadva várható érkezésnek, 07.02.én jött meg.
nyaralás miatt elhúzódott a kipróbálás, 16.én írtam az eladónak hogy csináljon valamit.
meddig tudok vitát nyitni?
nem tetszik az eladó, azt írta ha ez is rossz akkor megint küld újat, viszont most az ára 114€, én 18€ vettem.
lehet elfogyott és kínából küldené? -
csaba17
senior tag
erre valaki: 45616
-
csaba17
senior tag
mostanában nekem is 10-14 nap alatt megérkeznek az ajánlott küldemények, pl ez is:
2014.07.22
19:38
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele / Item accepted
2014.07.30
02:28
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination countryegy fél órája hozta a postás
a célországba elküldve valamiért kimaradt bár a china post oldalán mutatta hogy elküldték 26.án.
[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
válasz bigdady #46009 üzenetére
hasonló nekem is volt, humble bundle-n vettem havernak egy "pakkot", 1$ szánt rá(1$ volt a minimum) de elértem a limitem így csak egy 1ft-os sms jött hogy sikertelen a tranzakció de a paypal szerint minden oké, rendben lezajlott a tranzakció
szerk: nálam nem volt paypal-on pénz és a számlámról később sem vont le semmit[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
de gyorsak
2014.07.30
20:13Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele / Item accepted
2014.07.31
13:51Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.08.01
13:00Küldemény információ:
2014.08.01
23:01Küldemény információ:
2014.08.04
10:30Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014.08.05
07:53 XXX postaKüldemény információ:
Kézbesítés regisztrálva / Delivery registeredvan egy másik csomagom is, egy napon adták fel, az még nem jött meg.
-
csaba17
senior tag
válasz tonyrulez #46460 üzenetére
és ilyenkor mi van az élettartam garanciával?
pl toshibára tudom hogy az van.
kb 1 éve vettem mobilba egy 8gigás kingston cl10-es karit tőle, még mindig rendben van.
illetve haveroknak, ismerősöknek vettem 16gigás karikat de mind toshiba, ezeket is bő fél éve, nem mondták hogy gond lenne vele.
most is van nálam 4db 16gigás, még nem vitték el vaterán de nekem nem sürgős
illetve ettől az eladótól vettem 2db pendrive-ot is, mindkettő rendben van szerencsére.
szóval még én is azok közé tartozom akik ajánlják az eladót, remélem ez így is marad.[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
off: aki esetleg szokott rendelni memóriakártyát vagy hasonló adathordozót és árulja is: árultam 4db toshiba kártyát, ma "jöttek" mind a 4-ért. sajnos kiderült hogy navosok,próbavásárlás, lefoglalták meg amit ilyenkor kell.
mivel diák vagyok és nincs jövedelmem így azt mondták hogy lehetséges hogy méltányossági alapon eltekintenek majd a büntetéstől.
remélem ez lesz mert ilyenre tényleg nem akarok áldozni...ezt azért írtam le mert olvastam hogy páran keresnek kártyát és hátha árusítás céljából.
-
csaba17
senior tag
válasz raziel01 #46550 üzenetére
kettő(pénzügyőrök voltak, hadnagy meg törzsőrmester), olx-en hírdettem, vagyis ott is, háznál találkoztunk, személyes átvétel. eddig nem volt gond...
remélem megúszom kis büntetéssel, bár mindenképp fellebbezek ha csak párezer ft lesz a bírság akkor is.
am a papiron artist juss szabálysértés van írva, a nincs számlaadás az csak valahol meg van emlitve...amúgy akkor azt mondjátok hogy csak a memóriakártyák meg az adathordozók érdeklik őket?
beszéltem velük, mondták hogy előttem majd 30 pendriveot foglaltak le. meg szövegelt valamit hogy irattak 130db filmet és hogy oda mennek utána...(#46552) Slownz
volt náluk igazolvány meg minden.
illetve tudom hogy van ez a szabály de ha üzletszerűen csinálod akkor már 1db-ért is adózni kell, stb.[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
köszi mindenkinek a segítséget meg a többit.
sajnos ez van. majd ha megjött a levél akkor írom hogy mennyit akarnak rajtam behajtani de mindenképp megpróbálom csökkenteni.
sajnos nem tudom mi alapján szablyák a büntetéseket így fogalmam sincs hogy mennyit akarnak majd, remélem jövőhéten jön a levél.
a témát én is zártam, ne offoljuk tovább a topicot.
thx -
csaba17
senior tag
válasz Dluinet #47099 üzenetére
nekem ezt küldte:
Dear XXX,Thank you for contacting PayPal regarding the $5.00 USD you were expecting to receive for completing the survey.
I have reviewed your account and it shows that unfortunately no money has been received to your account recently. I am not sure whether this email came from PayPal or not.
Fake emails, also known as phishing emails, attempt to collect your personal and financial information. These fake emails often link to fake websites that encourage you to enter personal information (for example, credit card numbers, passport or driving licence number, and account passwords).
You’ll know that an email is not from PayPal when:
The email uses a generic greeting like ‘Dear user’ or ‘Hello, PayPal member'. We always address you by your first name and last name or the business name on your PayPal account.
The email requests financial and other personal information. For example, an email from PayPal never asks for the numbers of your bank account, debit or credit card, or driving licence. We also don’t request your email addresses, your full name, your account password, or the answers to your PayPal security questions.
The email includes an attachment or a software update to install on your computer.If you think you’ve received a phishing email, forward it to spoof@paypal.com. Then delete the fake email from your inbox.
To learn more about fake emails or websites and online safety, log in to your account and click ‘Security Center’.
Please let us know if you require any further assistance.
Yours sincerely,
Kevin[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
helósztok
egy haverom vett az usából valami mini projektort ~100000ft-ért.
a posta már küldte a levelet hogy cégtől magánszemélynek meg ilyenek, mivel a posta csinálja a vámolást vagy mi úgy ez 2000ft-ba kerül, erre rájön a 27%os áfa illetve még van valami vám költség is.
ez mi? nem akarok hülyeséget írni, talán behozatali vám, vagy nem tudom, de valami az áfa és a 2000ft postai vámügyintézésen felül.szerk: kereskedelmi vámtarifa. ez az amit nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
én egy ismerősömnek vettem 2x is ilyen edzett üveg "fóliát" vagy mit, mind2 szar volt, egyik sem simult rá a mobilra.
sajna az eladót már nem tudom kik voltak de mind2x visszakaptam a pénzt. -
csaba17
senior tag
válasz Vasinger! #54104 üzenetére
nekem a "Arrived at Destination" azt jelenti hogy megérkezett az országba, ahogy mutatja is.
nem lehet hogy fennakadt a vámon?
a 2. mondat nem világos.
a dhl mit mondott? ott van hogy dhl ázsia akármi.szerk: itt van egy csomó infó a csomagról de helyes?...
[link][ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
helósztok
egy ismerősömnek rendelnék valami baba fotelt vagy mit, 4500ft-ba kerül de oda van írva mellé egy másik ár is, mi ez?
Trending at:
5,700.43 HUF
ha bedobom kosárba is marad az eredeti, 4500ft-nak megfelelő dollár érték. -
csaba17
senior tag
helósztok
egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy: unokatesóm szokott piacozni meg ilyenek.
akarna rendelni kínából, aliexpressről egy elég drága csomagot, konkrétan valami sátrat de nem 1-2dbot hanem min 100at. na most ez elég nagy pack, darabja 15-20kg.
ő konténeres szállításban gondolkodik de erről semmi infót nem tud, ahogyan én sem.
annyit tud, hogy ha leadja a rendelést, akkor azt azután fogják kb legyártani mert ennyi darab biztosan nincs egy raktárban illetve a kínai ezt írta.
hogy működik az a pl konténeres dolog?
nyilván ez a mennyiség nem tölt meg egy konténert de akkor hogyan lehet minél olcsóbban elintézni a szállítást hogy csak egy csomag legyen.
árajánlatokat kért unokatesóm, de a szállításra semmit sem írtak....valakinek valami infó?
köszi. -
csaba17
senior tag
helósztok
egy ismerősöm feleségének rendeltem egy bézs színű táskát.
tegnap kaptam üzenetet, hogy azok gyári hibásak, és hogy esetleg megfelelne e feketében.
más színben nem kell, illetve én találtam egy másik eladót aki majd 500ft-tal olcsóbban adja.
az eladónak visszaírtam ,hogy akkor jöhet vissza a pénzt.
ma kaptam egy olyan emailt, hogy ő indít egy törlést, én meg fogadjam el.'We are sorry for the inconvenience, how about we help you cancel this order, then you will get our refund, is it ok?
This is very simple, I can send you a cancellation request, then you agree to cancel, then you will get our refund via the cancellation request and the order will be ended, is it ok?'
ebben lehet átverés? szóval elfogadom, és a pénzt mégsem kapom vissza, vagy akármi.
vagy ez így full megbízható, nincs semmi kockázat benne. -
csaba17
senior tag
rendben, talán egyszer már csináltam ilyet, most az egy kicsit meglepett, hogy ezt elírta?
"I can send you a cancellation request"
mindegy, írom neki, hogy okés, küldje, max visszaír, hogy nekem kell
és köszi az infótszerk: myebay-ben elvileg fel lett adva, be van jelölve, én a lehetőségeknél nem is látok chancel-t.
persze az üzi is a "feladás" után jött.[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
helósztok
a resolution centerben megjelent a cancel amit küldött az eladó:
"Seller wants to cancel this transaction."
a státusza closed, ha rámegyek akkor zölden írja, hogy The seller canceled your order.
paypaltól még semmi email, hogy jött vissza pénzem illetve írta/írtátok, hogy el kell fogadni, én nem fogadtam el semmit sem, persze elfogadtam volna, ha írja.
a paypalnak nem kellene egyből küldenie az üzenetet, hogy jön vissza pénz?szerk: miközben írtam akkor jött az email...
a cancel meg fél1kor...[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
a paypal meddig nyújt védelmet a vásárlásoknál? úgy tudom, hogy ott is lehet case-t indítani.
-
csaba17
senior tag
nem, kétszer írta, hogy aznap küldi, de semmi.
ismerősnek rendeltem üvegfóliát plusz szilikon tokot, az üveg szarrá tört mert belerakta a tokba... semmi bubis boríték, semmi védelem. egy hónap alatt megjött, majd a törött üveg helyett kértem újat, közben meg eltelt az idő... -
csaba17
senior tag
helósztok
adott ez a tracking: MP09735510XSG
singapore post-os.
tracking szerint már az országban van: 2016-05-03 17:18,Arrival at Singapore, HUBUD
mi a fenét ülnek rajta már 2 hete? egy sima karóra. -
csaba17
senior tag
ismerősnek rendeltem 2db temperált üveg "fóliát" samsung s7-re.
meg is jött, de a kijelzőt sem fedi le, majd 1 centivel vékonyabb, a kijelző nem hajlított, szóval nem ez probléma.
az eladó 50%al akarja kiszúrni a szemem, írtam neki, hogy visszapostázom és kérem vissza a pénzt+ a postaköltséget.
mennyi lehet egy ilyet visszaküldeni kínába? kisebb doboz, súlyra nemtom mennyi lehet, talán 150-200gramm.
csak kb érték kell, úgy is több, mint amit az eladó fizetne. -
csaba17
senior tag
miért nem tudok licitálni? egy magyar eladó termékére szeretnék, 2 napja engedte, most meg ez a hibaüzi jön be: Sorry, the seller is not accepting bids or offers from you at this time.
-
csaba17
senior tag
válasz Core2duo6600 #60930 üzenetére
és miért? elsőnek ment a licit, utána ez a hiba jött elő, egy óra múlva tudtam licitálni, most, a vége felé meg már nem.
-
csaba17
senior tag
válasz somnia #60932 üzenetére
[http://www.ebay.com/itm/172215002663]
ez volt az.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Macbook Air 13 Early 2015 4/128
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- PC-házak olcsón: Deepcool Tesseract, RaidMax ZETA, Gamdias Talos M1, Zalman i3, Zalman S4 Plus
- HP Elitebook 850 G7 I5-10gen 32GB Ram 256GB SSD
- HP EliteDesk 800 35W G2 USDT i5-6500T/8GB/256GB/Win11Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest