Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
utgyuru
aktív tag
Oda volt írva, hogy egy héten belül lesz valami, így nem tudom, hogy megkapod-e, én azután linkeltem, hogy végignyomtam. Sajnálom, ha valakinek ebből gondja lesz, én úgy gondoltam okés lesz, mivel a tanúsítványt a VeriSign írta alá.
-
parkr
őstag
el sem hiszem! visszatért a régi Purchase history
-
BeriHampeR
aktív tag
Hello
Rendeltem egy G2 tokot, kifizettem de az eladó még nem adta postára 09.04. óta.
Ilyenkor mi a teendő?
-
nagyúr
válasz BeriHampeR #46908 üzenetére
semmit, mert ünnep volt náluk (ma reggel kezdtek dolgozni), ezért csütörtökig mindenképp várjál
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz Kolondrum #46910 üzenetére
Nekem is vannak múlt hétről cuccaim amit még nem adtak fel, lassan de folyamatosan jönnek az értesítések a feladásról.
Még a BuyInCoins-nál is van múlt heti feladatlan, pedig náluk aztán kifejezetten gyorsan mennek a dolgok."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz BeriHampeR #46912 üzenetére
Nem adta fel csak beikszelt mert türelmetlen voltál, hogy örüljél.
tökéletes fejlámpa
jó akku hozzá (minimum 2 darab kell majd)
-
nagyúr
válasz BeriHampeR #46916 üzenetére
nem tudtam hogy a "Miután megírtam az üzenetet" a topikra érted és nem az eladóra.
fejlámpat írtál, azért azt linkeltem.
Vízálló kézilámpákkal még nincs tapasztalatom, ezért sajnos nem is ajánlhatok én neked semmit jó szívvel.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
Ha létrehozok egy másik ebay-es reget, ahhoz kell új paypal fiók?
Give them hell Ukraine!
-
cs.david94
tag
Még a kezdők útján járok ebay terén, az eddigi rendeléseim 2 hét alatt itt voltak, egy aug 10.-i rendelés még nem érkezett meg, szállítási idő végének szeptember 11 van megadva.
Ha jól értelmezem szept 11től még 30 nap amíg intézkedhetek? Ha nem jönne meg 11-ig, akkor írjak rá az eladóra hogy nem érkezett meg a cucc mi a helyzet, gondolom azt mondja várjunk még. És ilyenkor a 30 napot nem kell kivárni teljesen hanem utolsó héten ha még mindig nincs itt akkor kérjünk refundot, vagy ha az eladó nem szeretné akkor jelezzünk az ebaynek?
Az első hsz-t elolvastam, még mielőtt az lenne a gond. Ott is jó lenne egy példával illusztrálni, mint a matekban, hogy mit hogy merre miképp -
Degeczi
nagyúr
válasz cs.david94 #46920 üzenetére
Már szept. 12-n kérheted a refundot, ha addig nem jön meg - de általában nem érdemes sietni vele, mert mostanában is gyakoriak a belassulások, egy hónapnál is hosszabb szállítási idők, és rosszabbul jössz ki, ha ismét kifizeted egy refund után mert mégis megérkezik
-
havri1
félisten
Hali!
Segítsetek már pls!
Rendeltem laptop akksit, de írtam az eladónak, hog ymegérkezett nyugi, csak várok még az értékeléssel, mert van némi problémám.
Kérdezte mi a gond, írjam le.
Leírtam, hogy az utángyártott akksi kicsit túl paszentos, itt ott hozzáér a kijelzőhöz, fülek nem stimmelnek stb.
Apróság, de működik.
Erre visszautalta a teljes vételárat.
Nyitva van egy case, most mit nyomjak, ha elfogadom a dolgot?
Semmit eytra nem kell, elfogadom, és zárjuk le.[ Szerkesztve ]
havri
-
cs.david94
tag
Értem, de azért írjak az eladónak, hogy nem érkezett meg, csak formalitásból, hátha később ez fontos lehet akár az ebay vásárlóvédelem szempontjából? ha jól számolom szeptember vége fele ha nincs addig semmi a postaládában, akkor kérek majd refundot.
-
Degeczi
nagyúr
válasz cs.david94 #46923 üzenetére
Persze, érdemes, csak tedd hozzá, h "nem sürgős a refund, várok még 1-2 hetet, csak jelzem a problémát, mert letelt a becsült szállítási idő", mert különben pár eladó kérés nélkül is hajlamos azonnal refundolni, ha nem túl nagy értékű a cucc
És igen, ha az Ebayesek egyszer egy vitás ügyben átnézik a korábbi levelezésed, akkor jó pont lehet az ilyesmi, ami azt sugallja feléjük is, h korrekt vevő vagy
-
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
raziel01
veterán
válasz Gergosz2 #46928 üzenetére
Ha már volt az eladó olyan marha, hogy ilyen hibára teljes refundot adott akkor én azt tenném, hogy lezárom a case-t. (nem automatikusan zárul ilyenkor?) Aksit megtartanám és utalnék az email címére valamennyi lóvét amennyit jónak látok. Mondjuk ha tényleg nincs különösebb gond az aksival akkor a teljes ár 80-85%-a reálisnak tűnik.
Intruder2k5: hangsúlyozom teljes refundot kapott és nincs baja az aksival. Akkor miért kéne visszapostázgatnia?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Intruder2k5 #46929 üzenetére
Egészen a hétvégéig.
Jövő héttől azonban az új szabályzat szerint már az eladónak kell állnia a visszaküldés költségét, ha a termék nem felel meg a leírásának (és ebbe pont beletartozna az, h nem méretkompatibilis a meghirdetett típussal).
Lehet, h már ennek megy elébe az eladó azzal, h inkább bevállalja a visszatérítést, ha nagy lenne a visszapostázás költsége.
-
Gergosz2
veterán
-
raziel01
veterán
válasz Gergosz2 #46932 üzenetére
Nem lopás, mert fizetett érte és ezért postázta az eladó.
Az eladó annak tudatában adott refundot hogy megjött a cucc.
Tovább ha az eladó nem is írt semmit arról, hogy küldje vissza akkor miért is lopás?Max azt lehetne mondani, hogy nem teljesen korrekt dolog megtartani ingyen.
-
kerekfej
addikt
Ez tulajdonképpen micsoda, mi értelme van
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #46929 üzenetére
Pontosan ez a helyzet nálunk:
Milyen következményekkel jár a szerződéstől való elállás?
Elállás esetén az interneten megkötött szerződés a szerződéskötés napjára visszamenőleg kerül megszüntetésre, ezért olyan helyzetet kell teremteni, mintha a fogyasztó meg sem rendelte volna a terméket az online shopban. Ez azt is jelenti, hogy a fogyasztó köteles a terméket saját költségén (kivéve, ha vállalkozás ezt előzetesen vállalta) haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszajuttatni az eladó vagy az átvételre jogosult meghatalmazott személy részére, az eladó pedig köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (tehát pl.: a szállítási, csomagolási díjat is) visszatéríteni.
Ha a megrendeléskor nem a vállalkozás által felkínált legolcsóbb szállítási módot választottuk, akkor is csak a felkínált legolcsóbb szállítási díjnak megfelelő összeget köteles visszatéríteni számunkra a vállalkozás. Természetesen ebből a szempontból nem számít szállítási módnak, ha a vállalkozás üzletében is van mód a termék átvételére ingyen (hiszen ilyenkor nem történik tényleges szállítás!).
Elálláskor kizárólag a termék eladó részére történő visszaküldésének közvetlen költségeit vagyunk kötelesek viselni (kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését, vagy ha a vállalkozás a költségviselési kötelezettségünkről nem tájékoztatott minket), ezért a terméket nem adhatjuk fel utánvétellel vagy portóval. Ezzel összefüggésben a termék ingyenes kiszállításának díját sem lehet utólag a fogyasztóra terhelni.[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
válasz BeriHampeR #46912 üzenetére
-
havri1
félisten
válasz raziel01 #46930 üzenetére
Konkrétan ezt írta az eladó:
Hi
I have refunded to you.The Unique Transaction ID is [moderálva]. Please check your bill and help to cancel the order on eBay.I sincerely hope that i’ll have more chances to serve you. If you need to buy laptop battery in the future. Welcome to my eBay store anytime. Thank you for your support, and hope to have the opportunity to serve you again!
Could you send me a video? I want to show the problem to my battery supplier.
Best Regards
Meg egy másik levélben a gmailos emailcímét is megosztotta.
Nem küldöm vissza, hanem újra kifizetem inkább, mivel már használatban van az akksi, és nem olcsó mulatság a postázás innen oda
Most várjam meg a 8 napot, és kapok új fizetési linket?
Írom a levélbe, nehogy az legyen a döntése az ebaynek, hoyg küldjem vissza, mert azzal rácseszek.
Se akksi, és még fizethetem a postaköltséget is..
35$ -ról van szó amúgy, nem kevésszerk.: modi köszi, benne felejtettem
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
válasz radi8tor #46941 üzenetére
The buyer and I agree to cancel a transaction.
Tehát erre gondolsz?
Ezzel ő nagyot bukna, nem akarom átvágni. Megvárom a válaszát, nem ez volt a célom az egésszel.
Küldtem neki képeket, amiket kért, (videót kért, de képen jobban látszik), hátha tényleg felkeresi a beszállítót, gyártót ezzel a hibával.havri
-
Degeczi
nagyúr
Az USD lassan 248 Ft-nál tart, elképesztő... júniushoz képest már ez 10% drágulást jelent a legtöbb ebayes rendelésnél
-
Assimilator
őstag
Nincs valami olyan leírás az eladásról, mint amilyen faja kis cikk van az első hozzászólásban a vásárlásról?
Érdekelnének a folyamatok, veszélyek, tanácsok, de nem szeretnék senkit fárasztani vele itt a fórumon, mert szerintem már jó páran megtették előttem.(A HVG-s leírás elég általános)
-
havri1
félisten
Leleveleztem az eladóval a dolgot.
Első körben kérte, küldjem vissza az akksit.
Mondtam neki, nagyon sok a postázás.
Mondta kifizeti.
Belinkeltem neki a magyar posta árszabását, erre ezt írta :It's too expensive.You don't need to return the battery.
Minden levél végén, kérem, küldjön új fizetési linket, nekem úgy egyszerűbb a fizetés, de nem tette.
Most mi a fenét csináljak?
Paypalon a címére küldjem el a vételárat?
Az megjelenik az ebay részére, mivel case van rá nyitva?havri
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest