Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-31 18:13:27

LOGOUT.hu

Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79475) brickm válasza cigam (#79474) üzenetére


brickm
őstag

Nem vettem kötekedésnek, csak ezt most így elég messziről kell kezdenem. De inkább csak pontokba szedem:

-A táp be van csomagolva, de ha a csomagolás nincs egy közösnek kijelölt nulla potenciálra rákötve, ahova elfolyhat az indukálódó áram, akkor az megjelenik ott, tüske szerűen. Magyarán a nagyfrekvencia által állóindukció révén gerjesztett feszültséget le kell terhelni. Erre leges legideálisabb, ha tőle legmesszebb eső potenciált, (gnd, vagy annél negatívabb pont) kötsz rá, a lehető legkisebb ellenálláson át.
Így amikor a kisebbik "földeletlen" dugóval kapcsolódsz a hálózatra a töltőddel, vagy alapból nincs is földelés a konnektorban, akkor gyakorlatilag az árnyékolás a tápod körül megszűnt létezni. Olvass utána a Faraday kalitkának.

-A táp hiába van becsomagolva, az előállított feszültség a kimeneten örökké hordozni fogja magában a kapcsoló frekvenciát. NEM LEHET 100%-osan kiszűrni tiszta DC-re egy switching PS-t sem. De tényleg nem.

-A gép házára úgy jut ki, hogy ha a konnektorod nincs földelve, vagy a táp dugója, akkor a zárt áramköröd egyik potenciálja a szekunder oldalon a 20Volt, amit a töltő átad a gépnek, a másik potenciálja pedig a gép háza és a töltőben lévő szekunder GND. Mivel ez a hálózat felé nem tud földelődni(nem terheli le a gerjesztett feszültséget), így ha megérinted a géházad, rajtad keresztül földelődik le. Ha ráállszz egy vastag gumi lapra, vagy cipőt húzol, nem fog bizseregni.

-Azért bizseregsz tőle, mert a kb 450kh-es zaj már a bőrfelületeden lévő sókristályokon át halad, nem benned. Reggelig tudnám írni neked, de igazából ezekből már szerintem logikus.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Apple notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.